HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 22:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4485 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 180  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Francuska
PostPostano: 02 srp 2023, 07:14 

Haram je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:

Ne slažem se. Na Zapadu nisi određen rođenjem. Rođenje ti može pomoć kano bolja odskočna daska, ali nije ključno. Za uspjet na Zapadu većinom moraš imat dobar želudac za podniet gadosti i ljigavo družtvo, ter moraš biiti družtveno inteligentan i snalažljiv.

Također, ako ti je dosta da budeš samo umjereni bogataš, dovoljno je i da malo uložiš u školovanje ter nakon toga budeš vriedan i koristan radnik.

Na kraju, današnje odrednice siromaštva mi nikako nisu jasne, jerbo meni je nona uviek povezivala siromaštvo sa glađu ili težkoćom da si kupiš knjige za školu.

Ne mogu sad da nadjem to ali nekidan sam vidio upravo odlican meme na tu temu.

Prikazana scena iz The Simpsons. Kad je Homer odlucio da se penje na Mount Everest. Pa su ga oni Tibecani dok je spavao odvukli do pred sam spic. On se probudio, potrcao malo, i bio veoma ponosan na svoj Leistung (ucinkovitost, uspijeh, ostvarenje). A ispod je pisalo Rich kids are like this, ili tako nesto.

Et, steta sto nemam to sad pa da metnem jer slika cesto govori vise od napisane rijeci. Ko ja kad kazem tebi hajmo se trkati na sto metara ali ja cu startati na devedeset pa pretrcati onih deset. Ti da si mozda Karl Luis bi me stigo, inace tesko..

Ne znam, ljudi, onak iz radnicke klase, sto brane kapitalizam i kapitalistu, su u mojim ocima neka vrsta bezkicmenjaka. Vazda bili i bice. Nista licno ali tako to vidim. Ponos? Nidje veze.

Nikada i nigdje u sveukupnoj povijesti ljudske vrste "radnicka klasa" nije zivjela kao danas na Zapadu.

Nikada i nigdje. I nikada. I nikada. I nigdje.

I nikada.

Jedino vrijeme i mjesto u povijesti covjecanstva kada je "radnicka klasa" zivjela bolje nego danas na Zapadu je jucer. Opet na Zapadu, naravno.

Ogromnu vecinu povijesti ljudske vrste je "radnicka" klasa umirala na 35% danasnjega zivotnoga vijeka, zivotarila polugladna i neuhranjena, smrznuta, gladna, zedna, nepismena, preplasena, gola i bosa.

(Istovremeno treba priznati ogromne, ogromne probleme koje danas ima zapadna civilizacija, koja je i u ovom svom zeljeznom dobu jos uvijek 300 puta bolja nego bilo koja druga u svome zlatnome dobu.)

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 07:21 

dane-croatia je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Sve to stoji ali da imaju iste šanse kao francuska djeca je naivna utopija.

Ni siromašni ili francuzi srednjeg sloja nemaju šanse kao elita. Klasno raslojavanje nije i neće nikad nestati.

Tu i tamo koji rijetki pojedinac može otskočiti ali u 99% slučajeva si tamo gdje si se zatekao rođenjem.

Ne slažem se. Na Zapadu nisi određen rođenjem. Rođenje ti može pomoć kano bolja odskočna daska, ali nije ključno. Za uspjet na Zapadu većinom moraš imat dobar želudac za podniet gadosti i ljigavo družtvo, ter moraš biiti družtveno inteligentan i snalažljiv.

Također, ako ti je dosta da budeš samo umjereni bogataš, dovoljno je i da malo uložiš u školovanje ter nakon toga budeš vriedan i koristan radnik.

Na kraju, današnje odrednice siromaštva mi nikako nisu jasne, jerbo meni je nona uviek povezivala siromaštvo sa glađu ili težkoćom da si kupiš knjige za školu.

Ne radi se o tome da na Zapadu jesi ili nisi odredjen rodjenjem, nego o tome da si na Zapadu rodjenjem odredjen U MANJOJ mjeri nego igdje ikada u povijesti covjecanstva.

Tko to ne cijeni taj ne cijeni napredak,

koji koliko malen ili velik bio je idalje napredak u odnosu na Ahdnamu.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 07:22 

dalate2020 je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Ne mogu sad da nadjem to ali nekidan sam vidio upravo odlican meme na tu temu.

Prikazana scena iz The Simpsons. Kad je Homer odlucio da se penje na Mount Everest. Pa su ga oni Tibecani dok je spavao odvukli do pred sam spic. On se probudio, potrcao malo, i bio veoma ponosan na svoj Leistung (ucinkovitost, uspijeh, ostvarenje). A ispod je pisalo Rich kids are like this, ili tako nesto.

Et, steta sto nemam to sad pa da metnem jer slika cesto govori vise od napisane rijeci. Ko ja kad kazem tebi hajmo se trkati na sto metara ali ja cu startati na devedeset pa pretrcati onih deset. Ti da si mozda Karl Luis bi me stigo, inace tesko..

Ne znam, ljudi, onak iz radnicke klase, sto brane kapitalizam i kapitalistu, su u mojim ocima neka vrsta bezkicmenjaka. Vazda bili i bice. Nista licno ali tako to vidim. Ponos? Nidje veze.

Nikada i nigdje u sveukupnoj povijesti ljudske vrste "radnicka klasa" nije zivjela kao danas na Zapadu.

I nikada.

Jedino vrijeme i mjesto u povijesti covjecanstva kada je "radnicka klasa" zivjela bolje nego danas na Zapadu je jucer. Opet na Zapadu, naravno.

Ogromnu vecinu povijesti ljudske vrste je "radnicka" klasa umirala na 35% danasnjega zivotnoga vijeka, zivotarila polugladna i neuhranjena, smrznuta, gladna, zedna, nepismena, preplasena, gola i bosa.

(Istovremeno treba priznati ogromne, ogromne probleme koje danas ima zapadna civilizacija, koja je i u ovom svom zeljeznom dobu jos uvijek 300 puta bolja nego bilo koja druga u svome zlatnome dobu.)

To ma veze s napretkom tehnologije, isto važi i za elitu. Prije je plemstvo znalo gladovati, prije je plemstvo umiralo od bolesti koje se danas liječe bez problema itd.

S druge strane, možeš reći i da nikada nije bila nejednakost tolika kao danas. Imaš stotine milijuna u slamovima, bez imovine, i ekipu koja ne zna što će s bogatstvom.

Dakle radnička klasa ne živi bolje zbog kapitalizma, već njemu unatoč.

Prvo, zbog napretka tehnologije. Drugo, zbog prihvaćanja socijalističkih ideja poput javnog zdravstva, školstva, plaćenih godišnjih odmora, plaćenih porodiljnih dopusta itd.

Ako ćeš trkeljati o tome da je napredak tehnologije posljedica kapitalizma i "slobodnog tržišta" ,onda nemaš blage veze ni o čemu

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 07:29 

Legionnaire je napisao/la:
Megatron je napisao/la:

Uspeh je veoma moguć u Francuskoj za svakoga ko ima kognitivne sposobnosti i radnu etiku. Moguć je u skoro svakoj državi, a posebno u EU. Možda neće postati milijarderi ali mogu sasvim fino da žive. Štaviše, u poslednjih desetak godina fakulteti se polomiše da prime migrante, decu migranata, firme se utrkuju da ih zaposle, ali moraju da budu dovoljno pametni i vredni da se tu snađu. To što su mnogi ljudi uvezeni iz Afrike i njihovi potomci neinteligentni nesnalažljivi nesposobnjakovići nije krivica nekog drugog nego njih samih.

Da, to si dobro rekao. Svima su date sasvim solidne šanse. Naravno ne možete očekivati da će vam neko ostaviti ogromno bogatstvo, ali normalne šanse su im date za pristojan život.

Sanse kakve nikada nitko u povijesti covjecanstva nije imao.

Jedino je bolje bilo prije nekoliko desetljeca ali opet upravo na "trulome kapitalistickome Zapadu." Od Zapada je bio bolji jedino Zapad. Nikada nitko drugi nije bio bolji od Zapada.

To je gola cinjenica.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 07:42 

Harezm je napisao/la:
Legionnaire je napisao/la:

Trpanje u šupak, muda u suknjama, kastriranje djece su možda tvoje vrijednosti. Ja imam svoje srpske, meni se ove tvoje gade.

Džamija na profilnoj isto spada pod srpske vrijednosti? Šta bi na to rekao Njegoš, recimo?

Od tisuću godina civilizacije ti izabereš jedan kratki period duševne nestabilnosti, i to ti je mjera svega.

Da ne govorim da su i te tzv. srpske vrijednosti, pod kojima, pretpostavljam, uglavnom podrazumijevaš nacionalizam, isto uvezene iz Europe.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 08:16 

Novdan je napisao/la:

I nikada.

To ma veze s napretkom tehnologije, isto važi i za elitu. Prije je plemstvo znalo gladovati, prije je plemstvo umiralo od bolesti koje se danas liječe bez problema itd.

S druge strane, možeš reći i da nikada nije bila nejednakost tolika kao danas. Imaš stotine milijuna u slamovima, bez imovine, i ekipu koja ne zna što će s bogatstvom.

Dakle radnička klasa ne živi bolje zbog kapitalizma, već njemu unatoč.

Prvo, zbog napretka tehnologije. Drugo, zbog prihvaćanja socijalističkih ideja poput javnog zdravstva, školstva, plaćenih godišnjih odmora, plaćenih porodiljnih dopusta itd.

Ako ćeš trkeljati o tome da je napredak tehnologije posljedica kapitalizma i "slobodnog tržišta" ,onda nemaš blage veze ni o čemu

Sve sto si napisao je potpuno netocno.

Socijalizam pretpostavlja kapitalizam.

Socijalisticke ideje se mogu provoditi samo na zdravome kapitalistickome temelju. Prvo moras stvoriti da bi uopce imao sta raspodijeliti. Neka socijalisti odu bilo gdje van kapitalistickoga sustava pa neka "pravedno raspodijele". Nitko nije u stanju stvoriti dijelic onoga sto kapitalizam stvori (od prava, imovine, zdravlja, obrazovanja, svega..). Kad nemas nista onda to nista ni ne mozes "pravedno raspodijeliti". Primjer je citava povijest covjecanstva do jucer.

"Nikada nije bila nejednakost kao danas."

Ovo je i netocno i nerelevantno. Imas statistike o tome.

Izmedju manje nejednakosti u siromastvu i vece nejednakosti u blagostanju biram VECU nejednakost u blagostanju.

Bolja je veca nejednakost u Svicarskoj nego manja nejednakost u Etiopiji. Ona je za sve A POGOTOVO za donje slojeve stanovnistva BOLJA.

Nemoralno i antihumanisticki je biti za vise jednakosti ako to vise jednakosti znaci da svi zive siromasnije, bolesnije, krace, gladnije, nepismenije... Sam si napisao da je prije i plemstvo umiralo od bolesti koje su danas i za obicnoga radnika bezopasne. U prijevodu "vise jednakosti" moze biti gore za sve.

Nemoralno je biti protiv vise nejednakosti ako to vise nejednakosti podrazumijeva da svi zive zdravije, sigurnije, dulje, pismenije, bogatije, odjevenije, toplije...

Ja danas kao nitko i nista zivim po svim parametrima bolje nego neki Rockefeller prije 150 godina. Kao sto si sam rekao jucer je i plemstvo umiralo od bezazlenih bolesti. Tako da je ova i ovakva nejednakost BOLJA za sve a pogotovo za donje slojeve stanovnistva.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 08:39 

Zar ima nešto socijalističkije od rada od kuće npr.

Sad kad je bio ovaj zadnji praznik, sve privatne tvrtke spojile, državno sve radilo.

Potražnja je omogućila prava radnika. Što je puno bolje od teoretskih neprovedivih komunističkih ideja.

Ove u Francuskoj treba vlada jednostavno izmjeniti. Imaju alate, trebaju ih koristiti. Zato se političari i biraju. A znamo da neće nešto ozbiljno zagrist dok ne dogiri do nokata.

Riješit će zapad lijene getoizirane kriminalne muslimane pomalo. Drukčije ih se gleda nego prije.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 09:06 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Zar ima nešto socijalističkije od rada od kuće npr.

Sad kad je bio ovaj zadnji praznik, sve privatne tvrtke spojile, državno sve radilo.

Potražnja je omogućila prava radnika. Što je puno bolje od teoretskih neprovedivih komunističkih ideja.

Ove u Francuskoj treba vlada jednostavno izmjeniti. Imaju alate, trebaju ih koristiti. Zato se političari i biraju. A znamo da neće nešto ozbiljno zagrist dok ne dogiri do nokata.

Riješit će zapad lijene getoizirane kriminalne muslimane pomalo. Drukčije ih se gleda nego prije.

Ekonomska liberalizacija možda ne bi riješila probleme s muslimanima, no daljnje forsiranje etatizma bi samo značilo još veće pogoršanje.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 09:15 

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 09:16 

Prvi korak bi svakako morao biti prestanak imigracije iz Afrike. Ako već imaju fetiš na multikulturu, onda bi se problem jedno vrijeme ublažio dovođenjem Indijaca, Vijetnamaca, Filipinaca itd.

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 09:16 

Ovdje se primaju donacije za policajca koji je pucao:

https://www.gofundme.com/f/z86fy-soutie ... e-nanterre

Već su skupili skoro pola milijuna eura.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 09:19 

Šarabara je napisao/la:

I onda kažu bilo je loše kad su spaljivali vještice. :001_rolleyes

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 09:20 

To što misliš drugome poželi i sebi
da te kletva sudbine nikad stigla nebi!

Privitak/ci:
ef271fb9-50fa-4a2a-b4d0-44433b86f843.jpg
ef271fb9-50fa-4a2a-b4d0-44433b86f843.jpg [ 117.39 KiB | Pogledano 1017 put/a. ]

PostPostano: 02 srp 2023, 09:28 

https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/DJ-iz-BiH-brutalno-ubijen-u-Francuskoj-osumnjicen-maloljetnik/778338

Citat:
Nedim Habibić (48) iz Tuzle nasmrt je izboden nožem u gradu Bezanson u Francuskoj, a iz tužilaštva su saopštili da se za njegovu smrt sumnjiči 17-godišnjak.

Citat:
Prema navodima tužiteljstva, žrtva je izbodena u petak, 23. juna, a osumnjičeni je od ranije poznat francuskoj policiji. Navodno, ovaj maloljetnik je već osuđivan zbog nasilnih krađa, trgovine narkoticima te nasilnog ponašanja.

A onaj takijaš to prodaje kao "ubilo dijete". :sega

Ovo je tipičan ishod kad se da previše slobode, rezultat je potpuno odsustvo discipline i poštovanja prema državi. Prvo moraju da srede "human rights" izdajnike u svojim redovima pa onda da krenu sa kratkoročnim mjerama da obrnu trend.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 09:33 

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 10:29 

Haram je napisao/la:
Nadam se da mi necete sta zamjeriti drugovi ali gadite mi se.

Zasto? Sasvim jednostavno. Zato sto niste u stanju da vidite u svemu ovome socijalnu komponentu koja je glavna karika svega (na stranu to sto je u toku jebene saobracajke pucano djetetu u jebena ledja - da je moje ubio jebo me svak ako ga nebi odlezo..sta su tih 10-15 godina, jos te pusti ranije ako si dobar a mora se uzeti u obzir i situacija koja je dovela do toga).

Ti ljudi koji su ustali protiv sistema tamo mozda jesu najvecim dijelom migrantskog porijekla - a i to je njesra jer kad prestajes biti migrant (?),ovo je vec treca ili cetvrta generacija kolonijalnog naslijedstva - ali nisu oni ustali zbog svoje boje koze, svoje religije ili cega vec ne, vec zato sto su puni bijesa i zato sto su > ukratko: DONJI. A to je opet razlog sto su puni bijesa. Zacarani krug.

Migrant u Europi prestajes biti kad:

- ti antieuropska osmanska okupatorska Ahdnama prestane biti "veliko civilizacijsko postignuce" s kojim se poistovjecujes
- prestanes umiranje krscanske djece na teritoriju pod osmanskom okupacijom nazivati "krepavanjem"
- kad prestanes trositi vrijeme i energiju na relativizaciju okupatorskoga otimanja krscanske djece od strane ummeta
- kada prestanes danonocno trubiti o 'zapadnjackim' kolonizatorima bla bla, dok istovremeno ljubis turskoga MEGAkolonizatora koji je tek jucer nakon 500 godina okupacije otjeran iz sela i gradova nasih antiosmanskih i PROeuropskih stanovnika BiH
- kad Austrijanca koji je protiv useljavanja u tursku prestanes podrugljivo nazivati "bio Austrijanac" nacizam, bla bla, dok istovremeno Turkinju koja je protiv imigracije u Tursku nazivas "Turkinja"
- kad u 21. stoljecu u pola Europe kao navodni veliki "Jugoslaven" i covjek koji religiju smatra "psihickim oboljenjem" prestanes opravdavati odcijepljenje islamista glasaca za Islamsku deklaraciju od Jugoslavije
- kada se u svakom smislu, svugdje i uvijek, 0/24 24/7 stavis na suprotnu stranu od Osmanlija ciji je neostvareni cilj bio ratom porobiti krscansku Europu
- da ne nabrajam dalje, mogao bih do sutra, ukratko, jer svaka ptica svome jatu leti

- kada se u najrazlicitijim temama spontano emocijski automatizmom svrstas u jato (civilizaciju, nacionalnost, povijest, religiju, kulturu, umjetnost...) europskih naroda a ne NEeuropskih. Sto ti ne polazi za rukom ni na jednoj pa tako ni na ovoj temi.

- Dakle kada isto ono sto AUTOMATIZMOM radis vezano za antibosanskoga, antikrscanskoga i antieuropskoga osmanskoga agresora (opravdavanje otimanja djece, slavljenje okupatorske Ahdname...), kada to AUTOMATIZMOM budes radio ali NA STRANI EUROPE I ZAPADA onda prestajea biti migrant u Europi.

FENOMENALNO OBJAŠNJENO.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 10:32 

HHerceg je napisao/la:
To što misliš drugome poželi i sebi
da te kletva sudbine nikad stigla nebi!

:palacgore2

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 10:41 

Ima još bolja, bolje učiti na greškama drugih nego na svojima.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 11:39 

Naša Kvačica je napisao/la:
Prvi korak bi svakako morao biti prestanak imigracije iz Afrike. Ako već imaju fetiš na multikulturu, onda bi se problem jedno vrijeme ublažio dovođenjem Indijaca, Vijetnamaca, Filipinaca itd.

Ne ne, prvi korak bi morao biti povlačenje francuske vojske iz Afrike, sta mislis?

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 11:44 

Karabaja je napisao/la:

Ne ne, prvi korak bi morao biti povlačenje francuske vojske iz Afrike, sta mislis?

Ak smijem zamjetiti, mislim da to podupiru svi na ovom forumu.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 12:03 

Karabaja je napisao/la:

Misliš li da je francuska vojska u Africi uvijek u krivu ili radi i nešto pozitivno za što afričke vojske nisu sposobne?

Ili francuska vojska kjafirska pa je uvijek u krivu šta misliš?

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 12:18 

I, kako napreduje obrana bijelokrscanske Europe od islamofasistickih magrebnigera, drugovi? Nisam pratio od jucer. Jel se sta izdesavalo? Jel porodicni cojk Macron izveo jos murije na ulice da zastiti nasu demokratiju?

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 12:23 

Zašto bi izvodio murju najbolje pustiti prosvjednike da pale, ubijaju i siluju na miru.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 12:26 

Reconquista je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

Misliš li da je francuska vojska u Africi uvijek u krivu ili radi i nešto pozitivno za što afričke vojske nisu sposobne?

Ili francuska vojska kjafirska pa je uvijek u krivu šta misliš?

Traže povlačenje kolonijalne francuske vojske iz Alžira ali ne iz BiH :ucelo
U Alžiru su za njih francuski vojnici negativci koji zlostavljaju muslimane u BiH pozitivci koji štite muslimane.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2023, 12:49 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Megatron je napisao/la:
slika

Nije još sazrelo vrijeme za prevrat u Francuskoj. Sad su na ulicama, po ovoj statistici, ove generacije kojih se tek 10-12 posto radjalo.

Bit ce u Francuskoj sve gore. Nešto ovako za desetak godina, moglo bi srušiti Vladu i francusku republiku.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4485 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 180  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: