|
|
Stranica: 6/15.
|
[ 357 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 20:49 |
|
|
Po meni, ne bi trebalo da mogu. Ako nekog ubijem, nisam napravio štetu sebi, kao u slučaju droge ili alkohola, nego drugom nedužnom biću. I posle ćemo zajedno, ubica i njegova žrtva, da uživamo u raju? Bez obzira koliko moje pokajanje bilo iskreno, to jednostavno nije pravedno.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 20:53 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Po meni, ne bi trebalo da mogu. Ako nekog ubijem, nisam napravio štetu sebi, kao u slučaju droge ili alkohola, nego drugom nedužnom biću. I posle ćemo zajedno, ubica i njegova žrtva, da uživamo u raju? Bez obzira koliko moje pokajanje bilo iskreno, to jednostavno nije pravedno. Poanta je što si više destruktivan, teže se vratiti na ispravan put. Na kraju, savjest otupi, nema više repera što je ispravno što nije, i Bog nema komunikaciju sa osobom. Izgubljena.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 21:09 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15078 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Arijevska Crkva zato su je i.progonili po meni istocna crkva pravoslavlje mi.vise baca na orijent dole i izvorno jrscansrvo.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 21:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Po meni, ne bi trebalo da mogu. Ako nekog ubijem, nisam napravio štetu sebi, kao u slučaju droge ili alkohola, nego drugom nedužnom biću. I posle ćemo zajedno, ubica i njegova žrtva, da uživamo u raju? Bez obzira koliko moje pokajanje bilo iskreno, to jednostavno nije pravedno. Da, ali iz rajske perspektive obojica su zivi, i gdje ces vesceg milosrdja i srece kad ubojica pati, zali, ne moze si oprostiti i onda dodje osteceni i kaze mu oprosteno ti je , zaboravimo mrznju i idemo dalje... Poanta je da se poucak o oprostu prenese i na zemaljski svijet, kad god pocinitelj iskreno zali potrebno je uciniti cin milosrdja i oprostiti jer to je jedini nacin da se izadje iz kruga zla, a nagrada za obojicu je trenutna , ovozemaljska milost i duhovno ispunjenje i radost, s druge strane mrznja unistava obojicu.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 21:47 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: Pa kako ce kaznit krivca ako mu je oprostio??
Alo lik je ubio porodicu pozalio,ispovjedio se i umro pa zar nista necitas? jbt. logike,,,tebi je netko dužan 100 eura,zapao u siromaštvo i kaže "Ne mogu ti vratit,jedva imam i za kruh djeci,molim te oprosti mi taj dug jer sam u međuvremenu obolio i nikad neću moći više raditi!" Ti dobrica kakav jesi,smiluješ se i kažeš:"Dobro,ne trebaš mi vratiti,opraštam ti.!" Jel on tebi još uvjek dužan ili nije?Treba li ti vratiti? Čak i ljudski sud jest blag prema svjedoku pokajniku da nebi Bog! Hoće li takva osoba koja je činila teška zla pa joj Bog oprostio imati istu poziciju na nebu kao onaj tko nije činio velika zla nego samo manje grijehe i isto mu je oprošteno,neznamo!Možda ali je sigurno da neće ići u pakao.I to je puno! Znaci po tebi moj ubojica i silovatelj nije ni pocinio nepravdu nadamnom ako se ispovjedio te uopce nema potrebe da se kazni ta nepravda.OK Moze ali ona treba reci da je biblija nekonzistentna te je Bog u teoloski opisan kakav je u bibliji nemoguc prema samoj bibliji posto nemoze kaznit oprosten grijeh te time zedovoljit opis"beskonacno pravedan"!! A sta ako ta silovana i ubijena porodica koja su bili najbolji moguci ljudi gore na nebu mrzi tog uboicu i nemaju mu snage oprostit?? Normalno mu nemogu oprostit kad ih je vezo tjerao da gleda kako siluje kcer i zenu i onda ih ubio! I sad ona pokajan nema grijeha udje u raj a ovaj sta nemoze oprostit i mrziga teze moze uci u raj od pokjnika!!Moral Boga nije moj moral,po meni je izvrnut a ispovjest je korumpira!
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 21:54 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Arijevska Crkva zato su je i.progonili po meni istocna crkva pravoslavlje mi.vise baca na orijent dole i izvorno jrscansrvo. Većina episkopa i ostalih sveštenika iz rimskih Mitrovice,Siska,Viminaciuma,Singdidunum,Nasiuss,...gradova su bili glavnina arijanskih hrišćanskih episkopa(biskupa). Znači naši predslavenski preci su bili muslimani. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 23:09 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Arijevska Crkva zato su je i.progonili po meni istocna crkva pravoslavlje mi.vise baca na orijent dole i izvorno jrscansrvo. Brani li ti Alah da pravilno napišeš reč hrišćanstvo,kolega muslemamutu?
_________________ "Ovdje mjenjamo žive za žive, a mrtve za mrtve".
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 08:23 |
|
|
joe enter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: E, ali ja nisam ateista. Nego mi je verovatnija i ideja da smo, šta ja znam, deo neke kompjuterske simulacije, nego da verujem u one bliskoistočne bajke, u ono samo moron može veruje. Sve religije su pisali ljudi, pa su samim tim i izmišljotine.
Ali takođe mislim da je nemoguće da je nešto kao npr DNK nastalo slučajnim mešanjem i bućkanjem u praistorijskim okeanima.
Ta materija jednostavno nadilazi moje mogućnosti poimanja, tako da ni ne razmišljam o tome. A i mislim da su većina "pravih" vernika to samo zato što se boje da ne završe u paklu. A onda i pitanje čemu pakao. Zašto svemogući i super samilosni Bog dozvoljava sadističko mučenje u paklu celu večnost. Bio sam i otvorio temu o tome, i niko od "vernika" nije znao da mi da suvisao odgovor. Meni je bućkanje logično iz jedinog razloga jer mi um ne dozvoljava priču o tome da je nešto postalo stvaranjem u smislu nečije svesne namere stvaranja. Ja sam agnostik-ateist , dakle kad mi podastru dokaze ja ću ih prihvatiti, ali ujedno dajem mogućnost da je svet i stvoren ali nikako sa namerom već čistim slučajem što u principu je isti kurac što i "bućkanje u okeanu". Priče o tvorcu i jesmo li stvoreni ili ne su potpuno besmislene jer ne znam ni ja kao što ne znaš ni ti , niti ni svi vernici. Ali ja imam problem sa religijama , a naročito sa ovim avramovskim , jer one su same po sebi najveći dokaz da je relgiija laž i glupost. Dakle , za Deda Mraza,Šivu i Peruna dajem 0'000000000000000000000000000000000000000000.......1% mogućnosti za postojanje , dok ovim sa blikog istoka ama baš niti taj mali promilčić. Prvi put kad sam doveo u pitanje monoteziam je iz njegovog osnovnog principa , a to je negiranje drugih religija i bogova da bi se dokazala tzv.svoja istinitost. Drugi put je bila priča o svemogućem bogu koja je sama po sebi kontradiktorna i nadasve glupa i plitka , jer ako je bog svemoguć i sveprisutan tj.čist apsolut onda je nemoguće da smo stvoreni jer apsolutno io svemoguće biće ne može stvarati jer samo manjkava bića i entiteti imaju potrebu za stvaranjem upravo zato što znaju da su manjakvi i konačni. Kad to kažeš verniku on samo zna kao klasična ovca reći "A čudni su putevi gospodnji" , tako da ispada da nas je bog stvorio iz čiste dosade jer on kao svemoguć nema potrebu za stvaranjem zarad sebe i svoje manjkavosti. Ali ako nas je bog stvorio iz dosade onda to opet znači da nije svemoguć jer kako svemogućem biću može biti dosadno. Teorijski fizičar Paul Davies je rekao da je „očiglednost dizajna prevelika“, a profesor s Oxforda dr. John Lennox je rekao: „Što više znamo o svemiru, to više hipoteza da postoji Stvoritelj [...] dobiva na vjerodostojnosti kao najbolje objašnjenje razloga zašto smo ovdje.“ Najveće čudo svih vremena, bez ikakve konkurencije, jest sam svemir. To je čudo nad svim čudima koje zajedno sa svjetlošću svake zvijezde, neizbježno ukazuje na nešto ili Nekoga, izvan sebe.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 08:32 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Citat: Priče o tvorcu i jesmo li stvoreni ili ne su potpuno besmislene jer ne znam ni ja kao što ne znaš ni ti , niti ni svi vernici. Upravo zato odavno ne žuljam mozak sa traženjem odgovora na to pitanje. I ako je istina da Abrahamski Bog postoji i da je svemoguć, onda je taj Bog zao, jer dozvoljava postojanje pakla. Nisam sreo vernika koji je to uspeo da mi opovrgne i objasni zašto nisam u pravu. http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/spa ... ihilacija/
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 08:33 |
|
|
joe enter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Upravo zato odavno ne žuljam mozak sa traženjem odgovora na to pitanje.
I ako je istina da Abrahamski Bog postoji i da je svemoguć, onda je taj Bog zao, jer dozvoljava postojanje pakla. Nisam sreo vernika koji je to uspeo da mi opovrgne i objasni zašto nisam u pravu. Čim se da moralni karater bogu onda je taj bog obična laž. Bog ako je dobar ili ako je zao onda ne može biti ni svemoguć , jer moral koji mu se pripisuje je ljudska osobina a nikako božja. Dakle , ako pretpostavimo da je bog zao jer dozvoljava patnju i pakao , onda on nije svemoguć jer zlo biće može biti zlo upravo zato što je manjkavo i nesavršeno. A ako je bog dobar i milostiv kako to religije govore , onda on takođe ne može biti svemoguć , jer zašto bi nešto stvarao da bi posle morao da odlučuje kako postupati sa time u moralnom smislu , a sam je stvorio ljude da budu ili dobri ili zli. http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/spa ... ihilacija/
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 08:40 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: A i pročitao sam Novi zavet. U Starom ga nema, to je tačno.
Nema niti u Novom. Ne zaboravi da si čitao prijevode, čiji autori su ponekad koristili određene riječi da bi objasnili "pakao", a pod utjecajem svoje teologije...Ali generalno, Biblija je sasvim jasna i decidna što je "pakao". To što određene denominacije tumače neke stvari na svoj način, nije tema ove priče. Prorok Malahija dodaje ovoj slici: “Jer evo dan dolazi poput peći užaren; oholi i zlikovci bit će kao strnjika: dan koji se bliži spalit će ih — govori Jahve nad Vojskama — da im neće ostati ni korijena ni grančice.” (Malahija 4,1) Zatim zapazimo: “I gazit ćete bezbožnike kao prah pod nogama u dan koji spremam — govori Jahve nad Vojskama.” (Malahija 4,3) Ovo će biti konačno uništenje o kojemu je govorio Isus: “Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a duše ne mogu ubiti! Bojte se radije onog koji može i dušu i tijelo uništiti u paklu.” (Matej 10,28
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 08:42 |
|
|
joe enter je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Koja dubokoumna rasprava, jedino na sto se isplati odgovriti je pitanje zasto postoji pakao. Pakao postoji da u njemu budu oni koji tamo zele biti. Milosrdni Bog je svojoj djeci dao priliku do samog kraja da ne izaberu pakao, makar te osobe bile buntovne pubertetlije poput Joleta Entera ili Adolfa Hitlera, i njima ce na kraju biti ponudjeno hoces vamo ili tamo. Na isti nacin Bog je poucio i nas krscane da zivimo zivot kriza, odnosno ljubavi, odgovornosti i prastanja, sto znaci da ne mislimo samo na sebe poput ovih sa druge strane, koji su povjerovali da su sami bogovi i da im veci autoritet ne treba, jer to je jedini nacin da svijet opstane, raste i razvija se, a da pojedinac bude ispunjen i sretan, a ne ogorcen i pun mrznje poput JE i svih ostalih ateista... A sto je sve dokazano i pokazano povijesnim iskustvom, s krscanstvom smo rasli,a kad se Eu odrekla krscanstva pocela je nestajati. Pakao kao pojam nije postajao pre hrišćanstva(nema ga kod Jevreja) , tj.njega je verovatno izmislio ranohrišćanski lik Tertulijan , i on je rekao bar infatilno al' pošteno kako dolikuje jednom monoteisčkom ludaku da svrha pakla jeste da mi(pravoverni) možemo iz raja reći onima koji su završili u paklu jer nisu verovali "Jesmo li vam lepo rekli". A to što si me stavio u isti koš sa Hitlerom govori uz činjenicu da u udžbeniku za veronauku u hrvatskim školama veli da su ateisti krivi za Aušvic govori da si deo katoličkog(svakako i pravoslavnog) sistema laži,prevare,.....udovoljavajući svojim sitnodušnim osećajima. Hvala ti na tome , sad si me konačno ubedio da u svakom "iskrenom" verniku čuči onaj bacil zla koji je zapravo DNK-slika monoteizma , tako da nema velike razlike između tebe i onih kozojeba iz nekog jebenog Jemena. Prorok Malahija dodaje ovoj slici: “Jer evo dan dolazi poput peći užaren; oholi i zlikovci bit će kao strnjika: dan koji se bliži spalit će ih — govori Jahve nad Vojskama — da im neće ostati ni korijena ni grančice.” (Malahija 4,1) Zatim zapazimo: “I gazit ćete bezbožnike kao prah pod nogama u dan koji spremam — govori Jahve nad Vojskama.” (Malahija 4,3) Ovo će biti konačno uništenje o kojemu je govorio Isus: “Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a duše ne mogu ubiti! Bojte se radije onog koji može i dušu i tijelo uništiti u paklu.” (Matej 10,28
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 09:16 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Banaliziramo priču. Po defaultu, mi jesmo zli i svi činimo grijeh, osim par izuzetaka. Plata za grijeh je smrt. Tu dolazimo do priče o Kristu, koji "pokriva" te naše grijehe, uračunata i data pravda, imaš to sve na forumu. Znači ja mogu da lažem, kradem, zlostavljam, ubijam itd, ali ako se pred kraj života pokajem, jer sam se usrao od pakla, onda će sve biti u redu, jer je Isus preuzeo sve moje grehe na sebe!? Jako zgodan izgovor da ceo život budeš zločinac, pa ćeš pred kraj života da se pokaješ i Bog će te primiti u raj, bez obzira koliko si ljudi ubio, žena silovao itd. Takav Bog nije pravedan, a samim tim ni savršen. Ne ide to tako,zli ljudi u 99% slučajeva se ne kaju,koji se ratni zločinac iskreno pokajao?I oni koji jesu ako su to učinili da im se ublaži kazna,iz pragmatičnog razloga dakle a ne zato što su postali svjesni da su činili ZLO,nisu iskreni pokajnici,mogu prevariti ljude ali ne i Boga.Obično zao čovjek napreduje u zlu,postaje sve gori i gori! Zamisli šeme,idem ja ubijati,silovati,otimati a pred kraj života ću se pokajati",ima li tu logike?To pokajanje sigurno neće kod Boga proć.Kaje se čovjek koji spozna sebe i Boga!da je taj vjerovao da Bog postoji i da mrzi zlo sigurno se nebi sa Bogom zajebavao! Kaje se čovjek kojeg savjest pritisne,kajanje je bolno,često i suzama popraćeno,kajanje je patnja u duši!Za zle ljude narod kaže"Taj nema dušu!" E sad , iskreni pokajnik,ima i takvih,zamisli,imaš djete koje čini razna sranja,pa i najgora iako si dobra osoba i odgajao si ga da takav i on bude,i sad,odjednom ono spozna da je nesretan jer loše živi,spozna koliko je svojim zlom povredio dobre ljude,povređivao tebe kao roditelja na razne načine,dođe kod tebe ,oca,i sa suzama moli da mu oprostiš i kaže da to više neće činiti,ako ga voliš i konačno,vidjevši koliko je jadan zbog toga,koliko se pati i TREBA tvoje oproštenje,nebi li mu oprostio jer ga nisi prestao voljeti?
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 09:25 |
|
|
joe enter je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Koja dubokoumna rasprava, jedino na sto se isplati odgovriti je pitanje zasto postoji pakao. Pakao postoji da u njemu budu oni koji tamo zele biti. Milosrdni Bog je svojoj djeci dao priliku do samog kraja da ne izaberu pakao, makar te osobe bile buntovne pubertetlije poput Joleta Entera ili Adolfa Hitlera, i njima ce na kraju biti ponudjeno hoces vamo ili tamo. Na isti nacin Bog je poucio i nas krscane da zivimo zivot kriza, odnosno ljubavi, odgovornosti i prastanja, sto znaci da ne mislimo samo na sebe poput ovih sa druge strane, koji su povjerovali da su sami bogovi i da im veci autoritet ne treba, jer to je jedini nacin da svijet opstane, raste i razvija se, a da pojedinac bude ispunjen i sretan, a ne ogorcen i pun mrznje poput JE i svih ostalih ateista... A sto je sve dokazano i pokazano povijesnim iskustvom, s krscanstvom smo rasli,a kad se Eu odrekla krscanstva pocela je nestajati. Pakao kao pojam nije postajao pre hrišćanstva(nema ga kod Jevreja) , tj.njega je verovatno izmislio ranohrišćanski lik Tertulijan , i on je rekao bar infatilno al' pošteno kako dolikuje jednom monoteisčkom ludaku da svrha pakla jeste da mi(pravoverni) možemo iz raja reći onima koji su završili u paklu jer nisu verovali "Jesmo li vam lepo rekli". A to što si me stavio u isti koš sa Hitlerom govori uz činjenicu da u udžbeniku za veronauku u hrvatskim školama veli da su ateisti krivi za Aušvic govori da si deo katoličkog(svakako i pravoslavnog) sistema laži,prevare,.....udovoljavajući svojim sitnodušnim osećajima. Hvala ti na tome , sad si me konačno ubedio da u svakom "iskrenom" verniku čuči onaj bacil zla koji je zapravo DNK-slika monoteizma , tako da nema velike razlike između tebe i onih kozojeba iz nekog jebenog Jemena. Uh jbt koje debilno razmišljanje,u vjerniku čuči zlo,u nevjerniku samo dobro!Pa jesi li ti normalan? I što si tako bezobrazan?Na Muhameda misliš kad kažeš "kozojeb"?Muhamed zasigurno nije kozojeb no po pitanju sexualnog morala svakako nikom nije uzor,te imao puno žena te imao prestare(prva) te premlade(zadnja Ajšica) itd.Dakle,netreba čovjeka blatit bezveze.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 09:42 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kome je dato više, od njega će se i tražiti više. Tko je više znao, ima i veću odgovornost. Svi ljudi su imali, imaju i imaće duhovni skelet, savjest, po kojoj znaju što je ispravno, što nije, osim onih kojima je savjest otupila kao posljedica destruktivnog života. I ne pita se to sv. Petra, btw.  Ali, ako sam ja poštovao svih deset zapovesti osim prve, a bio sam do srži dobar čovek, bio pušten u raj? Jer, ako zbog toga ne bih, to bi značilo da je Bog sujetan, jer zahteva da ga obožavam. A kako savršeni i bezgrešni entitet može da ima tako prizemnu ljudsku osobinu kao što je sujeta? 1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene! 2. Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud! 3. Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji! 4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji! 5. Ne ubij! 6. Ne sagriješi bludno! 7. Ne ukradi! 8. Ne reci lažna svjedočanstva! 9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga! 10. Ne poželi nikakve tuđe stvari! Jesi li siguran da,ako ne vjeruješ u Boga,sve druge zapovjedi vršiš? Sigurno ćeš kršiti ne samo jednu nego više njih,i zato ti treba Bog da ti oprosti.I nemoraš ga obožavati ni klanjati mu se nego ga poštuj!To je dovoljno!A kako ćeš Ga poštivati ako misliš da ga nema?Prvi korak je ,saznaj postoji li.A to je lako,pitaj Ga:"Ima li te,postojiš li!"On ti se bu objavil na neki način!Ako ne,otkantaj ga.Ako njemu nije stalo do tebe,nek ni tebi nebude do Njega! Moje iskustvo je da mi se objavio!Iznenadio me,mislio sam prije toga da ga nema.No dao sam mu šansu!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 09:45 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Znači ja mogu da lažem, kradem, zlostavljam, ubijam itd, ali ako se pred kraj života pokajem, jer sam se usrao od pakla, onda će sve biti u redu, jer je Isus preuzeo sve moje grehe na sebe!? Jako zgodan izgovor da ceo život budeš zločinac, pa ćeš pred kraj života da se pokaješ i Bog će te primiti u raj, bez obzira koliko si ljudi ubio, žena silovao itd. Takav Bog nije pravedan, a samim tim ni savršen. Možeš. Teorijski. To je kao kad alkos ili narkos kaže - e, sad ću da se drogiram, pa ću poslije da prestanem. Vidi,dobar odgovor,znači vjernik si,meni se učinilo da nisi i da si me sprdnuo zbog moje vjere,mea culpa,molim oprost!
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 10:07 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ali, ako sam ja poštovao svih deset zapovesti osim prve, a bio sam do srži dobar čovek, bio pušten u raj? Jer, ako zbog toga ne bih, to bi značilo da je Bog sujetan, jer zahteva da ga obožavam. A kako savršeni i bezgrešni entitet može da ima tako prizemnu ljudsku osobinu kao što je sujeta? 1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene! 2. Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud! 3. Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji! 4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji! 5. Ne ubij! 6. Ne sagriješi bludno! 7. Ne ukradi! 8. Ne reci lažna svjedočanstva! 9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga! 10. Ne poželi nikakve tuđe stvari! Jesi li siguran da,ako ne vjeruješ u Boga,sve druge zapovjedi vršiš? Sigurno ćeš kršiti ne samo jednu nego više njih,i zato ti treba Bog da ti oprosti.I nemoraš ga obožavati ni klanjati mu se nego ga poštuj!To je dovoljno!A kako ćeš Ga poštivati ako misliš da ga nema?Prvi korak je ,saznaj postoji li.A to je lako,pitaj Ga:"Ima li te,postojiš li!"On ti se bu objavil na neki način!Ako ne,otkantaj ga.Ako njemu nije stalo do tebe,nek ni tebi nebude do Njega! Moje iskustvo je da mi se objavio!Iznenadio me,mislio sam prije toga da ga nema.No dao sam mu šansu! Zašto je jednom tako svemogućem biću bitno da ga poštuje i obožava neki, iz njegove perspektive, insekt sa malene planete, koja kruži oko malene zvezde, na rubu jedne od milijardi galaksija? Jedini odgovor je sujeta, a po meni Bog, kakav je opisan u svetim spisima, ne može da bude sujetan, da ne kažem iskompleksiran. Poštujem sve zapovesti, osim prve. Mogao bih i da se pravim da poštujem i prvu, ali onda bih lagao, a neću da lažem. I poštujem ih zato što iskreno smatram da tako treba, i da su odličan moralni kompas, a ne zato što se plašim Božijeg gneva. Ja verujem da postoji neki superioran entitet koji nas je stvorio, ali ne verujem u idiotske bajke koje su smislili dokoni mislioci sa Bliskog istoka, a onda je rimska Carska komisija, tri veka kasnije, većala i dogovarala se šta će da se nađe u Novom zavetu, a šta ne. Nisam ateista, ali nisam ni budala.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 11:14 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: 1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene! 2. Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud! 3. Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji! 4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji! 5. Ne ubij! 6. Ne sagriješi bludno! 7. Ne ukradi! 8. Ne reci lažna svjedočanstva! 9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga! 10. Ne poželi nikakve tuđe stvari! Jesi li siguran da,ako ne vjeruješ u Boga,sve druge zapovjedi vršiš? Sigurno ćeš kršiti ne samo jednu nego više njih,i zato ti treba Bog da ti oprosti.I nemoraš ga obožavati ni klanjati mu se nego ga poštuj!To je dovoljno!A kako ćeš Ga poštivati ako misliš da ga nema?Prvi korak je ,saznaj postoji li.A to je lako,pitaj Ga:"Ima li te,postojiš li!"On ti se bu objavil na neki način!Ako ne,otkantaj ga.Ako njemu nije stalo do tebe,nek ni tebi nebude do Njega! Moje iskustvo je da mi se objavio!Iznenadio me,mislio sam prije toga da ga nema.No dao sam mu šansu!
Zašto je jednom tako svemogućem biću bitno da ga poštuje i obožava neki, iz njegove perspektive, insekt sa malene planete, koja kruži oko malene zvezde, na rubu jedne od milijardi galaksija? Jedini odgovor je sujeta, a po meni Bog, kakav je opisan u svetim spisima, ne može da bude sujetan, da ne kažem iskompleksiran. Poštujem sve zapovesti, osim prve. Mogao bih i da se pravim da poštujem i prvu, ali onda bih lagao, a neću da lažem. I poštujem ih zato što iskreno smatram da tako treba, i da su odličan moralni kompas, a ne zato što se plašim Božijeg gneva. Ja verujem da postoji neki superioran entitet koji nas je stvorio, ali ne verujem u idiotske bajke koje su smislili dokoni mislioci sa Bliskog istoka, a onda je rimska Carska komisija, tri veka kasnije, većala i dogovarala se šta će da se nađe u Novom zavetu, a šta ne. Nisam ateista, ali nisam ni budala. Da baš to.Meni je i fora to sta na vjeronauku bacaju fraze kao boga se nemoze otkrit kako bi znanost htjela zato jer on to nezeli i zato jer bi onda svatko vjeroao A kad pitas zasto ozdravljuje i to?Pa da ljudi vide da ima boga.Ili pitas zasto je nasa vjera prava onda te posalju u surkovac i kazu da tamo bog radi cuda i to.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 11:29 |
|
|
Heero je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto je jednom tako svemogućem biću bitno da ga poštuje i obožava neki, iz njegove perspektive, insekt sa malene planete, koja kruži oko malene zvezde, na rubu jedne od milijardi galaksija? Jedini odgovor je sujeta, a po meni Bog, kakav je opisan u svetim spisima, ne može da bude sujetan, da ne kažem iskompleksiran. Poštujem sve zapovesti, osim prve. Mogao bih i da se pravim da poštujem i prvu, ali onda bih lagao, a neću da lažem. I poštujem ih zato što iskreno smatram da tako treba, i da su odličan moralni kompas, a ne zato što se plašim Božijeg gneva. Ja verujem da postoji neki superioran entitet koji nas je stvorio, ali ne verujem u idiotske bajke koje su smislili dokoni mislioci sa Bliskog istoka, a onda je rimska Carska komisija, tri veka kasnije, većala i dogovarala se šta će da se nađe u Novom zavetu, a šta ne. Nisam ateista, ali nisam ni budala. Da baš to.Meni je i fora to sta na vjeronauku bacaju fraze kao boga se nemoze otkrit kako bi znanost htjela zato jer on to nezeli i zato jer bi onda svatko vjeroao A kad pitas zasto ozdravljuje i to?Pa da ljudi vide da ima boga.Ili pitas zasto je nasa vjera prava onda te posalju u surkovac i kazu da tamo bog radi cuda i to. "Ti si video, pa veruješ. Blaženi su oni koji nisu videli, a veruju. Njihovo će biti Carstvo nebesko". Ako ovo nije čista propaganda i namerno zastrašivanje večnim mukama u paklu, onda sam ja Betmen.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 11:56 |
|
|
Citat: Carmello Šešelj
Zašto je jednom tako svemogućem biću bitno da ga poštuje i obožava neki, iz njegove perspektive, insekt sa malene planete, koja kruži oko malene zvezde, na rubu jedne od milijardi galaksija? Jedini odgovor je sujeta, a po meni Bog, kakav je opisan u svetim spisima, ne može da bude sujetan, da ne kažem iskompleksiran. Poštujem sve zapovesti, osim prve. Mogao bih i da se pravim da poštujem i prvu, ali onda bih lagao, a neću da lažem. I poštujem ih zato što iskreno smatram da tako treba, i da su odličan moralni kompas, a ne zato što se plašim Božijeg gneva. Ja verujem da postoji neki superioran entitet koji nas je stvorio, ali ne verujem u idiotske bajke koje su smislili dokoni mislioci sa Bliskog istoka, a onda je rimska Carska komisija, tri veka kasnije, većala i dogovarala se šta će da se nađe u Novom zavetu, a šta ne. Nisam ateista, ali nisam ni budala. Citat: Kao prvo,serem ti se na prezime na nicku,ono je ukaljano i u Hrvatskoj i u Vojvodini i u BiH.Makni to bolan nebio! J t Šešelj! Kao drugo,da nije Boga nebi bil ni tvog oca ni majke,a piše"Poštuj oca i majku" a da ih nije Bog stvorio(one prije njih) nebi ni njih bilo! Dakle,poštuj i onog tko ih je stvorio! Treće,ti po tebi Bliskoistočni dokonici nisu (možda) izmišljali,more bit da se baš njima Bog na neki način objavljivao i dao im za zadatak da i oni ISTINU objave drugim narodima! Treće NIJE Konstantin bio tvorac CREDA,vjerske istine,on ko vladar reče;"Dosta mi je ovog vašeg prepucavanja oko vjerskih istina,ajde sad se nađite i dogovorite a ja ću vaš dogovor staviti u zakonik!" Tako da su vjerski oci bili kreatori vjerskih istina a on samo osoba koja ih je prisilila da to odrade!
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 12:15 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Kao prvo,serem ti se na prezime na nicku,ono je ukaljano i u Hrvatskoj i u Vojvodini i u BiH.Makni to bolan nebio! J t Šešelj! Kao drugo,da nije Boga nebi bil ni tvog oca ni majke,a piše"Poštuj oca i majku" a da ih nije Bog stvorio(one prije njih) nebi ni njih bilo! Dakle,poštuj i onog tko ih je stvorio! Treće,ti po tebi Bliskoistočni dokonici nisu (možda) izmišljali,more bit da se baš njima Bog na neki način objavljivao i dao im za zadatak da i oni ISTINU objave drugim narodima! Treće NIJE Konstantin bio tvorac CREDA,vjerske istine,on ko vladar reče;"Dosta mi je ovog vašeg prepucavanja oko vjerskih istina,ajde sad se nađite i dogovorite a ja ću vaš dogovor staviti u zakonik!" Tako da su vjerski oci bili kreatori vjerskih istina a on samo osoba koja ih je prisilila da to odrade! Kao prvo, hvala na komplimentu, ali ipak neću skloniti nik samo zato što se tebi toliko sviđa. Nadam se da ćeš u svojoj duši naći snage da mi ne zameraš zbog toga. Kao drugo, ja ni ne tvrdim da je život nastao bez spoljne intervencije, samo tvrdim da su bliskoistočne religije kontradiktorne i nebulozne. A sveti spisi prepuni manipulacija. Kao treće, potvrdio si ono što sam rekao. Znači, sakupio car žive ljude od krvi i mesa, od kojih su neki (najverovatnije većina) grešili i bili skloni grehu, da napišu Novi zavet. I onda ti meni jednu takvu knjigu prikazuješ kao nepogrešivu reč Božiju. E pa izvini ako je ja ne prihvatam kao takvu. "Verski oci su bili kreatori verskih istina", kažeš. Znači, i sam si svestan da su verske istine kreirali smrtni ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, ali i dalje insistiraš da je ta knjiga nepogrešiva!? To mi pokazuje da si vernik samo iz straha od pakla, ni zbog čega više.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 12:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Kao prvo,serem ti se na prezime na nicku,ono je ukaljano i u Hrvatskoj i u Vojvodini i u BiH.Makni to bolan nebio! J t Šešelj! Kao drugo,da nije Boga nebi bil ni tvog oca ni majke,a piše"Poštuj oca i majku" a da ih nije Bog stvorio(one prije njih) nebi ni njih bilo! Dakle,poštuj i onog tko ih je stvorio! Treće,ti po tebi Bliskoistočni dokonici nisu (možda) izmišljali,more bit da se baš njima Bog na neki način objavljivao i dao im za zadatak da i oni ISTINU objave drugim narodima! Treće NIJE Konstantin bio tvorac CREDA,vjerske istine,on ko vladar reče;"Dosta mi je ovog vašeg prepucavanja oko vjerskih istina,ajde sad se nađite i dogovorite a ja ću vaš dogovor staviti u zakonik!" Tako da su vjerski oci bili kreatori vjerskih istina a on samo osoba koja ih je prisilila da to odrade! Kao prvo, hvala na komplimentu, ali ipak neću skloniti nik samo zato što se tebi toliko sviđa. Nadam se da ćeš u svojoj duši naći snage da mi ne zameraš zbog toga. Kao drugo, ja ni ne tvrdim da je život nastao bez spoljne intervencije, samo tvrdim da su bliskoistočne religije kontradiktorne i nebulozne. A sveti spisi prepuni manipulacija. Kao treće, potvrdio si ono što sam rekao. Znači, sakupio car žive ljude od krvi i mesa, od kojih su neki (najverovatnije većina) grešili i bili skloni grehu, da napišu Novi zavet. I onda ti meni jednu takvu knjigu prikazuješ kao nepogrešivu reč Božiju. E pa izvini ako je ja ne prihvatam kao takvu. "Verski oci su bili kreatori verskih istina", kažeš. Znači, i sam si svestan da su verske istine kreirali smrtni ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, ali i dalje insistiraš da je ta knjiga nepogrešiva!? To mi pokazuje da si vernik samo iz straha od pakla, ni zbog čega više. Nije ni čudo da tako nakaradno razmišljaš kad ti je uzor,,,ŠEŠELJ! Nisu grešili tj. živjeli nemoralno nego su neke vjerske istine krivo shvaćali i to manjina njih! Potrebno je bilo da se nađu i usuglašavaju što je istina!Tad su neki odustali od zabluda a neki ostali u njima.No pojavila se službena istina,,,tko to nije vjerovao,heretik je!
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 12:41 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Nije ni čudo da tako nakaradno razmišljaš kad ti je uzor,,,ŠEŠELJ! Nisu grešili tj. živjeli nemoralno nego su neke vjerske istine krivo shvaćali i to manjina njih! Potrebno je bilo da se nađu i usuglašavaju što je istina!Tad su neki odustali od zabluda a neki ostali u njima.No pojavila se službena istina,,,tko to nije vjerovao,heretik je! Slab si ti misionar, kada je to jedino što imaš da mi odgovoriš. Bolje se lati nečeg što ti lakše ide. U ovome si nula, veruj mi.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 13:17 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Nije ni čudo da tako nakaradno razmišljaš kad ti je uzor,,,ŠEŠELJ! Nisu grešili tj. živjeli nemoralno nego su neke vjerske istine krivo shvaćali i to manjina njih! Potrebno je bilo da se nađu i usuglašavaju što je istina!Tad su neki odustali od zabluda a neki ostali u njima.No pojavila se službena istina,,,tko to nije vjerovao,heretik je! Slab si ti misionar, kada je to jedino što imaš da mi odgovoriš. Bolje se lati nečeg što ti lakše ide. U ovome si nula, veruj mi. Šešeljevac,evo ti nešto fino: Rimljanin Tacit iz prvoga stoljeća, koji se smatra jednim od najtočnijih povjesničara drevnoga svijeta, spomenuo je praznovjerne „kršćane“ („prozvane po Hristusu“ što je latinski naziv za Krista), koji je trpio pod Poncijem Pilatom tijekom vladavine Tiberija. Svetonije, glavni tajnik cara Hadrijana, napisao je da je postojao čovjek zvan Hrestus (ili Krist) koji je živio tijekom prvoga stoljeća (Anali 15.44 ). Josip Flavije je najpoznatiji židovski povjesničar. U svome djelu Židovske starine govori o Jakovu »bratu Isusa, zvanoga Krist.“ Postoji polemičan stih (18,3) koji glasi: „Negdje u ovo vrijeme živio je Isus, mudar čovjek, ako ga uopće možemo nazvati čovjekom, jer činio je čudesna djela. . . . On je bio Krist . . . ponovno im se pokazao živ treći dan, kao što su božanski proroci predskazali to i deset tisuća drugih predivnih stvari o njemu“. Druga pak verzija glasi: „U ovo vrijeme živio je mudar čovjek koji se zvao Isus. Lijepo se ponašao i bio je poznat po svojim krepostima. Mnogi Židovi i ljudi iz drugih naroda postali su njegovi učenici. Pilat ga je osudio na smrt raspećem. Međutim, oni koji su postali njegovi učenici nisu napustili njegovo učeništvo. Izvijestili su da im se ukazao tri dana nakon raspeća, i da je bio živ. Prema tome, možda je on bio Mesija, o kojemu su proroci pripovijedili čudesa.“ Julije Afrikanac citira povjesničara Talusa u pogledu tmine koja je popratila Kristovo raspeće (Extant Writings, 18). Plinije mlađi, u svojim Pismima 10:96, pisao je o ranokršćanskom štovanju, uključujući činjenicu da su kršćani štovali Isusa kao Boga i bili veoma moralni, a spominje i gozbu ljubavi i Gospodnju večeru. Babilonski Talmud (Sanhedrin 43a) potvrđuje Isusovo raspeće u večer uoči Pashe, te optužbe protiv Krista da se bavio vračarstvom i ohrabrivao Židove na otpadništvo. Lucijan iz Samostate bio je grčki pisac iz drugoga stoljeća koji priznaje da su kršćani štovali Isusa, koji je unio nova učenja i bio za njih razapet. Rekao je da je Isus naučavao bratstvo vjernika, važnost obraćenja i važnost odbacivanja drugih božanstava. Kršćani su živjeli prema Isusovim zakonima, vjerovali su da su besmrtni a isticali su se svojim prijezirom prema smrti, dragovoljnim predanjem sebe samih i odricanjem od materijalnih dobara. Mara Bar-Serapion potvrđuje da su Isusa smatrali mudrim i kreposnim čovjekom, da su mnogi mislili da je kralj Izraela, da su ga Židovi pogubili, te da je nastavio živjeti u nauci njegovih sljedbenika. Potom se susrećemo s brojnim gnostičkim spisima (Evanđelje istine, Ivanov apokrif, Evanđelje po Tomi, Rasprava o uskrsnuću itd.) koji spominju Isusa. Zapravo, gotovo možemo rekonstruirati poruku evanđelja koristeći samo rane nekršćanske izvore: Isusa su zvali Kristom (Josip Flavije), činio je „čarolije“, odveo Izrael u nove nauke, te su ga na dan Pashe razapeli zbog njih (Babilonski Talmud) u Judeji (Tacit), ali je tvrdio da je Bog i da će se vratiti (Eliezar), u što su njegovu sljedbenici vjerovali – štujući ga kao Boga (Plinije mlađi). Na kraju, vidimo da postoje nesavladivi dokazi koji govore u prilog Kristova postojanja, kako u svjetovnoj tako i u biblijskoj povijesti. Možda
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 24 lis 2017, 13:20 |
|
|
Ovdje imamo neku novu terminologiju, tast, ismompleksiran i nepravedan je onaj koji ima moc da satare, ali nece to nego pruza ruku pomirenja i ljubavi, bez obzira koliko pojedinac bio uvredljiv i zlonamjeran prema tome koji ima moc.
Bogu je bitno da ga se obozava zato sto time postujemo njegova pravila koja su neophodna da bi mi na zemlji konzumirali kvalitet i kvantitet zivota .
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|