HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 vel 2026, 15:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 14449 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554 ... 578  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 01 vel 2024, 13:24 

dane-croatia je napisao/la:
Jahač apokalipse je napisao/la:

Svaki upis vlasništva u zemljišne knjige se vrši na temelju isprava, a i u upisu se i kaže na temelju koje isprave je izvršen upis.

Postoje brisovne tužbe za brisanje prava vlasništva, mislim da su i oni nešto slično spomenuli.

I same izprave mogu biti predmet naknadne provjere i razmatranja. Inače, nije riedkost da su određene zbirke na osnovu kojih je vršena provjera, samo tako ,,slučajno'' nestale iz pismohrane.

Pa da. Treba vidjeti an temelju čega se općina upisala.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 13:28 

Brane je napisao/la:
Isto tako i oni mogu tražiti novčanu naknadu za korištenje njihova prostora od subjekata koji su ih koristili.
Obzirom da se radi o atraktivnoj lokaciji vjerujem da to nije mala cifra.

Ne mogu!
(Nisam pravnik, ovo nije moje područje djelovanja!)

Da bi se naplatio od nekoga kao pravna osoba (firma) moraš imat uređeno pravno poslovanje, od ustroja firme, odgovornih osoba, uredno podmirenih obaveza državi sve do ugovora i faktura.
Koliko znam ta firma nije ni registrirana u RH jer tu nikad nije poslovala, oni samo polažu pravo na vlasništvo nekretnine.

S druge strane ako nisu plaćali komunalnu naknadu Gradu, Grad se ima pravo naplatit ovrhom s obzirom da nema novčanih sredstava, onda se može naplatit od imovine prvo pokretne a onda i nekretnina.
To je oko 35 godina koliko nisu u RH plaćali nikakva davanja.

Jedna stvar je privatno vlasništvo koje štite međunarodne konvencije, a sasvim drugo korporativno di ti država samostalno uređuje pravne odnose.

Treća stvar, Firma (ako se nevaram) mora imat predstavništvo u RH znači mora imat odgovornu osobu u RH. Očigledno da je nije imala, tako da tu ima i niz kaznenih dijela is sfere gospodarstva.

Recimo ako imaš firmu u RH kao stranac ti moraš imat "prokurista" osoba koja predstavlja firmu pred državnim tijelima, pa neće država tebe tražit po Sejšelima i slično.

Znam ovo jer mi frend ima poslovne prostore, on plaća davanja državi il Gradu oko 500€ godišnje (na mjesečnoj bazi po m2) bez obzira da li je iznajmio poslovni prostor ili nije, plus 10% od najamnine ako je iznajmljeno.

Tko kaže da dužnici ne smiju naplaćivati svoje dugove. Očito da nisi pravnik jer ne postoji nikakvo korporativno vlasništvo, nego se radi o privatnom vlasništvo crno na bijelo.

Za dobivanje nekog posla od države ili općine uvjet je nepostojanje nepodmirenih javnih obaveza ovdje to nije slučaj.

Pa nije ni poslovala pa onda ni ne treba ima predstavnika u RH.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 13:30 

Znan kolegu koji je odvjetnik sa Hvara, kad ga sritnem moga bi ga priupitat. Pitanje je koliko su ti tutleci u općini sposobni, to se lako pravno riješi.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 13:47 

Imota je napisao/la:
Znan kolegu koji je odvjetnik sa Hvara, kad ga sritnem moga bi ga priupitat. Pitanje je koliko su ti tutleci u općini sposobni, to se lako pravno riješi.

Javi, ovo mi je baš zanimljiv slučaj.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 14:31 

Citat:
Zadarskom muralu vraćena šahovnica s prvim bijelim poljem: Osvanula i znakovita poruka
slika

https://direktno.hr/domovina/zadarskom- ... ka-337359/

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 14:43 

Imota je napisao/la:

Ma da, samo skupiš ljude i od njih 100 nijedan se neće sjetiti da je tamo ikad bio ikakav Ključ, a kamoli tvornica. A Hvarani navodno ne daju svoje i skupit će se pola otoka da to spriječe.
Tako da nema zime to se lako riješi. Ne!?.

Naravno da nemam pojma o čemu se točno radi, ali znam čitati ljude.
Gradonačelnik ne da nije bio uvjerljiv nego je izgledao ko usplahireni debil.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 15:47 

zaba1111 je napisao/la:
Imota je napisao/la:

Ma da, samo skupiš ljude i od njih 100 nijedan se neće sjetiti da je tamo ikad bio ikakav Ključ, a kamoli tvornica. A Hvarani navodno ne daju svoje i skupit će se pola otoka da to spriječe.
Tako da nema zime to se lako riješi. Ne!?.

Naravno da nemam pojma o čemu se točno radi, ali znam čitati ljude.
Gradonačelnik ne da nije bio uvjerljiv nego je izgledao ko usplahireni debil.

Pa da. Da je to bila obična uzurpacija ne bi se toliko usplahirio.
Tvornica čarapa Ključ očito ima neke osnove, sad je pitanje samo imaju li pravo na cijelu zgradu ili samo na dio.

Koliko sam upućen imaju upisano pravo suvlasništva na zgradi. Ne znam ima li kakve plombe ili još nešto upisano.
Kad bih znao koja je to kč.br. mogao bih i sam vidjeti u zemljišnim knjigama.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 16:38 

Nebitno koje suvlasnik ili vlasnik to se vodi kao poslovni objekt i moraš plaćat poreze (i prireze do ove godine) komunalnu naknadu itd.

U prostoru su smještene neke firme i navodno Grad Jelsa to znači da je vlasnik ilegalno iznajmljivao prostore jer nema ugovora sa najmoprimcima niti je plaćao poreze.

Meni su došli nakon nekih 10 godina iz Porezne, jer najmoprimac nije platio samo zadnju ratu (mjesec) neka davanja državi. Riječ je bila o smješnoj lovi 1000kn-2000kn na kraju sam platio nekih 15.000kn sa kamatama kao vlasnik poslovnog prostora.

Još sam dobro prošao jer bi završili na Sudu i blokirali bi mi sve račune, ko zna koliko bi mi trebalo da ih odblokiram. Tada još nije bilo digitalizacije nego isključivo "Cipel zug" što bi purgeri rekli (od vrata do vrata).

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 16:43 

Brane je napisao/la:
Nebitno koje suvlasnik ili vlasnik to se vodi kao poslovni objekt i moraš plaćat poreze (i prireze do ove godine) komunalnu naknadu itd.

U prostoru su smještene neke firme i navodno Grad Jelsa to znači da je vlasnik ilegalno iznajmljivao prostore jer nema ugovora sa najmoprimcima niti je plaćao poreze.

Meni su došli nakon nekih 10 godina iz Porezne, jer najmoprimac nije platio samo zadnju ratu (mjesec) neka davanja državi. Riječ je bila o smješnoj lovi 1000kn-2000kn na kraju sam platio nekih 15.000kn sa kamatama kao vlasnik poslovnog prostora.

Još sam dobro prošao jer bi završili na Sudu i blokirali bi mi sve račune, ko zna koliko bi mi trebalo da ih odblokiram. Tada još nije bilo digitalizacije nego isključivo "Cipel zug" što bi purgeri rekli (od vrata do vrata).

Nije iznajmljivanje prostora ako ti se netko bespravno useli u prostor.
To se naziva smetanje posjeda.

A vlasništvo je pravo, a istodobno i obvezuje.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 16:55 

Nije iznajmljivanje prostora ako ti se netko bespravno useli u prostor.
To se naziva smetanje posjeda.

A vlasništvo je pravo, a istodobno i obvezuje.

Da u pravu si

Međutim to vrijedi isključivo ukoliko si prijavio uzrupaciju prostora nadležnim institucijama, jer u protivnom svaki iznajmljivač "na crno" bi se mogao pozvat da su mu bez znanja uzrupirali vlasništvo.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 21:13 

Jean Luc Picard je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:
Ma svakog turčina treba pojesti mrak.
Ništa pravno.Najbolje da i u našoj državi glume nešto.
Imaju kasabu Sarajevo pa tamo neko uvode red

Poznavajući Dalmatince i koliko mrze muslimane u svakom slučaju će im temeljito zagorčati život.

Koje Dalmatince, pa ovi su doveli tabadžije iz Splita da im čuvaju stražu. Isto kao što su prije nekoliko godina Šiptari na Korčuli doveli tabadžije iz Splita da mlate domaćeg čovjeka jer im je bio konkurencija.

Znači glavati nabildani Dalmatinci se bore za svakoga tko bolje plati. Koalicija krkana, vjerojatno vlaškog porijekla i Turaka protiv domaćih bodula.

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 21:19 

Reconquista je napisao/la:
Citat:
Zadarskom muralu vraćena šahovnica s prvim bijelim poljem: Osvanula i znakovita poruka
slika

https://direktno.hr/domovina/zadarskom- ... ka-337359/

Hrvatski vojnik na socijalističkom neboderu da bi raja bila sretna, dok istovremeno Albanci u Zadru drže cijeli poluotok.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2024, 17:48 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Jean Luc Picard je napisao/la:

Poznavajući Dalmatince i koliko mrze muslimane u svakom slučaju će im temeljito zagorčati život.

Koje Dalmatince, pa ovi su doveli tabadžije iz Splita da im čuvaju stražu. Isto kao što su prije nekoliko godina Šiptari na Korčuli doveli tabadžije iz Splita da mlate domaćeg čovjeka jer im je bio konkurencija.

Znači glavati nabildani Dalmatinci se bore za svakoga tko bolje plati. Koalicija krkana, vjerojatno vlaškog porijekla i Turaka protiv domaćih bodula.

A gle policija ih je dosad mogla izbaciti iz prostora međutim nije i dalje su Sarajlije u zgradi. Znači neke pravne osnove imaju.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2024, 19:09 

Nisu Sarajlije nego Sandžaklije.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2024, 13:22 

A gle policija ih je dosad mogla izbaciti iz prostora međutim nije i dalje su Sarajlije u zgradi. Znači neke pravne osnove imaju.

Policija se u takvim slučajevima obično izvlači da je stvar u domeni trgovačkog prava, da oni nisu nadležni. Ali ovi ne bi ni ušli da nisu doveli krkane iz Splita, već bi bili odmah bačeni u more. Zato sam se referirao što ovaj kaže da će im Dalmatinci zagorčati život. A Dalmatinci im drže stražu.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2024, 14:41 

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2024, 18:00 

Hhhaha tako triba sad zasut s grafitima pa nek kmeče.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2024, 18:11 

Ma idu mi na ku*ac ta dičurlija koja glume Ultrase. Išarala su fasade zgrada u Dioklecijanovoj palači sa "100% WHITE". Vježbaj svoje uličarstvo i patriotizam 2u1 po kvartovima, ne u centru hrvatskog grada koji treba izgledati na nešto za domaće i turiste.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 11:52 

Odluka o neradnoj nedjelji je združeni udar velikih kapitalista, moćnika, crkve i dijela radničke klase na male poduzetnike i obrtnike. Zapravo nedjelja uopće nije neradna za neku firmu ako ima 4 poslovnice ili više.

Mogao je Plenki biti baja pa dati kvote radnih nedjelja po firmama, a ne centrima. Tako da npr. Plodine ili Lidl imaju 16 nedjelja i svejedno hoće li raditi svi centri ili samo jedan, njihova stvar.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 15:38 

Odluka o neradnoj nedjelji je združeni udar velikih kapitalista, moćnika, crkve i dijela radničke klase na male poduzetnike i obrtnike. Zapravo nedjelja uopće nije neradna za neku firmu ako ima 4 poslovnice ili više.

Mogao je Plenki biti baja pa dati kvote radnih nedjelja po firmama, a ne centrima. Tako da npr. Plodine ili Lidl imaju 16 nedjelja i svejedno hoće li raditi svi centri ili samo jedan, njihova stvar.

To je jasno kao dan. Želi se zatući male obrte, trgovine, poljoprivrednike silnim porezima i nametima, silnim regulacijama, inflacijom, izostanskom potpora, (a kod nas i zabranom rada), tobože radi trgovkinja, a u biti sve za korist velikih korporacija koje prodaju proizvode upitne kvalitete i potencijalno opasne za zdravlje.

Evo jednog takvog primjera.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Bill Gates posjeduje najviše poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama i to upravo zahvaljujući najnovijoj akviziciji.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 16:22 

…onima koji imaju nedjeljnu misu rucak i druzenje s obiteljima sigurno znaci neradni sveti dan…

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 16:42 

To je jasno kao dan. Želi se zatući male obrte, trgovine, poljoprivrednike silnim porezima i nametima, silnim regulacijama, inflacijom, izostanskom potpora, (a kod nas i zabranom rada), tobože radi trgovkinja, a u biti sve za korist velikih korporacija koje prodaju proizvode upitne kvalitete i potencijalno opasne za zdravlje.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Bill Gates posjeduje najviše poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama i to upravo zahvaljujući najnovijoj akviziciji.

Jesu li zatukli u Njemačkoj i Austriji ili će se to samo dogoditi u Hrvatskoj??

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 16:44 

Noname01 je napisao/la:

U Njemačkoj ljudi prosvjeduju, dok kod nas gunđaju.

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/velik ... 21948.html

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/o ... i-20240202

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 16:47 

Noname01 je napisao/la:

U Njemačkoj ljudi prosvjeduju, dok kod nas gunđaju.

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/velik ... 21948.html

…kod nas gunđaju poslodavci nisam jos vidio da sindikat trgovaca buni kontra ove odluke nije vidim da im je Opa promet ..bulaznis..

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 19:20 

Mještani Jelse zauzeli zgradu koju su okupirali poduzetnici iz Sarajeva
https://net.hr/danas/rtl-danas/mjestani ... 0367c4e3dd
Citat:
Uz povike 'Mi smo Jelšani, Jelsa je naša', stanovnici Jelse predvođeni načelnikom Nikšom Peronjom krenuli su vratiti dio zgrade Depadansa. Koristeći zakonsku mogućnost takozvanog 'instituta samopomoći' opet su zauzeli drugi kat. Prije deset dana, pozivajući se na papire iz 60-ih godina prošlog stoljeća, u iste su prostorije ušli predstavnici tvornice čarapa iz Sarajeva, tvrdeći da je to njihovo. Jelšani tvrde da je zgrada u vlasništvu Općine i hotelske kuće Jelsa. 'Ova zgrada je sada pod zaštitom Republike Hrvatske, zbog zakona, odnosno uredbe o zabrani raspolaganja imovine bivših država članica. Ovdje se radi o krivom upisu iz 60-ih godina', rekao je Niška Peronja, načelnik Općine Jelsa. Više pogledajte u videu

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14449 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554 ... 578  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: pakovic i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: