|
|
Stranica: 1/8.
|
[ 181 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 08:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43692 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Anketa je naravski tajna.
Zanima me da vidim neki uzorak jer mislim da smo mješaniji nego što mislilo, što naravski i može a i ne mora imati posljedice na političke vizure.
Ja sam 100% Hrvat po načinu na kojem je anketa postavljena, ali s obzirom da sam radio genetska istraživanja, od 4 koljena pa nadalje ima puno kombinacija, što znači da je do druge polovice 19 stoljeća stoljeća i religija i etnija možda bila malo fluidnija, barem po pitanju braka.
Svi mi imamo 8 pradjeda/prababa, pa sračunajte. Ići dalje od toga je već teže jer se ide u neke predaje.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 09:46 |
|
|
Citat: religija i etnija možda bila malo fluidnija Iz nekih predaja i sjećanja na pretke u našem kraju da se vidjeti kako je većina žena imala djecu sa dva i više muškaraca. Zbog toga se ispituje do "13" koljena porijeklo momka i cure, je li neka prababa bila na glasu. Nekako se prirodno osjeća velika nezainteresiranost za cure i momke iz okolnih naselja, rekao bih genetska odbojnost. Čim maknu dalje, odmah nađu sebi curu / momka. Ne bih me čudilo da je tu umočio i koji turčin, vlah iz okolnih sela i obrnuto.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 09:51 |
|
|
|
Jedna prabaka nešto drugo, ostali tada dominantno ili stopostotno Hrvati krvlju. Kad bi se baš sve zbrajalo možda sam krvlju 80-82 posto Hrvat.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 11:08 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47188 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Dokle znam za pretke sve Hrvati, pošto sam porijeklom iz pretežno jednonacionalnog kraja. U daljnim koljenima tko zna, prezimenjaka ima dosta konvertita.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 11:42 |
|
|
volvoks je napisao/la: Jedna prabaka nešto drugo, ostali tada dominantno ili stopostotno Hrvati krvlju. Kad bi se baš sve zbrajalo možda sam krvlju 80-82 posto Hrvat. Vjerojatno Srpkinja.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 11:45 |
|
|
daramo je napisao/la: Dokle znam za pretke sve Hrvati, pošto sam porijeklom iz pretežno jednonacionalnog kraja. U daljnim koljenima tko zna, prezimenjaka ima dosta konvertita. Kako se prezivas. Mjesovitih brakova u centralnoj Srbiji nema ni 2 posto. Jedino sa ciganima mk bugijima. Vojvodina je druga priča. Ima samo 10 čistunaca i jedan mjesanac Volvoks sa srpskom krvlju.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 11:52 |
|
|
|
Moji svi Hrvati, generacijama.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 11:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47188 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Autohtono hercegovačko prezime ima ga samo na potezu doline Neretve od Mostara do Opuzena, uopće nema Srba s tim prezimenom To je slična situacija kao u Hercegovini gdje je bilo malo miješanja u prošlosti, Srbi i Hrvati fizički odvojeni Neretvom, konvertiti su se pretežno držali kasaba. Do miješanja tek dolazi u Titinoj Jugi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
cvv35
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:00 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2015, 22:50 Postovi: 680 Lokacija: Okupirani teritorij
|
75%. A ne vjerujem da genetika moze imati ikakve veze sa etnickom pripadnoscu, ako se vec redovno umakalo sa strane kao sto MiB kaze. 
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=yBEVC-YZTVU pax tibi marce evangelista meus
Non bene pro toto libertas venditur auro!
Srbi RAUS!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:01 |
|
|
Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:10 |
|
|
|
Pa normalno kad su Hrvati, Srbi i Bošnjaci genetski veoma slični u BiH. Većinom prevladava stari genom koji je stariji od sve 3 religije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:11 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Grude, štaš. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43692 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Pa ne čudi za nas iz pasivnih krajeva. Nikakve prometne veze, niko nije odlazio iz rodnog sela, a jedini katolici su bili Hrvati barem do kasnog 19.og stoljeća. U Hrvatskoj, pogotovo urbanoj si imao Mađare, Švabe, Čehe, Slovake, Slovence, Talijane itd. That being said, dedera nabroji te ostale. Meni tek u četvrtom koljenu i dalje nešto Srba iz istočne Hercegovine (pretežno) i nešto malo bh. muslimana (i ona spomenuta Turkinja koja je imala pretke iz Hercegovine). I mali postotak aškenazi Židova (ne mogu objasniti, ako je uopće točno), ali to je možda tek od 7 koljena nadalje.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Tvoji su onda ranije došli u grad, mi čistunci smo većinom potomci seljaka 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:14 |
|
|
daramo je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Tvoji su onda ranije došli u grad, mi čistunci smo većinom potomci seljaka   Ma jok, ja sam isto seljančica, mama iz Slavonije (s njene strane su ovi što su druge nacionalnosti), a tata Prigorac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:20 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa ne čudi za nas iz pasivnih krajeva. Nikakve prometne veze, niko nije odlazio iz rodnog sela, a jedini katolici su bili Hrvati barem do kasnog 19.og stoljeća. U Hrvatskoj, pogotovo urbanoj si imao Mađare, Švabe, Čehe, Slovake, Slovence, Talijane itd.
Žena se tražila u okolnim selima i gledalo se iz čijih je kuća, na selu se i dan danas nije toliko promijenilo. Momci iz zapadne Hercegovine se većinom žene iz blizine, jedino u Mostaru dolazi do zbližavanja Herceg Bosne. Evo kod mene od kad smo u Mostaru dobili smo rodbinu iz visoke Hercegovine, Srednje Bosne, još fali da ufatim kakvu Šokicu iz Posavine da kompletiramo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:21 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Pretpostavljam da si egzotična i rasna žena. Prava lepotica. Mix je strasno dobar jer prociscuje krv. Nije dobro da se ljudi uzimaju sa mikro područja. Npr Grude Široki jer su svi rodje dalje. Vuče ka incestu i slabijim jedinkama. Mentalno estetskih karakteristika i performansi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:23 |
|
|
|
Eto, možete dostaviti i 6 od 8 prezimena (nemojte naravski očevo/svoje i majčino).
Mojih 6 od 8: Brajković, Ostojić, Matić, Krešić, Butigan i Ivanković.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:24 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Pa ne čudi za nas iz pasivnih krajeva. Nikakve prometne veze, niko nije odlazio iz rodnog sela, a jedini katolici su bili Hrvati barem do kasnog 19.og stoljeća. U Hrvatskoj, pogotovo urbanoj si imao Mađare, Švabe, Čehe, Slovake, Slovence, Talijane itd. That being said, dedera nabroji te ostale. Meni tek u četvrtom koljenu i dalje nešto Srba iz istočne Hercegovine (pretežno) i nešto malo bh. muslimana (i ona spomenuta Turkinja koja je imala pretke iz Hercegovine). I mali postotak aškenazi Židova (ne mogu objasniti, ako je uopće točno), ali to je možda tek od 7 koljena nadalje. Jedni pradjed i prabaka su bili Mađari, odnosno omama i otata kako smo ih uvijek zvali, a jedna prabaka je bila Slovakinja, al udala se za Hrvata (bar mislim). A od tate koliko znam unazad su svi Hrvati. Dalje od toga ni ne znam.. Mamino prezime bih rekla da je vjerojatno mađarsko, a tatinog ima posvuda po bivšoj AU. I moje prezime mi je baš če če, jedno od najkul 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:25 |
|
|
KiM je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Pretpostavljam da si egzotična i rasna žena. Prava lepotica. Mix je strasno dobar jer prociscuje krv. Nije dobro da se ljudi uzimaju sa mikro područja. Npr Grude Široki jer su svi rodje dalje. Vuče ka incestu i slabijim jedinkama. Mentalno estetskih karakteristika i performansi. Ništa od toga kod nas. RKC je čuvala fenomenalnu evidenciju za svaku župu, i nije se smjelo uzimati ništa unutar trećeg koljena (ili četvrtog, zaboravih).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:26 |
|
|
KiM je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Auuf, kolko čistokrvaca ovdje  Meni su troje (možda i četvero) kolko znam bili druge nacionalnosti, tako da bih prema ovoj tablici bila 50 ili 62,5%. Samo što mi ti postoci nemaju baš smisla, valjda je 50% onaj kome je jedan roditelj druge nacionalnosti, a ne pradjedi i prabake, sve ovo prije je već dobro razvodnjeno do danas. Pretpostavljam da si egzotična i rasna žena. Prava lepotica. Mix je strasno dobar jer prociscuje krv. Nije dobro da se ljudi uzimaju sa mikro područja. Npr Grude Široki jer su svi rodje dalje. Vuče ka incestu i slabijim jedinkama. Mentalno estetskih karakteristika i performansi. Nisam, sasvim sam obična.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa ne čudi za nas iz pasivnih krajeva. Nikakve prometne veze, niko nije odlazio iz rodnog sela, a jedini katolici su bili Hrvati barem do kasnog 19.og stoljeća. U Hrvatskoj, pogotovo urbanoj si imao Mađare, Švabe, Čehe, Slovake, Slovence, Talijane itd.
Žena se tražila u okolnim selima i gledalo se iz čijih je kuća, na selu se i dan danas nije toliko promijenilo. Momci iz zapadne Hercegovine se većinom žene iz blizine, jedino u Mostaru dolazi do zbližavanja Herceg Bosne. Evo kod mene od kad smo u Mostaru dobili smo rodbinu iz visoke Hercegovine, Srednje Bosne, još fali da ufatim kakvu Šokicu iz Posavine da kompletiramo  S tim da su skoro svi iz srednje Bosne i Posavine (izuzev Kraljeve Sutjeske), porijeklom iz Hercegovine i Dalmatinske zagore ako se gleda unatrag do 18 stoljeća.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:29 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa ne čudi za nas iz pasivnih krajeva. Nikakve prometne veze, niko nije odlazio iz rodnog sela, a jedini katolici su bili Hrvati barem do kasnog 19.og stoljeća. U Hrvatskoj, pogotovo urbanoj si imao Mađare, Švabe, Čehe, Slovake, Slovence, Talijane itd.
That being said, dedera nabroji te ostale.
Meni tek u četvrtom koljenu i dalje nešto Srba iz istočne Hercegovine (pretežno) i nešto malo bh. muslimana (i ona spomenuta Turkinja koja je imala pretke iz Hercegovine). I mali postotak aškenazi Židova (ne mogu objasniti, ako je uopće točno), ali to je možda tek od 7 koljena nadalje.
Jedni pradjed i prabaka su bili Mađari, odnosno omama i otata kako smo ih uvijek zvali, a jedna prabaka je bila Slovakinja, al udala se za Hrvata (bar mislim). A od tate koliko znam unazad su svi Hrvati. Dalje od toga ni ne znam.. Mamino prezime bih rekla da je vjerojatno mađarsko, a tatinog ima posvuda po bivšoj AU. I moje prezime mi je baš če če, jedno od najkul  Baš očekivano. Po tome se vidi da je religija bila važnija od naroda ili nacije, mada je opet nejasno kako su komunicirale te hrvatsko-mađarske ili hrvatsko-slovačke kombinacije od prije 125 godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:32 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: KiM je napisao/la: Pretpostavljam da si egzotična i rasna žena. Prava lepotica. Mix je strasno dobar jer prociscuje krv. Nije dobro da se ljudi uzimaju sa mikro područja. Npr Grude Široki jer su svi rodje dalje. Vuče ka incestu i slabijim jedinkama. Mentalno estetskih karakteristika i performansi. Ništa od toga kod nas. RKC je čuvala fenomenalnu evidenciju za svaku župu, i nije se smjelo uzimati ništa unutar trećeg koljena (ili četvrtog, zaboravih). Malo je to 4 to koleno. SPC brani brakove sve do 7 og kolena. Smatra rodoskrvnuce. Valjda smatraju da se onda počistila krv. Moji su sa 40km vazdušne linije. Prva žena i ja sa kojom imam 2 sina 35 km. Lepotani su mi sinovi. Sali ću ih devojke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Raznolika etnička porijekla Postano: 24 ruj 2016, 12:32 |
|
|
KiM je napisao/la: Nije dobro da se ljudi uzimaju sa mikro područja. Npr Grude Široki jer su svi rodje dalje. Vuče ka incestu i slabijim jedinkama. Mentalno estetskih karakteristika i performansi. Odakle raznolikosti u BiH koja je što se tiče genoma najmonolitnija u Europi, pogotovo Hercegovina. BiH zbog izoliranosti i terena ima najjednoličniji genom u JI Europi, u rangu s izoliranom Baskijom, Sardinijom i takvim planinskim predjelima.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|