Carmello Šešelj je napisao/la:
E, mladosti moja..... Bacio si me u melanholiju sa ovom temom.
Da, ima nešto u tim vremenima mada nisu bila nimalo ugodna. Previše je agresije izvirala iz tih likova da bi bio 100% siguran da nećeš biti svjedok nekog sranja. Recimo, ideš kasno sam ili sa npr. ribom a razmišljaš ko je iza sljedećeg ugla, jato dizelaša ili čopor skinsa
Setih se i odlazaka u diskoteke, uglavnom kad bi se začuo neki dance ritam, dizel bi povadio pištaljke iz džepova i pratio ritam uz njih. Koja su to vremena bila
Setih se i odlazaka u diskoteke, uglavnom kad bi se začuo neki dance ritam, dizel bi povadio pištaljke iz džepova i pratio ritam uz njih. Koja su to vremena bila
Mislim da ste nešto pomešali.
Pištaljke su bile fazon rave žurki, koje su se masovno pojavile tek u drugoj polovini devedesetih i taj fazon nema veze sa dizelom, štaviše, ti sa pištaljkama su prezirali dizel stil.
Kada bi se začuo neki dance ritam, dizel ne bi povadio pištaljke, nego bi u ritmu pljeskao rukama, sve vreme namršteno skenirajući okolinu u nameri da sazna da li mu neko možda gleda cupi na neprimeren način.
Možda ste vi pogriješili jer kao da juče bilo a ima tome 15-20 godina. Novosadski Paradizo, dens i dizelaši sa pištaljkama. Barem je u NS bilo tako, za BG ne znam. Tamo sam studirao tako da sam ih se imao prilike nagledati
Možda ste vi pogriješili jer kao da juče bilo a ima tome 15-20 godina. Novosadski Paradizo, dens i dizelaši sa pištaljkama. Barem je u NS bilo tako, za BG ne znam. Tamo sam studirao tako da sam ih se imao prilike nagledati
U BG-u dizelaši nisu duvali u pištaljke, to je sigurno. Niti su slušali muziku uz koju se duvalo u pištaljku (old school trance i tako to...)
Znači novosadski džiberi su duvali u pištaljku uz Đoganija, Tap 011 ili Beat street!?
Da, prateći ritam i periodično duvajući u njih, sa sekundom pauze između tog duvanja Inače, Crnogorci su u stud. domu u kojem sam bio jedno vrijeme a i u ostalim domovima bili glavni, zapravo i jedini dizelaši Nisu studirali već su dilovali cigare, vjerovatno su neki i hapali po gradu, glumeći opasne likove po tim domovima, ono kao Knele i sl, mada je bilo baš i zajebanih likova
Da, prateći ritam i periodično duvajući u njih, sa sekundom pauze između tog duvanja
Da sam tada prisustvovao tome, infarkt bih dobio od smeha. Ćelavi seljoberi u trenerkama duvaju pištaljke uz Đoganijevo "Idemo na Mars! Idemo na Mars!"
Citat:
Inače, Crnogorci su u stud. domu u kojem sam bio jedno vrijeme a i u ostalim domovima bili glavni, zapravo i jedini dizelaši Nisu studirali već su dilovali cigare, vjerovatno su neki i hapali po gradu, glumeći opasne likove po tim domovima, ono kao Knele i sl, mada je bilo baš i zajebanih likova
A čuš, to me ni ne čudi. Crnogorci su i danas uglavnom u tom tripu.
Dobro, možda ne uz Đoganija i Tap 011 ali uz dens, bilo domaći ili strani koji se tad puštao, zviždali su. A i nije se radilo o seljoberima, barem ovi u Novom Sadu nisu imali taj seljči šmek. Ako ga je neko i imao, bili su to ovi iz CG, i to oni koji su pošto-poto htjeli izgledati opasno pa u svemu tome ispadali komični. Ono hod, opasan pogled, crnogorski akcent, ono kao da se zna da je on iz Crnu Goru itd
Čuš, pa naravno.... To je da poruči da ako se budeš zajebavao sa njim, dovešće ne samo braću, nego i celo pleme iz Crnu Goru da te juri. Šiptarska posla, i danas su takvi....
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
Nikada nisam bio dizelaš, zato što nikada nisam slušao narodnjake i turbodens, pa nisam ni mogao da izlazim na ta ''kultna mesta''. Na neki način, mi reperi smo bili poludizelaši, jer beogradski kriminalci su ukrali gangsta rap imidz i napravili neki hibrid u Beogradu, kasnije je to zarazilo ceo region. Tako da smo bili izmedju dizelaša i padavičara. Mislim ... RUN-DMC jesu nosili adidas trenerke i lance, ali daleko je to od dizelaštva.
Vladimir RUS je napisao/la:
Znači tema ti je gotivna brate.
[/img] Svako ko je 90ih izlazio na rep dešavanja, a tada je bilo mnogo više klubova koji su puštali hip hop, poznaje Djusa. Djus nikada nije bio dizelaš i kao i svi mi reperi, mrezeo je dizelaše. Dizelaši su za nas bili kao beskičmenjaci, neka niža rasa,a li dominantna populacija. Medjutim Djus odlično glumi dizelaša i to je njegova dobitna kombinacija, to prolazi kod publike, jer prati njegovu komercijalnu stranu repa. Dok je radio pravi rep, žickao je pare za sprejeve, kako bi crtao grafite.
Danas od dizelaša je ostala samo nike patika i to totalno drugi modeli, mnogo podnošljiviji. Niko više ne uvlači dukseve ili majice u trenerku, nema metalnih kaiseva itd. Doduše nema više ni repera koji nose preširoke pantalone, dukseve i majice, nema ni padavičara, ni skinsa, svi su jebeni hispteri ili nešto slično tome.
Bobovac je napisao/la:
Pa je, tarzanica je u biti vojnička frizura, nešto u stilu US Marines.
Da, većina dizelaša koje sam ja sreo je imala ili takvu frizuru ili je taj dio s kosom bio još duži ali geometrijski oblikovan tako da je kosa djelovala kao podšišana trava, onako sa izraženim uglovima, kao uglovi kocke.
Diesel je odlicna marka, jedino sto je meni uvik bilo tragikomicno su one siroke reperske gace, likovi hodali uokolo kao da su se usrali u gace. Ili XXXl Fishbone majice i druge stvarcice.
Znaci, za te bile wannabe gangsta nigga-jigga tutleke su ovi dizelasi bili modni Einsteini.
Nike Free plus Diesel Jeans-mothafuckinnnn coooolll combination.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
Citat:
Diesel je odlicna marka, jedino sto je meni uvik bilo tragikomicno su one siroke reperske gace, likovi hodali uokolo kao da su se usrali u gace. Ili XXXl Fishbone majice i druge stvarcice.
Znaci, za te bile wannabe gangsta nigga-jigga tutleke su ovi dizelasi bili modni Einsteini.
Mladost ludost, oba imidza su tragikomična. Mada meni hipster fazon je ubedljivo najgori. Posebno one pederske pantalone, maltene ko helanke uz nogu idu.
@gospodin Whiteone
To je podgrupa koju bih nazvao rural dizel. Druga podgrupa su oni baš picnuti, dotjerani, bilo mlađi ili stariji. U to vrijeme se mnogo koristio Denim i Brut (sigurno jedan od zaštitnih znakova dvedesetih) i kad god ugledam ili osjetim miris tih dezodoransa i losiona čak i danas, sjetim se dizelaša jer su se ovi baš furali na to. Ono kao, i prije nego što će dizelaš proći pored tebe, osjetiš miris Bruta ili Denima.
Mladost ludost, oba imidza su tragikomična. Mada meni hipster fazon je ubedljivo najgori. Posebno one pederske pantalone, maltene ko helanke uz nogu idu.
Dizel party
Mislis one uske sto sad ovi dvadesetogodisnji likovi nosaju. Te su najljuce, jos ako su "baggy". Znaci uz noge uske, a na guzicu vise ko baggy pants.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.