|
|
Stranica: 10/27.
|
[ 675 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Irma
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 00:22 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Jedno pitanje za bošnje, ako podržavaju autonomiju ili eventualno odcijepljenje Sandzaka da li isto tako podržavaju autonomiju ili odcijepljenje Srpske i Herceg-Bosne?? Unaprijed hvala na odgovoru Naravno da NE. Prvo ja podrzavam autonomiju, to je njihovo istorijsko-pravno pravo koje im je ukinuto, znaci traze nazad nesto sto su vec imali, i koje im je stari ustav ex SFRJ garantovao (a ne zaboravimo da jje najvise na osnovu ustava stecena nezavisnost ex Ju republika), a tzv rs , nema nikavo istorijsko-pravno uporiste, i jos pored toga zna se kojim je sredstvima nastala, cak nema ni legalitet, jer dejtonski sporazum niti je u potpunosti sproveden, niti je taj ustav zapravo usvojen u parlametu. Na pitanje o Herceg-Bosni valjda ne trebam ni odgovarat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Irma
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 00:29 |
|
|
totem je napisao/la: Irma je napisao/la:
Pa jasna je stvar da je Sandzak napustilo i dalje napusta ogroman broj ljudi (Bosnjaka). Jasna je stvar da ne zele da su ti ljudi povezani medjusobno, jasna je stvar da ne ulazu u infrastrukturu nikako, da zaposljavaju Srbe u mjestim agdje je 80% Bosnjaka, da im u skolama djeca moraju uciti o svetom Savi itd itd. Znaci samo sto o tome progovori muftija, ne treba se to uzimat zaozbiljno?
Da napustaju Sndzak da, istina. To za zaposljavanje ne znam, ali lako moguce je. Mene zanima ona zabluda o nasilnom pokrstavanju u koju su i Bosnjaci, koji su izmislili tu laz poceli da vjeruju u nju. Da vam nisu i djecu odvodili. U arkanaove tigre. Dobra paralela, zar ne? Zamislite da se to desi. E kada zamislite, mozda cete shvatiti kako je bilo krscanima kada su im djecu odvodili, a nisu mogli nista uciniti. Zato sam rekao da vam je ceh za placanje jos uvijek povelik. Evo ovde imas nesto vise o Sandzaku, tu se malo spominje i pokrstavanja, vidila sam jos negdje, moram pronaci: http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=38735Koji su onda ceh placali Hrvati veliko-Srbima za vrijeme rata u Hrvatskoj?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 00:55 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: A de mi reci majstore na cemu su pravljena ona naselja suskovo i bobanovo.Ti si pravi multietnicar to ti moram priznat jer tvoj otac se borio sa srbima protiv Bosnjaka u Zepcu. Prijatelju, ali triba biti dosljedan, pak ako ćemo nazivat Hrvate u Žepču izdajicama, tada i Bošnjake u Mostaru moramo nazivat izdajicama, jerbo su tamo Armija BiH i VRS imali vrlo visoku razinu suradnje. Tako da bi bilo dobro da se oko ovih stvari vode malo dublje razprave.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 02:29 |
|
|
teranova je napisao/la: Mogu da vladaju i na tri planete ali su opet samo skup dođoša s koca i konopca. Sorry, u pravu si ipak, ja zaboravio da su Srbi na Balkanu direktni potomci majmuna, nakon majmuna odmah srpska nacija, od pamtivijeka tu. :) Jebo majku, mislim da od onog grafitija na sarajevskoj posti (Neko napiso "Ovo je Srbija" a kao odgovor stoji ispod: "Ma nije budalo, ovo je posta") nisam procito nesto bolje od onog u Novom Sadu ("Pricaj bre srpski da te ceo svet bombarduj"). Ovaj grafit je iskazao do boli svu besmislenost srpske mitomanije i nacionalnog nafuravanja. Inace, onaj Alek, ili Alex, je napisao jednu veoma pametnu, na zalost istinitu, u vezi topica kad je spomenuo hodze pred kordonima policije itd..itd..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 02:30 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: A de mi reci majstore na cemu su pravljena ona naselja suskovo i bobanovo.Ti si pravi multietnicar to ti moram priznat jer tvoj otac se borio sa srbima protiv Bosnjaka u Zepcu. Prijatelju, ali triba biti dosljedan, pak ako ćemo nazivat Hrvate u Žepču izdajicama, tada i Bošnjake u Mostaru moramo nazivat izdajicama, jerbo su tamo Armija BiH i VRS imali vrlo visoku razinu suradnje. Tako da bi bilo dobro da se oko ovih stvari vode malo dublje razprave. Cista istina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
StariTorcidaš
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 06:04 |
|
Pridružen/a: 01 ruj 2010, 03:09 Postovi: 225 Lokacija: Prelijepa Naša
|
teranova je napisao/la: G-recht je napisao/la:
Bosanski i hrvatski pravoslavci su danas Srbi, i niko to vise ne dovodi u pitanje jer je nacija, tj. pripadnost nekoj naciji stvar volje pojedinca, vise pojedinaca..koji cine jedan kolektiv. Sasvim normalna pojava koju samo oni sto ih na njemackom govornom prostoru zovu "Ewiggestrige" ne zele, ne mogu da shvate. Opet, ima i kod Bosnjaka glasova koji negiraju srpsku naciju u BiH, i sa njima razgoravam na isti nacin, vjeruj mi.
A šta su bili juče ti bosanski i hrvatski pravoslavci?  Bili su Hrvati pravoslavne vjere ! A onda su ih Vaso Pelagić i bratija, uz pomoć ponekog srebrenjaka ili čak i sitnijega dukata, počeli "uveravati" da su oni Srbi. Srbi "prečani" ! I tako je krenulo. Ostalo je odradila Pravoslavna Crkva, preko popovskih agentura, školovanih po vaskolikoj Srbiji, Grčkoj, današnjoj Crnoj Gori ... i tako sveudilj - do dana današnjega ! A kad se neka laž ponavlja stotinjak puta, onda u nju počnu vjerovati i sami oni koji su je lansirali. Znate vi to dobro, ali se pravite "nevešti" ! A i razmazili su vas na ovome portalu, pa to obilato koristite i zloporabite. ( Zloupotrebljavate ! ) P.S. U sljedeća tri tjedna, komentirat ću samo vaše tekstove. Neke. Ali - ne sve !! A onda prelazimo na diskusije sa znalcima. Sa majstorima ! ----
_________________ Ispiranje mozga počinje punjenjem ušiju ! ....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 06:54 |
|
|
StariTorcidaš je napisao/la: teranova je napisao/la: A šta su bili juče ti bosanski i hrvatski pravoslavci?  Bili su Hrvati pravoslavne vjere ! A onda su ih Vaso Pelagić i bratija, uz pomoć ponekog srebrenjaka ili čak i sitnijega dukata, počeli "uveravati" da su oni Srbi. Srbi "prečani" ! I tako je krenulo. Ostalo je odradila Pravoslavna Crkva, preko popovskih agentura, školovanih po vaskolikoj Srbiji, Grčkoj, današnjoj Crnoj Gori ... i tako sveudilj - do dana današnjega ! A kad se neka laž ponavlja stotinjak puta, onda u nju počnu vjerovati i sami oni koji su je lansirali. Znate vi to dobro, ali se pravite "nevešti" ! A i razmazili su vas na ovome portalu, pa to obilato koristite i zloporabite. ( Zloupotrebljavate ! ) P.S. U sljedeća tri tjedna, komentirat ću samo vaše tekstove. Neke. Ali - ne sve !! A onda prelazimo na diskusije sa znalcima. Sa majstorima ! ---- Našo se ko će da pominje znalce... Biće da je i Dositej Obradović pravoslavni Hrvat koji je mislio da je Srbin. Gde si učio istoriju? Na benzinskoj stanici?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 07:16 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8942 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Bošnjake Sandžaka 39% 39% [ 16 ] x
Ne znam zašto, ali možda je i ovo dvosjekli mač.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bad Grabovnik famiglia
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 07:18 |
|
|
teranova je napisao/la: StariTorcidaš je napisao/la:
Bili su Hrvati pravoslavne vjere ! A onda su ih Vaso Pelagić i bratija, uz pomoć ponekog srebrenjaka ili čak i sitnijega dukata, počeli "uveravati" da su oni Srbi. Srbi "prečani" ! I tako je krenulo. Ostalo je odradila Pravoslavna Crkva, preko popovskih agentura, školovanih po vaskolikoj Srbiji, Grčkoj, današnjoj Crnoj Gori ... i tako sveudilj - do dana današnjega ! A kad se neka laž ponavlja stotinjak puta, onda u nju počnu vjerovati i sami oni koji su je lansirali. Znate vi to dobro, ali se pravite "nevešti" ! A i razmazili su vas na ovome portalu, pa to obilato koristite i zloporabite. ( Zloupotrebljavate ! ) P.S. U sljedeća tri tjedna, komentirat ću samo vaše tekstove. Neke. Ali - ne sve !! A onda prelazimo na diskusije sa znalcima. Sa majstorima ! ---- Našo se ko će da pominje znalce... Biće da je i Dositej Obradović pravoslavni Hrvat koji je mislio da je Srbin. Gde si učio istoriju? Na benzinskoj stanici? Nije vlajko, nije. dositej nije ali mnogi da ne kažem znatan dio današnjih srba iz bih potječe od katolika koji su uslijed nedostatka katoličkog klera koristili pravoslavnu crkvu i svećenstvo za upražnjavanje svojih vjerskih potreba. dugotrajna upotreba pravoslavstva je prešla time u običaj a kako je pravoslavna crkva ostala još zadnja utvrda srpskog nacionalnog identiteta, srpski nacionalni osjećaj su prenosili i na te novopečene pravoslavce. istodobno srbi iz hrvatske, su vlasi, ex turski šegrti koji su primamljeni benificijama promijenili stranu. njihovo ispovjedanje pravoslavlja je stvorilo odličnu bazu za posrbljavanje od strane srpske pravolavne crkve. pošto je ta matoda bila tako uspješna može se time lakše razumjeti zašto se pravoslavnom kleru diže kosa i brada od činjenice da neki dijelovi njihovog lena stvaraju svoje autokefalne crkve. naravno, vlajko teranovac ne priznaje ni da su srbi strana koja je odgovorna za rat te činila najveće zločine kao i da su srbi bili oružano najmoćnija strana u sukobu tijekom rata, pa neće priznati ni prethodno izlaganje. u svom standardnom stilu će pomoću troriječne rečenice opet nekoga proglasiti glupim i sl. ali ljudi to je vlajko. relevantan kao kišna glista. inače, da se vratim na nešto bliže temi, u razgovoru sa nekim sandžaklijama koji žive u turskoj (a njih sam upoznao u carigradu) njima je savršeno jasno da su njihovi preci promijenili vjeru pa od srba potali turci ali o tome govore bez nekih sentimenata kao kad bi ja ili svi mi ovdje hladno izjavili kako su naši preci štovali peruna i davora bez neke želje da se vratimo staroj tradiciji.
_________________ ....on the other side
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCELICA
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 07:30 |
|
|
_________________ [bVeni, vidi, vici ][/b]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bad Grabovnik famiglia
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 07:35 |
|
|
PCELICA je napisao/la: ne treba likovati nad tuđom nesrećom. dobro, nije mrsko malo malo se nasmijati nesreći onima koji su tako kurčevito maltretirali sve oko sebe dok su imali silu a koji sad cvile ko pizde kad je ta moć nestala. ipak, po mom mišljenju, muslimani sandžaka ne bi imali pravo na teritorijalnu autonomiju. možda neku samoupravu ali sve dalje od toga a pogotovo neko odvajanje ipak ne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 07:38 |
|
|
Bad Grabovnik famiglia je napisao/la: teranova je napisao/la: Našo se ko će da pominje znalce... Biće da je i Dositej Obradović pravoslavni Hrvat koji je mislio da je Srbin. Gde si učio istoriju? Na benzinskoj stanici? Nije vlajko, nije. dositej nije ali mnogi da ne kažem znatan dio današnjih srba iz bih potječe od katolika koji su uslijed nedostatka katoličkog klera koristili pravoslavnu crkvu i svećenstvo za upražnjavanje svojih vjerskih potreba. dugotrajna upotreba pravoslavstva je prešla time u običaj a kako je pravoslavna crkva ostala još zadnja utvrda srpskog nacionalnog identiteta, srpski nacionalni osjećaj su prenosili i na te novopečene pravoslavce. istodobno srbi iz hrvatske, su vlasi, ex turski šegrti koji su primamljeni benificijama promijenili stranu. njihovo ispovjedanje pravoslavlja je stvorilo odličnu bazu za posrbljavanje od strane srpske pravolavne crkve. pošto je ta matoda bila tako uspješna može se time lakše razumjeti zašto se pravoslavnom kleru diže kosa i brada od činjenice da neki dijelovi njihovog lena stvaraju svoje autokefalne crkve. naravno, vlajko teranovac ne priznaje ni da su srbi strana koja je odgovorna za rat te činila najveće zločine kao i da su srbi bili oružano najmoćnija strana u sukobu tijekom rata, pa neće priznati ni prethodno izlaganje. u svom standardnom stilu će pomoću troriječne rečenice opet nekoga proglasiti glupim i sl. ali ljudi to je vlajko. relevantan kao kišna glista. inače, da se vratim na nešto bliže temi, u razgovoru sa nekim sandžaklijama koji žive u turskoj (a njih sam upoznao u carigradu) njima je savršeno jasno da su njihovi preci promijenili vjeru pa od srba potali turci ali o tome govore bez nekih sentimenata kao kad bi ja ili svi mi ovdje hladno izjavili kako su naši preci štovali peruna i davora bez neke želje da se vratimo staroj tradiciji. Dženana, zašto si nervozna? Znamo da vi muslimani ne poznajete razliku između pripadanja nekom etnosu i religiji ali kod tebe je to poprimilo baš velike razmere. Pošto vidim da voliš da brljaš po istoriji, poveži se ovim linkom do adekvatne teme. Neki ljudi dosta znaju i podastiru lepe sličice i dokumente: http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=208189
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 07:47 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
Irma je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Jedno pitanje za bošnje, ako podržavaju autonomiju ili eventualno odcijepljenje Sandzaka da li isto tako podržavaju autonomiju ili odcijepljenje Srpske i Herceg-Bosne?? Unaprijed hvala na odgovoru Naravno da NE. Prvo ja podrzavam autonomiju, to je njihovo istorijsko-pravno pravo koje im je ukinuto, znaci traze nazad nesto sto su vec imali, i koje im je stari ustav ex SFRJ garantovao (a ne zaboravimo da jje najvise na osnovu ustava stecena nezavisnost ex Ju republika), a tzv rs , nema nikavo istorijsko-pravno uporiste, i jos pored toga zna se kojim je sredstvima nastala, cak nema ni legalitet, jer dejtonski sporazum niti je u potpunosti sproveden, niti je taj ustav zapravo usvojen u parlametu. Na pitanje o Herceg-Bosni valjda ne trebam ni odgovarat. Kad je to Sandzak imao Autonomiju???  , ako bošnje sandzaka imaju pravo na autonomiju jos veće pravo na to imaju hrvati i srbi u BIH, jer oni su sigurno domicilnije i starije stanovnistvo na prostoru BIH nego bošnje na sandzaku, pogotovo hrvati 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bad Grabovnik famiglia
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 07:59 |
|
|
teranova je napisao/la: Bad Grabovnik famiglia je napisao/la: Nije vlajko, nije. dositej nije ali mnogi da ne kažem znatan dio današnjih srba iz bih potječe od katolika koji su uslijed nedostatka katoličkog klera koristili pravoslavnu crkvu i svećenstvo za upražnjavanje svojih vjerskih potreba. dugotrajna upotreba pravoslavstva je prešla time u običaj a kako je pravoslavna crkva ostala još zadnja utvrda srpskog nacionalnog identiteta, srpski nacionalni osjećaj su prenosili i na te novopečene pravoslavce. istodobno srbi iz hrvatske, su vlasi, ex turski šegrti koji su primamljeni benificijama promijenili stranu. njihovo ispovjedanje pravoslavlja je stvorilo odličnu bazu za posrbljavanje od strane srpske pravolavne crkve. pošto je ta matoda bila tako uspješna može se time lakše razumjeti zašto se pravoslavnom kleru diže kosa i brada od činjenice da neki dijelovi njihovog lena stvaraju svoje autokefalne crkve. naravno, vlajko teranovac ne priznaje ni da su srbi strana koja je odgovorna za rat te činila najveće zločine kao i da su srbi bili oružano najmoćnija strana u sukobu tijekom rata, pa neće priznati ni prethodno izlaganje. u svom standardnom stilu će pomoću troriječne rečenice opet nekoga proglasiti glupim i sl. ali ljudi to je vlajko. relevantan kao kišna glista.
inače, da se vratim na nešto bliže temi, u razgovoru sa nekim sandžaklijama koji žive u turskoj (a njih sam upoznao u carigradu) njima je savršeno jasno da su njihovi preci promijenili vjeru pa od srba potali turci ali o tome govore bez nekih sentimenata kao kad bi ja ili svi mi ovdje hladno izjavili kako su naši preci štovali peruna i davora bez neke želje da se vratimo staroj tradiciji.
Dženana, zašto si nervozna? Znamo da vi muslimani ne poznajete razliku između pripadanja nekom etnosu i religiji ali kod tebe je to poprimilo baš velike razmere. Pošto vidim da voliš da brljaš po istoriji, poveži se ovim linkom do adekvatne teme. Neki ljudi dosta znaju i podastiru lepe sličice i dokumente: http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=208189vlajče, vlajče, zaboravljaš da su me mnogi forumaši uživo vidjeli pa ovim jeftinim štosevima samo potvrđuješ brkove iznad manjkavog gebisa. još kad bi malo pojasni što si s ovom nesuvislicom pokušao reći budući ti odgovor s mojim napisom korespondira kao ferimportova zgrada s hrvatskim narodnim kazalištem. geneza nastanka srba u bih i hrvatskoj je nepobitna, naravno frustrirajuća za tebe ali tvoje znanje na ovoj temi ima utjecaja na istu kao što kišna glista ima utjecaja na odvijanje prometa na četverotračnoj aveniji u vrijeme povratka ljudi s posla. zato mi i nemoraš linkati nesuvisle rasprave sa srpskih foruma budući su isti, kad je riječ o povijesti i to u dijelu koji se dotiču srba relevanti otprilike kao i ti. p.s. kad smo već kod povijesti, imam u obitelji profesora povijesti pa sam, vjeruj mi, itekako potkovan činjenicama puno više nego što jedan portir poput tebe može i zamišljati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCELICA
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 08:26 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Irma je napisao/la:
Naravno da NE. Prvo ja podrzavam autonomiju, to je njihovo istorijsko-pravno pravo koje im je ukinuto, znaci traze nazad nesto sto su vec imali, i koje im je stari ustav ex SFRJ garantovao (a ne zaboravimo da jje najvise na osnovu ustava stecena nezavisnost ex Ju republika), a tzv rs , nema nikavo istorijsko-pravno uporiste, i jos pored toga zna se kojim je sredstvima nastala, cak nema ni legalitet, jer dejtonski sporazum niti je u potpunosti sproveden, niti je taj ustav zapravo usvojen u parlametu. Na pitanje o Herceg-Bosni valjda ne trebam ni odgovarat.
Kad je to Sandzak imao Autonomiju???  , ako bošnje sandzaka imaju pravo na autonomiju jos veće pravo na to imaju hrvati i srbi u BIH, jer oni su sigurno domicilnije i starije stanovnistvo na prostoru BIH nego bošnje na sandzaku, pogotovo hrvati  usra ga ti miskooo ....kako si kreno da "cepas"bivsu jugu svaka supa ce imati autonomiju 
_________________ [bVeni, vidi, vici ][/b]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 08:37 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
PCELICA je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Kad je to Sandzak imao Autonomiju???  , ako bošnje sandzaka imaju pravo na autonomiju jos veće pravo na to imaju hrvati i srbi u BIH, jer oni su sigurno domicilnije i starije stanovnistvo na prostoru BIH nego bošnje na sandzaku, pogotovo hrvati  usra ga ti miskooo ....kako si kreno da "cepas"bivsu jugu svaka supa ce imati autonomiju  pa ove tvoje bošnje cepaju po autonomiji sandzaka pa reko mogli bi i mi cepat o herceg bosni 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 08:40 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 18:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
Ok, pošto smo se načitali i malo alternativne povijesti, vrijeme je da se vratimo na pitanje sanđaka i muka koje muče islamizirane Srbe iz Raške. Svojim savjetima im trebamo pomoći i na taj način graditi mostove među ljudima Treba se ugledati na primjer sličan ovom ( http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... -Race.html) a ne stalno jedni drugima stavljati klipove u točkove. Mir nema alternativu, pa tako i u Raškoj, između sukobljenih muslimanskih frakcija na tom drevnom srpskom tlu 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 09:54 |
|
|
teranova je napisao/la: StariTorcidaš je napisao/la:
Bili su Hrvati pravoslavne vjere ! A onda su ih Vaso Pelagić i bratija, uz pomoć ponekog srebrenjaka ili čak i sitnijega dukata, počeli "uveravati" da su oni Srbi. Srbi "prečani" ! I tako je krenulo. Ostalo je odradila Pravoslavna Crkva, preko popovskih agentura, školovanih po vaskolikoj Srbiji, Grčkoj, današnjoj Crnoj Gori ... i tako sveudilj - do dana današnjega ! A kad se neka laž ponavlja stotinjak puta, onda u nju počnu vjerovati i sami oni koji su je lansirali. Znate vi to dobro, ali se pravite "nevešti" ! A i razmazili su vas na ovome portalu, pa to obilato koristite i zloporabite. ( Zloupotrebljavate ! ) P.S. U sljedeća tri tjedna, komentirat ću samo vaše tekstove. Neke. Ali - ne sve !! A onda prelazimo na diskusije sa znalcima. Sa majstorima ! ---- Našo se ko će da pominje znalce... Biće da je i Dositej Obradović pravoslavni Hrvat koji je mislio da je Srbin. Gde si učio istoriju? Na benzinskoj stanici? E da ste se vise drzali Dositeja Obradovica a manje Vojislava Seselja ko zna, mozda bi danas vec bili u Evropi poznati kao humanisti a ne narod iz cijih redova i u cije ime pojedinci pocinise prvi genocid nakon Drugog Svjetskog Rata na Evropskom kontinentu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 10:05 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 13:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
Irma je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Jedno pitanje za bošnje, ako podržavaju autonomiju ili eventualno odcijepljenje Sandzaka da li isto tako podržavaju autonomiju ili odcijepljenje Srpske i Herceg-Bosne?? Unaprijed hvala na odgovoru Naravno da NE. Prvo ja podrzavam autonomiju, to je njihovo istorijsko-pravno pravo koje im je ukinuto, znaci traze nazad nesto sto su vec imali, i koje im je stari ustav ex SFRJ garantovao (a ne zaboravimo da jje najvise na osnovu ustava stecena nezavisnost ex Ju republika), a tzv rs , nema nikavo istorijsko-pravno uporiste, i jos pored toga zna se kojim je sredstvima nastala, cak nema ni legalitet, jer dejtonski sporazum niti je u potpunosti sproveden, niti je taj ustav zapravo usvojen u parlametu. Na pitanje o Herceg-Bosni valjda ne trebam ni odgovarat. Samo me zanima po kojem to povjesnom pravu, ili prirodnom ima Sandžak pravo na autonomiju. Sandžaci i vilajeti su bili administrativne jedinice Osmanskog carstva, tj. okupatorske sile na Balkanu (nadam se da se u tome slažemo jer su i veliki djelovi HR, ali i cjela Bosna, te Hercegovina okupirani od iste sile) i početkom 20. stolječa su Srbi i Balkanska koalicija porazili Turke. Zar nije razumlivo da se upostavlja vlastitit sistem, a ne da se mora zadržati onaj od poraženog neprijatelja? Ako je povjesno pravo, kada je to Novopazarski sandžak imao autonomiju? Koliko sam ja upoznat Srbija, Moldavija, Vlaška etc su imali neke autonomne položaje pred kraj u OC, ali NP Sandžak nikad. Po tome bi se mogla tražiti autonomija i po Slavoniji ili po centralnoj Srbiji, ili djelovima Mađarske etc. Samo me zanima kada su to imali priznatu autonomiju, a ne samoproglašenu (npr. spominjana partizanska)? Ako je takva postajala mi moramo mjenjat knjige na faksu. Što je najgore autori su večinom Turci. Molim neke podatke, ne rekla-kazala priče.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 10:06 |
|
|
|
kad su neki pričali kako će Srbija završit na beogradskom pašaluku, mislio sam, ovi nisu normalni.
Bome malo pomalo otkidaju joj komad teritorija.
Ovo u Sandžaku, to je sve izvana instruirano, inače muslimani tamo ne bi smjeli pisnuti.
Niste smjeli paliti američku ambasadu Srbi....
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 10:40 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: kad su neki pričali kako će Srbija završit na beogradskom pašaluku, mislio sam, ovi nisu normalni.
Ovo u Sandžaku, to je sve izvana instruirano, inače muslimani tamo ne bi smjeli pisnuti.
Niste smjeli paliti američku ambasadu Srbi.... Palićemo opet ako zatreba, ne brini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 10:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63478 Lokacija: DAZP HQ
|
teranova je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: kad su neki pričali kako će Srbija završit na beogradskom pašaluku, mislio sam, ovi nisu normalni.
Niste smjeli paliti američku ambasadu Srbi.... Palićemo opet ako zatreba, ne brini. ne moraš nama objašnjavati da ste budalasti. i šleva će da bude previše, može i pod maslačak. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 11:03 |
|
|
teranova je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: kad su neki pričali kako će Srbija završit na beogradskom pašaluku, mislio sam, ovi nisu normalni.
Niste smjeli paliti američku ambasadu Srbi.... Palićemo opet ako zatreba, ne brini. A mozda se i usicare po koje najke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 11:05 |
|
|
dudu je napisao/la: teranova je napisao/la: Palićemo opet ako zatreba, ne brini.
ne moraš nama objašnjavati da ste budalasti. i šleva će da bude previše, može i pod maslačak.  Who dares - wins! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 11:30 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 13:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
teranova je napisao/la: dudu je napisao/la: ne moraš nama objašnjavati da ste budalasti. i šleva će da bude previše, može i pod maslačak.  Who dares - wins!  Rodney sljedeče godine u ovo vrijeme Kosovo je naše Ispričavam se ali bilo je jače od mene, najte se ljutit, samo malo sarkazma.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|