Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17803 Lokacija: Drina je na granici!
Lukavčanke Gordana i Mirjana Nikolić bile su mete trostrukog napada razbojnika
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
Lukavčanke Gordana i Mirjana Nikolić bile su mete trostrukog napada razbojnika
Nije TK samo Lukavac.
Održana konstituirajuća sjednica – Mato Matijević izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Srebrenik
Hotel i bazeni u posjedu Mate Jurića
Predsjednik turisticke organizacije Mate Jurić Autobuska stanica u posjedu jednog Hrvata Markovića
Što se tiče prosječnog puka kod Hrvata u 5 deka su sa Bošnjacima ako gledamo ekonomske aspekte, samo što Hrvati koji se ne snađu kao ova dva Mate idu za Austriju i zemlje Zapada, ali idu i iz Zagreba Hrvati za Irsku.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
Kakve veze ima prebijanje starica u Lukavcu, Konjicu, Travniku, Kaknju, Žepču,.. sa razno raznim "Lijanovićima" za pokazivanje?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
BBC je napisao/la:
Citat:
POŽARI NA PODRUČJU TUZLE NAJVJEROVATNIJE SU PODMETNUTI!? 19/07/2022 14:08
Šumski požari na području Čajića, u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Par Selo, gotovo sigurno su podmetnuti. Tuzlanski vatrogasci danas su na opožarenom području pronašli kanister u kojem je, najvjerovatnije, bio benzin, a po izgorjelom rastinju jasno se vide tragovi podmetnute paljevine.
Isto kao i prije dvije godine kada su zapalili privatne šume između naselja Krojčica i Husino. I ovdje su zapaljene šume čiji su vlasnici u Hrvatskoj i dalje. Na jesen slijedi ilegalna sječa opožarenih bukovih stabala, uništavanje lokalnih puteva, psovanje ustaških majki i sl.
kao ovdje
Ovdje je izneseno niz dramatičnih laži.
Citat:
- Voda se doprema vozilima na lokaciju od koje do požarišta treba pješečiti četiri do pet kilometara - dodaje Habul.
Onaj ko pješači 5km, sa te lokacije završiti će u centru Tuzle ili Slavinovićima https://goo.gl/maps/mS1xfAmDC8W3wovLA. RIječ o par stotina metara, ne toliko zahtjevnog terena, brdo jeste ali ništa ekstremno. Kroz čitav šumski kompleks postoje kolski putevi, rađeni još za vrijeme AU. No od neovisnosti BiH, to nije održavano, prilazni putevi su zarasli, kroz šumu mogu bez problema voziti terenska vozila i traktori.
Pa vukojebina ili ne ima svakakvih primjera. Evo ovdje gdje ja zivim naselje koje pripada gradu, malo udaljeno i na brdu, nije godinama imalo kvalitetno riješeno pitanje sa vodom, ne znam koji razlog. Ima politike, nesposobnosti, štednje para jer se mora pumpati voda, nedostatka vode možda. Sad je riješeno valjda ali godinama nije bilo, vjerovatno se moglo i prije 10 godina to riješiti ali nije. Ne mora uvijek biti nacionalni predznak ispred svega.
koje preseravanje, mnoga sela sa 100% bošnjačkom populacijom nemaju riješena neka pitanja a u pola sela od 10 kuca 7 su prazne
Gašenje struje za Božić i činjenica da u državnim službama i kod bošnjačkih poslodavaca u Tuzli nema skoro ni jednog zaposlenog Hrvata govori da su ipak neki drugi motivi u pitanju.
kukac je napisao/la:
Provodi se etničko čišćenje Hrvata iz Tuzle i okolice.
Čiste sve redom, na svaki način žele potaknuti iseljavanje.
Počelo paljenje svijeća za Vukovarce
Mislim toliki grad i kanton, a još uvijek nema autoputa Ukinula se pruga Stanovništvo odlazi vanka Infrastruktura se raspada
Zato.jer su se riješili Hrvata I Srba,a sve pare idu u Sarajevo. Ista stvar i sa USK.Samo što je tamo ubrzanije zbog "putovnica" i već uhodanom radom u Sloveniji.
Zašto je propala i zašto nema brze ili autoceste?
Ljudima je toliko ispran mozak za vrijeme industrijalizacije tuzlanskog kraja da i danas njihovi nasljednici žive u toj zabludi iako je industrija propala. Infrastrukturni projekti su gotovo pa nemogući zbog desetljeća neurbanističke divlje gradnje, za čije uklanjanje danas treba više novca nego što bi AC koštala. Godinama se planira brza cesta od Đurđevika preko Tuzle dalje na sjever ka Brčkom i Orašju. Kako sam već napisao na zemljopisno povoljnim pravcima trebalo bi srušiti tisuće kuća i drugih ilegalnih objekata, što se nikada neće dogoditi. Postoji projekt spajanja Tuzle brzom cestom sa 5c AC koja bi išla preko Ozrena na Maglaj, Uglavnom preko bivših srpskih sela.
Grad Tuzla ima sve manje stanovništva, to se vidi po upisu prvašića u škole, ali i praznim kafićima izvan "sezone" tj blagdana i godišnjih odmora u EU. Gašenjem TE Tuzla doći će do konačnog kolapsa.
O devastaciji prirode divljim deponijama da ne govorimo. U TK gotovo da ne postoji riječica koja nije zatrpana smećem. Besperspektivan i depresivan kraj.
Ljudima je toliko ispran mozak za vrijeme industrijalizacije tuzlanskog kraja da i danas njihovi nasljednici žive u toj zabludi iako je industrija propala. Infrastrukturni projekti su gotovo pa nemogući zbog desetljeća neurbanističke divlje gradnje, za čije uklanjanje danas treba više novca nego što bi AC koštala. Godinama se planira brza cesta od Đurđevika preko Tuzle dalje na sjever ka Brčkom i Orašju. Kako sam već napisao na zemljopisno povoljnim pravcima trebalo bi srušiti tisuće kuća i drugih ilegalnih objekata, što se nikada neće dogoditi. Postoji projekt spajanja Tuzle brzom cestom sa 5c AC koja bi išla preko Ozrena na Maglaj, Uglavnom preko bivših srpskih sela.
Grad Tuzla ima sve manje stanovništva, to se vidi po upisu prvašića u škole, ali i praznim kafićima izvan "sezone" tj blagdana i godišnjih odmora u EU. Gašenjem TE Tuzla doći će do konačnog kolapsa.
O devastaciji prirode divljim deponijama da ne govorimo. U TK gotovo da ne postoji riječica koja nije zatrpana smećem. Besperspektivan i depresivan kraj.
Što predviđaš za idućih 20 godina? Nastavak ovog trenda/promjena?
Teško je predvidjeti par mjeseci unaprijed, kamo li 20 godina. U najpovoljnijem slučaju tapkanje u mjestu 20 godina. Infrastrukturni projekti prije 20 godina financirani od strane amerikanaca koji su imali dvije jake baze u blizini Tuzle urađeni su traljavo, kralo se gdje se moglo i izbjegavalo se napraviti kako treba, a novac tada nije bio problem. Tako je izvršena rekonstrukcija prometnica, ali su projektanti zaboravili na pješačke staze kroz naselja, položiti cijevi za telekomunikacijske vodove, rasvjetu. Pa smo doživjeli kopanje novoizgrađenih asfalnih podloga, a danas 20 godina poslije kreditnim zaduženjem rade se kružni tokovi, pješačke staze nedovoljno široke za bicikliste, te i dalje niko ne uzima za potrebnim staviti plastične cijevi kroz koje će prolaziti telekomunikacijski vodovi. Jednostavno ne vidim gdje bi se mogla napraviti brza cesta koja bi Tuzlu spojila sa AC u RH. Možda tunel kroz Majevicu (Dokanj - Bučje 8km) i nadvožnjak koji bi bio izgrađen kroz cijelu Tuzlu iznad postojećih užasno sporih prometnica i objekata nekih 10km dužine. Pretpostavljam kako bi takva investicija prebacila milijardu eura, pa je lakše pustiti da propane nego tražiti investitora koji neće dozvoliti krađu. Ne vidim budućnost.
Loša popunjenost grčkog aviona u Tuzli, obustavljena prodaja karata zbog problema u sistemu
Koja je fora s Tuzlom? Tuzlom i zračnim prometom? Tamo su kao neki ljevičari koji kao glasaju za Komšića? Kao neki progresivni liberalni građanski grad? Kako je Hrvatima tamo? Je li uvjet biti halal Hrvat sa živi u Tuzli? Kako gledaju na Srbe što iz Bosne što na Srbiju?
SDA bagra uništi sve što dotakne.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.