|
|
Stranica: 7/21.
|
[ 516 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:32 |
|
|
dudu je napisao/la: nije li Biblija koncipirana na taj način. Stari Zavjet je kao što Robbie reče pun zabrana, potsjeća na fazu kad roditelj malom djetetu kaže ne kad se približi struji, pećnici, ne objašnjavajuži zašto ne, nego je samo po sebi tako. Novi Zavjet je nešto posve drugo, to je otkrivanje suštine, Isus nadopunjuje starozavjetne zakone s dva nova i donosi primjer življenja vlastitim životom, te nam prepušta da sami odlučimo prihvaćamo li ga u potpunosti ili odbacujemo. Oče naš, Koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje; da dođe Carstvo Tvoje, da bude volja Tvoja, i na zemlji kao na nebu. Hleb naš nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše, kao što i mi opraštamo dužnicima svojim; i ne uvedi nas u iskušenje, no izbavi nas od zloga. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava u vekove vekova. Amin.Aj pročitaj "Oče naš" još jednom ako ga nisi zapamtio kad si bio klinjo , ili hoćeš hrvatsku verziju da bude jasnija?! Šta bre sami da odlučimo jel ga prihvatamo ili odbacujemo?! Šta vas uče tamo u katoličkoj crkvi , ako tako tumačite onda ni sajentologija nije loša. Baš ste moderni , ono sloboda misli,ljubav,tolerancija isijava na sve strane jbt. Nema toga Dudane , volja je božja a ne ljudska , tako je hrišćanstvo koncipirano , ovo je smešno jer prilagođavanje današnjici upravo govori da je sve to bajka i najobičnije sranje.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60065 Lokacija: DAZP HQ
|
pripadnost Isusu je slobodna volja, da nije, ne bi Isus završio na križu, a ti ovdje prdio.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:37 |
|
|
joe enter je napisao/la: Šta bre sami da odlučimo jel ga prihvatamo ili odbacujemo?!
I?Što si ti odlučio,ako si ti uistinu odlučio? Ako hoćeš, možeš držati zapovijedi, u tvojoj je moći da budeš vjeran. On je preda te stavio vatru i vodu: za čim hoćeš, pruži ruku svoju. Pred čovjekom je i život i smrt: što on više voli, to će mu se dati. Jer velika je mudrost u Gospoda, on je svemoćan i vidi sve. Oči Gospodnje počivaju na onima koji ga se boje. Gospod zna svako djelo čovječje. Nije nikad zapovjedio nikomu da bude bezbožnik niti dao dopuštenje za grijeh...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: Vidim da neki religiju vezu samo s Bogom. No religija, ili vjera ne bi se trebala samo vezati za Boga. Mislim da religija nastupa tamo di nasa mogucnost shvacanja i racionaliziranja zavrsava... Mi smo za neke stvari jednostavno (bar jos) jednostavno receno glupi da shvatimo, kao sto je bio covjek ogranicen prije recimo 4000 godina za stvari koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo. Kao sto cuko gleda u tebe onako telastim pogledom. Onda, ko kaze da Bog nije jednostavno neko supermocno bice koje je isto kao i mi. Samo mocnije i inteligentnije od nas itd... nije li Biblija koncipirana na taj način. Stari Zavjet je kao što Robbie reče pun zabrana, potsjeća na fazu kad roditelj malom djetetu kaže ne kad se približi struji, pećnici, ne objašnjavajuži zašto ne, nego je samo po sebi tako. Novi Zavjet je nešto posve drugo, to je otkrivanje suštine, Isus nadopunjuje starozavjetne zakone s dva nova i donosi primjer življenja vlastitim životom, te nam prepušta da sami odlučimo prihvaćamo li ga u potpunosti ili odbacujemo. Ma u biti mi i nemamo neki izbor da ga ne prihvatimo, jer u protivnom je kazna vjecnog gorenja u paklu (sto sigurno nije privlacno).
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:41 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: btw joe enter, koje najbitnije molitve pravoslavci imaju? iste ili neke nastale poslije raskola? Iste , nema ništa posle raskola , zato se i zove pravoslavlje. Pa ima naknadno , ali one ne iskaču od osnovnih tumačenja jer to su molitve svecima , a i nisu osnovne. Tipa mole se svv,Savi , sv,Petki,sv.Vasiliju Ostroškom,.... , domaćim svecima! Nego kad su se kod vas pojavili stigamtici?! , toga baš u srednjem veku nije bilo , ili jeste?!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:42 |
|
|
A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:45 |
|
|
Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? svi su suštinski ateisti do jedno 60-te, ili u najbolju ruku folklorni vjernici, pa kad malo stisne starost približi se smrt, onda mjenjaju ploču. osim ako su u ranijim godinama prošli kroz sito i rešeto.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:46 |
|
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? svi su suštinski ateisti do jedno 60-te, ili u najbolju ruku folklorni vjernici, pa kad malo stisne starost približi se smrt, onda mjenjaju ploču. osim ako su u ranijim godinama prošli kroz sito i rešeto. Da, al to tad prpa radi , a ne racio. Jbg. svaki covjek zeli vjerovati da ce nakon smrti zapravo otici na neko bolje mjesto kod svojih bliznjih, a ne da ce ga jednostavno pojesti crvi i da ce malo pognojiti zemlju i da ce to biti to.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:49 |
|
|
dudu je napisao/la: pripadnost Isusu je slobodna volja, da nije, ne bi Isus završio na križu, a ti ovdje prdio. E ovo je već hrišćanska duboka misao. Znači slobodna volja zavisi od toga što je superanturalni i svemoćni i sveznajući poslao sina tj.samog sebe na suicidnu misiju radi naših grehova?! Ooo džizs , tj. ooo bože , uf pardon ooo sveti duše....zašto ste to učinili ako ste svemoćni?! , jel samo zbog naše slobodne volje , ako je zbog nje hvala niste trebali jer smo je upravo zbog toga i izgubili na mnogo vekova.
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:50 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: joe enter, koje najbitnije molitve pravoslavci imaju? iste ili neke nastale poslije raskola? Najčešća je Oče naš, koju je Jole već stavio. Staviću i ostale češće, a nek mi onda neko od katolika kaže da li se podudaraju.. Presveta Trojice, pomiluj nas Gospode, očisti grehe naše Vladaru, oprosti bezakonja naša Sveti, poseti i isceli nemoći naše, imena Tvoga radi. Gospode, pomiluj (ponavlja se 3 puta) Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin.Bogorodice Devo, raduj se blagodatna Marijo, Gospod je s Tobom.
Blagoslovena si Ti među ženama i blagosloven je plod utrobe Tvoje jer si rodila Spasitelja duša naših.za decu: Gospode Isuse Hriste, koji si sam bio dete, i koji si decu voleo i blagosiljao, pomiluj i spasi decu našeg vremena, da se nekrštena krste, a krštena da se verom u Tebe i ljubavlju prema Tebi utvrde.
Spasi, Gospode, onu decu koju njihovi neverujući ili zloverni roditelji kvare bezbožjem ili zloverjem i odvlače ih od Tebe, koji si jedini Spas i Izbavitelj njihov.
Spasi, Gospode, i onu decu koju bezdušni zli učitelji, bezbožni ili zloverni, udaljuju od Tebe Tvorca njihovog, i uvode u društvo dušom ogubanih.
Spasi, Gospode, onu decu čije čiste duše oskrvnjuje svaki nemoral na ulici i razvrat u pozorištu, na televiziji i u bioskopu. Spasi ih od ovih nečistota.
Spasi, Milostivi, i onu dečicu bez roditelja koja su pala pod ruku surovih staratelja, zlih očuha i maćeha. Spasi ih od slušanja hulnih reči i gledanja zlih dela.
Pomozi, Svemogući, da deca uzrastu i sazru za sinovstvo Božije i građanstvo Nebeskog Grada, na večno spasenje, a u Tvoju slavu i hvalu.molitva pred pričešće: Verujem, Gospode, i ispovedam da si Ti zaista Hristos, Sin Boga živoga, koji si došao u svet da spasiš grešnike, od kojih sam prvi ja. Još verujem da je ovo samo prečisto Telo Tvoje i da je ovo sama prečasna Krv Tvoja. Stoga Ti se molim: pomiluj me i oprosti mi sagrešenja moja, učinjena hotimice i nehotice, rečju, delom, svesno i nesvesno i udostoji me da se bez osude pričestim prečistim Tajnama Tvojim za oproštenje grehova i za život večni.
Primi me danas, Sine Božiji, za pričesnika Tajne Večere Tvoje, jer neću kazati Tajnu neprijateljima Tvojim, niti ću Ti dati celiv kao Juda, već kao razbojnik ispovedam Te: seti me se Gospode u carstvu svome. Da mi pričešće svetim Tvojim tajnama, Gospode, ne bude za sud ili osudu, već za isceljenje duše i tela. Amin.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? Bobovac je napisao nešto na tu temu. I mi koji ne vjerujemo se držimo crkve i rituala jer su stup našeg naroda, pa i iz enormnog poštovanja prema precima koji su zbog te vjere bili proganjani, ponižavani i ubijani.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? svi su suštinski ateisti do jedno 60-te, ili u najbolju ruku folklorni vjernici, pa kad malo stisne starost približi se smrt, onda mjenjaju ploču. osim ako su u ranijim godinama prošli kroz sito i rešeto. Moguće.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? Bobovac je napisao nešto na tu temu. I mi koji ne vjerujemo se držimo crkve i rituala jer su stup našeg naroda, pa i iz enormnog poštovanja prema precima koji su zbog te vjere bili proganjani, ponižavani i ubijani.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:54 |
|
|
Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? Kakav krst crni jesi pri sebi?! , pa da budem osuđen na večni raj , ne pada mi napamet. Kao naši strari tj.Stari Sloveni , nek me zapale , a i Đekna je odavno popravio peć , nemački osigurači su mama za naš prevelik napon. Mogu staviti neki spomen sa imenom i to je sve , ali ni to nije obavezno , nek' odluče najmiliji ja previše nisam zainteresovan za cirkus.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:57 |
|
|
Real gone je napisao/la: Bogorodice Devo, raduj se blagodatna Marijo, Gospod je s Tobom.
Blagoslovena si Ti među ženama i blagosloven je plod utrobe Tvoje jer si rodila Spasitelja duša naših.
Ovo je isto samo KC verzija ima produžetak koji je dodao već spomenuti grešni papa Borgia a ide: Sveta Marijo Majko Božija Moli za nas grešnike Sada i na času smrti naše Amen
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:58 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? Bobovac je napisao nešto na tu temu. I mi koji ne vjerujemo se držimo crkve i rituala jer su stup našeg naroda, pa i iz enormnog poštovanja prema precima koji su zbog te vjere bili proganjani, ponižavani i ubijani. Je, istina... Ja isto kazem da se drzim odlaska u crkvu za Uskrs s obitelji, dorucak za Uskrs itd... Al da je to vise stvar obicaja. I ima tog sto ti kazes, samo pred kraj zivota ljudi mozda ipak zele vjerovati da ih nesto ceka osim pukog truljenja u drvenoj kutiji. Moguce da je tako i kraj lakse docekati. Tu je moc vjere.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 22:59 |
|
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? svi su suštinski ateisti do jedno 60-te, ili u najbolju ruku folklorni vjernici, pa kad malo stisne starost približi se smrt, onda mjenjaju ploču. osim ako su u ranijim godinama prošli kroz sito i rešeto. Kapitalac http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Flew
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 23:00 |
|
|
imamo i mi svog Savla/Pavla, Zdravko Tomac.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 23:00 |
|
|
joe enter je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? Kakav krst crni jesi pri sebi?! , pa da budem osuđen na večni raj , ne pada mi napamet. Kao naši strari tj.Stari Sloveni , nek me zapale , a i Đekna je odavno popravio peć , nemački osigurači su mama za naš prevelik napon. Mogu staviti neki spomen sa imenom i to je sve , ali ni to nije obavezno , nek' odluče najmiliji ja previše nisam zainteresovan za cirkus. Za mene je idealan način umiranja i sahrane istovremeno - skakanje u aktivni vulkan.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 23:03 |
|
|
dudu je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? svi su suštinski ateisti do jedno 60-te, ili u najbolju ruku folklorni vjernici, pa kad malo stisne starost približi se smrt, onda mjenjaju ploču. osim ako su u ranijim godinama prošli kroz sito i rešeto. To je propaganda vernika , i ako to neko radi to je kukavica i on nije vernik već pička , a takvih je većina i i starih i sredovečnih. Čega se boje?! , da neće u raj nego u pakao?! Daj Dudu pa zar katolička crkva pa i pravoslavna nisu moderni pa danas svi idu u raj , a niko u pakao , a ne kao ranije da se sasereš od straha.
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 23:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Real gone je napisao/la: Bogorodice Devo, raduj se blagodatna Marijo, Gospod je s Tobom.
Blagoslovena si Ti među ženama i blagosloven je plod utrobe Tvoje jer si rodila Spasitelja duša naših.
Ovo je isto samo KC verzija ima produžetak koji je dodao već spomenuti grešni papa Borgia a ide: Sveta Marijo Majko Božija Moli za nas grešnike Sada i na času smrti naše AmenJa sam pre par godina čitala neku knjigu o Lukreciji, ali nije bilo pominjano to..Interesantno, u svakom slučaju. Mora se priznati da je Joe počesto u pravu kada optužuje licemerje crkvenog klera, koji se ne odriče jasno šljama u svojim redovima, kroz istoriju. A ova molitva pred pričešće, ima li kod vas slična?
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
|
|
teranova je napisao/la: joe enter je napisao/la: Kakav krst crni jesi pri sebi?! , pa da budem osuđen na večni raj , ne pada mi napamet. Kao naši strari tj.Stari Sloveni , nek me zapale , a i Đekna je odavno popravio peć , nemački osigurači su mama za naš prevelik napon. Mogu staviti neki spomen sa imenom i to je sve , ali ni to nije obavezno , nek' odluče najmiliji ja previše nisam zainteresovan za cirkus. Za mene je idealan način umiranja i sahrane istovremeno - skakanje u aktivni vulkan. Čudi me da ti nije najdraži način- skakanje u ogromnu teglu ajvara.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 23:05 |
|
|
joe enter je napisao/la: Aztec je napisao/la: A pitanje za ove ateiste... Kako bi zeljeli biti sahranjeni (naravno, za jedno 150 godina ), kao ateisti, ili bi ipak kriz iznad glave, za svaki slucaj? Kakav krst crni jesi pri sebi?! , pa da budem osuđen na večni raj , ne pada mi napamet. Kao naši strari tj.Stari Sloveni , nek me zapale , a i Đekna je odavno popravio peć , nemački osigurači su mama za naš prevelik napon. Mogu staviti neki spomen sa imenom i to je sve , ali ni to nije obavezno , nek' odluče najmiliji ja previše nisam zainteresovan za cirkus. Dobro... sad si mlad (valjda ) pa se kurazis ovdje. Al dobro... Ja sam isto kazem, ajmo reci ateist, al cu ici na siguricu. A i odrekli bi me se kad bih sta rekao. Treba se s bakom obracunat.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vjerska patetika/fatalizam - Molitve ili uzdaj se u se i svoje kljuse? Postano: 29 stu 2011, 23:06 |
|
|
teranova je napisao/la: Za mene je idealan način umiranja i sahrane istovremeno - skakanje u aktivni vulkan.
Da, nije loše sresti se sa starim bogovima za koje su ovi hrišćani rekli da ih ne smemo poštovati. Znači , ideš Tera kod rimskog Vulkana , grčkog Hefesta , i naravno kod najvećeg baje slovenskog Hromog Dabe.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|