HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 lip 2026, 14:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8347 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 334  Sljedeća

Koga podržavate u sirijskom konfliktu?
Assada i vladine snage 63%  63%  [ 128 ]
Pobunjenike 2%  2%  [ 4 ]
Nikoga, nijedni mi nisu simpatični i ne pratim 15%  15%  [ 30 ]
Samo gledam, da se Kurdi odvoje od Sirije 9%  9%  [ 18 ]
Sirija se treba raspasti na više država 12%  12%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 204
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji
PostPostano: 11 ruj 2013, 00:51 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Ne zanima ih Sibir i njegova rudna bogatstva, a i za Bajkalsko jezero ih zabole (najveći izvor pitke vode na svetu).

E sad je najbolje da nabrojite sve ono što ima u Sibiru kako biste potvrdili svoju bezveznu tezu a na pomen puste Mongolije, kao ne pričate o lebensraumu, a Kinezi jedan drugom sjede na glavi, gospodine Karmelo.

Kasno je. Ciao i laku noć.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 00:59 

Ne, uopšte ne pričam o lebensraumu i postoji mnogo država koje imaju veću gustinu naseljenosti od Kine.

I ništa od ovog što sam napisao nisam ja izmislio, nego pročitao šta su ljudi koji kreiraju rusku politiku i strategiju napisali o tome. Ako meni ne verujete, imate internet, pa ako vas baš zanima, proguglajte malo.

Slažem se da je mnogo kasno, sad stvarno laku noć.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 07:23 

Samo da još jednom napomenem da ne mislim da je mnogo verovatno da će Kina da napadne Rusiju u budućnosti, ali opet, ta mogućnost, ma koliko mala bila je višestruko veća nego mogućnost da Kina i Rusija drugarski (stari su to drugari :smijeh) napadnu Ameriku. To se neće desiti.

I razlog celog ovog oftopika je da vas podstaknem, gospodine Agathonikos, da prestanete da koristite termin "Rusija i Kina". Tako nešto ne postoji, pa samim tim neće ni napadati Ameriku.

Znači, ako Ameri budu zaratili sa nekom velikom silom oko Sirije, to može da bude samo Rusija. Verovati da će i Kina da uleti u taj zamišljeni sukob na strani Rusije je neozbiljno, i to blago rečeno.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 08:25 

Pa mislim, ni Britanija, USA, Francuska, Izrael, S. Arabija i Katar itd. nisu iste države ali kad govorimo o njihovim zajedničkim interesima onda ih pominjemo kao Britaniju, Francusku, Izrael, USA, S. Arabiju i Katar itd, kao što pominjemo Kinu i Rusiju, kojima sigurno nije u interesu USA i NATO baze uz granice i jednopolaran svijet u kojem bi dominirali isključivo USA i NATO, gospodine Karmelo.
Ali vi zapeli pa zapeli, u najmanju ruku kao da neko misli da su Rusi i Kinezi braća najrođenija pa ih eto trpa u istu rečenicu iz tog razloga.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 08:40 

Gospodin Bašar za CBS - kompletan intervju: "Obama je povukao crvenu liniju - to može raditi za svoju državu, naše crvene linije su neovisnost i suverenitet"

slika

Gospoda Bashar i Charlie (CBS)

http://www.advance.hr/vijesti/bashar-al ... verenitet/

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 08:56 

Bashar se doima kao jako smiren i intelegentan političar, sječam se Saddama i Gadafija koji su grmili, cirkusirali i prijetili ( i pri tome iskazivali neviđenu nervozu i strah) ispred tv kamera dok Bashar baš onako smireno i konstruktivno prca amerikance

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 09:04 

Tako je, gospodine TG. U dnu gornjeg linka imate jubito klip sa ovim intervjuem u trajanju od 60 minuta gdje se baš vidi ta inteligencija i smirenost gospodina Bašara.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 09:22 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Samo da još jednom napomenem da ne mislim da je mnogo verovatno da će Kina da napadne Rusiju u budućnosti, ali opet, ta mogućnost, ma koliko mala bila je višestruko veća nego mogućnost da Kina i Rusija drugarski (stari su to drugari :smijeh) napadnu Ameriku. To se neće desiti.

I razlog celog ovog oftopika je da vas podstaknem, gospodine Agathonikos, da prestanete da koristite termin "Rusija i Kina". Tako nešto ne postoji, pa samim tim neće ni napadati Ameriku.

Znači, ako Ameri budu zaratili sa nekom velikom silom oko Sirije, to može da bude samo Rusija. Verovati da će i Kina da uleti u taj zamišljeni sukob na strani Rusije je neozbiljno, i to blago rečeno.

Carmello, lucidnijeg rusofila nisam upoznao, svaka čast :palacgore2

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 09:34 

Znači, i po vama je Kina tu samo zato da u eventualnom sukobu USA i Rusije, uleti u rat na stranu USA, kako bi se dočepala komada Sibira, bez obzira što bi joj taj komad prisjeo u vidu nuklearnog rata sa Rusima, jer gdje god da odvališ nuklearni projektil u Kini, ne možeš profulati, gospodine Zadar?

De ljudi odvadite malo, što je previše, previše je :D

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 09:35 

Agathonikos je napisao/la:
Pa mislim, ni Britanija, USA, Francuska,

Te zemlje su u vojnom savezu i njihov međusobni odnos ne može da se poredi sa onim Rusije i Kine.
Citat:
Izrael, S. Arabija i Katar

To je odnos koji može da se poredi sa odnosom Rusija-Sirija, Rusija-Iran, Rusija-Venecuela ili Kina-Pakistan, Kina-Mjanmar.... Znači, mož' da bidne, ali i ne mora...
Citat:
itd. nisu iste države ali kad govorimo o njihovim zajedničkim interesima onda ih pominjemo kao Britaniju, Francusku, Izrael, USA, S. Arabiju i Katar itd, kao što pominjemo Kinu i Rusiju, kojima sigurno nije u interesu USA i NATO baze uz granice i jednopolaran svijet u kojem bi dominirali isključivo USA i NATO, gospodine Karmelo.

Ovo već ima nekog smisla, ali je opet verovatnoća da Kina i Rusija zajedno ratuju protiv Amerike ravna nuli.

A i zašto bi Kina ratovala protiv svoje najveće mušterije i zemlje koja joj je dužna zilijardu dolara. Kada bi Kina i Amerika prekinuli ekonomske odnose, kineska ekonomija bi se raspala. Doduše, ne bi ni Amerikanci prošli bez velikih posledica. Možda ste već negde pročitali kovanicu "Kimerika", koja objašnjava veze ove dve zemlje. Naime, zovu ih sijamskim blizancima kada objašnjavaju njihovu ekonomsku isprepletanost, što znači da, ako crkne jedan, crći će i drugi (govorim o ekonomiji).
Citat:
Ali vi zapeli pa zapeli, u najmanju ruku kao da neko misli da su Rusi i Kinezi braća najrođenija pa ih eto trpa u istu rečenicu iz tog razloga.

Ja sam, čitajući vaše postove, stvarno zaključio da baš to mislite. Iskreno se izvinjavam što sam vas tako potcenio. :D

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 09:45 

Znači, i po vama je Kina tu samo zato da u eventualnom sukobu USA i Rusije, uleti u rat na stranu USA, kako bi se dočepala komada Sibira, bez obzira što bi joj taj komad prisjeo u vidu nuklearnog rata sa Rusima, jer gdje god da odvališ nuklearni projektil u Kini, ne možeš profulati, gospodine Zadar?

De ljudi odvadite malo, što je previše, previše je :D

Ne stvarajte takve konstrukcije gospodine Agathonikos s obzirom da se baziraju na pretjerivanju u službi primjera gospodina Carmella .

Gospodine Aga proučite malo rusko-kineski sukob oko granice te njihovo izvorište pa ćete razumjeti o čemu je riječ. Da ne spominjem da su ugledni stručnjaci na području vanjske politike i geostrategije uvidjeli da je riječ o vrlo mogućim koracima Kine u trenutku kada ona izraste u velesilu te ostvari određene tehnološke pomake.

Uvijek je vjerojatnije da će na dugoročnom planu Rusija i SAD ili Kina i SAD naći zajednički jezik nego Rusija i Kina, dvije velesile u ponovnom nastajanju koje imaju najdulju kopnenu granicu i neriješena granična pitanja, kao i (u slučaju Kineza) osjećaj povijesne nepravde i oduzimanja područja nekadašnjega Carstva.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 09:51 

Zadar1993 je napisao/la:
Uvijek je vjerojatnije da će na dugoročnom planu Rusija i SAD ili Kina i SAD naći zajednički jezik nego Rusija i Kina, dvije velesile u ponovnom nastajanju koje imaju najdulju kopnenu granicu i neriješena granična pitanja, kao i (u slučaju Kineza) osjećaj povijesne nepravde i oduzimanja područja nekadašnjega Carstva.

A zašto bi uopšte USA tražila bilo kakav zajednički jezik sa Kinom, uz pretpostavku već poražene Rusije od strane USA?
Šta bi to Americi strajalo na putu da scenario sa Rusijom ponovi i na Kini i tako bukvalno zavlada cijelim svijetom?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 09:56 

Šta bi to Americi strajalo na putu da scenario sa Rusijom ponovi i na Kini i tako bukvalno zavlada cijelim svijetom?

Pare...Pitanje je,tko dila "lovu"?Da vidimo tko su najzaduženije države u svijetu:

https://www.cia.gov/library/publication ... 9rank.html

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 10:04 

Zadar1993 je napisao/la:

A zašto bi uopšte USA tražila bilo kakav zajednički jezik sa Kinom, uz pretpostavku već poražene Rusije od strane USA?

Država od 300 milijuna stanovnika ne može dominirati svijetom od 7 milijardi stanovnika. Eliminacija i Kine i Rusije stvorila bi kaos na području od Volge do Australije te od Kamčatke do rta Dobre Nade. Samo bi zapadna hemisfera i Europa ostala stabilna. A to je druže loše za biznis.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 11:15 

Zadar1993 je napisao/la:

Država od 300 milijuna stanovnika ne može dominirati svijetom od 7 milijardi stanovnika. Eliminacija i Kine i Rusije stvorila bi kaos na području od Volge do Australije te od Kamčatke do rta Dobre Nade. Samo bi zapadna hemisfera i Europa ostala stabilna. A to je druže loše za biznis.

Koji odgovor :D

Pa normalno da ne može jer su im na tom putu upravo Rusija i Kina, a bome da nisu, itekako bi i htjeli a i mogli.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 11:32 

Dakle, ipak rat u Siriji traje. Razvlačenje konflikta stvara još usložnjeniju situaciju, sve više i više izbjeglica, otvorio se novi front sa Kurdima i jednostavno samo veoma, veoma optimistićan čovjek može vjerovati kako se kako Amerika a tako i Rusija iz ovoga mogu izvuči bez ozbiljnih lomova. Nema ovome kraja ni sretnog završetka. Kocka je bačena

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 11:35 

Krivo, da nema Rusije, Kine, Njemačke, Japana i Francuske u ovom obličju u kojem trenutno postoje svijetom istočno od nultog meridijana bi vladao kaos tipičan za Srednji Vijek, SAD bi održavao stabilnost na zapadnoj hemisferi te eventualno u zapadnoj Europi. Sve ostalo bi bio kaos.

Država od 300 milijuna stanovnika, koja je ekonomski samodostatna ne može sama održavati stabilnost ni nad jednom Europom, a kamoli nad Azijom i Afrikom. Bez partnera i drugih sila sav poredak pada u vodu i vodi ponovno u međunarodnu izolaciju gotovo sve zemlje, što bi unazadilo svjetsko gospodarstvo sigurno nekih 70ak godina.

Kontaš li druže?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 11:49 

Pa uništenje Rusije i Kine ne bi podrazumijevalo potpuni vakuum na tom području, jednostavno bi postavili "prijateljski režim"

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 11:53 

volvoks je napisao/la:
Pa uništenje Rusije i Kine ne bi podrazumijevalo potpuni vakuum na tom području, jednostavno bi postavili "prijateljski režim"

Govorim upravo o pretpostavci koja se ovdje propagira a ta je uništavanje Rusije i Kine kao stabilnih i jakih država. To bi itekako stvorilo vakuum za kojeg bi se u slučaju Kine sa juga natjecali Vijetnam i Tajland, sa istoka Japan, a u slučaju Rusije sa juga Japan, sa zapada Njemačka. Dakako niti jedna od ovih zemalja ne bi mogla taj vakuum kvalitetno popuniti. I eto recepta za trajnu nestabilnost toga područja i destabilizaciju susjednih područja.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 11:59 

Geostrategije sine moj, mogu li dobiti izvore.

Bubanje je majka znanja.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 12:04 

Jopa je napisao/la:

Bubanje je majka znanja.

Kissinger: Diplomacija , isti autor : On China , Bork, Buchanan (potonja dva ti doc može bolje objasniti, ja sam se samo dotaknuo njihovih pisanja o izumiranju zapada i šire europske civilizacije u pogledu slabosti Rusije na Dalekom Istoku) ......

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 12:37 

Zašto postavljate urušavanje Kine i Rusije u paketu? Pa nisu one pupčanom vrpcom vezane. Do slabljenja Kine će doći. Ne može komunizam vječno trajati. Kada do pada tog sustava (koji je dobrano već nagrižen) kod njih dođe, moguće je urušavanje Kine ili vrlo izglednije slabljenje Kine usporedivo sa 15ak godina tihe Rusije ili veće od toga.

To bi bilo sasvim ok. Rusija i treba drmati Azijom s jedne strane, Japan s druge.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 12:55 

jaiv je napisao/la:
Zašto postavljate urušavanje Kine i Rusije u paketu? Pa nisu one pupčanom vrpcom vezane. Do slabljenja Kine će doći. Ne može komunizam vječno trajati. Kada do pada tog sustava (koji je dobrano već nagrižen) kod njih dođe, moguće je urušavanje Kine ili vrlo izglednije slabljenje Kine usporedivo sa 15ak godina tihe Rusije ili veće od toga.

To bi bilo sasvim ok. Rusija i treba drmati Azijom s jedne strane, Japan s druge.

Pa to je moguće jedino ukoliko dođe do velikih političkih nemira u Kini kao 1990e te to stanje potraje dvije-tri godine, zbog čega bi sav kapital pobjegao u Indiju.

Današnji kineski komunizam nema ni "k" od izvornih zamisli komunista. Kina danas liči daleko više na Francovu Španjolsku sa tehnomenadžerskim vladama sastavljene od ljudi kojima je ideologija zadnja rupa na sviralu.

Dakako, kako narod bude sve obrazovaniji to će više zahtijevati svoja ljudska i građanska prava no pitanje je kako će ostvarivanje tih prava teći i hoće li biti nasilno ili mirno tranzicijsko razdoblje.

Ukoliko se dogodi potonje, ne će biti nikakvog perioda slabosti Kine, već će jedina posljedica biti nekakvo poskupljenje radne snage, što će pak uzrokovati tek minoran prelijev kapitala iz Kine u Indiju.

EDIT:
Prvi znakovi slabljenja Kine ukoliko se ne dogodi neka ogromna promjena u vidu rata ili građanskog rata uzrokovanog pitanjem građanskih prava, Kina će, uz uvjet da se politika jednog djeteta zadrži, početi slabiti 2050.godine kada će sve više ljudi biti na mirovinskom osiguranju, radna snaga će drastično poskupjeti, a Kina će biti u demografskom minusu.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 12:56 

Jopa je napisao/la:
.

Prorok Danijel i Co. :zubati

Dakle,lijepo postavljate teze,sve ok i logički,ali kao što reče Bečo,nema tu salameta.Zlo nema logiku i racionalne razloge,glavni cilj mu je uništenje.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 13:15 

Zadar1993 je napisao/la:
Jopa je napisao/la:

Bubanje je majka znanja.

Kissinger: Diplomacija , isti autor : On China , Bork, Buchanan (potonja dva ti doc može bolje objasniti, ja sam se samo dotaknuo njihovih pisanja o izumiranju zapada i šire europske civilizacije u pogledu slabosti Rusije na Dalekom Istoku) ......

Pročitao sam Diplomaciju - knjiga je dobra ali ima jos koji su po meni bolje.

Ona nista puno ne objasnjava razvoj geostrateskih planova u narednih nekoliko godina. Nece Kissigner sve napisati u knjizi.

Ovih dana citam malo znanstvena istraživanja kako imati jak psihološki utjecaj u politici i u svakodnevnom životu. Napisao jedan manje poznati zastupnik USA kongresa.

Citat:
Prorok Danijel i Co. :zubati

Dakle,lijepo postavljate teze,sve ok i logički,ali kao što reče Bečo,nema tu salameta.Zlo nema logiku i racionalne razloge,glavni cilj mu je uništenje.

Opet ne predviđaju točnu godinu kada će se to desiti.

Zar nije Isus rekao.

Zaista kažem vam, ne poznam vas! Bdijte dakle jer ne zante dana ni časa! (Mt 25,1-13)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8347 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 334  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 56 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: