HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 svi 2025, 05:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4317 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 173  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija
PostPostano: 29 ožu 2023, 08:20 

Vidi se zemjopisna zbilja. Hrvatska je zemjopisno i kulturno bliže Italiji i to se vidi u nogometu. Počnemo ni ovako ni onako ali se podižemo i dojdemo daleko. Vraćamo se u utakmicaman di je protivnik prvi povea.

Imamo ništo i od zemjopisne i kulturne blizine nimačkih zemalja, pa tu ima i jedne stege i reda, ne u toj miri šablonizirano kako kod Nimaca. Mišavina sridozemneg i sridnjoeuropskeg nogometa.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 09:52 

Sokolić je napisao/la:
Vidi se zemjopisna zbilja. Hrvatska je zemjopisno i kulturno bliže Italiji i to se vidi u nogometu. Počnemo ni ovako ni onako ali se podižemo i dojdemo daleko. Vraćamo se u utakmicaman di je protivnik prvi povea.

Imamo ništo i od zemjopisne i kulturne blizine nimačkih zemalja, pa tu ima i jedne stege i reda, ne u toj miri šablonizirano kako kod Nimaca. Mišavina sridozemneg i sridnjoeuropskeg nogometa.

Sve je to plod nečijeg sustavnog rada. Možda je Dalić tome doprinio, u smislu Ćirine galvanizacije, ali sigurno i sustavan rad s mladim.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:28 

Sa ovakvom igrom protiv nizozemske pobjedjujemo lagano :zubati

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:04 

POL_GASOL je napisao/la:

Ako protivnici budu promašivali, mi osvajamo. :palacgore1

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:25 

Graničar Jozo je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:

Hrvatska pod dalicem je igrala zavrsnice ali nikad nije osvojila trofej. Zasto bi nesto drugacije bilo i na zavrsnici lige nacija?

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 12:18 

Josip Filipović je napisao/la:
Motrite dobro vi koji ste dolje, posebno po Mostaru hoće li biti turskih zastava večeras. Takve stvari pomažu osvješćivanje Hrvata iz Hrvatske, odnosno jačaju vašu poziciju. Treba to poslikati, iako ako netko do sada nije shvatio, ni neće.

Hrvati iz Hrvatske znaju i imaju razumijevanje za naše simpatije prema Türkiye.

I kako bi pojačalo poziciju bosanskih hrvata? šmit i kolektivni zapad vam je ionako naklonjen.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 12:24 

Kako šamaramo multikultiće. Optužit će nas za rasizam ako ovako nastavimo.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 12:28 

Amiđa je napisao/la:
Josip Filipović je napisao/la:
Motrite dobro vi koji ste dolje, posebno po Mostaru hoće li biti turskih zastava večeras. Takve stvari pomažu osvješćivanje Hrvata iz Hrvatske, odnosno jačaju vašu poziciju. Treba to poslikati, iako ako netko do sada nije shvatio, ni neće.

Hrvati iz Hrvatske znaju i imaju razumijevanje za naše simpatije prema Türkiye.

I kako bi pojačalo poziciju bosanskih hrvata? šmit i kolektivni zapad vam je ionako naklonjen.

Hrvati iz Hrvatske su vas po prvi put krenuli gledat mrko nakon vašeg klauniranja nakon utakmice Hrvatska Turska 2008.

Čestitam. Pomogli ste nam.

Turska i bošnjačko proljeće. Nakon toga se krenulo razgovarati o vama u pristojnim društvima.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 21:36 

POL_GASOL je napisao/la:

Hrvatska pod dalicem je igrala zavrsnice ali nikad nije osvojila trofej. Zasto bi nesto drugacije bilo i na zavrsnici lige nacija?

Nije se vaditi na sudce, ali ja bih volia da nami u polufinaluLige nacija korist sviradu penal ka' šta su za Argentinu na SP 2022. kad se njihov napadač zabia u našeg vratara.
Pa da onda u finalu sudac svira slobodni za nas i penal za nas ka' šta je za Francuze 2018..

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2023, 07:29 

Da se ne zaboravi

https://www.hercegovina.info/sport/nogomet/ko-za-koga-i-protiv-koga-navija-u-bih/75800/

Citat:
FOTO/VIDEO Tko za koga i protiv koga navija u BiH?
18.06.2014. 09:08

Vole li Bošnjaci Hrvatsku? Mrze li Hrvati reprezentaciju BiH? To su samo neka od pitanja koja se provlače u medijima, a rasprava o tome je došla i do saborskih klupa u Hrvatskoj.

1. Košarka utakmica BiH -Hrvatska koja je igrana u prepunoj Skenderiji 1997 godine pokazala je koliko se u Sarajevu i Bosni voli Hrvatska. Reprezentacija Hrvatske dočekana je sa urlanjem cijele dvorane povicima Ubi ubi ustaše, a posebno neprijateljski navijači BiH bili su raspoloženi prema Rađi i Mulaomeroviću koji je nakon te utakmice izjavio da mu je to bila jedna od najtežih utakmica u karijeri. O kakvoj se atmosferi linča u Sarajevu radilo pogledajte u priloženom videu.

2. Prijateljska nogometna utakmica BiH-Hrvatska odigrana deset godina poslije ove košarkaše pokazala je da „ljubav" prema Hrvatskoj nije prošla građane glavnog grada BiH.
Bakljama, metalnim stolicama i čašama zasulo je oko 14 sati stotinjak navijača BiH 30-oricu Riječana koji su mirno ispijali piće na terasi sarajevskoga kafića Bodyguard u središtu grada. - Ubi ustaše - vikali su bosanski navijači, maskirani uglavnom maramama preko usta i kapuljačama. Atmosfera linča prema Hrvatskoj prenijela se i na stadion Koševo gdje su nogometaši i navijači Hrvatske dočekavi sa ružnim povicima i pozivima na ubijanje. Same tribine Koševa bile su okićene turskim i zastavama još nekih islamskih država.

3. Turska-Hrvatska
Slike euforije u Sarajevu nakon utakmice ¼ finala Europskog prvenstva 2008. Hrvatska-Turska koju su Vatreni izgubili nakon izvođenja kaznenih udaraca obišle su svijet. Tisuće sarajlija izašle su na ulice svog grada proslavljajući pobjedu Turske nad omrženom Hrvatskom. O kakvoj se euforiji radi pogledajte u priloženom videu.
(tekbir pred katedralom)

Da se ne radi o pojedinačnim slučajevima dokazi su video prilozi iz ostalih krajeva i gradova u BiH u kojima su Bošnjaci većina i dominantni:

Zenica
Visoko

Pobjeda Turske slavila se i u Mostaru, gdje su tisuće Bošnjaka izašle na ulice proslaviti pobjedu države udaljene tiućama kilometara od njih nad mrskim susjedima iz Hrvatske.

Slavilo se i mostarskom naselju Bijelo Polje
Euforično je bilo i u Jablanici

Ovome svako treba dodati da su Bošnjaci iz Istočnog dijela Mostara također vatreno i euforično navijali za Brazil kada je na otvaranju SP u Njemačkoj svladao Hrvatsku 1:0.

I na utakmicama domaće Premijer lige u Sarajevu pokazivala se ljubav prema Hrvatskoj kada su navijači Željezničara zapalili zastavu Republike Hrvatske uz odobravanje tribina.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2023, 13:33 

TEŠKA KAZNA ZA HRVATSKOG NOGOMETAŠA: MARIO VUŠKOVIĆ SUSPENDIRAN NA DVIJE GODINE

https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... e-15320872

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2023, 13:37 

Reconquista je napisao/la:
TEŠKA KAZNA ZA HRVATSKOG NOGOMETAŠA: MARIO VUŠKOVIĆ SUSPENDIRAN NA DVIJE GODINE

https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... e-15320872

Meni bi logično bilo da momak prihvati nagodbu, ako je išta kemijao.

Međutim, sud je odredio veću kaznu nego je nagodba bila, pa mi sad nije jasno kako se ovakve stvari mogu dogoditi.

Kako god, 2 godine za mladog igrača nisu tragedija.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2023, 07:30 

Je, bit će doša u likarnu i pita: "Imate li za kupit tu i tu tvar koja nije u slobodnoj prodaji, triba mi za doping".
Tvar koja išće laboratorijske uvite, ni to posolit blitvu pa u teću.
I onda to sebi dat intravenozno.
Čovik proša skeniranje kože i poligraf.
Ono, to je već za milijunsku tužbu protiv onih koji ga tako šikaniradu. Neka se gadove imenon prozove zbog nemarna testiranja i besramna suđenja.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2023, 16:58 

Nažalost premalo vas je samosvjesnih. A sad prestani uništavati temu sa svojim kompleksima i turskim pacerima.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2023, 18:26 

Meni bi logično bilo da momak prihvati nagodbu, ako je išta kemijao.

Međutim, sud je odredio veću kaznu nego je nagodba bila, pa mi sad nije jasno kako se ovakve stvari mogu dogoditi.

Kako god, 2 godine za mladog igrača nisu tragedija.

Žalit će se i smanjit će mu se na godinu, možda i manje, a suspenzija mu se računa od studenoga 2022., znači vrlo vjerojatno će moći trenirati od studenog 2023, a možda i prije ako mu smanje na manje od godinu, npr. drogeraš Ademi je dobio 4 godine pa mu je u žalbi smanjeno na 2. A kod Vuškovića je cijeli slučaj pun grešaka na njegovu štetu i ne bi se čudio da mu u žalbi potpuno odbace kaznu suspenzije (odnosno da mu je ovih već proteklih 6 mjeseci dovoljno) i da se odmah vrati treninzima.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2023, 09:31 

A koga briga za muslimansku mrznju, za koga oni navijaju, koga briga za Tursku i ostale trice, to je za Hrvate samo stepenica na novom putu ka vrhu.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2023, 09:08 

crni_bombarder je napisao/la:
A koga briga za muslimansku mrznju, za koga oni navijaju, koga briga za Tursku i ostale trice, to je za Hrvate samo stepenica na novom putu ka vrhu.

Ta se mržnja prinese i na teren.
Pogibao je velik. Njihov napaljeni bezveznjak od igrača polomit će našin svitskin zvizdaman noge.
To su judi koje više usrići tuđa nesriča nego vlastiti uspih. Oni bidu više bili sritni da su slomili noge i naprasno prikinuli karijeru Mandžukiću, Kranjčaru, Oliću... nego da BiH osvoji svitsko prvenstvo.

Vratimo se na njihove napade na hr. navijače i histeričnu mržnju prima hr.reprezentacijaman. Kad ti vidiš kakvih sve ima muslobošnjačkih stranica s kakvin porukaman mržnje prima svin Hrvatiman... Užas.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2023, 11:48 

Sokolić je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:

E upravo ovakav narativ je razlog zašto niti jedan samosvijesni i samopoštovajući Bošnjak neće i ne može podržati hrvatsku.

Türkiyetu su nesvirana dva čista penala.

Pokušavan vas shvatit ali... Pokušan objasnit na slučajima di ne vaja kod Muslimana, a vi nepridvidivo reagirate. Gren racionalizirat stvar, raščlanit za izbić buduće probleme. A vi ka' da vas je tko napa. Ne triba za nas nitko navijat, ni podupirat nas. Ne išćemo da klubove i riprezentaciju pošćedidu od uobičajena navijačkeg negodovanja prima protivnicima. Ne mora nas nitko ni volit. Ali čemu onako izlivat mržnju, histeričnu, pa još napadat hrv.navijače?

Čoviče to su već razdobja nakon rata kad su po Hrvatskoj igrali cg.klubovi i reprezentacija, i kad je Hrvatska igrala u CG, cile tribine u hr.kolurama u Podgorici na košarkašken EP, sve prolazi bez problema.
S CG je Hrvatska bila u ratu, s BiH nije. Nismo primali cg.izbiglice i prognanike, ni ličili ih, ni naoružavali ih niti uvižbavali na ozemju RH. Naprotiv, državljani RH su završili u zarobjeničkin logorima po CG u vrlo nehumanin uvitiman.
I s CG funkcioniramo bez takve histerične mržnje.

U poređenju s onim kroz šta su Bošnjaci prošli, vaše 90-e su bile kao boravak u banji.

Ovo ostalo, ništa ja tebe prika nisan razumija. Govoriš li ovako kako pišeš u stvarnom životu. Piši srpski, da te cio svit razumi...

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 02 tra 2023, 12:54 

Citat:
Koliko se Škoti zanimaju za hrvatski nogometni fenomen?

– Često razgovaramo o takvim stvarima. Nije im jasno kako mi to možemo, a oni ne.

Uvijek im kažem da je tu riječ samo o našem talentu za sport. Pa kada im nabrajam naše svjetske dosege u ostalim sportovima, ostanu u čudu, fascinirani su.

Još kada im kažem da nemamo pravi stadion ni kamp, padnu u nesvijest. Mislili su da imamo barem nešto.

Jako nas vole i uvijek navijaju za Hrvatsku, vole naš nogomet. Vole i naše more, ja im stalno govorim da moraju obići turističke ljepote Hrvatske. Luka Modrić im je broj jedan.

https://www.vecernji.hr/sport/skoti-su- ... as-1669102

Uvijek pomaalo sažaljevam ove manje narode koje Bog nije nagradio kao nas.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2023, 18:13 

Ne znam jel sam već postavio ovo pitanje, šta mislite o tome da se Rakitić vrati samo za Ligu Nacija da nam pomogne osvojit ??

Vrh

PostPostano: 11 tra 2023, 09:06 

Jedna od najboljih reklama :zubati

https://www.youtube.com/watch?v=McsB0-Mg5AQ

Vrh

PostPostano: 11 tra 2023, 10:50 

Brane je napisao/la:
Ne znam jel sam već postavio ovo pitanje, šta mislite o tome da se Rakitić vrati samo za Ligu Nacija da nam pomogne osvojit ??

Pa onako. Ne znam zašto se njega škartalo tako lako.

On se nije oprostio koliko ja znam. Negdje je puklo na relaciji za Dalićem.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 11 tra 2023, 15:41 

Šta ga se škartalo. Njemu se više nije odazivalo za kvalifikacijske utakmice, Dalić ga je uredno zvao, a ovaj se nije pojavljivao s raznim izgovorima. Kad smo ga najviše trebali u onoj krizi smjene generacije. Ali se uredno javio da bi on išao na Euro ako ga trebamo.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2023, 15:58 

slika

Vrh

PostPostano: 11 tra 2023, 17:49 

Brane je napisao/la:

Pa onako. Ne znam zašto se njega škartalo tako lako.

On se nije oprostio koliko ja znam. Negdje je puklo na relaciji za Dalićem.

'Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača', izjavio je Ivan Rakitić povodom svog oproštaja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4317 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 173  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: