HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 01:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 26 stu 2009, 00:49 

lider30 je napisao/la:
oliver je napisao/la:

To je bio popis na osnovu tadasnjih naziva koji su se koristili a koji se vise ne koriste sluzbeno u ovoj drzavi. Koliko znam tada je bilo i odredzeni broj Jugoslovena. Da li su i oni zastupljeni danas ? U ovoj zemlji je sluzbeni naziv Bosnjak pa koristenjem naziva Musliman negiras njihovo postojanje kao nacije i svodis ih na samo religioznu grupu . Postuj ostale narode kao nacionalnu grupu da bi i ti bio postovan kao nacionalna grupa.

To je bio zbilja jedan popis sa dragovoljnim izjašnjavanjem i bez ikakvih prisila. Kod nacionalne pripadnosti izjašanjavanje je preduvjet svega. Conditio sine qua non.

Ne mogu prihvatiti nešto protivno svim UN poveljama da se jednom poltičkom odlukom i jednim običnim glasovanjem ad hoc nekih ljudi mijenjaju imena i nacionalna pripadnost.

Vratimo se diskusiji.

Mozemo se vratiti diskusiji samo ne znam da li da od sada ja koristim musliman a ti hiljadu i sedmica u svakodnevnom govoru , skolama, javnim ustanovama i aktima, jer je tako bilo na zadnjem sluzbenom popisu iz 1991 osim ako ne zivis u Hrvatskoj ali u Bosni i Hercegovini je tako bilo . Sjecas li se kad je bilo svake druge sedmice latinica-cirilica u skoli u vrijem tog popisa , hocemo li i to da uvedemo na forumu ili u lokalnu skolu ako si iz Bosne i Hercegovine ? U to vrijeme je isto sluzbena valuta bila dinar , hocemo li i to da uvedamo kao sredstvo pri ocjeni ekonomske situacije jer je tako bilo po zadnjem sluzbenom popisu ?

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 01:27 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
oliver je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

To je bio zbilja jedan popis sa dragovoljnim izjašnjavanjem i bez ikakvih prisila. Kod nacionalne pripadnosti izjašanjavanje je preduvjet svega. Conditio sine qua non.

Ne mogu prihvatiti nešto protivno svim UN poveljama da se jednom poltičkom odlukom i jednim običnim glasovanjem ad hoc nekih ljudi mijenjaju imena i nacionalna pripadnost.

Vratimo se diskusiji.

Mozemo se vratiti diskusiji samo ne znam da li da od sada ja koristim musliman a ti hiljadu i sedmica u svakodnevnom govoru , skolama, javnim ustanovama i aktima, jer je tako bilo na zadnjem sluzbenom popisu iz 1991 osim ako ne zivis u Hrvatskoj ali u Bosni i Hercegovini je tako bilo . Sjecas li se kad je bilo svake druge sedmice latinica-cirilica u skoli u vrijem tog popisa , hocemo li i to da uvedemo na forumu ili u lokalnu skolu ako si iz Bosne i Hercegovine ? U to vrijeme je isto sluzbena valuta bila dinar , hocemo li i to da uvedamo kao sredstvo pri ocjeni ekonomske situacije jer je tako bilo po zadnjem sluzbenom popisu ?

Moram ti reći, da sve navedeno nije bila kategorija u popisu stanovništva. Jednostavno nije bilo i smiješno je dovoditi u vezu sa popisom stanovništva, koji jedini službeni akt što se tiče nacionalnih, vjerskih ili drugih izjašnjavanja, koje koriste i službene statistike jedne države.

Naime bila je kategorija i jezika i tu su Hrvati se mahom izjasnili za hrvatski jezik.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 09:41 

oliver je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

He, he , sad smo i Katolici s velikim K. Ovi muslimani se nikad neće naučit što je nacija, njima to definitivno nije jasno... =))

Da li ti to volis da si sa malim k ? Moze samo reci , vidis kako se ja prilagodzavam vasim obicajima na forumu.

stvar je pismenosti znati da se katolik piše s malim k :sega

i dalje mi ne odgovaraš na pitanje (začudo si mene samo preskočio), koje su to područne škole s hrvatskim nastavnim planom i programom koje pohađaju bošnjačka djeca i u kojim brojevima.

