|
|
Stranica: 49/334.
|
[ 8347 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 14 ruj 2013, 21:36 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ja, ja...Obama ima "malih" problema.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 14 ruj 2013, 21:48 |
|
|
|
Obama je za sada, u celoj toj priči oko Sirije, ispao kompletan debil.
I ako je ispao debil, ipak je dobio Nobelovu nagradu za mir....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 10:46 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Kum Bečo je napisao/la: Dakle, najveći adut i najopsanije oružje u rukama Assada a to je kemijsko oružje ima se ukloniti. Gdje god bi Oporbena vojska ugrozila Assada malo ozbiljnije on bi ih satro bojnim otrovima kao što je to uradio prošlog mjeseca kod Damaska. Bojni otrovi su bili velika prepreka za FSA. Kada ih ne bude a sa popunom naoružanja od CIA FSA komotno može na Damask. Neka izbace te Rusofile Wallahi, pa nek brača dodžu naVlast. Jel ste vi baš toliko ograničeni da ne vidite da navijate sa Izrael i SAD? To da navijate za Al Kaidu, to mi je normalno. Ali zašto navijate za ove koji ih podržavaju, ne ide mi u glavu. Jebu vam majku i jedni i drugi već decenijama i vi ih sad podržavate. Ma hajde. To bi ti ko pravio razliku između onih koji su za Assada i onih koji nisu.
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 10:58 |
|
|
@Bečo, Assad danas predstavlja trenutno najjači nacional-socijalistički pokret u svijetu, tako da bi ih ti, kao ljubitelj Crne legije, itekako trebao podržati 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 11:18 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Wallahi, pa nek brača dodžu naVlast. Jel ste vi baš toliko ograničeni da ne vidite da navijate sa Izrael i SAD? To da navijate za Al Kaidu, to mi je normalno. Ali zašto navijate za ove koji ih podržavaju, ne ide mi u glavu. Jebu vam majku i jedni i drugi već decenijama i vi ih sad podržavate. Ma hajde. To bi ti ko pravio razliku između onih koji su za Assada i onih koji nisu. Naravno da bih. Razlika je kao dupe i šešir.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 14:05 |
|
|
|
Daily Mail je prava stvar.
Na nizu polja otvaraju "škakljive" teme.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 18:07 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 18:38 |
|
|
|
Zašto je Putinu teško reći, "slagali ste nas za Iraq, nećete više" ?
Ne zna Rusija danas kao USSR to raditi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 18:46 |
|
|
|
Pa SSSR je ipak bio mnogo veća sila nego Rusija danas, pa je mogao i drugačije da se postavi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 18:49 |
|
|
|
A i taj odgovor potencira direktni sukob, naravno da je ovo puno bolje rješenje...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 19:03 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pa SSSR je ipak bio mnogo veća sila nego Rusija danas, pa je mogao i drugačije da se postavi. Onda može reći "već ste nas slagali za Iraq". Putin se ponaša kao da stvarno postoji dogovor sa USA oko napada. Kao eto, ja ću ih malo braniti vi svoje radite. Napad nije odgođen zbog Rusije, već zbog javnosti na zapadu i velikog rizika da se osramote u Kongresu na glasovanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 15 ruj 2013, 19:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Pa SSSR je ipak bio mnogo veća sila nego Rusija danas, pa je mogao i drugačije da se postavi. Onda može reći "već ste nas slagali za Iraq". Putin se ponaša kao da stvarno postoji dogovor sa USA oko napada. Kao eto, ja ću ih malo braniti vi svoje radite.Napad nije odgođen zbog Rusije, već zbog javnosti na zapadu i velikog rizika da se osramote u Kongresu na glasovanju. Pa i meni tako izgleda. Sasvim je moguće da je ovo sve predstava. Da su stvarno hteli da ih bombarduju, ne vidim kako bi ih Rusi sprečili, a da ne uđu u rat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 17 ruj 2013, 11:37 |
|
|
Ne vjerujem da su Ameri tek tako odustali... Citat: Rusija i Zapad se ponovno razilaze po pitanju Sirije
Ruski prijedlog mirnog riješenja sukoba u Siriji možda je ponovno izložen opasnosti. Bezizlaznu situaciju u Vijeću sigurnosti UN-a može stvoriti projekt rezolucije s rigoroznim formulacijama za koji su jučer istupili francuski predsjednik François Hollande, ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague i državni tajnik SAD-a John Kerry. Detaljno razmatranje situacije u Siriji nastavlja se danas u Moskvi na susretu ministara vanjskih poslova Ruske Federacije i Francuske Sergeja Lavorva i Laurenta Fabiusa.
Prijetnje koje se nalaze u projektu rezolucije pokrenut će neka pitanja u Vijeću sigurnosti UN-a od strane Rusije. Lavrov je već jučer nazvao izjavu zapadnih država o potrebi za prihvaćanjem rigoroznog dokumenta o Siriji „iskrivljenom stvarnošću“. A predstavnik Rusije pri UN-u Vitalij Čurkin izrazio je nadu da će se projekt temeljiti na onome što je dogovoreno na nedavnim pregovorima između Lavrova i Kerrya u Ženevi.
Podsjetimo, Francuska, Velika Britanija i SAD istupaju za „rigoroznu i detaljno razrađenu“ rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o odvođenju kemijskog oružja iz Sirije, dokument mora sadržavati jasno određene rokove ispunjavanja zahtjeva, prenosi Reuters, pozivajući se na izjavu francuskog predsjednika Françoisa Hollandea. Citat: „Kerry je želio samo reći jednu lijepu frazu kako je to već uobičajeno u američkoj politici“, smatra Evgenij Satanovski, predsjednik Instituta za Bliski istok. „Često tražimo smisao u riječima američkih predsjednika, državnih tajnika, a oni samo zapravo kažu nešto upečatljivo što će prenijeti novinari. To je njihov jedini cilj.“ Prema riječima politologa, već je odavno jasno da je napad na Siriju neizbježan, pa je zbog toga Kerryeva izjava zapravo igra mačke i miša. „Protivnici Sirije već odavno žele završiti taj rat, zadaća je svrgnuti Asada što brže kao što se tijekom „arapskog proljeća“ dogodilo s ostalim državama“, istaknuo je politolog. http://ruskivjesnik.com/politics/2013/0 ... 22045.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 16:12 |
|
|
|
Sve sam više uvjeren da stvarni cilj prepucavanja preko Sirije nije Iran, već Turska.
Turci krkani su u ovo nepotrebno i nepromišljeno uletjeli. Kad im krenu pucati auto bombe po državi, a Kurdi drže granicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 16:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25129 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Assad je danas izjavio da je dostignuta pat pozicija. Nitko nema snage poraziti one druge. Žele organizirati summit u Švicarskoj, ali koga ne znaju koga pozvati od pobunjenika, kad su pobunjenici raspršeni u nekoliko vojski. Sve više objektivni izvori govore da je u 2 godine sukoba već preko 100.000 poginulih. 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 16:54 |
|
|
|
Imao bi Assad snage da mu dođu ruski savjetnici, jer se resursi troše kriminalno loše, poglavito oklop... Imate kanal na Instagramu od SAA gdje se stavlja dosta birbenih snimaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 17:33 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
BBC je napisao/la: Sve sam više uvjeren da stvarni cilj prepucavanja preko Sirije nije Iran, već Turska.
Turci krkani su u ovo nepotrebno i nepromišljeno uletjeli. Kad im krenu pucati auto bombe po državi, a Kurdi drže granicu. Turska je, uz SA, glavni pokretač svega, ali stoji da bi im se kurčenje moglo obiti o glavu.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 17:38 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SDB je napisao/la: BBC je napisao/la: Sve sam više uvjeren da stvarni cilj prepucavanja preko Sirije nije Iran, već Turska.
Turci krkani su u ovo nepotrebno i nepromišljeno uletjeli. Kad im krenu pucati auto bombe po državi, a Kurdi drže granicu. Turska je, uz SA, glavni pokretač svega, ali stoji da bi im se kurčenje moglo obiti o glavu.  Mir nema alternativu oče 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 18:00 |
|
|
SDB je napisao/la: BBC je napisao/la: Sve sam više uvjeren da stvarni cilj prepucavanja preko Sirije nije Iran, već Turska.
Turci krkani su u ovo nepotrebno i nepromišljeno uletjeli. Kad im krenu pucati auto bombe po državi, a Kurdi drže granicu. Turska je, uz SA, glavni pokretač svega, ali stoji da bi im se kurčenje moglo obiti o glavu. Turska je prije svega počela Židovima ići na neku stvar. A Izrael ima jake službe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 18:22 |
|
|
|
Ne verujem da će u Turskoj biti ikakvih sranja dok god su američki avioni i nuklearne bojeve glave stacionirani u bazi Indžirlik.
A i Turska je jedna od retkih zemalja kojoj su Amerikanci dali da proizvodi F-16.
Turska je Amerikancima prevažna jer se nalaze na geostrateški najboljem mestu na svetu. Iz Turske može da se kontroliše ceo bliski istok, jugoistočna Evropa, Rusija... Zato im se i toleriše svo nasilje nad Kurdima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 18:23 |
|
|
|
Problem je koliko su granice šuplje. A sad su dobro naljutili Shia muslimane. Ne treba podcjeniti tu njihovu temeljnu mržnju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 18:30 |
|
|
|
Da, verovatno će imati terorističke napade na svojoj teritoriji u budućnosti, posebno u Kurdistanu. Ali dok Amerika stoji iza njih, a stoji, nažalost, sve će ostati na tome.
Što se tiče Šiita, ne verujem da bi Turska zaratila protiv Irana. Čak su i pre par godina, kada je bila aktuelna priča o bombardovanju Irana, zabranili Amerikancima da koriste bazu Indžirlik za to.
Saudijska Arabija je već druga priča, oni bi sutra napali Iran (a i predložili su Amerikancima da u potpunosti plate troškove napada na Siriju i na Iran), ali ne smeju sami, bez Amerikanaca. Oni su toliko nesposobni da ne mogu ni da održavaju preskupo oružje koje su kupili od Amera, nego im oni to održavaju. Smejurija od države...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 18:35 |
|
|
|
Ne pričam o ratu. Par auto bombi i ode im turizam u krasnu stvar. Veća šteta nego vojni napad.
Do sad su Turci bili mirni i gledali svoja posla, ali ovi Shia su zlopamtila. Pa vidjet ćemo kako će se situacija razvijati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 18:44 |
|
|
|
Što se tiče bombi, to si u pravu, ali mislim da će to će Kurdi da rade. Posebno sad kada imaju poludržavu u Iraku i "slobodnu teritoriju" u Siriji, i mogu Turcima da prave velika sranja.
U Turskoj nema Šiita, barem koliko ja znam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sirija: Politička kriza u Zemlji Postano: 20 ruj 2013, 18:47 |
|
|
Mislim da se Kurdi time neće više baviti. Oni imaju malo drugi mentalitet, to su radili ne zbog fanatizma već koristi i jednog političkog cilja. Sad kad vide da nema podrške u svijetu sa tim prestali su to raditi već odavno. Tako mi sve izgleda zadnjih godina. To je druga fela muslimana, imaju i neku marksističku gerilu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|