HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 lis 2025, 20:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 356 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Za dom...
PostPostano: 23 ožu 2014, 13:04 

... u penziju!

Vrh

PostPostano: 10 tra 2014, 18:52 

Citat:
slika

Poruka SDP-ovu ministru, svjedoku u 'slučaju Šimunić': 'Ne igrajte se s dragovoljcima! Za dom spremni!'

"Rame uz rame sa svim ostalim postrojbama branili smo Hrvatsku i nemojte da vam padne na pamet sada, nakon toliko godina pokušati nešto raditi na našem obezvrijeđivanju. Za dom spremni!", poručuju HOS-ovci.

Ministar uprave Arsen Bauk bit će pozvan kao svjedok od strane Šimunićevog odvjetnika, Davora Prtenjače. Od njega će se očekivati da objasni kako je moguće da je Udruga HOS najnormalnije registrirana, iako na njihovom grbu jasno stoji "Za dom spremni". Zbog tih istih riječi je Šimunić, naime, kažnjen od strane FIFA-e. Ministar Bauk se sada i sam počeo propitkivati kako mu je to "promaklo" i sumnja u vjerodostojnost registracije HOS-a koju kani "pročešljati". To se nikako nije svidjelo HOS-ovcima koji su mu to odlučili dokazati preko medija, ali su mu usput i poručili:

"Ovih dana vidimo po tiskovinama, tv kućama kako se nešto oko udruga HOS-a događa i kako je nekima nejasno, a poglavito ministru Bauku da li smo mi uredno registrirani ili ne, da treba provjeriti...

Dakle, da Vam još jednom pojasnimo:udruge HOS-a su legalno i uredno registrirane kako u državi, tako i u lokalnim samoupravama i tu nema govora o kako se implicira, nejasnoćama.

Udruga HOS-a je uredno REGISTRIRANA U DRŽAVNOJ UPRAVI, ministre, gdje je uredno i po zakonu sve napravljeno. Od žiga, barjaka i sveg ostalog što zakon o udrugama predviđa.

Sa ponosom imamo na barjacima Za dom spremni, kao što smo i '91. godine diljem Hrvatske nosili na rukavu isti slogan i s kojim se ginulo na bojištima. Nemojte se poigravati sa dragovoljcima od kojih su mnogi život dali, mnogi su invalidi, a mi preživjeli i te kako pamtimo ta slavna, teška vremena.

Rame uz rame sa svim ostalim postrojbama branili smo Hrvatsku i nemojte da vam padne na pamet sada, nakon toliko godina pokušati nešto raditi na našem obezvrjeđivanju. Za dom spremni!..." :zubati

Dragovoljac Hos-a, branitelj Vukovara, Damir Markuš -Kutina

Inače, sud je nedavno donosio odluku u sličnom slučaju i odlučio kako niije bilo ustaškog pozdrava te ustanovio da je Ostojićeva policija pogriješila. Podsjetimo, na prosvjedu "Vlado, odlazi", policija je uhitila Croatorumovca pod objašnjenjem da je "dizao ruku u znak ustaškog pozdrava", a u čemu prekršajni sud nije našao elemente prekršaja, te donio oslobađajuću presudu. Policiju je tada dodatno zasmetao i grb ove domoljubne organizacije na kojem stoji natpis "Za dom spremni". Iz Croatoruma su prilikom uhićenja poručili kako je situacija apsurdna s obzirom da je riječ o grbu s natpisom "Za Dom spremni" koji je još prije dvije godine uredno registriran u Uredu državne uprave i dio je službenog statuta Croatoruma.

Ured državne uprave je šakom i kapom dijelio dozvole za korištenje pojedinih nacionalnih simbola koji su sada sve češće predmet rasprave. Sumnju u ispravnost donošenja takvih odluka prvi je izrazio ministar Bauk i sprema se na "provjeru legalnosti". Spremni su, međutim i HOS-ovci, a to su mu i dali do znanja.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2014, 16:50 

PREOKRET NA POMOLU
JOE ĆE IGRATI U BRAZILU? Odvjetnik: 'Odluka pada već sljedećeg tjedna. Optimist sam'
slika

http://www.zabranjeni.url/joe-simunic-ce-i ... i/1187651/

Spremni, spremni.

Krajnje je vrijeme da se obračunamo za tim prljavim pokušajima diskreditacije Hrvatse i Hrvata.

Normalno ako bude pravde i zdrave pameti Joe igra u Brazilu, a sa tribina grmi jedno od najjačih navijačkih povika ikad.

:hrvatinic

Vrh

PostPostano: 06 svi 2014, 22:18 

slika

Vrh

PostPostano: 11 svi 2014, 12:25 

ESTOSATNO SUĐENJE
Glavni Fifin svjedok protiv Joea Šimunića je slovenski neokomunist

- Važna je stvar što su suci shvatili da zbog tog povika nitko u Hrvatskoj dosad nije pravomoćno osuđen iako su mnogi završavali na sudu – objasnio je Jurčević.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Autor:
Karlo Ledinski

– Mene politika nikada nije zanimala, uzvikom “Za dom” nisam nikoga diskriminirao, imam mnogo prijatelja Srba i mnogo prijatelja svih rasa. Pozdrav “Za dom” doživljavam kao patriotski i isključivo sam ga zbog toga izrekao. Ja sam samo čovjek koji voli domovinu i mislim da mi se nepravedno ovdje sudi – bile su završne riječi Josipa Šimunića na Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni koje nam je prenio član njegove obrane, povjesničar i sveučilišni profesor Josip Jurčević.

Šestosatno suđenje

Jurčević je za Šimunićev odvjetnički tim radio povijesnu ekspertizu konotacija pozdrava “Za dom”.

– Dokazali smo CAS-ovim sucima da se taj uzvik koristio u hrvatskom društvu, politici, pa čak i glazbi, a važna je stvar što su suci shvatili da zbog tog povika nitko u Hrvatskoj dosad nije pravomoćno osuđen iako su mnogi završavali na sudu – objasnio je Jurčević.

Odvjetnik hrvatskog reprezentativca Davor Prtenjača pred CAS-om je pak osporio vjerodostojnost Fifina glavnog svjedoka, slovenskog sveučilišnog profesora Bože Repe.

– Prtenjača je pronašao da je Repe sudjelovao na neokomunističkim skupovima te podastro dokaze da je zbog radikalnih ideoloških pristupa nemjerodavan za ovaj slučaj. Prtenjača je otkrio i da je Repe lagao kada je tvrdio da je objavljivao radove o hrvatskoj povijesti, a usto i ne predaje hrvatsku povijest. Vidjelo se to i na suđenju jer nije znao brojne hrvatske povijesne činjenice – opisao je Jurčević.

Zanimljivo, Fifa je Repu za svjedoka uzela nakon što je Šimunićev odvjetnik dokazao da je prvi svjedok, američki povjesničar Barry Lituchy nevjerodostojan jer je u prošlosti podržavao Miloševićev režim i srpskog je podrijetla.

No, Fifa očito ni u drugom pokušaju nije pogodila...

Na suđenju u Lausanni koje je u četvrtak trajalo od 14 do 20 sati telefonom su svjedočili i bivši Šimunićev trener iz Herthe Lucien Favre te hrvatski izbornik Niko Kovač. Obojica su rekla da Joe baš nikada nije pokazivao nikakve fašističke i rasističke namjere te da su mu prijatelji bili svih rasa i nacionalnosti.

CAS nije imao prigovora

Nakon završetka suđenja Šimunić i njegov odvjetnički tim bili su jako zadovoljni i smatraju da će u ponedjeljak doći oslobađajuća presuda. Zanimljivo, na šestosatnom suđenju CAS nije imao nijednog prigovora ni pitanja na izlaganje Joea i njegova tima. Valjda je to dobar znak, nadamo se da će se Šimunićevo ime ipak naći na popisu Nike Kovača koji će putnike za SP objaviti u utorak.

http://www.vecernji.hr/nogomet/glavni-f ... ist-937788

Vrh

PostPostano: 11 svi 2014, 14:04 

Ja se bojim da nam Šiminuć ne bude glavni tragičar u Brazilu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 356 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: