|
|
Stranica: 15/33.
|
[ 815 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:16 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Nevjerojtna stvar, koliko se neznanje siri po internetu i naivnim ljudima prodaje kao istina, a nije ni cudo, ako se uzme u obzir, da ovakvi kao "RobbiMO" vrijede za znalce. "RobbiMO" je pokazao da on nema blage veze o znanosti opcenito, a o fizici konkretno! Sramota za sveuciliste u Mostaru, da se njihovi akteri i studenti sluze iskljucivo cenzurom, kako bi usutkali opravdani glas znanstvene kritike. Bez teških osobnih kvalifikacija molim. Poštujmo kolege forumaše.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1088 of 2558 - 42.53%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Promjer Mliječne staze nije 30 puta veći od udaljenosti Zemlja-Mjesec, lol. Zar jos nisi dosao do broja, na osnovi Wiki-teksta koji sam ti postirao, jer su za mene takva pitanja ponizavajuceg karaktera, a za tebe su vrhunac znanja! Ti nemas pojma kako se to izracunava, iako sam ti donio sve podatke za taj procedere. Želim da sam kažeš broj, da to čujemo iz tvojih usta, i da se sam dovedeš u kontradikciju s tvrdnjom da je Svemir star 5000 godina.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:23 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 11:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
Ko tvrdi da je svemir star 5000 godina, ili sam ja propustio taj dio?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zaba1111 je napisao/la: Zato što je vlasnik foruma ateist, onaj što je na početku pozivao "Čarlija da ih razori" i zato što mu je pobočnik također ateist, nekad prilično glasni promotor evolucije koji je sve neistomišljnike proglašavao neobrazovanima Laž, ja vjerujem u kreatora (Boga), a mislim da Robi nije siguran. To što mislim da su sve religije ljudska kreacija (lijepa bajka koja pokušava dati odgovore o vezi između ljudskog roda i kreatora), je druga priča za drugu temu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:24 |
|
Pridružen/a: 30 sij 2013, 17:43 Postovi: 153 Lokacija: Burgenland
|
Crvena Sonja je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Zato što je vlasnik foruma ateist, onaj što je na početku pozivao "Čarlija da ih razori" i zato što mu je pobočnik također ateist, nekad prilično glasni promotor evolucije koji je sve neistomišljnike proglašavao neobrazovanima , a postove koji mu ne idu u prilog je brisao na već postojećoj temi o evuluciji koju je sam bio zapoečeo, i sad kad je tema evolucije podignuta na veću razinu i kad se od njega ,nekad prilično glasnog promotora evolucije na forumu, očekuje da elaborira svoj stav, onda se valjda shvatilo da je najlakše promojeniti naslov i tako izbjeći obavezu sučeljavanje argumenta i prebaciti temu na kreacioniste pa nek se kao zabavljaju sami sa sobom . Dobri čovječe, znate li što je vatreno krštenje forumaša? Dobra zeno, za forumasa koji je napisao vise od 50 000 stranica teksta ne postoji vatreno krstenje! Ja vas krstim ISTINOM, koju vi u svom primitivizmu odbacujete i priklanja te se lazima!
_________________ Fide, sed cui, vide!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inkvizitor1 je napisao/la: Zar jos nisi dosao do broja, na osnovi Wiki-teksta koji sam ti postirao, jer su za mene takva pitanja ponizavajuceg karaktera, a za tebe su vrhunac znanja!
Ti nemas pojma kako se to izracunava, iako sam ti donio sve podatke za taj procedere.
Želim da sam kažeš broj, da to čujemo iz tvojih usta, i da se sam dovedeš u kontradikciju s tvrdnjom da je Svemir star 5000 godina. Dodaj koju tisuću,šta škrtariš na godinama
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:32 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Dobri čovječe, znate li što je vatreno krštenje forumaša?
Dobra zeno, za forumasa koji je napisao vise od 50 000 stranica teksta ne postoji vatreno krstenje! Ja vas krstim ISTINOM, koju vi u svom primitivizmu odbacujete i priklanja te se lazima! Gospodine, s užitkom čitam raspravu na ovoj temi, nemojte donositi ishitrene zaključke o tome što smatram istinom. Lijepi pozdrav! p.s.nedajte se isprovocirati.
|
|
Vrh |
|
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: To što mislim da su sve religije ljudska kreacija (lijepa bajka koja pokušava dati odgovore o vezi između ljudskog roda i kreatora), je druga priča za drugu temu. Kako objašnjavaš to da su u Biblij jasno iznesene istine do kojih je čovječanstvo (čitaj nauka) došlo tek par tisuća godina kasnije, kako su te stvari mogli znati obični priprosti ljudi ograničenog radijusa kretanja? Npr. kako su mogli znati da je zemlja okrugla i o ništa obješena? Kako su mogli znati objasniti kružni tok vode u prirodi riječima; "sve rijeke teku u more, a more se ne prepunja, odakle teku rijeke, onamo se i vraćaju da bi opet tekle"? Ili pak redoslijed stvaranja iz knjige postanka koji su potvrdili znanstvenici,... kako su ti ljudi sve to mogli znati u to vrijeme?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:39 |
|
|
budimo realni je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: To što mislim da su sve religije ljudska kreacija (lijepa bajka koja pokušava dati odgovore o vezi između ljudskog roda i kreatora), je druga priča za drugu temu. Kako objašnjavaš to da su u Biblij jasno iznesene istine do kojih je čovječanstvo (čitaj nauka) došlo tek par tisuća godina kasnije, kako su te stvari mogli znati obični priprosti ljudi ograničenog radijusa kretanja? Npr. kako su mogli znati da je zemlja okrugla i o ništa obješena? Kako su mogli znati objasniti kružni tok vode u prirodi riječima; "sve rijeke teku u more, a more se ne prepunja, odakle teku rijeke, onamo se i vraćaju da bi opet tekle"? Ili pak redoslijed stvaranja iz knjige postanka koji su potvrdili znanstvenici,... kako su ti ljudi sve to mogli znati u to vrijeme? Pa nisu ljudi bili glupi prije 2000 godina. Samo zato što nisu imali razvijenu tehnologiju ne znači da nisu razumno razmišljali. Teorija da je Zemlja okrugla je stara koliko i pisana civilizacija.
1088 of 2558 - 42.53%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
inkvizitor1 je napisao/la: Ko tvrdi da je svemir star 5000 godina, ili sam ja propustio taj dio? Stavljao si masu linkova sa young Earth creationalism i urotama svjetskih astronoma i geologa kod pitanja starosti Svemira i Zemlje. Metode datiranja lažne, nalazi Neandertalaca stari par stotina godina ili najviše par tisuća: Inkvizitor1 je napisao/la: Problem je u datiranjima paleontoloskih nalaza, jer su skoro sve forme datiranja inadekvatne i neprecizne. Osim toga, evolucionisti podesavaju nalaze kako bi odgovarali dugovremenckim periodima razvoja, jer im inace teorija pada u vodu, buduci da ista trazi velike vremenske periode. Konkretno bih mogao donijeti njihove plagijate glede datiranja fosilnih nalaza u sporu oko Piltdown-covjeka i Neandertalca. Kod prvog problema su evolucionisti sami producirali "fosile" i sami ih datirali kako bi se uklapali u teoriju evolucije. Kod Neandertalca je laznom radio-karbonskom metodom (C14-metoda Op. pi!) frankfurtskog antropologa Prof. Protsch- dobivena starost bila podesena teoriji evolucije, tako da su nalazi bili datirani na 30 do 40 tisuca godina, a bili su stari tek kojih tisucu ili kojih stotine godina. Datiranje je proveo institut iz Oxforda. Inkvizitor1 je napisao/la: "young Earth creationism", po kojemu su Zemlja i Svemir stari 6000 godina, ljudi su jahali na dinosaurima a paradajz kao vrsta je stariji od Sunca. Inkvizitor1 je napisao/la: Zasto je evolucija laz? Pogledajte na ovom linku! http://conservapedia.com/EvolutionPa da vidimo šta piše u linku: Citat: Mr. Corliss cataloged scores of anomalies which challenge the old earth geology paradigm.[198][199] Young earth creationist hold the earth and universe is approximately 6,000 years old.[195] Young earth creationist scientists state the following is true: there are multiple lines of evidence pointing to a young earth and universe; the old earth and universe paradigm has numerous anomalies and uses invalid dating methods, and there are multiple citations in the secular science literature that corroborate the implausibility of the old earth and universe paradigm (for details see: Young Earth Creationism).
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Želim da sam kažeš broj, da to čujemo iz tvojih usta, i da se sam dovedeš u kontradikciju s tvrdnjom da je Svemir star 5000 godina.
Dodaj koju tisuću,šta škrtariš na godinama Dobro, eto 8000 godina je star Svemir. Nego eto uzmimo službeni podatak za približnu veličinu Mliječne staze: 31 kiloparsek ili 100,000 svjetlosnih godina ili 9.5x10^20 m. Pitanje broj dva: da li vjerujete da je brzina svjetlosti 300 000 km/s?
|
|
Vrh |
|
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pa nisu ljudi bili glupi prije 2000 godina. Samo zato što nisu imali razvijenu tehnologiju ne znači da nisu razumno razmišljali. Teorija da je Zemlja okrugla je stara koliko i pisana civilizacija. Da nisu bili glupi, no kako objašnjavaš da samo pisci Biblije nisu bili glupi, dok su ljudi koji su se čak bavili izučavanjem, znanošću do tih stvari došli par tisuća godina kasnije od navedenih pisaca Biblije? Robbie MO je napisao/la: Stavljao si masu linkova sa young Earth creationalism i urotama svjetskih astronoma i geologa kod pitanja starosti Svemira i Zemlje.
Metode datiranja lažne, nalazi Neandertalaca stari par stotina godina ili najviše par tisuća: Ko je stavljao, jesi li ti uopće pročitao iti jedan moj post? Ili si me zamjenio sa nekim? Dakle preporučujem ti da pročitaš moje postove, sve izjave u njima koje su citirane stavljene su sa naznačenim autorom, knjigom, stranicom, pa čak i godinom izdanja. Sve citirane izjave i znanstveni zaključci koje sam iznio su bez iznimke, iznešene od strane evolucionista, tako da ne možeš naći nikakvu pristrasnost. Dakle, sama istraživanja znanstvenika evolucionista dovela su iste te evolucioniste do zaključaka koji idu u prilog kreacionistima... pomalo ironično, ali što se može, činjenice su neumoljive.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:50 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inkvizitor1 je napisao/la: Zar jos nisi dosao do broja, na osnovi Wiki-teksta koji sam ti postirao, jer su za mene takva pitanja ponizavajuceg karaktera, a za tebe su vrhunac znanja!
Ti nemas pojma kako se to izracunava, iako sam ti donio sve podatke za taj procedere.
Želim da sam kažeš broj, da to čujemo iz tvojih usta, i da se sam dovedeš u kontradikciju s tvrdnjom da je Svemir star 5000 godina. Daj ne budali neznalico! SF-i spekulativna znanost nisu oportune. Cemu tebi podatci i brojevi, ako ih sam nisi u stanju izracunati, iako sam ti donio sve kautele za to. Evo ti broja: Jedna svjetlosna godina ima 9, 460 730 472 580 800 m= 9, 461*10^15 m=9,461 biliona km 9,5 biliona km X 100 000 svjetlosnih godina. 950 000 000 000 000 000 km Pa to je skoro jedan tetralion km, a ne 12 km kako se znanost uci dolje kod vas. Medjutim, to za kreaciju nema nikakve veze, jer ti nisi u stanju dokazati da je inflacije uopce bilo, a ne postulirati vjecnu inflaciju kako bi izbjegao problem proto-univerzuma u kojem bi inflacija uopce mogla djelovati. Inflacija trazi vec sam univerzum kako bi mogla djelovati. Zato je iskljucivo racionalno, na osnovi niske entropije pri BB- ustvrditi, da je na djelu kreator a ne slucaj. Starost univerzuma od kojih 13, 5 milijardi svjetlosnih godina ti nikad neces definirati na bazi ovih podataka, jer se radi o obicnim spekulacijama. Zvijezde nastaju daleko brzim tempom nego se mislilo. Postoje znanstveni papers, koji obaraju velike vremenske periode u fizici i dovode kozmologiju i astrofiziku u veliku stisku, jer se pokazalo u "Supernovama", da se zvijezde formiraju vrlo brzo. To da mi nismo u stanju definirati starost univerzuma, znak je da ni kratkovremenski kreacionizam, kojeg ja osobno ne zastupam, niti znanstveno datiranje nisu relevantne definicije. Niti je univerzum star 13, 5 milijardi svjetlosnih godina, niti je 6000 godina. To nije moj problem, koliko je tvoj problem, jer ti se hvatas za svaku znanstvenu slamku, kako bi spasio svoj svjetonazor od konacne propasti, docim je meni bitno, da sve govori u prilog kreacije, a ne slucaja i nistavila.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:51 |
|
|
budimo realni je napisao/la: Da nisu bili glupi, no kako objašnjavaš da samo pisci Biblije nisu bili glupi, dok su ljudi koji su se čak bavili izučavanjem, znanošću do tih stvari došli par tisuća godina kasnije od navedenih pisaca Biblije? Robbie MO je napisao/la: Stavljao si masu linkova sa young Earth creationalism i urotama svjetskih astronoma i geologa kod pitanja starosti Svemira i Zemlje.
Metode datiranja lažne, nalazi Neandertalaca stari par stotina godina ili najviše par tisuća: Ko je stavljao, jesi li ti uopće pročitao iti jedan moj post? Ili si me zamjenio sa nekim? Dakle preporučujem ti da pročitaš moje postove O čemu ti? Ja uopće ne razgovram s tobom, pogledaj čije postove gore citiram.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Dodaj koju tisuću,šta škrtariš na godinama Dobro, eto 8000 godina je star Svemir. Nego eto uzmimo službeni podatak za približnu veličinu Mliječne staze: 31 kiloparsek ili 100,000 svjetlosnih godina ili 9.5x10^20 m. Pitanje broj dva: da li vjerujete da je brzina svjetlosti 300 000 km/s? He he...hvala,osigurao si mi ručak danas-kladio sam se da ćeš postaviti baš to pitanje,zato sam te neki dan i pitao da kreneš in medias res... Da ja pitam tebe-da li ti vjeruješ da je c-konstanta?
|
|
Vrh |
|
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:56 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: O čemu ti? Ja uopće ne razgovram s tobom, pogledaj čije postove gore citiram. čovječe ti si toliko zbunjen da ti ni quotanje ne ide od ruke, ne znm kako si uspio no ja sam napisao. budimo realni je napisao/la: Ko tvrdi da je svemir star 5000 godina, ili sam ja propustio taj dio? a ti si quotao: Robbie MO je napisao/la: inkvizitor1 je napisao/la: Ko tvrdi da je svemir star 5000 godina, ili sam ja propustio taj dio? Kužiš?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:57 |
|
|
budimo realni je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa nisu ljudi bili glupi prije 2000 godina. Samo zato što nisu imali razvijenu tehnologiju ne znači da nisu razumno razmišljali. Teorija da je Zemlja okrugla je stara koliko i pisana civilizacija. Da nisu bili glupi, no kako objašnjavaš da samo pisci Biblije nisu bili glupi, dok su ljudi koji su se čak bavili izučavanjem, znanošću do tih stvari došli par tisuća godina kasnije od navedenih pisaca Biblije? Koji pisci? Pa stari Egipćani su smatrali Sunce centrom Svemira. U staroj Grčkoj su filozofi jednostavno zdravom logikom zaključili da je okrugla. Kako reče Aristotel. - Kad je pomrčina mjeseca, vidi se okrugla sjenka Zemlje. Zaključak: okrugli predmet pravi okruglu sjenku. - Kad dolazi brod, vidi mu se prvo jarbol, pa tek onda donji dijelovi broda. Zaključak: Zemlja je zaobljena inače bi se cijeli brod vidio odjednom. - Kad se putuje sa sjevera na jug, mijenja se položaj zvijezda. Zaključak: vidimo drugi dio svemira jer je Zemlja okrugla, inače bi stalno vidjeli iste zvijezde. itd. itd. Samo je potrebno kako Einstein reče, malo dulje raditi na problemu.
1088 of 2558 - 42.53%
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: inkvizitor1 je napisao/la: Ko tvrdi da je svemir star 5000 godina, ili sam ja propustio taj dio? Stavljao si masu linkova sa young Earth creationalism i urotama svjetskih astronoma i geologa kod pitanja starosti Svemira i Zemlje. Metode datiranja lažne, nalazi Neandertalaca stari par stotina godina ili najviše par tisuća: Inkvizitor1 je napisao/la: Problem je u datiranjima paleontoloskih nalaza, jer su skoro sve forme datiranja inadekvatne i neprecizne. Osim toga, evolucionisti podesavaju nalaze kako bi odgovarali dugovremenckim periodima razvoja, jer im inace teorija pada u vodu, buduci da ista trazi velike vremenske periode. Konkretno bih mogao donijeti njihove plagijate glede datiranja fosilnih nalaza u sporu oko Piltdown-covjeka i Neandertalca. Kod prvog problema su evolucionisti sami producirali "fosile" i sami ih datirali kako bi se uklapali u teoriju evolucije. Kod Neandertalca je laznom radio-karbonskom metodom (C14-metoda Op. pi!) frankfurtskog antropologa Prof. Protsch- dobivena starost bila podesena teoriji evolucije, tako da su nalazi bili datirani na 30 do 40 tisuca godina, a bili su stari tek kojih tisucu ili kojih stotine godina. Datiranje je proveo institut iz Oxforda. Inkvizitor1 je napisao/la: "young Earth creationism", po kojemu su Zemlja i Svemir stari 6000 godina, ljudi su jahali na dinosaurima a paradajz kao vrsta je stariji od Sunca. Inkvizitor1 je napisao/la: Zasto je evolucija laz? Pogledajte na ovom linku! http://conservapedia.com/EvolutionPa da vidimo šta piše u linku: Citat: Mr. Corliss cataloged scores of anomalies which challenge the old earth geology paradigm.[198][199] Young earth creationist hold the earth and universe is approximately 6,000 years old.[195] Young earth creationist scientists state the following is true: there are multiple lines of evidence pointing to a young earth and universe; the old earth and universe paradigm has numerous anomalies and uses invalid dating methods, and there are multiple citations in the secular science literature that corroborate the implausibility of the old earth and universe paradigm (for details see: Young Earth Creationism). Na koji nacin ces ti datirati zemlju, daj molim te! Datiraj zemlju svojom znanstvenom metodom i onda cemo tu metodu podvrci kritici. OK! Ja sam osobno napisao, da ne zastupam kratkovremenski kreacionizam, ali niti znanstvenu SF.
|
|
Vrh |
|
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: - Kad dolazi brod, vidi mu se prvo jarbol, Pišeš o nečemu na osnovu današnjih spoznaja, no onda je bilo drugačije, uostalom, misliš da su ljudi imali tako dobar vid da su vidjeli jarbol do udaljenosti zakrivljenja zemlje?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pa nisu ljudi bili glupi prije 2000 godina. Samo zato što nisu imali razvijenu tehnologiju ne znači da nisu razumno razmišljali. Teorija da je Zemlja okrugla je stara koliko i pisana civilizacija. Dapače,bili su napredni i prije 4000-5000 g.,mi nemamo direktne zapise,ali znamo da da su bili napredni,npr. Babilonska kula kao graditeljski poduhvat,vidimo kako je naše društvo tehnički napredovalo zadnjih 100 g.,možemo zamisliti što se dešavalo u periodu prije Potopa kad su ljudi bili i umno i tjelesno superiorniji....Potop je zbrisao sve tragove o toj civilizaciji.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Dobro, eto 8000 godina je star Svemir.
Nego eto uzmimo službeni podatak za približnu veličinu Mliječne staze: 31 kiloparsek ili 100,000 svjetlosnih godina ili 9.5x10^20 m.
Pitanje broj dva: da li vjerujete da je brzina svjetlosti 300 000 km/s?
He he...hvala,osigurao si mi ručak danas-kladio sam se da ćeš postaviti baš to pitanje,zato sam te neki dan i pitao da kreneš in medias res... Da ja pitam tebe-da li ti vjeruješ da je c-konstanta? U vakuumu da, i nijedno mjerenje ne pokazuje da nije. U ostalim sredstvima je vrlo blizu c. Ukoliko se pokaže da nije konstanta, to će dovesti prije do intergalaktičnog putovanja negoli do potvrde pustinjskog mita o stvaranju starog 3-4000 godina. No možeš vjerovati i u beskonačno komplicirana objašnjenja za svaku pojavu koja je u kontradikciji s "Knjigom Stvaranja". I za tako komplicirana objašnjenja se uvijek nađe neka nova kontradikcija, i onda da bi se ta kontradikcija ispeglala potrebno je dodatno zakompliciravanje, onda se lako i unutar toga "popravljenog" nađe kontradikcija, što rezultira novim zakrpama i komplikacijama koje bi i to pokrpale, itd. itd. Dođeš do toga da ne postoji ništa što vrijedi generalno, nego da je sve samo beskonačni skup izuzetaka. Ili u najboljem slučaju polu-generalna teorija s beskonačno mnogo "zakrpa".
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:09 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Da ja pitam tebe-da li ti vjeruješ da je c-konstanta?
Mare, to je dokazano jos Majkelsonovim ogledima krajem 19. stoleca, a fizika 20. stoleca upravo stoji na toj cinjenici, koju je posle Einstein objasnio u Teoriji relativnosti... Mozda je to sve budalastina, ali obaranje toga bi napravila od svakog ko to uradi super zvezdu koja bi osvanula na stranicama svih novina i vesti... Pa sto to neko ne uradi Nemoj oko ovoga da pravimo problem, to je dokazano u nebrojeno mnogo opita...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: za svaku pojavu koja je u kontradikciji s "Knjigom Stvaranja". koja je to pojava u kontradikcij sa "knjigom stvaranja"?
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Dodaj koju tisuću,šta škrtariš na godinama Dobro, eto 8000 godina je star Svemir. Nego eto uzmimo službeni podatak za približnu veličinu Mliječne staze: 31 kiloparsek ili 100,000 svjetlosnih godina ili 9.5x10^20 m. Pitanje broj dva: da li vjerujete da je brzina svjetlosti 300 000 km/s? Prepisao si iznos i nisi ga sam izracunao, jer ako uzmes da MS- ima presjek 100 000 svjetlosnih godina, onda je tvoj racun 9,5x10^20m pogresan. Brzina svjetlosti iz aspekta posmatraca bi mogla biti 300 000 km/sec Medjutim, iz aspekta svjetlosti to je potpuno glup broj. Naime, svjetlost niti je cestica niti je val, nego je svjetlost jedna vrsta stanja. Ona svjetlosna zraka, koja dolazi sa sunca na zemlju, nije nesto, sto je najprije na suncu, a onda na zemlji, nego se radi o cjelini. Neovisno koliko bi ti fotona mogao poredati, kako bi dobio jednu suncevu zraku u kontinuitetu sunce zemlja, pa ipak zraka je ista i na suncu i na zemlji. Svjetlost nije materija!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:16 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da ja pitam tebe-da li ti vjeruješ da je c-konstanta?
Mare, to je dokazano jos Majkelsonovim ogledima krajem 19. stoleca, a fizika 20. stoleca upravo stoji na toj cinjenici, koju je posle Einstein objasnio u Teoriji relativnosti... Mozda je to sve budalastina, ali obaranje toga bi napravila od svakog ko to uradi super zvezdu koja bi osvanula na stranicama svih novina i vesti... Pa sto to neko ne uradi Nemoj oko ovoga da pravimo problem, to je dokazano u nebrojeno mnogo opita... Da,"dokazala" evolucija...međutim,postoje i drugi naučni radovi,koji govore nešto drugo.Ali mali broj ljudi će razumjeti o čemu se radi,ako odemo u strogo naučno pojašnjavanje. Da se vratim na stvaranje Zemlje-tip koji je pokazao da je ona stvorena u kratkom vremenskom periodu,dr.Gentry,expresno je izletio sa posla poslije svjedočenja na sudu u nekom sporu oko obrazovanja i sl.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|