|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 58 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bit cu kratak
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 17 ruj 2021, 20:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bit cu kratak je napisao/la: Pravi muslumi su jedino izgleda vehabije. Domaci muslumi znaju fatihu i jos ponesta, treba im hodza kad se klanja kao pacemaker u trcanju. Cini mi se da bi vi volili da su domaci muslumi pravi muslimani, ja odgovorno tvrdim(iako oni misle da jesu) da nisu. Kakvi su to muslimani koji nemaju pojma sta je islam, znaju na stranom jeziku fatihu, a sto je najludje, postoji uvjerenje da je bitno znati na arapskom nesta napamet i da je to to. Evo i ja sam deklarativno musliman, znam fatihu i to je to. E sad, ta moja fatiha, i da je moram javno izrecitirati u arabiji, vjerovatno bi ostao bez glave. Možemo li zaključiti da je čovjek normalniji ako mu je islam manje bitan u životu? Recimo da je meni sizofreno da neko zna kuran napamet na arabskom jeziku, a da nezna znacenje ni jedne rijeci na arabskom.
_________________ Izučavaći budalizma su budalisti.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 17 ruj 2021, 21:02 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja znam neku kratku molitvu. Besmila... Naučili me u džamiji.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 17 ruj 2021, 21:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja znam neku kratku molitvu. Besmila... Naučili me u džamiji. Mashallah brate!
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 17 ruj 2021, 22:12 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ja znam ne,ku kratku molitvu. Besmila... Naučili me u džamiji. Mashallah brate! Ne zezam. Inkognito su me uvukli u džamiju i na sijelo poslije, neke sam ženskice ganjao. Pa su me naučili sto bi me mogao hodža pitat. A efendija poslije na sijelu super, k'o naši sjemeništarci, došao iz Zagreba, mislim da je bio mlađi od 30 sa zg naglaskom. Rekli su mu poslije i nije pravio probleme, čak me poslije kad bi se sreli u gradu pozdravljao i to imenom kojim sam mu predstavljen. Hajmo reći da nisam nista loše dozivio ni u džamiji ni nakon nje. Fakat ne znam otkud toliki poriv za raznošenje, terorizam i tjeranje drugih na podčinjavanje. Otkud te interpretacije? Po meni je to ipak nespojivo s današnjim vremenom pa ne može ti život bit isprogramiran prema nekom pustinjskom zakonu u 9. stoljeću. Nisu ni ostale religije baš spojive ali islam posebno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 17 ruj 2021, 22:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Mashallah brate! Ne zezam. Inkognito su me uvukli u džamiju i na sijelo poslije, neke sam ženskice ganjao. Pa su me naučili sto bi me mogao hodža pitat. A efendija poslije na sijelu super, k'o naši sjemeništarci, došao iz Zagreba, mislim da je bio mlađi od 30 sa zg naglaskom. Rekli su mu poslije i nije pravio probleme, čak me poslije kad bi se sreli u gradu pozdravljao i to imenom kojim sam mu predstavljen. Hajmo reći da nisam nista loše dozivio ni u džamiji ni nakon nje. Fakat ne znam otkud toliki poriv za raznošenje, terorizam i tjeranje drugih na podčinjavanje. Otkud te interpretacije? Po meni je to ipak nespojivo s današnjim vremenom pa ne može ti život bit isprogramiran prema nekom pustinjskom zakonu u 9. stoljeću. Nisu ni ostale religije baš spojive ali islam posebno. Koje su ti ime dodijelili? 95% zrtava svih teroristickih napada su muslimani. Prije bih rekao da to ima veze sa socijalnom situacijom, mentalitetom ili sta vec. Siromastvo stvara radikalizam. Par puta sam na liveleaku gledao one straane videe i mogu ti reci, nikakve sustinske razlike izmedju meksickih narko koljaca i isilovih islam koljaca nema. A sto se tice podcinjavanja, kad ti 100000 americkih marinaca dodje u zemlju, sta mislis ko koga tu podcinjava. Ako pak mislis na naša unutarfederalna previranja, pa čuj, u politici su ti ljudi koji bi prevarili vlastitog brata, a da vas neće jedna lopovska SDA probat zajebat:D
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 17 ruj 2021, 22:55 |
|
|
Arif. Bilo je zanimljivo pit šerbe i jest urmašice. Curetci zamotane kose. Nisu ni one znale zašto su tu. Roditelji htjeli da ne 'zalutaju'. Kao i moji uostalom. No, meni, kad su ženske bile u pitanju, to nije bilo nimalo važno. Pa, sad ste puno bogatiji nego u Jugi i pogotovo nakon 1995. samo ste više divlji. Europa je se smirila kad su povucene jasne nacionalne granice. I onda počela ujedinjavati i napredovati. Zato je BiH trebalo davno razbucat. Sad bi se već udruživali i zajedno išli na komemoraciju u Srebrenicu npr.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 18 ruj 2021, 07:58 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ne zezam. Inkognito su me uvukli u džamiju i na sijelo poslije, neke sam ženskice ganjao. Pa su me naučili sto bi me mogao hodža pitat. A efendija poslije na sijelu super, k'o naši sjemeništarci, došao iz Zagreba, mislim da je bio mlađi od 30 sa zg naglaskom. Rekli su mu poslije i nije pravio probleme, čak me poslije kad bi se sreli u gradu pozdravljao i to imenom kojim sam mu predstavljen.
Hajmo reći da nisam nista loše dozivio ni u džamiji ni nakon nje. Fakat ne znam otkud toliki poriv za raznošenje, terorizam i tjeranje drugih na podčinjavanje.
Otkud te interpretacije?
Po meni je to ipak nespojivo s današnjim vremenom pa ne može ti život bit isprogramiran prema nekom pustinjskom zakonu u 9. stoljeću. Nisu ni ostale religije baš spojive ali islam posebno.
Koje su ti ime dodijelili? 95% zrtava svih teroristickih napada su muslimani. Prije bih rekao da to ima veze sa socijalnom situacijom, mentalitetom ili sta vec. Siromastvo stvara radikalizam. Par puta sam na liveleaku gledao one straane videe i mogu ti reci, nikakve sustinske razlike izmedju meksickih narko koljaca i isilovih islam koljaca nema. A sto se tice podcinjavanja, kad ti 100000 americkih marinaca dodje u zemlju, sta mislis ko koga tu podcinjava. Ako pak mislis na naša unutarfederalna previranja, pa čuj, u politici su ti ljudi koji bi prevarili vlastitog brata, a da vas neće jedna lopovska SDA probat zajebat:D Ne stvara siromaštvo teroriste, već arapsko tumačenje kurana i arapske donacije. Austrija je to dobro uočila i ne dozvoljava više ni pinkicu iz vana džamijama, islamsku zajednicu i buduće imame iz proračuna financira država. Pažljivo birajući sveučilišta na koja će ih poslati.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Otkud nam ovoliko 'ateista' (zelenila)? Postano: 26 ruj 2021, 09:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|