HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 pro 2024, 21:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1553 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Postojanje Boga
PostPostano: 17 pro 2012, 18:06 

Ceha je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Ali onda je izlišna priča jel postoji tvorac ili ne ako on ni na koji način ne utiče na nas , a ni ja ni ti niti bilo ko ne može dokazati ni opovrgnuti njegovo postojanje.
Znači tebi ostaje samo da zamišljaš da je postoji tvorac jer jednostavno tako hoćeš , ali to ništa ne znači.

Što ćemo sad skrenut u kvantnu teoriju i ustvrditi da s obzirom da ništa ne postoji ako ne postoji opažač, opažača (jednog i jedinog) proglasiti Bogom ? :D
Stvoritelj se možda može znanstveno dokazati, ali realno to onda nema veze s vjerom.
Isusov nauk ima 2 osnovne zapovijedi, propovijeda ljubav. Kako nešto takvo može biti loše ?

Ne može se znanstveno dokazati , ali tebi niko ne brani da VERUJEŠ da se može dokazati pomoću nauke.

Nema ništa loše kod Isusa i kod nekih njegovih propovedanja , ali to ništa ne znači jer ima hiljade moralnih nauka svuda po svetu u mnogim religijama i svim istorijskim razdobljima , a da ne govorim koliko ima moralnih priča van religije.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 18:18 

MIR je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Naravno da sve znam i da je sve prosto k'o pasulj kad je religija u pitanju. :zubati

Ja mnoge stvari ne znam i zaista mogu reći "Znam da ne znam" i puno stvari mi nisu jasne , ali to ne znači da ću da se "vratim" bogu.

Ako ti junače veruješ da postoji bog i da je on tvorac mene savršeno zabole šta se tebi mota po glavi , ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude.

Ti prvi Kvačice a većina vernika ovde kažu za mnoge sekte da su glupost i ludilo i za većinu njih se ponašate ateistički , ali kad je u pitanju bliskoistočni mit gde jedan Jevrejin šatro ustaje iz mrtvih i gde neki Arapin se uzdiže na ********* u nebo onda je to normalno i društveno prihvatljivo jer eto oni deluju sa svojim glupostima cirka 2000 godina.

Ovde neće niko da shvati da ako neko već veruje da postoji tvorac kojeg je nemoguće dokazati nema pravo i najveći je zločin ljudima propagirati im,indoktrinisati ih,refletkovati im svoje priče da SAV MORAL zavisi od tog koji nije dokazan da postoji.

"
Citat:
... ali kad je crkva u pitanju i ostale organizacije za prodavanje magle tu definitvno nemam dilemu i svakom ću reći da je naivac ili glupan ako reflektuje i propagira svoje halucinacije i bajke na ostale ljude"
.

Istina, Joe!
Ima stvarno razno-raznih crkava!

Nema raznih crkava jer su sve one iste po jednom stvari , a to je da nisu istina i da su prodavanje magle.
Tako da za mene nema razlike između vidovite Džamile,Milana Tarota,pravoslavne crkve,katoličke crkve,islama,mormonizma,evanđelista,.....

A siguran sam da je Milan Tarot daleko moralnija osoba nego većina oficira iz vrha crkve , jer Milan jednostavno i iskreno kaže :"Narode ovco jedna , šalji pare i slušaj šta ja mlatim preko tv-a" , dok ovaj pravoslavno-katolički ološ sere o ljubavi,moralnosti,...a puni su para i to mojih i tvojih a da nas niko nije pitao hoćemo li ih dati ili ne , a da ne govorim kako se nisu odrekli svoje "slavne" prošlosti tako što će se odreći svog bogatstva koje je vekovima ljudima kroz zločin,tlačenje,...otima i kradeno i na taj način stečeno.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 18:33 

joe enter je napisao/la:

Nema ništa loše kod Isusa i kod nekih njegovih propovedanja , ali to ništa ne znači jer ima hiljade moralnih nauka svuda po svetu u mnogim religijama i svim istorijskim razdobljima , a da ne govorim koliko ima moralnih priča van religije.

Jedno je vjera a drugo je zloupotreba religije.
Kažeš da su neke Isusove propovijedi dobre, pa hajde navedi neku lošu?

Isus je dao ljudima samo dvije zapovijedi:
1. Ja sam Bog tvoj
2. Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Zamisli kad bi samo mali dio ljudi ispunio drugu zapovijed, a teško da ih puno nju ispunjava.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 18:49 

Ok,Joe,de nam objasni otkud kod tebe taj poriv prema pravdi,kad govoriš o vjerskim zajednicama?

joe enter je napisao/la:
Ne može se znanstveno dokazati , ali tebi niko ne brani da VERUJEŠ da se može dokazati pomoću nauke.

Kao kad vidimo tvoju teglu krastavaca-nastajala je milijardama godina u raznim procesima ognja i silicija?Teško je za shvatiti da je možda imala tvorca u nekoj fabrici stakla? :zubati

Od tih hiljada-tisuća moralnih nauka,koju ti slijediš?Gdje misliš da te vodi taj pravac?

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 19:24 

Mar-kan je napisao/la:
Ok,Joe,de nam objasni otkud kod tebe taj poriv prema pravdi,kad govoriš o vjerskim zajednicama?

joe enter je napisao/la:

Kao kad vidimo tvoju teglu krastavaca-nastajala je milijardama godina u raznim procesima ognja i silicija?Teško je za shvatiti da je možda imala tvorca u nekoj fabrici stakla? :zubati

Od tih hiljada-tisuća moralnih nauka,koju ti slijediš?Gdje misliš da te vodi taj pravac?

Ne sledim nikoga i nikakvu priču i pravac , već čovek se vodi osnovnim moralnim načelima iz kojih proizilaze svi ostali , a možemo početi od sumerksog mita gde se prvi put pominje: " Ono što ne želiš sebi ne čini drugome".

Kako misliš gde me vodi?! , jel misliš na raj ili pakao?!

Moralni nauci koje stičem svakodnevnim iskustvom i obrazovanjem vode me tome da se trudim biti bolji i moralniji čovek do svoje smrti , i to je to.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 19:32 

joe enter je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Ne sledim nikoga i nikakvu priču i pravac , već čovek se vodi osnovnim moralnim načelima iz kojih proizilaze svi ostali , a možemo početi od sumerksog mita gde se prvi put pominje: " Ono što ne želiš sebi ne čini drugome".

Moralni nauci koje stičem svakodnevnim iskustvom i obrazovanjem vode me tome da se trudim biti bolji i moralniji čovek do svoje smrti , i to je to.

Osnovna-univerzalna moralna načela proizilaze iz čega?

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 19:34 

i_jopet je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Jedno je vjera a drugo je zloupotreba religije.
Kažeš da su neke Isusove propovijedi dobre, pa hajde navedi neku lošu?

Isus je dao ljudima samo dvije zapovijedi:
1. Ja sam Bog tvoj
2. Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Zamisli kad bi samo mali dio ljudi ispunio drugu zapovijed, a teško da ih puno nju ispunjava.

E bilo bi dobro jbg , ali čovek mora promišljati o tome i ne dozovoliti da samo zbog Isusa ljubiš druge kao sebe samoga , već to da radiš zato što si svojim znanjem,iskustvom i obrazovanjem to stekao i što to samo po sebi je ispravno.

Ima druga strana tog "ljubi bližnjeg svoga kao sebe samoga" , evo na primer popovi , oni to bukvalno shvataju i to rade doslovno , jer oni zaista ljube bližnjeg svoga(popa) kao sebe samoga. :zubati

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 19:36 

Mar-kan je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Iz evoluitivne potrebe čoveka kao živog i društvenog bića.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 19:38 

joe enter je napisao/la:
vode me tome da se trudim biti bolji i moralniji čovek do svoje smrti , i to je to.

Čemu to, i kakvog to ima smisla, ukoliko si produkt besmislene, nekontrolisane, slučajne explozije u svemiru, tvoje bitisanje jednako je bitisanju pacova ili virusa, čemu onda moralisanje i ostali šupljaci, zašto je pogrešno bilo šta?

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 19:42 

joe enter je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Imaš x životinjskih vrsta koje su društvene,pa nemaju moralne norme...

Ok,a kakva je svrha morala u evoluciji i razvoju čovjeka,ako je to "borba" gdje najjači preživljavaju?

Drugo pitanje-ako je već ljudska vrsta moralna kao vrsta,da li mi kao vrsta moralno napredujemo,što bi po evoluciji i trebali?

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 19:57 

budimo realni je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
vode me tome da se trudim biti bolji i moralniji čovek do svoje smrti , i to je to.

Čemu to, i kakvog to ima smisla, ukoliko si produkt besmislene, nekontrolisane, slučajne explozije u svemiru, tvoje bitisanje jednako je bitisanju pacova ili virusa, čemu onda moralisanje i ostali šupljaci, zašto je pogrešno bilo šta?

Ne znam zašto ali iz nekih čudnih razloga još nisam izvršio samoubistvo ili okolo ubijao zbog besmisla koji ti navodiš niti mi je padalo napamet.

Mantra vernika je neverovatna jer misle da je po ateistima sve nastalo slučajno i da to neko tvrdi.

Tačno , moje bitisanje je jednako važno kao i pacovsko , ne znam zašto bi bili važniji od bilo kojeg živog bića , sve je povezano i jedni bez drugih ne možemo u svoj evolucijskoj igri koja je bila i koja će se još nastavljati.

Nagon za životom i preživljavanjem stvara moral kod svesnih društvenih primata kao što je čovek.
Šimpanza kad češka drugu šimpanzu i kad mu da pola banane sigurno nije to radio zarad boga jer je doživeo božje proviđenje međ granama u prašumi već zbog preživljavanja , jer kad ga je češko i kad mu je dao pola banane njegov mali primatski mozak je ipak shvatio(nagonski) da ako to bude radio može očekivati i da mu se to isto vrati.

Ako vi vernici niste u stanju da nađete smisao života bez izmišljanja nekog boga molio bih da nama koji ne verujemo ne projetkujete te priče jer smisao moralnosti sigurno ne dolazi od boga već od nas samih , čak šta više ima li išta gore nego da činiš dobro samo zbog tog nekog boga.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:01 

joe enter je napisao/la:
Mantra vernika je neverovatna jer misle da je po ateistima sve nastalo slučajno i da to neko tvrdi.

Aha, ti si znači agnostik, kao vjeruješ u inteligentnog stvoritelja i da on postoji, odnosno ne vjeruješ da je iti jedna religija ili sveta knjiga nadahnuta od stvoritelja, odnosno, ne vjeruješ da se tvorac obratio stvarstvu, već se krije i pušta nas da nagađamo?

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:07 

Mar-kan je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Imaš x životinjskih vrsta koje su društvene,pa nemaju moralne norme...

Ok,a kakva je svrha morala u evoluciji i razvoju čovjeka,ako je to "borba" gdje najjači preživljavaju?

Drugo pitanje-ako je već ljudska vrsta moralna kao vrsta,da li mi kao vrsta moralno napredujemo,što bi po evoluciji i trebali?

Tako je ima dosta vrsta koja nemaju moralne norme , ali nemaju ih onako kak ih mi zamišljamo jer one žive instiktivno i tu nema mesta ni za moral ni za nemoral , jer mislim ipak da ne misliš da je lav vuk nemoralan ako je udavio ovcu tvoje babe.

To bi ti trebalo sa svojim bogom da porazgovaraš a ne sa mnom zašto nema morala kod životinja , jer ako je kao što ti misliš bog taj koji daje moral i ljubav zašto je onda stvorio na primer osu koja parazitski polaže jaja u drugog insekta sve dok ga iznutra pojedu?!
To se prvi zapitao Darwin( oko ose).

Evolucija nije svugde ista niti ide po običnom obrascu pukog preživljavanja i borbe već je ona daleko kompleksnija i življa nego što vi vernici hoćete je uprostiti tako što davate argumente iz 19.veka.

Ljudi imaju u sebi moral ugrađen rođenjem ali on se vežba i aktivira vaspitanje,učenjem,.., zato i jesmo društvena bića.
Ti se nisi rodio kao uspostavljeno moralan čovek već si do nekog morala došao sa ovim pomenutim , kao što se nisi rodio kao vernik dok te neko nije uputio i naučio.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:09 

joe enter je napisao/la:

Ne znam zašto ali iz nekih čudnih razloga još nisam izvršio samoubistvo ili okolo ubijao zbog besmisla koji ti navodiš niti mi je padalo napamet.

Tačno , moje bitisanje je jednako važno kao i pacovsko , ne znam zašto bi bili važniji od bilo kojeg živog bića , sve je povezano i jedni bez drugih ne možemo u svoj evolucijskoj igri koja je bila i koja će se još nastavljati.

Nagon za životom i preživljavanjem stvara moral kod svesnih društvenih primata kao što je čovek.
Šimpanza kad češka drugu šimpanzu i kad mu da pola banane sigurno nije to radio zarad boga jer je doživeo božje proviđenje međ granama u prašumi već zbog preživljavanja , jer kad ga je češko i kad mu je dao pola banane njegov mali primatski mozak je ipak shvatio(nagonski) da ako to bude radio može očekivati i da mu se to isto vrati.

Ako vi vernici niste u stanju da nađete smisao života bez izmišljanja nekog boga molio bih da nama koji ne verujemo ne projetkujete te priče jer smisao moralnosti sigurno ne dolazi od boga već od nas samih , čak šta više ima li išta gore nego da činiš dobro samo zbog tog nekog boga.

Nagonsko shvatanje?što je to?

Bog nam je dao razum koji bi trebao da ljude vodi Bogu.Ako ljudski razum vodi ljude Bogu, onda on ispunjava svoju božansku ulogu.Ako ljude vodi od Boga,onda razum,prema Bibliji,postaje bezuman ili lud.Ako nas naš razum ne vodi ka Bogu,onda nas vodi nama samima kao jedinoj realnosti,i mi ostajemo na prostorima naših iluzija,zabluda i mišljenja kao naš brat Joe.Još jedan tip je imao iste simptome,znamo ga pod imenom Narcis...Jedina osoba dostojna njegove ljubavi je bio on sam.Osuđen na lutanje čitavog života...Zato brate,otvori srce :zubati

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:12 

joe enter je napisao/la:
Ljudi imaju u sebi moral ugrađen rođenjem

Pa naravno, "na sliku svoju", zapitaš li se zašto samo ljudi i niko više, zašto su samo ljudi između svih tih vrsta posebni na taj način, moral, ego, slobodna volja?

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:12 

joe enter je napisao/la:

Aha, ti si znači agnostik, kao vjeruješ u inteligentnog stvoritelja i da on postoji, odnosno ne vjeruješ da je iti jedna religija ili sveta knjiga nadahnuta od stvoritelja, odnosno, ne vjeruješ da se tvorac obratio stvarstvu, već se krije i pušta nas da nagađamo?

Agnostik je onaj koji samo daje mogućnost da postoji tvorac , a ne da veruje da postoji tvorac ali on ne utiče na nas ljude na bilo koji način.
Tako da ja jesam oagnostik utoliko što ne mogu dokazati da bog ne postoji kao što ni ti ne možeš da dokažeš da tegla krastavaca nije tvorac zemlje,ljudi i njegovog morala.

Ja ne znam dal postoji bog , kao što i ti ne znaš takođe , mislim ti možeš verovati ali to ne znači da je istina.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:16 

joe enter je napisao/la:
To bi ti trebalo sa svojim bogom da porazgovaraš a ne sa mnom zašto nema morala kod životinja , jer ako je kao što ti misliš bog taj koji daje moral i ljubav zašto je onda stvorio na primer osu koja parazitski polaže jaja u drugog insekta sve dok ga iznutra pojedu?!
To se prvi zapitao Darwin( oko ose).

Ljudi imaju u sebi moral ugrađen rođenjem ali on se vežba i aktivira vaspitanje,učenjem,.., zato i jesmo društvena bića.
Ti se nisi rodio kao uspostavljeno moralan čovek već si do nekog morala došao sa ovim pomenutim , kao što se nisi rodio kao vernik dok te neko nije uputio i naučio.

A kako je ta osa živjela u raju,vuk,lav,janje?Znaš li što se desilo poslije ljudske pobune u raju?

Ok,ako ljudi imaju ugrađen moral-tko ga je ugradio?

Pojašnjenje za ostale-ovo o čemu govorimo pod pojmom morala,jeste duhovni skelet koji imaju svi ljudi.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:17 

joe enter je napisao/la:
Ja ne znam dal postoji bog , kao što i ti ne znaš takođe

Ja znam da postoji, i imam bezbroj dokaza za to, ti dokazi su svugdje gdje god pogledaš u prirodi, svemiru, svemu.
Dokazano je da iz ničeg ne može nastati nešto, da živa materija ne može nastati iz nežive itd.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:19 

Mar-kan je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Nagonsko shvatanje?što je to?

Bog nam je dao razum koji bi trebao da ljude vodi Bogu.Ako ljudski razum vodi ljude Bogu, onda on ispunjava svoju božansku ulogu.Ako ljude vodi od Boga,onda razum,prema Bibliji,postaje bezuman ili lud.Ako nas naš razum ne vodi ka Bogu,onda nas vodi nama samima kao jedinoj realnosti,i mi ostajemo na prostorima naših iluzija,zabluda i mišljenja kao naš brat Joe.Još jedan tip je imao iste simptome,znamo ga pod imenom Narcis...Jedina osoba dostojna njegove ljubavi je bio on sam.Osuđen na lutanje čitavog života...Zato brate,otvori srce :zubati

Razum i bog su dve različite stvari.

Koja druga realnost?!

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:24 

joe enter je napisao/la:
Ja ne znam dal postoji bog , kao što i ti ne znaš takođe

Ja znam da postoji, i imam bezbroj dokaza za to, ti dokazi su svugdje gdje god pogledaš u prirodi, svemiru, svemu.
Dokazano je da iz ničeg ne može nastati nešto, da živa materija ne može nastati iz nežive itd.

Brate ja ti ne mogu ovako razgovarati kad ti je argumentacija ovog tipa , jer ćeš onda počeeti da deklamujeeš svoje mantre a dokaza nigde.

Da vidim te dokaze kad si navalio već?!

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:34 

Nema tu mantre, ti ili bilo ko, treba samo dokazati da živa materija može nastati iz nežive i to je to, dokazali ste da je sve moguće i bez tvorca, valjda uz današnju znanost to ne bi trebalo biti teško, mislim, bilo je pokušaja, no svi su bili očekivano bezuspješni.
Znači svijet koji nas okružuje govori i dokazuje jednu priču, međutim, neki znanstvenici tvrde sasvim suprotno i drugačije, čak su to nametnuli kao nešto neosporno, a da pritom za svoje tvrdnje nemaju nikakvih, pa ni najmanjih dokaza.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:35 

joe enter je napisao/la:
Razum i bog su dve različite stvari.

Koja druga realnost?!

Razum je "dat" od Boga ljudima.Objasnio sam razloge zašto je dat.Stvoreni smo kao slobodna bića,sa mogućnošću izbora,ne kao roboti.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 20:54 

Nema tu mantre, ti ili bilo ko, treba samo dokazati da živa materija može nastati iz nežive i to je to, dokazali ste da je sve moguće i bez tvorca, valjda uz današnju znanost to ne bi trebalo biti teško, mislim, bilo je pokušaja, no svi su bili očekivano bezuspješni.
Znači svijet koji nas okružuje govori i dokazuje jednu priču, međutim, neki znanstvenici tvrde sasvim suprotno i drugačije, čak su to nametnuli kao nešto neosporno, a da pritom za svoje tvrdnje nemaju nikakvih, pa ni najmanjih dokaza.

Pa nauka nije došla do toga da tačno objasni kako je nastala živa materija , ali ako nije došla do toga to ne znači da se treba odmah okrenuti bogu i kako je on sve stvorio.
Da je tako kao što ti hoćeš onda nijedan naučnik nikad ne bi ništa učinio jer u 19.veku su se postavljala slična pitanja.

Dobro ako je bezuspešno onda se odreci svih saznanja koje imaš dosad od nauke jer ako nisu u stanju da razreše nešto što ti baš za svoga života hoćeš čuti onda je upitna svaki naučna istina kohu dosad znamo.
Znači grom nije električno pražnjenje u oblacima već božja kazna jer ako ti ne veruješ u prirodne zakone ne može ti niko dokazati da tsunami nije prirodna nepogoda već božji bes.

U prirodnim naukama nema nikakvih indicija u vezi boga tj.tvorca i sav ozbiljan naučni svet to tvrdi , ali religijska propaganda je dovela do toga da postoji glupavi kreacionizam,intrligentni dizajn,...i ostale tričarije.

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 21:04 

joe enter je napisao/la:
Dobro ako je bezuspešno onda se odreci svih saznanja koje imaš dosad od nauke jer ako nisu u stanju da razreše nešto što ti baš za svoga života hoćeš čuti onda je upitna svaki naučna istina kohu dosad znamo.
Znači grom nije električno pražnjenje u oblacima već božja kazna jer ako ti ne veruješ u prirodne zakone ne može ti niko dokazati da tsunami nije prirodna nepogoda već božji bes.

U prirodnim naukama nema nikakvih indicija u vezi boga tj.tvorca i sav ozbiljan naučni svet to tvrdi , ali religijska propaganda je dovela do toga da postoji glupavi kreacionizam,intrligentni dizajn,...i ostale tričarije.

Znate li na kojem nivou je bila medicina u Mojsijevo doba?Zamislite te recepte uvrštene u Bibliju-kuhani slijepi miševi,zmije itd! :zubati

Btw,pročitajte malo o ishrani u Zakonu...nauka tek u zadnje vrijeme otkriva koliko su ta uputstva bila univerzalna i vrijedna...
Imate stare postove o obliku Zemlje koje sam ostavio ovdje,o svemiru,svašta piše u Bibliji...samo koga to zanima?

Mi,ovakva stvorenja kakva danas jesmo,hoćemo da dokučimo tajne svemira i sila koje upravljaju njime tek tako?Govorili smo i o tome,kako se Bog otkriva čovjeku onoliko koliko mi možemo "svariti" u datom povijesnom trenutku.Progresivno ide ta spoznaja.

Bog korača korakom koji čovjek može pratiti.Da ne ulazim u temu zlouporabe svakog otkrića,ama baš svakog u moralno naprednom evolucijskom društvu poput našeg :kava

Vrh

PostPostano: 17 pro 2012, 21:13 

Mar-kan je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Znate li na kojem nivou je bila medicina u Mojsijevo doba?Zamislite te recepte uvrštene u Bibliju-kuhani slijepi miševi,zmije itd! :zubati

Btw,pročitajte malo o ishrani u Zakonu...nauka tek u zadnje vrijeme otkriva koliko su ta uputstva bila univerzalna i vrijedna...
Imate stare postove o obliku Zemlje koje sam ostavio ovdje,o svemiru,svašta piše u Bibliji...samo koga to zanima?

Mi,ovakva stvorenja kakva danas jesmo,hoćemo da dokučimo tajne svemira i sila koje upravljaju njime tek tako?Govorili smo i o tome,kako se Bog otkriva čovjeku onoliko koliko mi možemo "svariti" u datom povijesnom trenutku.Progresivno ide ta spoznaja.

Bog korača korakom koji čovjek može pratiti.Da ne ulazim u temu zlouporabe svakog otkrića,ama baš svakog u moralno naprednom evolucijskom društvu poput našeg :kava

To ne dokazuje postojanje Boga ili vrijednost Biblije u tom kontekstu. Mislim da ima nekih stvari iz prošlosti o kojima nemamo pojma a mnoge stvari što nesvjesno što zbog neimanja prilike zaboravimo ili nikad ne naučimo.
Vjerovatnije je da su ljudi i ljudska društva prolazila kroz nekakve cikluse, da se više puta događala renesansa i slično nego da je to Bog zabilježio u nekakve knjige. Ako ima takvih misterioznih tekstova.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1553 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: