HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 lip 2025, 13:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Jeste li za legalizaciju Marihuane u RH ?
Za 55%  55%  [ 23 ]
Protiv 45%  45%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 42
Autor/ica Poruka
 Naslov: Jeste li za legalizaciju Marihuane ?
PostPostano: 30 pro 2021, 17:58 

Moje mišljenje je da u jednu ruku bi bilo dobro jel bi od onolike Slavonije napravili milijarde eura a protiv sam jer loše utječe na ljude .

Smatram da marihuana nije ništa štetnija od alkohola .

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

Naslov: Re: Jeste li za legalizaciju Marihuane ?
PostPostano: 30 pro 2021, 18:10 

Štetniji je alkohol.

Ps. Konzumiram alkohol, a ne marihuanu.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 18:11 

Ako je štetniji alkohol onda zabranit i alkohol.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 18:14 

Ja konzumiram oboje, samo rijetko i pomalo. Odlično je umjereno, samo je dakle stvar količine i učestalosti.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:10 

borak je napisao/la:
Štetniji je alkohol.

Ps. Konzumiram alkohol, a ne marihuanu.

Štetnije su i cigareta, ne samo da sam za lrgalizaciju maruhuane. nego i prohibiciju duvana. Treba mi pomoć države da ostavim cigare, koje u sebi imaju preko deset hiljada kancerogenih supstanci, dok marihuana može da se koristiti kao sredstvo za olakšavanje nrprijatnih simptoma raka. Nije lek, ne leči of raka, ali omgućava koliko, toliko život obolelih od raka čini manje nepodnošljivim. Dok opijati termonalno bolrsnim čine ostatak žibota potpuno podnošljivim. A opijati stvaraju nekolikoo puta manju zavisnost od nikotina. Lakše je ostaviti heroin nego cigarete, nez ikakve zajebanvije. Takoće, butra razara pluća deset pita višenod cigara. Tri sprave imaju katrana kao pakla cigara.

Inače, s obzirom da su novogodišnji praznici , po običaju sam se danas snabdeo sa tri grama heroina. Pošmrkao sam kvoter pre pola sata, osećam se neverovatno fantastični i nemam nikakvu bojazan da ću se navući nakon dva dana šmrkanja, ali baš nikakvu.

Inače da trava ne stvara zavisnost je žešći mit, stvara itekakvu psihičku zavisnost, ni bliizu kao od ostalih nelegalnih droga, i posebno od cigareta i akohola, ali ako duva⁷⁸ svaki dan po ceo dan, što sam ja par godina radio, nije baš mačiji kašalj ostaviti. Znači trava stvara zavisnost ako mnogo pušiš svaki dan, ko god tvrdi suprotno ili laže ili duva jednom nedeljno. Ali ako duvaš svaki dan, stvori zavisnost, i to ne baš malu.

Inače, lerdi za hors mi je drugar iz detinjstva, tako da ne samo da me ne krati, nego i dobijem nekrštenu robu koju on uzima i ja dobijam bez njegovog prethodnog razblaživanja, što dobijaju njegovi klijenti. Baš sam se ispeglao kao tetreb i ostaću ispeglan do kraja godine, i neću uzimati do sledeće nove godine. Eventualno jednom ili dva puta, šro je baš nikakva šteta po zdrabljemi nikskav rizik da se navučem. Ali jako mali ljudi može to da radi. Ja mogu zbog svog iskustva sa tim, iskreno molim da ljudi ovo ne shvate kao prepotuku da probaju dio, ne zajebavajte e sa tum, možr . Osećam se stvarno fantastično, lik stvarno uvek ima vrhunsku robu, čak i nakon krštenja, ali ovo što ja dobijem je baš žestoko kvalitetno.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:14 

Da, baš nam treba dosta usporenih, operisanih od mehaničkih sposobnosti retarda u svakodnevnom životu, saobraćaju, poslu itd...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:39 

Treba legalizovati kanabis u medicinske svrge

Nekolicina mojih prijatelja iz slovenske farmaceutske industrije su spremni uložiti novac u proizvode na bazi kanabisa u medicinske svrhe zajedno sa švicarskim partnerima, ali u BiH nema zakona o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe, tako da 0 points

Prije: Muslimani su hrvatsko cvijeće.
Danas: Muslimani su evropsko cvijeće.
EU = NDH

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:39 

Karabaja je napisao/la:
Da, baš nam treba dosta usporenih, operisanih od mehaničkih sposobnosti retarda u svakodnevnom životu, saobraćaju, poslu itd...

A pijani ti trebaju? Ja sam rekao da trava nije ni blizu bezazlena kao što ljudi misle, ali je opet višestruko manje opasna po zdravlje od alkohola i pljuga.

I priznaj iskreno, da li bi mogao da provališ da sam treniutno otkinut of horsa, da to nisam rekao? A ubijen sam. Jedina razlika je što svaki post moram deset puta da ispravljam zbog grešaka u kucanju, inače nemam otežanu sposobnost smišljanja rečenica. A razvaljen sam. Štaviše, upravo sam rešio da povučem još jednu crticu nakon što napišem ovaj post.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:42 

Meni bi trebalo čisto da lakše prebolim ovaj javašluk u zemlji!
Nisam nikada probala, ali zamišljam to ovako:
Povučem koji dim!
Kaže mi direktor: kasniš deset minuta! Ja njemu, onako ležerno, pa šta ako kasnim!? Tebi radna sedmica traje tri dana, po pet sati, ne računajući pauzu, nasmiješim mu se, štipnem ga za obraz i odgegam u kancelariju!
Vratim se kući, povučem opet!
Gledam TV. Kažu, povećanje plate dvadeset KM! Vrisnem, poskočim, odigram lambadu od puste sreće!
Pred spavanje opet...!
Dodik daje izjavu: Napokon braćo i sestre, samostalna RS! Nastavljamo gdje smo stali!
Opet tri, četiri dima!
I tako pušim, pušim, dok se ne napušim! Sve do kraja života!

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:43 

Th1950 je napisao/la:
Moje mišljenje je da u jednu ruku bi bilo dobro jel bi od onolike Slavonije napravili milijarde eura a protiv sam jer loše utječe na ljude .

..lupetaš kad bi se legalizirala cijena bi pala deset puta a i ovako je dostupna.. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:48 

laganini je napisao/la:
Th1950 je napisao/la:

..lupetaš kad bi se legalizirala cijena bi pala deset puta a i ovako je dostupna.. :zubati

Naprotiv, cena bi porasla, jer bi morao da plaćaš ODV i još nek posevne takse. Najskulja trava na svetu je u Holandiji. Inače, trenutno, gram vutre, barem u Srbiji, košta kao pola grama heroina,

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:49 

Ja sam za legalizaciju svega, naravno uz debele akcize. Svako mora za sebe da odluči šta će konzumirati.

Zabrana supstanci i hapšenje nekoga za posedovanje dotičnih je definicija zločina bez žrtve.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:50 

Pa, ja sam platio joint nedavno oko 50 kn tj. 7 € tako da je Karmelo u pravu.

I bolje trava neho alkohol. I s tim se slažem.

Bar nećeš sjest vozit i bit okuražen jos.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:51 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

A pijani ti trebaju? Ja sam rekao da trava nije ni blizu bezazlena kao što ljudi misle, ali je opet višestruko manje opasna po zdravlje od alkohola i pljuga.

I priznaj iskreno, da li bi mogao da provališ da sam treniutno otkinut of horsa, da to nisam rekao? A ubijen sam. Jedina razlika je što svaki post moram deset puta da ispravljam zbog grešaka u kucanju, inače nemam otežanu sposobnost smišljanja rečenica. A razvaljen sam. Štaviše, upravo sam rešio da povučem još jednu crticu nakon što napišem ovaj post.

..pijenje alkohola ne mora značiti opijanje..a kad si vec prica obovisnostima od cigara u pravu si brat mi je nedavno umra od karcinoma pluća i bio na kisiku skinemo mu kisik on zapali.. :neznam

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:55 

laganini je napisao/la:
..pijenje alkohola ne mora značiti opijanje..a kad si vec prica obovisnostima od cigara u pravu si brat mi je nedavno umra od karcinoma pluća i bio na kisiku skinemo mu kisik on zapali.. :neznam

Skorašnji slučaj iz Makedonije... :smajl049

Citat:
Pacijent u Tetovu zapalio sebi lice jer je uzeo cigaretu nakon skidanja maske za kisik

https://www.klix.ba/vijesti/regija/paci ... /211227046

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:56 

Srcem i dušom ZA. S tim da država kontrolira coffee shopove i da se strogo kontrolira tko kupuje. Primarno iz medicinskih razloga, punoljetna mladež rekreativno primarno strana. Svi možemo gluho bilo oboljeti , pa će nam zatrebat preparat od marihuane, a seljaci ne daju. Turizam bi procvjetao diljem BiH. Ganja farmer.

slika

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 19:57 

Skeletor je napisao/la:
Ja sam za legalizaciju svega, naravno uz debele akcize. Svako mora za sebe da odluči šta će konzumirati.

Zabrana supstanci i hapšenje nekoga za posedovanje dotičnih je definicija zločina bez žrtve.

Opijate i metamfetamin ni slucčajno ne treba legalizovati, to su vrhunski otrovi. Nisu ako ih uzimaš najviše jednom mesečno, ali malo kome to polazi za rukom. Ja mogu, ali nakon što sam stekao veliko iskustvo nakon godina redovne zloupotrebe kojom sam sebi skratio život za najmanje desetak godina. Te supstance nisu znimalo ajebancija.
.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:02 

Pacijenti od multiple skleroze doslovce umiru i žive kraće 10 do 20 godina, jer kanabis nije legaliziran u medicinske svrhe!!!

Oboljeli od raka mjesecima, pa i godinama pate od bolova koje bi obični dim od kanabisa izliječio, pa ne mogu da dođu do trave.

Samo najveća ljudska pogan može biti protiv legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

http://www.uskinfo.ba/vijest/irfan-ribic-kako-sam-izlijecio-ms-uljem-kanabisa/31422

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:03 

Za legalizaciju sam svih droga, pa i najtezih. Personal responsibility, bros.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:08 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

Ne trebaju mi ni pijani, i to bi zabranio.
Ne mogu trenutno, ali da radis recimo u opstini, i da 10 puta prepravljas dokument koji sam dosao izvaditi, naravno da bi primjetio.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:09 

Koji si ti kralj Carmello..

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:11 

Glasah za ZA ali cisto iz navike jer me boli kurac da li je ili nije posto nabavljam redovno i mogu nabaviti kad god hocu.

Kod nas se te ustvari uopste vise i ne kaznjava. Jedino prodaja.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:13 

Skeletor je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Skorašnji slučaj iz Makedonije... :smajl049

Citat:
Pacijent u Tetovu zapalio sebi lice jer je uzeo cigaretu nakon skidanja maske za kisik

https://www.klix.ba/vijesti/regija/paci ... /211227046

..kunem se da je istina .: :ucelo

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:15 

Ustvari bi legalizacija bila shit jer bi se drzava nakacila na to pa bi garant poskupilo. Et u Hol. skuplje u shopu nego kod nas na crnjaka.

Kad je uveden euro prije 20 godina odmah je poskupilo. Sto je nekad bilo 500 silinga postade 50 eura, a 50 eura je ustvari 700 silinga. Naravno ne kod svih ali kod vecine. Mislim na 5 grama.

Ali zato evo 2022 a cijena jos uvijek 50 eura maximalno. Kurac bi to bilo da se uvede prokleti i postrani i smrdljivi kapitalizam.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2021, 20:17 

Mi se svi trebamo ugledat na Češku, slavenska Nizozemska. Baš mi se sviđa ta zemlja, šteta što nije ostvarena ideja o uniji s njom umjesto što smo k Srbima išli.

Trava, prostitucija, sve dozvoljeno ali nadzirano.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 75 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: