HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 01:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zasto su Srbi nesposobni vladati...
PostPostano: 05 stu 2015, 19:00 

Evo, u ovoj mojoj viziti ove vase sobe, :sega ja vami otvorim jos jednu temu, i necu vise. To je da ja vami tu pomognem da nesto pokusate zdumat, pa mozda i skuzite poslije nekoliko godina nekakve korisne stvari za sebe kaa ljude tu, jel! =)) Pa cu se ja tu drzati samo nekih konkretnih cinjenica, a ne nekakvih mastarija i mitomanija propagandnih, za koje vi mislite da to tako moze i da ce izdobriti...

Dakle, vi srbi ste tu nesposobni vladati zato sto imate izvana nametnuti kmetovski kompleks!

Odnosno, geneza vas kao ideoloskog kolektiva, u XIX stoljecu kada su nastajale i talile se nacije kao novi drustveni koncepti, njemacka, italijanska, britanska, madjarska, hrvatska, itd. itd., je takva da je neko iz postojeceg drustva, iscupao samo jednu klasu, radnu klasu, kmetove, i od vas poceo praviti naciju. Znaci, okupio kmetove na njivi, i obecao vam da vi vise necete biti radna klasa vec vladajuca, nekakve benefite vam obecao, pa ste se vi tu polakomili i zamastali u smislu "zivit cemo ko begovi", i uputili se na taj put. :zubati

Medjutim, taj sto vam je svasta to slatkorijecivo obecavao, iza ledja vam se ustvari smijao. =)) Npr. samo ime Servi/Servia koje je bilo aktuelno u XIX stoljecu, od toliko imena da ste to vi sami sebi birali, Rasani, Dukljani, Moravci, Sloveni/Slovenci/Slovaci, vama neko dao ime servi/kmetovi (a sto ustvari i jest povijesno tacno, to svi znamo, ali eto radi fol neke politicke korektnosti presucujemo) je pokazatelj jedne sprdancije i cirkusa sa vama cak i u to vrijeme...

Drugim rijecima, taj koji vas je to navracao da vi budete nekakva nacija samo i samo od kmetova, sto nidje na svijetu nema, vam je slatkorjecivo obecavao svasta, ali vam je presucivao one komplicirane stvari. Odnosno radio je genezu jednog kolektiva, sa ugradjenim kompleksom kmetstva, koji nije imao za cilj stvaranje nekakve drzave, vec rusenje postojece/ih. Pa tako, vi tu niste sposobni bolan vladati, sto je jedan povijesni fakt:
- napravili vam kraljevinu Srbiju, 30 godina, propalo vam, poklali se medju sobom Obrenovici i Karadjordjevici
- pa vam napravili kraljevinu Jugoslaviu, 20 godina, propalo u kaosu, Makedonci ucmekali vladara, ustase, cetnici, kaos
- pa SFRJ, 40 godina, propalo u kaosu, sve znamo
- pa SCG, 20 godina, propalo, Cnogorci koji isti vi, pobjegli od vas, zgubili Kosovo koje je nekakav centar vaseg mita
- pa Austijanci vam bili saveznici, pa vas poslije zbombali, Nijemci vam bili saveznici, pa vas poslije zbombali, Amerikanci, Englezi, Francuzi, Talijani, Bugari vam bili saveznici, pa vas ti isti vasi saveznici mlatili, cak i sami Rusi, itd itd

Pa kad se to komparira recimo s nama, koji smo tu bez nekih vecih problema vladali 500 godina, raznim narodima, religijama, i sl. plus jos 500 godina prije toga, sto je povijesna cinjenica, pokazuje da vi bolan niste u stanju sastaviti duze od par desetljeca a da vam se to sve ne raspadne - i jos vas vasi saveznici namlate! =)) Znaci nesto vam nije udure!

Pametan i inteligentan covjek, a sto vi ovi ovdje niste jos, jer ste zaludjeni, bi si postavio pitanje: "a sto mi to nismo sposobni biti ko drugi"? =)) Pa cak i ta vasa drzava danas, Srbija jel, nema tu niko sa strane, vec potpuno vasa vlast - ustvari najsiromasnija zemlja u Europi! Siromasniji i od ove ovako nakaradno uredjene BiH, a i to nakaradno je 95% radi vas.

Znaci to ti je onaj kmetski kompleks, od kojeg se vi kao nacija kreirana samo i samo od kmetova, niste u stanju othrvat, pa se opterecujete bezze stalno nekakvim stvarima tipa, sto vasi politicari koje iznjedrite potenciraju: "necu ja da se poklonim Sarajevu", necu ja da se poklonim Izet-begu, necu da se poklonim lordu Eshdaunu, necu da se poklonim baronesi Eshton, necu da se poklonim Turskoj, Njemackoj, Engleskoj, Americi, Rusiji, NATO-u itd. itd. i more tako tih nekih fix-ideja koje niko na svijetu nema osim vas, iz tih usadjenih kompleksa. =))

Znaci malo to vi produmajte, zasto ste devijantni i zasto imate te komplekse gdje vi mislite da svi ostali samo ruju kako nesto da vas tlace i da im se poklanjate. Mozda vam tu lakse bude, da budete ko i ostali ljudi, da vam se ne smiju svi, jel. :wub

Vrh

Naslov: Re: Zasto su srbi nesposobni vladati...
PostPostano: 05 stu 2015, 19:07 

Dosadna si u ***.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:07 

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:08 

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:11 

Koliko je samo truda uloženo u ovaj pokušaj liječenja neizlječivih kompleksa istorijske turbominijature koja se odaziva na pojam "Bošnjak", a da se za pojam prvi put čulo prije 20-ak godina, u tamo nekom hotelu dok su usranih gaća smišljali naziv za tu mizeriju od "naroda" :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:13 

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:14 

Znaci najbolje bi vam bilo da si ugasite to srpstvo/kmetstvo, ka sto ste si ugasili i jugoslavenstvo, jer je jednostavno puno kompleksa. Limitirano je i puno mu stvari fali, koje vi tu pokusavate nadomjestiti mitomanijom i zatvaranjem ociju, ignoriranjem, ali jednostavno ne mozes od neceg sto je pocelo nakaradno hokus-pokusima napraviti nesto normalno.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:18 

margaret seherzada tacer :D

samo cemu? :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:20 

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:20 

Čim vi otvarate ovakve teme a i sami znate da nam niste ni do palamara, nije vam lako, gospođice brkobegovice :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:23 

Agathonikos je napisao/la:
Koliko je samo truda uloženo u ovaj pokušaj liječenja neizlječivih kompleksa istorijske turbominijature koja se odaziva na pojam "Bošnjak", a da se za pojam prvi put čulo prije 20-ak godina, u tamo nekom hotelu dok su usranih gaća smišljali naziv za tu mizeriju od "naroda" :D

Evo vidis Aga, on je ovdje najbistriji od vas nasih bivsih kmetova, ali je i on sam zbunjen tim nakaradno postavljenim srpstvom.

Npr. kao jedam mali sitni primjer, sinoc smo se dotakli mosta Mehmed-pase Sokolovica, pa sad ni on sam tu vise ne zna kako da se postavi spram toga.
- ako kaze da je to njegova neka tradicionalna naslijedjena kulturna bastina, onda on tu priznaje Mehmed-pasu kao srpsku vlastelu, sto je u sustini i povijesna istina, sto proizvodi jedan kompleks
- a ako kaze da to nije njegova tradicionalna naslijedjena kulturna bastina, onda Srbi kao kolektiv nemaju vlastelu, pa ni nic starije od 100-150 godina, pa je to onda jedna vjestacka nacija, sto opet proizvodi neki drugi kompleks

Znaci nakaradno vam je, mozda vi to ne primjetite jer ste zaludjeni mitomanijom/mastarijama, ali sa strane se jako primjeti... :neznam

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:24 

:palacgore1

Privitak/ci:
1.jpg
1.jpg [ 118.05 KiB | Pogledano 3016 put/a. ]

PostPostano: 05 stu 2015, 19:28 

Ako želi pokretačica ove teme muslimanske vjere, može se uvjeriti na svom personalnom primjeru da ova njena teorija nimalo nije tačna, čak naprotiv što sam spreman i dokazati ukoliko dotična želi da se uvjeri. :D

Osim toga, jedan od najpoznatijih istorijskih likova na ovim prostorima - Sulejman veličanstveni je Srbin. Da stvar bude još zanimljiva, njegova žena Hurem je Ruskinja iz Ukrajine. :)

A tu je i Dušan Silni koji je bio moćan srpski imperator. :)

I dok Srbi i Hrvati imaju Hrvatsku i Srbiju u kojoj su svoji na svome, vi Bošnjaci ni u "svojoj" BiH ne možete da vladate. :)

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:28 

Nego gospođice brkobegovice, zna li se kojim imenom biste se danas zvali da otac nacije i rahmetlija nepopusti hotelskim davačima imena vašoj otužnoj vjerskoj zajednici :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:31 

[/color]
Agathonikos je napisao/la:
Čim vi otvarate ovakve teme a i sami znate da nam niste ni do palamara, nije vam lako, gospođice brkobegovice :D

Ja joj nekoliko puta predložio da izgugla termin "projekcija", da vidi kakvi ljudi imaju potrebu da to rade i zašto imaju tu potrebu. Svakako da joj nije lako, ove teme vrište njenom nelagodom, teško je mrzeti sam sebe, pa onda sva ta frustracija izbije ovako.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:32 

Ja da sam Srbin rekao bih da je ova željna šeherzada željna neobrezanog.
Ali haj reći ću prije pa da ne bude sramota Bošnjačka a i šega ako Srbi kažu.
Već profurano.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:42 

Dajte dobar Srpski palamar ovoj klimaktericnoj ludaci.
Treba je nahraniti dobrom i debelom Srpskom kobajom.
Koja je svetski brend i ne izlazi iz mode. Kao i crne cipele.

Ko će se žrtvovati za mentalno zdravlje ove. Hrišćanski je pomoći oboleloj osobi.
Sigurno se sa tugom i setom seća lepih i slatkih ratnih vremena. Naviklo na obilne porcije.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:44 

KiM je napisao/la:
Dajte dobar Srpski palamar ovoj klimaktericnoj ludaci.
Treba je nahraniti dobrom i debelom Srpskom kobajom.
Koja je svetski brend i ne izlazi iz mode. Kao i crne cipele.

Ko će se žrtvovati za mentalno zdravlje ove. Hrišćanski je pomoći oboleloj osobi.
Sigurno se sa tugom i setom seća lepih i slatkih ratnih vremena. Naviklo na obilne porcije.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:46 

Vladimir RUS je napisao/la:
Ako želi pokretačica ove teme muslimanske vjere, može se uvjeriti na svom personalnom primjeru da ova njena teorija nimalo nije tačna, čak naprotiv što sam spreman i dokazati ukoliko dotična želi da se uvjeri. :D

Osim toga, jedan od najpoznatijih istorijskih likova na ovim prostorima - Sulejman veličanstveni je Srbin. Da stvar bude još zanimljiva, njegova žena Hurem je Ruskinja iz Ukrajine. :)

A tu je i Dušan Silni koji je bio moćan srpski imperator. :)

I dok Srbi i Hrvati imaju Hrvatsku i Srbiju u kojoj su svoji na svome, vi Bošnjaci ni u "svojoj" BiH ne možete da vladate. :)

Pa ne moze Sulejman velicanstveni koji je bio car, biti srbin/kmet. To bi mozda moglo da si rekao da je bio ex-srbin/kmet, pa je onda napredovao u hijerarhiji do cara. Pa bi to imalo neke logike. Isto za Dusan...

Glede Hrvata i Srba, ja mislim da vi tu imate jos jedan latentni kompleks novije generacije, gdje pokusavate naci neku ekvivalenciju. Medjutim to nije moguce, obzirom da su Hrvati tu vec 1000 godina, pa se nesto ganjaju s Habzburzima i Madjarima toliko vremena i kao plemstvo i kao kmetstvo.

Srbi su tu nastali iskljucivo od kmetstva, prije 100-150 godina, pa se tu ni ne mogu uspostaviti neke ekvivalencije, iako biste vi to zeljeli da moze. Fale vam neke stvari. :neznam

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:48 

korrisnik je napisao/la:
Već profurano.

slika

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:54 

seherzada_begovica je napisao/la:
Fale vam neke stvari. :neznam

Kad to kaze pripadnica Holiday inn nacije iz 1993. onda to jos zvuci kao pohvala. :D

Nacije cijim pripadnicima se mora crtati kako da se izjasne na popisu. =))

slika

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:55 

Pogle' jeste nekultirni! Ovo Ministriqiju ide na dusu, sta je sve dozvolio sebi u kuci... :tt2

Ustvari, mozda vi tu mislite da ja vas tu nesto pokusavam vrijedjati, imate takav nekakav dojam, pa nesto kao uzvracate. Medjutim ja tu nisam rekla nista sto nisu cinjenice i fakti, koje ustvari mi svi znamo, pa vas tu mozebiti pogadjaju te istine, ovako bez dlake na jeziku izrecene?

A istina, to je nekakav ideal! I u 10 zapovijedi kazu "ne lazi", tj. ne mozes u raj/dzennet ako lazes! Pa vas i same te mitomanije i mastarije, ustvari, navracaju vas na grijeh, jedan od ovih 10 najzabranjenijih. :neznam

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 19:57 

vlado nerado prekidam ovo sijelo ali da je bilo interneta kad su srbi prolazili kroz ta sranja imali bi i tu materijala ihaj da se zajebavamo

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:02 

korrisnik je napisao/la:
Već profurano.

Ne budi seljak. Drži se čopora. Tako se opstaje. Pitaj forumske Srbe. Da gusla Šeri o islamu ti bi je štitio. A sad napadas?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2015, 20:02 

Vujadin je napisao/la:
seherzada_begovica je napisao/la:
Fale vam neke stvari. :neznam

Kad to kaze pripadnica Holiday inn nacije iz 1993. onda to jos zvuci kao pohvala. :D

Nacije cijim pripadnicima se mora crtati kako da se izjasne na popisu. =))

slika

Hajde što im se crta, već što im uz crtež moraju dati i tekstualno objašnjenje, uglavnom nepismeno.
Čak su i u ovom krucijalnom svenarodnom vapaju za identitetom koji im moraš crtati na papiru i Muslimani pod nos, napravili tekstualnu grešku, pa umjesto "cjelovita" piše "cjlovita". Tačno se stidim za njih.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: