HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 lip 2025, 18:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Etika
PostPostano: 07 svi 2022, 00:57 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cla ... omentari_d

Tema je općenita, ali evo prvi slučaj za razmotiti.

Po meni, ovo bi se moralo kvalificirati kao pokušaj eutanazije, jer ne vrijedi čak ni prigovor "moje tijelo, moj izbor" jer ovo dijete može samostalno živjeti ako se porodi u ovom tjednu trudnoće. Nije više ovisno o tijelu majke, može samostalno disati. (nije "parazit" kao fetus u ranijim stadijima)

Zanimljivo kako mediji koji podržavaju želju majke za "abortusom", konstantno govore "6. mjesec", iako će se za par dana raditi o 7. mjesecu trudnoće. Zaokružuju 6.9 na 6. (od ukupno 9)

Šokirao sam se i da u ovoj vijesti doktori navode da je šansa da se dijete izliječi 25 do 30 posto. To je ogromna šansa.

Meni se čini da majka nije dobro shvatila što znače koje riječi, i šta znače fraze vjerojatno, gotovo sigurno, postoji mogućnost i slično. A možda je i matematički nepismena i ne zna šta znači 25%.

U 7. mjesecu ne možeš raditi abortus. Možeš inducirati porod, pa valjda izvršiti "vanjski abortus" čekićem po glavi. Ne znam je li to hoće?

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Naslov: Re: Etika
PostPostano: 07 svi 2022, 00:58 

U međuvremenu vrijeme ide.

Također, bilo bi zanimljivo vidjeti reakciju npr. Indexa da mala preživi i da ju se uspješno operira. Vjerojatno bi tema jednostavno nestala. Zato ja ne bih na njihovom mjestu tako samopouzdano i đonom išao na ovo. Nije to zauzimanje nekog stava koji se nikad neće moći provjeriti.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 01:04 

Da budem jasan, podržavam ovo što rade etičke komisije medicine, mislim da rade dobar posao. Ne uspostavljaju proizvoljne dogmi i umjetne granice tamo gdje su prirodno mutne, te smatam da je mišljenje katoličke crkve (i cijela njihova teologija duše, a koja tobože uskače u jajnu stanicu) potpuno irelevantno, dapače smatram da je pogrešno, i ne smatram da spermij, neoplođena ili oplođena jajna stanica ima ista prava kao razvijeni čovjek, ovo dijete po meni jasno ima pravo živjeti, samom činjenicom da mu ne treba uopće majka za živjeti. To je posebna velika razlika kojom se čak i "moje tijelo" argument stavlja ad adca.

Sa svakim danom slučaj postaje sve bizarniji. Jer se porod približava.

A majka će se nakon poroda naći u situaciji da navija da dijete umre, da ju mediji i čitava nacija ne razapne, ako preživi i izliječi se. (kao što će i svi mediji koji su na strani "abortusa" u ovom slučaju navijati za smrt nakon poroda, da sebično izbjegnu odgovornost i neugodnost).

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 13:53 

Namjeravala sam i ja otvoriti temu o ovom slučaju. Pa je dobro što si ti to uradio, u nešto širem kontekstu.

Koliko sam ja pratila slučaj Mirelin, šanse za izlječenje djeteta teško je prognozirati. Tumor je 6*4 cm. Pa i kad bi beba prezivjela porodjaj, vjerovatno bi umrla na stolu dok je operiraju. Ili u najboljem slucaju ostala kao biljka. Nakon odstranjivanja polovice mozga.
Malo je glupo porodjenje, no čula sam ga od stručnjaka. Jedno je odstraniti tumor veličine kikirikija, a nešto sasvim drugo tumor veličine mandarine.
Da novorodjenče moze primiti kemoterapije prije operacije, šanse za prezivljavane bi mu bile mnogo veće. Tumor mozda (ne moze se u HR uraditi biopsija ploda) nije maligni. No bez obzira na to, i ako je benigni morao bi se odstraniti zbog veličine. I u najboljem slučaju znači, njegova velicina ometala bi motoričke sposobnosti u razvoju djeteta. Što je opet lutrija.

Pored svega toga slučaj ove zene u HR datira iz aprila, no morala je danima čekati na dijagnozu. Kako god, beba u 24 nedelji ima već vitalne funkcije. I zbilja je diskutabilno kako bi se izveo „abortus“. U aprilu je vjerovatno takodjer beba imala vitalne funkcije. Znači abortus takodjer nije dolazio u obzir. Mislim da bi porodjaj bio mnogo bolja opcija. Nakon porodjaja biopsija, operacija i kemoterapije. Ako novotodjenče prezivi naravno.

Svaki porod je ionako lutrija. I nikad se ne zna što moze poći po zlu. Kad je majka ili novorodjence posrijedi. Pa tako i da nema ove dijagnoze, loše po novorodjenče moglo je doći do drugih komplikacija koje bi takodjer mogle izazvati nezeljene posljedice. (Prekid dovoda kisika u mozak novorodjenčeta) i sl.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 13:59 

Kako bi to naši stari rekli , u Božije ruke pa šta bude !

A ubijat djete nikad nije riješenje !

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 16:02 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Pored svega toga slučaj ove zene u HR datira iz aprila, no morala je danima čekati na dijagnozu. Kako god, beba u 24 nedelji ima već vitalne funkcije. I zbilja je diskutabilno kako bi se izveo „abortus“. U aprilu je vjerovatno takodjer beba imala vitalne funkcije. Znači abortus takodjer nije dolazio u obzir. Mislim da bi porodjaj bio mnogo bolja opcija.

Ova beba doslovce više ne treba tijelo majke, osim da se još malo razvije tijekom preostala 2 mjeseca, što je samo bonus.

Može se poroditi odmah danas.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 16:11 

Malo pozadine cijelog slučaja, iz vizure majke

https://www.index.hr/vijesti/clanak/beb ... omentari_d

Citat:
Nisu vam nigdje u dokumentaciji dali nikakve prognoze?

Jesu, doktorica na Svetom Duhu u zadnjoj je rečenici napisala da su prognoze za majku i za dijete vrlo nepovoljne. No poslala me je kući bez ikakvih informacija o tome što bih dalje mogla i trebala. Nitko me nije uputio na etičko povjerenstvo. Jedino što mi je rekla bilo je da se idem informirati o prekidu trudnoće u Sloveniji.

Jeste li pitali liječnike može li bolest djeteta na neki način ugroziti vaše zdravlje?

Ne. Nitko mi nije rekao da postoji mogućnost da maligne stanice utječu na mene.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 16:43 

Robbie MO je napisao/la:
Pored svega toga slučaj ove zene u HR datira iz aprila, no morala je danima čekati na dijagnozu. Kako god, beba u 24 nedelji ima već vitalne funkcije. I zbilja je diskutabilno kako bi se izveo „abortus“. U aprilu je vjerovatno takodjer beba imala vitalne funkcije. Znači abortus takodjer nije dolazio u obzir. Mislim da bi porodjaj bio mnogo bolja opcija.

Ova beba doslovce više ne treba tijelo majke, osim da se još malo razvije tijekom preostala 2 mjeseca, što je samo bonus.

Može se poroditi odmah danas.

Beba se nosi 40 nedelja/tjedana. Taj period je malo „razvučen“ kao pojam.

Negdje od 20 do 22 nedelje/tjedna „ozivljava“. Pokrece se i vitalne funkcije počinju raditi. Znači praktično: da vjerovatno pluća i općenito tijelo nisu do kraja razvijeni. Ali Inkubator bi mogao nadomjestiti to. Recimo radjaju se djeca u 28-30 tom tjednu/nedelji (tkz sedmačani) i prezivljavaju u 90% slučajeva.
E sad Mirela se boji ove dijagnoze, porodjaja i svega što bi moglo uslijediti nakon toga. No činjenica je da ni u aprilu odmah nakon pregleda, da je dobila dijagnozu, ona ne bi mogla „abortirati“.
Kad djete „ozivi“ u stomaku morao bi se porod izazvati. Ako se rodi zivo i pored dijagnoze, sta onda? Sto kazes ti ne mogu ga naknadno ubiti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 16:45 

Robbie MO je napisao/la:

Citat:
Nisu vam nigdje u dokumentaciji dali nikakve prognoze?

Jesu, doktorica na Svetom Duhu u zadnjoj je rečenici napisala da su prognoze za majku i za dijete vrlo nepovoljne. No poslala me je kući bez ikakvih informacija o tome što bih dalje mogla i trebala. Nitko me nije uputio na etičko povjerenstvo. Jedino što mi je rekla bilo je da se idem informirati o prekidu trudnoće u Sloveniji.

Jeste li pitali liječnike može li bolest djeteta na neki način ugroziti vaše zdravlje?

Ne. Nitko mi nije rekao da postoji mogućnost da maligne stanice utječu na mene.

Ne kuzim ni kako bi u Sloveniji u tom stadiju mogli joj napraviti abortus. Apsolutno mi je nejasno na što se upućuje.

Razgovarala sam sa zenama kojim je djete „umrlo u stomaku“ i u ovom stadiju iznad 22 nedelje sve su morale ići na porodjaj. Znači dripom se izazovu trudovi i porode se. Nije mi jasno. Šta bi Slovenci napravili.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 17:00 

Necu da zvucim grubo I bezosjecajno, ali ako je vec utvrdjena teska dijagnoza smatram da je bolje reagovati na vrijeme I sprijeciti I djetetovu I porodicnu patnju.
U velikom broju takvih slucajeva lijecenje takve dijagnoze je veoma bolno I dugotrajno, kako za dijete, tako I za roditelje.
Sta je sa prirodnom selekcijom?
Stvari treba prepustiti prirodnim tokom da idu. Zivotinje odbacuju bolesnu mladuncad. Znaju da bi se mucili, a I unazadili zdrave.
Naravno, majka treba da donese odluku I ne treba je osudjivati bilo sta da odluci.
Ocevi ne. Muskarci se veoma tesko nose sa bolescu, bill zene ili djeteta, te u vecini slucajeva napustaju porodicu.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 17:18 

Lapo-lapo je napisao/la:
Necu da zvucim grubo I bezosjecajno, ali ako je vec utvrdjena teska dijagnoza smatram da je bolje reagovati na vrijeme I sprijeciti I djetetovu I porodicnu patnju.
U velikom broju takvih slucajeva lijecenje takve dijagnoze je veoma bolno I dugotrajno, kako za dijete, tako I za roditelje.
Stvari treba prepustiti prirodnim tokom da idu. Zivotinje odbacuju bolesnu mladuncad. Znaju da bi se mucili, a I unazadili zdrave.
Naravno, majka treba da donese odluku I ne treba je osudjivati bilo sta da odluci.
Ocevi ne. Muskarci se veoma tesko nose sa bolescu, bill zene ili djeteta, te u vecini slucajeva napustaju porodicu.

Dijagnoza je bez sumnje teška. No problem je u tome što abortus se radi do 10 nedelje/tjedna. Sve iznad toga u većini EU je nezakonito. Ja razumijem strahove majke. Osobito ako bi se ispostavilo da je tumor maligni. No s druge strane trudnoća je „previsoka“ da bi se abortus napravio. Ubijedjena sam da bi morali porod dripovima izazvati i poroditi majku. Tesko je biti „mjerodavan sudija“.

Citat:
Trudnica Mirela Čavajda (39) proteklih dana postala glavna vijest u domaćim medijima nakon što je objavila da joj je u 24. tjednu trudnoće magnetskom rezonancijom na Svetom Duhu potvrđeno da beba u njezinoj maternici ima golemi tumor na mozgu zbog kojega su joj šanse da će preživjeti male, a liječnici kojima se obratila su je uvjeravali da joj ne mogu pomoći jer je u Hrvatskoj pobačaj nakon 10. tjedna trudnoće protuzakonit. Zbog svega je odlučila prekinuti trudnoću u Sloveniji, a već je i zakazala termin. Čavajdi su proteklih dana javnu podršku pružile i brojne osobe iz javnog života, a sada se na cijelu slučaj osvrnula i Ljiljana Nikolovska (57), bivša pjevačica Magazina. Nikolovska je na svom Facebooku objavila status kojim je podržala Mirelu Čavajdu.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 18:07 

Robbie MO je napisao/la:

Ne kuzim ni kako bi u Sloveniji u tom stadiju mogli joj napraviti abortus. Apsolutno mi je nejasno na što se upućuje.

Razgovarala sam sa zenama kojim je djete „umrlo u stomaku“ i u ovom stadiju iznad 22 nedelje sve su morale ići na porodjaj. Znači dripom se izazovu trudovi i porode se. Nije mi jasno. Šta bi Slovenci napravili.

Ni u Sloveniji ne ide na abortus. U tom gore intervuu kaže da ide u Sloveniju na porod. :neznam

Citat:
Kome ste se obratili u Sloveniji? Jednoj bolnici ili više?

Poslala sam upit na KBC Ljubljana na prijedlog više liječnika, prvo svoje ginekologinje, a potom i ginekologinje na Svetom Duhu i konačno u Petrovoj. Odgovor sam dobila isti dan. Bili su vrlo ljubazni i dogovorili smo prijem u bolnicu. Već nakon pet dana bila sam na pregledu kod njih. Komisija je zakazana 10. svibnja. Rekli su mi da sa sobom ponesem stvari za bolnicu jer će odgovor, sukladno nalazima, gotovo sigurno biti potvrdan. U četvrtak bi trebao biti porod, a u petak bih trebala biti nazad kod svoje obitelji.

Valjda ide u Sloveniju na inducirani porod (u Hrvatskoj joj ni to ne bi odobrili), a s kojom idejom?

Valjda je ideja da se smanji šansa preživljavanja i da beba što prije umre (po mogućnosti pri porodu) da se kasnije "manje muči"?

To u Sloveniji će biti nekakav porod gdje se majka i doktori nadaju da će pri porodu beba umrijeti? Odnosno da će biti mrtvorođenče. Možda se i doktori neće toliko truditi (biti namjerno aljkavi?) da porod bude "OK"? Jer u ovom slučaju im nije ok ako se rodi živo. :zubati

Izuzetno bizarno, i nelogično.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 18:14 

Lapo-lapo je napisao/la:

Stvar je u tome što je vrijeme za takvu reakciju isteklo.

Zato je ovaj slučaj etički kompliciran i kontroverzan.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 18:15 

Nešto u vezi generalne teme. Jer, bavit ćemo se raznim slučajevima.

Cijela etika se svodi na prioritetiziranje.

Različiti etički sustavi proizlaze iz različitog poretka prioriteta. I onda se postavlja pitanje tko utvrđuje te prioritete? Diktator, vjerski autoritet (koje vjere?), aristokracija, demokracija s jednakim pravom glasa, demokracija u kojoj mediji upravljaju s javnim mnijenjem, struka, prosvijećena elita, novac, prirodni zakoni, evolucija, vanjska ili kolonijalna sila?

Kao i u svemu, društveni kompromis se postiže na temelju svih tih navedenih faktora, samo u raznim omjerima u raznim društvima.

Jedno je sigurno - ne postoji apsolutna etika, niti apsolutni moralni zakoni. Pozicija svakog etičkog slučaja doslovce ovisi o promatraču, kao što i relativna pozicija objekta ovisi o poziciji promatrača. Jabuka na drvu je možda tebi gore, ali je ptici dolje. A crvu u jabuci, jabuka je okolo.

Etika i moral su relativni !

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 19:28 

Svi su pametni dok se ne dogodi njima.

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 19:32 

Lapo-lapo je napisao/la:

Eutanazija nije dozvoljena zakonom u HR .

Kraj priče .

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 20:36 

To nije eutanazija. Plod jos uvijek nije svjestan zivota.
Sta mislis kako zavrsavaju plodovi sa teskim deformitetima I teskim neizljecivim bolestima? Nije ovo Indija!?
Mnogi roditelji jednistavno ne zele I ne mogu prihvatiti brigu o takvoj bebi. Ako je viseclana porodica onda se takva situacija odrazava na sve ukucane I njihov kvalitet zivota. Pitanje je I mogu li I imaju li uslova za takvu bebu!? Inace takve bebe kratko zive I miguce je da trpe bolove.
Mora postojati zakon za takve slucajeva.
Odakle deformisane bebe u teglama koje se pokazuju studentima, buducim ljekarima?
Koliko je to eticno?
Zar ne zasluzuju da budu sahranjene po religijskom obredu?

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 21:01 

U ovom slučaju u HR mi ne govorimo više o plodu. Pa samim tim ni o abortusu. Djete u utrobi majke je već “oživjelo” Dakle to nije više plod. Zbog toga i postoji zabrana abortusa u EU nakon 10 tjedana/nedelja. @Robi je u pravu sa svim navedenim tvrdnjama. I meni zaista nije jasno kako u Sloveniji obavljaju ovakvu vrstu porodjaja. Šta ako beba zaista preživi? Da li se uopće ide na tu soluciju preživljavanja i skrbi o djetetu? Ovdje se unaprijed izgleda zna da za takav porod ustvari ne postoji šansa da djete preživi. Po tvrdnji majke ona bi već dan nakon porodjaja bila kod kuće bez djeteta.

Ja u potpunosti mogu razumjeti tezinu cijelog slučaja i dvojbe ove žene Mirele. A i tvoje razmišljanje @Lapo. Medjutim i uskraćivanje bilo kakve šanse djetetu da preživi, takodjer mi nije prihvatljiva opcija. Sa moralnog i ljudskog aspekta. U ovom slučaju se očigledno otvoreno ide na tu soluciju. Porod će obaviti i djete je mrtvo. Šta ako tumor recimo uopće nije zloćudan? Opcija biopsije se i ne pominje kao alternativa. U HR ne postoji ta mogućnost. No negdje drugo da. Bilo bi mnogo bolje potražiti mjesto gdje se može izvršiti biopsija, po mom mišljenju. Pa možda onda donijeti konačnu odluku. Tumor se mora odstraniti kakav god bio. No ako nije zloćudni šanse za preživljavanje djeteta prnju se na veću razinu. Mnogo veću. Plus toga crni scenario o odrastanju i zavisnosti od drugih takodjer pada u vodu. Djete bi se razvijalo i odrastalo normalno nakon operativnog zahvata.

Znam da ova solucija možda nekom zvuci kao kockanje. No zbilja mi je neprihvatljivo djetetu u startu oduzeti svako pravo na život.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 21:17 

Za temu generalno vezano:

https://hr.gadget-info.com/difference-between-morals

Citat:
Definicija morala

Morali su društvena, kulturna i vjerska uvjerenja ili vrijednosti pojedinca ili skupine koji nam govore što je ispravno ili pogrešno. To su pravila i standardi koje je donijelo društvo ili kultura, a koje moramo slijediti dok odlučujemo što je ispravno. Neki moralni principi su:

Nemoj varati
Budite odani
Budi strpljiv
Uvijek govorite istinu
Budite velikodušni
Morali se odnose na vjerovanja što nije objektivno ispravno, nego na ono što se smatra ispravnim za svaku situaciju, pa se može reći da ono što je moralno ispravno možda nije objektivno ispravno.

Definicija etike

Etika je filozofska grana koja se bavi načelima ponašanja pojedinca ili grupe. Djeluje kao vodeći princip u odlučivanju što je dobro ili loše. To su standardi koji upravljaju životom osobe. Etika je također poznata kao moralna filozofija. Neka etička načela su:

Istinitost
Poštenje
Odanost
Poštovanje
Poštenje
Integritet
Ključne razlike između morala i etike

Glavne razlike između morala i etike su:

Morali se bave onim što je 'ispravno ili pogrešno'. Etika se bavi onim što je 'dobro ili zlo'.
Morali su opće smjernice uokvirene društvom. Trebamo govoriti istinu. Nasuprot tome, etika je odgovor na određenu situaciju, Npr. Je li etično iznijeti istinu u određenoj situaciji?

Pojam moral potječe od grčke riječi 'mos' koja se odnosi na običaj, a običaje određuje skupina pojedinaca ili neki autoritet. S druge strane, etika potječe od grčke riječi 'ethikos' koja se odnosi na karakter i karakter je atribut.
Morale su diktirale društvo, kultura ili religija, dok etiku bira sama osoba koja upravlja njegovim životom.
Morali se bave načelima ispravnog i pogrešnog. Naprotiv, etika naglašava ispravno i pogrešno ponašanje.
Budući da je grupa uokvirena i oblikovana moralom, ne postoji mogućnost razmišljanja i izbora; pojedinac može ili prihvatiti ili odbiti. Nasuprot tome, ljudi su slobodni razmišljati i birati principe svog života u etici.
Moral može varirati od društva do društva i kulture do kulture. Za razliku od etike, koja ostaje ista bez obzira na bilo koju kulturu, religiju ili društvo.
Moral nema primjenjivost na poslovanje, dok je etika široko primjenjiva u poslovanju poznatom kao poslovna etika.
Morali su izraženi u obliku izjava, ali etika nije izražena u obliku izjava.
Primjeri

Ako je sin velikog političara počinio zločin i koristi svoje ovlasti kako bi oslobodio sina od pravnih posljedica. Tada je ovaj čin nemoralan jer političar pokušava spasiti krivca.
Vrlo bliski prijatelj ili rođak anketara dolazi na razgovor i bez postavljanja nijednog pitanja, on ga bira. Ovaj je čin neetičan jer proces odabira mora biti transparentan i nepristran.
Trgovac mješovitom robom prodaje svoje proizvode kako bi zaradio više profita. Ovaj čin nije ni moralni ni etički jer u isto vrijeme vara svoje klijente i profesiju.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 07 svi 2022, 22:25 

Na strani sam te nesrećne žene. Niko nema prava da osudi drugu osobu na patnju ako ju je moguće izbeći.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2022, 01:34 

Trgovac mješovitom robom prodaje svoje proizvode kako bi zaradio više profita.

Ovo nije nužno neetično, osim ako ne podmeće vlastite proizvode pod neki brand kojeg kupac želi.

I veliki lanci imaju vlastite proizvode.

Trgovci znaju obično ubaciti nešto iz vlastitog vrta. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 svi 2022, 18:31 

teranova je napisao/la:
Na strani sam te nesrećne žene. Niko nema prava da osudi drugu osobu na patnju ako ju je moguće izbeći.

Nesreća ti ne daje licencu za ubijanje. Da živimo u normalnoj državi, ljudi koji naručuju ubojstva išli bi u zatvor. Nažalost pa ne živimo u normalnoj državi.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2022, 04:16 

https://www.vecernji.hr/vijesti/slovens ... di-1585415
U uvoj teškoj situaciji trebalo bi znati:
- Hoće li poroditi živo djete ili će ubiti djete u utrobi?
- Što će biti sa djetetom poslije pobačaja?
- Hoće li ga majka pokopati ili će to prepustiti Ljubljanskim liječnicima?
- Hoće li ovo jadno djete biti pokusni kunić bezbožnim liječnicima?

Vrh

PostPostano: 11 svi 2022, 09:31 

ubojstvo.

2021. Katolika prema Crkvi 344 639

344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA

Vrh

PostPostano: 11 svi 2022, 19:25 

Jutros čitam da je Mirela dobila novi nalaz. Tumor raste velikom brzinom i moze predstavljati opasnost i po njeno zdravlje.

Maloprije opet u Slobodnoj Dalmaciji tekst, da je HR ponistila sve ranije zabrane, te da će se zahvat moći obaviti i u HR. Navodno čeka se obracanje Beroša.

Čini se da je sada situacija mnogo čišća, s novim nalazima, i novom dijagnozom. Bilo je poprilično pritisaka javnosti. Uglavnom, i oni koji su se najzešće bunili protiv zahvata, utihnuli su. Najvećim dijelom zbog toga što tumor ugrozava i zdravlje trudnice.

:neznam

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: