|
|
Stranica: 10/15.
|
[ 356 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 10:42 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Vukan je napisao/la: nazalost zlocini nisu dobro evidentirani. Kao što ti bumbar kaže, jesu itekako.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 11:56 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8197 Lokacija: Republic of Srpska
|
Mar-kan je napisao/la: Čitajući storu,čovjek zažali što ti dobri ljudi,rodoljubi utjelovljeni u liku četnika,nisu obnovili Jugoslaviju,da svi budu sretni u njihovoj otadžbini. Vi ste moderator, slobodno brišite ako sam gdje šta slagao. Samo nemojte brisati ono što je odgovor gosn Tulkasu nakon njegovih opaski i usudio bih se reći subjektivnih pogleda. Problem generalno kod dobrog dijela onih kojima je Juga bila dobra je upravo taj što su na sve Četnike gledali jednako. A suštinski postojale su ogromne razlike. Nije isto Nedić što i Draža, niti je istu težinu imala riječ Vasića kao i riječ Draže, niti je Ljotićeva ideologija jedna ideologiji Draže. A ja govorim i isključivo o Draži i RP. Mar-kane volio bi da ste malo bolje pratili moje postove, zaključili bi štošta, kao naprimjer da zajednica tri naroda po percepciji i zdravoj logici nije trebala ni biti vještački napravljena, kao što je učinjeno. A učinjeno je iz prostog razloga što su neki zatupljeni jugoslovenstvom u doba Kralja smatrali da gdje god na ovom regionu žive tri naroda treba biti zajednička država sa jednakim pravima, a onda kada su se izborili za to, iako je i Italija i Mađarska željela dio današnje HR, Italijani Jadrana. Draža je i u teškom trenutku nakon ubistva kralaj u Marselju sa čijim se stavom nije slagao pokazao jednu dozu umjerenosti i poštovanja prema hrvatskom narodu, baš tokom molitve kada je jedan Ličanin uzviknuo obraćajući se jednom dijelu prisutnim sledeće: Citat: A šta ste vi, Hrvati , koji ste ga ubili došli vođe? Majku vam hrvatsku.... ustašku Naravno aludirajući na jedan dio prisutnih, tada već u tim krugovima poznatih članova UP-a. Čim je čuo Draža za ovaj govor obustavio je molitvu i naredio da se krene ka Zagrebu, jer ovakve istupe je smatrao neracionalnim. Suštinski DM je cijelo vrijeme bio nenametljiv, nekoliko puta izvršena je nepravda prema njemu jer zbilja nije se slagao sa kraljem i iako je bio jedan od najboljih generala koga je tada država imala trnovit je put bio do konačne slave u pogledu napredovanja u činovima. Toliko trnovit da i kada bi dobio značku oduzimali bi mu je zbog toga što se nije slagao sa gledištima da Juga treba ući u taj rat i ratovati sa daleko jačim od sebe u svakom smislu. Tim prije jer je smatrao da svi narodi nisu zainteresovani (Hrvati i Slovenci,te dio Muslimana iz BiH) za rat sa okupatorom. Pa na kraju krajeva najviše austrougarskih Srba i Hrvata je upravo ratovalo protiv Srbije u 1SR. Nekoliko hiljade istih je činilo masakr nad srpskim življem po centralnoj Srbiji i dijelu Bosne. Još štošta bih vam imao napisati, ali davim vjerovatno. Poenta: Dio Četnika ili onih koji su se tako predstavljali je činio zločine, to niko ne negira, ali ja negiram konkretno generalizovanje i stavljanje svih pod jedno ime, odnosno pod komandu DM. Jer tu je suštinska greška u dokazivanju.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 12:16 |
|
|
Stora isto možemo reći i za OS NDH (Ustaše i Domobrane), nisu svi činili zločine, no ipak su iza ustaša ostajala stratišta, pa ih se generalno smatra zločincima, a sa njima su ni krivi ni dužni u isti koš strpani Domobrani (vojska koja je jedva gdje održala liniju)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 12:22 |
|
|
To sam već u ranijim postovima rekao, svaka jedinica, četa, grupa i pojedinac imaju ime. Kao i što svjetska istorija koja govori o 2SR ima svoju hronologiju, uzrok i posljedicu, heroje i gubitnike, zločince i žrtve, jasno uvijek treba napraviti mali osvrt : istina je cjelina što bi rekao gosn Vlajki.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 12:49 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Stora isto možemo reći i za OS NDH (Ustaše i Domobrane), nisu svi činili zločine, no ipak su iza ustaša ostajala stratišta, pa ih se generalno smatra zločincima, a sa njima su ni krivi ni dužni u isti koš strpani Domobrani (vojska koja je jedva gdje održala liniju) Iza koje vojske nisu ostajala stratišta?od klasičnih do nuklearnih...
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 13:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Stora isto možemo reći i za OS NDH (Ustaše i Domobrane), nisu svi činili zločine, no ipak su iza ustaša ostajala stratišta, pa ih se generalno smatra zločincima, a sa njima su ni krivi ni dužni u isti koš strpani Domobrani (vojska koja je jedva gdje održala liniju) Iza koje vojske nisu ostajala stratišta?od klasičnih do nuklearnih... Iza minken bojne 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 13:48 |
|
|
Vukan je napisao/la: Stora dobro pise, ali cetnici su stvarno klali, nazalost zlocini nisu dobro evidentirani. Ostaje usmena.predaja koja je nedovoljna. E moj Vukane zato i imas ovakve kao Stora (nije on kriv) koji znaju sve o drugima (lose naravno) a nista o svojima (sem dobrog). Da pocnemo posto neki doista valjaju gluposti http://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:D ... report.jpgDakle gosn Draza nije nista znao http://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:P ... Biroli.jpgCetnik antifa... http://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:% ... _Nemci.jpgNaidjoh i na ovaj stravican zapis U noći između 20. i 21. decembra 1943. godine, četnici Draže Mihailovića okupili su se u susednom selu Jasenku i, podeljeni u tri grupe, mučki su upali u selo Vranić i zverski, na spavanju, poklali čitave porodice parti-zanskih saradnika. U četrnaest porodica, ko god se te noći zatekao u kući – nije preživeo.
Te stravične noći, zločinci su zaklali sedamdeset dva rodoljuba, među kojima trideset pet žena i devojaka i desetoro nedužne dece, od kojih dvoje u kolevkama. Četiri devojke, bolje reći devojčice, bile su pred roditeljima silovane pa zaklane, a jedan mladić je bio kastriran pa zaklan.
Pored toga, četnici su zarobili sedam boraca NOR-a iz Vranića. Četvoricu su, posle strahovitih mučenja, zaklali u selu, a tri borca su ustupili nemačkom Gestapou. Posle mučenja u logoru na Banjici, obešeni su u selu Čumiću kod Kragujevca.
Međutim, ovo nije kraj četničkog divljanja. Oni su doveli još jedanaest građana, koji nisu bili iz Vranića i nad njima izvršili pokolj.
Iz ovih podataka se vidi da je u selu Vraniću, od četničke kame, zaklano ukupno devedeset građana, što je najveći četnički zločin učinjen prema stanovnicima jednog sela u Srbiji, i po broju i po strukturi žrtava i po svireposti.
Nekoliko dana je trajala sahrana. Poklane žrtve nisu imale u šta da se obuku i po narodnom običaju sahrane, jer su četnici, prilikom pokolja, opljačkali sve vredne stvari, odela, nameštaj i novac, čak su iz mnogih domaćinstava oterali i stoku, koju su kasnije klali i pekli za proslave, koje su organizovali u čast uspešno izvršenog pokolja nad nedužnim stanovnici Vranića.
Kolevke u kojima su deca zaklana, nošene su kao dokazni materijal suđenje ratnom zločincu Draži Mihailoviću, koji je tada, za izvršene rat zločine prema svom narodu, osuđen na smrt, a sada mu neki, bez stida, podižu spomenike i traže da bude rehabilitovan.,
Narod smatra da najveći zločin prema poklanim žrtvama i preživelim članovima porodica, kao i prema svom narodu, čine oni koji traže rehabilitaciju ratnih zločinaca i koji koljaše i saradnike okupatora hoće silu da proglase borcima za slobodu.
U kući Stevana Pantića, četnici su poklali najviše – deset članova porodice. Takva strašna sudbina, znamo iz istorije, zadesila je samo porodicu deset Jugovića. S tom razlikom, što su oni svi bili za borbu sposobni ljudi i što su pali na bojnom polju. Narod ih je, zbog velikog broja žrtava jedne porodice, u pesmi opevao i do naših dana sačuvao trajnu uspomenu.
Iz porodice Pantić je i najstarija žrtva pokolja – deda Joksim imao je 87 godina. Pored njega, zaklane su tri žene i četvoro dece. Najmlađe – jednogodišnji Ljuba zaklan je u kolevci i na osam mesta izboden nožem. Od deset članova porodice, samo su Stevan, nosilac Albanske spomenice i njegov sin Dragomir bili za vojsku sposobni ljudi i verovatno su mogli biti opasni četnički pokret i nemačkog okupatora.Vjerojatno i za ovo odredjeni imaju neko opravdanje. Nisam htio prenositi sve poznato iz repertoara ctenickih koljaca glede biH i Hrvatske. Ako treba sve cemo naci Ovo je bez Nedicevaca koji su direktno djelili vlast sa Njemcima.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 21:42 |
|
|
Interesantno pozivanje na bošnjačku vikipediju.Eh... pa stvarno...
Dakle šta imamo 20 i 21. decembar 1943.
Radnja: pokolj partizanskih porodica u selu Jasenku.
E pa. Činjenice - svi ubijeni su srpske nacionalnosti ili u najmanju ruku jugoslovenske. Što naravno ne opravdava zločin. Govorim o Vraniću.
Zanimljivo kako si primjetio jugoslovensku propagandu o zločinu u Vraniću, a nijedan čovjek koji je živio u istom i ostao živ a nije bio u KPJ nikada nije potvrdio svu tu komunističku priču o pokolju koji su izvršili Četnici. Čak i jedan Nedić u to doba 43e daleko od Draže po svim stavovima, njihov sukob je bio mnogo prije se nije usudio krivicu svaliti na DM. Nego kaže: Nepoznate osobe u selu Vranić zaklale su 40 muških i ženskih lica koja su bila simpatizeri i jataci komunista. Jataci!
A prema četničkim izvorima te noći je jedna grupa partizana iz Srema prešla Savu, želeći da se spoji s kosmajskim partizanima. Četnici su nadomak Vranića razbili partizansku grupu i s ranjenicima su se povukli u selo. Ujutro, kad je četnički komandant pošao da ih obiđe, zatekao je zaklane ranjenike i naredio da se iz kuća u kojima su zaklani ranjenici izvedu svi muškarci i iznad sela strijeljaju. Kad je obavještena Mihailovićeva vrhovna komanda je oduzela čin komandantu jedinice koji je naredio strijeljanje mještana Vranića, zabranila mu da obavlja bilo kakve starješinske dužnosti,a da mu se po završetku rata, ako ostane živ, sudi za taj zločin.
I dakle? Rekla-kazala!!! Opet kažem, zločin u Vraniću nikada nije dokazan ni sa jedne strane, a to što su neki bili simpatizeri ne znači da su bili i zaslužni u očima Broza, koji je kako sam već konstatovao prije 1939. neke članove likvidirao, tačnije 800... Dakle ne Četnika, već neistomišljenika koji nisu željeli pristupiti partiji ili u najmanju ruku bili sumnjivi onako subjektivno.
p.s. Samo u Drugom četničkom odredu Dinarske divizije je bilo 2500 Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 21:56 |
|
|
stora imas li ti ikakvog pojma o cetnickim pokoljima nad hrvatima?
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 22:00 |
|
|
pagan naravno da imam. Samo molim te da li si ti razbistrio sa glavom da svi Četnici nisu bili zajedno tokom ratovanja i svjetskih ratova? To je od ključnog značaja. Jer DM Četnici i Četnici uopšteno su dva različita pristupa sagledavanja kako istorije tako i organizovanosti vojne i samih zločina. Ljotić, Nedić i DM su tri pojave, tri pristupa i tri čovjeka... Dakle ako je odgoovor na ova pitanja jasan, mogli bi i o zločinima?!
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 22:12 |
|
|
odlicno,paralelno tvome odgovoru... jeli ti poznato gdje je bila glavnina i najelitniji dio ustaske vojske?
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 22:17 |
|
|
To ćeš mi ti reći, jer ne sumnjam da si bolje upoznat, govorim o elitnim ustaškim jedinicama?! Ili je elita bila daleko od teritorija današnje države HR? A u regionu su djelovali manje bitni ljudi? Jer ne treba zaboraviti da je u Italiji sve počelo.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 22:26 |
|
|
pricas mi kako ima vise vrsti cetnistva i da ne trpam u isti kos sve.ok shodno tome najelitnije ustaske jedinice su bile van domovine,po evropi i rusiji. cak stovise jedna je jedinica proslavljena u francuskoj,jer je se stavila na stranu pokorenih francuza....da ne nabrajam dalje,u NDH su ostale vecinom domobranske jedinice koje su padom NDH automatski usle u sastav partizana (oprost).bilo je i ustasa,ali samo par jedinica vrijednih spomena.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 22:35 |
|
|
Čekaj želiš reći kako nije jedan gro hrvatskih Ustaša želio doći do južne Srbije u to vrijeme naravno uz dogovor i deklaraciju sa VMRO?
ON: Davno sam ja rekao da ne treba generalizovati, ali isto tako ni zločine pravdati. Nikako se silni logori u kojima su ubijani neHrvati tokom 2SR ne mogu smatrati kulturnim ustanovama. Niti reći kako su te logore vodili i upravljali tzv. domobrani... Jel takoO?
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 22:45 |
|
|
storaB je napisao/la: Čekaj želiš reći kako nije jedan gro hrvatskih Ustaša želio doći do južne Srbije u to vrijeme naravno uz dogovor i deklaraciju sa VMRO?
ON: Davno sam ja rekao da ne treba generalizovati, ali isto tako ni zločine pravdati. Nikako se silni logori u kojima su ubijani neHrvati tokom 2SR ne mogu smatrati kulturnim ustanovama. Niti reći kako su te logore vodili i upravljali tzv. domobrani... Jel takoO? nisu svima mozgovi isprani.pitas se cime? prvi judenfrei grad je bio beograd.logori po srbiji nisu zaostajali za onima u drgim dijelovima balkana (provjeri).nabacivati hrvatima kolektivnu krivicu,dok kod sebe samog nista manji broj zlocina,je krajnje licemjerno
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 22:50 |
|
|
Čekaj Banjica je bila četnički, ustaški ili komunistčki logor?
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 23:00 |
|
|
storaB je napisao/la: Čekaj Banjica je bila četnički, ustaški ili komunistčki logor? stvarno ne bih znao,sta ti mislis? odakle ustase nadje?
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 23:42 |
|
|
Nisam ja našao, Jevreji su. ;)
Ali to ni po koju cijenu ne znači da su Hrvati po automatizmu Ustaše, ni slučajno. Samo kažem da su logori bili isključivo namjenjeni za Srbe širom tog cijelog područja, nevažno radilo se o Gradišci, Beogradu, Skadru, Sarajevu ili Zagrebu. I da ne tupim previše o nekim aksiomima, dakle moja polazna tačka je da se ne smije generalizovati ni po koju cijenu, konkretan primjer DM, duh totaliteta jednog ustvari dva naroda u Evropi je takav da je on po automatizmu homogenizator i ugnjetač svega nesrpskog, da je pravoslavni šovinista koji sve što je hrvatsko mrzi više od ičega. Komparativno tome bi bilo srpsko mišljenje da je recimo Franjo hrvatski šovinista koji je mrzio sve srpsko, u kontekstu duha totaliteta. A oba su pogrešna. Dakle, odvojiti DM i RP, od Ljotića, Pećanca,Nedića i ekipe. Odvojiti slučajeve, samo tako se određeno istorijsko razdoblje može realno sagledati, iz bilo čije perspektive, bez obzira na sam istorijski komunistički propagandni terorizam mozga.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 23:50 |
|
|
dobro ciji je logor bio banjica
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 17 pro 2013, 23:56 |
|
|
Logorom je upravljala njemačka policijska bezbjednost, ali su između ostalog likvidirane dovodili i pojedini pripadnici Ustaša. Jasna Ćirić predsjednica udruženja Jevreja cijele regije između ostalog govoreći o zvorničkim Jevrejima navodi da su za likvidaciju istih zaslužni isključivo pripadnici Ustaša. Ali imamo li u vidu da je u tom logoru likvidirano oko 4k ljudi kroz cijeli taj period, vjerovatno je najveći broj likvidiran od strane Njemaca ,a jedan dio od Ustaša.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 18 pro 2013, 00:05 |
|
|
storaB je napisao/la: Logorom je upravljala njemačka policijska bezbjednost, ali su između ostalog likvidirane dovodili i pojedini pripadnici Ustaša. Jasna Ćirić predsjednica udruženja Jevreja cijele regije između ostalog govoreći o zvorničkim Jevrejima navodi da su za likvidaciju istih zaslužni isključivo pripadnici Ustaša. Ali imamo li u vidu da je u tom logoru likvidirano oko 4k ljudi kroz cijeli taj period, vjerovatno je najveći broj likvidiran od strane Njemaca ,a jedan dio od Ustaša. nevjerovatno kolega; Nachdem bereits am 9. Mai 1941 die ersten Gefangenen dorthin gebracht worden waren, wurde bei einem Treffen von Angehörigen der serbischen Polizei und Mitgliedern der Gestapo im Juni 1941 beschlossen, eine der Kasernen der Jugoslawischen Armee in ein Konzentrationslager umzuwandeln. Dragi Jovanović unterzeichnete den entsprechenden Befehl, Svetozar Vujković wurde zum Lagerkommandanten der serbischen Teile des Lagers ernannt. Ein kleinerer Teil des Lagers unterstand der Gestapo. Das Oberkommando über das Lager hatte Oberleutnant Friedrich Willy. Die ärztliche Leitung des Lagers unterstand offiziell dem SS-Major Friedrich Jung, ihm zur Seite wurden die inhaftierten Ärzte Velisar Pijade (Jude), Žarko Fogaraš (Tito-Partisane) und Ljubodrag Stefanović (Dragoljub Mihailović-Tschetnik) befohlen; von den drei überlebte einzig Žarko Fogaraš das Lager. Die Lagerinsassen wurden von der Belgrader Zivilverwaltung, der Serbischen Nationalgarde, Dimitrije Ljotics Freiwilligeneinheiten und serbischen Gerichten aus dem ganzen Land inhaftiert. Die Gestapo, serbische Sonderpolizei und die Serbische Nationalgarde verübten zahlreiche Massenerschießungen. samo cu prevest kratke crte; -u dogovoru gestapa i srpske policije...zapovjed drage jovanovica -komandant najveceg dijela logora svetozar vujkovic.manji dio vodio je gestapo -logorasi si dovedeni od strane beogradske civilne vlasti,srpske nacionalne garde,ljoticevci...dovedeni iz citave zemlje -gestapo,srpska policija i srpska nacionalna garda je izvrsavala masovna streljanja Kolega jesu li vam jasnije neke stvari u zivotu -
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 18 pro 2013, 00:10 |
|
|
Ovi podaci su zvanični ili skinuti sa njemačke vikipedije?
Ili se radi o podacima Nacista nakon rata?
Ne vidim zašto bi Jevrejska zajednica uperivala prstom u nekog ko nije počinio zločin nad istom? A nekako uvijek više vjerujem žrtvi nego onom ko je od nje učinio žrtvu.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 18 pro 2013, 00:13 |
|
|
storaB je napisao/la: Ovi podaci su zvanični ili skinuti sa njemačke vikipedije?
Ili se radi o podacima Nacista nakon rata?
Ne vidim zašto bi Jevrejska zajednica uperivala prstom u nekog ko nije počinio zločin nad istom? A nekako uvijek više vjerujem žrtvi nego onom ko je od nje učinio žrtvu. wikipedia; izvori; Evica Micković, Milena Radojčić, Istorijski arhiv Beograda (Hrsg.): Logor Banjica : logoraši : knjige zatočenika koncentracionog logora Beograd-Banjica : 1941-1944. 2. Bände, Beograd 2009 druze,nemoj se zalijetat bezveze.... i sve po ustasama i hrvatima...sasvim dovoljno od tebe adio
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 18 pro 2013, 00:18 |
|
|
Sačekao bih malo na tvom mjestu. Nemoj mi ubacivati nešto što nisam rekao. Ne vidim zašto spominješ automatski Hrvate. Ja sam rekao Ustaše.
Likvidaciju Jevreja su vršili Njemci i Ustaše u tom logoru. Što se ostalih tiče, oni su u cijeloj priči manje bitni. Evica je inače čista jugoslovenska dušica pozvana da priča o ubistvu Srba u istom jelte, a stalo joj do istih ko meni do Obamine pacifističke spike.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Za dom... Postano: 18 pro 2013, 00:20 |
|
|
Sjede četnik i ustaša u vlaku,nekad poslije ww2...i sad četnik izvali pečenice,slanine,sira..a ustaša ogladnio,zazubice mu rastu,pa ga čedo ponudi da se pridruži krkanju...
Pita čedo uju-A vi niste klali?
A ujo će-Ma jesmo...ali nismo sušili!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|