HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 lip 2025, 09:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 331 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

U koliko ste od biviših teritorija na području juge bili
jednoj 0%  0%  [ 0 ]
dvije 8%  8%  [ 2 ]
tri 40%  40%  [ 10 ]
četiri 20%  20%  [ 5 ]
pet 8%  8%  [ 2 ]
šest 12%  12%  [ 3 ]
sedam 8%  8%  [ 2 ]
osam 4%  4%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 25
Autor/ica Poruka
 Naslov: Bivša Juga pa i dalje
PostPostano: 05 vel 2012, 16:04 

U koliko ste teritorija bivše juge bili ? Gdje vam je bilo najzanimljivije, gdje ste nešto posebno doživjeli, gdje bi se voljeli vratiti? Koji vas je to djelić svijeta najviše fascinirao i zbog čega? Je li to Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Vojvodina, Kosovo, CG ili Makedonija?

Koja biste mjesta ponovo voljeli posjetiti? Koja još niste a željeli bi?

Vrh

Naslov: Re: Bivša Juga pa i dalje
PostPostano: 05 vel 2012, 16:06 

slobodno napišete i za Grčku, Albaniju, Bugarsku i ostale susjedne krajeve bivse juge al za anketu vrijedi samo ex juga

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 16:08 

svakako napišite one gdje niste bili da vidimo koji su krajevi ex juge najneposjeceniji gdje to moramo ic svi skupa :D

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 16:11 

Slo, Hrv, BiH, Srb (Vojvodina)

Zagreb mi je drag, najdraži, radujem se svaki put kad krenem tamo...

I Novi Sad ću opet posjetit, sigurno...

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 16:12 

U Sloveniji sam bio kao klinac i ništa se ne sećam , tako da bi voleo otići.
U ZG sam bio takođe davno , ali nije baš nešto sad da bih trčao tamo , pre bi ponovo u Split kad su u pitanju veći gradovi.

Evo npr.baš Zap.Hercegovina mi je zadatak u neko buduće vreme da posetim i vidim taj krajolik i ljude.
Kao klinac sam verovatno tuda negde prolazio putujući za Makarsku , ali ništa se ne sećam.
Moje hercegovačko iskustvo je do Mostara , ali naravno pre rata , zasad sam ograničen samo na istočnu.

Kosovo sam bio u vojsci kratko i ne bih se vraćao i da je srpsko danas. :zubati

Voleo bi u Travnik otići , gde sam bio opet kao klinac , ali danas bi mi to više značilo čisto zbog Andrića.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 16:31 

Bio u Slov, Hrv, i BiH

najvise me se dojmili zg u kojem sam roden i zivim i svaki dan ga iznova otkrivam. druga zakon mjesta su dubrovnik, korčula, cavtat, molunat, crikvenica.

volio bi proc vise istru. i otic u osijek i dakovo gdje nikad nisam bio :(
isto tako knin cavoglave i bolje proc banovinu. otok hvar, vis i lastovo.

u bih livno(susret mladih), sarajevo, mostar, visici(capljina) tamo mi je bezzeze bilo prevruce u 9.mj pakao na zemlji nesvida mi se nikako. mostar jos nekako ima drveca ima hlada lijep je grad i svida mi se dosta. volio bi jos posjetit bugojno i tamosnja sela i konjic. posto sam od svojih prijatelja cuo da je jako lijepo i oni imaju kuce tamo. zatim banja luka rodno mjesto ivana merza. bihac, jajce, bijeljina, srebrenica, posavina. to su zelje.

slovenija mjesto vipava jako lijepo i ljubljana. zelje su alpe triglav, bled i logarska dolina

CG nikad bio nadam se posjetiti lovčen, cetinje, podgoricu, durmitor i taru.
Kosovo janjevo, letnica, pec, prizren, pristina, dolina Ibra i jezero Gazivoda. gracanica i kosovo polje su blizu janjeva to bi od tamo
Makedonija ohrid, skopje, prespansko jezero, bitola, Solun :D
Srbija jug zemlje, nis 2013, raska/sandzak, manastiri, kulturna bastina, netaknuta priroda, od gornjeg dijela samo Šumadija zbog toga što sam čuo lijepe stvari o gostoljubivosti tih ljudi, zatim mozda macva. bg samo preko ljeta kad nema guzvare a ako i tad ima onda nikako.
Vojvodina Novi Sad, Subotica, salasi sela, uz dunav tisu ..

+
Bugarska zapad zemlje kulturna bastina prirodne ljepote
Albanija obala plus mrzlopolje
Grčka ALLES :D

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 16:34 

joe enter je napisao/la:
U ZG sam bio takođe davno , ali nije baš nešto sad da bih trčao tamo , pre bi ponovo u Split kad su u pitanju veći gradovi.

Evo npr.baš Zap.Hercegovina mi je zadatak u neko buduće vreme da posetim i vidim taj krajolik i ljude.
Kao klinac sam verovatno tuda negde prolazio putujući za Makarsku , ali ništa se ne sećam.
Moje hercegovačko iskustvo je do Mostara , ali naravno pre rata , zasad sam ograničen samo na istočnu.

Voleo bi u Travnik otići , gde sam bio opet kao klinac , ali danas bi mi to više značilo čisto zbog Andrića.

šta Albanci, beda ili -30 :D

Stari mi je služio vojni rok u prizrenu davnih dana pa mi je poznato sve :D

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 17:24 

Ibar je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

šta Albanci, beda ili -30 :D

Stari mi je služio vojni rok u prizrenu davnih dana pa mi je poznato sve :D

Pa i ja sam bio u Prizrenu u vojsci , pitaj ćaću jel bio na tvrđavi Kaljaji , i jel bio na ruševinama Višegrada gde je blizu bila obuka(grad cara Dušana) , i naravno jel se seća svih 28 minareta(prebrojao) sa velikom glavnom džamijom u centru grada. :zubati

To je za mene bio kulturni i svaki drugi šok , bio sam pre po BiH dosta puta gde ima džamija i opšte islamske kulture , ali vamo u Prizrenu je nešto sasvim drugačije.
Grad kao grad ima svoj šmek bezo obzir pored svog nereda i prljavštine , ali mentalitet je ne dokučiv kako zbog jezičke barijere tako i mnogih drugih razloga.

Mene kao Srbina samo spopadne malo tuga znajući da je to bio velki prestolni grad srpskog carstva koji je bio poznat po svojim crkvama,manastirima,zidinama...ali sve je to jedno davno prošlo vreme i nema smisla biti tužan više , polako bledi mi taj osećaj.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 17:43 

bio je u Prizrenu 6 mj i u Peći godinu dana al to je bilo prije 30 godina tako da hehe

prico mi je stari kako su jednom isli gradom prema vojarni i ispred njih 30 metara u smjeru njih isla je neka albanska zena cim ih je skuzila okrenula je leda im i tamo stajala sa strane i cekala da oni produ.a bila je zamotana.

zatim je znao srest par albanskih djecacica po gradu i obavezno bi mu rekli das mi malo pusku samo da je malo drzim (ekipica voli fajt nema sta )

a i imo je nekog desetara u vojsci albanca pa im je prico kako ce skoro kuci . a oni kao pa super zena ovo ono.a on ce njima da ˝jedva cekam da je vidim˝ (prvi put u zivotu) :D

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 17:44 

Nisam bio u CG, Makedoniji i na Kosovu, a Crnu Goru bih volio posjetiti (Boka kotorska, Durmitor, Bar), kao i Makedoniju (Ohrid i Ohridsko jezero, Skoplje).

Što se tiče Slovenije, posjetio sam Ljubljanu i još neka manja mjesta, a volio bih posjetiti Maribor, Celje, Koper, Ptuj, Piran, Postojnsku jamu, Triglav i izvor Save. Maribor je u planu ove godine jer je europska prijestolnica kulture i grad prijatelj Osijeka.

Hrvatsku sam obišao uzduž i poprijeko, ali ima još nekih mjesta koja bih volio posjetiti. Sisak, Čakovec, Poreč, Senj, Velebit i neki otoci mogu se ubrojiti u ta mjesta.

BIH također, ali volio bih još vidjeti Jajce, Kraljevu sutjesku, Vareš i Bobovac, Bihać i rijeku Unu, Tuzlu, te Višegrad i Drinu.

U Novom Sadu i Beogradu sam bio, doduše i u Subotici (samo na stadionu), a Vojvodinu bih volio obići uzduž i poprijeko, mnoga mjesta i krajeve da ne nabrajam. Volio bih i u južnu Srbiju otići, posebno mi je Niš zanimljiv.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 17:46 

PD ako nisi prestar dodi na susret mladih u sisak a i ako jesi opet dodi vidimo se u svibnju :)

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 17:49 

Kosovo je danas mitskije nego ikad kazes Đo
pa garantiram da ce rezultat ankete bit sa najmanje glasova kosovu kao mjestu kog je neko posjetio. makedonija ce bit blizu. cg malo dalje.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 17:54 

Bio sam u Srbiji jedno najmanje nekoliko desetina puta u Bogaticu kod Sapca jedno desetak puta, u Novom Sadu jedno najmanje desetak puta, jedno najmanje 10-20 puta u Beogradu kod rodbine, u Hrvatskoj sam isao kad sam bio sasvim mali u Vukovar i Vinkovce, takodje kod rodbine, pa zatim u Crnu Goru u Budvu na more jedno najmanje 4-5 puta do sad, vise mi je dosadila Budva, tako da imam u planu jednom prilikom otici i do Draca u Albaniji, kao i Dubrovnika u Hrvatskoj. Od zemalja EX-YU jos jedino nikad nisam bio u Makedoniji i Sloveniji, a van EX-YU planiram jednoga dana posjetiti jednom prilikom Moskvu i to usred zime za vrijeme doceka pravoslavne nove godine. Sto se tice gradova unutar same BiH, bio sam u Orasju, Tuzli, Bijeljini (u Bijeljini sam bio meni se cini, milion puta), pa zatim u Doboju jednom, u Teslicu takodje jednom, Trebinju isto, jedno nekoliko puta sam prolazio i kraj Sarajeva i to bi bilo otprilike to.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 17:56 

Pesimuše duše sveti i ti Ibre dođite u CG moju postojbinu , ali uvek preporučujem prirodne lepote pa onda gradove i ostala naseljen mesta.

Ovo ko vidi jednom sigurno se vraća!

p.s
Ibar jel ti nick po reci Ibru , ili....?! :zubati

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 18:26 

Pa Montenegro je predivna Kotor, Podgorica, Cetinje Lovćen i slazem se naljepse Durmitor i Tara Lovćen prirodne ljepote :)))

da po rijeci Ibru ;)

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 18:26 

Vladimir RUS je napisao/la:
Bio sam u Srbiji jedno najmanje nekoliko desetina puta u Bogaticu kod Sapca jedno desetak puta, u Novom Sadu jedno najmanje desetak puta, jedno najmanje 10-20 puta u Beogradu kod rodbine, u Hrvatskoj sam isao kad sam bio sasvim mali u Vukovar i Vinkovce, takodje kod rodbine, pa zatim u Crnu Goru u Budvu na more jedno najmanje 4-5 puta do sad, vise mi je dosadila Budva, tako da imam u planu jednom prilikom otici i do Draca u Albaniji, kao i Dubrovnika u Hrvatskoj. Od zemalja EX-YU jos jedino nikad nisam bio u Makedoniji i Sloveniji, a van EX-YU planiram jednoga dana posjetiti jednom prilikom Moskvu i to usred zime za vrijeme doceka pravoslavne nove godine. Sto se tice gradova unutar same BiH, bio sam u Orasju, Tuzli, Bijeljini (u Bijeljini sam bio meni se cini, milion puta), pa zatim u Doboju jednom, u Teslicu takodje jednom, Trebinju isto, jedno nekoliko puta sam prolazio i kraj Sarajeva i to bi bilo otprilike to.

kazes nam nesto vise o Bijeljini.. di si bio na kosovu?

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 18:29 

Vladimir RUS je napisao/la:

ako ce ti trebat vodic za dubrovnik i okolicu javi :dinamo

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 18:32 

joe enter je napisao/la:
Pesimuše duše sveti i ti Ibre dođite u CG moju postojbinu , ali uvek preporučujem prirodne lepote pa onda gradove i ostala naseljen mesta.

Ovo ko vidi jednom sigurno se vraća!

p.s
Ibar jel ti nick po reci Ibru , ili....?! :zubati

Ibar je dio i prirodnih ljepota CG Đo posto tece i tamo ehhe

nista vodis me na jezero gazivoda idemo vidjet Ibar i gazivodu to mi je velika zelja :)) ako u meduvremenu albanci ne okupiraju al i onda :dinamo

slika

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 18:35 

Posjetio Vojvodinu nedavno . Ima svoju neku ljepotu ,neki štih. One stare njemačke,mađarske,šokačke kuće ... Ravnice kao u Slavoniji. Imao sam osjećaj kao da je vrijeme stalo i da sam u 70-tim godinama 20-tog vijeka. Kad to sve ugledaš dođe ti da se napiješ rakije i upališ Zvonka Bogdana da svira..

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 19:51 

Bivša Yu sve,osim CG,bio samo na granici dole kod Konavla,kako li se već zove...BiH uzduž i poprijeko.

U sjećanju mi ostao Varaždin kao lijep,Pula,Rijeka,Zadar,Split,Sisak,Đakovo,Vukovar,Ljubljana,Maribor,Celje,Zagreb,Skopje,Bitola,Beograd,Kraljevo,Loznica,Priština...

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 19:54 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
BiH, Hrvatska i Slovenija. Nikad nisam bio u ostale 3 republike i AP. Želja mi je posjetiti Beograd. Moram nekoga sa foruma nagovoriti da idemo. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 20:03 

Slovenija - Bled, Ljubljana, Portorož, Piran, Kopar
Hrvatska - Zagreb, Dubrovnik, Umag, Rovinj, Poreč, Opatija, Osijek
BiH - Sarajevo, Trebinje, Bileća, Banjaluka, Mostar
Crna Gora - cela obala, Cetinje, Podgorica, Skadarsko jezero - Rijeka Crnojevića, Virpazar
Makedonija - Skoplje, Ohrid, Struga

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 20:32 

Slovenija - sva mjesta koja vrijedi vidjet i mnoga druga mjesta gdje sam išo silom prilike :zubati
Hrvatska - mnoga mjesta od Zagreba do Slavonskog Broda i na jug do Splita. Sjeverozapadni dio (Zagorje, Međimurje) nikad... Planiram posjetit Vukovar, Đakovo, Pulu i Dubrovnik obavezno..
BiH - Bihać, Cazin, Kladuša, Prijedor (u prolazu), Laktaši, Gradiška, Banja Luka, Prnjavor (u prolazu), Doboj, Bosanski Brod, Derventa, Orašje, Odžak, Teslić, Žepče, Sarajevo. Na ljeto ću vjerojatno prošetati Herceg-Bosnom od Posušja, preko Kupresa, Bugojna, Viteza do Žepča i Komušine (komušanski križni put povodom 20. oblj. pada). Sljedeći mjesec ću sredit Mostar, Čapljinu i taj dio...
Srbija - Nemam posebne želje, ali kao što već rekoh, Novi Sad sigurno još ponekad...

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 20:43 

Mar-kan je napisao/la:
Bivša Yu sve,osim CG,bio samo na granici dole kod Konavla,kako li se već zove...BiH uzduž i poprijeko.

U sjećanju mi ostao Varaždin kao lijep,Pula,Rijeka,Zadar,Split,Sisak,Đakovo,Vukovar,Ljubljana,Maribor,Celje,Zagreb,Skopje,Bitola,Beograd,Kraljevo,Loznica,Priština...

Karasovici

Vrh

PostPostano: 05 vel 2012, 20:47 

Slovenija - Ljubljana, Maribor, Ptuj, Bled...
Hrvatska - Zagreb, Split, Zadar, Dubrovnik, Rijeka, Umag, Porec, Peljesac...
BiH - Visegrad, Trebinje, Sarajevo, Bijeljina, kratko u Gorazdama...ostalo uglavnom video u prolazu...
Srbija - malo je gradova i sredina koje nisam video...npr istocna Srbija, Negotin, Bor, Zajecar, Pirot... Pristina i Prizren...ostalo manje viseo obisao.
Crna Gora - celu rivijeru imam u dzepu, znam Podgoricu solidno, Cetinje, muvao se po severu...nisam video niti prosao kroz Niksic nikad.
Makedonija - samo u prolazu na putu za Grcku.

U Grckoj nekoliko puta, u Rumuniji i Bugarskoj nikad.

U tome je npr bila sjajna bivsa Juga, geografski i kulturno si imao sve moguce kontraste, velika i bogata zemlja...ali sa losim ljudima. I ma kako uvek smatrao da je ta drzava politicki bila promasaj, ma gde putujem kroz nju, osecam da je deo mog kulturnog i jezickog habitusa, i nigde se ne osecam kao stranac.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 331 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: