|
|
Stranica: 10/15.
|
[ 353 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 18 lis 2025, 22:04 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2629 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
Druga slika prikazuje nastavak projekta prema Zidinama i Bukovoj Gori. Trenutno je ta cesta asvaltirana međutim ima samo jedna traka. Seoski put. Treba je ispraviti na nekoliko mjesta i napraviti magistralu
Do danas je ta ulica od Posušja prema Podzavelimu i dalje prema Aržanu bila slijepa jer je asvalt bio samo do Podzavelima što je apsurdno za 2025.
| Privitak/ci: |

IMG_5262.jpeg [ 307.26 KiB | Pogledano 1064 put/a. ]
|
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 18 lis 2025, 22:09 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 09:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62936 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Svijet je nestabilan, grade se "Rojsove ceste" pod paravanom pomoći Hrvatima BiH. Autocesta A12 Ravno-Slano i Autocesta A13 Posušje-Aržano. U novom miru bit će znane kao Autocesta 1. motorizirano-oklopne Brigade HVa i Autocesta hrvatskog jedinstva.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 10:35 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8045 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
|
Odmah predlažem da se u iduće projekte uvrsti produljenje A12 do Orlovca, veza sa brzom cestom Mostar-granica RH, pa da bude u punom profilu A12 Slano-Orlovac.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 11:03 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2629 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
kiler je napisao/la: Odmah predlažem da se u iduće projekte uvrsti produljenje A12 do Orlovca, veza sa brzom cestom Mostar-granica RH, pa da bude u punom profilu A12 Slano-Orlovac. Autoput kažnjeničke bojne
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 11:15 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39203 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Nego, zašto grade naplatne na Mostar-Grude?
Mislim, bolje da ima s naplatom nego nikakva ali u RH brze ceste se ne naplaćuju. Osim u Istri jedan dio koji treba postat AC.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 13:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: VAŽNO : Može li netko na autokarti BiH označiti tu novu "rojsovu cestu" ?
Mene je važno držati educiranim. Potrudite se molim vas pokazati mi to, vi koji znate ta sela i kud to prolazi. Naravno.  Žuto - cesta koja se trenutno gradi Crveno - cesta koju svi uključeni u trenutni projekt i financiranje žute trase konstantno spominju, pa je vrlo vjerojatno da će i ona ići uskoro Zeleno - po meni, potreban pravac za staviti pod asfalt normalne širine kako bi se Roško Polje, ali i dobar dio Duvanjskog Polja nakačilo na mrežu hrvatskih cesta i dobilo najkraći put do A1. Najbitnije od svega je što se ovom cestom sela koja su do sada bila u potpunoj izolaciji odvojena od svega spajaju preko Aržana na mrežu hrvatskih cesta, a preko Vira na Posušje i ZHŽ, te također Posušje dobiva najbližu vezu do Splita, potencijal za povratak i oživljavanje tog prostora je ogroman. Da se zbog ovih projekata jedna jedina obitelj vrati jer sad može raditi u Splitu a živjeti u svom selu, može otvoriti obrt u svojoj kući, ili može raditi u Posušju do kojeg će moć pljunut, to bi već nemjerljivo isplatilo ovaj projekt, koji je i sa strane financiranja i sa strane težine izvodljivosti smiješan. Izgradnjom crvene dionice dobiva se najbliža veza Livno - Posušje, odnosno Livno - Mostar, a pogotovo za manje-više sva sela sa TG strane Buškog Jezera koja će biti nakačena na Posušje i privredu ZHŽ-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 13:18 |
|
|
|
Također u planovima Općine Posušje stoji i poslovno-gospodarska zona uz ovu cestu u Podzavelimu. Cesta ima smisla, pogotovo dugoročno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 14:07 |
|
|
|
Nijedno selo nije bilo u potpunoj izloaciji, asvaltirani put postoii preko Roskog Polja, ali je uzak, tu cestu svakoako treba popraviti , ali to se i radi , ceste.prema Roskom Polju se popravljaju , spomenuta je nedavno obnovljena Bukovica Vokovići, popravljene su i druge dionice i to treba nastaviti. Da ja ta dionica financirana od HR to bi imalo daleko većii znacaj jer bi bitno približila ST daleko većem broju stanovnistva, cijlo juzno Duvanjsko polje. A također bi cijelo Busko blato približilo Posušju. Ova cesta nije priblizila Li i Po, nego tek kad se izgradi jos jedna, ako ikad , i to ne vise od 2 km, a da se pri tome Li i Mo priblizavaju tako da se preskaclče TG, Ku, Rama , SB.
Ovime je jedino Vinica dobila vezu sa Posusjem, a Vinica je najraseljeniji dio TG opcine i zbog blizine orjenitran na MA i ST.
Posusje ovom cestom nikad neće ici u ST jer ide BC , ima AC i jer ne skraćuje ništa.
Poslovne zone pod planinom, 20 -30km od granice i AC ,pored samog Posušja par kiloketara od granice i BC, to nije realno niti ima ima ikakve svrhe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:04 |
|
|
|
Roško polje inače vrvi od života pa ga treba spajati sa Vinicom. Dok bi iz Vinice došli do Roška Polja ovim putem već mogu biti u Posušju. Pa nije ni Tomislav ni duvanjska sela u polju Las Vegasi, sve je prilično raseljeno tako da je to neozbiljan argument. Da imamo slijepu ulicu u 2025. je krajnje neprihvatljivo, a ova cesta može rasteretiti i mnoge druge ceste u smjeru Splita, Sinja, Livna itd.
Inače, poslovna zona je planirana tamo gdje sam rekao da je planirana. Izmještena iz grada gdje i treba biti i cestovno dobro povezana. Poslovna zona Osrdak je čitava rasprodana, kao i dobar dio poslovne zone Vlake (na putu za Tg na pravcu od KTM Brine u smjeru Posušja.
Do te planirane poslovne zone meni treba 10 minuta. Ne razumijem zašto misliš da bi bila nerealna?!
Stvarno se sve više čini da imaš neki osobni problem sa tom cestom.
Ajmo se okladiti ja i ti da ovom cestom neće biti ništa manje prometa nego ostalim našim putevima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:27 |
|
|
|
RoskoPolje treba spojiti sa Zidinama , time bi se citavo juzno duvanjsko polje priblizilo ST . Neda mi se vise objasnjavati ono sto sam vec 10 puta objasnio. Ova. cesta je trebala bito asvaltirana manjim sredstvima, a kad se HR vec ukljucuje u pomoc bh Hrvatima tako sto ce graditi 15km moderne ceste onda to treba biti neka bitnija cesta koju ce koristi vise ljudi. Ovaj pravac je gledano po prioritetima na samom kraju. Sto vam nije jasno, zasto raspravu dozivljavezlte osobno ne znam. Zasto se izmislja povezivanje od Gruda sa Triljem, Posusja sa St, zasto se izmislja da povezue Livno, zasto se laze da skracuje sa tunelom... E to vec vi trebate objasniti, meni to nije jasno i zato rasprvljam o tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:36 |
|
|
|
Pa ti nudiš neke ideje kako šta treba spojiti kao da bi te iste općine manje para potrošile da se to uradi?! A zašto te iste općine već skoro 30 godina nisu to uradile?!
Dakle očito je bila potrebna intervencija iz Hrvatske. Eto taman, nek onda općina Tg sredi tu cestu od RP do Zidina i amen.
Na kraju krajeva, nije laž da se Posušje spaja sa Sinjem i Livnom. Imaš cestu do Sinja, ne moraš ga spuštat ispod 100kmh. Alternativni pravac koji može u rasteretiti ostale pravce. A pojedina zapostavljena sela više nisu izolirana i omeđena slijepim ulicama i sl.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:39 |
|
|
|
S obzirom da sam iz tog kraja, Neka sela još uvijek nemaju asfalt, konkretno Zaljut, kao i neki zaseoci Rošnjača. Kao i neki zaseoci po drugim selima, nisam zalazio baš svugdje odavno ali ima toga još uvijek. Istina, radi se o par kuća ali mora se spomenuti. Stvarni ljudi tu žive i stvarno u 2026. Klapaju po kozjim putevima. Vjerovali ili ne. Ja osobno također još nemam asfalt do kuće kao i još par susjeda, samo dio našeg zaseoka je asfaltiran. Toga ima još dosta kad uzmeš cijeli kraj u obzir. Zimi si u živom blatu ako nemaš asfalt. A svakako ti daleko sve.
Asfaltirao se put do spomenika Divi Grabovici na pola Vran Planine, asfaltirala se svaka čuka po duvanjskom polju, međutim neki zaseoci južno od Buškog Blata još nisu dobili asfalt. Potope ti Buško Blato (glavni resurs) ,svakako si izoliran i daleko od svega, i nakon 60 godina i dalje imaš kozje puteve i onda čuješ kako pojedina gamad iz Pomaka komentira kako smo svi iselili, kako smo samo neki vikendaši ostali, htjeli nam šećer na kraju sa vjetrenjačama sve preorati cijeli kraj pa se narod, to malo što nas je ostalo, digao na noge. Najsretniji bi valjda bili da nas nema više nijedan pa da mogu u miru sve preorati sa propelerima. Veća korist nego od vikendaša jel.
Također mora se reći i ovo, taj uski asfalt kojim su većina sela od Roškog Polja preko Vranjača, Rošnjača, Zaljuti, Mijakovog Polja, do Zidina, kao i Pasič i Vinica (sa izuzetkom dionice Vinica- Mijakovo Polje koju je isto financirala RH prije 20 godina (inače bi također bio kozji put)), povezani je sam po sebi katastrofa, to se nikako ne može zvati cestom u 2026., to je i dalje kozji put, samo asfaltiran, jedna traka koja se migolji na cik cak, šuma došla na pola puta sa obje strane, nitko živ to ne održava a i da održava teško se mimoilaziti, voziš 20kmh i opet nemaš kad reagirati hoće li ti iza sljedećeg grma iskočiti drugo auto iz suprotnog smjera, ukratko katastrofa i na takav način to nije nikakva cesta nego kao što rekoh asfaltirani kozji put.
Dosadašnja praksa je bila da se svakih 4 godine prije izbora pokrpa par najgorih rupa po tim lokalnim cesticama te nadoda negdje 100-200 metara asfalta i to je to. Tako da ako ćemo iskreno i pošteno, općina TG bi ovaj put od Aržana prema Viru asfaltirala točno nikad nekim vlastitim sredstvima. Ovo je napokon jedna poštena cesta i hvala Bogu i Škoriću i RH na njoj. Matičnoj općini i kantonu smo bili i ostali zadnja rupa na svirali i da nije RH kao što rekoh ne bi imali ništa, možda bi se tamo negdje godine Gospodnje 2067. Zadnjih 100 metara do Vira spojilo jednom trakom asfalta. Ovo pišem čisto realno bez ikakvih emocija kao netko ko klapa po tim cestama svaki dan, nemam nikakve veze sa politikom.
I znam da općina TG nije Las Vegas, I znam da nas nema puno stanovništva po tim selima, i zato i kažem hvala Bogu, Škoriću i RH. Jer TG to sve ne bi povezala poštenom cestom nikad. Čekali bi da zadnji iseli i onda preorali sve sa propelerima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:47 |
|
|
|
Tom logikom nijedna cesta ne bi imala smisla, štaš tamo samo 500 ljudi, vamo iljadu tamo dvi. Ako ne napravimo neće nikad ni bit više.
Slažem se da ne bi bilo loše ni asvaltirati put Rama-Posušje preko Blidinja. Samo održavati tu cestu bi bila pokora, put koji ide preko 1500 mnv, i to još osojnom stranom Vrana. Ali Ramci imaju pune kese para pa opet slabo čine, u tu tužnu Ramu koja je na ponos svih Hrvata kada dođeš kao da si se vratio 30 godina nazad. Iako je put Rama-Tg za naše uvjete vrhunski, plus što je Tg od Papića na gore nanio novi asvalt
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:50 |
|
|
|
Planina, To sto navodiš nije povezano ni ovom cestom, za sve vas bi bilo bolje da je poprvaljen put od Roskog Polja do Zidina. A i ne samo za vas nego za sva sela juznog duvanjkog polja. Hvala svakome sto god ko napravi, ali ako je HR ovime zavrsila svoje financiranje u HB tako sto je odradila prioritete, onda netko nije dobro birao prioritete.
Saskia Ne bi lose bilo niti to asvaltirati, ali da se pare kupe po putu, rama blidinje ima prioritet kao i ova vinica vir .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:54 |
|
|
saskia je napisao/la: Tom logikom nijedna cesta ne bi imala smisla, štaš tamo samo 500 ljudi, vamo iljadu tamo dvi. Ako ne napravimo neće nikad ni bit više.
Slažem se da ne bi bilo loše ni asvaltirati put Rama-Posušje preko Blidinja. Samo održavati tu cestu bi bila pokora, put koji ide preko 1500 mnv, i to još osojnom stranom Vrana. Ali Ramci imaju pune kese para pa opet slabo čine, u tu tužnu Ramu koja je na ponos svih Hrvata kada dođeš kao da si se vratio 30 godina nazad. Iako je put Rama-Tg za naše uvjete vrhunski, plus što je Tg od Papića na gore nanio novi asvalt Idem prošlu zimu sa džipom do spomenika Grabovici, nešto sitno sniga bilo, prašina, Reko ajde da se spustim do Rame na drugu stranu. Jedva jedvice sam se iščupao, odjednom smetovi sniga kad sam se krenuo spuštati dole, blato, bljuzga, a put razrovan svakako. Interesantno iskustvo, mobitel mi se ugasio, taman pada mrak, signala svakako nema, ja zaglavljen u nekoj guduri na Vranu. Mislio sam da ću morati ostaviti džipa i šetati do Orašca. Srećom iščupao se nekako. Bila bi to onda i najviša hercegbosanska cesta, a vjerojatno i najljepša, Ramsko- Blidinjsko jezero
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 16:57 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Planina, To sto navodiš nije povezano ni ovom cestom, za sve vas bi bilo bolje da je poprvaljen put od Roskog Polja do Zidina. A i ne samo za vas nego za sva sela juznog duvanjkog polja. Hvala svakome sto god ko napravi, ali ako je HR ovime zavrsila svoje financiranje u HB tako sto je odradila prioritete, onda netko nije dobro birao prioritete.
Saskia Ne bi lose bilo niti to asvaltirati, ali da se pare kupe po putu, rama blidinje ima prioritet kao i ova vinica vir . Pa govoriš da su zaspotavljeni Tg Rama i SB. Eto načina da povežeš Ramu sa Širokim i Posušjem. Imaju para pun kurac a slab posao prave. Njihov načelnik asvaltira neke nebitne oputine dok od Rumboka do Prozora imaš vrlo loš put
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 17:03 |
|
|
|
Asvaltirano je nedavno do Kedžare, 6km , milon maraka. To su troskovi koji su prigodni za ceste takvih potreba. Ali i ta asvaltirana cesta je bila na dnu prioriteta. Cesta do spomenika i nista vise. Rama je povezana sa Posusjem preko TG, a ovo ne bi skratilo bitno. Ozbiljnije investicije moraju ici iskljucivo na pravac Li TG PO...MO. jer to radi ekonomsku kraljeznicu HB i na to se oslanja čitava HB.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 17:13 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Asvaltirano je nedavno do Kedžare, 6km , milon maraka. To su troskovi koji su prigodni za ceste takvih potreba. Ali i ta asvaltirana cesta je bila na dnu prioriteta. Cesta do spomenika i nista vise. Rama je povezana sa Posusjem preko TG, a ovo ne bi skratilo bitno. Ozbiljnije investicije moraju ici iskljucivo na pravac Li TG PO...MO. jer to radi ekonomsku kraljeznicu HB i na to se oslanja čitava HB. Slažem se da treba više ulagat za ceste od Livna do Mostara. Dakle bar na prijevojima kojih ima puno da imaju tri trake (Lopatice-Podhum, Prisoje-Stipanjići, Mesihovina-Vinjani, Broćanac-Kočerin, Polog-Mostar i širokobriješka obilaznica, koju će doduše udosta zamjeniti ova BC Zagvozd Mostar pa će se moć preko Gruda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 18:48 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Planina, To sto navodiš nije povezano ni ovom cestom, za sve vas bi bilo bolje da je poprvaljen put od Roskog Polja do Zidina. A i ne samo za vas nego za sva sela juznog duvanjkog polja. Hvala svakome sto god ko napravi, ali ako je HR ovime zavrsila svoje financiranje u HB tako sto je odradila prioritete, onda netko nije dobro birao prioritete.
Saskia Ne bi lose bilo niti to asvaltirati, ali da se pare kupe po putu, rama blidinje ima prioritet kao i ova vinica vir . To bi bila još puno masnija investicija, nova cesta koja bi spojila Vojkoviće - Roško Polje - Zidine, prvo jer tu ozbiljnije podloge ni nema, trenutno postoji nekakav kozji put od Zidina do Roškog Polja, uski makadam, ne pamtim kad sam tamo zabasao, jedino lovci to koriste, te postoji onaj uski asfalt kroz cijelo Roško Polje (specifično selo koje je razvučeno i u kojem se kuće sa suprotnih strana ceste skoro pa dodiruju), to se isto ne može koristiti kao nikakva podloga jednostavno jer nije fizički moguće, dakle tu bi bila potrebna komplet nova trasa da se nadoveže na ovaj novi asfalt koji je stigao od duvanjskog polja do Vojkovića, a bome ima i tu kilometara od Vojkovića do Zidina., dok ovamo u slučaju ceste Vir - Aržano trasa je probijena odavno, tzv. Rojsov put, široki makadam koji su sada samo malo izravnali i evo asfaltiraju 300 na sat Posušani, to je skoro pa na gotovo asfalt, pa opet bez da se RH uključila kad bi napravili? Realno nikad. Nama južno od Buškog Jezera ova cesta do Posušja svakako treba. Normalna cesta sa 2 trake kakva bi svaka trebala biti. Nama je upravo ova cesta prioritet (ako već ne može prava brza cesta do Splita koja bi zaobilazila Velić i Trilj (otprilike pravac Aržano - Čaporice (nešto je @Šporet to spominjao?) onda daj nam bar do Posušja) , a vodeći se duvanjskim prioritetima kao što rekoh dobili bi je nikad. Bili bi kozji puti, krpanje rupa i 100 metara asfalta u nekom zaseoku svako 4 godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 20:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85695 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Šporet je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: VAŽNO : Može li netko na autokarti BiH označiti tu novu "rojsovu cestu" ?
Mene je važno držati educiranim. Potrudite se molim vas pokazati mi to, vi koji znate ta sela i kud to prolazi. Naravno.  Žuto - cesta koja se trenutno gradi Crveno - cesta koju svi uključeni u trenutni projekt i financiranje žute trase konstantno spominju, pa je vrlo vjerojatno da će i ona ići uskoro Zeleno - po meni, potreban pravac za staviti pod asfalt normalne širine kako bi se Roško Polje, ali i dobar dio Duvanjskog Polja nakačilo na mrežu hrvatskih cesta i dobilo najkraći put do A1. Najbitnije od svega je što se ovom cestom sela koja su do sada bila u potpunoj izolaciji odvojena od svega spajaju preko Aržana na mrežu hrvatskih cesta, a preko Vira na Posušje i ZHŽ, te također Posušje dobiva najbližu vezu do Splita, potencijal za povratak i oživljavanje tog prostora je ogroman. Da se zbog ovih projekata jedna jedina obitelj vrati jer sad može raditi u Splitu a živjeti u svom selu, može otvoriti obrt u svojoj kući, ili može raditi u Posušju do kojeg će moć pljunut, to bi već nemjerljivo isplatilo ovaj projekt, koji je i sa strane financiranja i sa strane težine izvodljivosti smiješan. Izgradnjom crvene dionice dobiva se najbliža veza Livno - Posušje, odnosno Livno - Mostar, a pogotovo za manje-više sva sela sa TG strane Buškog Jezera koja će biti nakačena na Posušje i privredu ZHŽ-a. Hvala lijepa.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 20:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85695 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ovo mi izgleda dobro.
Gradi se krvotok, da se prokrve određeni dijelovi koji će postati atraktivniji i lakši za život.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 19 lis 2025, 23:33 |
|
|
Planina je napisao/la: Roško Polje (specifično selo koje je razvučeno i u kojem se kuće sa suprotnih strana ceste skoro pa dodiruju Video je dug 1 sat - 1:20 sec se vidi kad 2 Auta iz suprotnih smjerova se susretnu - 11:00 sec (pre)uski put kroz misto uz same kuće
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 20 lis 2025, 08:28 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Asvaltirano je nedavno do Kedžare, 6km , milon maraka. To su troskovi koji su prigodni za ceste takvih potreba. Ali i ta asvaltirana cesta je bila na dnu prioriteta. Cesta do spomenika i nista vise. Rama je povezana sa Posusjem preko TG, a ovo ne bi skratilo bitno. Ozbiljnije investicije moraju ici iskljucivo na pravac Li TG PO...MO. jer to radi ekonomsku kraljeznicu HB i na to se oslanja čitava HB. Pametnije im je bilo da saniraju onaj put preko Zvrinjace za Tomislav ili da napokon splane neki put direkt na Makljen da se izbjegne onaj kaos preko Rumboka. Pogotovo sad kad gore imaju onu tvornicu
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni Postano: 20 lis 2025, 08:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ovo mi izgleda dobro.
Gradi se krvotok, da se prokrve određeni dijelovi koji će postati atraktivniji i lakši za život. Da, upravo tako. I ide se po prioritetima i sa smislom. Prvo ova cesta kojom sva sela prestaju biti odsjecena od Posušja i Hrvatske, i dobiva se protocnost Posusje - Cista. Nakon toga ide cesta do Zidina da se dobije protocnost prema Livnu, i onda spoj iznad Vinice preko Rosnjaca da Rosko Polje ali i dio Duvanjskog polja dobije spoj na mrezu hrvatskih cesta (Arzano ili Studenci)
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|