HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 lis 2025, 21:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 191 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu
PostPostano: 17 kol 2012, 19:32 

Chuchilo je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Odgovori molimte na moje gornje pitanje.
Također odgovori i kako Muhamed nije mogao čitati ni pisati ako je jasno opisano da je vodio uspješan biznis za to vrijeme (za što je logično da je trebao imati bar osnovno zanje ne samo pisanja i čitanja nego i matematike)?

Što se tiče Isusa rekao je lijepo : "Nitko ne dolazi do Oca mojega na nebesima osim po meni!" Kolko vidim nije spomenuo niti jednog "proroka" koji bi trebao poslije njega doći, a i interesantno koju funkciju u hijerarhiji zauzima ako je jedini put do Oca. Zanimljivo nadasve zar ne ?

Zelio sam iskoristiti svoj prvi post na nesto logicnije i bolje ali evo, ipak cu ga ispljunuti ovdje i dati tebi odgovor i satisfakciju.
Dzihad je nalozen kao borba koja ima tri vrste:
Borba protiv grijeha i zivotinjskih poriva u samom covjeku (alkoholizam, narkomanija, blud)
Borba protiv grijeha i nepravde u svojoj okolici (siledzijstvo, nasilje, dilanje, kockanje)
I borba u fizickom smislu, za sirenje teritorija, ali ograniceno na one koji poduzimaju takve akcije explicitno protiv muslimana iz razloga sto su muslimani, zemlje koje bi se kvalificirale za objavu dzihada su npr: Srbija, Izrael, Rusija
Takodjer treba razumjeti da dzihad nije rat za sirenje vjere, vec za zastitu, kako bi se prestalo sa progonima ili ponizavanjima. Prisila u vjeru je zabranjena. Takodjer za fizicki dzihad imaju odredjena pravila, koja ako se ne prate od strane borca, ne dozvoljavaju borca za kvalifikaciju sehida ili gazije, tj ako pogine ide u pakao jer je ubijao i radio zlocine. Neka od tih pravila su:
ne ubij zenu, djete, starca nemocnog i nenaoruzanog (ne znam da li bi to vazilo za danasnje brigade u kojima vecinu cine zene)
Ne sijeci drva, ne pali kuce i sumu, ne ubijaj stoku, ne protjeruj i ne ubij sebe. Ukoliko se prate ova pravila borac se kvalificira za sehida, odnosno dobije mjesto u raju ako pogine, a ima rezervaciju u raju ako prezivi ;)
Eto, to ti odgovara za dzihad.
Iduce pitanje:
Car Friedrih Barbossa je vodio jedno od najacih carstava svijeta pa nije znao citati i pisati, a Car Wilhelm nije znao ni gramatiku pa je vladao :)
U arabiji se trgovina obavljala u potpunosti u gotovini, razlog za Muhamedov uspjesan biznis je to sto je uveo konstantne cijene, vise se nije moralo cjenkati za hljeb, pa da pocetna cijena bude 50 maraka pa da se dogovarate, On je osinuo cijenu marke, kome se svidja nek plati kome ne nek se ne cijenka. Malo tko je znao citati i pisati u to vrijeme bilo gdje na svijetu (ako iskljucimo Bizant) tako da to i ne cudi, a buduci da se nisu obavljale multimilionske transakcije kao danas nije bilo potrebe za pisanjem i matematikom, covjek ima sta ima, u zlatu :)
Ja taj pasus shvatam kao poruku od Isusa da se do Boga ne moze osim kroz njegov nauk a ne kroz njegov oprost, da je bog zar bi bilo potrebe da se ide do oca, ili da otac uopce postoji?
Jos jedno pitanje, postavio ga je onaj sto na avataru ima neku kosatu bebu, ne sjecam se imena;
Ta referenca za zidove kada ce i kamen govoriti tu je zidov ubij ga, nalazi se u jednom odlomku koji se odnosi na dogadjanja nakon sukoba izmedju Dedzala (antikrista) i Ise Mesiha (Isusa Krista) gdje ce se muslimani boriti protiv Dedzala koji ce predvoditi vojsku 70 bajraka (70 drzava/naroda) gdje ce glavnu ulogu imati Zidovi. Prica ide da kada Isus porazi antikrista njegova vojska biti ce unistena a Isus sam ce ici i ubijati sljedbenike djavola. Nakon toga ce Isus vladati svijetom [ja mislim 6 ili 8 godina, nakon cega ce umrijeti (muslimani smatraju da isus nije mrtav vec da ga je Bog uzeo sebi do momenta kada se pojavi Dedzal), te da ce nakon toga Isus ujediniti cijeli svijet pod jednom vjerom i vladati pravedno, nakon njegove smrti vjernika ce nestajati, sve dok posljednji vijernik ne umre i kada na zemlji ostanu najgori od svih ljudi koji se nicega nece ustrucavati i zemlju proguta grijeh, tada ce nastati sudnji dan]
Ako imate jos kakva pitanja vezanoi za vjeru slobodno...
I usput, ja mislim da su arheolozi u izraelu nedavno nasli starokrscanske zapise u kojima isus najavljuje proroka iz roda Ishmaelova (arapi)

:bihzastava :herceg_bosna

Ti misliš, baš lijepo. Ja mislio ti siguran s obzirom da si "studirao teologiju". I za tu referencu za Židove i ubijanje Židova si slagao.

Pariš ti nama Taqiyya-u ovdje pravo.

Vrh

Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu
PostPostano: 17 kol 2012, 19:35 

Chuchilo je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Normalno je da je mačem. Jer su mačem uzimali teritorije i postavljali svoju šerijatsku vlast. Tebi to možda demokracija i sloboda, ali nije.
Nebitno sa koliko je sljedbenika Muhammad došao u Medinu. Do tad je bio i miroljubiv jer se osjećao nejak. Poslije i jest krenuo cirkus.

Meni nije demokratija nista, niti imam veze sa ovom temom osim kroz svoju struku. Ja sam pitao da mi ukazes na dogadjan nasilnog prevjeravanja koje si naveo, a ne osvajanje teritorije, jer to su radili svi i nema veze sa vjerom vec sa drzavom, Osvajali su Rimljani, Francuzi, Germani, Skandinavci, Turci, Englezi su napravili zapravo najvece svijetsko carstvo, povrsine preko 32 000 000 km2, dva puta vece od rusije :)
Da li to znaci da se krscanstvo sirilo macem? Jer sasvim sam siguran da su nakon engleskih crvenokosuljasa dosli misionari i u Indiju, Indoneziju, Filipine, Ameriku, Karibe...
Pa cak i hrvati su ratovali i osvajali, jer da nisu danas ne bi ni postojali, vec bi zamrli kao malo slavensko pleme u slavoniji :)
:zastava_Hrvata :tank :bihzastava

Da, samo što je u tom konkretnom slučaju Muhammad osvajao teritorije i ubijao. On je ubojica, kužiš li to ?

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 19:46 

Nisam slagao za zidove i taj dio, ako ne vjerujes nadji online verziju kurana, ili ukucaj na google antichrist in Islam, informacija je dostupna svima, samo rijetko tko trazi i gleda, ukljucujuci i tebe :)
To sasvim i prilicno je govorna navika, necu da ispanem ustogljen vec zelim pobuditi u covjeku strast da nastavi raspravu sa mnom.
Otkud ti znas da sam slagao, ja mislim da moje kvalifikacije u ovom polju daleko nadmasuju tvoju, sumnjam da si ikada uzeo i svetu knjigu osim svoje :smijeh
Ja nemam sta shatati o ubojicama, ti ocigledno mjesas babe i zabe, osvajati i praviti carstvo nije isto sto i nasilno prevoditi vjeru.
Da ti lagano objasnim, zamisli sljedeci scenario:
Za jedno 100 godina hrvatska bude osvojena od strane susjeda, Srba/Bosnjaka, sam proberi
Oni preuzmu kompanije, novac politicku vojnu i ekonomsku moc Hrvatske i integrisu je u Bosnu/Srbiju. Naravno da nakon toga dolazi veliki broj vojnika, i kao rezultat toga otvaraju se dzamije/pr. crkve i mali dio stanovnistva prelazi na islam/pravoslavlje. To je osvajanje
A sad na ovaj scenariji dodaj dio u kojima vojnici idu od kuce do kuce sa popom/hodzom na celu i izvlace iz kuce, ili mjenjaj vjeru il umri, i tako pobiju veliki dio hrvata, a ono sto ostane od straha mjenja vjeru.
Da li sad uvidjas razliku izmedju osvajanja i nasilnog prevodjenja? :smajl047

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 19:56 

Slagao si jer se ti stihovi odnose na sve Židove koji nisu muslimani, (kafiri). U biti 99,99% Židova, ne neke "sluge antikrista".

OK, teološke stvari i gluposti, ali ne treba lagati. Pogotovo iz razloga što muslimani po svijetu stvarno vjeruju da će jednom doći dan da će loviti Židove okolo i ubijati ih.

Tvoje kvalifikacije i diplome su irelevantne. Poanta je da se Islam i Muhammad prikažu u pravom svijetlu. Kakav je Muhammad stvarno bio i kako je živio. Poslije si slobodan da to relativiziraš i braniš ako želiš, tvoja stvar.

Te nebuloze sa Hrvatskom ne bih komenatirao.

Daj nam malo relativiziraj i brani što su Osmanlije imale teže poreze za ne-muslimane. ? Nije to jedan do vidova pritisaka i otežavanja nečijeg života da preuzme islam i manje poreze ?

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:09 

Poreze da, imali su i to znam, zove se dzizya :)
Stvar je u tome da taj porez garantuje da neces sudjelovati u vojsci, da te ne smiju napadati i prevjeravati.
Daj malo relativiziraj i brani Kastilju, kaj nije imala poreze za muslimane vec jednu drugu malo vatreniju i mnogo bolniju opciju...
Ti sto nisu placali dzizju su u gorem polozaju, em moraju placati sve poreze ostale, em moraju kuluk obavljati, i uz sve to moraju sluziti u vojsci i biti pod upravom podlih turskih kadija :)
Ja da me se vrati u to vrijeme bi radije platio porez nego ratovao za turcina i pustao kadiju da mi upravlja zivotom...
A sad ako si ti takva osoba da zbog poreza dva puta manjeg od danasnjeg PDV-a izlazes zivot i imetak, pa izvoli :)

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:12 

To za Hrvatsku nisu nebuloze, nego sam prenio tvoj nacin govora spram muslimana i izraz musliman zamijenio sa hrvat, ZVUCI GROOOZNO ZAR NE ;)
BBC... ne znam kako ovo da ti kazem, ali... ja... nikad... u svom zivotu.... nisam sreo zidova muslimana :D
ili katolika musliman no, da ne nabrajam dalje :) mislim da si shvatio poentu, da radi se o tome da ce "loviti" zidove jer su presli na antikristovu stranu,
I jos nesto, molio bih te, da zbog tvoje i moje casti taj izraz "laz" manje koristis osim ukoliko imas dokaz da ja lazem!
Molim lijepa

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:25 

Nemam ja što braniti kad Isus nikada nikoga nije ubio, opljačkao i slično. Muhammad je to radio za svog života, davao je direktne zapovijedi svojim vojnicima da ubijaju zarobljenike, i zato je vrlo bitno da se stvari postave na svoje mjesto. Jer muslimani danas imaju za ostavštinu da kopiraju njegov život, a susjedi su im drugi narodi koji ne prakticiraju islam. Vrlo je bitno da se neke stvari znaju.

Tvoja diploma iz islamske teologije neće od Muhammada napraviti moralnog čovjeka.

Hoćeš nam objasniti koja je razlika između Muhammada i Ratka Mladića ? I jedan i drugi su svojim sljedbenicima zapovijedili da se ubijaju zarobljenici iz ratnog sukoba.

Sa tom bitnom razlikom da postoje jače indicije da je Muhammad čak i sam drugima sabljom skidao glave, Mladić to nije sam radio.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:29 

Chuchilo je napisao/la:
mislim da si shvatio poentu, da radi se o tome da ce "loviti" zidove jer su presli na antikristovu stranu,

Prestani lagati. Svi Židovi su legalna lovina za muslimane na sudnjem danu. Jer su u islamu svi ne-muslimani na "antikristovoj strani".
I ti stihovi o tome govore. Ne o paklu, već o čistom lovu kakvog su nacisti radili u varšavskom getu.

Ako misliš nastaviti ovdje diskutirati budi dobar i ne laži.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:36 

Nemam ja diplomu iz islamske teologije vec iz TEOLOGIJE!
Nasmijao si me dobrano tvojim postom da je naredjivao ubistva zarobljenika :D
U 7. stoljecu to je bila normalna pojava koju je on zabranio, doduse ne on vec kuran al et, dobijes ideju.
Za pocetak bi ti preporucio da se malo teoloski obrazujes na otvoren nacin, ti si sve ove stvari cuo od nekoga i sada ih ovdje prenosis bez da se potrudis da ih provjeris.
Da bi to promjenili za pocetak pogledaj film:
Message, pa onda predji na literarno stivo ;)
Do sada nisi dao nijedan dokaz za svoje navode, jednostavno si preskocio i postavio drugo pitanje. Izgleda da ne mogu dovoljno naglasiti pa DOKAZE MOLIM. To bi veoma lako bilo naci posto se po tebi desavalo. Sve sto se desi ostavi trag...
Ti izvoli i daj dokaz.
JA NE LAZEM, vec me ti iritiras, jesi li molim te pokusao provjeriti sta sam ti rekao ili si mahinalno napisao lazes. OVO TI JE 10 PUT DA SI ME NAZVAO LAZOVOM. Sada ja tebe nazivam lazovom jer izmisljas i ne odgovaras na moja pitanja i dokaze, ne pruzas dokaze za tvrdnje niti ih podrzavas izucavanjem. Tvoje znanje o temi o kojoj si cuo od poznanika me ne zanima, OPET KAZEM, DOKAZE MOLIM.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:36 

Daj mi te stihove koje si ti nasao

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:41 

Ne mislim ti davati stihove iz hadita i kurana. Jer nema smisla. To više čak ni klerici po arapskim i muslimanskim zemljama ne negiraju, samo relativiziraju i pravdaju.

Ostalim forumašima ponovo ostavljam ovaj link da se educiraju od dobrim dijelom bivših muslimana, danas ateista. Kuran i hadite imaju u malom prstu.

http://www.faithfreedom.org/

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:44 

Ima smisla jer od pocetka navodis da se to tamo govori. Budi musko i nadji to, dokazi, ili se izvini meni sto me nazivas lazovom.
Naci cu i ja bivsih zidova, krscana, budista i cega sve ne i isto ce pljuvati ;)
Zar stvarno zelis ici u tom smjeru...

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:46 

Ništa ti ne možeš naći jer se drugi Božji poslanici i proroci uglavnom nisu bavili nemoralnim stavrima kao ubijanje, pljačka, uzimanje zarobljenih žena za ropkinje i seks, imali seks sa djevojčicama i slično.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:49 

Za ostale forumaše svi potrebni stihovi iz Hadita koji govore o tome koliko je Muhammad slično živio kao Ratko Mladić su tu:

http://www.faithfreedom.org/challenge/massmurderer.htm

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:58 

Mozes ili ti musa je pobio sve kananicane i filistejce, sve ih je zatro, dobio je naredbu od boga da sve muskarce mora pobiti, svu stoku mora pobiti, svako drvo mora posjeci, svu travu i svaku kucu zapaliti, zene koje su bile sa muskom pobiti, musku djecu pobiti bez milosti, djevice i djevojcice da razdjeli medju svoje vojnike da bi ih opsluzivale...
Moralne radnje nema sta... citav narod zatrti i unistiti...
Sex sa djevojcicama :)
Znam gdje to ide, na Aisu... pa da evo odmah to razrijesim jer sam musko :)
Fatima je udata za Muhameda kada joj je bilo 7 godina, a muhamedu je dosla u kucu kada joj je bilo izmedju 16-18
Please note: Djevojcice su se udavale i radjale djecu idealno sa 14 godina u to doba,,, tak da je Aisa mozda i stara cura :D
Ropkinje i robove su da izvines imali svi :)
Pljacka... da takodjer svi
I svi su bili nasilni na svoj nacin... Cak i Isus kada je krenuo protiv mjenjaca novca (ne znam kako bi ti nazvao lika koji upadne na trznicu i sj**e sve izloge i robu :D )

Genocide of Banu Quraiza:
Pobio ih je jer su zabili ledja i promjenili strane kada je otpocela bitka na hendeku
Mislim da bi se kvalificirali zidovi i srbi iz krajine,
Sto se tice njihovog ubistva, desilo se na sljedeci nacin.
Nakon poraza paganskin mekanaca, zidovi benu kurejza su ostali sami nakon sto su izdali muslimane (stvar je u tome da bi muslimane paganci pobili u slucaju pada grada)
Vecina ih je uhapsena, i trebalo im je suditi, Muhamed im je rekao da izaberu sudca izmedju njega (Muhameda) i drugog koji je bio njihov saveznik.
Oni su izabrali ovog drugog, a buduci da je umirao jer je bio ranjen u toj bitci osudio ih je na smrt. Njihova volja da sto bolje prodju ih je tako kostala i obila im se o glavu.
Mali, ja znam ogromne kolicine informacija o ovoj temi, kao i drugim temama, ne mozes me pobjediti ovdje :) :evotigana

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:00 

Sa'd's verdict was that “all the able-bodied male persons belonging to the tribe should be killed, women and children taken prisoners and their wealth divided among the Muslim fighters.”

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:08 

Prestani lagati. Oženio je kad je imala 6.5 godina, povalio je kad je imala samo 9 godina.

Znači nadošli smo malo, sad priznaješ da je pobio zarobljenike, ili zapovijedio njihovo ubijanje.

Ropkinje i robovi su imali svi, ali jednom Božjem poslaniku to ne priliči. On treba biti iznad ostalih ljudi i uzdignut iznad te prljavštine u kojoj se nalaze drugi ljudi. Muhamamd to nije radio, čak se upleo u kolo sa ljudima i radio najveće zločine i ostale pizdarije moguće, čak i za to doba.

Mojsije mi je nebitan, pogotovo zbog toga što njegov život dana malo tko kopira. Muhammadov život kopiraju svi vjernici muslimani.
Svakako je Isus ukinuo te gluposti iz Starog Zavjeta i svojim životom pokazao kako treba živjeti.

Nisi nam objsnaio po čemu je Muhammad bolji čovjek od Ratka Mladića ?
I Ratko Mladić je ubio zarobljenike koji su njemu i njegovoj Jugoslaviji okrenuli leđa i koji ga izdali.

Bitno je napomenuti da je Muhamamd ubijao još mlađu djecu nego Mladić.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:11 

Chuchilo je napisao/la:
Sa'd's verdict was that “all the able-bodied male persons belonging to the tribe should be killed, women and children taken prisoners and their wealth divided among the Muslim fighters.”

Ovo treba biti nešto pozitivno u korist "Božjeg poslanika" ?
Kakav je taj "Bog" kojem se vi molite. Čisto zlo u svom iskonskom obliku.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:27 

BBC je napisao/la:
Svakako je Isus ukinuo te gluposti iz Starog Zavjeta i svojim životom pokazao kako treba živjeti.

Netočno.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:29 

Onda je i Mojsije bio lažni prorok i zao čovjek. Ako voliš tako.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:33 

Oni su izabrali tko ce im suditi, pa su dobili sta su htjeli.
Bitno je da smo mi ostavili srbe u krajini nakon OLUJE heheh
Nadalje, smaras sa primjerima zivota muslimana, ovdje je rijec o teologiji znaci sta vjera kaze.
Muhamed nije bio svetac i to je sam rekao, zbog toga je zivio obican zivot kako bi svi znali kako da ga zive. Imao je robove kako bi drugi vidjeli kako da se odnose prema njima. Zenio je udovice kako bi ohrabrio muslimane da ne ostavljaju te zene same (zena bez muza u arabiji nema sredstava za zivot, u osnovi postaje prosjak i zavisi od drugih) Pokazivao je kako se odnositi prema djeci, prema ljudima druge vjere, prema zenama, prema prijateljima, prema neprijateljima, prema zarobljenicima sta jesti a sta ne... sve je to u hadisu i bas jer Muhamed nije svetac ljudi mogu da prate njegov zivot. On se nije izdigao iznad rada, do smrti je cuvao koze, cjepao drva i spavao na prostirci od siblja, Hranio se i oblacio skromno. Ali ja nemam sta sa tobom raspravljati, zatucani ljudi poput tebe mi se gade, imas um petogodisnjaka, idi se igrati sa njima. Ako zelis raspravu pruzaj dokaze i vezuj se za teologiju. Mogu i ja navoditi staljina, hitlera, titu, eisenhovera, mladica, milosevica, karadzica (sve krscani po rodjenju i odgajani tako)
Zato se pusti ljudi i procitaj naslov: TEOLOSKE ZAVRZLAME I NELOGICNOSTI, buduci da se teologija u islamu bazira na Kuranu, ti izvoli naci nelogicnost :)
Ako ne, onda mi se izvini sto si me zvao lazovom
Mojsijevo prorostvo me se ne tice, ticu me se cinjenice, a on je radio te stvari.
Mar-kan, zasto ne pratis celibat?
Zato nisi obrezan?
Zasto jedes svinjetinu?
Zasto se molis krizu?
Zasto razgovaras sa zenama?
Zasto ne pratis Judaizam?
Sve to je Isusov zivot.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:36 

Muhamamad je bio teški zločinac i nemoralac. Po nekim postupcima pravi manijak.

Ono što je ostavio muslimanima u naslijeđe se danas reflektira kroz njihove živote. Gdje god žive sa ne-muslimanima u susjedstvu u ratu su i vječitim problemima.
Bila je idila lijepa koje stoljeće kad se širilo na druge zemlje i kontinente, plijen se dijelio, žene ropkinje stavljale u hareme za seks i zabavu.
Kad je to stalo počeli su se muslimani klati između sebe. To je sve Muhammadova ostavština.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:38 

BBC je napisao/la:
Onda je i Mojsije bio lažni prorok i zao čovjek. Ako voliš tako.

U svoje vrijeme bio je svašta,daleko od moralnog.Čak je bio i ubica.David je bio preljubnik,dao je zapovjed da se "ubije" muž žene na koju je bacio oko,Rahaba je bila prostitutka itd.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:42 

Znaci rasprava je zavrsena sa mojom pobjedom, hvala lijepa.
Jer ti za sve ovo vrijeme nisi uspio naci nijednu teolosku zavrzlamu ili nelogicnost u kuranu.
BBC... zasluzujem izvinjenje (u slucaju da si zaboravio)
Mar-kan ne znam kako je tvoje ime zavrsilo u postu :)
Da, losih ljudi ima na sve strane i na zlo treba ukazati, ali ne treba lagati kao sto to BBC radi. Uostalom svi smo otisli off topic i skrenuli sa teologije u zivot poslanika, svetaca, Isusa i cega sve ne...
Ako cemo o teologiji raspravljati onda odlicno, ali pravoj teologiji. Ako ne, onda bolje da sutimo

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:44 

Chuchilo je napisao/la:
Mar-kan, zasto ne pratis celibat?
Zato nisi obrezan?
Zasto jedes svinjetinu?
Zasto se molis krizu?
Zasto razgovaras sa zenama?
Zasto ne pratis Judaizam?
Sve to je Isusov zivot.

O kakvom celibatu govoriš,nisam ja svećenik niti monah?

Ne molimo se križu,nego Bogu.

Judaizam je širok pojam.O kojem judaizmu pričamo?

Ostala pitanja nisu bitna u Planu Spasenja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: