|
|
Stranica: 4/18.
|
[ 436 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 19:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60057 Lokacija: DAZP HQ
|
Carmello Šešelj je napisao/la: dudu je napisao/la: jel uopće postoji više ta podjela, sjećam se da je nekad bila podjela na gradske i prigradske općine, ali više nije tako?
Postoji. Mladenovac, Obrenovac, Grocka, Lazarevac itd se vode kao prigradske opštine, iako ni meni nije jasno zašto. Beograd plus prigradske opštine mu dođu nešto kao Zagrebačka Župfanija ili Kanton Sarajevo. Okrug koji se ne zove okrug. kod nas Zagrebačka županija nema veze s Gradom Zagrebom (Zagreb se odvojio 1997.), osim što je Zagreb županijsko sjedište Zagrebačke županije jer se između sebe ne mogu dogovoriti koji bi drugi grad vršio ulogu sjedišta. Zagrebačka županija okružuje Zagreb s 3 strane, ali ima i nekih nelogičnosti, tipa gradska četvrt Brezovica je dio Zagreba (ovaj južni istureni dio na mapi), čini 20% teritorija grada, a ima 10 tisuća stanovnika i ruralnog je karaktera, dok je zračna luka Zagreba izvan Zagreba na teritoriju Velike Gorice. isto tako i IKEA se nalazi izvan Zagreba, u općini Rugvica. na račun Zagreba najbolje se razvila općina Sveta Nedelja i tu je hrpa firmi i radnih mjesta, ali većina ostatka županije radi u Zagrebu. osim po pitanju zračne luke Zagreb u pravilu nije ovisan o županiji ili nekoj drugoj općini.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 19:16 |
|
|
Zagreb je imao najveće stope rasta tijekom velikosrpske hegemonije. Tad je u samo deset godina (1921-1931) broj stanovnika porastao za 54%.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 15 lip 2019, 19:22 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: dudu je napisao/la: je li ovo moguće da nemate semafora, sve je denivelirano? kod nas ima barem 20 semafora od Sesveta do Jankomira, denivelirano je 6-7 križanja samo, ostalo je sve semaforizirano.
Njedan. Od makedinske granice do Horgoša. Pa tako ni u Beogradu nijedan, inače ga ne bi zvali auto put. Uostalom, zar ti nisi živeo u Bg, valjda se sećaš da nema semafora, niti rasksrsnica. nisam imao auto u BG-u tako da sam slabo doživio autoput. i mi svoj autoput zovemo autoput (pravi autoput oko grada zovemo zaobilaznicom), ali je ispresjecan semaforima. Autoput, odnosno dio nekadašnjeg autoputa Ljubljana-Zagreb-Beograd istočni dio tog autoputa se zove Slavonska avenija i on je dobrim dijelom deniveliran s nekoliko semafora na potezu od Sesveta do Savske gdje postaje Zagrebačka avenija, a onda kreće potez s 10+ semafora do Jankomira (negdje pri samom kraju Zagrebačka avenija postaje Ljubljanska što je bilo ime i za ovaj zagrebački dio do prije 10-tak godina). sve skupa preko 20 km od čvora Ivanja Reka do čvora Jankomir gdje se opet spaja na pravu mrežu autocesta oko grada. to je uvjerljivo najbitnija prometnica u gradu jer spaja istok i zapad grada i ide kroz sami grad. na ovoj mapi se lijepo vidi autoput kao Slavonska/Ljubljanska avenija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 19:38 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Nekada bila AC, vise nije, zato je izgradjena zaobilaznica. Imas takvih rjesenja sirom europe.
Nego cemu sluzi taj kanal juzno od Zagreba. Nedavno letim sa Pleso i vidim ga prvi put.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 19:44 |
|
|
DrMag je napisao/la: Nekada bilo bio AC, vise nije, zato je izgradjena zaobilaznica. Imas takvih rjesenja sirom europe.
Nego cemu sluzi taj kanal juzno od Zagreba. Nedavno letim sa Pleso i vidim ga prvi put. to je kanal Sava-Odra koji je izgrađen nakon poplave 60-tih zajedno s nasipima. služi da se rastereti Zagreb ako Sava previše nabuja u Zagrebu. ova mapa koju sam stavio stara je 15 godina pa nije baš do kraja relevantna, naravno novi terminal zračne luke je napravljen na novoj lokaciji, par km od stare zračne luke. prekjučer sam sletio kod starog terminala i bome se imaš što voziti s busom do novog, malo dobiješ filing kao da si na Charles de Gaulu.
|
|
Vrh |
|
|
deder
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 15 lip 2019, 19:50 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: deder je napisao/la: Ima Kolko oces u rupcagama po cesti Glavnog grada al su Slovakinje picoke i po uglavnom..isto bio i probo inace tamo nebi ni iso al vako na poziv kako reci ne i hovno
Bio sam i ja, u odnosu na Bec je bezveze al ok evropski grad srednje velicine. Sto se tice zena nista posebno. Doduse ja sam iz BL a tebi je poslije Sefike i Fate sigurno svaka dobra. Sto.Jes Jes Srpkinje su cesto Avion a za BL ionako kazu da gori zemlja. Ako te cudi sto su mi Slovakinje dobre: zivim na svapskom govornom podrucju jbg
|
|
Vrh |
|
|
deder
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 19:56 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: deder je napisao/la:
Kako to nema kanalizaciju? Trecina Beogradjana. Pa u sta onda seru?
Postoji grad Beograd, koji ima kanalizaciju. Pored toga, postoji administrativno područje grada Beograda, koje je teritorijalno veće od Kantona Sarajevo. To administrativno područje je krcatonraznim selendrama. Dobar deo tih raznih selendri nema kanalizaciju. Seru u septičke jame. Pričamo o mestima koja su na 50km od Terazija i ne spadaju u grad, osim administrativno. Ok.hvala na pojasnjenju. U zivotu nisam vidio septicku Jamu..Ali je sam one poljske WC u Bosni prije rata na selu gdje vise niko ili Slabo ko zivi. Tu sam rAdje u shumi kenjo. Jel to onda ide iz kuce cijevima u septicku ili kako? Cudi Me da SFRj to nije sredila. U Sarajevu Jesu za olimpijadu
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 20:00 |
|
|
dudu je napisao/la: DrMag je napisao/la: Nekada bilo bio AC, vise nije, zato je izgradjena zaobilaznica. Imas takvih rjesenja sirom europe.
Nego cemu sluzi taj kanal juzno od Zagreba. Nedavno letim sa Pleso i vidim ga prvi put. to je kanal Sava-Odra koji je izgrađen nakon poplave 60-tih zajedno s nasipima. služi da se rastereti Zagreb ako Sava previše nabuja u Zagrebu. ova mapa koju sam stavio stara je 15 godina pa nije baš do kraja relevantna, naravno novi terminal zračne luke je napravljen na novoj lokaciji, par km od stare zračne luke. prekjučer sam sletio kod starog terminala i bome se imaš što voziti s busom do novog, malo dobiješ filing kao da si na Charles de Gaulu. eh da, i ja sam prilikom presedanja od novog terminala busem do starog. Boga mi nisam znao za taj kanal, mislio sam da je nesto novije.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 15 lip 2019, 20:02 |
|
|
deder je napisao/la: : zivim na svapskom govornom podrucju jbg[/q] Države Baden und Württemberg su krive tvoje devijantne fantazije?
|
|
Vrh |
|
|
deder
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 15 lip 2019, 20:03 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: dudu je napisao/la: je li ovo moguće da nemate semafora, sve je denivelirano? kod nas ima barem 20 semafora od Sesveta do Jankomira, denivelirano je 6-7 križanja samo, ostalo je sve semaforizirano.
Njedan. Od makedinske granice do Horgoša. Pa tako ni u Beogradu nijedan, inače ga ne bi zvali auto put. Uostalom, zar ti nisi živeo u Bg, valjda se sećaš da nema semafora, niti rasksrsnica. Sekunde..u gradu nema semafora nikako ili samo na autoputund? Proso sam 2016. Ali okolo nesto na putu za Kladovo..prenocio u finom Motel kod autoputa al nisam vidio grada skoro nikako..samo iz daljine. Ipak moLoch za Nase prilike. Prevelik za shlank Srbiju ko sto je i Bec za skresanu Austriju
|
|
Vrh |
|
|
deder
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 15 lip 2019, 20:06 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: deder je napisao/la: : zivim na svapskom govornom podrucju jbg[/q] Države Baden und Württemberg su krive tvoje devijantne fantazije? Ne kuzim foru ali to mi je uglavnom loviste..jos koju godinu akobogda a onda se nadam da me godine nece previse sjebati
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 15 lip 2019, 20:09 |
|
|
deder je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Njedan. Od makedinske granice do Horgoša. Pa tako ni u Beogradu nijedan, inače ga ne bi zvali auto put.
Uostalom, zar ti nisi živeo u Bg, valjda se sećaš da nema semafora, niti rasksrsnica. Sekunde..u gradu nema semafora nikako ili samo na autoputund? Proso sam 2016. Ali okolo nesto na putu za Kladovo..prenocio u finom Motel kod autoputa al nisam vidio grada skoro nikako..samo iz daljine. Ipak moLoch za Nase prilike. Prevelik za shlank Srbiju ko sto je i Bec za skresanu Austriju U gradu ima semafora. Na Auobahnu nijedan.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 15 lip 2019, 20:13 |
|
|
deder je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Države Baden und Württemberg su krive tvoje devijantne fantazije? Ne kuzim foru ali tpogreo mi je uglavnom loviste..jos koju godinu akobogda a onda se nadam da me godine nece previse sjebati Pogrešna žrtva jbg, puntar bi me sad zabavljao.sa minimum pet postova. Badenser isfrustrirani. SALY!!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 20:22 |
|
|
kako stoji Beograd sa željeznicom, koristi li se za gradski prijevoz? Zagreb u nedostatku metroa ima dosta dobru mrežu željeznice i povezanost kako u samom gradu tako i s okolicom, posebno otkad su uvedeni brzi prigradski i gradski niskopodni vlakovi. svaki dan gradsku i prigradsku željeznicu koristi preko 100 tisuća ljudi jer prolazi kroz sam grad i spaja istok i zapad s 10-15 stanica u svim većim kvartovima, s tim da postoje i linije iz smjera Karlovca i Siska. iako sam čitav život živio od stanice za vlak nekih 300-400 metara svega sam par puta u životu koristio vlak, uvijek sam išao prema sjeveru isto toliko na tramvajsku stanicu jer nisam volio one stare vlakove. da sam sad srednjoškolac ili na faksu vjerojatno ne bih izlazio iz vlaka.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 20:46 |
|
|
Imamo podzemnu kod Vuka, koja se pretvara nunadzemnu kad dođe do Pančevačkog mosta i dalje nastavlja iznad zemlje do Pančeva.
Takođe imamo podzemnu koja kreće od Autokomande, izlazi inznad zemlje negde iznad sremskih njiva i završava putovanje u Batajnici.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 22:02 |
|
|
Teska sramota za oba grada da nemaju metro.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 15 lip 2019, 22:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
PCM je napisao/la: Teska sramota za oba grada da nemaju metro. To u prevelikim gradovima materijalno i moralno opravdano da se izbjegnu gužve i začepljenja u gradu. Ali ne kužim kako im se isplati držati vlakove u ostatku države. Kad god neki vlak prođe vidim 1-2 osobe po vagonu. Čemu to siljenje i trošenje proračunskog novca ne kužim. I zašto vuku toliko vagona ako sve putnika može stati u trećinu jednog vagona. Neke stvari u životu su mi misterija.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 00:28 |
|
|
Bratislava je de facto predgrađe Beča, stari Požun, Požega je ljepša od nje Zg je bio glavni grad Hrvatske od kada su Arpadovići postali kraljevi, samo je neko vrijeme bio primarno glavni grad sjevera (od Šubića pa do Turaka).
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 07:36 |
|
|
deder je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Postoji grad Beograd, koji ima kanalizaciju.
Pored toga, postoji administrativno područje grada Beograda, koje je teritorijalno veće od Kantona Sarajevo. To administrativno područje je krcatonraznim selendrama. Dobar deo tih raznih selendri nema kanalizaciju. Seru u septičke jame. Pričamo o mestima koja su na 50km od Terazija i ne spadaju u grad, osim administrativno. Ok.hvala na pojasnjenju. U zivotu nisam vidio septicku Jamu..Ali je sam one poljske WC u Bosni prije rata na selu gdje vise niko ili Slabo ko zivi. Tu sam rAdje u shumi kenjo. Jel to onda ide iz kuce cijevima u septicku ili kako? Cudi Me da SFRj to nije sredila. U Sarajevu Jesu za olimpijadu Ne pričam o poljskim WC. Svi oni imaju normalan WC u kući, samo što se *** ne slivaju u kanalizaciju nego u septičku jamu (iskopana rupčaga u zemlji prekrivena betonskom pločom koja se prazni specijalnim cisternama za tu namenu kada se napuni). Obično više kuća dele jednu septičku jamu i obično dođe do fizičkog obračuna kada treba da zajednički plate pražnjenje. Za poljski WC se slažem, pre bih srao nasred ulice, nego ušao u tu abominaciju.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 09:09 |
|
|
Septičke jame su normala posvuda i dan danas čim se makneš iz većih gradova, malo koje manje naselje ima kanalizaciju.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 09:18 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: deder je napisao/la: Ok.hvala na pojasnjenju.
U zivotu nisam vidio septicku Jamu..Ali je sam one poljske WC u Bosni prije rata na selu gdje vise niko ili Slabo ko zivi. Tu sam rAdje u shumi kenjo.
Jel to onda ide iz kuce cijevima u septicku ili kako?
Cudi Me da SFRj to nije sredila. U Sarajevu Jesu za olimpijadu
Ne pričam o poljskim WC. Svi oni imaju normalan WC u kući, samo što se *** ne slivaju u kanalizaciju nego u septičku jamu (iskopana rupčaga u zemlji prekrivena betonskom pločom koja se prazni specijalnim cisternama za tu namenu kada se napuni). Obično više kuća dele jednu septičku jamu i obično dođe do fizičkog obračuna kada treba da zajednički plate pražnjenje. Za poljski WC se slažem, pre bih srao nasred ulice, nego ušao u tu abominaciju. Mujo te podjebava. 99% kuca u Sarajevu ima septicku jamu.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Ancient Order
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 10:27 |
|
|
Zanjimliva tema. A koliko je prosječna plača u ZG i Beogradu? Cjene ne nekretinje(iznajmiti pa stalno). Cjene na hranu i ostale..
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 19:25 |
|
|
Poljski wc je nista spram ovih zapadnih koje poredaju na koncertima, javnim okupljanjima, gradilistima. Da ti se zivot i sranje zgadi, pogotovo ljeti. Nasi poljski su provjetreni, u ovo udjes unutra +50 i ispravanje
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 16 lip 2019, 20:03 |
|
|
dudu je napisao/la: Vujadin je napisao/la: ?
Split sa svim Kaštelima nema više od 250.000 stanovnika.
ovo što si ti naveo kao Novi Sad je paralelno Splitu, Kaštelima, Solinu, Klisu i Podstrani, a tu živi nešto preko 250 tisuća ljudi. samo što Novi Sad i Split ni po čemu drugom nisu usporedivi, Novi Sad je kao što rekoh grad bez identiteta, a Split ima mentalitet velegrada i takve identitetske simbole i snagu koja ga stavlja u mnogo stvari na pijedestal. Today I find myself in Split, Croatia. Basically Africa with electricity. https://www.vecernji.hr/vijesti/prvi-do ... om-1198261
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 16 lip 2019, 20:08 |
|
|
sad ce dane croata da kaze kako se taj crnjo ulizuje srbima :)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|