|
|
Stranica: 4/15.
|
[ 357 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zaba1111
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 23:01 |
|
|
Mi znamo sto je grijeh, ali ne znamo sto je dovelo do njega, najcesce je to neka vrsta slabosti, zbog cega gresnik treba najcesce pomoc, ... da ne bude zablude i sila i zatvor su cesto pomoc, ali konacni sud donosi on koji ima uvid u sve.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 00:15 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Kazna Bozija za gresnika koji se iskreno nije pokajao je visestruka.I na ovom i na onom svetu.Zasto je kaznio njegovu kcerku ja to ne mogu razumeti jer nisam Bog. Cinjenica je da za grehe roditelja cesto ispastaju deca. Ostavi se Dzoa.Njegova dusa je izgubljena i njemu posle smrti ostaje jedino pakao. Di to piše? To nije krscanski vjeronuk nego istocnjacko praznovjerje,katolicki vjeroucitelji su uvek ucili mene da bog nekaznjava bolestima! Žalosno je da ima krscana toliko niske razine inteligencije da nerazumiju stvari kao to da krunica nije hamajlija koja te cuva,slika nije sveta,bolest nije kazna  To su za mene Balijluci i ciganluci 
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 00:16 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Kazna Bozija za gresnika koji se iskreno nije pokajao je visestruka.I na ovom i na onom svetu.Zasto je kaznio njegovu kcerku ja to ne mogu razumeti jer nisam Bog. Cinjenica je da za grehe roditelja cesto ispastaju deca. Ostavi se Dzoa.Njegova dusa je izgubljena i njemu posle smrti ostaje jedino pakao. Nisam pitao koja je kazna za nepokajnika(ovdi treba defektolog majke mi) nego kako ce zadovoljit pravdu Bog u slucaju di se pocinitelj nepravde ispovjedio i pokajao? Pa budi posten i reci neznam ako neznas pa cemo pitat nekog teologa!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:00 |
|
|
Heero je napisao/la: A cemu onda ispovjest ako se zli nece pokajat?
Mislim vi ni nemate teoloske poglede koje promice krscanstvo!
Pitanje je jednostavno u ovom hipotetskom slucaju! Znaci ubio,silovo,pokajao se.Ocel mu bog oprostit ili ce kaznit za grijehe?
Ako ga kazni kako je Bog beskrajno milostiv?? Ako mu oprosti kako je Bog ispravio i kaznio sve nepravde?
Znaci staro teolosko pitanje glasi kako Bog moze bit beskonacan u milosti i beskonacan u pravednosti? Pa što ti nije već odgovoreno u ovom mom gore? " Jako dobro rečeno! Zli ljudi se uglavnom nikad neće pokajati jer nemaju osjećaj za to što je dobro a što nije! No ima onih koji to shvate!Npr,razbojnik sa križa!"Ja sam zaslužio kaznu,TI si pravedan,žao mi je što sam takav bio,pomozi mi,spasi me!" To ja po svom! I Isus mu kaže:"Danas ćeš biti samnom u raju!" Greši li Isus?Spašava moralnu nakazu?Zna li tko je i kakav je on?Zna svakako,no i on je spoznao kakav je bio!Pa se pitam,ako voliš nekog i ako znaš da se kaje,da je svjestan sranja u koje se sam doveo,i kaje se,zar mu nećeš oprostit?To svakako implicira na to da taj neće nikad više činiti ta sranja,jer je svjestan da je to zlo!Svećenika možeš smuljat,glumiti pokajnika,no Boga ne,on zna dali ti je iskreno žao!I dali ćeš se promjeniti!"?????
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:03 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Bog deluje sasvim jasno i svakome vidljivo ko želi to da vidi.Onaj ko ne želi čak i da sam Isus se pojavi ispred njega od krvi i mesa,napašće ga da je lažov. 
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:13 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog. Možda! Noima još gorih od njega koji odžive život bez slične kazne,njih kazna čeka na kraju!Nor. meni su 91 neki takvi Srbi ubili mamu i sestru,trebalo je vremena da se oslobodim mržnje , ne , nisam je imao prema svima nego samo prema tima i njima sličnima.Onda shvatih"Pa neće uteći kazni Božjoj,prepusti sud Bogu".Imaš dobrih ljudi,vjernika koji imaju slične sudbine! Sigurno je da Bog digne ruke od jako zlih ljudi,ne štiti ih od zla onda ih sotona muči!Ponekad i za života.Na kraju sigurno!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:18 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Ko je dobar spasiće se bez obzira kojoj crkvi pripada. Ma ne vuče,tko iskreno zatraži od Boga oproštenje,taj će biti spašen pa kojoj god crkvi pripadao! Nemožeš biti toliko dobar da zaslužiš spasenje!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:20 |
|
|
Heero je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog. To bas i nije katolicki vjeronauk!OK! Zasto je kaznio njegovu kcer takodjer? Koj je ovo vjera i di piše? Kako je kaznio Hitlera? Kako je kaznio Kim Jong Il-A? Kako je kaznio sve tisuce zlocinaca koji su u drugom svjetskom ratu ubijali hrvate,srbe,muslimane,židove,rome? Pa ni to neznaš a kao išao si u crkvu! Kazna za grešnike je pakao , to zna svaki iole načitan vjernik!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:22 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Heero je napisao/la: To bas i nije katolicki vjeronauk!OK! Zasto je kaznio njegovu kcer takodjer? Koj je ovo vjera i di piše? Kako je kaznio Hitlera? Kako je kaznio Kim Jong Il-A? Kako je kaznio sve tisuce zlocinaca koji su u drugom svjetskom ratu ubijali hrvate,srbe,muslimane,židove,rome?
Kako ih je kaznio? Pa kaznio ih je paklom. Tek sad vidim tvoj odgovor,a napisah prije toga indentičan,,,ha ha Kršćani katolici,pravoslavci i protestanti ipak jednako razmišljaju u bitnom!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:25 |
|
|
Heero je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Kazna Bozija za gresnika koji se iskreno nije pokajao je visestruka.I na ovom i na onom svetu.Zasto je kaznio njegovu kcerku ja to ne mogu razumeti jer nisam Bog. Cinjenica je da za grehe roditelja cesto ispastaju deca. Ostavi se Dzoa.Njegova dusa je izgubljena i njemu posle smrti ostaje jedino pakao. Di to piše? To nije krscanski vjeronuk nego istocnjacko praznovjerje,katolicki vjeroucitelji su uvek ucili mene da bog nekaznjava bolestima! Žalosno je da ima krscana toliko niske razine inteligencije da nerazumiju stvari kao to da krunica nije hamajlija koja te cuva,slika nije sveta,bolest nije kazna  To su za mene ****** i ciganluci  Ne uvjek ali ponekad da!Imaš dosta primjera u Bibliji!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 21 lis 2017, 08:29 |
|
|
Heero je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Kazna Bozija za gresnika koji se iskreno nije pokajao je visestruka.I na ovom i na onom svetu.Zasto je kaznio njegovu kcerku ja to ne mogu razumeti jer nisam Bog. Cinjenica je da za grehe roditelja cesto ispastaju deca. Ostavi se Dzoa.Njegova dusa je izgubljena i njemu posle smrti ostaje jedino pakao. Nisam pitao koja je kazna za nepokajnika(ovdi treba defektolog majke mi) nego kako ce zadovoljit pravdu Bog u slucaju di se pocinitelj nepravde ispovjedio i pokajao? Pa budi posten i reci neznam ako neznas pa cemo pitat nekog teologa! Opet ti,pa na to smo oba odgovorila.Iskrenom pokajniku Bog prašta,malo je zlih koji će se iskreno kajati!Samo Bog zna tko je iskren u pokajanju!Sad jasno?
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 01:28 |
|
|
Heero je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Kazna Bozija za gresnika koji se iskreno nije pokajao je visestruka.I na ovom i na onom svetu.Zasto je kaznio njegovu kcerku ja to ne mogu razumeti jer nisam Bog. Cinjenica je da za grehe roditelja cesto ispastaju deca. Ostavi se Dzoa.Njegova dusa je izgubljena i njemu posle smrti ostaje jedino pakao. Nisam pitao koja je kazna za nepokajnika(ovdi treba defektolog majke mi) nego kako ce zadovoljit pravdu Bog u slucaju di se pocinitelj nepravde ispovjedio i pokajao? Pa budi posten i reci neznam ako neznas pa cemo pitat nekog teologa! Sve je u Božijim rukama.Nema šta Bog da zadovoljava pravdu onako kako je običan čovek vidi.
_________________ "Ovdje mjenjamo žive za žive, a mrtve za mrtve".
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 01:37 |
|
|
Prebrzo smo prešli preko pojavljivanja Božijeg ognja.To je najdirektniji dokaz da je pravoslavna vera najispravnija.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 02:04 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: A cemu onda ispovjest ako se zli nece pokajat?
Mislim vi ni nemate teoloske poglede koje promice krscanstvo!
Pitanje je jednostavno u ovom hipotetskom slucaju! Znaci ubio,silovo,pokajao se.Ocel mu bog oprostit ili ce kaznit za grijehe?
Ako ga kazni kako je Bog beskrajno milostiv?? Ako mu oprosti kako je Bog ispravio i kaznio sve nepravde?
Znaci staro teolosko pitanje glasi kako Bog moze bit beskonacan u milosti i beskonacan u pravednosti? Pa što ti nije već odgovoreno u ovom mom gore? " Jako dobro rečeno! Zli ljudi se uglavnom nikad neće pokajati jer nemaju osjećaj za to što je dobro a što nije! No ima onih koji to shvate!Npr,razbojnik sa križa!"Ja sam zaslužio kaznu,TI si pravedan,žao mi je što sam takav bio,pomozi mi,spasi me!" To ja po svom! I Isus mu kaže:"Danas ćeš biti samnom u raju!" Greši li Isus?Spašava moralnu nakazu?Zna li tko je i kakav je on?Zna svakako,no i on je spoznao kakav je bio!Pa se pitam,ako voliš nekog i ako znaš da se kaje,da je svjestan sranja u koje se sam doveo,i kaje se,zar mu nećeš oprostit?To svakako implicira na to da taj neće nikad više činiti ta sranja,jer je svjestan da je to zlo!Svećenika možeš smuljat,glumiti pokajnika,no Boga ne,on zna dali ti je iskreno žao!I dali ćeš se promjeniti!"????? I sad ce nepravda koju je on napravio bit nezadovoljena!!!Bog nije u stanju kaznit sve nepravde to ti kazem,Bog je nemocan 
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 02:06 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: Nisam pitao koja je kazna za nepokajnika(ovdi treba defektolog majke mi) nego kako ce zadovoljit pravdu Bog u slucaju di se pocinitelj nepravde ispovjedio i pokajao?
Pa budi posten i reci neznam ako neznas pa cemo pitat nekog teologa!
Opet ti,pa na to smo oba odgovorila.Iskrenom pokajniku Bog prašta,malo je zlih koji će se iskreno kajati!Samo Bog zna tko je iskren u pokajanju!Sad jasno? A kako ce ispravit nepravdu pocinjenu nad ubijenim??? Ili je to tebi ok sto ih je ubio ako se pokajao? bate nepismenih ljudi?
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 07:42 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Prebrzo smo prešli preko pojavljivanja Božijeg ognja.To je najdirektniji dokaz da je pravoslavna vera najispravnija. O kakvom ognju govoriš? Nije mi poznato!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 07:54 |
|
|
Heero je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Opet ti,pa na to smo oba odgovorila.Iskrenom pokajniku Bog prašta,malo je zlih koji će se iskreno kajati!Samo Bog zna tko je iskren u pokajanju!Sad jasno? A kako ce ispravit nepravdu pocinjenu nad ubijenim??? Ili je to tebi ok sto ih je ubio ako se pokajao? bate nepismenih ljudi? Tako da kazni krivca!Što drugo može?Oživiti ubijene koje su pobili ljudi? Krivci se uglavnom ne kaju!Koji od Haških optuženika je iskreno priznao krivicu i sa suzama se kajao? Ubijeni ako su iskreno štovali Boga bit će uskrsnuti u posljednji dan!Dakle,samo im je skraćen ovozemaljski život! kad voliš vlastito dijete pa zabrlja gadno i svjestan da te je time povredio,plače i moli oproštenje te vidiš (i znaš) da će od tada ispravno živjeti,nebi mu oprostio? A Bog zna dali će pokajnik nastaviti prijašnji život ili će početi živjeti pošteno. Ne budi dosadan natežući se i dalje oko toga!Valjda ne misliš da bi ti Boga trebao poučiti što je ispravno a što nije! Bog nije čovjek,njegova ljubav i milosrđe je nama teško shvatljivo,mi nismo kao On i zato nam se činiti može da to nije dobro! Ja imam povjerenje u Boga da zna što radi i da to radi najbolje.I da je njegov način djelovanja savršen!
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 08:12 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 12:58 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: https://youtu.be/XtVCzxi4CRY Zanimljivo. No to nije dokaz da je to jedina prava crkva kako neki misle!Kad bi VJERNICI iste crkve nakon silaska te vatre postali ljudi koji ljube Boga i bližnje onda bi to imalo smisla!
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 18:40 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: A kako ce ispravit nepravdu pocinjenu nad ubijenim??? Ili je to tebi ok sto ih je ubio ako se pokajao?
bate nepismenih ljudi? Tako da kazni krivca!Što drugo može?Oživiti ubijene koje su pobili ljudi? Krivci se uglavnom ne kaju!Koji od Haških optuženika je iskreno priznao krivicu i sa suzama se kajao? Ubijeni ako su iskreno štovali Boga bit će uskrsnuti u posljednji dan!Dakle,samo im je skraćen ovozemaljski život! kad voliš vlastito dijete pa zabrlja gadno i svjestan da te je time povredio,plače i moli oproštenje te vidiš (i znaš) da će od tada ispravno živjeti,nebi mu oprostio? A Bog zna dali će pokajnik nastaviti prijašnji život ili će početi živjeti pošteno. Ne budi dosadan natežući se i dalje oko toga!Valjda ne misliš da bi ti Boga trebao poučiti što je ispravno a što nije! Bog nije čovjek,njegova ljubav i milosrđe je nama teško shvatljivo,mi nismo kao On i zato nam se činiti može da to nije dobro! Ja imam povjerenje u Boga da zna što radi i da to radi najbolje.I da je njegov način djelovanja savršen! Pa kako ce kaznit krivca ako mu je oprostio?? Alo lik je ubio porodicu pozalio,ispovjedio se i umro pa zar nista necitas?
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 19:49 |
|
|
Ja sam ti odgovorio.Dobićeš sličan odgovor najverovatnije
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 22 lis 2017, 20:28 |
|
|
joe enter je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Prvo,sustav vjerovanja da Bog ne postoji jest jednaka indoktrinacija kao i ova koju si spomenuo!Dakle,u moje vrijeme si u školi i onoj nižoj a pogotovo višoj si mogao slušati,što se Boga i vjere tiče samo protiv-argumente.Ti protuargumenti su indoktrinirali generacije!I mene svojevremeno!Jer si znao dosta o onome contra a jako malo o onome pro!I to ako si ponekad išao u crkvu a i doma si možda nešto mogao čuti! Drugo,da-pristupamo religiji jer su nas roditelji i krstili i usmjerili,to jest indoktrinacija ali ona je sama po sebi razumljiva. Dobro reče jedan dobar teolog,protestantski Petar Kuzmić:"Katolička crkva je ljude sakramentalizirala ali ih nije evangelizirala".Isto se može reći i za Pravoslavnu ali u manjoj mjeri i za Protestantsku!Postaneš vjernik po difoltu a ne jer je to tvoje vlastito opredjeljenje! To se dogodilo i meni,bio sam katolik jer sam tako odgojen ali osobnu spoznaju nisam imao,ni neko znanje !Takva vjera se lako sruši ko kula od karata.Znanje je oružje u rukama za obranu vlastitog uvjerenja!Kasnije mi se dogodilo ono o čemu pisah malo prije,škola i komunistička indoktrinacija učiniše svoje.Izubio sam vjeru!Pripomoglo je u tome i dosta ovo o čemu piše "Joe",neautentični pa i loši vjernici i svećenici! Bogu sam se vratio nakon osobne molitve :"Bože,ako ti postojiš daj mi TI osobno neki dokaz i ja ću tek tada vjerovati!" To se dogodilo,i nakon toga sam hranio vjeru znanjem,počeo sam čitati Sveto Pismo i dosta dobre knjige apologetskog tipa tako da sam sada uvjereni vjernik.
Znači ti si vernik u "neverovanje u babaroge" , tj.neko te je od malena indoktrinirao da veruješ kako babaroge ne postoje?! Zašto se još gore provaljuješ čoveče i od sebe praviš totalnu budalu?? , kako ti nije jasno da ja kao i svi ateisti i agnostici ne veruju u boga iz istog razloga zbog kojeg ti ne veruješ u babaroge. Jedino ako te mama i tetka nisu izindoktrinisale od ranog detinjstva pa danas misliš kako babaroge ne postoje , a svi dobro znamo da su babaroge istinite , jer da nisu istinite ne bi ih naši preci pominjali vekovima i prenosili ih potomcima , zar ne?? Za mene je logika prosto jasna , ili svi bogovi postoje i sve su religije istinite i tačne , ili nijedan bog ne postoji i sve su religiije lažne. A šta ako Bog postoji, a sve religije su lažne/izmišljene od strane ljudi. Ja u to verujem, gde bi onda mene smestio? Uglavnom, mislim, a i odavno sam shvatio, da je razmišljanje o tome čisto gubljenje vremena.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 09:23 |
|
|
Heero je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Tako da kazni krivca!Što drugo može?Oživiti ubijene koje su pobili ljudi? Krivci se uglavnom ne kaju!Koji od Haških optuženika je iskreno priznao krivicu i sa suzama se kajao? Ubijeni ako su iskreno štovali Boga bit će uskrsnuti u posljednji dan!Dakle,samo im je skraćen ovozemaljski život! kad voliš vlastito dijete pa zabrlja gadno i svjestan da te je time povredio,plače i moli oproštenje te vidiš (i znaš) da će od tada ispravno živjeti,nebi mu oprostio? A Bog zna dali će pokajnik nastaviti prijašnji život ili će početi živjeti pošteno. Ne budi dosadan natežući se i dalje oko toga!Valjda ne misliš da bi ti Boga trebao poučiti što je ispravno a što nije! Bog nije čovjek,njegova ljubav i milosrđe je nama teško shvatljivo,mi nismo kao On i zato nam se činiti može da to nije dobro! Ja imam povjerenje u Boga da zna što radi i da to radi najbolje.I da je njegov način djelovanja savršen! Pa kako ce kaznit krivca ako mu je oprostio?? Alo lik je ubio porodicu pozalio,ispovjedio se i umro pa zar nista necitas? jbt. logike,,,tebi je netko dužan 100 eura,zapao u siromaštvo i kaže "Ne mogu ti vratit,jedva imam i za kruh djeci,molim te oprosti mi taj dug jer sam u međuvremenu obolio i nikad neću moći više raditi!" Ti dobrica kakav jesi,smiluješ se i kažeš:"Dobro,ne trebaš mi vratiti,opraštam ti.!" Jel on tebi još uvjek dužan ili nije?Treba li ti vratiti? Čak i ljudski sud jest blag prema svjedoku pokajniku da nebi Bog! Hoće li takva osoba koja je činila teška zla pa joj Bog oprostio imati istu poziciju na nebu kao onaj tko nije činio velika zla nego samo manje grijehe i isto mu je oprošteno,neznamo!Možda ali je sigurno da neće ići u pakao.I to je puno!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 09:28 |
|
|
Citat: Carmello Šešelj
A šta ako Bog postoji, a sve religije su lažne/izmišljene od strane ljudi. Ja u to verujem, gde bi onda mene smestio?
Uglavnom, mislim, a i odavno sam shvatio, da je razmišljanje o tome čisto gubljenje vremena. Citat: Tko pomno prouči Novi Zavjet slijedit će učenje Kristovo i Apostolsko!Oni nisu lagali!Tako će postati kršćanin a nemora niti ujednu crkvu ići.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 23 lis 2017, 16:07 |
|
|
Pročitao oba Zaveta. Bajke i propaganda, i to poprilično plitkoumna propaganda. Baš se vidi da je pisana za debile.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|