HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 00:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zasto su srbi nesposobni vladati...
PostPostano: 05 stu 2015, 20:05 

Aga, to vam je upustvo za integriranu dijasporu. Rođenu na zapadu ili koja je došla kao vrlo mlada :D

I ne samo to.. nego kako na pitanju 40 izbjeći zamku :) vrlo korisno.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:09 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
Ja da sam Srbin rekao bih da je ova željna šeherzada željna neobrezanog.
Ali haj reći ću prije pa da ne bude sramota Bošnjačka a i šega ako Srbi kažu.
Već profurano.

Ne budi seljak. Drži se čopora. Tako se opstaje. Pitaj forumske Srbe. Da gusla Šeri o islamu ti bi je štitio. A sad napadas?

Ovo sam izjavio prije KIMa da ne bi ispalo mu "fora".

Spama sa Srbima.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:14 

Agathonikos je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Kad to kaze pripadnica Holiday inn nacije iz 1993. onda to jos zvuci kao pohvala. :D

Nacije cijim pripadnicima se mora crtati kako da se izjasne na popisu. =))

slika

Hajde što im se crta, već što im uz crtež moraju dati i tekstualno objašnjenje, uglavnom nepismeno.
Čak su i u ovom krucijalnom svenarodnom vapaju za identitetom koji im moraš crtati na papiru i Muslimani pod nos, napravili tekstualnu grešku, pa umjesto "cjelovita" piše "cjlovita". Tačno se stidim za njih.

Толико су јадни и издегенерисани, да не треба себе ни тровати мржњом због њих.
Како човјек да мрзи тако инфериорну заједницу, заједницу на нивоу умних инвалида? Само су за жаљење.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:16 

Dakle, sta ja vama hocu ovdje krucijalno da kazem, o cemu biste trebali malo dumati?

To zasto se vi zalazete, to vam je pet puta propalo: kraljevina Srbija, Kraljevina SHS/Jugoslavija, SFRJ, SRJ, SiCG. Npr. sam Aca Karadjordjevic skapirao da je srpstvo/kmetstvo nakaradno i limitirano, i presaltao na jugoslavenstvo, kao nesto modernije i naprednije. Pa vi sad opet i po sesti put vracate se na te stare zablude, pa cete opet ispast budale, ko i svih prethodnih pet puta.

Bezze pravite nered nepotrebno, ko da ste samo vi na Svijetu bili kmetovi.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:17 

Aga, to vam je upustvo za integriranu dijasporu. Rođenu na zapadu ili koja je došla kao vrlo mlada :D

I ne samo to.. nego kako na pitanju 40 izbjeći zamku :) vrlo korisno.

To je bio vapaj upućen svima jer se još sjećamo paničnih strahova političke sećije od raslojavanja na Bošnje, muslimane, Bosance, Bosance i Hercegovce i ko zna šta još sve ne :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:26 

"Begovica" samo gleda proslost, proslost... jbg, zna da nema buducnosti.
Sprceni izmedju Srba i Hrvata koji ih "obozavaju", potpuno iskorijenjeni sa 70% BiH.
Daleko od evropskih koridora i direktnih veza sa svojim zastitnicima.
Bez ikakve mogucnosti razvoja i napretka.
Pola miliona ili 25% ih zavrsilo u dijaspori u kojoj ce kroz generaciju da se asimiliraju.

Nije vam lako, znam. :closedeyes

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:34 

Kojih ba Hrvata Vujadine? Nemoj biti lud. Nikad vama Hrvati u nekim dijelovima BiH neće biti strateški partneri. To su gluposti. Evo baš Vladu sam posjetila gdje. Tako o tim glupostima i nekom kršćanskom jedinstvu možeš samo guslati.

Gospodine Aga, Bošnje su se odlično popisale... što s tiče livada i pašnjaka po rS za njih nikad nije ni postojao strateški interes. No mislim da ćemo ih skupa s ljepoticom BL dobiti za najdulje pet godina.

A vi niste ništa Srbastiji od Srba sa sjevera Kosova. Vjerujte mi.. da vaše interese prekodrinasi ne pokopaju

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:35 

seherzada_begovica je napisao/la:
Dakle, sta ja vama hocu ovdje krucijalno da kazem

Ništa što nam bivši reis gospodin Mustafa već nije rekao.

=))

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:38 

Kojih ba Hrvata Vujadine? Nemoj biti lud. Nikad vama Hrvati u nekim dijelovima BiH neće biti strateški partneri. To su gluposti. Evo baš Vladu sam posjetila gdje. Tako o tim glupostima i nekom kršćanskom jedinstvu možeš samo poslati.

Pa uopste ne govorim o partnerstvu i saveznistvu.
Govorim o tome da je nekada postojala mogucnost da se integrisete u hrvatsku naciju, ali to je proslost. Ostali ste sami. Potpuno sami i okruzeni. U getu. :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:39 

nisi shvatio aga ona hoce da kaze "vasa majka je turska" zajebo si se u licnoj zamjenici :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:39 

Vujadin je napisao/la:
Kojih ba Hrvata Vujadine? Nemoj biti lud. Nikad vama Hrvati u nekim dijelovima BiH neće biti strateški partneri. To su gluposti. Evo baš Vladu sam posjetila gdje. Tako o tim glupostima i nekom kršćanskom jedinstvu možeš samo poslati.

Govorim o tome da je nekada postojala mogucnost da se integrisete u hrvatsku naciju, ali to je proslost. Ostali ste sami. Potpuno sami i okruzeni. U getu. :D

okruzeni

ali okruzeni prijateljima

:D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:41 

Vujadin je napisao/la:
"Begovica" samo gleda proslost, proslost... jbg, zna da nema buducnosti.
Sprceni izmedju Srba i Hrvata koji ih "obozavaju", potpuno iskorijenjeni sa 70% BiH.
Daleko od evropskih koridora i direktnih veza sa svojim zastitnicima.
Bez ikakve mogucnosti razvoja i napretka.
Pola miliona ili 25% ih zavrsilo u dijaspori u kojoj ce kroz generaciju da se asimiliraju.

Nije vam lako, znam. :closedeyes

Vasa i nasa buducnost je u zajednistvu, posto smo mi tu vase povijesno plemstvo, a vi ste tu nase povijesno kmetstvo. I to dvoje ne moze odvojeno funkcionirati, jer je nakaradno, fali dijelova. I to nakaradno je ustvari namjerno napravljeno izvana. Pa vi tu pokusavate sebi sami nekakvu drzavu, pet puta, i svih pet puta ste spusili. Znaci ne znate brate i niste za toga...

U sustini morate imati svoje plemstvo, ne ovo vjestacko sa njive, Karadjordjevici 1900 i koje, s njive sisli, i sad oni kraljevi. Smiju im se po dvorovima... Morate imati plemstvo, stvarno povijesno, koje ce vam obnoviti npr. Kosovo, Pecku patrijarsiju koju ste zgubili, ko npr. Mahmed-pasa Sokolovic sto je bio i sl..

Znaci morate se ratosiljati tog srpstva, jer je to jedna ideologija koja je napravljena od kompleksa, da vas, a indirektno i nas, blokira. Pa ne mozete napredovati - vec nazadujete i gubite stalno. I pravite nered po cijelom susjedstvu.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:41 

granica je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

okruzeni

ali okruzeni prijateljima

:D

:aleale

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:44 

granica je napisao/la:
nisi shvatio aga ona hoce da kaze "vasa majka je turska" zajebo si se u licnoj zamjenici :D

Ma jašta :D
Zar ne vidite da joj kajmak iz džepova curi od same pomisli na to vrijeme u kojem je smrad užeglog loja koji se širio mahalom smatran vrhuncem civilizacije a prdež u facu predaka vrlinom :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:45 

Vladimir RUS je napisao/la:
Ako želi pokretačica ove teme muslimanske vjere, može se uvjeriti na svom personalnom primjeru da ova njena teorija nimalo nije tačna, čak naprotiv što sam spreman i dokazati ukoliko dotična želi da se uvjeri. :D

Osim toga, jedan od najpoznatijih istorijskih likova na ovim prostorima - Sulejman veličanstveni je Srbin. Da stvar bude još zanimljiva, njegova žena Hurem je Ruskinja iz Ukrajine. :)

A tu je i Dušan Silni koji je bio moćan srpski imperator. :)

I dok Srbi i Hrvati imaju Hrvatsku i Srbiju u kojoj su svoji na svome, vi Bošnjaci ni u "svojoj" BiH ne možete da vladate. :)

Pa ne moze Sulejman velicanstveni koji je bio car, biti srbin/kmet. To bi mozda moglo da si rekao da je bio ex-srbin/kmet, pa je onda napredovao u hijerarhiji do cara. Pa bi to imalo neke logike. Isto za Dusan...

Glede Hrvata i Srba, ja mislim da vi tu imate jos jedan latentni kompleks novije generacije, gdje pokusavate naci neku ekvivalenciju. Medjutim to nije moguce, obzirom da su Hrvati tu vec 1000 godina, pa se nesto ganjaju s Habzburzima i Madjarima toliko vremena i kao plemstvo i kao kmetstvo.

Srbi su tu nastali iskljucivo od kmetstva, prije 100-150 godina, pa se tu ni ne mogu uspostaviti neke ekvivalencije, iako biste vi to zeljeli da moze. Fale vam neke stvari. :neznam

Mora da je veoma frustrirajuće ne imati cijelu BiH samo za sebe, 100 posto BiH za Bošnjaka. :zubati

O nastanku Bošnjačke istorije i da ne govorim (since 1993). :kava

Još kad na to dodamo i bošnjački jezik koji je čista kopija hrvatske verzije srpskog jezika uz dodatak nekoliko turcizama i slova H, postavlja se pitanje koliko je originalna i otkada postoji Bošnjačka nacija. Sigurno nije od postanka Bosne ili od perioda nastanka čovjekolike ribice. :zubati

Ako ćemo tako i mi Srbi smo se ganjali sa nekima i to sa Turcima koje smo na kraju i ispratili (uglavnom na onaj svijet i to metodom namašćenog kolca :zubati =)) ).

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:53 

granica je napisao/la:

Ma jašta :D
Zar ne vidite da joj kajmak iz džepova curi od same pomisli na to vrijeme u kojem je smrad užeglog loja koji se širio mahalom smatran vrhuncem civilizacije a prdež u facu predaka vrlinom :D

Gosn Aga, nije to rijec o tome o cemu je Vami nezgodno pricati. :D

Vec o tome da mi znamo, a vi ne znate.

Ne moze preko noci, sa njive, od kmeta postat beg. Takva osobnost ima komplekse... To znaci mora ko u proslo vijeme: kmet, pa nekakva regrutacija i obuka kako se vlada, pa se onda on vrati kao beg/pasha/vezir. I 500 godina vlada raznim narodima, religijama, kmetovima, begovima, i tako. :D

Znaci ne moze nista na silu tako kako vi mislite, ne ide vam. :neznam

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:59 

Pa ne moze Sulejman velicanstveni koji je bio car, biti srbin/kmet. To bi mozda moglo da si rekao da je bio ex-srbin/kmet, pa je onda napredovao u hijerarhiji do cara. Pa bi to imalo neke logike. Isto za Dusan...

Glede Hrvata i Srba, ja mislim da vi tu imate jos jedan latentni kompleks novije generacije, gdje pokusavate naci neku ekvivalenciju. Medjutim to nije moguce, obzirom da su Hrvati tu vec 1000 godina, pa se nesto ganjaju s Habzburzima i Madjarima toliko vremena i kao plemstvo i kao kmetstvo.

Srbi su tu nastali iskljucivo od kmetstva, prije 100-150 godina, pa se tu ni ne mogu uspostaviti neke ekvivalencije, iako biste vi to zeljeli da moze. Fale vam neke stvari. :neznam

Mora da je veoma frustrirajuće ne imati cijelu BiH samo za sebe, 100 posto BiH za Bošnjaka. :zubati

Još kad na to dodamo i bošnjački jezik koji je čista kopija hrvatske verzije srpskog jezika uz dodatak nekoliko turcizama i slova H, postavlja se pitanje koliko je originalna i otkada postoji Bošnjačka nacija. Sigurno nije od postanka Bosne ili od perioda nastanka čovjekolike ribice. :zubati

Ako ćemo tako i mi Srbi smo se ganjali sa nekima i to sa Turcima koje smo na kraju i ispratili (uglavnom na onaj svijet i to metodom namašćenog kolca :zubati =)) ).

To su vasi mitovi, kojima vi pokusavate zalijeciti svoje komplekse, od nas. :D

Recimo, mi na to kazemo npr. Mehmed-pasa Sokolovic, i to sve vase popada u vodu. Jer nemate ekvivalentno, to je ustvari vase, vasa vlastela, mi. :D Ili recimo Brankovici, evo danas Nedzad Brankovic npr., to smo sve mi, vasa vlastela i plemstvo, bez kojeg ste vi falicni. :neznam

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:08 

Recimo jos jedan primjer, Pecka patrijarsija, nekakav duhovni centar vas, kojim vas se zamlacuje.

Nasi pretci to napravili i odvojili od Bugara. A onda opet, odvojili i obnovili od Grka za vrijeme Osmanlija. I 800 godina to sve bilo ok i nase. Onda ste se vi tu kmetovi nestA digli da se u to petljate, i sta sad? Poslije 800 godina ne mozete tome prici a da vas braca Albanci ne namlate. :neznam

To je zato sto se ne znate na ispravan nacin boriti za to. Znaci nesto sto smo mi nasi pretci pravili i za vas i za nas, i sad dosli vi, i sve to raskuciste... Ne zato sto to zelite, vec zato sto ste smotani.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:10 

Vujadin je napisao/la:

Ti nisi ni u savezu sa hrvatom srednje bosne. A da budeš sa slavoncem ili posavcem. I kako sam ja u okruženju? :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:11 

Ne moze preko noci, sa njive, od kmeta postat beg.

Normalno, jer da biste postali beg, trebali ste biti prvoklasno *** od čovjeka koje je grebalo i rukama i nogama da to postane ali ipak, predulaznica u to društvo je bilo turčenje a poslije, kako se snađeš. Ako si *** koje je pucalo na veliko, onda si tom svojom osobinom morao izdominirati *** slična sebi a ako nisi pucao na veliko, onda je tvoje turčenje bilo samo jedno u masi istih, bez neke posebne koristi osim nekih povlastica koje su kao Muslimani imali tako da vas u potpunosti razumijem što ste nakon šuta u brkotursku guzicu ostali toliko isfrustrirani i nesrećni, bez obzira je li vam neko u prošlosti bio iz grupacije pomenutih govana ili pak sitna Muslimani boranija :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:24 

To su vasi mitovi, kojima vi pokusavate zalijeciti svoje komplekse, od nas. :D

Recimo, mi na to kazemo npr. Mehmed-pasa Sokolovic, i to sve vase popada u vodu. Jer nemate ekvivalentno, to je ustvari vase, vasa vlastela, mi. :D Ili recimo Brankovici, evo danas Nedzad Brankovic npr., to smo sve mi, vasa vlastela i plemstvo, bez kojeg ste vi falicni. :neznam

Mehmed-paša Sokolović je bio Srbin iako neki tvrde da nije. Rodio se u mjestu koje je većinski srpsko (Rudo) - da ne kažem đikansko. :zubati

Da je bio Bošnjak on bi živio u nekom otmenom kraju, poput Sarajeva i bio gospodin čoek, a ne đikan. :zubati

No ništa, ostaje vam krivotvorenje tuđe istorije i jezika i da se pravite da ste stara nacija koliko i sama Bosna. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:27 

Citat:
Govorim o tome da je nekada postojala mogucnost da se integrisete u hrvatsku naciju, ali to je proslost. Ostali ste sami. Potpuno sami i okruzeni. U getu.

BH Hrvati imaju 2 vrste elite :

1. Visokoobrazovani bivši Nijemci, Austrijanci, Česi, Slovaci, Poljaci itd. rimo-katolici iz Austrougarske koji su mahom živjeli po gradovima i u ratu zdušili van. Treba ih vraćati natrag, ali oni neće u sela, i provinciju, nego jake urbane centre, industriju, precizni obrt, tvornice, vlast, trgovinu itd. itd.

2. Tanki sloj bivših katolika Hrvata i Madžara (urijetko Nijemaca) koji su prešli na Islam da sačuvaju povlašten status iz čijih redova ja dolazim. Mi smo ta veza sa BH muslimanima i to ne može Dragan Čović i HDZ biti da su 5x u bilo kojoj vlasti.

Ako BH Hrvati misle trajno opstajati izvan zapadne Hercegovine, i ako RKC misli postojati od Une do Drine - nema treće opciju nego da nas pozovu da zauzmemo poziciju koja nam pripada da bi svi opstali i zaokružili hrvatski etnički prostor. Naše je da damo okvir i strpimo se...
Ili to ili vjerski sukobi, Velika Srbija i islamski kalifat ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:28 

Recimo jos jedan primjer, Pecka patrijarsija, nekakav duhovni centar vas, kojim vas se zamlacuje.

Nasi pretci to napravili i odvojili od Bugara. A onda opet, odvojili i obnovili od Grka za vrijeme Osmanlija. I 800 godina to sve bilo ok i nase. Onda ste se vi tu kmetovi nestA digli da se u to petljate, i sta sad? Poslije 800 godina ne mozete tome prici a da vas braca Albanci ne namlate. :neznam

To je zato sto se ne znate na ispravan nacin boriti za to. Znaci nesto sto smo mi nasi pretci pravili i za vas i za nas, i sad dosli vi, i sve to raskuciste... Ne zato sto to zelite, vec zato sto ste smotani.

Mora da su i drevni Rimljani preci Bošnjaka. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:33 

I da, umjesto te britanske bakute s krunom kao avatar, nabacite kakvu hanumu u šatoru s dva proreza za oči jer ako se već palite na te Muslimani đirove o begovima i begovicama, onda barem neka budu autentični i u duhu vremena za kojim patite jer ta kruna i dekolte i ti šatori u koje bi spratili begovice da bi u njih puštale golubove do kraja života, malo toga imaju zajedničkog :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 21:34 

Ne moze preko noci, sa njive, od kmeta postat beg.

Normalno, jer da biste postali beg, trebali ste biti prvoklasno *** od čovjeka koje je grebalo i rukama i nogama da to postane ali ipak, predulaznica u to društvo je bilo turčenje a poslije, kako se snađeš. Ako si *** koje je pucalo na veliko, onda si tom svojom osobinom morao izdominirati *** slična sebi a ako nisi pucao na veliko, onda je tvoje turčenje bilo samo jedno u masi istih, bez neke posebne koristi osim nekih povlastica koje su kao Muslimani imali tako da vas u potpunosti razumijem što ste nakon šuta u brkotursku guzicu ostali toliko isfrustrirani i nesrećni, bez obzira je li vam neko u prošlosti bio iz grupacije pomenutih govana ili pak sitna Muslimani boranija :D

=))

Pa ne mozete vi biti jedina nacija na svijetu koja nema u sebi inkorporirano svoje povijesno plemstvo. To je nakaradno. :D

I onda vam se to manifestira na mnogim stvarima negativno. Npr. ne mozete dobiti nikakve bitke, jer ste kmetstvo, niste naucili na vladajucu disciplinu i stegu. I onda sto biste trebali dobiti neke bitke ocas posla, vi iz vasih kmetovskih kompleksa se raskalasite, i iz idealnih pozicija, spusite. Ili npr. kad su neki politicki pregovori, tu su uvijek nekakvi lordovi, grofovi, begovi, i tako, i dan-danas. I onda kad vi koji nemate nic od toga dodjete tu, posaljete nekog vaseg predstavnika, vi tu onda ispadate, ka'e "sta oce ovi njivari i paprikari, sta 'oce oni, ko su oni". =)) Pa ka'e "to su vam srbi"... =))

Znaci, smiju vam se ljudi! :neznam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: