|
|
Stranica: 16/33.
|
[ 815 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:18 |
|
Pridružen/a: 30 sij 2013, 16:43 Postovi: 153 Lokacija: Burgenland
|
Skandali datiranja Neandertalca od strane Prof. Dr. Protsch: http://de.wikipedia.org/wiki/Reiner_ProtschRedatiranja sa univerze Oxford su pokazala kakvim se sve lazima sluze evolucionisti!
_________________ Fide, sed cui, vide!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:18 |
|
|
budimo realni je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: - Kad dolazi brod, vidi mu se prvo jarbol, Pišeš o nečemu na osnovu današnjih spoznaja, no onda je bilo drugačije, uostalom, misliš da su ljudi imali tako dobar vid da su vidjeli jarbol do udaljenosti zakrivljenja zemlje?  Kakvih današnjih spoznaja? Nisam ja to izmislio. Aristotel je po tadašnjim običajima ljenčario i gledao more. Naime dok su superiorni Grci razmišljali i filozofirali, robovi su radili. I tako sjedeći gledao je brod kako dolazi. Prvo je vidio jarbol, pa onda postepeno ostale dijelove broda, i na kraju cijeli brod. To mu je i dalo ideju da pomisli da je Zemlja okrugla jer da je ravna cijeli brod bi se npr. odlazeći smanjivao dok ne postane mala crna točkica. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:21 |
|
|
Konkretno iz Linka koji sam postira: Citat: 2001: Der Greifswalder Privatdozent Thomas Terberger und ein Kollege, Martin Street, wundern sich über die Häufung sensationell alter Schädelfunde des modernen Menschen, die immer wieder mit dem Namen Protsch in Verbindung stehen. Sie lassen Fundstücke von einem Labor in Oxford mit der 14C-Methode erneut datieren. Als Ergebnis wird festgestellt, dass verschiedene Schädelfunde aus der menschlichen Vorgeschichte um Zehntausende von Jahren vordatiert waren. Darunter auch der Schädel von Hahnöfersand den Protsch um 36.000 B.P. datierte, wohingegen die Oxforder Datierungen bei 7470 ± 100 B.P. und 7500 ± 55 B.P. lagen. Lazov je datirao nalaze na 36 000 godina, a bili su stari kojih 7400 godina po redatiranju iz Oxforda. Sve govori u prilog mladog datiranja!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la:  Da,"dokazala" evolucija...međutim,postoje i drugi naučni radovi,koji govore nešto drugo.Ali mali broj ljudi će razumjeti o čemu se radi,ako odemo u strogo naučno pojašnjavanje. Da se vratim na stvaranje Zemlje-tip koji je pokazao da je ona stvorena u kratkom vremenskom periodu,dr.Gentry,expresno je izletio sa posla poslije svjedočenja na sudu u nekom sporu oko obrazovanja i sl. Meni ni Einstein, ni Plank, Sredinger, Hawking nisu ocevi, dedovi, ujaci i stricevi... Nema problema, nek neko izadje i objasni da sve ono sto su oni saznali, da je sve to bila laz, da to sve nista ne valja, da smo potrosili 100 godina u besmislenim teorijama... Al ajde da neko to uradi...nemoj da pre toga kaljamo rad ovih velikih naucnika... Uvek sam otvoren za sve moguce varijante, al nemojmo da sve sto dovodi biblijske reci u problem, da to nekako na silu uklapamo, budzimo, ili proglasavamo za neistinu...to nije objektivan pristup, to je navijcki...a ne valja tako, ne samo u ovoj oblasti, nego u svemu...valjda je cilj da utvrdimo istinu, a ne da utvrdimo po svaku cenu da smo u pravu.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: U vakuumu da, i nijedno mjerenje ne pokazuje da nije.
Da ti malo pojma o fizici imas, ovo je istinski dokaz. Gdje ti imas vakuum u svemiru? Gdje i kada su ljudi bili u stanju na zemlji stvoriti apsolutni vakuum kako bi izmjerili brzinu svjetlosti? Covjece, ti pises neosnovane stvari!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:33 |
|
|
|
RobbiMO; da li nastanak zivota i njegovo odrzavanje, krse prva dva zakona termodinamike?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86791 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Prepisao si iznos i nisi ga sam izracunao, jer ako uzmes da MS- ima presjek 100 000 svjetlosnih godina, onda je tvoj racun 9,5x10^20m pogresan.
Lol, pretvaranje mjernih jedinica ti zna svaki srednjoškolac. Svjetlosna godina ima 9.5x10^15 metara, pa je 100 000 svjetlosnih godina valjda 9.5x10^20 m. Eto pokaži da nije. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:34 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 10:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
Naša Kvačica je napisao/la: budimo realni je napisao/la: Pišeš o nečemu na osnovu današnjih spoznaja, no onda je bilo drugačije, uostalom, misliš da su ljudi imali tako dobar vid da su vidjeli jarbol do udaljenosti zakrivljenja zemlje?  Kakvih današnjih spoznaja? Nisam ja to izmislio. Aristotel je po tadašnjim običajima ljenčario i gledao more. Naime dok su superiorni Grci razmišljali i filozofirali, robovi su radili. I tako sjedeći gledao je brod kako dolazi. Prvo je vidio jarbol, pa onda postepeno ostale dijelove broda, i na kraju cijeli brod. To mu je i dalo ideju da pomisli da je Zemlja okrugla jer da je ravna cijeli brod bi se npr. odlazeći smanjivao dok ne postane mala crna točkica.  nemoj mi reći da si ozbiljan i da vjeruješ da bilo ko ima takav vid? Kad budeš na moru, pokušaj vidjeti to što je Aristotel vidio Uostalom, Aristotel je živio između 384 i 322 g. pr. n. e., a pisanje 1. mojs. završeno 1657. pr. n. e., pisanje Izajie završeno 732. pr. n. e., a pisanje knjige propovjednika završeno prije 1000. pr.n.e....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:35 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la:  Da,"dokazala" evolucija...međutim,postoje i drugi naučni radovi,koji govore nešto drugo.Ali mali broj ljudi će razumjeti o čemu se radi,ako odemo u strogo naučno pojašnjavanje. Da se vratim na stvaranje Zemlje-tip koji je pokazao da je ona stvorena u kratkom vremenskom periodu,dr.Gentry,expresno je izletio sa posla poslije svjedočenja na sudu u nekom sporu oko obrazovanja i sl. Meni ni Einstein, ni Plank, Sredinger, Hawking nisu ocevi, dedovi, ujaci i stricevi... Nema problema, nek neko izadje i objasni da sve ono sto su oni saznali, da je sve to bila laz, da to sve nista ne valja, da smo potrosili 100 godina u besmislenim teorijama... Al ajde da neko to uradi...nemoj da pre toga kaljamo rad ovih velikih naucnika... Uvek sam otvoren za sve moguce varijante, al nemojmo da sve sto dovodi biblijske reci u problem, da to nekako na silu uklapamo, budzimo, ili proglasavamo za neistinu...to nije objektivan pristup, to je navijcki...a ne valja tako, ne samo u ovoj oblasti, nego u svemu...valjda je cilj da utvrdimo istinu, a ne da utvrdimo po svaku cenu da smo u pravu. Argumenta ad verecundiam ti malo pomazu u ovoj diskusiji, ako nisi u stanju sam braniti svoj stav!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inkvizitor1 je napisao/la: Prepisao si iznos i nisi ga sam izracunao, jer ako uzmes da MS- ima presjek 100 000 svjetlosnih godina, onda je tvoj racun 9,5x10^20m pogresan.
Lol, pretvaranje mjernih jedinica ti zna svaki srednjoškolac. Svjetlosna godina ima 9.5x10^15 metara, pa je 100 000 svjetlosnih godina valjda 9.5x10^20 m. Eto pokaži da nije.  E vidis nije! Iznos ti nije tocan, iako si zaokruzio brojke!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:40 |
|
|
|
Brizina svjetlosti iznosi 299 793 kilometra u sekundi, i šta sad sa tim? Kakve konačne veze ta brzina ima sa temom koja je započela kao tema o stupidnosti evolucione teorije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:41 |
|
|
Samo da se ubacim u diskusiju, jer vidim da neki ljudi ovdje lupaju gomile gluposti (inkvizitor prednjači). Inkvizitor1 je napisao/la: [ Naime, svjetlost niti je cestica niti je val, nego je svjetlost jedna vrsta stanja. Ona svjetlosna zraka, koja dolazi sa sunca na zemlju, nije nesto, sto je najprije na suncu, a onda na zemlji, nego se radi o cjelini. Neovisno koliko bi ti fotona mogao poredati, kako bi dobio jednu suncevu zraku u kontinuitetu sunce zemlja, pa ipak zraka je ista i na suncu i na zemlji. Možeš li mi to pojasniti kod valne funkcije , recimo najjednostavniji slučaj je valni paket oblika  Ako pretpostavimo da je A(k) Gaussijan (možemo i neku drugu funkciju tebi po volji), možeš li mi pokazati kako se kreće očekivana vrijednost opservable |u(x,t)|^2, a to je val vjerojatnosti nalaženja fotona u prostoru, čiji maksimum se interpretira kao "pozicija fotona".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:45 |
|
|
budimo realni je napisao/la: Brizina svjetlosti iznosi 299 793 kilometra u sekundi, i šta sad sa tim? Kakve konačne veze ta brzina ima sa temom koja je započela kao tema o stupidnosti evolucione teorije? Hoće se reći da svemir nije mogao nastati za kratko vrijeme jer je prevelik ili brzina svjetlosti prespora, kako hoćeš. 
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:48 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mar-kan je napisao/la:  Da,"dokazala" evolucija...međutim,postoje i drugi naučni radovi,koji govore nešto drugo.Ali mali broj ljudi će razumjeti o čemu se radi,ako odemo u strogo naučno pojašnjavanje. Da se vratim na stvaranje Zemlje-tip koji je pokazao da je ona stvorena u kratkom vremenskom periodu,dr.Gentry,expresno je izletio sa posla poslije svjedočenja na sudu u nekom sporu oko obrazovanja i sl. Meni ni Einstein, ni Plank, Sredinger, Hawking nisu ocevi, dedovi, ujaci i stricevi... Nema problema, nek neko izadje i objasni da sve ono sto su oni saznali, da je sve to bila laz, da to sve nista ne valja, da smo potrosili 100 godina u besmislenim teorijama... Al ajde da neko to uradi...nemoj da pre toga kaljamo rad ovih velikih naucnika... Uvek sam otvoren za sve moguce varijante, al nemojmo da sve sto dovodi biblijske reci u problem, da to nekako na silu uklapamo, budzimo, ili proglasavamo za neistinu...to nije objektivan pristup, to je navijcki...a ne valja tako, ne samo u ovoj oblasti, nego u svemu...valjda je cilj da utvrdimo istinu, a ne da utvrdimo po svaku cenu da smo u pravu. Znaš,nisu oni Židovi glupi pa da ulaze u rasprave,oni rade svoj posao i drže svoju religiju,briga ih puno što drugi misle... Tko kaže da su besmislene teorije (iako ih ima i takvih brdo),nemojte obrćati stvari. Naučna shvatanja se mijenjaju skoro svaki dan,ali zakoni prirode se ne mijenjaju.Nije čovjek izmislio struju,nuklearne sile..samo smo ih postali svjesni,da postoje,nismo ih mi stvorili.A čega još nismo svjesni,tko zna.Pisao sam da se Bog otkriva progresivno,onoliko koliko mi možemo da svarimo.Zamisli da si sletio sa helikopterom među Indijance u ona doba?Nije Bog ćorava mačka,kažu stari ljudi,zna On što radi... Paster je dokazao svoj zakon biogeneze,ali kakve vajde od toga,neki naučnici i dalje tvrde da je iz neživog nastao život? Nekada je nauka smatrala da miševi nastaju iz smeća itd.,medicina je koristila šišmiše i karakondžule...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86791 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
budimo realni je napisao/la: Brizina svjetlosti iznosi 299 793 kilometra u sekundi, i šta sad sa tim? Kakve konačne veze ta brzina ima sa temom koja je započela kao tema o stupidnosti evolucione teorije? Pa ako je Mliječna staza onolika kolika jest, onda da bi vidio zvijezdu na suprotnom kraju Galaksije ona mora biti barem 50 000 godina stara, koliko iznosi polumjer Galaksije.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: budimo realni je napisao/la: Brizina svjetlosti iznosi 299 793 kilometra u sekundi, i šta sad sa tim? Kakve konačne veze ta brzina ima sa temom koja je započela kao tema o stupidnosti evolucione teorije? Pa ako je Mliječna staza onolika kolika jest, onda da bi vidio zvijezdu na suprotnom kraju Galaksije ona mora biti barem 50 000 godina stara, koliko iznosi polumjer Galaksije. Da,ako je c-konst.,međutim,što ako c-nije konst.? Ako je svjetlost bila kudikamo brža?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:55 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Paster je dokazao svoj zakon biogeneze,ali kakve vajde od toga,neki naučnici i dalje tvrde da je iz neživog nastao život? Nekada je nauka smatrala da miševi nastaju iz smeća itd.,medicina je koristila šišmiše i karakondžule... Je, ovo je i meni začuđujuće. Život na Zemlji je nastao bez tek tako... ok... nastao... dobro. Zašto danas ne nastaje? Zašto ni znanstvenici svim svojim naporom to još uvijek ne mogu, a eto u prirodi se događa usput. Možda su ti znanstvenici pod velikim pritiskom i samo se trebaju opustiti i pustiti da se dogodi. Zašto radimo sterilizaciju kad će se opet nešto nakotit? 
1406 of 2558 - 54.96%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:55 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: RobbiMO; da li nastanak zivota i njegovo odrzavanje, krse prva dva zakona termodinamike? nemoj mu to raditi, uništit ćeš mu samopouzdanje Inače, da mu ukažem na što ciljaš, možda mu bude lakše Naime, vjerojatno ti je iz osobnog iskustva poznato da sve stvari teže prema neredu. Kao što svaki kućevlasnik može zapaziti, kada ih se prepusti da idu svojim tokom, stvari imaju tendenciju prema lomljenju ili raspadanju. Znanstvenici tu tendenciju nazivaju ”drugim zakonom termodinamike“. Svakodnevno imamo prilike vidjeti kako taj zakon djeluje. Ako ga se ne dira, novi automobil ili bicikl pretvorit će se u staro željezo. Zgrada ako se napusti, postat će ruševina. A kako je sa svemirom? Ovaj je zakon i tamo primjenjiv. Stoga bi mogao pomisliti da bi red koji vlada svemirom na koncu trebao prerasti u potpuni nered. Međutim, izgleda da se u svemiru to ne događa, sudeći prema onome što je otkrio profesor matematike Roger Penrose kada je proučavao stanje nereda (ili entropiju) u nama vidljivom svemiru. Logičan način kako objasniti takve pronalaske jest zaključiti da je svemir u početku bio u stanju reda te je još uvijek izuzetno organiziran. Astrofizičar Alan Lightman zapazio je da znanstvenici ”smatraju misterioznom činjenicu da je svemir nastao u stanju kojim vlada tako visok stupanj reda“. Dodao je da bi ”svaka uspješna kozmološka teorija trebala pružiti konačno objašnjenje ovog entropijskog problema“ — zašto se svemir nije pretvorio u kaos. Ustvari, sama činjenica da mi postojimo stoji u suprotnosti s tim općepriznatim zakonom. Koji je onda razlog tome što smo mi živi ovdje na Zemlji? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 13:58 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: Argumenta ad verecundiam ti malo pomazu u ovoj diskusiji, ako nisi u stanju sam braniti svoj stav! Ja branim svoj stav na nacin koji se meni cini prikladan... Ti treba da imas na umu da debatujemo o stvarima koje su jako kompleksne, i da ma kako mislis da si u pravu, da uvek postoji sansa da nesto nisi razumeo, negde ti je nesto promaklo, ili mozda potpuno nisi razumeo... ja sam spreman uvek na to, to je osnova racionalnog razmisljanja... kad bi neko od nas sve znao o ovome, svaki covek na svetu bi cuo za njega...dostizanje potpunog znanja u ovoj oblasti ne moze niko... Ti si izgleda ubedjen da sve znas, ne postoji rezerva, nema skromnosti...ti ides djonom ovde, sto mi samo govori da duboko u sebi ipak sumnjas da si u pravu, jer da si ti siguran u to sto pises, nastupio bi kranje opusteno, prosveceno, blagim recima... zasto bi vredjao ljude u takvoj situaciji?! Nisam ni hteo posle onog aminovanja juce da su ljudi i dinosaurusi ziveli zajedno u istoj vremenskoj epohi... Evo pitam te sad - a kako su to ziveli zajedno, kakav je bio lanac ishrane, kako su opstali ljudi, kakva je klima bila, kako su uopste mogli ljudi da prezive u takvim okolnostima, daj mi neki materijalan dokaz zivota u tom okruzenju...znas koliko je bila topla i vlazna klima, bogata vegetacija, da bi mogla da snabde hranom te ogromne zveri... gde su se krili ljudi, po drvecima, jel su i njih dinosaurusi klopali, ili su im sluzili kao cackalica... Druga stvar, ovakav sastav kontinenata kakav imamo danas, jel prihvatas pre da je bila Pangea, samo jedan ogroman kontinent... posto pricamo o starosti...koliko je bilo potrebno vremena da se razjedine svi kontinenti i razbacaju po zemaljskoj kugli...pa to bar mozemo ustanoviti, znamo brzine, da se Amerika udaljava od Evrope, da Australija prilazi Aziji, Afrika Evropi...pomeraju se po nekoliko centimetara godisnje... Pitanje je, jel nije postojala Pangea, jel ne postoji kretanje tektonskih ploca, koliko je trebalo vremena da se stvore masivni planinski lanci kao Andi, Alpi, Himalaji...koliko je to trajalo, i sta nam Biblija kaze o tome, jel to sve stvoreno od jednom...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Paster je dokazao svoj zakon biogeneze,ali kakve vajde od toga,neki naučnici i dalje tvrde da je iz neživog nastao život? Nekada je nauka smatrala da miševi nastaju iz smeća itd.,medicina je koristila šišmiše i karakondžule... Je, ovo je i meni začuđujuće. Život na Zemlji je nastao bez tek tako... ok... nastao... dobro. Zašto danas ne nastaje? Zašto ni znanstvenici svim svojim naporom to još uvijek ne mogu, a eto u prirodi se događa usput. Možda su ti znanstvenici pod velikim pritiskom i samo se trebaju opustiti i pustiti da se dogodi. Zašto radimo sterilizaciju kad će se opet nešto nakotit?  Rekao je Isus-gledaju,a ne vide,slušaju,a ne čuju Već sam rekao,ono što ljudi prihvaćaju kao mjerilo vrijednosti,direktno je povezano sa njihovim izborima u životu,pa i evolucije kao takve,jer ona isključuje Stvoritelja,nećemo govoriti o Bogu biblijskome... Ako sam isključio stvaranje,što ostaje?Put od jedne bolnice (rođenje) do druge (smrt).U međuvremenu živim po postulatu "situaciona etika"-kako mi što paše u datom trenutku. Direktna posljedica tog načina je diskonekcija od izvora Života.Nećemo reći da je to biblijski Bog.Direktna posljedica toga je grijeh,kao drugo ime za neprisutnost Boga u našem životu. I onda se čudimo dešavanjima u svijetu?Pa eto tu je evolucija i njena "nauka" koja će sve da sredi i povede svijet u bolju budućnost.Vidimo kakvu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:06 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: RobbiMO; da li nastanak zivota i njegovo odrzavanje, krse prva dva zakona termodinamike? Evo ja mogu na ovo pitanje. Možeš li mi pokazati na jednom konkretnom primjeru da krši. Znači konkretan sustav, brojke, i jednadžbe koje to pokazuju. Ne riječi nego konkretne brojke uvrštene u relevantne jednadžbe. Znači pokaži mi da entropija cijelog svemira pada ako je evolucija točna. Ili da entropija nekog izoliranog sustava (koji sadrži sva živa bića na Zemlji) pada. Znači, pokazati ne da pada entropija živih bića, jer ona nisu izoliran sustav (razmjenjuju energiju i materijal s okolinom) a 2. zakon termodinamike govori da entropija mora rasti u izoliranim sustavima. Entropija može padati u podsustavima koji nisu izolirani kao što pada entropija najobičnije čaše vode, pri zaleđivanju vode u toj čaši, ali s obzirom da su živa bića uronjena u sustav s kojim interagiraju, mora se promatrati entropija barem čitavog Sunčevog sustava (da dobijemo barem približan odgovor), jer čak niti Zemlja nije izoliran sustav s obzirom da dobija energiju od Sunca, a porast entropije u tom procesu je određen s jednostavnim izrazom  . Primjer kako se uvijek lako nalazi greška u zaključivanju amatera: http://physics.gmu.edu/~roerter/EvolutionEntropy.htmUzrok je elementarno neznanje termodinamike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:20 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Evo pitam te sad - a kako su to ziveli zajedno, kakav je bio lanac ishrane, kako su opstali ljudi, kakva je klima bila, kako su uopste mogli ljudi da prezive u takvim okolnostima, daj mi neki materijalan dokaz zivota u tom okruzenju...znas koliko je bila topla i vlazna klima, bogata vegetacija, da bi mogla da snabde hranom te ogromne zveri... gde su se krili ljudi, po drvecima, jel su i njih dinosaurusi klopali, ili su im sluzili kao cackalica...
Druga stvar, ovakav sastav kontinenata kakav imamo danas, jel prihvatas pre da je bila Pangea, samo jedan ogroman kontinent... posto pricamo o starosti...koliko je bilo potrebno vremena da se razjedine svi kontinenti i razbacaju po zemaljskoj kugli...pa to bar mozemo ustanoviti, znamo brzine, da se Amerika udaljava od Evrope, da Australija prilazi Aziji, Afrika Evropi...pomeraju se po nekoliko centimetara godisnje...
Pitanje je, jel nije postojala Pangea, jel ne postoji kretanje tektonskih ploca, koliko je trebalo vremena da se stvore masivni planinski lanci kao Andi, Alpi, Himalaji...koliko je to trajalo, i sta nam Biblija kaze o tome, jel to sve stvoreno od jednom... kako živiš i danas sa krokodilom? Biblija spominje 2 vremenska perioda-prije potopa i potopa.Poslije pada u grijeh,pobune u Raju,zovi kako hoćeš,dolazi do aktiviranja raznih genetičkih procesa,kod čovjeka npr. starenje,bolesti,životni vijek rapidno opada,umno i tjelesno propadanje,akumuliraju se mutacije itd.Isto se dešava i sa ostalim životnim oblicima,pojava mesoždera (kojih nema u Rajskom vrtu i kojih neće biti na obnovljenoj zemlji,jer biljke su osnovna hrana za sve,krava i medvjed će skupa pasti,lav i sl.,dijete će gurati ruke u zmijsko leglo itd.) Vidjeli smo po iskopinama da su bića bila ogromna u usporedbi sa današnjim,Pa i ljudi su bili puno veći.postoje nalazi o tome na sve strane.Čitava zemlja do Potopa je imala lijepu klimu,bez padavina,život je bujao.Imamo fosilne nalaze na svim krajevima svijeta,od Grenlanda do Antarktika.Tada nije bio problem za hranu.Kažu stručnjaci da danas živi samo 1% živog svijeta od onog broja koliko je bilo. poslije potopa dolazi do ekstremne promjene klime,Dinosaurusi nestaju,nisu se prilagodili većina,iako imamo svjedočanstva da su ljudi sretali takva bića i u moderna vremena.Otkud mi znamo za zmajeve,one figurice dina,kad je moderna paleontologija tek zadnjih 100njak godina pronalazila skelete u kompletu? Po Bibliji,nastanak kontinenata se desio u cca 100 godina,nemam sad citate pri rukama,poslije Potopa.Sve drevne civilizacije imaju priču o Potopu,kako to ako nisu imali fizičke veze od prije? Svi ti masivni lanci planina nastaju u potopu,katastrofizam tzv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor1
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:28 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Inkvizitor1 je napisao/la: Argumenta ad verecundiam ti malo pomazu u ovoj diskusiji, ako nisi u stanju sam braniti svoj stav! Ja branim svoj stav na nacin koji se meni cini prikladan... Ti treba da imas na umu da debatujemo o stvarima koje su jako kompleksne, i da ma kako mislis da si u pravu, da uvek postoji sansa da nesto nisi razumeo, negde ti je nesto promaklo, ili mozda potpuno nisi razumeo... ja sam spreman uvek na to, to je osnova racionalnog razmisljanja... kad bi neko od nas sve znao o ovome, svaki covek na svetu bi cuo za njega...dostizanje potpunog znanja u ovoj oblasti ne moze niko... Ti si izgleda ubedjen da sve znas, ne postoji rezerva, nema skromnosti...ti ides djonom ovde, sto mi samo govori da duboko u sebi ipak sumnjas da si u pravu, jer da si ti siguran u to sto pises, nastupio bi kranje opusteno, prosveceno, blagim recima... zasto bi vredjao ljude u takvoj situaciji?! Nisam ni hteo posle onog aminovanja juce da su ljudi i dinosaurusi ziveli zajedno u istoj vremenskoj epohi... Evo pitam te sad - a kako su to ziveli zajedno, kakav je bio lanac ishrane, kako su opstali ljudi, kakva je klima bila, kako su uopste mogli ljudi da prezive u takvim okolnostima, daj mi neki materijalan dokaz zivota u tom okruzenju...znas koliko je bila topla i vlazna klima, bogata vegetacija, da bi mogla da snabde hranom te ogromne zveri... gde su se krili ljudi, po drvecima, jel su i njih dinosaurusi klopali, ili su im sluzili kao cackalica... Druga stvar, ovakav sastav kontinenata kakav imamo danas, jel prihvatas pre da je bila Pangea, samo jedan ogroman kontinent... posto pricamo o starosti...koliko je bilo potrebno vremena da se razjedine svi kontinenti i razbacaju po zemaljskoj kugli...pa to bar mozemo ustanoviti, znamo brzine, da se Amerika udaljava od Evrope, da Australija prilazi Aziji, Afrika Evropi...pomeraju se po nekoliko metara godisnje... Pitanje je, jel nije postojala Pangea, jel ne postoji kretanje tektonskih ploca, koliko je trebalo vremena da se stvore masivni planinski lanci kao Andi, Alpi, Himalaji...koliko je to trajalo, i sta nam Biblija kaze o tome, jel to sve stvoreno od jednom... Stovani prijatelju, nije bitno da li ja ili ti posjedujemo znanje cijelog svijeta, koliko je bitno, da odlucimo u jednoj objektivnoj diskusiji, ciji su argumenti logicniji. Ti jednostavno mislis, da je sve ono, sto neki evolucionist napise, istina. Covjece, vec toliko puta sam naveo, da znanost niti uci niti moze uciti ISTINU, a neki se znanstvenici sluze i lazima, kako bi u tendencioznom radu opravdali svoj svjetonazor. . Apsolutno znanje nama ljudima je nedostupno. Zato moras logicno misliti, kako bi dosao do plauzibilnog rjesenja. Znanost uci plauzibilnosti ili aproksimativna rjesenja. Pogledao sam samo ono sto pises glede brzine svjetlosti. Covjece, tko je na zemlji u stanju stvoriti apsolutni vakuum i izmjeriti brzinu svjetlosti? Niti u univerzumu nije apsolutni vakuum, nego je protkan zracenjem, kvantnim poljima i atomskim subcesticama. Zato je brzina svjetlosti aproksimativnog karaktera. Iz pozicije svjetlosti, ta brzina ne postoji, jer je svjetlost svugdje i odmah na djelu. Svjetlost putuje iskljucivo iz aspekta jednog promatraca, sama za sebe je odmah i svugdje. Svjetlost nije materija! Na tvoje zadnje pitanje mogu iskljucivo spekulativno odgovoriti, jer i ovo sto ti mislis da je ispravno, dio je obicne spekulacije. Kako je zemlja nastala to mi ne mozemo znati. Principijelno je to Bozja kreacija, a svaki pokusaj da se docara nastanak zemlje je cista spekulacija. Ako znas njemacki ovdje imas par linkova, koji ce ti dati sliku o tome sto ti mislis i sto ja mislim. Covjek, koji to pise nije vjernik a zove se Dipl. Ing. H. J. Zillmer. Sam je pokupio sve dokumente koji govore u prilog evolucije i protiv nje i dosao do zakljucka da se radi o lazima. Kao Ing. je objasnio nastajanje visokih planina u kratkom vremenskom periodu. http://www.zillmer.com/dat_0.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_4.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_3.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_5.htmlhttp://www.zillmer.com/din_14.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_5.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_3.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_1.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_2.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_5.htmlSvi linkovi imaju izvore, pa ih sam mozes u izvornom obliku pogledati! Ako pritisnes na rijec "Quelle", =Izvor!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:30 |
|
|
Inkvizitor1 je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ja branim svoj stav na nacin koji se meni cini prikladan...
Ti treba da imas na umu da debatujemo o stvarima koje su jako kompleksne, i da ma kako mislis da si u pravu, da uvek postoji sansa da nesto nisi razumeo, negde ti je nesto promaklo, ili mozda potpuno nisi razumeo... ja sam spreman uvek na to, to je osnova racionalnog razmisljanja... kad bi neko od nas sve znao o ovome, svaki covek na svetu bi cuo za njega...dostizanje potpunog znanja u ovoj oblasti ne moze niko...
Ti si izgleda ubedjen da sve znas, ne postoji rezerva, nema skromnosti...ti ides djonom ovde, sto mi samo govori da duboko u sebi ipak sumnjas da si u pravu, jer da si ti siguran u to sto pises, nastupio bi kranje opusteno, prosveceno, blagim recima... zasto bi vredjao ljude u takvoj situaciji?! Nisam ni hteo posle onog aminovanja juce da su ljudi i dinosaurusi ziveli zajedno u istoj vremenskoj epohi...
Evo pitam te sad - a kako su to ziveli zajedno, kakav je bio lanac ishrane, kako su opstali ljudi, kakva je klima bila, kako su uopste mogli ljudi da prezive u takvim okolnostima, daj mi neki materijalan dokaz zivota u tom okruzenju...znas koliko je bila topla i vlazna klima, bogata vegetacija, da bi mogla da snabde hranom te ogromne zveri... gde su se krili ljudi, po drvecima, jel su i njih dinosaurusi klopali, ili su im sluzili kao cackalica...
Druga stvar, ovakav sastav kontinenata kakav imamo danas, jel prihvatas pre da je bila Pangea, samo jedan ogroman kontinent... posto pricamo o starosti...koliko je bilo potrebno vremena da se razjedine svi kontinenti i razbacaju po zemaljskoj kugli...pa to bar mozemo ustanoviti, znamo brzine, da se Amerika udaljava od Evrope, da Australija prilazi Aziji, Afrika Evropi...pomeraju se po nekoliko metara godisnje...
Pitanje je, jel nije postojala Pangea, jel ne postoji kretanje tektonskih ploca, koliko je trebalo vremena da se stvore masivni planinski lanci kao Andi, Alpi, Himalaji...koliko je to trajalo, i sta nam Biblija kaze o tome, jel to sve stvoreno od jednom...
Stovani prijatelju, nije bitno da li ja ili ti posjedujemo znanje cijelog svijeta, koliko je bitno, da odlucimo u jednoj objektivnoj diskusiji, ciji su argumenti logicniji. http://www.zillmer.com/dat_0.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_4.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_3.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_5.htmlhttp://www.zillmer.com/din_14.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_5.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_3.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_1.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_2.htmlhttp://www.zillmer.com/dat_5.htmlSvi linkovi imaju izvore, pa ih sam mozes u izvornom obliku pogledati! Ako pritisnes na rijec "Quelle", =Izvor! Idemo džonibg, na čitanje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Kreacionizam all about Postano: 15 vel 2013, 14:41 |
|
|
|
Teoriju "Bing Banga", koja tvrdi da je naš svemir nastao kozmičkom eksplozijom koja se dogodila slučajno,a koju mnogi znanstvenici uzimaju kao polazište, te dalnje teoretiziranje o evolucij, jedan znanstvenik je opisao ovako: naime, on je to rekao u kontekstu nastanka života, no to možemo prenjet i u kontekst nastanka svemira u kome također vlada savršeni red.
Dakle, evolucionista, biolog Edwin Conklin rekao je slijedeće: "Vjerojatnost da je život nastao slučajno može se usporediti s vjerojatnošću da jedan opsežan rječnik nastane eksplozijom tiskare".
Vjerovanje u ovakvu mogućnost, također poništava drugi zakon termodinamike...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|