|
|
Stranica: 1/9.
|
[ 203 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Urbana
|
Naslov: Prevara Postano: 10 lip 2009, 11:40 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
Razlikovala sam uvek ljubav i zaljubljenost..voleti i zaljubljen biti... Ovo prvo je nesto mnogo duze...od drugog.... Ima vecu snagu.. E sad...sve mi to poljulja prevara.... Obicno varaju u duzim vezama,brakovima i tu gde se izgradio neki odnos... "velike ljubavi"...jel krunisane ovim il onim... I....o kakvoj je zapravo ljubavi rec......?Koji su razlozi prevare? Jel`jaca ljubav ili zaljubljenost?Kako mozes voleti osobu s kojom si nezadovoljan...samo ti je o nezadovoljstvu tesko i sebi priznati? Sve prevare u 90% slucajeva se svode na sexualni odnos..i znaci to nije nikakvo mudro slovo da se radi o emotivnom ili sexualnom nezadovoljstvu,koja proizvodi zelju za istim.. Al sto se toga stidi reci..pa se smisljaju neki drugi razlozi? I najgluplji razlog prevare mi je onaj kao iz osvete...on je mene i ja cu njega.. Po meni je poverenje osnov dobre veze...a cim ono nestane tako se gubi i ono "dobro"...i ostaje ona upaucena veza..gde se cesto partneri mrcvare na razlicite nacine..al eto radi necega opet ostaju tu gde jesu.. Da vas cujem... Psihologije malo uneti...
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 16 lip 2009, 00:38 |
|
|
Ja i kada varam, posteno varam.
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 17 lip 2009, 12:31 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Ja i kada varam, posteno varam. .....posteno s tvoje strane.... Nisam za neke garancije na daleko...Ma ni za sutra...a ne dalje... Al sam se susretala s osobama koje su prevaru tako osudjivale,pljuvale...pa kad su same varale..to im se drugacije cinilo... Ili gde jedan od partnera...kaze :Znam 100% da me nikad nije pevario/la....a ustvari daleko je od toga....
|
|
Vrh |
|
|
chichonina
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 19 lip 2009, 04:38 |
|
|
Samo kukavice varaju kompleksi manje vrijednosti,pa kako se drugacije ubjediti da nesta vrijede Nikad mi nije padalo na pamet kad sam skuzila da sam u vezi s budalom jednostavno sam ga se rijesila mili moji kuda koji a da doznam da me mudonja vara i da sam 100% sigurna nikad me nebi zaboravio
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 19 lip 2009, 14:58 |
|
|
Ima razlike od muške i ženske prevare,kod muškarca moguće je da je motiv sex,zasićenost u vezi, i sl...dok kod žena najčešće je prevara posledica,posledica nekog nezadovoljstva.. No ljudi smo, grešimo nek prvi baci kamen onaj koji je siguran 100% da neće nikog prevariti,sigurna sam da neću biti zakopana kamenom jer garancije u životu nema... Kad netko nekoga prevari ,na praštanje gledam ne samo kao na plemenitost već i mudrost nikako slabost...samo snažni ljudi mogu oprostiti,ali ne radi reda već istinski,svatko zaslužuje drugu šansu,naravno ako se ima za što boriti ,oprostiti...
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 20 lip 2009, 00:13 |
|
|
chichonina je napisao/la: Samo kukavice varaju kompleksi manje vrijednosti,pa kako se drugacije ubjediti da nesta vrijede Nikad mi nije padalo na pamet kad sam skuzila da sam u vezi s budalom jednostavno sam ga se rijesila mili moji kuda koji a da doznam da me mudonja vara i da sam 100% sigurna nikad me nebi zaboravio Taj sam.
|
|
Vrh |
|
|
anđelko
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 20 lip 2009, 17:41 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: chichonina je napisao/la: Samo kukavice varaju kompleksi manje vrijednosti,pa kako se drugacije ubjediti da nesta vrijede Nikad mi nije padalo na pamet kad sam skuzila da sam u vezi s budalom jednostavno sam ga se rijesila mili moji kuda koji a da doznam da me mudonja vara i da sam 100% sigurna nikad me nebi zaboravio Taj sam. Ma šta ti varaš,vidi se kaki si.Taku sliku stavit ...ajooooj,majko ....neš ti sebi curu nać!
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 03:21 |
|
|
anđelko je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Taj sam. Ma šta ti varaš,vidi se kaki si.Taku sliku stavit ...ajooooj,majko ....neš ti sebi curu nać! Mislio sam staviti sliku Staljina, ali nisam htio da plasim vrane. Ma nadje se neka, samo nijedna veza ne traje vjecno, ja sam sa bivsom bio jedno 20-ak dana u vezi.
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 17:26 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
snezana mk je napisao/la: Ima razlike od muške i ženske prevare,kod muškarca moguće je da je motiv sex,zasićenost u vezi, i sl...dok kod žena najčešće je prevara posledica,posledica nekog nezadovoljstva.. No ljudi smo, grešimo nek prvi baci kamen onaj koji je siguran 100% da neće nikog prevariti,sigurna sam da neću biti zakopana kamenom jer garancije u životu nema... Kad netko nekoga prevari ,na praštanje gledam ne samo kao na plemenitost već i mudrost nikako slabost...samo snažni ljudi mogu oprostiti,ali ne radi reda već istinski,svatko zaslužuje drugu šansu,naravno ako se ima za što boriti ,oprostiti... Tko jednom prevari, prevarit će opet. Zato je opraštanje prijevare glupo, u biti sam daješ pristanak da ti se opet nabiju rogovi. Zato prijevaru ne opraštam nikad. Niti tražim oprost kad ja prevarim.
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 18:07 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Ima razlike od muške i ženske prevare,kod muškarca moguće je da je motiv sex,zasićenost u vezi, i sl...dok kod žena najčešće je prevara posledica,posledica nekog nezadovoljstva.. No ljudi smo, grešimo nek prvi baci kamen onaj koji je siguran 100% da neće nikog prevariti,sigurna sam da neću biti zakopana kamenom jer garancije u životu nema... Kad netko nekoga prevari ,na praštanje gledam ne samo kao na plemenitost već i mudrost nikako slabost...samo snažni ljudi mogu oprostiti,ali ne radi reda već istinski,svatko zaslužuje drugu šansu,naravno ako se ima za što boriti ,oprostiti... Tko jednom prevari, prevarit će opet. Zato je opraštanje prijevare glupo, u biti sam daješ pristanak da ti se opet nabiju rogovi. Zato prijevaru ne opraštam nikad. Niti tražim oprost kad ja prevarim. ne želim da verujem u tu izreku,verujem da se čovjek može iskreno pokajati i nikad da ne napravi istu grešku...kad bi rekla da ne bi oprostila,lagala bi.Oprostila bi ako mi taj čovjek previše znači.
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 18:12 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Tko jednom prevari, prevarit će opet. Zato je opraštanje prijevare glupo, u biti sam daješ pristanak da ti se opet nabiju rogovi. Zato prijevaru ne opraštam nikad. Niti tražim oprost kad ja prevarim. ne želim da verujem u tu izreku,verujem da se čovjek može iskreno pokajati i nikad da ne napravi istu grešku...kad bi rekla da ne bi oprostila,lagala bi.Oprostila bi ako mi taj čovjek previše znači. Do svake prijevare dovede neka situaciija. A svaka situacija se može ponoviti. Ako netko jednom prevari u takvoj situaciji, napravit će to opet. Tu nema dileme. E sad, ako netko to zna, i opet oprosti, onda je žešći mazohist.
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 18:54 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: snezana mk je napisao/la: ne želim da verujem u tu izreku,verujem da se čovjek može iskreno pokajati i nikad da ne napravi istu grešku...kad bi rekla da ne bi oprostila,lagala bi.Oprostila bi ako mi taj čovjek previše znači. Do svake prijevare dovede neka situaciija. A svaka situacija se može ponoviti. Ako netko jednom prevari u takvoj situaciji, napravit će to opet. Tu nema dileme. E sad, ako netko to zna, i opet oprosti, onda je žešći mazohist. To ne možeš znati,nekad je ljubav i vjera jača od svakog iskušenja.. A ti otvaraš jedno drugo pitanje koliko smo monogamni i da li smo uopće takvi?
|
|
Vrh |
|
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 19:00 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: snezana mk je napisao/la: ne želim da verujem u tu izreku,verujem da se čovjek može iskreno pokajati i nikad da ne napravi istu grešku...kad bi rekla da ne bi oprostila,lagala bi.Oprostila bi ako mi taj čovjek previše znači. Do svake prijevare dovede neka situaciija. A svaka situacija se može ponoviti. Ako netko jednom prevari u takvoj situaciji, napravit će to opet. Tu nema dileme. E sad, ako netko to zna, i opet oprosti, onda je žešći mazohist. Navedite mi jednog muskarca, koji je duze od 5 godina u braku, a da nije imao ni jednu sexsualnu avanturu. Bar ja to zovem avantura, prevara je da se zaljubis u neku drugu.
_________________ Colombo, jebem te radoznala!
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 19:05 |
|
|
Miso....mikrofon je vas...
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 21 lip 2009, 19:24 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Do svake prijevare dovede neka situaciija. A svaka situacija se može ponoviti. Ako netko jednom prevari u takvoj situaciji, napravit će to opet. Tu nema dileme. E sad, ako netko to zna, i opet oprosti, onda je žešći mazohist. To ne možeš znati,nekad je ljubav i vjera jača od svakog iskušenja.. A ti otvaraš jedno drugo pitanje koliko smo monogamni i da li smo uopće takvi? Ako je ljubav jača od svakog iskušenja, onda se prijevara neće ni dogoditi. Ako se dogodi jednom, idući put je samo pitanje vremena. Ja si ne volim priuštiti luksuz da me ista osoba dvaput napravi glupanom.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 22 lip 2009, 14:41 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Ovdje ti je nekako normalno (radim sa dobrostojećim ljudima) da se povremeno posjeti high-class kupleraj. Ja naravno to ne radim, jer nisam oženjen, i još nekako mogu privući ljepši spol a da ne platim ali je ovoj gospodi to posve normalno. Najviše se nestašluka desi na službenom putu pod parolom "what happens on the road, stays on the road". Nik ništa ne zna, niko ništa ne pita i oboje sretni u zabludi i neznanju
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 22 lip 2009, 18:36 |
|
|
Urbana je napisao/la: Miso....mikrofon je vas... Hvala, ali znam o cemu pisem. sad ako ce mi zaljubljeni tinejdzeri pisati o zivotu, pa jos da i to prihvatim.... Od svih nas sa foruma ex-yu, dosta nas ima u braku, i mislim da se razumemo. Normalno, postoji razlika izmedju zenskog i muskog flerta, jer jednima za takav postupak je potrebno bla bla bla, a drugima bla bla bla, ali mi ne zivimo u Svedskoj i patrijahalno smo vaspitani
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 22 lip 2009, 18:40 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: Cort0 Maltese je napisao/la: Do svake prijevare dovede neka situaciija. A svaka situacija se može ponoviti. Ako netko jednom prevari u takvoj situaciji, napravit će to opet. Tu nema dileme. E sad, ako netko to zna, i opet oprosti, onda je žešći mazohist. Navedite mi jednog muskarca, koji je duze od 5 godina u braku, a da nije imao ni jednu sexsualnu avanturu. Bar ja to zovem avantura, prevara je da se zaljubis u neku drugu. Ja
|
|
Vrh |
|
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 22 lip 2009, 18:47 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ovdje ti je nekako normalno (radim sa dobrostojećim ljudima) da se povremeno posjeti high-class kupleraj. Ja naravno to ne radim, jer nisam oženjen, i još nekako mogu privući ljepši spol a da ne platim ali je ovoj gospodi to posve normalno. Najviše se nestašluka desi na službenom putu pod parolom "what happens on the road, stays on the road". Nik ništa ne zna, niko ništa ne pita i oboje sretni u zabludi i neznanju A sta ces ti uraditi, kad ti tvoji partneri posalju "devojcicu" u tvoju hotelsku sobu? Reci ces joj, mala ja nisam ozenjen, oladi, ili ces je zvati u sobu (apartman) i provesti neke interesantne trenutke sa njom? Postoji jedna stara pesma od Pilota Jugosloveni i evo za vas jedan citat iz pesme: Ko to svoju zenu ne da, a tudje bi sve od reda, Jugosloveni ....
|
|
Vrh |
|
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 22 lip 2009, 18:51 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: MISO62 I je napisao/la: Navedite mi jednog muskarca, koji je duze od 5 godina u braku, a da nije imao ni jednu sexsualnu avanturu. Bar ja to zovem avantura, prevara je da se zaljubis u neku drugu. Ja Slazem se , samo nam prvo priznaj da ti supruga cita sve postove
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 22 lip 2009, 19:38 |
|
|
Ne čita , ama baš ništa od ovog.
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 22 lip 2009, 22:19 |
|
|
MISO62 I je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ovdje ti je nekako normalno (radim sa dobrostojećim ljudima) da se povremeno posjeti high-class kupleraj. Ja naravno to ne radim, jer nisam oženjen, i još nekako mogu privući ljepši spol a da ne platim ali je ovoj gospodi to posve normalno. Najviše se nestašluka desi na službenom putu pod parolom "what happens on the road, stays on the road". Nik ništa ne zna, niko ništa ne pita i oboje sretni u zabludi i neznanju A sta ces ti uraditi, kad ti tvoji partneri posalju "devojcicu" u tvoju hotelsku sobu? Reci ces joj, mala ja nisam ozenjen, oladi, ili ces je zvati u sobu (apartman) i provesti neke interesantne trenutke sa njom? Postoji jedna stara pesma od Pilota Jugosloveni i evo za vas jedan citat iz pesme: Ko to svoju zenu ne da, a tudje bi sve od reda, Jugosloveni .... Nikad nisam razumela te likove sto bi sve od reda....
|
|
Vrh |
|
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 23 lip 2009, 09:10 |
|
|
Urbana je napisao/la: MISO62 I je napisao/la: A sta ces ti uraditi, kad ti tvoji partneri posalju "devojcicu" u tvoju hotelsku sobu? Reci ces joj, mala ja nisam ozenjen, oladi, ili ces je zvati u sobu (apartman) i provesti neke interesantne trenutke sa njom? Postoji jedna stara pesma od Pilota Jugosloveni i evo za vas jedan citat iz pesme: Ko to svoju zenu ne da, a tudje bi sve od reda, Jugosloveni .... Nikad nisam razumela te likove sto bi sve od reda.... Ako uzmemo kao merodavno, tu cinjenicu,da se krecem u drustvu ozenjenih muskaraca,i gavne teme razgovora su: posao, politika, sport i zene, onda budi sigurna da bas ni malo ne gresim. Sve od reda, pa nismo bas takvi, ali se dogodi da za vreme neke pijanke covek naleti i na neki "kamenac", a ujuto kad se probudis, uh, pa jos pitas, izvini, a jel bilo nesto nocas, pa jos kad dobijes potvrdni odgovor, bljak, brzo pod tus i begaj. Pazi, kad postoji puno muskaraca sa takvim iskustvom. Ono, najbolje kad je manekenka, ali ima i faulova A o danasnjim devojkama, suvisno je i pisati. Vecina mladica je po kladionicama, i k`o bolesni, zevaju u monitore, prate tikete i utakmice. One , nesrecne, nemaju veliki izbor,pa im ponekad, dobro dodju i ozenjeni.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 23 lip 2009, 10:56 |
|
|
Nije to crno-bijelo, i u velikoj mjeri ovisi o kulturi, društvenim obrascima ponašanja, o moralnim normama pojedinca.. Ovdje se "sudi" iz pozicije koja se kristalizirala u zapadnoj civilizaciji u zadnjih nekoliko stoljeća, a korijen joj je u trubadurskoj ljubavi (12-13. st.). Prije je bilo svega, i uobičajene biseksualnosti, i poligamije, i normalnoga funkcioniranja prostitucije. Sv. Augustin preporučuje prostituciju zbog očuvanja "čistoće" većine žena, a u Rusiji 18. st., po više svjedočenja, bilo je orgija nezamislivih zapadu onoga doba, neronovskoga tipa. Pa čak i poligamija je nešto što tek sporo ispada iz društva- od starih naroda, jedino su Grci i Egipćani bili monogamni, a svi ostali (Iranci, Sumerani, Babilonci, Kinezi, Židovi, Hetiti, Vedski Indijci,..)- poligamni.
Sada: postoji taj ideal veze za cijeli život. Iskustvo pokazuje da:
a) oko pola, a da financije dopuštaju vjerojatno i 70-80% brakova bi se raspalo. Ljudi si međusobno dosade i otuđe se.
b) "zaljubljenost" uglavnom prestaje nakon 4-6 godina, max. Trajna veza ide preko djece i ako se izgradila intimnost dovoljna da nadjača prirodni proces "hlađenja".
c) muškarcima je vrlo često sex na pameti, što je i ispitano nizom fiziološko-psiholoških pokusa, daleko češće nego ženama (iako žene o tom često pričaju, ponekad i na neugodno vulgaran način.)
d) kod muškaraca, prijevara je najčešće fizička, i većina ni ne osjeća neku grižnju savjesti (moralno razvijeniji iznad prosjeka-da, ili to ni ne naprave. Npr. Tolstoj). Ako nije samo fizička, onda je to znak da se taj brak/veza bliži kraju.
e) za kraj- važan je utjecaj medija i tempa života. Prije 100, a kamoli 200 godina, nije bilo baš "šansi" za izlete toga tipa, bar za prosječnu populaciju.
|
|
Vrh |
|
|
MISO62 I
|
Naslov: Re: Prevara Postano: 23 lip 2009, 11:32 |
|
|
a, b, c, d, i e, samo potvrdjuju moje navode.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|