|
|
Stranica: 8/25.
|
[ 623 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 13:49 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39354 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Karabaja je napisao/la: NDH nije nikakav relikt prošlosti nego period kad su Hrvati dobili priliku i iskoristili je. Ako opet bude prilike, bit ce i NDH Uostalom kao i muslimani koji su dobrovoljno poletili u SS nacističke divizije.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 13:50 |
|
|
daramo je napisao/la: Koliko ja znam postoji rezolucija tog Brisela o osudi oba totalitarna režima. I komunisti sasvim sigurno nisu imali logore a pogotovo gulage u kojima su pobijeni milijuni ljudi radi drugačijeg političkog stava ili krive etničke pripadnosti. Ma da, nacisti donijeli rezoluciju da relativiziraju sebe i one koji su ih našibali.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 13:53 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39354 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: Koliko ja znam postoji rezolucija tog Brisela o osudi oba totalitarna režima. I komunisti sasvim sigurno nisu imali logore a pogotovo gulage u kojima su pobijeni milijuni ljudi radi drugačijeg političkog stava ili krive etničke pripadnosti. Ma da, nacisti donijeli rezoluciju da relativiziraju sebe i one koji su ih našibali. Kome smeta ta EU uvijek može iseliti iz Europe, slobodno možete u Tursku, Iran ili Rusiju. Ali vi baš volite kod nacista u Njemačku i Austriju.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 13:57 |
|
|
Teleportirajte se 100 godina unazad, u 1924 pa da vidim koju bi priču pričali. Kad ti srpski žandar uleti u kuću, starog ti iskasapi i spakuje u bačvu kao kad kiseliš kupus. Pitao bih te ja gdje bi išao i koga bi podržavao. Lako je sad o Briselu i konc logorima razglabat. Dajte ljudi….
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 13:59 |
|
|
Brane je napisao/la: Toliko o rasnim zakonima u NDH... (Jel treba govorit da je Njemačka (ko i Hrvatska) bila u savezu sa Japanom koji su totalno druga rasa) Na slici Jimmy Lyggett crnac iz USA (di nije imao apsolutno nikakva prava kao niti bilo koji drugi crnac) U NDH na slici se može vidjet sa boksačkim klubom Concordia iz Zagreba di je bio trener. Također je bio i izbornik NDH boksačke reprezentacije na koje je i Ante Pavelić dolazio. Jimmy je bio oženjen sa Ružom hrvaticom i normalno su živjeli u Zagrebu do '45 dok nisu došli "oslobodioci" u opancima. Ne lupaj. Crnju su uzeli kao egzotiku. Rasni zakoni su se odnosili na Židove i oni su istrebljenu u postotku 80-90%, što je jedan od najviših u Europi. Ne dolazite mi stakvim infantilnim blesavoćama.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:02 |
|
|
tetejac je napisao/la: Teleportirajte se 100 godina unazad, u 1924 pa da vidim koju bi priču pričali. Kad ti srpski žandar uleti u kuću, starog ti iskasapi i spakuje u bačvu kao kad kiseliš kupus. Pitao bih te ja gdje bi išao i koga bi podržavao. Lako je sad o Briselu i konc logorima razglabat. Dajte ljudi…. Blebetanje. U staroj Yu je bilo ubojstava i nasilja nad Hrvatima, a najviše prema Muslimanima akd je njih poubijano oko 2000, a o teroru nad Albancima da ne govorimo. Hrvati jesu stradali tu i tamo, no to je za takvu balkansku banditsku državu bilo nešto minorano, ne više od 100 ljudi tijekom cijelog perioda. Stupanj nasilja uopće nije usporediv s onim u NDH ili u FNRJ.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:06 |
|
|
daramo je napisao/la: Karabaja je napisao/la: NDH nije nikakav relikt prošlosti nego period kad su Hrvati dobili priliku i iskoristili je. Ako opet bude prilike, bit ce i NDH Uostalom kao i muslimani koji su dobrovoljno poletili u SS nacističke divizije. 90 posto njih su bili ljudi kojima su se svidjeli svapski lunchpaketi i uniforme a 10 posto ideoloski nastrojeni.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:08 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: tetejac je napisao/la: Teleportirajte se 100 godina unazad, u 1924 pa da vidim koju bi priču pričali. Kad ti srpski žandar uleti u kuću, starog ti iskasapi i spakuje u bačvu kao kad kiseliš kupus. Pitao bih te ja gdje bi išao i koga bi podržavao. Lako je sad o Briselu i konc logorima razglabat. Dajte ljudi…. Blebetanje. U staroj Yu je bilo ubojstava i nasilja nad Hrvatima, a najviše prema Muslimanima akd je njih poubijano oko 2000, a o teroru nad Albancima da ne govorimo. Hrvati jesu stradali tu i tamo, no to je za takvu balkansku banditsku državu bilo nešto minorano, ne više od 100 ljudi tijekom cijelog perioda. Stupanj nasilja uopće nije usporediv s onim u NDH ili u FNRJ. NE postoji skurilniji tip od tebe na forumu. 50 posto postova su ti za u zvjezde okovati a 50 posto za gulaga. Ovo je istina. Po CG i Sandzaku je ubijena masa ljudi. Djilas je pisao o tome. PA ako je neko iz tog razloga trebao da mrzi Jugu onda su to Bosnjaci/Muslimani.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:09 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: tetejac je napisao/la: Teleportirajte se 100 godina unazad, u 1924 pa da vidim koju bi priču pričali. Kad ti srpski žandar uleti u kuću, starog ti iskasapi i spakuje u bačvu kao kad kiseliš kupus. Pitao bih te ja gdje bi išao i koga bi podržavao. Lako je sad o Briselu i konc logorima razglabat. Dajte ljudi…. Blebetanje. U staroj Yu je bilo ubojstava i nasilja nad Hrvatima, a najviše prema Muslimanima akd je njih poubijano oko 2000, a o teroru nad Albancima da ne govorimo. Hrvati jesu stradali tu i tamo, no to je za takvu balkansku banditsku državu bilo nešto minorano, ne više od 100 ljudi tijekom cijelog perioda. Stupanj nasilja uopće nije usporediv s onim u NDH ili u FNRJ. O čemu pričaš ti? Fino sam rekao 100 godina unazad. 1924. O kojoj staroj YU pričaš? Nisi realan ako sa jučerašnje vremenske distance pričaš o 1924 ali hajde. Reci mi u kakvom su položaju bili Hrvati 1924? Koliki su im bili nameti? Koliko su bili nameti Srbima tad? Koliki je bio Zagreb, koliki Beograd? Govorim o 1924. Pričaj malo o Hrvatskom Sokolu iz 1924. Da čujem. Pusti šuplju.
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:12 |
|
|
Brane je napisao/la: Toliko o rasnim zakonima u NDH... (Jel treba govorit da je Njemačka (ko i Hrvatska) bila u savezu sa Japanom koji su totalno druga rasa) Na slici Jimmy Lyggett crnac iz USA (di nije imao apsolutno nikakva prava kao niti bilo koji drugi crnac) U NDH na slici se može vidjet sa boksačkim klubom Concordia iz Zagreba di je bio trener. Također je bio i izbornik NDH boksačke reprezentacije na koje je i Ante Pavelić dolazio. Jimmy je bio oženjen sa Ružom hrvaticom i normalno su živjeli u Zagrebu do '45 dok nisu došli "oslobodioci" u opancima. Baš sam sad malo proguglao o savezništvu NDH i Japana. Ja sam mislio da oni nisu ni znali za nas. Kad ono priznanje, veleposlanstvo,... Znači, i mi smo popušili kod Midwaya (jelte, kad kažem mi, mislim na to da je NDH bila kakva takva hrvatska država).
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:16 |
|
|
Haram je napisao/la: daramo je napisao/la: Uostalom kao i muslimani koji su dobrovoljno poletili u SS nacističke divizije. 90 posto njih su bili ljudi kojima su se svidjeli svapski lunchpaketi i uniforme a 10 posto ideoloski nastrojeni. Koja takija i opravdavanje svojih fašista. Muslimani išli u fašiste radi lunchpaketa i uniforme a Hrvati iz ideoloških uvjerenja da kolju. A tadašnji Hrvati nisu bili ništa obrazovaniji od muslimana, pogotovo u BiH. Uvijek ista opravdanja, Hrvati i Srbi su tako ubijali u prethodnom ratu jer su zli a Muslimani jer su bili gladni. Opravdano je biti SS legionar za lunchpaket i ako ti se sviđa uniforma.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:32 |
|
|
tetejac je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Blebetanje.
U staroj Yu je bilo ubojstava i nasilja nad Hrvatima, a najviše prema Muslimanima akd je njih poubijano oko 2000, a o teroru nad Albancima da ne govorimo.
Hrvati jesu stradali tu i tamo, no to je za takvu balkansku banditsku državu bilo nešto minorano, ne više od 100 ljudi tijekom cijelog perioda. Stupanj nasilja uopće nije usporediv s onim u NDH ili u FNRJ.
O čemu pričaš ti? Fino sam rekao 100 godina unazad. 1924. O kojoj staroj YU pričaš? Nisi realan ako sa jučerašnje vremenske distance pričaš o 1924 ali hajde. Reci mi u kakvom su položaju bili Hrvati 1924? Koliki su im bili nameti? Koliko su bili nameti Srbima tad? Koliki je bio Zagreb, koliki Beograd? Govorim o 1924. Pričaj malo o Hrvatskom Sokolu iz 1924. Da čujem. Pusti šuplju. Hoće li to? Da vidimo državni proračun kraljevine jugoslavije od prije 100 godina. Koliko su davali Hrvati, koliko Srbi, koliko drugi. Šta se gradilo tim novcem. Položaj Hrvata u jugi 1924. Pričaj nam malo o tome. Malo o Hrvatskom Radničkom Savezu od prije 100 godina. Da čujemo. Osvrni se usput i na vidovdanski ustav.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:34 |
|
|
tetejac je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Blebetanje.
U staroj Yu je bilo ubojstava i nasilja nad Hrvatima, a najviše prema Muslimanima akd je njih poubijano oko 2000, a o teroru nad Albancima da ne govorimo.
Hrvati jesu stradali tu i tamo, no to je za takvu balkansku banditsku državu bilo nešto minorano, ne više od 100 ljudi tijekom cijelog perioda. Stupanj nasilja uopće nije usporediv s onim u NDH ili u FNRJ.
O čemu pričaš ti? Fino sam rekao 100 godina unazad. 1924. O kojoj staroj YU pričaš? Nisi realan ako sa jučerašnje vremenske distance pričaš o 1924 ali hajde. Reci mi u kakvom su položaju bili Hrvati 1924? Koliki su im bili nameti? Koliko su bili nameti Srbima tad? Koliki je bio Zagreb, koliki Beograd? Govorim o 1924. Pričaj malo o Hrvatskom Sokolu iz 1924. Da čujem. Pusti šuplju. Hoćeš istnu? Većina Hrvata je bila oduševljena stvaranjem SHS. To izgleda nepojmljivo, no tako jest. Nije bez veze što je najveći dio hrvatskih mlađih pisaca krenuo na pisanje ekavicom, zbog ujednačavanja sa Srbima- Ujević, Cesarec, Krleža, A,B. Šimić, Vekoslav- da Vekoslav- Majer, Krklec, Kruno Krstić (autor kasnijih "Razlika...: https://hr.wikipedia.org/wiki/Razlike_i ... nog_jezika ), Vladimir Čerina, Donadini.... I to su ostali praktički do ubojstva Radića 1928. Narod je bio podijeljen, većina je htjela nekakvu Jugoslaviju, ali bez srbijanskog žandarskog pritiska. To je bilo slično i sa srpskim "prečanima", kojima je puknuo film ikrenuli su nakon nekoliko godina u savez s HSSom. Jednostavno- nemate pojma o povijesti, i ono što mislite spada u stripove.
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:37 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: daramo je napisao/la: S tim što su partizani izborili bi mogao obrisati guzicu da nije bilo HV-a i HVO. Mogao si izaći pred tenkove JNA i mahati Ustavom. Naravno no to ne znači da su tu partizani krivi nešto. Jednostavno su Srbi, pa poslije njih Muslimani odustali od antifašističkog duha iz 40ih i Jugoslavije. I bez tog ustava nas nebi nitko u svijetu priznao. Podsjećaš na Jakovinu s ovim. Ustav 72 nema nikakve veze s terenom i ratom 91, mogli smo obrisat guzicu s tim ustavom. Devedesetih je cijeli svijet bio protiv nas, nakon Ovčare predsjednik Francuske je izjavio kako su Hrvati fašisti i nitko nije reagirao nakon što su oni doktori iz Vukovara slali svoja izvješća. Nitko iz svijeta. Dakle prestani srati, razumin da si iz Rijeke i miješanog braka ali Broz nama nije oslobodio ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:39 |
|
|
Karabaja je napisao/la: NDH nije nikakav relikt prošlosti nego period kad su Hrvati dobili priliku i iskoristili je. Ako opet bude prilike, bit ce i NDH Zašto isključuješ BiH Muslimane? Bilo vas je 100 posto u jedinom slavenskom SS-u i 99 posto u Crnoj Legiji, pisali ste pisma Hitleru kako mi Hrvati štitimo Židove tražeći autonomiju. +kako smo mi crnokosi kao i Srbi a vi plavi još onda ste takijali
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:39 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: tetejac je napisao/la: O čemu pričaš ti? Fino sam rekao 100 godina unazad. 1924. O kojoj staroj YU pričaš? Nisi realan ako sa jučerašnje vremenske distance pričaš o 1924 ali hajde. Reci mi u kakvom su položaju bili Hrvati 1924? Koliki su im bili nameti? Koliko su bili nameti Srbima tad? Koliki je bio Zagreb, koliki Beograd? Govorim o 1924. Pričaj malo o Hrvatskom Sokolu iz 1924. Da čujem. Pusti šuplju. Hoćeš istnu? Većina Hrvata je bila oduševljena stvaranjem SHS. To izgleda nepojmljivo, no tako jest. Nije bez veze što je najveći dio hrvatskih mlađih pisaca krenuo na pisanje ekavicom, zbog ujednačavanja sa Srbima- Ujević, Cesarec, Krleža, A,B. Šimić, Vekoslav- da Vekoslav- Majer, Krklec, Kruno Krstić (autor kasnijih "Razlika...: https://hr.wikipedia.org/wiki/Razlike_i ... nog_jezika ), Vladimir Čerina, Donadini.... I to su ostali praktički do ubojstva Radića 1928. Narod je bio podijeljen, većina je htjela nekakvu Jugoslaviju, ali bez srbijanskog žandarskog pritiska. To je bilo slično i sa srpskim "prečanima", kojima je puknuo film ikrenuli su nakon nekoliko godina u savez s HSSom. Jednostavno- nemate pojma o povijesti, i ono što mislite spada u stripove. Ma da, to je istina jer ti tako kažeš jel? Daj mi reci državni proračun prije 100 godina i koliko su davali Hrvati. Da čujem. Pa ćemo vidit jesu bili oduševljeni ili nisu. Samo fakti, pusti šuplju.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:45 |
|
|
tetejac je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Hoćeš istnu? Većina Hrvata je bila oduševljena stvaranjem SHS. To izgleda nepojmljivo, no tako jest. Nije bez veze što je najveći dio hrvatskih mlađih pisaca krenuo na pisanje ekavicom, zbog ujednačavanja sa Srbima- Ujević, Cesarec, Krleža, A,B. Šimić, Vekoslav- da Vekoslav- Majer, Krklec, Kruno Krstić (autor kasnijih "Razlika...: https://hr.wikipedia.org/wiki/Razlike_i ... nog_jezika ), Vladimir Čerina, Donadini.... I to su ostali praktički do ubojstva Radića 1928. Narod je bio podijeljen, većina je htjela nekakvu Jugoslaviju, ali bez srbijanskog žandarskog pritiska. To je bilo slično i sa srpskim "prečanima", kojima je puknuo film ikrenuli su nakon nekoliko godina u savez s HSSom. Jednostavno- nemate pojma o povijesti, i ono što mislite spada u stripove. Ma da, to je istina jer ti tako kažeš jel? Daj mi reci državni proračun prije 100 godina i koliko su davali Hrvati. Da čujem. Pa ćemo vidit jesu bili oduševljeni ili nisu. Samo fakti, pusti šuplju. Ne seri o državnom proračunu, nego čitaj ozbiljne stvari, poput Tuđmanove povijesti stare Jugoslavje i krležinih "Deset krvavih godina". Ovo je razina bapskih naklapanja koju koriste mentalno inferiorni bapci, kao SSSR kad mu se spomenu zločini i nesloboda, onda počnu lupetati o crncima u SAD- što je i nesumjerljivo i kretenski.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:47 |
|
|
tetejac je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Hoćeš istnu? Većina Hrvata je bila oduševljena stvaranjem SHS. To izgleda nepojmljivo, no tako jest. Nije bez veze što je najveći dio hrvatskih mlađih pisaca krenuo na pisanje ekavicom, zbog ujednačavanja sa Srbima- Ujević, Cesarec, Krleža, A,B. Šimić, Vekoslav- da Vekoslav- Majer, Krklec, Kruno Krstić (autor kasnijih "Razlika...: https://hr.wikipedia.org/wiki/Razlike_i ... nog_jezika ), Vladimir Čerina, Donadini.... I to su ostali praktički do ubojstva Radića 1928. Narod je bio podijeljen, većina je htjela nekakvu Jugoslaviju, ali bez srbijanskog žandarskog pritiska. To je bilo slično i sa srpskim "prečanima", kojima je puknuo film ikrenuli su nakon nekoliko godina u savez s HSSom. Jednostavno- nemate pojma o povijesti, i ono što mislite spada u stripove. Ma da, to je istina jer ti tako kažeš jel? Daj mi reci državni proračun prije 100 godina i koliko su davali Hrvati. Da čujem. Pa ćemo vidit jesu bili oduševljeni ili nisu. Samo fakti, pusti šuplju. Da čujemo pametni. Prije sto godina, kraljevina je imala nešto preko 12 miliona stanovnika. Državni proračun bio je 13 milijardi. Pitanje za tebe. Koliko su davali Hrvati a koliko Srbi i ostali u državni proračun? Po kojoj formuli? Šta se gradilo s tim novcima? U šta su potrošeni?
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:53 |
|
|
Koji kralj. Kurči se a veze nema. Većina Hrvata bila oduševljena stvaranjem SHS. How yes no. Jesu bili preoduševljeni šestojanuarskom diktaturom?
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 14:54 |
|
|
Cijela ta situacija je komična: u RH je filoustaštvo (i pogotovo filoustaška estetika) ima određenu popularnost kod marginalnih društvenih skupina: sitni kriminalci, pripadnici ekstremnih naijačkih skupina, mentalno zakinuti itd. Za većinu je NDH relevantna otprilike kao Ilirske provincije iz Napoleonovog doba.
S druge strane u Herceg Bosni, da iz vremeplova izađe neki ustaša iz 1941 i krene pričati o izbijanju na Drinu i našoj hrvatskoj braći muhamedanskog zakona, vjerojatno bi ga prolaznici na mjestu zatukli. Ali bi onda ti isti prolaznici tvrdili da ustaški pokret treba sagledati u povijesnom kontekstu, kako su Srbi prvi počeli ili kako su komunjare bili još gori.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 15:08 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Cijela ta situacija je komična: u RH je filoustaštvo (i pogotovo filoustaška estetika) ima određenu popularnost kod marginalnih društvenih skupina: sitni kriminalci, pripadnici ekstremnih naijačkih skupina, mentalno zakinuti itd. Za većinu je NDH relevantna otprilike kao Ilirske provincije iz Napoleonovog doba.
S druge strane u Herceg Bosni, da iz vremeplova izađe neki ustaša iz 1941 i krene pričati o izbijanju na Drinu i našoj hrvatskoj braći muhamedanskog zakona, vjerojatno bi ga prolaznici na mjestu zatukli. Ali bi onda ti isti prolaznici tvrdili da ustaški pokret treba sagledati u povijesnom kontekstu, kako su Srbi prvi počeli ili kako su komunjare bili još gori. Da bi govorio o Ustaškom Pokretu trebaš znati uzroke nastanka a oni sežu dobrano prije početka drugog svjetskog. Jedan od uzroka je i stvaranje SHS i položaj Hrvata u istoj a za koju ovaj hroboatos tvrdi da je nastala voljom Hrvatskog naroda što je sušta suprotnost i da su Hrvati u SHS bili oduševljeni. Toliko su bili oduševljeni da su odmah sutra 7.1.1929 nakon proglašenja šestojanuarske diktature osnovali Ustaški Pokret.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 15:13 |
|
|
Haram je napisao/la: daramo je napisao/la: Uostalom kao i muslimani koji su dobrovoljno poletili u SS nacističke divizije. 90 posto njih su bili ljudi kojima su se svidjeli svapski lunchpaketi i uniforme a 10 posto ideoloski nastrojeni. A čuj, nije prvi put, kaže narodna predaja. Biti će opet. Nešto ćemo fino pripremiti za vas. Ako bude potrebno prepakirati ćemo turski lp.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 15:18 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: tetejac je napisao/la: O čemu pričaš ti? Fino sam rekao 100 godina unazad. 1924. O kojoj staroj YU pričaš? Nisi realan ako sa jučerašnje vremenske distance pričaš o 1924 ali hajde. Reci mi u kakvom su položaju bili Hrvati 1924? Koliki su im bili nameti? Koliko su bili nameti Srbima tad? Koliki je bio Zagreb, koliki Beograd? Govorim o 1924. Pričaj malo o Hrvatskom Sokolu iz 1924. Da čujem. Pusti šuplju. Hoćeš istnu? Većina Hrvata je bila oduševljena stvaranjem SHS. To izgleda nepojmljivo, no tako jest. Nije bez veze što je najveći dio hrvatskih mlađih pisaca krenuo na pisanje ekavicom, zbog ujednačavanja sa Srbima- Ujević, Cesarec, Krleža, A,B. Šimić, Vekoslav- da Vekoslav- Majer, Krklec, Kruno Krstić (autor kasnijih "Razlika...: https://hr.wikipedia.org/wiki/Razlike_i ... nog_jezika ), Vladimir Čerina, Donadini.... I to su ostali praktički do ubojstva Radića 1928.Narod je bio podijeljen, većina je htjela nekakvu Jugoslaviju, ali bez srbijanskog žandarskog pritiska. To je bilo slično i sa srpskim "prečanima", kojima je puknuo film ikrenuli su nakon nekoliko godina u savez s HSSom. Jednostavno- nemate pojma o povijesti, i ono što mislite spada u stripove. Ma daj, ako je bila neka mini euforija, splasnula je s Vidovdanskim ustavom 1921. HSS je bojkotirao izbore, a Srbi muke mučili da sastave bilo kakvu vladu. Znaš li da je u 20tim bilo nevjerojatnih 35 (!) vlada?
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 15:23 |
|
|
novem je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Hoćeš istnu? Većina Hrvata je bila oduševljena stvaranjem SHS. To izgleda nepojmljivo, no tako jest. Nije bez veze što je najveći dio hrvatskih mlađih pisaca krenuo na pisanje ekavicom, zbog ujednačavanja sa Srbima- Ujević, Cesarec, Krleža, A,B. Šimić, Vekoslav- da Vekoslav- Majer, Krklec, Kruno Krstić (autor kasnijih "Razlika...: https://hr.wikipedia.org/wiki/Razlike_i ... nog_jezika ), Vladimir Čerina, Donadini.... I to su ostali praktički do ubojstva Radića 1928.Narod je bio podijeljen, većina je htjela nekakvu Jugoslaviju, ali bez srbijanskog žandarskog pritiska. To je bilo slično i sa srpskim "prečanima", kojima je puknuo film ikrenuli su nakon nekoliko godina u savez s HSSom. Jednostavno- nemate pojma o povijesti, i ono što mislite spada u stripove. Ma daj, ako je bila neka mini euforija, splasnula je s Vidovdanskim ustavom 1921. HSS je bojkotirao izbore, a Srbi muke mučili da sastave bilo kakvu vladu. Znaš li da je u 20tim bilo nevjerojatnih 35 (!) vlada? Nema razloga za te teze. Nemali dio Hrvata je bio u Orjunašima debelo do 1930ih, a to što su tukci intelektualci ekavičarili do 1928.- a ne do 1921.- govori dosta samo za sebe. Hrvati su bili neintegrirana masa s više smjerova i slojeva, i počeli su se kristalizirati ozbiljnije tek oko 1924-5. oko Radića, ali ne ni onda, nego tek iza 1930. s Mačekom. Ovo što pišeš ima segmenata istine, no plošno je i jednodimenzionalno.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH Postano: 05 ožu 2024, 15:26 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Jebeš istočni srijem. Što će nam još desetak tisuća Srba u državi? To je bilo preko 90% srpsko. Malo smanjite mitomaniju. Zapadni Srijem je pripao nama koji je imao 70% Hrvata Jebeš vas Rijeku i Istru, treba vas Talijanima dat. Ionako to nikad naše nije bilo pa nema nikakvog gubitka. Čime se pucaš ti ?
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|