|
|
Stranica: 13/27.
|
[ 675 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Alex
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 20:54 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Neretva73 je napisao/la: ..drzava se pravi krvavi gaca, lako je lajati na zvijezde, i skrivati se iza svecenika, politicara, i slicni lesinara. ...tako i mi Hrvati lajemo godinama u BiH, al' sve su prilike qurcu. U ala si ti militaran  Hrvatima, da im je toliko loše u Federaciji, već bi arlaukali na ulicama... Vidiš koliko cveća i Bosnoljubaca na forumu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 20:56 |
|
|
Alex je napisao/la: Neretva73 je napisao/la: ..drzava se pravi krvavi gaca, lako je lajati na zvijezde, i skrivati se iza svecenika, politicara, i slicni lesinara. ...tako i mi Hrvati lajemo godinama u BiH, al' sve su prilike qurcu. U ala si ti militaran Hrvatima, da im je toliko loše u Federaciji, već bi arlaukali na ulicama... Vidiš koliko cveća i Bosnoljubaca na forumu XXX
|
|
| Vrh |
|
 |
|
StariTorcidaš
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 20:59 |
|
Pridružen/a: 01 ruj 2010, 03:09 Postovi: 225 Lokacija: Prelijepa Naša
|
teranova je napisao/la: pohana jetrica je napisao/la: I ja. Rušite govna. Krajnje je vreme. A zašto se skriva istina da se po Sandžaku, već puna dva mjeseca, na sve strane ori pjesma: "Oj ti Vilo, Vilo Velebita...", "Ustani Bane..." i slične domoljubne pjesme ?! Hm ?! 
_________________ Ispiranje mozga počinje punjenjem ušiju ! ....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 20:59 |
|
|
Vuco je napisao/la: pohana jetrica je napisao/la: Nema potrebe za tim, oni sami idu. Omiljene destinacije raških muslimanaca su Turska i Sarajevo. Ma ja upravo govorim da ih šaljete za Tursku, a ne za BiH. Daj bre rešite to, recimo onako kako su Rvati rešili Krajinu. Dobro, to je sad malo deplasirano, ali razumeš. Nije ih se još dovoljno skupilo, ovo bi sve stalo u par autobusa. Mora još malo da tekbiraju... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:00 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 18:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
|
Dane, nemoj da se nerviras..poslaticmo tebe, i jos nekoliko pravi Hrvata iz Rijeke da razvalite te Srbe tamo, i donesete BiH konacnu pobjedu..
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:01 |
|
|
Kiza je napisao/la: Vuco je napisao/la: Ma ja upravo govorim da ih šaljete za Tursku, a ne za BiH. Daj bre rešite to, recimo onako kako su Rvati rešili Krajinu. Dobro, to je sad malo deplasirano, ali razumeš. Nije ih se još dovoljno skupilo, ovo bi sve stalo u par autobusa. Mora još malo da tekbiraju...  Onima što idu u Sarajevo - jedan sendvič, ko ide za Stambol - dva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:04 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 18:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
Alex je napisao/la: Neretva73 je napisao/la: ..drzava se pravi krvavi gaca, lako je lajati na zvijezde, i skrivati se iza svecenika, politicara, i slicni lesinara. ...tako i mi Hrvati lajemo godinama u BiH, al' sve su prilike qurcu. U ala si ti militaran  Hrvatima, da im je toliko loše u Federaciji, već bi arlaukali na ulicama... Vidiš koliko cveća i Bosnoljubaca na forumu  daleko bilo da sam militaran..moj rat je zavrsen odavno.. ne vjerujem da je Hrvatima dobro u federaciji ..ali sila Boga ne moli..a,sto se tice ovih veliki Hrvata , torcidasa, daneta i slicni..nista to ni krsteno , ni krizmano nije.
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
| Vrh |
|
 |
|
h.lecter
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:04 |
|
|
Prigorac je napisao/la: h.lecter je napisao/la: I sam avnoj je jedan skup samozvanaca ili,grupe građana ni od koga ovlašćenih da odlučuju o bilo čemu.Druga je stvar što su odluke tog skupa provedene ali iz nekih sasvim drugih razloga a ne zbog autoriteta avnoja. O avnoju nemam ljepih rječi, ali to je međunarodno priznata država i povjesna činjenica. Za nekih 10 godina RS proglasi da imaju povjesno pravo na autonomiju i secesiju, te ujedinjenje sa drugim državama. Da li bi tada priznali takvo subjektivno tumačenje zakona i prava? I samo nemojte Bosna je jedna i jedina, nedjeljiva i međunarodno priznata. Jer sve je to i Srbija ili Hrvatska danas. Pa tu pilite o nekom pravu nekog u Srbiji. Srbi imaju 10x više prava od Bošnjaka u Srbiji pa čemu se igrat za te tri opčine, a pola države vam može pobječ? Nesporazum.Nisam Bošnjak niti podržavam njihovu politku ustvari,na sasvim suprotnoj strani a nesporazum potiče od prvog posta koji si citirao a što sam tek maloprije primijetio. Rečenica " brutalno ukinuta autonomija sandžaka od strane velikosrpskog režima josipa broza .. . " je napisana u šaljivom tonu.Zaboravio sam da dodam neki prikladan smajlić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Vuco je napisao/la: pohana jetrica je napisao/la: Nema potrebe za tim, oni sami idu. Omiljene destinacije raških muslimanaca su Turska i Sarajevo. Ma ja upravo govorim da ih šaljete za Tursku, a ne za BiH. Daj bre rešite to, recimo onako kako su Rvati rešili Krajinu. Dobro, to je sad malo deplasirano, ali razumeš. Ja, ipak mislim da će to raseljavanje ostati kao poslednja opcija, ukoliko krenu oružjem da se služe kao argumentom umesto pravnih okvira. Treba prvo pružiti šansu lojalnom delu Bošnjačke manjine da potisne onaj deo njih koji Srbiju ne prihvata kao državu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:08 |
|
|
|
Kakva je ova naša vlada zajedno sa mutavim predsednikom, čudi me da i cigani u Marinkovoj bari ne traže otcepljenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
StariTorcidaš
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:09 |
|
Pridružen/a: 01 ruj 2010, 03:09 Postovi: 225 Lokacija: Prelijepa Naša
|
teranova je napisao/la: Kiza je napisao/la: Nije ih se još dovoljno skupilo, ovo bi sve stalo u par autobusa. Mora još malo da tekbiraju...  Onima što idu u Sarajevo - jedan sendvič, ko ide za Stambol - dva. A onima koji se poprave i počnu priznavati svoje vaskolike grehe - TRI !! ( Možda se onda i NATO ispriča/izvini, vasceloj Šumadiji - "za svoje grehe" ?!  )
_________________ Ispiranje mozga počinje punjenjem ušiju ! ....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:20 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 18:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
 Gospodine Torcidaš, kako vam se zove taj klub? Jel to nešto iz Novog Pazara ili Tutina 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:26 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la:  Gospodine Torcidaš, kako vam se zove taj klub? Jel to nešto iz Novog Pazara ili Tutina  torcida sandzak sirp ikinci liginde oynayan novi pazar (yeni pazar) takimi. kulup armasinda uc hilal bulunmaktadir. tahmin edilecegi uzere orada yasayan bosnak ve turklerin takimidir. ayrica ulkenin en fanatik, hatta holiganizmi benimsemis tribunlerine sahip, takimlardan biridir. web sitesi: http://www.torcida-sandzak.org.yu/prazno2/sajt/ 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:31 |
|
|
|
„Torcida Sandžak“ stigla u Beograd 5. avgust 2010.
Navijači Galatasaraja imaće danas podršku i domaćeg stanovništva kada budu igrali protiv OFK Beograda utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Sinoć nešto posle ponoći u glavni grad Srbije stigla je grupica od nekih dvadesetak navijača Novog Pazara, koji će danas grlom i dlanovima bodriti „žuto-crvene“ iz Istanbula.
Obučeni u dresove turskog velikana, pripadnici grupe „Torcida Sandžak“ mirno su po izlasku iz autobusa sedeli u parku kod dolaznih perona Lasta stanice. Ispijajući po pivo Pazarci su pristali da daju i izjave .
- Ma došli smo da se lepo provedemo. Kakvi incidenti, kakvi bakrači, došli smo da vidimo i podržimo tim za koji većina nas gaji simpatije. Isto tako bi i navijači pravoslavne veroispovesti podržali Borac iz Banjaluke da igra protiv nas, iako je u pitanju tim iz druge zemlje – istakao je dvadesetčetvorogodišnji Asmir.
Na pitanje koliko fanova „Torcide“ dolazi na meč OFK Beograd – Galatasaraj, Pazarci nisu znali precizan odgovor.
- Ne znam, mi smo u svojoj režiji organizovali ovaj dolazak. Neki od nas će doći i direktno iz Istanbula, gde su pratili prvu utakmicu. U svakom slučaju napravićemo atmosferu tako da igrači Galate nemaju osećaj da su daleko od njihovog „Ali Sami Jena“ – poručio je Memo, koji nije želeo da otkrije prezime zbog, kako je rekao, mogućih problema sa čuvarima zakona.
U komšiluku ste mi bili, bando!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:33 |
|
|
O ta ćifša none 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vuco
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:36 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Svoju kuću daj kome god želiš, ali tuđa dvorišta ne ćeš ti prodavat. Jad i bieda kad takve prodane duše poput tebe govore nešto protiv Josipovića, a podpuno ste jedno te isto. Ma bolan jarane kako možemo bit jedno te isto kad je on šupak meraklija? A nema presjednika ko našeg Sulejmana Mesića, e to je bio pravi jaran našeg hrvatskog cvijeća. Hm... cvijeće... je li i korov cvijeće? 
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 21:56 |
|
|
|
Jah, što bi četosi volili ponovo klat al ne mogu. Nešto im se ne da od bežanije iz Knina a bogami i Sanskog Mosta
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:04 |
|
|
 Zamezite Kume. Nije ništa strašno. Ionako vam ga g. Lijanović trpa u suđuku 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:09 |
|
|
|
Ne mogu više ni na Sandžak
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:10 |
|
|
Nikad nećete ni moći 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:10 |
|
|
|
Niđe Vuka Mandušića ni istrage poturica, ha, ha, ha
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:15 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Niđe Vuka Mandušića ni istrage poturica, ha, ha, ha Niđe ni sanđaka Kume Bećo, radi se samo o 2-3 turske mahale, ne znam otkud toliki optimizam 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:18 |
|
|
|
Glavno je da je počelo, a ostalo će se sve nekako nakurikat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:22 |
|
|
Šta je počelo, g. Kume? Znate li koliko je muslimanskih glava već otišlo u međumuslimanskom sukobu u Raškoj? Radujete se pogrešnim stvarima, poštovani Bećire 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Nemiri na Sandžaku: Zukorlićeve pristalice blokirale sve prilaze Novom Pazaru! Postano: 06 ruj 2010, 22:24 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 13:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
h.lecter je napisao/la: Prigorac je napisao/la:
O avnoju nemam ljepih rječi, ali to je međunarodno priznata država i povjesna činjenica. Za nekih 10 godina RS proglasi da imaju povjesno pravo na autonomiju i secesiju, te ujedinjenje sa drugim državama. Da li bi tada priznali takvo subjektivno tumačenje zakona i prava?
I samo nemojte Bosna je jedna i jedina, nedjeljiva i međunarodno priznata. Jer sve je to i Srbija ili Hrvatska danas. Pa tu pilite o nekom pravu nekog u Srbiji. Srbi imaju 10x više prava od Bošnjaka u Srbiji pa čemu se igrat za te tri opčine, a pola države vam može pobječ?
Nesporazum.Nisam Bošnjak niti podržavam njihovu politku ustvari,na sasvim suprotnoj strani a nesporazum potiče od prvog posta koji si citirao a što sam tek maloprije primijetio. Rečenica " brutalno ukinuta autonomija sandžaka od strane velikosrpskog režima josipa broza .. . " je napisana u šaljivom tonu.Zaboravio sam da dodam neki prikladan smajlić. A to je uvijek problem sa forumima, ono kaj je nekom sarkazam kad se napiše na ekran nože zvučat jako ozbiljno. I dalje ne mislim da Bošnjaci na Sandžaku imaju ikakva povjesna prava na autonomiju. Ako proglašeno u ratu ne legaliziraš na neki način u miru, kao da i nije postojalo. A etnički princip im je isto tanak. Večina su u tri opčine, ajd da je cjeli Sandžak, al tri opčine, ispast če svako selo republika. 
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|