|
|
Stranica: 9/27.
|
[ 675 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 20:51 |
|
|
Zepce Jugend je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: A de mi reci majstore na cemu su pravljena ona naselja suskovo i bobanovo.Ti si pravi multietnicar to ti moram priznat jer tvoj otac se borio sa srbima protiv Bosnjaka u Zepcu. Pogane jedan, možete biti presretni što je ostao i jedan balija u Žepču nakon onoga što ste vi naumili tamo, i šepurili se po gradu prije nego je i počeo sukob, i posebno nakon onoga što ste naumili na željezničkom kolodvoru kada je došla i hrpa balija iz Zenice da nešto pokušaju, nakon onoga što ste htjeli napraviti na sv. Ivana, nakon onoga što ste napravili u Kiseljaku. Ni jedan goli kamen u tom dijelu Bosne vam neće nikada zaboraviti, a svega mi, ni oprostiti! Stoko pogana, ti se meni našao nešto tu pričati o kraju za koji nemaš pojma, i tu za neke Srbe u Žepču. Fuj mamlaze jedan nepodojeni. Da oprostim hocu al zaboravit necu za tu izdaju stoljeca,za uvrede cu oprostit jer i zivotinje su ziva bica.Necu da te vrijedjam zato sto je noc Lejletu-l-kadra zato razguli.Zepce odbranjeno cuj to od Bosnjaka kojih je vise od duplo bilo u gradu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
atan
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 20:51 |
|
|
Zepce Jugend je napisao/la: Ni jedan goli kamen u tom dijelu Bosne vam neće nikada zaboraviti, a svega mi, ni oprostiti!
ma libo nas.. 
_________________ R.I.P. Sic
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 20:53 |
|
|
dudu je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Kako su Hrvati postali vecina u Vitezu,Novom Travniku,Mostaru,Stocu,Prozoru,Zepcu,Livnu.Jajce je bilo temeljito ocisceno. panju, Jajce su Srbi očistili, a Hrvati oslobodili. Znas li ti majstore da je bilo zabranjeno poslije rata vratiti se u Jajce jel znas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 21:05 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Zepce Jugend je napisao/la: Pogane jedan, možete biti presretni što je ostao i jedan balija u Žepču nakon onoga što ste vi naumili tamo, i šepurili se po gradu prije nego je i počeo sukob, i posebno nakon onoga što ste naumili na željezničkom kolodvoru kada je došla i hrpa balija iz Zenice da nešto pokušaju, nakon onoga što ste htjeli napraviti na sv. Ivana, nakon onoga što ste napravili u Kiseljaku. Ni jedan goli kamen u tom dijelu Bosne vam neće nikada zaboraviti, a svega mi, ni oprostiti! Stoko pogana, ti se meni našao nešto tu pričati o kraju za koji nemaš pojma, i tu za neke Srbe u Žepču. Fuj mamlaze jedan nepodojeni. Da oprostim hocu al zaboravit necu za tu izdaju stoljeca,za uvrede cu oprostit jer i zivotinje su ziva bica.Necu da te vrijedjam zato sto je noc Lejletu-l-kadra zato razguli.Zepce odbranjeno cuj to od Bosnjaka kojih je vise od duplo bilo u gradu. Balijo, ti i ja samo završili sa raspravom. Ti meni našao nešto pričati. Mora da te lejlet lupio u glavu, pa buncaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 21:09 |
|
|
|
malo se nerviras majstore ,tanak si sa zivcima,poceces gristi prste pa kasnije psihijatru zato je bolje napustit raspravu a i ne znas sta rec jer u ovim postovima sto sam naveo je sama istina,a ti mene vrijedjas "balijo". Ne sikiraj se necu te napadat i svadjat se jer je Lejletu-l-kadr hajde vidimo se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 21:13 |
|
|
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 21:28 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: malo se nerviras majstore ,tanak si sa zivcima,poceces gristi prste pa kasnije psihijatru zato je bolje napustit raspravu a i ne znas sta rec jer u ovim postovima sto sam naveo je sama istina,a ti mene vrijedjas "balijo". Ne sikiraj se necu te napadat i svadjat se jer je Lejletu-l-kadr hajde vidimo se. Ja tebe ne vrijeđam time, nego te zovem onako kako su te zvali i tvoji preci, turske paše. Ti baljo, nisi ništa rekao, natukneš tu nešto o nekim Srbima, pa zdravo sa time, isto tako o nekoj izdaji pričaš, a doslovno nemaš pojma ništa o tome kraju. De pozdravi tog lejleta, i odi njemu dosađivati, jer samo gluposti pišeš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mostar
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 21:33 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Znas li ti majstore da je bilo zabranjeno poslije rata vratiti se u Jajce jel znas. Interesantno! Bošnjaci su se vratili u Jajce i dobivaju glatko izbore. A jel ti možda znaš koliko se Hrvata vratilo u Vareš, Kakanj, Zenicu, Travnik, Fojnicu, Bugojno, Konjic? Jel znaš možda koliko je hrvatskih povratnika mučki ubijeno u tim općinama da bi se spriječio povratak i zastrašili ljudi, u čemu su i uspjeli? Jel znaš možda koliko je hrvatskih policajaca-povratnika ubijeno po srednjoj Bosni?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63485 Lokacija: DAZP HQ
|
zapovjednik je napisao/la: dudu je napisao/la: panju, Jajce su Srbi očistili, a Hrvati oslobodili.
Znas li ti majstore da je bilo zabranjeno poslije rata vratiti se u Jajce jel znas. da se mene pita, tako bi i ostalo. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:20 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
|
Jedno pitanje za bošnje, ako podržavaju autonomiju ili eventualno odcijepljenje Sandzaka da li isto tako podržavaju autonomiju ili odcijepljenje Srpske i Herceg-Bosne?? Unaprijed hvala na odgovoru
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:22 |
|
|
|
Ko bi rekao da će već zaboravljena turska okupacija imati takvo produženo delovanje. Neverovatno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:35 |
|
|
h.lecter je napisao/la: G-recht je napisao/la:
Pa, ljudi traze svoja prava, normalna pojava kad se uzme u obzir cinjenica da su im ta ista dugo vremena uskracivana. Drugo, pa i nisu samo "muslimani" (navodnici jer Albanaca ima oko 20% ne-muslimana), imamo i Belfast, Baskenland, itd., problem je u tome sto katolike npr. slabo ko gdje ugnjetava. Eto nije ih ugnjetavao niko ni 91. pa opet udavise onog momka u Splitu, pred TV kamerama jebote.
Koja konkretno prava nemaju muslimani u Srbiji.Postoji li mišljenje neke ugledne međunarodne organizacije za ljudska prava koja to potvrđuje ? Pa eto, ja bih rekao da to pocinje onog momenta kada ih neko kao Vi nazove muslimanima, a ljudi Bosnjaci. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:38 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: G-recht je napisao/la:
Darwin bi reko da je to prirodna selekcija.
Ko o čemu, muslimanac o odumiranju kaura Halo čovječe, dok mi ne odumremo, nađi si neku drugu zanimaciju  Ne osjecam se muslimanom tako da i ja pripadam toj odumirucoj klasi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:39 |
|
|
totem je napisao/la: G-recht je napisao/la:
Pa, ljudi traze svoja prava, normalna pojava kad se uzme u obzir cinjenica da su im ta ista dugo vremena uskracivana. Drugo, pa i nisu samo "muslimani" (navodnici jer Albanaca ima oko 20% ne-muslimana), imamo i Belfast, Baskenland, itd., problem je u tome sto katolike npr. slabo ko gdje ugnjetava. Eto nije ih ugnjetavao niko ni 91. pa opet udavise onog momka u Splitu, pred TV kamerama jebote.
Prvo taj kojega su davili, prezivio je. Drugi je poginuo, i to iz pistolja. Nisu ga ubili hrvati, nego oficir JNA. Srbin. Dokazalo se i na sudu. Bio je Makedonac, taj ubijeni vojnik. Zvao se Saso Gesovski. Ubijen je zato sto je odbio naredjenje da puca u masu. Ubijen je pred barem 5 svjedoka. Bas mi je drago sto su ga davili a on prezivio zahvaljujuci katolickoj dobrocudnosti i nesklonosti nemirima..barikadama, itd..Vidis, znao sam da si u pravu, ipak islam cini ljude zlima, ma ne, pogodnim za nemira i bacanje kamencina. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:41 |
|
|
G-recht je napisao/la: h.lecter je napisao/la: Koja konkretno prava nemaju muslimani u Srbiji.Postoji li mišljenje neke ugledne međunarodne organizacije za ljudska prava koja to potvrđuje ? Pa eto, ja bih rekao da to pocinje onog momenta kada ih neko kao Vi nazove muslimanima, a ljudi Bosnjaci. :) Da li su i makedonski muslimani Bošnjaci? Dokle se prostire pojam Bošnjak? Čisto da znamo da ne pogrešimo ubuduće...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 22:56 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 18:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
|
ja sam dao glas poturicama, bas zbog ovoga sto je TG-B.B.B napisao a nije dobio naravno odgovor niti od jednoga.
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:06 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 18:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
Kum Bečo je napisao/la: Gospodine Bećo, šta će vam ta karta turskog osvajanja? Šta ste vi, Turćinom ili Bošnjakom? Imam osjećaj da ni vi ne znate što ste 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:21 |
|
|
teranova je napisao/la: totem je napisao/la: Reći da si Crnogorac ne obavezuje jer nije nacionalna nego regionalna odrednica. Kako za koga, budimo realni. Politika čini čuda, šta da ti kažem. Vidi kako su se pisali NJegoš i kralj Nikola, i to je to. Državnost i državljanstvo DA, nacija bogami NE. Nisam zlonamjeran, niti zelim provocirati, ali za ovo mogu samo reci: tipicno Srbin! Primjetio sam cak i da Hrvati, koji imaju maltene isti pristup kolektivnim identitetima kao Srbi, znaju da je nacija umjetna tvorevina, izmisljotina ljudi, ali ne, Srbi, koji naravno sebe uvijek smatraju najstarijom nacijom na svijetu (a do u polovinu 19. stoljeca bili osmanska provincija, mislim, ono, smijesno) zastupaju teoriju po kojoj su nacije nesto, maltene, od boga dato, nesto na sta samo eto kao oni imaju neku vrstu urodjenog prava, i to od dolaska temo nekakvog srpskog plemena na Balkansko poluostrvo, plemena jednog od mnogih koji su naselili ta podrucja. Bez ljutnje, ali primjetio sam ovo vise puta, jednom, sjedim u autu s najboljom jaranicom i njenim, zaista divnim covjekom od oca (jeste da se borio za VRS dok nije probijen koridor, Srbin covjek, ali nije nacionalista, a i kcerka mu je zesce obrazovana), kad poce on, Amerika, ovo ono, ma kakva je to nacija, pa to nije nacije..a vamo Ameri vladaju na pola zemaljske planete dok im tupavi Balkanci, eto najstarije nacije na svijetu, lizu dupeta (a Ameri imali ustav kad nase zemlje nisu ni sanjale o drzavi i naciji). Mislim ono, znam ja nas, jebo ti nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:26 |
|
|
|
Mogu da vladaju i na tri planete ali su opet samo skup dođoša s koca i konopca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:35 |
|
|
G-recht je napisao/la: ali ne, Srbi, koji naravno sebe uvijek smatraju najstarijom nacijom na svijetu Netačno g. Recht. Držimo do svoje nacije ali ne šizofreno da se smatramo "najstarijom nacijom itd". " A da no što, mi smo narod najprvi" - to možete čuti samo kod Srba u C. Gori ali samo kad su u epskom zanosu a i tad ne misle tako, to je neki fazon u njihovom mentalitetu Boga pitaj otkad i zašto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:35 |
|
|
teranova je napisao/la: G-recht je napisao/la:
Pa eto, ja bih rekao da to pocinje onog momenta kada ih neko kao Vi nazove muslimanima, a ljudi Bosnjaci. :)
Da li su i makedonski muslimani Bošnjaci? Dokle se prostire pojam Bošnjak? Čisto da znamo da ne pogrešimo ubuduće... Bosanski i hrvatski pravoslavci su danas Srbi, i niko to vise ne dovodi u pitanje jer je nacija, tj. pripadnost nekoj naciji stvar volje pojedinca, vise pojedinaca..koji cine jedan kolektiv. Sasvim normalna pojava koju samo oni sto ih na njemackom govornom prostoru zovu "Ewiggestrige" ne zele, ne mogu da shvate. Opet, ima i kod Bosnjaka glasova koji negiraju srpsku naciju u BiH, i sa njima razgoravam na isti nacin, vjeruj mi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:39 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: G-recht je napisao/la: ali ne, Srbi, koji naravno sebe uvijek smatraju najstarijom nacijom na svijetu Netačno g. Reckt. Držimo do svoje nacije ali ne šizofreno da se smatramo "najstarijom nacijom itd". " A da no što, mi smo narod najprvi" - to možete čuti samo kod Srba u C. Gori ali samo kad su u epskom zanosu a i tad ne misle tako, to je neki fazon u njihovom mentalitetu Boga pitaj otkad i zašto. Ma, a price o zlatnim kasikama i viljuskama dok je primitivna Evropa jela prstima, ma sta prstima, nogama bre? A nigdje rijeci srpske za "kasiku", "dusek", itd. ;) Jela su nam turska kao i masa, zaista masa rijeci koje koristimo u svakodnevnici..muzika, itd..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:42 |
|
|
G-recht je napisao/la: teranova je napisao/la:
Da li su i makedonski muslimani Bošnjaci? Dokle se prostire pojam Bošnjak? Čisto da znamo da ne pogrešimo ubuduće...
Bosanski i hrvatski pravoslavci su danas Srbi, i niko to vise ne dovodi u pitanje jer je nacija, tj. pripadnost nekoj naciji stvar volje pojedinca, vise pojedinaca..koji cine jedan kolektiv. Sasvim normalna pojava koju samo oni sto ih na njemackom govornom prostoru zovu "Ewiggestrige" ne zele, ne mogu da shvate. Opet, ima i kod Bosnjaka glasova koji negiraju srpsku naciju u BiH, i sa njima razgoravam na isti nacin, vjeruj mi. A šta su bili juče ti bosanski i hrvatski pravoslavci? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 05 ruj 2010, 23:47 |
|
|
G-recht je napisao/la: Ma, a price o zlatnim kasikama i viljuskama dok je primitivna Evropa jela prstima, ma sta prstima, nogama bre? Pa dobro, ako je primitivna Evropa u to doba jela nogama, njen problem 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Irma
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 00:10 |
|
|
Zepce Jugend je napisao/la: Irma je napisao/la: Ali nije iskljuceno da se ta liturgija cesto odvija na bespravno sagradjenoj crkvi, na zemlji nekog Bosnjaka, ili nekada na mjestu gdje je bio neki islamski objekat, ili se kadkad blagosljava neko ko nakon par sati strelja par hiljada ljudi itd itd. Sve sama najsvetija svetost, nema sta.
Mrš, kopilad jedna pogana, vi imate srama govoriti da je neka crkva sagrađena na zemlji nekog balije?! Na čemu ste vi radili džamije, u biti ne ti, ti si nitko i ništa, obična fukara iz Švedske, koja džamiju vidi samo na slikama babinog upaljača. Koji smo to "mi", i na cemu smo to gradili dzamije? Ako mislis na Turke i srednji vijek, sta su to onda radili drugi osvajaci u proslosti? Sirili demokratiju? Na kraju krajeva zasto i vi i Srbi vise ne proglasite rat Turcima, i jednom se ne obracunate sa njima za sva vremena, zbog proslosti? Nemoj se previse sad zamarat, i razmisljat o ovim pitanjima. Nemam sta diskutovat sa tako zatucanom osobom, koja jos vodi nekakve krstaske ratove, u Zepcu, a o kulturi dijaloga da ne govorim. Fukara si ti, i kopile, mozda Kacavendina avanturica za vrijeme liturgije. Ubij se jadan!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|