HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 23:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 683 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 19 pro 2015, 20:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
BBC je napisao/la:
Tuzla već godinama najzagađeniji grad u Europi. Guše se u vlastitom smradu.

Guše se sami od sebe. :zubati

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 24 pro 2015, 16:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Ubijen povratnik u mjestu Skakovice kod Sapne

Objavljeno: 24. 12. 2015 - 08:31

Povratnik u mjesto Skakovica, u opštini Sapna, Milan Sarić ubijen je u svojoj kući gdje je pronađen vezan.

Pripadnici MUP-a TK su obavili uviđaj, a i izdata je naredba za obdukciju. Također nije poznato koliko je vremena prošlo od njegove smrti.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona vodi opsežnu istragu kako bi otkrilo motive ovoga ubistva.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 25 pro 2015, 17:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19704
To je u Teočaku našeg forumaša Amidže. :D

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 07 sij 2016, 15:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Jesu razriješili okolnosti ovog ubojstva ? Nisam pratio.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 09 sij 2016, 13:39 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
Iz koristoljublja.

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2016, 22:42 
Offline

Pridružen/a: 31 srp 2015, 21:39
Postovi: 1567
Citat:
HDZ BiH Soli: Neprihvatljive odluke Vlade Tuzlanske županije o eliminaciji Hrvata sa svih upravljačkih mjesta

Županijski odbor HDZ BiH Soli neprihvatljivom smatra praksu Vlade Tuzlanske županije da imenuje jednonacionalna tijela u upravljačkim strukturama javnih poduzeća i ustanova, među njima i škola, u toj županiji.

Kako je priopćeno iz tog odbora, vladine odluke o imenovanju jednonacionalnih skupština, nadzornih i upravnih odbora uopće su nedemokratske, a jednako su i diskriminirajuće spram svih drugih koji se ne izjašnjavaju Bošnjacima. Također, kako navode, nisu ni napredne jer unaprijed diskvalificiraju stručni potencijal izvan bošnjačkog nacionalnog kruga.

"Političke odluke Vlade Tuzlanske županije o jednonacionalnim upravljačkim strukturama nisu ni partnerske ili suradničke s onim političkim snagama s kojima su se predstavnici Bošnjaka udružili radi sveopćeg napretka u Bosni i Hercegovini i u svakom njezinu dijelu. Dapače, jednostrane i odbijajuće samo slabe uspostavljeni zajednički napor. Otuda su za Županijski odbor HDZ BiH neprihvatljive Vladine odluke o eliminaciji Hrvata kao konstitutivnog naroda i naroda s ustavnom pozicijom i u Tuzlanskoj županiji, sa svih upravljačkih mjesta.

Nastojanja Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli u očuvanju i ostvarenju pune konstitutivnosti hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji odlučna su i iskrena, bez ambicija da se ikoga osiromaši u njegovu pravu i protiv su da itko, s bilo koje strane i osobito kada je bez političkog legitimiteta Hrvata, politizira s položajem čovjeka hrvatske nacionalnosti", stoji u priopćenju.


http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... 19492.html

_________________
Giggity giggity goo!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 17 vel 2016, 17:06 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2014, 15:40
Postovi: 3307
Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
ManInBlack je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:


Napadač iz audija je čak muslimanski celebrity. :laugh

Hit na društvenim mrežama
NEVJEROVATNO Pogledajte kako Živiničanin kašikom bagera pali upaljač


- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/148503/nevjer ... BxK7w.dpuf



Prošla oluja?

https://www.facebook.com/almir.paprikic.1466?fref=ts



Hajde Moranchanin dosta je i tebe i tvog poziva na linch.. Ako je strgao zastavu nije ubio covjeka... Joj tebe i histerisanja/senzacionalizma.. :yawn

_________________
A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 26 vel 2016, 23:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Pucali na policajce iz Lukavca pa pobjegli na Ozren: U potragu uključen helikopter Vlade RS (FOTO)
Četiri nepoznate osobe pucale su jutros na pripadnike kriminalističke policije PU Lukavac, koji su u zaseoku Rosulje izašli da obave uviđaj na mjestu gdje je noć ranije opljačkan i pretučen 87-godišnji Uroš Stojanović.

Kako nam je potvrdio portparol MUP-a TK Izudin Šarić, neposredno nakon dolaska istražitelja na mjesto događaja, na njih je zapucano iz automatskog naoružanja, nakon čega su zasad nepoznati napadači ušli u vozilo i pobjegli na Ozren u pravcu Petrova.

Policija je odmah krenula u potjeru za napadačima, u koju su se uključili i pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj, koji su blokirali puteve kojima bi osumnjičeni mogli pobjeći.

– Na mjesto događaja izašao je i načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj, a u potragu je uključen i helikopterski servis Vlade RS – kazala je za Faktor Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Lukavački istražitelji su u Rosulje izašli da nastave uviđaj s ciljem rasvjetljavanja napada na 87-godišnjeg Uroša Stojanovića, kojeg su sinoć pretukli zasad nepoznati napadači.

Teško pretučeni starac prevezen je u Dom zdravlja u Lukavcu, odakle je upućen u tuzlanski Klinički centar, gdje su mu ljekari konstatirali teške tjelesne povrede, te je zadržan na daljem liječenju.

Stojanovića, inače povratnika u ozrenski zaselak Rosulje, vezanog i pretučenog u njegovoj porodičnoj kući pronašao je njegov komšija, koji ga je i inače obilazio.

Odmah je alarmirana lukavačka policija, čiji su pripadnici izašli na mjesto događaja, te je utvrđeno da se najvjerovatnije radi o napadu iz koristoljublja.

– Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je izvršena premetačina stvari u kući. Daljom istragom bit će utvrđeno da li su i šta razbojnici tom prilikom odnijeli iz kuće – kazao nam je Šarić.

(M. Mulaosmanović/Faktor.ba; Foto: Srna)

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 26 vel 2016, 23:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Lukavac: Ovo su razbojnici koji su pretukli starca
Autor: mondo.ba, SRNA
Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, te Velibor Tomić i Dragan Džaković iz Lopara pretukli su juče starca, a zatim pucali na policajce tokom uviđaja.
Policija i dalje traga za njima, a putevi kojima su se osumnjičeni mogli kretati blokirani su. U potrazi učestvuju pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Centra javne bezbjednosti Doboj. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, biće angažovan i helikopter Republike Srpske.

Četiri osobe pucale su juče iz automatskog oružja na pripadnike policije tokom uviđaja u naselju Rosulje radi rasvjetljavanja razbojništva nad Urošem Stojanovićem (87), srpskim povratnikom u Donju Brijesnicu kod Lukavca, koji je pretučen u srijedu, 24. februara.

Nakon što su juče u 10.30 časova pucali na policiju, napadači su automobilom pobjegli ka Petrovu.

Stojanoviću, koji živi sam u porodičnoj kući u zaseoku Rosulje, nanesene su povrede po rukama, glavi i tijelu, zbog čega je povrijeđeni starac u teškom stanju prebačen u tuzlansku bolnicu. Njega je vezanog u kući pronašao komšija.

Stojanovićevi rođaci pričaju za Press da je starac najvjerovatnije napadnut u noći između utorka i srijede u svojoj kući na Ozrenu, u kojoj je živio sam. Vezanog i pretučenog u srijedu ga je, oko 18 časova, pronašao prvi komšija Rado Dujković, koji je pozvao policiju.

"Rado je u utorak naveče vidio Uroša pred kućom, pozdravio se s njim i malo popričao. Sutradan, kada se vraćao s posla, nije ga uočio na imanju. To mu je djelovalo čudno, budući da je Uroš bio vitalan i stalno je nešto radio oko kuće. Otišao je do Uroševe kuće, udaljene stotinjak metara od njegove, i primijetio dijelove šporeta izbačene napolje. Prišao je ulaznim vratima i vidio da su razvaljena", pričaju starčevi rođaci.

Oni kažu da je komšija potom otišao do prozora i ugledao Uroša, unakaženog od batina.

"Ruke i noge su mu bile vezane, a usta zapušena nekom krpom. Iz priče s komšijom shvatio sam da je Uroš bio polunag i da bi vjerovatno umro od hladnoće da ga ovaj nije pronašao", tvrde rođaci.

Razbojnici su se u kući zadržali nekoliko sati na šta, kako tvrde rođaci, ukazuje i to da je kuća bila ispreturana od prizemlja do potkrovlja. Vjeruje se da su razbojnici tražili novac, a koliko su u tome bili uporni svjedoči i činjenica da su isjekli sve jastuke, jorgane i dušeke u kući, a čak su izmjestili ror šporeta i premjestili drva.

"Bukvalno su sve stvari izmještene i ispreturane. Čak su i krevete dizali", kažu naši sagovornici.

Starac je sa teškim povredama glave i višestrukim prelomima prevezen u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli i nalazi se u veoma teškom stanju. Njegova rodbina kaže da su mu napukla četiri rebra, vratni pršljen, kao i kost na lobanji, a oštećena mu je i plućna maramica.

"Lijeva ruka i noga mu uopšte ne reaguju i ne može da ih pomjeri. Ni psihičko stanje mu nije dobro. Uopšte ne može da priča, već samo mumla i u strahu navlači čaršav preko glave", pojašnjavaju šokirani rođaci.

Ovo nije prvi napad na Stojanovića. Njega su i 2009. godine napala dva maskirana i naoružana razbojnika, koji su ga izudarali i oteli mu 50 KM. Na meti pljačkaša starac se našao i prošle godine kada su mu iz sušnice ukrali meso.
Napadnuti policajci su u naselju Rosulje u opštini Lukavac vršili uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad povratnikom Urošem Stojanovićem, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbjednosti.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je da se još jedna osoba može dovesti u vezu sa napadačima, kao pomagač, te da je istraga u toku

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 04 pro 2018, 13:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68236
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Svaki put kad je oko Tuzle neki killing spree, odmah znam da je Hrvat. :zubati

Zasto se Hrvati u TK toliko medjusobno ubijaju, i toliko su zastupljeni medju serijskim ubojicama, vecinom se radi o zlocinima unutar familije ili susjeda?

Evo danas ova vijest o dvostrukom ubojstvu susjeda/rodjaka u Zivinicama, prije nego sam otvorio vijest kladio sam se sam sa sobom da mora da je neki od 3% Hrvata tamo, i ispalo da jest.

Kako objasniti ovaj fenomen? :zubati


Tomislav Petrovic iz Tuzle je prije 10 godina pobio 6 rodjaka: https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... judi/23979

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 04 pro 2018, 13:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68236
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Ocito to predje u neku modu. Kad jedan ludjak pobije familiju, i onda netko drugi isto tako, ideja obiteljskog masakra se malo po malo "legitimizira" i "normalizira" , takvi ekscesi zive u kolektivnom sjecaju zajednice i onda neki slijedeci ludjak izvuce taj "obicaj" iz naftalina.

Isto tako cini mi se da mentalno poremecene clanove zajednice ne salju u ludaru, nego ih drze kod sebe na selu, valjda misle "neće ovaj ništa".

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 04 pro 2018, 13:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68236
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Isto tako recimo izgleda da Srbi prednjace u samoubojstvima u BiH, imam dojam da cine preko 50%.

A pogotovo kada bude samoubojstvo u Sarajevu, sansa je oko 50% da nije musliman. Ili su ljudi zivotom u takvoj sredini dovedeni do krajnje granice ludila?

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 04 pro 2018, 15:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
davno je Krsto Papic snimio dokumentarac u danasnjem TK: Kad te moja cakija ubode

https://www.youtube.com/results?search_ ... kija+ubode

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 14 sij 2019, 23:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
ManInBlack je napisao/la:
davno je Krsto Papic snimio dokumentarac u danasnjem TK: Kad te moja cakija ubode

https://www.youtube.com/results?search_ ... kija+ubode


Ima I tu moj djed kao svjedok događaja, iz sela kad je covjek prosuo crijeva sikirom covjeku.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 14 sij 2019, 23:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Koga moja cakija ubode, ne treba mu ni hljeba ni vode.
Tako je bila uzrecica

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 09:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
https://www.dnevnik.ba/teme/pismo-citat ... najmilijih

Opet gradjani i multietnicari napadaju starosjedioce

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 15:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
To pismo mi nekako smiješno. Više se mi na forumu izvrijeđamo i prijetimo jedni drugima.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 20:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
anonimno naravno.

Muslimani u Zivinicama, lukavcu, tuzli i srebreniku su sve vise fasisti. ubise se pricom o suzivotu, a na sve nacine gledaju da ti oci iskopaju.

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 20:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
ManInBlack je napisao/la:
anonimno naravno.

Muslimani u Zivinicama, lukavcu, tuzli i srebreniku su sve vise fasisti. ubise se pricom o suzivotu, a na sve nacine gledaju da ti oci iskopaju.



Sta. Vam fali u Srebreniku, u Špionici imate ili hrvarski jezik, sto se neki hr kantoni za bosanski ne mogu pohvaliti.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 20:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Srebrenik.ba - oficijelni web portal opštine Srebrenik
+387 35 369 162 [email protected]
INVEST IN SREBRENIK
Invest in Srebrenik - www.invest.srebrenik.ba

STRATEGIJA RAZVOJA
strategija razvoja

COMPOSE
leap

BUDŽET
budzet

02 SEPTEMBAR 2016 KLIKOVA: 869
Nakon 20 godina učenici hrvatske nacionalnosti u školskim klupama u Špionici
spionica skolaNakon više od 20 godina učenici hrvatske nacionalnosti, iz naselja koja gravitiraju OŠ Špionica u Općini Srebrenik, novu školsku godinu počeli su u ovoj obrazovnoj ustanovi. Riječ je o petnaest učenika šestog i sedmog razreda, koji su do ove školske godine nastavu pohađali u osnovnoj školi u Bosanskoj Bijeloj, na području Distrikta Brčko. Kako je istakao Saša Nišandžić, direktor OŠ Špionica, ovi učenici nastavu će pohađati po aktuelnom nastavnom planu u ovoj školi, uz realizaciju nacionalne grupe predmeta i nastave na hrvatskom jeziku.

Početku nove školske godine u OŠ Špionica danas su prisustvovali i predstavnici Vlade TK: ministar finansija Jakub Suljkanović i Zlatan Muratović ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta, kao i predstavnici Općine Srebrenik: Muhamed Jašarević šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti i Mehmed Bajraktarević poslanik u Skupštini TK, koji su dali podršku povratku učenika hrvatske nacionalnosti u spionica skola5matičnu školu. -“Uz sve ono što se dešava kada je riječ o obrazovanju u BiH , famoznim slučajevima dvije škole pod jednim krovom, segregaciji i podijeli učenika, OŠ Špionica i Općina Srebrenik predstavljaju i više nego pozitivan primjer na koji način treba rješavati aktuelna pitanja”-naglasio je ovom prilikom ministar Muratović zaželivši svim učenicima i uposlenicima sretan i uspješan početak nove školske godine. Obzirom da su ovom prilikom istaknuti i tehnički problemi sa kojima se ova škola susreće, poput potrebe za obnovom školskog inventara, rekonstrukciji učioničkog prostora i mokrih čvorova, punu podršku u rješavanju ovih problema i obezbjeđenju finansijskih sredstava, u narednim budžetskim projekcijama, u ime Vlade TK, obećao je i ministar finansija Jakub Suljkanović. Zahvalnost za realizaciju projekta, svim sudionicima povratka učenika hrvatske nacionalnosti u matičnu školu ovom prilikom izrazio je i Mato Matijević, predstavnik roditelja.




https://srebrenik.ba/blog-arhiva/vijest ... u-spionici

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 20:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Daj predstavi sad probleme Hrvata u Opcini Srebrenik
Kad nesto kazes iza te rijeci staji i obrazlozi
Evo jos jednog ugrozenog Hrvata na opcini Srebrenik vlasnika hotela Orion i Metropola u Srebreniku Mate.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 21:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Ti od 30.000 Hrvata TK nadjes par njih da me demantujes.

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 21:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Ne vrdaj spominjao si Srebrenicku opcinu.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 22:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26
Postovi: 22751
Iz koje cure Hrvati, koliko ih je ostalo u Strazi, i selima prema Tuzli?

_________________
Sanjam da pripojim RH BiH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Živjeti u TK
PostPostano: 15 sij 2019, 22:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Cure i Bošnjaci iz srebreničke općine a i kantona.
A Hrvata u Srebrenickoj opcini nije ni bio veci broj 1990 godina.
To je bilo dominantno bošnjačko mjesto.



slika

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 683 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO