|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 157 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 11:51 |
|
|
U svakom slučaju podržavanje prava na abortus nije podržavanje abortusa. Ja recimo ne pušim, ali podržavam pravo na pušenje i dopustio bi i reklamiranje cigareta što se mene tiče.
Možda ima luđaka kojima je to metoda kontracepcije, ali vjerojatno većina ljudi to napravi samo jednom i ima dobre razloge.
S druge strane možemo i okrenuti priču. Da li je legalno ubiti osobu u ratu? Jest. Naprimjer da zarate sad Slovenija i Hrvatska oko Piranskog zaljeva i mi pobijedimo, ali pogine 10 000 Hrvata , većina ovih koji su za zabranu abortusa slavila bi to i smatrali bi da je njihova pogibija opravdana za 200 metara mora i pripadajuće ribe, školjke i rakove.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 13:37 |
|
|
Potpuno sam saglasna sa gornjim postom. Nemam takvo iskustvo ali smatram da postoje slučajevi kada je to jedino rešenje.
|
|
Vrh |
|
 |
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 15:10 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Robbie MO je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: ali život se uvijek poštovao. Fetus nije osoba. Jer nema ni mozak. Nije ni sebe svjestan. Religijska uvjerenja su irelevantna za svjetovnu vlast, te za biologiju i medicinu. Vjera kršćana da postoji duša je također irelevantna. Po kršćanstkom uvjerenju, duša uskače u jajnu stanicu kada spermij u nju uđe, po judaizmu duša ulazi u čovjeka prvim udisajem nakon rođenja. Čak ni oko tog konstrukta duše se religije ne slažu. Oboje nije relevantno za biologiju i medicinu. Većina Hrvata NISU katolici jer da jesu zabranio bi se abortus. Vrlo jednostavno. Među Hrvatima je oko 25% katolika, iako, među BiH Hrvatima oko 70% ja bih rekao. Hercegovina je pritom uglavnom fake katolička (omiljene psovke karaju cijeli katolički Panteon) i to je samo sastavni dio plemenske tradicije da se poštuju običaji predaka kakvi god da su, a jedino su Bosanci realno katolici. čedo u utrobi je osoba. prvo osjetilo je već u 8. tjednu a to je dodir.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 16:09 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: U svakom slučaju podržavanje prava na abortus nije podržavanje abortusa. Ja recimo ne pušim, ali podržavam pravo na pušenje i dopustio bi i reklamiranje cigareta što se mene tiče.
Možda ima luđaka kojima je to metoda kontracepcije, ali vjerojatno većina ljudi to napravi samo jednom i ima dobre razloge. zato je potrebno suzbiti nastojanja da se abortus tretira kao nešto benigno. treba priziv savijesti, trebaju hodovi za život, trebaju kampanje informiranja, treba jasno ljudima dati do znanja što to jest. pa ako netko i dalje inzistira, neka. ali tu naravno govorimo o abortusu, ne o infaticidu u 7. mjesecu trudnoće. to je skroz drugi level
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 16:15 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Nisam mislio da doslovno nema mozak, naravno da ima sve organe vremenom. Mislio sam više na misli i svijest. Oplođena jajna stanica nema mozak, niti jedan neuron. Fetus od par mjeseci nema svijesti. Pred rođenje, vjerojatno neki oblik, nije baš da nema nikakve podražaje iako živi u mraku. jako puno živih ljudi nema svijest, pa to nije agrument za njihovo ubojstvo. nas ne čini svijest ljudima, nego naše postojanje, naš vlastiti DNK, naš organizam. mi ne ubijamo ljude bez svijesti čak ni onda kad znamo da im se svijest nikada neće vratiti (npr. Schumacher), a ubijamo nerođene ljude iako će im se svijest razviti. naprosto nemamo iste kriterije za istu stvar, uzeli smo potpuno proizvoljan kriterij jel nešto unutar ili izvan utrobe. tako smo mogli odlučiti i da se čovjeka može ubuti recimo, u recimo autu. ili u stanu manjem od 30 kvadrata Robbie MO je napisao/la: Činjenica je da su društveni zakoni proizvoljni, a ne fundamentalni. I naravno da su proizvod nečije volje, interesa i potreba.
Nema dogmi.
Osoba je ono što se dogovorimo da je osoba.
Zlo je ono što se dogovorimo da je zlo.
Prioritet je ono što se dogovorimo da je prioritet.
Pravo je ono što dogovorimo da je pravo.
Zakoni su ono što dogovorimo da su zakoni. to naravno u praksi stoji, ali onda je apsolutno apsurdno da mi eto nekoga osuđujemo zbog nečega što je nekad bilo po zakonu, poput plinskih komora ili robovlasništva. ili nasilja nad ženama. licemjerno je i dvolično zgražati se nad ičime, ako je moral relativan. a ipak se zgražamo. zato što je naš moral ipak baziran na nekom osjećaju pravednosti. u slučaju abortusa, pobornici istoga uglavnom polaze od krive hipoteze da je čovjek prije rođenja nešto drugo i drugačije od onog poslije rođenja. ne polaze od teze da se možemo dogovoriti što hoćemo. zato ih uzemiravam osvi mi koji im ukazujemo da su u zabludi.
|
|
Vrh |
|
 |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 16:56 |
|
|
Ljudsko ponasanje je licemjerno i sebicno. Ljudsko bice sve radi radi sebe i u svoju korist. Saosjecanja i toboznja dobrota, humanost su u velikoj vecini lazni, jer zelimo da se po svaki cijenu pred drugima pokazemo kao savrseni, a daleko smo od toga. Ubijamo svakodnevno. Rjecju i djelom. Koljemo zivotinje, pijani za volanom ubijamo, iz ljubomore, zavisti, koristoljublja...Eksperimentise se na ljudima, izazivaju se ratovi koji za posljedicu imaju ogroman broj mrtvih. U nekim drzavama imamo smrtnu kaznu. U nekim preskupe operacije, za koje vecina nema novca, pa umire. Trujemo pesticidima ljudsku rasu. Bacaju i prijete atomskom bombom...... Onda se obruse na jadnu Mirelu, koja je vjerovatno prestravljena i koja najvjerovatnije zeli da se sve sto prije okonca... Od stotinu zena, mozda samo pet bi izabralo opciju da se porodi, pa sta bude i sa bebom i samom porodiljom.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 18:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80149 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
divizija je napisao/la: ne polaze od teze da se možemo dogovoriti što hoćemo. Pa svi se prave da je njihov stav fundamentalna istina, pogotovo u situaciji kada fundamentalne istine nema ili je maglovita, a nerijetko se radi samo o interesu. No dobro, svakome je i njegov osobni interes i osjećaj fundamentalan, jer je zaista vrlo stvaran, često i jak.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 19:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80149 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Inače, ovo s injekcijom otrova u fetus da bi se osiguralo da induricani porod ne rezultira živim rođenjem, jest praktički loophole za eutanaziju malformiranog djeteta.
Roditeljima se u Sloveniji na neki način daje zakonska mogućnost da izaberu, filtriraju.
Na Zapadu se često radi test da se vidi ima li fetus Downov sindrom. Ako se pokaže da da, u velikoj većini slučajeva se abortira.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 19:51 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Da. Na zapadu se rade testovi. Znam da ću razočarati muškk rod ovom pričom ali eto.  Koleginica u ranim tridesetim trudna, njen partner je 43, 11 godina stariji. Dobili su upute da se testiraju zbog starosti partnera i jer je njemu to prvo djete. Ona ima jedno iz predhodnog braka. Dakle, one tvrdnje da muškarac moze imati potomstvo dok zivi, netačne su. A pogotovo zdravo potomstvo. Itekako djete starijeg muškarca ima veliki rizik od anomalija. I nuzna su testiranja. P.S imate i klimaks 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inače, ovo s injekcijom otrova u fetus da bi se osiguralo da induricani porod ne rezultira živim rođenjem, jest praktički loophole za eutanaziju malformiranog djeteta.
Roditeljima se u Sloveniji na neki način daje zakonska mogućnost da izaberu, filtriraju.
Na Zapadu se često radi test da se vidi ima li fetus Downov sindrom. Ako se pokaže da da, u velikoj većini slučajeva se abortira. abortus je nešto što se radi do 22. tjedna, svi ti testovi su dosad. ovdje se dešava POROD, ne abortus. POROD, samo je pitanje žiog ili mrtvog dijeteta
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:09 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ljudsko ponasanje je licemjerno i sebicno. Ljudsko bice sve radi radi sebe i u svoju korist. Saosjecanja i toboznja dobrota, humanost su u velikoj vecini lazni, jer zelimo da se po svaki cijenu pred drugima pokazemo kao savrseni, a daleko smo od toga. Ubijamo svakodnevno. Rjecju i djelom. Koljemo zivotinje, pijani za volanom ubijamo, iz ljubomore, zavisti, koristoljublja...Eksperimentise se na ljudima, izazivaju se ratovi koji za posljedicu imaju ogroman broj mrtvih. U nekim drzavama imamo smrtnu kaznu. U nekim preskupe operacije, za koje vecina nema novca, pa umire. Trujemo pesticidima ljudsku rasu. Bacaju i prijete atomskom bombom...... Onda se obruse na jadnu Mirelu, koja je vjerovatno prestravljena i koja najvjerovatnije zeli da se sve sto prije okonca... Od stotinu zena, mozda samo pet bi izabralo opciju da se porodi, pa sta bude i sa bebom i samom porodiljom. nemj projicirati sbe na druge. nisu svi sebični egoistični gadovi kojima je njihov komfor svetinja. ljudi se često žrtvuju za druge, znam da ti je to nepojmljivo, jer su tebi tvoja "prava" jedino bitno Na Mirelu se ne treba obrušavati ,ona je u stanju šoka i preplašena. Ali na čitavu plejadu koja ju "podržava" se svakako treba. Isti ste ko onaj tko narkomana podržava u njegovu izboru. i po stoti put, Mirela će se porodit, u njenom slučaju nema nazad, porod joj je neizbježan. Samo je pitanje hoće li poroditi ubijeno dijete ili živo i dati mu priliku, ma kako malu. pti bi većina odlučila ne znam, ali što je ispravno je sasvim jasno. kad se makne u stranu ljudska sebičnost, egoizam i obožavanje lastitog komfora, sasvim je jsno što je ispravno.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:09 |
|
|
U HR i vecini EU do 10 nedelje je abortus moguć. Abortus se radi dok „beba ne ozivi“. Ovo više ne moze biti abortus. No portali forsiraju tu definiciju netačnu kao i prekid trudnoće. Ustvari će izazvati prijevremeni porod. I uraditi ono što je Robi rekao.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pa svi se prave da je njihov stav fundamentalna istina, pogotovo u situaciji kada fundamentalne istine nema ili je maglovita, a nerijetko se radi samo o interesu. No dobro, svakome je i njegov osobni interes i osjećaj fundamentalan, jer je zaista vrlo stvaran, često i jak.
možemo se mi praviti da je nešto istina, ali mi živimo u civilizaciji koja barem načelno priznaje objektivnu znanost i eksperimentalnu metodu. fetus je prema svim krterijima zasebna ljudska jedinka, sa svim atributima iste. znanstveno. koliko god se netko pravio da je drugačije.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: U HR i vecini EU do 10 nedelje je abortus moguć. Abortus se radi dok „beba ne ozivi“. Ovo više ne moze biti abortus. No portali forsiraju tu definiciju netačnu kao i prekid trudnoće. Ustvari će izazvati prijevremeni porod. I uraditi ono što je Robi rekao. prijevremeni porod je Čavajdi već podnuđen u Zagrebu, kako tumor ne bi ugrozio nju. ona je već trebala roditi. a onda što bude s dijetetom ,biti će. ona to ODBIJA i zapravo riskira jadna sebe (jer je dijete još u njoj, sve s tumorom), a sve da bi dobila priliku usmrtiti dijetete prije nego ga rodi. rašomon samo takav. jedino razborito rješenje, bez histerije i emocionalnih ispada u ovom lučaju je da se dijete prijevremeno porodi i pokuša liječiti. pa što Bog da i priroda. sve drugo je kombinacija emocionalnog izdrkavnja, političkog prepucavanja i slično.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:21 |
|
|
divizija je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: U HR i vecini EU do 10 nedelje je abortus moguć. Abortus se radi dok „beba ne ozivi“. Ovo više ne moze biti abortus. No portali forsiraju tu definiciju netačnu kao i prekid trudnoće. Ustvari će izazvati prijevremeni porod. I uraditi ono što je Robi rekao. prijevremeni porod je Čavajdi već podnuđen u Zagrebu, kako tumor ne bi ugrozio nju. ona je već trebala roditi. a onda što bude s dijetetom ,biti će. ona to ODBIJA i zapravo riskira jadna sebe, a sve da bi dobila priliku usmrtiti dijetete prije nego ga rodi. rašomon samo takav. Ja bi se na njenom mjestu cijeli zivot pitala, da li sam pravilno procijenila i odlučila. Vjerujem da će i ona. Ta dijagnoza jeste šok. I razloga za zabrinutost i sludjenost. Te dodatne pretrage i „garancije“ su mi neki alibi koji su pruza kao slamka spasa. Dodatna. Mišljenja sam da većina zena u takvoj nezavidnoj situaciji bi ipak odlučila roditi. Ja lično „selekciju“ svoje krvi i mesa ne bi mogla napraviti. Griznja savjesti bi me ubila.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:24 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja bi se na njenom mjestu cijeli zivot pitala, da li sam pravilno procijenila i odlučila. Vjerujem da će i ona. Ta dijagnoza jeste šok. I razloga za zabrinutost i sludjenost. Te dodatne pretrage i „garancije“ su mi neki alibi koji su pruza kao slamka spasa. Dodatna. Mišljenja sam da većina zena u takvoj nezavidnoj situaciji bi ipak odlučila roditi. Ja lično „selekciju“ svoje krvi i mesa ne bi mogla napraviti. Griznja savjesti bi me ubila.
ona će se to sigurno pitati, ona sada pogrešno misli da će joj biti lakše ako joj dijete umr u utrobi, nego ako umre nakon rođenja. to bi možda i bilo točno, da odluku o njegovoj smrti ne donosi ona osobno. ta će je odluka progoniti čitav život ako je donese. a već je mogla roditi i predati sudbinu dijetete medicini i Bogu.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:25 |
|
|
Mozda je glupo razmišljam i pretjerujem. No meni zbilja izgleda kao da će selekciju ustvari sama Mirela morati napraviti. I da sve popratno u ovom slučaju što se prezentira javnosti ide zbog toga da se Mirelin postupak u potpunosti „amnestira“ /oslobodi krivnje.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:31 |
|
|
divizija je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ljudsko ponasanje je licemjerno i sebicno. Ljudsko bice sve radi radi sebe i u svoju korist. Saosjecanja i toboznja dobrota, humanost su u velikoj vecini lazni, jer zelimo da se po svaki cijenu pred drugima pokazemo kao savrseni, a daleko smo od toga. Ubijamo svakodnevno. Rjecju i djelom. Koljemo zivotinje, pijani za volanom ubijamo, iz ljubomore, zavisti, koristoljublja...Eksperimentise se na ljudima, izazivaju se ratovi koji za posljedicu imaju ogroman broj mrtvih. U nekim drzavama imamo smrtnu kaznu. U nekim preskupe operacije, za koje vecina nema novca, pa umire. Trujemo pesticidima ljudsku rasu. Bacaju i prijete atomskom bombom...... Onda se obruse na jadnu Mirelu, koja je vjerovatno prestravljena i koja najvjerovatnije zeli da se sve sto prije okonca... Od stotinu zena, mozda samo pet bi izabralo opciju da se porodi, pa sta bude i sa bebom i samom porodiljom. nemj projicirati sbe na druge. nisu svi sebični egoistični gadovi kojima je njihov komfor svetinja. ljudi se često žrtvuju za druge, znam da ti je to nepojmljivo, jer su tebi tvoja "prava" jedino bitno Na Mirelu se ne treba obrušavati ,ona je u stanju šoka i preplašena. Ali na čitavu plejadu koja ju "podržava" se svakako treba. Isti ste ko onaj tko narkomana podržava u njegovu izboru. i po stoti put, Mirela će se porodit, u njenom slučaju nema nazad, porod joj je neizbježan. Samo je pitanje hoće li poroditi ubijeno dijete ili živo i dati mu priliku, ma kako malu. pti bi većina odlučila ne znam, ali što je ispravno je sasvim jasno. kad se makne u stranu ljudska sebičnost, egoizam i obožavanje lastitog komfora, sasvim je jsno što je ispravno. Slusaj me tukac! Nisam ja nikakva egoisticna zena, sklona komformizmu i sl. Ja sam odavno ostvarena kao majka, doduse jednoga djeteta, ali zdravog, pametnog, uspjesnog I dobrog u svakom drugim pogledu. Ko je kriv vama nekolicini (ocvalih muda) sto se niste ostvarili kao ocevi, pa u 40+ znate sve o zenama kojih nemate i kojih ce biti sve manje i manje u vasem zivotu. Zakasnili ste. Preostaju vam sajtovi za upoznavanje ili plati pa klati. Divizija je skolski primjer probiraca koji nema sada ni otiraca. Mireli sva podrska da se sto prije oporavi I vrati u normalni zivotni tok.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 20:55 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Slusaj me tukac! Nisam ja nikakva egoisticna zena, sklona komformizmu i sl. Ja sam odavno ostvarena kao majka, doduse jednoga djeteta, ali zdravog, pametnog, uspjesnog I dobrog u svakom drugim pogledu. Ko je kriv vama nekolicini (ocvalih muda) sto se niste ostvarili kao ocevi, pa u 40+ znate sve o zenama kojih nemate i kojih ce biti sve manje i manje u vasem zivotu. Zakasnili ste. Preostaju vam sajtovi za upoznavanje ili plati pa klati. Divizija je skolski primjer probiraca koji nema sada ni otiraca.
Mireli sva podrska da se sto prije oporavi I vrati u normalni zivotni tok. slušaj kozo, naravno da jesi egoistična, samiživa i sebična, već iz same činjenice da taj princip postavljaš kao vrhunaravni. fyi ja imam troje djece, a možda ću i još, ali to uopće nije bitno za ovu temu. bitno je koji princip zagovaraš, princip sebičnosti ili princip sebedearja za drugoga. jedina motivacija koja stoji iza podrške "pravu na izbor" je motivacija egoizma i sebičnosti. nema druge.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 21:07 |
|
|
divizija je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja bi se na njenom mjestu cijeli zivot pitala, da li sam pravilno procijenila i odlučila. Vjerujem da će i ona. Ta dijagnoza jeste šok. I razloga za zabrinutost i sludjenost. Te dodatne pretrage i „garancije“ su mi neki alibi koji su pruza kao slamka spasa. Dodatna. Mišljenja sam da većina zena u takvoj nezavidnoj situaciji bi ipak odlučila roditi. Ja lično „selekciju“ svoje krvi i mesa ne bi mogla napraviti. Griznja savjesti bi me ubila.
ona će se to sigurno pitati, ona sada pogrešno misli da će joj biti lakše ako joj dijete umr u utrobi, nego ako umre nakon rođenja. to bi možda i bilo točno, da odluku o njegovoj smrti ne donosi ona osobno. ta će je odluka progoniti čitav život ako je donese. a već je mogla roditi i predati sudbinu dijetete medicini i Bogu. Pa ona to dijete neće ni vidjeti. Neće imati priliku da se još jače emocionalno veže.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 21:17 |
|
|
Nosila je to djete pod srcem 7 mjeseci. Pokrete osjećala njegove. Gledala na ultrazvuku razvoj. Otkucaje srca osluškivala. Vezana je Mirela itekako.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 21:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pa ona to dijete neće ni vidjeti.
Neće imati priliku da se još jače emocionalno veže. ali će sama na sebe preuzeti ulogu arbitra o životu i smrti, a to će je progoniti
|
|
Vrh |
|
 |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 21:58 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nosila je to djete pod srcem 7 mjeseci. Pokrete osjećala njegove. Gledala na ultrazvuku razvoj. Otkucaje srca osluškivala. Vezana je Mirela itekako. Sarajkice, to sto nosis dijete ispod srca mjesecima nista ne znaci u smislu razvijanja osjecanja prema istom. Osjecanja, ljubav...dolazi poslije poroda. Kada cujes otkucaje srca prvo sto pomislis, a i pitas:,,Je li sve uredu,,? Na ultrazvuku je manje vise sve nejasno, osim na onom xD. I tada pitas je li sve uredu? Znaci, sve se svodi na to da trudnica brine da li je beba zdrava!? U slucaju da nije, kao sto je ustanovljeno kod Mirele, nastupa agonija. Strah od nepoznatog, neprihvatanje I na kraju odbacivanje. Znam kako ovo zvuci, ali je to tako, a sve ostalo je laz. Pitaj Diviziju. On je plodan. Tri puta radjao. Evo I sada stenje i napinje se. Samo da se jadan otvori jos dva prsta, pa da krene...
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 22:05 |
|
|
Potvrđujem sve što je Lapo rekla. Osećaj se rađa po rođenju, ne pre.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 22:58 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nosila je to djete pod srcem 7 mjeseci. Pokrete osjećala njegove. Gledala na ultrazvuku razvoj. Otkucaje srca osluškivala. Vezana je Mirela itekako. Vezana da. Koliko - donekle. Može se i dati brojka od 0 do 10.  Nije 10, jer se poveća nakon što ga vidi i zagrli.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|