|
|
Stranica: 43/79.
|
[ 1955 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 15:41 |
|
|
|
Ali razumno se zapitati, zasto im je to trebalo, mogli su potpuno isti efekt ostavriti i bez ikakvih tajni ili sa uopcenim tajnama, ali ne , ide se 100 posto. Zato ponavljam kako svi oni ukljuceni direktno u to vjeruju bez imalo sumnje i definitivno ne lazu svjesno. Rasplet dolazi i pocele bi se pojavljivati naznake povlacenja barem kod nekoga, ako ne i kod svih, ali toga nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 15:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Možda najbolji znak poruke da se moli za mir 1981. godine. Dok su svi slavili Titin rođendan i mislili da će ostati na njegovom putu. I razni "proroci" i "vidovnjaci" nas preko tabloida zamarali još i 1989-1990 kako nema rata i da možemo mirno spavati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 15:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85708 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ali nemojte biti toliko pesimisticni.
I Etiopska crkva je obecala pokazati Kovceg Saveza, kojeg tvrde da imaju (oni su imali jake kontakte s Izraelitima od pocetka), pa su odustali. Imaju vjerojatno nekakvu staru kutiju, i naravno nikad ju nece dati na analizu da se utvrdi koliko je stara.
Ili onaj pravoslavni "oganj" u jeruzalemu gdje popovi izvode skolske kemijske reakcije.
Onaj tko bas zeli vjerovati, ne mari za kontradikcije ili materijalne dokaze. Odredjena forma Medjugorja ce sigurno opstati cak i da se KC okrene protiv, taman kao sekta ili nova religija.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 15:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85708 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
zaba1111 je napisao/la: Ali razumno se zapitati, zasto im je to trebalo, mogli su potpuno isti efekt ostavriti i bez ikakvih tajni ili sa uopcenim tajnama, ali ne , ide se 100 posto. Zato sto su neuki, niti su politicari niti novinari niti diplomati, da znaju dobro manipulirati sa sivom zonom izmedju istine i lazi. Glupasta Vicka je potpisivala svakakva sranja, ima na biskupskoj stranici fotokopija gdje ona nekim Poljacima ili Talijanima pise polupismeno pismo da je gospa odobrila da se gradi neki hotel, i da ne moraju mariti za gradjevinsku dozvolu. To pismo je, izmedju ostalog, jedan od glavnih razloga zasto su svi mostarski biskupi ovako ostro protiv. Plus, pisma u kojima Gospa prijeti biskupu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 16:09 |
|
|
Medjutim, katolicka crkva nije FBI ili CSI, nisu nikada bili bitni samo materijalni dokazi ili protudokazi, dodatni tumac je Biblija. Koja npr. kaze poznat cete istinite i lazne proroke/ istinu od lazi prema "plodovima". Koji su iz krscanske perspektive u Medjugorju iskljucivo pozitivni. I onda teologija kaze da ne moze dobro proizaci iz zla, a laz je zlo. Dakle, Medjugorje po definiciji onda ne moze biti laz, bez obzira na materijalne dokaze koji su drugorazredni. Ti materijalni dokazi protiv Medjugorja mogu biti podmetnuti od vraga, jelte. I sam Isus je obecao da ce "jos neki od vas biti zivi" kad se on opet vrati, Citat: "Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.". najraniji krscani su cekali njegov skori povratak i bili zbog toga fanaticna apokapliticna sekta, svakog trena iscekivali kraj svijeta. Znaci izricito obecanje se nije ispunilo i nikom nista. Uvijek ima prostora za interpretacije. Neispunjavanje "prorocanstava" nije nikakva novina, prakticki je pravilo, a za sve ostalo je tu MasterCard, pardon, "interpretacije".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 16:11 |
|
|
|
Argument ti ne stoji, Vicka je neuka i podlozna manipulaciji, ali nije ona jedina niti bi ona mogla sama dovesti do ovakvog razvoja neslucenih razmjera. Znaci ukoliko se svjesno manipulira iza toga stoji netko prilicno pismen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 16:13 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Argument ti ne stoji, Vicka je neuka i podlozna manipulaciji, ali nije ona jedina niti bi ona mogla sama dovesti do ovakvog razvoja neslucenih razmjera. Znaci ukoliko se svjesno manipulira iza toga stoji netko prilicno pismen. Pa biskup misli da iza svega stoje lokalni franjevci, odnosno da je Jozo Zovko Gospa. Zato su ga i maknuli, prvo na samostan na otok, kasnije i dalje, da ne utjece na vidioce. Ne zaboravi da je Medjugorje kronoloski nastalo NAKON pocetka sukoba franjevaca i biskupa, desetak godina poslije: https://hr.metapedia.org/wiki/Hercegova ... lu%C4%8DajE sad preostaje pitanje kako malu djecicu nagovoriti da tako samouvjereno i bez straha govore svoju pricu, i da niti jedno od njih sestero nije odstupilo milimetar od price, i priznalo da su izmislili ili nagovoreni. Mada, lokalni zupnik ponekad moze imati vrlo jak autoritet, djeca bespogovorno nekad slusaju starije, no takva manipulacija bi opet tesko uspjela, obicno netko progovori nakon nekog vremena, iako je tesko ako si pod pritiskom ocekivanja a i materijalna korist nije za bacit, a vremenom se svaki performans moze uvjezbati. Izgledaju kao da zaista vjeruju u to, zato su i privukli tolike vjernike iz svijeta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 16:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inace, citav internet je prepun stranaca koji raspravljaju o ovim temama, od tajni do pergamenta, daleko detaljnije nego bilo gdje na hrvatskom govornom prostoru na internetu. Što samo pokazuje da većinu Hrvata ne zanimaju činjenice o Međugorju. Bitan je biznis, bitni su turisti, bitan je nacionalni naboj... Robbie MO je napisao/la: Zato sto su neuki, niti su politicari niti novinari niti diplomati, da znaju dobro manipulirati sa sivom zonom izmedju istine i lazi. Najbolji pokazatelj toga je bila ona tragikomična epizoda sa svjetlećim kipom. Umjesto da se odmah to poslalo na analizu bez pompe, ne, prvo ćemo nekoliko dana pričati o čudu...  Robbie MO je napisao/la: Medjutim, katolicka crkva nije FBI ili CSI, nisu nikada bili bitni samo materijalni dokazi ili protudokazi, dodatni tumac je Biblija. Koja npr. kaze poznat cete istinite i lazne proroke/ istinu od lazi prema "plodovima". Koji su iz krscanske perspektive u Medjugorju iskljucivo pozitivni. I onda teologija kaze da ne moze dobro proizaci iz zla, a laz je zlo. Dakle, Medjugorje po definiciji onda ne moze biti laz, bez obzira na materijalne dokaze koji su drugorazredni. Ti materijalni dokazi protiv Medjugorja mogu biti podmetnuti od vraga, jelte.
Već sam rekao, konačni plodovi Međugorja će biti poznati tek nakon završetka cijele priče. Apsurdno je govoriti o trenutnim plodovima dok toliko stvari još visi u zraku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 16:29 |
|
|
ledolomac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Inace, citav internet je prepun stranaca koji raspravljaju o ovim temama, od tajni do pergamenta, daleko detaljnije nego bilo gdje na hrvatskom govornom prostoru na internetu. Što samo pokazuje da većinu Hrvata ne zanimaju činjenice o Međugorju. Bitan je biznis, bitni su turisti, bitan je nacionalni naboj... Ma ne, to vecinom raspravljajuj ovi koji vjeruju, odnosno pitaju jedni druge je li znaju jos koju pojedinost o "tajnama". Ljudima jako intrigantno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 17:05 |
|
|
Jasno mi je to, samo kažem da je zanimljivo kako nema takvih rasprava na našem govornom području. Jednostavno su naši ljudi Međugorje prihvatili naslijepo i za njih je to gotova stvar, bez obzira što je realno daleko od gotove. Mislim da dobar dio ljudi ovdje niti ne zna da postoje nekakve buduće tajne, pergamenti, znakovi i sl. Idu se u moliti u Međugorje, detalji ih ne zanimaju, a biskup je sotona i komunjara jer se bez ikakvog razloga protivi svemu tome. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
robelec
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 30 srp 2018, 23:35 |
|
|
|
Ne mogu reći sa sebe da sam neki veliki vjernik, ali iznimno poštujem Katoličku crkvu i naravno Međugorje gdje sam bio kao klinac i sve mi je nekako u magli oko te posjete pa planiram ponovno doći, ali ne zbog Gospe već mene zanima turistička ponuda Međugorja odnosno uživanje u npr. etno selu Međugorje, gastronomiji tog kraja itd. Sad sam još više zagrizao da dođem nakon razgovora sa sestrom koja je sa svojim društvom bila prek vikenda u Međugorju. Lijepu kamenu kuću sa bazenom unajmili na dva dana, veli da je Međugorje krcato turistima i da nikada bolju odnosno ukusniju hranu nije jela. Oduševljena je uređenim okolišem, kamenim kućama i sve su plaćali kunama. Nakupovala se različitih suvenira u vrijednosti od 300kn, veli navala nenormalna na suvenire i da je ona još i malo potrošila koliko stranci na suvenire troše. Uglavnom, njezin dojam je da se u Međugorju dobro i kvalitetno živi i da ljudi koji dolaze u Međugoje nalaze nekakav svoj mir, vjeru i uživaju u gastronomiji i ostaloj turističkoj ponudi Međugorja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 31 srp 2018, 02:23 |
|
|
Vicka Citat: Što možete reći o tajnama?
- Jedino mogu reći da je sedma tajna dopola ublažena našim molitvama. Zato Gospa poziva na molitvu kako bi se i ove ostale tajne mogle ublažiti Nadam se da će ljudi jace moliti pa da tajne budu sto općenitije. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 31 srp 2018, 14:29 |
|
|
Vatican view o Europe. Nekoliko zanimljivih stvari, Hrvatska je "Second Vatican", međutim na tačkicama kojim su ubeležili mesta prikazanja Bogorodice, nema Medžugordža. Pravoslavci siu opisani kao "misguided brothers", ali je Rusija nazvana "Arch Nemesis". Srbi su nazvani "Fanatics". Grci su nazvani kao plagijatori. Protestante su jednostavno nazvali "Bastards", I nista vise od toga.  Legenda o generalnom opisima denominacija nije stala na mapu kada sam je stavio kao attachment (nije dao img/img), tako da ili mi verujte na reč ili proverite sami.
| Privitak/ci: |

5083842292_4c8c813ca0_b-650x488.jpg [ 66.5 KiB | Pogledano 4792 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 04 kol 2018, 19:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43922 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
50 000 mladih iz 72 zemlje na Mladifestu u Međugorju 
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 10 kol 2018, 15:38 |
|
|
 Savršeno. Hvala Papi Franji šta je poslao Hosera. Slijedeći korak je priznanje. ( mada je i njegov dolazak ogromna stvar).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 10 kol 2018, 19:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Di si ti Bura ? Slabo dolaziš.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 06 lis 2018, 14:12 |
|
|
Nadbiskup Hoser: Međugorje nema svoje značenje samo za ovaj dio Europe, nego i za cijeli svijet https://kamenjar.com/nadbiskup-hoser-me ... li-svijet/
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 23 lis 2018, 14:42 |
|
|
Vjerovao u prva ukazanja, no više ne. Previše je toga nekonzistentno. Pročitao sam jako puno materijala sa stranica mostarske biskupije, niti sadašnji niti prošli biskup nisu vjerovali u autentičnost ukazanja, a čitav niz nesvetih i nelogičnih događaja koji prate ista jednostavno natjeraju čovjeka da se u najmanju ruku zapita. A sama brojka od preko 40 000 ukazanja vrijeđa zdrav razum. Je li se Gospa ipak ukazala tih prvih par puta, ipak ostaje otvoreno pitanje. https://www.vjeraidjela.com/je-li-medug ... m-haukeom/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
analiza
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 23 lis 2018, 21:17 |
|
|
|
Naravno da ne vjerujem, ni za ukazanje, ni za piramidu, ni Ostrog....turisticke fore po meni. Nebi imala nista protiv toga sto bi se neka regija razvila usljed tolikih posjeta, ali s druge strane svi bolesni, namuceni i upropasteni zivoti koji polazu nadu u to??? Ne vjerujem vise ni vjerskim vodjama koji zive luksuznim zivotom vozajuci se u bmw-u, ljepeci klima uradjeje na svaku prostoriju u kuci, garazna vrata na daljinski....pa gdje je tu vjerska skrusenost i skromnost? Ili kada ih vidim na politickim sastancima i sl. Nisam religiozna, vjerujem u boga, ali na svoj nacin.
_________________ Nemoj se raspravljati niti sa rječitim, niti sa glupim; rječiti će te nadvladati u priči, dok će te glupi vrijeđati!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 lis 2018, 02:12 |
|
|
analiza je napisao/la: Naravno da ne vjerujem, ni za ukazanje, ni za piramidu, ni Ostrog....turisticke fore po meni. Nebi imala nista protiv toga sto bi se neka regija razvila usljed tolikih posjeta, ali s druge strane svi bolesni, namuceni i upropasteni zivoti koji polazu nadu u to??? Ne vjerujem vise ni vjerskim vodjama koji zive luksuznim zivotom vozajuci se u bmw-u, ljepeci klima uradjeje na svaku prostoriju u kuci, garazna vrata na daljinski....pa gdje je tu vjerska skrusenost i skromnost? Ili kada ih vidim na politickim sastancima i sl. Nisam religiozna, vjerujem u boga, ali na svoj nacin. S time da nevjerujem da je netko to gurao ko turisticku foru tamo u yugi Gospa je izazvala krizu tada a i trenutak je zanimljiv,tada su i na kosovu nemiri poceli. Ja sam nesta razmisljao da nije neka obavjestaja akcija bila,mozda je neki faktor hipnotizirao djecu i ugradio im lazna sjecanja.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 lis 2018, 02:19 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vjerovao u prva ukazanja, no više ne. Previše je toga nekonzistentno. Pročitao sam jako puno materijala sa stranica mostarske biskupije, niti sadašnji niti prošli biskup nisu vjerovali u autentičnost ukazanja, a čitav niz nesvetih i nelogičnih događaja koji prate ista jednostavno natjeraju čovjeka da se u najmanju ruku zapita. A sama brojka od preko 40 000 ukazanja vrijeđa zdrav razum. Je li se Gospa ipak ukazala tih prvih par puta, ipak ostaje otvoreno pitanje. https://www.vjeraidjela.com/je-li-medug ... m-haukeom/Samo se ovo zapitaj! Zasto ona cudesna ozdravljenja zahvacaju bolesti koje se nevide na vanjštini? Jucer neta pisali o nekom djecaku koji je ozdravio od raka a ja se mislim pa sto neozdravi netko sa rakom koze?Dobro vidljivim rakom koze ili nekom drugom vidljivom bolesti. Molim da se nepokretnost-zarobljenost u kolicima ne ubraja,hvala!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
analiza
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 lis 2018, 05:44 |
|
|
|
Zna li neko ili je li neko posjetio Zupu Presvetog Srca Isusova u Surkovcu, RS. Znam da masovno idu tamo, cak dolaze iz Slovenije autobusi, Austrije....Gledala sam neku misu prije godinu dana na internetu,a fra Ivo podsjeca na one crne svestenike u Americi koji kao da masovno hipnotisu ljude.
_________________ Nemoj se raspravljati niti sa rječitim, niti sa glupim; rječiti će te nadvladati u priči, dok će te glupi vrijeđati!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 svi 2019, 19:32 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 svi 2019, 19:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62946 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Sve mu je oprošteno, kako mi je lokalni i nacionalni interes ispred svjetskog bistrenja o politici pozdravljam ovu dalekosežnu papinu odluku uz obećanje- sve ćemo ih poklopiti.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 13 svi 2019, 20:29 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Papa Francisko dopustio je službena hodočašća u Međugorje, tj. da ih organizira Crkva, župe, biskupije i redovničke zajednice, što dosad nije bilo moguće. https://www.vecernji.hr/vijesti/najozbi ... ja-1318897Step by step. Šta reći... Grazie i nadamo se ćeš doći.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|