da te potsjetim....

vaša OŠ Berta Kučar ima 1.007 učenika u općini Jajce sa svim područnim školama koje joj pripadaju.
naša OŠ 13.Rujna ima 1.000 učenika u općini Jajce također sa svim pripadajućim područnim školama.
hrvatska OŠ Braće Jezerčić ima 450 učenika.

razvrstaj ovih 1.457 učenika iz 2008. godine po područnim školama i nacionalnosti. al bez odokativnih, 60% ih nema za bajram i takve dokaze :zubati

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 10:12 

oliver je napisao/la:

Ja agnostik. Što ćemo sad. Mislim da trebaš poštovat ovaj forum i ljude s kojima komuniciraš u najmanju ruku da koristiš riječ Hrvati (s velikim H) za nas. Sve ostalo su čiste provokacije. Možeš reći građani BiH na to isto ne vjerujem da će se neko ljutit. Lijepo smo priznali Muslimane kao Bošnjake i od tada vas tako zovemo, i vas i vaš jezik, zaboravi na vjeru. Bio bi red i obratno.

Ja se ponasam na forum kao i vecina jedino kad se ne vrijedza i za razliku od vecine ovdje nisam nikoga uvrijedio ni po nacionalnom a ni religioznom osnovu ( pogledaj malo sta se pise i tvrdi za Bosnjake pa ce ti biti sve jasno). Ja se koristim samo onim nacinom na koji se i vi ovdje koristite : neki koriste nacionalni naziv a neki religiozni i ja se tome prilagodim. Ne mislim nista lose jer vidim da ni vi ne zovete muslimane tako zbog vrijedzanja ( tako se nadam ) pa sto se onda budis ako na isti nacin i ja koristim religiozni naziv ? Doslijednost, ako se dovoljava koristenje nacionalnih naziva onda je i meni to ok, ako se dozvoljava koristenje religioznih naziva i to je meni ok, samo me cudi sto to tebi smeta ako je dozvoljeno na forumu ? Obrati se moderatoru pa neka on obavjesti onda sviju sta je dozvoljeno i da li da se koriste samo nacionalni ili religiozni nazivi ili je ok kad se koriste obadva kao sto je bio slucaj do sada ?

Hrvat-Bosnjak
Katolik-Musliman
katolik-musliman

Moderator neka odluci sta je ispravo ili da se koriste sva tri nacina kao i do sada.

Ne može tako. Ispravno je sljedeće:

Bošnjak/Srbin/Hrvat/Musliman/Bosanac

Bosanski kršćanin/musliman/agnostik/ateist/židov

Bosanski katolik/pravoslavac/sunit/

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 11:01 

oliver je napisao/la:
frane je napisao/la:

vidin da ne znas odgovoriti na vrlo jednostavna pitanja .
nisan te pitao za licne karte ni krvnu grupu . nego kad vec tvrdis da si osobno vidija autobuse i auta ,moga si lako i vidjeti oklen dolaze (ZG,ST,ZD...)
dakle ... jednostavnije pitanje :
jesi li uopce vidija auta i autobuse ?
ja mislin da ti nisi nista vidija nego si se samo dosa praviti pametan .
kuzis ? :evotigana

Znas li kad su bili ti izbori ? Ja se ne sjecam registracija i nisam se ni trudio da zapamtim. Znam da su bili iz Hrvatske jer su tako govorili oni koji su u njima bili kad su dosli da glasaju . Sad sam im i pokazao tacno na kojoj stranici na ovoj temi da vide te podatke pa se nadam da ces da budes isto ovako agilan ako nastave sa trolanjem.

da, prosle godine ,nije tako daleko da se ne bi sitija .niko te nije pitao da pamtis sva vozila ,ali moga si mi bar reci neke tablice ,oklen su .
kazes da su po govoru bili iz Hrvatske .
jel zelis reci da su to su nekih Dalmatinci ,Slavonci ili Zagrepcani dosli glasati na opcinske izbore u Jajcu ?

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 13:35 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
frane je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Znas li kad su bili ti izbori ? Ja se ne sjecam registracija i nisam se ni trudio da zapamtim. Znam da su bili iz Hrvatske jer su tako govorili oni koji su u njima bili kad su dosli da glasaju . Sad sam im i pokazao tacno na kojoj stranici na ovoj temi da vide te podatke pa se nadam da ces da budes isto ovako agilan ako nastave sa trolanjem.

da, prosle godine ,nije tako daleko da se ne bi sitija .niko te nije pitao da pamtis sva vozila ,ali moga si mi bar reci neke tablice ,oklen su .
kazes da su po govoru bili iz Hrvatske .
jel zelis reci da su to su nekih Dalmatinci ,Slavonci ili Zagrepcani dosli glasati na opcinske izbore u Jajcu ?

frane nemoj obračat pozornost na takva podmetanja i priće... u BiH jedino Hrvati nisu imali demografske podrške svojih sunarodnjaka niti za izbore niti bilo kako drugo... poslije rata u BiH se naselio znatan broj Srba iz Hrvatske u banjalučku regiju... dok Bošnjacima stalno pristižu njihovi sunarodnjaci iz Srbije, Crne Gore Sanđaka... ali izgleda da nekom smeta i što po neki kažem poneki jer to je stvarno mali broj u odnosu koji potencijal imamo dođe i glasa tu gdje je rođen i živio dobar dio života...
ali preživit če se i ovaj zulum ko i svaki drugi.. bilo je i gore...to ti je ko u onoj Đankinoj pjesmi od stolječa sedmog..

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 13:53 

Ja sam čuo da ih se dosta fiktivno prijavilo u Jajce radi izbora a da žive D. Vakufu...

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 15:16 

Odgovor oliveru na pitanja postavljena na temi: http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=823&start=350, a prikladnije za ovu temu:

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

1.) Zašto stalno postavljaš pitanja na koja imaš odgovore u box-u u kojem me citiraš?

2.) Rekao sam ti da nisam planinario potezom Kupres-Donji Vakuf-Jajce.

3.) Travnik-Donji Vakuf nije jedini smjer dolaska u Jajce, koristio sam još dva smjera (via Donji Vakuf-Bugojno i via Bočačka klisura-Banja Luka).

4.) Bio sam u Jajcu više puta, ali sam se na dolasku uglavnom divio prirodi i razmišljao o općem dojmu koji ostavljaju naselja (grad i sela) i nisam obraćao pažnju na industrijske pogone, a sela su često slabo označena.

5.) Upravo u interesu Bošnjaka provodim putove kroz sela umjesto kroz bošnjačke gradove. Što može postići 15 bošnjačkih seljaka u jedinici s hrvatskom policijom? Dizati barikade?

P.S. Tebi ću odgovarati na pitanja samo na podforumu Srednja Bosna -> tema Jajce, pa ne moraš ovdje više voditi temu u OT.

1) Pitam te jer mi se nimalo ne cini logicnim to sto pises pa se uvijek nadam da si nenamjerno pogrijesio
2-3) Pa bilo kako bilo moras proci relacijom Donji Vakuf- Jajce ako dolazis sa juga a to je upravo onaj dio za koji kazes da treba da vam ide koridor ( tj ona brda sa lijeve stane kad ides iz D. Vakufa ) pa ne treba da budes vrhunski planinar ili gradzevinac da skonatas koliko je realisticno to sto pises.
4) Znaci ekspert nema pojma inace o Jajcu vec o flori i fauni
5) Pa to je upravo to sto te pitam. Zasto bi Bosnjaci dali bilo koje selo da tuda prolazi put koji bi se koristio bas u slucaju zategnutih odnosa ? Ili mislis da se to uradi u paketu : Bosnjaci vama koridor tamo gdje je vama potreban a vi Bosnjacima gdje je njima ?
I ako vec potenciras to reci mi sta nudis u zauzvrat ? Vama treba put koji ce povezati vase enklave pa si sigurno skontao da ce i Bosnjaci zeljeti nesto slicno npr povezati Stari Vitez sa Travnikom. De mi reci onda kad pravis te karte : Koje selo u okolini Viteza gdje su BiH Hrvati vecina dajes u Bosnjacki entitet kao koridor Stari Vitez - Travnik ? Pitam te ozbiljno , uvijek govorite kako su Bosnjaci nerazumni i nece nikakav dogovor pa evo , cekam .

1.) To je već objašnjeno, tebi je nelogičan moj obzir prema Bošnjacima, po tvojoj logici trebao bih biti bezobziran prema njima.
2.-3.) Budimo realni, iza planinskog masiva mogu se skrivati planinske doline i visoravni. OT, ali koji je najviši vrh u BiH na koji si se popeo?
4.) Ti mene zoveš ekspertom, ne ja sebe. Što ne znam, pitam. Tako učim i napredujem.
5.) Točno, paket. Načelno sam spreman za razgovor o čemu god hoćeš. Prvenstveno sam kartograf, a ne političar - ja samo stavljam na kartu političke prijedloge i radim analize stanja kako bi političari imali jasniju predodžbu o terenu o kojem odlučuju.

Odgovor: Vitez ne dolazi u obzir. Pitaj me u vezi Vareša, Žepča ili Stoca.

P.S. Molim te, daj konačno nekakve brojeve za Bošnjake u hrvatskim školama.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 15:16 

Ja sam čuo da ih se dosta fiktivno prijavilo u Jajce radi izbora a da žive D. Vakufu...

Lako moguće. Na ovom forumu je pokazano da je prosječna izlaznost muslimanskih glasača(sela s muslimanskom većinom) bila za 10% jača nego u selima s Hrvatskom većinom.
65% izlaznost u hrv selima, 75% u muslimanskim. Da nije toga bilo glatko bi izgubili.
A mislim da je ista stvar i u N.Travniku i u Busovači.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 15:34 

Glazbenik je napisao/la:
Odgovor oliveru na pitanja postavljena na temi: http://www.hercegbosna.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=823&start=350, a prikladnije za ovu temu:
oliver je napisao/la:

1) Pitam te jer mi se nimalo ne cini logicnim to sto pises pa se uvijek nadam da si nenamjerno pogrijesio
2-3) Pa bilo kako bilo moras proci relacijom Donji Vakuf- Jajce ako dolazis sa juga a to je upravo onaj dio za koji kazes da treba da vam ide koridor ( tj ona brda sa lijeve stane kad ides iz D. Vakufa ) pa ne treba da budes vrhunski planinar ili gradzevinac da skonatas koliko je realisticno to sto pises.
5) Pa to je upravo to sto te pitam. Zasto bi Bosnjaci dali bilo koje selo da tuda prolazi put koji bi se koristio bas u slucaju zategnutih odnosa ? Ili mislis da se to uradi u paketu : Bosnjaci vama koridor tamo gdje je vama potreban a vi Bosnjacima gdje je njima ?
I ako vec potenciras to reci mi sta nudis u zauzvrat ? Vama treba put koji ce povezati vase enklave pa si sigurno skontao da ce i Bosnjaci zeljeti nesto slicno npr povezati Stari Vitez sa Travnikom. De mi reci onda kad pravis te karte : Koje selo u okolini Viteza gdje su BiH Hrvati vecina dajes u Bosnjacki entitet kao koridor Stari Vitez - Travnik ? Pitam te ozbiljno , uvijek govorite kako su Bosnjaci nerazumni i nece nikakav dogovor pa evo , cekam .

1.) To je već objašnjeno, tebi je nelogičan moj obzir prema Bošnjacima, po tvojoj logici trebao bih biti bezobziran prema njima.
2.-3.) Budimo realni, iza planinskog masiva mogu se skrivati planinske doline i visoravni. OT, ali koji je najviši vrh u BiH na koji si se popeo?
4.) Ti mene zoveš ekspertom, ne ja sebe. Što ne znam, pitam. Tako učim i napredujem.
5.) Točno, paket. Načelno sam spreman za razgovor o čemu god hoćeš. Prvenstveno sam kartograf, a ne političar - ja samo stavljam na kartu političke prijedloge i radim analize stanja kako bi političari imali jasniju predodžbu o terenu o kojem odlučuju.

Glazbenik, reci oliveru da može zaboraviti na bilo kakvu kompenzaciju za taj (Kupres-Jajce) koridor. Dio donjevakufske općine uz granicu sa RS je oslobodio HVO. Tako da ako gledamo stanje na dan potpisivanja Daytona, taj koridor je u hrvatskim rukama. A ako ga želimo jačati, nema šanse da ćemo ih pustiti niti blizu Stoca niti Žepča. Oliver bi mjenjao hrvatsko za hrvatsko. Koja je to mudrica :evotigana

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 17:03 

Mislim da je stavljati Stolac na pregovarački stol suludo. Muslimani ga nikad nisu držali, danas su Hrvati 60%, a kad bi ga Muslimani dobili prišli bi dovoljno blizu moru da se rasplamsaju njihove megalomanske želje. Što se Žepča tiče, rezultati popisa '91 za općinu su irelevantni jer su općinske granice promijenjene.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 17:08 

mateb je napisao/la:
Mislim da je stavljati Stolac na pregovarački stol suludo. Što se Žepča tiče, popis '91 je irelevantan jer su općinske granice promijenjene, tako da to nije ista općina.

Granica HBa ne smije biti južnije od Mostara.
A za Žepče, neka oni nama vrate novošeherska sela a mi ćemo njima Željezno polje i još jednu onu kasabu na jugu. A s obzirom na teritorij tu smo mi u minusu, pa još trebamo naći negdje da se raskusuramo :zivili

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 17:47 

mateb je napisao/la:
Mislim da je stavljati Stolac na pregovarački stol suludo. Muslimani ga nikad nisu držali, danas su Hrvati 60%, a kad bi ga Muslimani dobili prišli bi dovoljno blizu moru da se rasplamsaju njihove megalomanske želje. Što se Žepča tiče, rezultati popisa '91 za općinu su irelevantni jer su općinske granice promijenjene.

Svima: Bez brige. :palacgore1

Sve mi je poznato, čekajte da oliver postavi pitanja, ako ih postavi. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 21:42 

Glazbenik je napisao/la:
oliver je napisao/la:

1) Pogledaj malo po KrajinaForce i Krstarice vidjeces kako se "dokazuje " kako je Knin bio i bice "srpski" :kava
2) ne idem po bosnjackim forumima pa ne znam koje da ti preporucim
3) Ti i ostali se koristite brojkama koje ste dobili na pogresan nacin. Kad sam ukazao na to rekao si da moje misljenje ne vazi nista bez brojki i podataka koji se mogu provjeriti i dao sam ti i brojke i podatke a ti opet nastavljas po starom. Vidi na 4 stranici ove teme kako ste dobili te brojke za koje sam dokazao da nisu tacne . Ti se sada vadis i govoris o svom MISLJENJU a sam kazes da sve svoje znanje baziras na brojkama koje su ti prezentirane ovdje. Ako vec MISLJENJE vazi zasto ne uvazis moje INFORMACIJE koje imam od zaposlenih u obrazovnom sustavu koji pokazuje da je tacno ono sto sam naveo sa brojkama: ta sela koja brojite kao cisto " hrvatska " su u nekim slucajevima glasali i preko 50 % za predstavnika SDA tj male su ili nikakve sanse da su onda i djeca od tih roditelja BiH Hrvati ili Katolici ( jer vidim da se neki ovdje radije koriste religioznim nazivima pa da ne kazete da se nisam priklonio obicajima na forumu ).

1.) Kad su ti poznati forumi, zašto ne možeš napisati podforume ili teme kako sam te bio zamolio?

2.) Hvala.

3.) Na str. 4 piše da djeca idu po hrvatskom i bosanskom nastavnom programu. Među djecom Hrvati vode Bošnjake cca 1.4:1. Nigdje ne piše da bošnjačka djeca idu u hrvatsku školu, a ti nisi dao nikakve podatke kojima dokazao da značajniji broj bošnjačke djece ide u hrvatske škole.

4.) Ne brojimo mi nikakva sela u čista hrvatska, za sela koja su na popisu 1991.g. imala hrvatsku većinu tako sam označio - to ne znači da u njima danas nema Bošnjaka ili da 1991.g. nisu popisani Muslimani, ali nisi dostavio popis naselja koja ulaze pod biračka mjesta, pa tvoju tvrdnju ne mogu provjeriti, jer je dokazano da biračka mjesta uključuju po nekoliko sela.

5.) Na područjima gdje ima Bošnjaka oni svoju djecu šalju u bošnjačke škole. Ako nije tako, tvoja informacija mora biti konkretnija: dakle, u koju hrvatsku područnu školu idu Bošnjaci i o kojem se broju radi, barem otprilike. Bez tvojih konkretnih podataka, meni ostaje samo statistika i analogija s Uskopljem i Busovačom, a to je: Bošnjaci ne idu u iole značajnije broju u hrvatske škole. .

1) Odes na Politiku ili bilo koju temu na Krajina Force vidjeces da su slicni kao i ovaj forum , sve "dokazi " do " dokaza" od Politke, Istorije, Vjere, Muzike itd
2) Nema na cemu
3) Brojali ste podrucne skole u tim selima za koja sam dokazao da nisu cisto BiH Hrvatska.
4 ) nisi ni ti dostavio popis kad si sabirao i dokazivao kako je jajce i okolna sela " hrvatsko "
5) To se radi u gradu ili gdje je skola relatvno blizu ali u selima to nije moguce. Zato sam te i pitao da li si bio u Jajcu i da li znas situaciju jer bi ti bilo poznato da je sistema prevoza ucenika u udaljne skole sistem " put pod noge " i zato roditelji salju djecu u najblize skole u takvim slucajevima.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 21:45 

mateb je napisao/la:

Koliko malo znas a koliko puno tvrdis. Zvanicni podaci iz 1991:

Narodnosni sastav stanovništva općine Stolac, po mjesnim zajednicama, prema popisu iz 1991.
mjesna zajednica ukupno Bošnjaci Hrvati Srbi Jugoslaveni ostali
MZ Berkovići 1,521 16 1 1,483 19 2
MZ Brštanik 509 56 414 33 0 6
MZ Burmazi 994 245 671 70 8 0
MZ Crnići 4,557 1,840 2,537 135 9 36
MZ Dabrica 478 269 77 127 3 2
MZ Hodovo 2,272 760 1,329 172 6 5
MZ Hrgud 372 1 0 371 0 0
MZ Poplat 457 173 112 162 7 3
MZ Stolac 6,899 4,354 892 1,291 249 113
MZ Žegulja 622 387 155 73 6 1
ukupno 18,681 8,101 (43,36%) 6,188 (33,12%) 3,917 (20,96%) 307 (1,64%) 168 (0,89%

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 21:51 

Ceha je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Glazbenik, reci oliveru da može zaboraviti na bilo kakvu kompenzaciju za taj (Kupres-Jajce) koridor. Dio donjevakufske općine uz granicu sa RS je oslobodio HVO. Tako da ako gledamo stanje na dan potpisivanja Daytona, taj koridor je u hrvatskim rukama. A ako ga želimo jačati, nema šanse da ćemo ih pustiti niti blizu Stoca niti Žepča. Oliver bi mjenjao hrvatsko za hrvatsko. Koja je to mudrica :evotigana

Gledaj ti to stanje i meteorolozi kazu da se trebas obuci po prognozi vremena od prosle godine jer je lanjski snijeg jos relevantan a tek onaj iz 95 brrrr:palacgore1

Ili moze. Ako je tako relevatno stanje u trenutku potpisa Dejtona pitaj isto tako da vam cetnici vrate Sipovo i Varcar Vakuf pa kad vam oni to vrate obrati se i Bosnjaicma. Oni su vam saveznici i uzdate se da ce vam pomoci kad vi ne mozete / ne smijete. A ako ne mozes ni saveznike i svog dragog Dodika ( cujem da je najpopularniji politicar u ercegovini) nemoj ni onda da se trudis da nagovoris svoje protivnike.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 22:00 

Glazbenik je napisao/la:

oliver je napisao/la:

1) Nije meni to nelogicno vec da zagovaras te puteve za slucaj zategnutih odnosa i da vam Bosnjaci dadnu to onako jer .... vi to zelite ? zelim i ja da mi Angelina Jolie grije krevet pred spavanje ali male su sanse da ce to biti . Da sam Brad Pit i da imam nekoliko stotina miliona $ bila bi drugacija prica. Isto tako : da je onako kao vi zelite sada bi Bosnjaci bili misaona imenica u Jajcu ali sada trebas da pokucas na vrata nacelnika iz SDA ako hoces nesto iz opstine.
2) Nadkrstac
3) ( hajde pogodi gdje je to i koji lokalni planinarski klub ima svoj dom u blizini )
4) Ok . Uci se i dalje
5 ) ja ti kazem da su isto tako " kartografi " napravili kartu kako je BiH u 70 % vlasnistvu Srba ...samo su "zaboravili " da kazu da su tu sabrali drzavno, opstinsko i privatno zemljiste :kava

A sto Vitez ne dolazi u obzir ? Bosnjaci zive u gradu pa kad zagovarate da se treba djeliti po etnickim entitetima i praviti koridore zasto ne i tu ? Ako vec mislis da ces praviti karte za politicare zar se ne upitas : A sta ako i Bosnjaci postave slicne uslove ? Koji sam dio spreman da dam da bi dobio ono sto zelim ? Ovo je neki vid ucenje i pogledaj pod 4 )

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 22:21 

oliver je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Narodnosni sastav stanovništva općine Stolac, po mjesnim zajednicama, prema popisu iz 1991.
MZ Hrgud 372 1 0 371 0 0
ukupno 18,681 8,101 (43,36%) 6,188 (33,12%) 3,917 (20,96%) 307 (1,64%) 168 (0,89%

i kakve ima veze popis iz 91 s danasnjim stanjem ?
danas bosnjaci ne prelaze ni 40% u opcini Stolac.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 22:27 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
frane je napisao/la:
oliver je napisao/la:

MZ Hrgud 372 1 0 371 0 0

Po rezultatima izbora, prije bi se reklo 2/3 naspram 1/3.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 22:34 

frane je napisao/la:
oliver je napisao/la:

MZ Hrgud 372 1 0 371 0 0

1) Pogledaj podebljano. Tvrdio je da Bosnjaci nikad nisu drzali Stolac a vidis i sam da su prije rata bili vecina , znaci da nije istina to sto on tvrdi
2) Ako se gleda stanje npr iz 1995 zasto da se ne gleda iz 1991 ? Zagovarate citavo vrijeme : Stanje kad je potpisan dejton, pa sto ne bi stanje od prije rata ? Vama znaci odgovara stanje kad je citava zemlja bila sva natoljena krvlju , ljudi pobijeni, sve srusno nego kad je bilo normanlo stanje ?
3) I ako se ne gleda istorijski onda se isto tako treba gledati stanje i na drugim teritorijama , znaci ako se dijeli Gornji Vakuf, onda se dijeli i Stolac, ako se dijeli Jajce - onda i Vitez itd-itd jer je takvo stanje .

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 22:49 

oliver je napisao/la:

1) Pogledaj podebljano. Tvrdio je da Bosnjaci nikad nisu drzali Stolac a vidis i sam da su prije rata bili vecina , znaci da nije istina to sto on tvrdi
2) Ako se gleda stanje npr iz 1995 zasto da se ne gleda iz 1991 ? Zagovarate citavo vrijeme : Stanje kad je potpisan dejton, pa sto ne bi stanje od prije rata ? Vama znaci odgovara stanje kad je citava zemlja bila sva natoljena krvlju , ljudi pobijeni, sve srusno nego kad je bilo normanlo stanje ?
3) I ako se ne gleda istorijski onda se isto tako treba gledati stanje i na drugim teritorijama , znaci ako se dijeli Gornji Vakuf, onda se dijeli i Stolac, ako se dijeli Jajce - onda i Vitez itd-itd jer je takvo stanje .

1) niko vise ne jebe 1991 . bilo pa proslo . pitajte onda Srbe da vam vrate Zvornik i Prijedor .

2) ne gleda se demografsko stanje iz 95 , nego ratne linije razgranicenja i tko je sto uveo u federaciju .a svakako se mora gledati danasnje demografsko stanje na terenu .

3) kako se moze dijeliti Stolac kad tamo vise niste vecina ,ne bi se gradovi djelili(smatram da je to nemoguce) nego djelove opcine .a ionako nista ne poveze Stolac s ostatkom bosnjackog etnickog prostora ,dok u srednjoj Bosni ,Hrvatski su prostori u kontinuitetu od Novog Travnika sve do Busovace ,pa Kiseljak i Kresevo spojiti u jednu opcinu .
dok je za Jajce posebna prica .. moze Vinac pod opcinom Donji Vakuf

Vrh

PostPostano: 26 stu 2009, 23:14 

U slučaju raspada Federacije i ukinuća kantona ide se po liniji razgraničenja jer je to i uneseno u Federaciju i kantone.

E sad, moguće su manje korekcije teritorija. Naravno dogovorom.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2009, 00:12 

oliver je napisao/la:
2) Nadkrstac
3) ( hajde pogodi gdje je to i koji lokalni planinarski klub ima svoj dom u blizini )

2.) Nadkrstac na Vranici.
3.) Dom Rosinje koji odražava PD "Goran" Gornji Vakuf?

Vidiš, moj najviši vrh u BiH je Pločno na Čvrsnici, viši od Nadkrstaca, a svrha pitanja je bila sljedeća: na Pločno sam došao i džipom, a ako cesta može doći na 2228 metara, onda može proći koridorom po rubu općine Donji Vakuf.

Na ostalo ću se osvrnuti sutra.

Jesi li i ti planinar, član nekog planinarskog društva?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2009, 00:26 

oliver je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Gledaj ti to stanje i meteorolozi kazu da se trebas obuci po prognozi vremena od prosle godine jer je lanjski snijeg jos relevantan a tek onaj iz 95 brrrr:palacgore1
Ili moze. Ako je tako relevatno stanje u trenutku potpisa Dejtona pitaj isto tako da vam cetnici vrate Sipovo i Varcar Vakuf pa kad vam oni to vrate obrati se i Bosnjaicma. Oni su vam saveznici i uzdate se da ce vam pomoci kad vi ne mozete / ne smijete. A ako ne mozes ni saveznike i svog dragog Dodika ( cujem da je najpopularniji politicar u ercegovini) nemoj ni onda da se trudis da nagovoris svoje protivnike.

Ne brini ti za nas. Ako smo jednom dali 5% bih (Mrkonjić, Šipovo, Ribnik, Jezero, Petrovac, I.Drvar, Bočac..) za svoje saveznike(okolica Sarajeva, cesta prema Goraždu...) nismo dovoljno glupi da ponovimo istu grešku drugi puta. Rekoh, referentno stanje je nakon potpisivanja Daytona. Zna se čije je čije i tko je što unio u Federaciju. A ako zelembaći žele pošteno vratiti ovih 5%, ljudi smo, dogovoriti ćemo se :zivili

Vrh

PostPostano: 27 stu 2009, 00:32 

oliver je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

1) Nije meni to nelogicno vec da zagovaras te puteve za slucaj zategnutih odnosa i da vam Bosnjaci dadnu to onako jer .... vi to zelite ? zelim i ja da mi Angelina Jolie grije krevet pred spavanje ali male su sanse da ce to biti . Da sam Brad Pit i da imam nekoliko stotina miliona $ bila bi drugacija prica. Isto tako : da je onako kao vi zelite sada bi Bosnjaci bili misaona imenica u Jajcu ali sada trebas da pokucas na vrata nacelnika iz SDA ako hoces nesto iz opstine.
2) Nadkrstac
4) Ok . Uci se i dalje
5 ) ja ti kazem da su isto tako " kartografi " napravili kartu kako je BiH u 70 % vlasnistvu Srba ...samo su "zaboravili " da kazu da su tu sabrali drzavno, opstinsko i privatno zemljiste :kava
A sto Vitez ne dolazi u obzir ? Bosnjaci zive u gradu pa kad zagovarate da se treba djeliti po etnickim entitetima i praviti koridore zasto ne i tu ? Ako vec mislis da ces praviti karte za politicare zar se ne upitas : A sta ako i Bosnjaci postave slicne uslove ? Koji sam dio spreman da dam da bi dobio ono sto zelim ? Ovo je neki vid ucenje i pogledaj pod 4 )

Vitez ti je jednako onoj želji za Angelinom Jolie. Ili kad bi mi Hrvati proglasili Saraj-Teheran-Islamabad samo našim gradom :smajl013
Ne dijele se naselja već samo općine. Ukoliko želite neka naselja na sjeveru viteške općine, o tome se možda i može pregovarati. Isto kao i hrvatskim naseljima na jugu zeničke :smajl016

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: