Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Rimac ulazi u hrvatsku vojnu industriju i sa partnerima ce ponuditi besposadne strojeve. Ono sto sam cuo prije 6-7 mjeseci da Drakon ekipa razvija posve novi tip podmornice ili ti besposadnog borbenog podvodnog vozila, sa hibridnim dizel-elektricnim pogonom. Ta podmornica bi nosila dva torpeda, trebala imati elektromotorni doplov od 200 nm, nakon cega bi se digla podpovrsinu i pomocu dizel agregata napunila baterije za sljedecu etapu doplova. U standby modu trebala bi tjednima mirovati ispod povrsine i cekati metu. Osim sto bi dimenzijama bila daleko manja od bilo koje borbene podmornice sa ljudskom posadom, nabavna cijena i odrzavanje bi trebali biti samo 10% cijene od onih sa ljudskom posadom. Iako nisam imao potvrdu da ce za elektricne sklopve biti zaduzen Rimac, odmah sam pomislio na njega.
za sada je igra:
Citat:
Interes posjettitelja za Iron Bullom, malo je reći, ogroman je. Netom nakon otvaranja sajma na štand hrvatskih digitalnih tenkista došli su predstavnici Amazona, a nakon njih i Applea, raspitujući se o mogućnostima plasmana ovog proizvoda za jedinstveno gaming iskustvo na američko tržište. Štoviše, nakon ova dva velika imena, prvog dana sajma ekipa iz Iron Bulla razgovorala je s čak desetak zaintresiranih američkih franšizera koji bi vrlo rado plan izgradnje 3D tenkovske igraonice - kakvu dečki uskoro otvaraju u Hrvatskoj - realizirali i u SAD-u,
Promjer: 128 mm Duzina: 1200 mm Raspon raskplopljenih krila: 498mm Ocekivani domet do 30km Ocekivana preciznost: jako precizno.
I biti ce postavljeno na oklopljeni kamion baziran na Tatri. To je sto znam.
Isti kalibar kao na Ognju, samo što ima 10km veći domet i nije balistička nego krstareća. Verovatno je zamišljeno da ide i u iste kontejnere kao rakete na Ognju. Nije loš koncept, ne znaš koji će biti metod navođenja, ali znaš da će preciznost biti jebačka. Zanimljivo. Jel su napredovali dalje od CAD crteža ili niko neće da plati razvoj?
Ne znam sto se desava sa tim projektom, ako te zanima mislim da trebas upitati ovdje https://www.madlerd.hr/
Citat:
Znači, za lanser RAK 4, koji ćemo sad početi proizvoditi, a čija će raketa od 220 centimetara imati domet od čak 20 kilometara, tražimo neka nova tehnološka rješenja.
DrMag je napisao/la:
Veceras VHS-2k na Mostarskim ulicama
Avdo, Emire, ... Hrvatska potajno oprema policiju u BiH gdje su Hrvati vecina.
No treba ih obuciti kako se to oruzje koristi i kako se postupa u ovakvim situacijama, ovo sto vidimo je cisti amaterizam, dobro se izmedju sebe nisu pobili.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
Ne znaju pajde ni pištolj držat al zato cipelare uhićenika dok je na podu. Kakav jad od pandurije.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
Planina je napisao/la:
Znaš li ijednog normalnog čovika da je otiša u "pandure"?
Dobro govoriš.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Rimac ulazi u hrvatsku vojnu industriju i sa partnerima ce ponuditi besposadne strojeve. Ono sto sam cuo prije 6-7 mjeseci da Drakon ekipa razvija posve novi tip podmornice ili ti besposadnog borbenog podvodnog vozila, sa hibridnim dizel-elektricnim pogonom. Ta podmornica bi nosila dva torpeda, trebala imati elektromotorni doplov od 200 nm, nakon cega bi se digla podpovrsinu i pomocu dizel agregata napunila baterije za sljedecu etapu doplova. U standby modu trebala bi tjednima mirovati ispod povrsine i cekati metu. Osim sto bi dimenzijama bila daleko manja od bilo koje borbene podmornice sa ljudskom posadom, nabavna cijena i odrzavanje bi trebali biti samo 10% cijene od onih sa ljudskom posadom. Iako nisam imao potvrdu da ce za elektricne sklopve biti zaduzen Rimac, odmah sam pomislio na njega.
Evo uskoro ce godina proc od kako je ovo izaslo pa da pitam jel se nesto pomaklo u ovom pogledu ? Ovo m privatno i poslvno mnogo zanima ali posto nista ne cujem o ovome zanima me jel bila patka ili se radi nesto. Ovo bi bila top stvar, kao sto su dronovi pokazali da in obicni radari nemogu otkrit i tako bombardiraju sve ispod sebe bez problema. Ove podmornice bi imale slican nacin djelovanja.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.