|
|
Stranica: 8/63.
|
[ 1552 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:15 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
Ankete nisu pogriješile u ukupnom broju glasova. Torijevci i labour su tu negdje no sustav nije proporcionalan već first pass the post. Tu se može teoretski dogoditi da jedna stranka dobije više glasova a manje mjesta od druge.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ankete nisu pogriješile u ukupnom broju glasova. Torijevci i labour su tu negdje no sustav nije proporcionalan već first pass the post. Tu se može teoretski dogoditi da jedna stranka dobije više glasova a manje mjesta od druge. Britanci rade i procjene po mandatima, a tu su pogriješile ankete. Po glasovima su trebali biti tu negdje, no zbog UKIP-a bi Laburisti prevagnuli. Čini se da su se glasači na kraju ipak odlučili za sigurniju opcij, odnosno Torijevce umjesto Ukipa.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:31 |
|
|
Uglavnom mislim da možemo zasvirati nakon ovih izbora.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:34 |
|
|
Nije još gotovo, sjetimo se 1992. kada su laburisti dobili po izlaznim anketama.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:35 |
|
|
To se neće dogoditi.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:42 |
|
|
doc je napisao/la: To se neće dogoditi. Dovoljno je da torijevci izgube 6-7 mjesta, što i nije tako puno.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:44 |
|
|
Ajde ne budi tako patetično Hrvat...ovo je noć za uživanje i optimizam. Naši prijatelji i partneri engleski bijahu izgubljeni, i nađu se... Citat: I love the song in the background, fits the video perfectly.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 01:57 |
|
|
Brojanje glasova je jedino polje gdje smo u svjetskom vrhu Mi bi već prije dva sata praktički imali rezultate, Ameri bi već obradili dvadesetak država, a Briti ravno 4 od 651 jedinice.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 09:29 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5900 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 09:44 |
|
|
Paddy se kandidirao
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 10:46 |
|
|
Red ed potvrdio ostavku, razočaran rezultatom izbora.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 11:03 |
|
|
Konzervativci već sad imaju 320 mjesta, a još ih se 15ak mora prebrojati. Sa LibDem imaju već sada većinu. Ne će im trebati niti jedna stranka više. David Cameron je nekakav spoj Sanadera i Bandića - ono što je on prije izbora izveo sa pozivom UKipovcima da glasaju za Conove je slično onom famoznom Sanaderovom uništavanju svake nade HSPa da će ući u Sabor (glasajte za HDZ jer glas više za bilo koju drugu desnu stranku je glas više za SDP).
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 11:26 |
|
|
Pisalo se po novinama pre nekoliko meseci da su u SNP najavili da mogu proglase nezavisnost Škotske i bez referenduma, ako budu imali kvalifikovanu većinu u škotskom parlamentu.
Kada su izbori za njihov parlament?
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 11:39 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pisalo se po novinama pre nekoliko meseci da su u SNP najavili da mogu proglase nezavisnost Škotske i bez referenduma, ako budu imali kvalifikovanu većinu u škotskom parlamentu.
Kada su izbori za njihov parlament? 2016.g. Takvo što bi se moglo dogoditi jedino ako se odnosi zatruju do iznemoglosti (npr. nastavi se sranje sa Smith's Commision u režiji Conova, ostatak UKa izglasa izlazak iz EU 2017.g.) .
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 11:43 |
|
|
Ne pratim nešto situaciju tamo. Jel su konzervativci ispunili išta od obećanja o još većoj devoluciji koje su dali par dana pre referenduma? Ako ih budu zajebali oko toga, a ne bi me čudilo da to urade, to je jako lep način da zatruju odnose.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 12:23 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5900 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Citat: Why did Labour lose this election? It never tried to win it
Ed Miliband was the wrong leader with the wrong programme
By Dan Hodges 6:50AM BST 08 May 2015 675 Comments
The reason the Labour Party has just lost the 2015 general election is that the Labour Party didn’t try to win the 2015 general election. It wanted to win. Oh yes, it wanted to win desperately.
In the same way I once desperately wanted to play in goal for England. But I didn’t really do all that much to bring that dream about. I didn’t make any sacrifices. I didn’t put in the long hours or the hard yards. I dreamt. And that was it.
Since 2010 Labour has found itself at a series of crossroads. Some presented it with a tough and difficult path. But a path that potentially led to power. Others presented an easier, less arduous route. But they led to political oblivion. And on each occasion, Labour chose the path most travelled.
In 2010 it had a choice of two leaders. The opinion polls clearly showed one was favoured by the British people. So Labour chose the one favoured by the trade unions.
Once that leader was elected he was urged to put in place a professional, seasoned team around him. But he chose instead to surround himself with inexperienced ideological soul mates.
He was urged to confront head-on the political failures of the past, in particular, the previous Labour government’s record of economic management. But he chose instead to defend it.
He was told the deficit – and a commitment to reducing it – would define the politics of the parliament. But he decided this represented an abstraction, something unrelated to the lives of “ordinary people”. He was told to start to construct a serious program for government. He opted instead for a series of slogans – “the jilted generation”, “One Nation”, “Britain deserves better”, etc.
He was told that in order to win he had to anchor his party firmly in the political centre. Instead, he decided to position it where it felt most comfortable, on the left.
Above all, he was told that to win he would have to reach out beyond his – and his party’s – comfort zone, and build a broad political alliance. Instead he decided he could coast into power with 35 per cent of the vote.
Later today Ed Miliband will resign as Labour leader. And correctly, because he bears ultimate responsibility for the political calamity that has befallen his party.
But he doesn’t bear sole responsibility. At every moment, as he has stood at each crossroads, his party has urged him on. “Go on Ed. Go that way. It’s easier. It’s safer”.
Over the coming days a myth will begin to develop. How actually, Ed Miliband was too bold as a leader. He took on the press, didn’t he? He took on the banks? He took on the energy companies? Yes, he did. But why did he do it? He did it because he knew that was they way to get the plaudits of his party ringing in his ears. Popular with the voters? Maybe, maybe not. But that didn’t matter. Would it be popular with the tribe? Would it be popular with the 35 per cent? That was always the litmus test.
Well, it passed that test. The Millifans formed their fan club. “Let’s Kick Cameron Out” started trending on Twitter. Russell Brand opened the door to his penthouse flat – and his arms and his heart. And yet Labour still lost. A loss on a scale even greater than the scarring loss of 1992. Despite boundaries effectively rigged in its favour. Despite Lib Dem refugees swarming into its ranks. Despite Ukip creating havoc within the parliamentary Conservative party. Despite Ed Miliband supposedly not having to “get out of bed” to secure 40 per cent of the vote.
Maybe Labour was always destined to lose. Maybe it was always going to be impossible to win immediately after being kicked out of office.
But we’ll never know. Because Labour never even gave itself a chance. Instead it chose the wrong leader, gave him the wrong team, deployed the wrong narrative, pursued the wrong priorities, adopted slogans instead of a policy program, moved away from the political centre and – crucially – tried to win without winning. A member of the shadow cabinet just told me “we’ve now got two years to save this party”. Actually trying to win the 2020 general election would be a good place to start. http://www.telegraph.co.uk/news/general-election-2015/politics-blog/11591320/Why-did-Labour-lose-this-election-It-never-tried-to-win-it.htmlEd Miliband je prikazan kao britanska verzija Zokyja.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 12:27 |
|
|
Nigel izgubio mjesto u parlamentu. Dva portillo momenta na jednim izborima.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 12:38 |
|
|
Svaki put kad neki ljevičar zaplače, jedan anđeo dobije krila.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 12:41 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ne pratim nešto situaciju tamo. Jel su konzervativci ispunili išta od obećanja o još većoj devoluciji koje su dali par dana pre referenduma? Ako ih budu zajebali oko toga, a ne bi me čudilo da to urade, to je jako lep način da zatruju odnose. Nisu, Smith's Commision je ponudio neko rješenje no njime Škoti nisu ni izbliza zadovoljni, štoviše sada se čini da će progurati zakon da škotski MP ne mogu glasati na pitanja koja se tiču samo Engleske / Walesa / NI .
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 12:43 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 14:34 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6610 Lokacija: kašeta brokava
|
doc je napisao/la: Svaki put kad neki ljevičar zaplače, jedan anđeo dobije krila. Niste primijetili Antu Tomića iza wallyja desetljeća?
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 14:36 |
|
|
Konzervativci 327/650, a još tri izborne jedinice treba prebrojiti.
Apsolutna većina.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 14:41 |
|
|
Zlobnici bi usporedili uspjeh SNP-a u Škotskoj s rezultatima Sinn Féinna 1918. u katoličkom dijelu Irske.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Velika Britanija Postano: 08 svi 2015, 14:43 |
|
|
Još jednom: SDB je napisao/la:
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|