|
|
Stranica: 15/21.
|
[ 504 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 22:22 |
|
|
S druge strane, prije službenog policijskog oglašavanja pisalo se i o tome da se sestra sama ozlijedila: Teleskop tvrdi da iz pouzdanih izvora doznaje da u ovom trenutku ne postoje dokazi da je časna sestra napadnuta, kao ni to da je ozljeđivanje povezano s trećom osobom. Posebno su naglasili da nema dokaza da je navodni napadač bio Afganistanac, kako se posljednjih dana masovno tvrdilo na društvenim mrežama. Prema saznanju Teleskopa, žena se najvjerojatnije sama ozlijedila. https://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika ... 49518.htmlPisalo se i jedno i drugo. Osobno mi je čudno u ovoj svoj priči da je časna išla svjesno počiniti krivično djelo. I da nije časna, koja bi odrasla osoba i iz kojih interesa išla ovakvo nešto napraviti, svjesna da će krivično odgovarati. U pitanju nije ni materijalna niti bilo kakva druga korist pa da bi se moglo reći pokušala je izvući neku korist iz toga svega. Žena je radila u školi, psihotestiranje je morala prolaziti u sklopu liječničkih pregleda(medicina rada). Da je imala neke psihičke poteškoće valjda bi primijetili na tim psihotestiranjima. Osobno, ne znam što reći na ovo sve. Časna će na sud, pa će se valjda na sudu više reći o svemu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 22:53 |
|
|
Index već ispituje pravnike: "Širitelji lažnih vijesti moraju odgovarati" Odvjetnik Fran Olujić smatra da širitelji krivih informacija u slučaju ozlijeđene časne sestre iz Zagreba moraju odgovarati. "Širitelji takvih lažnih vijesti trebaju odgovarati jer je riječ o posebno osjetljivoj temi kroz koju se dira kako u vjerske osjećaje građana, tako i u prava stranih radnika odnosno nacionalnih manjina. Dakle, s dva kriterija se može govoriti o posebno osjetljivim skupinama građana te se po dva kriterija u ovom slučaju uznemirava javnost", smatra Olujić. Pitamo - nije li časna sestra i zbog svog psihičkog stanja dio ranjive skupine. "Ona je u ovom slučaju bila pacijent i kao takva mora uživati prava pacijenata. Umjesto da ju se zaštiti, njezino ime postalo je dostupno široj javnosti, a njezina su prava narušena. Uvjeren sam da bi osobe koje su o njoj objavljivale bez ikakvih ograda mogle prekršajno odgovarati za kršenje GDPR-a te kršenje zaštite prava pacijenata. https://www.index.hr/vijesti/clanak/buj ... 36372.aspx
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 22:55 |
|
|
|
Pa gle, mogli su reci "napao je X iz koristoljublja/ruzno ga pogledala/duzna mu novac" sto bilo, ali islo se sa opcijom da je otisla kupiti noz, da bi samu sebe ozljedila. Zasto je ona to uradila? jer je luda.
Luda zena kasnije moze reci "policija laze" ali ona je luda pa joj nitko vjerovati nece.
To je toliko smijesno, tragikomicno. Neka vjeruje sto god tko hoce, ali ovo je u rangu komunjarske milicije i njihovih priopcenja. Dakle opet pitanje, zasto bi isla kupiti noz, odes kupis pistolj jer njega doma nemas. Casna nema noz doma? koji dom koja kuca koji stan nema noz? zasto kupovati noz. Kupuje se pistolj, na crnom trzistu, kupis sarafciger to je vec rjedji predmet u kucama. Noz uzmes iz ladice. Dalje, cime je potkrijepljen policijski nalaz da "nema dokaza da je vozac ZET napadnut" slucaj iz kolovoza i zasto je opet identican policijski zakljucak. Dakle i on se sam ozljedio, a tada je takodje covjek tvrdio da ga je napao alahuekberas.
I opcenito, odakle potreba nagon hadezeovaca da bezuslovno stite policijski izvjestaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 23:34 |
|
|
zalutala je napisao/la: Pustimo rodbinu itd.., nigdje ne piše da je bilo tko od njezine rodbine bio prisutan kada se ovo dogodilo. Zašto bi izlazili u javnost s nečim čemu nisu svjedočili? Zato što nitko normalan ne bi šutio dok im se član obitelji javno provlači kroz blato pred cijelom nacijom, osim ako stvarno nije riječ o psihički labilnoj osobi koja je možda i ranije imala slične epizode.  A ovakva ekstremna medijska pažnja im je prisjedanje na muku i vjerojatno sada privatno psuju Bujanecu sve po spisku. zalutala je napisao/la: Žena je radila u školi, psihotestiranje je morala prolaziti u sklopu liječničkih pregleda(medicina rada). Da je imala neke psihičke poteškoće valjda bi primijetili na tim psihotestiranjima.
Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali u BiH se te potvrde o zdravstvenoj sposobnosti štancaju kao na traci, nitko te zapravo ne pregledava. Postave ti par pitanja i zdravo, sljedeći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mikimiki971
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 23:36 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 23:42 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Pa gle, mogli su reci "napao je X iz koristoljublja/ruzno ga pogledala/duzna mu novac" sto bilo, ali islo se sa opcijom da je otisla kupiti noz, da bi samu sebe ozljedila. Zasto je ona to uradila? jer je luda.
Luda zena kasnije moze reci "policija laze" ali ona je luda pa joj nitko vjerovati nece.
To je toliko smijesno, tragikomicno. Neka vjeruje sto god tko hoce, ali ovo je u rangu komunjarske milicije i njihovih priopcenja. Dakle opet pitanje, zasto bi isla kupiti noz, odes kupis pistolj jer njega doma nemas. Casna nema noz doma? koji dom koja kuca koji stan nema noz? zasto kupovati noz. Kupuje se pistolj, na crnom trzistu, kupis sarafciger to je vec rjedji predmet u kucama. Noz uzmes iz ladice. Dalje, cime je potkrijepljen policijski nalaz da "nema dokaza da je vozac ZET napadnut" slucaj iz kolovoza i zasto je opet identican policijski zakljucak. Dakle i on se sam ozljedio, a tada je takodje covjek tvrdio da ga je napao alahuekberas.
I opcenito, odakle potreba nagon hadezeovaca da bezuslovno stite policijski izvjestaj. Vezano za slučaj vozača ZET-a, već sam napisala da je možda u Zagrebu nešto u zraku pa se u par mjeseci dvije osobe same ispikale nožem. Što se tiče njenog psihičkog zdravlja, ako je već psihički bolesnik kako je prošla liječnički pregled za rad u školi. Već sam spomenula bolnički nalaz koji se vrtio po mrežama. Otkud taj nalaz u javnosti, ako nije falsifikat, a koliko znam(možda je u toj bolnici drugačije pravilo) časna ga nije dobila dok nije otpuštena iz bolnice, ne povlači li to nečiju odgovornost u bolnici. Službena verzija je takva kakva je i tu se do suđenja neće ništa promijeniti, tek na sudu se može dokazati suprotno. No zanimljivo je da nitko ne poteže pitanja; ako je psihički bolesna, kako je dobila liječničko uvjerenje za rad u školi i ako je bolnički nalaz original tko je odgovoran za puštanje istog u javnost. Čini mi se da se to gura pod tepih
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 23:47 |
|
|
dunno je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pustimo rodbinu itd.., nigdje ne piše da je bilo tko od njezine rodbine bio prisutan kada se ovo dogodilo. Zašto bi izlazili u javnost s nečim čemu nisu svjedočili? Zato što nitko normalan ne bi šutio dok im se član obitelji javno provlači kroz blato pred cijelom nacijom, osim ako stvarno nije riječ o psihički labilnoj osobi koja je možda i ranije imala slične epizode.  A ovakva ekstremna medijska pažnja im je prisjedanje na muku i vjerojatno sada privatno psuju Bujanecu sve po spisku. zalutala je napisao/la: Žena je radila u školi, psihotestiranje je morala prolaziti u sklopu liječničkih pregleda(medicina rada). Da je imala neke psihičke poteškoće valjda bi primijetili na tim psihotestiranjima.
Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali u BiH se te potvrde o zdravstvenoj sposobnosti štancaju kao na traci, nitko te zapravo ne pregledava. Postave ti par pitanja i zdravo, sljedeći. Iz iskustva(nisam u prosvjeti al imamo liječničke), pregledavaju sve, po navedenim stavkama u uputnici. Što se tiče njene rodbine, nigdje nisam pročitala da su svjedočili navedenom događaju. Da su izašli u javnost što bi imali za reći? Ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 02 pro 2025, 23:48 |
|
|
|
Nitko ne propitkuje, valjda je konformistima jasno da nije pametno petljati se u slucaj. Kao sto je kler vjerojatno pristao na ovu igru.
Samo da se ne talasa jer refudzis velkom.
Lijecnicki nalaz procuri, nije prvi put, dosta puta sam vidio te nalaze i nije falsifikat osim ako nije AI a ne izgleda tako. Uostalom oni ne ne giraju sto je ona tvrdila, oni kazu da je ona luda. U neka stara vremena kraljevi princevi grofovi su se konkurencije u vidu brata sestre ili zeta rjesavali na nacin "lud je" ili otrovnim napitkom. Stara je to taktika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 00:00 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Nitko ne propitkuje, valjda je konformistima jasno da nije pametno petljati se u slucaj. Kao sto je kler vjerojatno pristao na ovu igru.
Samo da se ne talasa jer refudzis velkom.
Lijecnicki nalaz procuri, nije prvi put, dosta puta sam vidio te nalaze i nije falsifikat osim ako nije AI a ne izgleda tako. Uostalom oni ne ne giraju sto je ona tvrdila, oni kazu da je ona luda. U neka stara vremena kraljevi princevi grofovi su se konkurencije u vidu brata sestre ili zeta rjesavali na nacin "lud je" ili otrovnim napitkom. Stara je to taktika. Jel itko od klera svjedočio događaju? Isto kao i za rodbinu, nitko od njih nije svjedočio događaju i ne može tvrditi suprotno jer nije vidio. Bilo bi naivno da sada Crkva ili rodbina tvrde drugačije a nitko od istih nije svjedočio događaju. Samo bi došli na metu javnosti i razvlačili bi ih po medijima. Žena je krivično prijavljena, veća bi joj pomoć bila da joj nađu dobrog odvjetnika nego da izlaze u javnost sa informacijama koje objektivno nemaju. Što se tiče liječničkog nalaza ne smije!!!! procuriti. Tu je, ako govorimo o originalu, veliki propust i čudno mi je da se to pitanje ne povlači. Naglašavam, ako je original
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 00:15 |
|
|
zalutala je napisao/la: Što se tiče njene rodbine, nigdje nisam pročitala da su svjedočili navedenom događaju. Da su izašli u javnost što bi imali za reći? Ništa.
Kako ništa?! "Podržavamo našu sestru/strinu/rodicu..., nikada ne bi sama sebi uradila takvo nešto i vjerujemo joj na riječ da je napadnuta". Vrlo jednostavna i očekivana poruka u scenariju gdje žena nije psihički nestabilna, a policija skandalozno pokušava zataškati migrantski napad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 00:16 |
|
|
|
Mozda ce nakon jos tjedan dana policijske istrage, doci izvjesce da je sve jedna velika zavjera protivu migranata, ustaski desnicari angazirali casnu za necasne radove i falsificirali lijecnicko izvjesce.
Ako nista, eto dajem im ideju, to bi mnogi voljeli. Jos da nekako sa tim povezu Luku Modrica i Dalica ahhhh
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 01:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Meni je šokantno da dosta ljudi na temi misli da časne ne lažu, ili više vjeruje klaunu od časne nego policiji.
I to poslije vjerojatno poslije priznanja časne da se zaigrala. Ja vjerujem časnoj i kad laže.
_________________ Amsterdamske kurve plaču
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 05:18 |
|
|
|
Na kraju će biti da migranti i njihovi zločini uopće ne postoje.
_________________ ...and yet I find, and yet I find...repeating in my head If I can't be my own, I'd feel better dead..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63200 Lokacija: DAZP HQ
|
dunno je napisao/la: Od početka mi je priča bila jako čudna tako da nisam htio komentirati, da na kraju ne pojedem govno. Živimo u distopijskom svijetu informacijski gledano s obzirom na društvene mreže i pogotovo AI, tako da više ni snimke nisu dobar dokaz da se nešto dogodilo, a kamoli glasine. Službeno objašnjenje da je kupila nož i sama sebe izbola na prvu zvuči čudno i nategnuto, ali uzmite u obzir da nitko od nas ne poznaje dotičnu osobno i ne znamo kakva je inače (možda je i ranije bila labilna). Također ne znamo kakva je točno priroda ozljeda, odnosno koliko su doboki ubodi. Vjerojatno se iz samih ozljeda može zaključiti da ih nije nanio netko drugi.  Šutnja Crkve i samostana može biti dokaz zataškavanja migrantskog napada, a može biti i logična reakcija nekoga tko je želio zaštiti privatnost psihički labilne časne. Druga opcija mi se čini puno vjerojatnijom. S obzirom da znam njenu obitelj i imam neke informacije od ranije, bio sam suzdržan u početku oko komentiranja, ne pada mi na pamet doduše razuvjerit druge da se radi o zavjeri.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:19 |
|
|
|
Nisam te razumio, o čemu se radi. Samo reći je li po tebi stvar pojedinačne naravi ili sistemske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86841 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
zaba1111 je napisao/la: Nisam te razumio, o čemu se radi. Samo reći je li po tebi stvar pojedinačne naravi ili sistemske. Je li luda, ili je udba  Dudu je ćutanjem sve reko, ne trebaš dodatne potvrde.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:25 |
|
|
|
Hoće li Dragan Čović reagirat na zatvaranje časne sestre ??
Tko je ambasador BH u Zagrebu ??
Časna je iz Hercegovine ili će je "pustit niz vodu" ko Thompsona di na snimci se vide provalnici dok su mu dica u kući, a Žandari kažu da nije bilo provale.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86841 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Brane je napisao/la: Hoće li Dragan Čović reagirat na zatvaranje časne sestre ??
Časna je iz Hercegovine Sve časne sestre su iz Hercegovine. (ili Bosne) lol
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:34 |
|
|
Kad pogledaš ‘specijalistički nalaz’ tačno se zapitaš ko tu koga jebe. Ni opisa rane (aktivno krvarenje) ni obrade rane ni procjene unutrašnjih ozljeda ni tetanusa ni uputa za kući… Bolje smo mi prolazili u ratu 
_________________ Amsterdamske kurve plaču
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:46 |
|
|
Hoće li Plenković smjenit Božinovića i naložit novu istragu ?? 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 08:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Brane je napisao/la: Hoće li Dragan Čović reagirat na zatvaranje časne sestre ??
Časna je iz Hercegovine Sve časne sestre su iz Hercegovine. (ili Bosne) lol Moraš imati pristup kako da čovjeka navedeš da odgovori, ali sad je gotovo. Edit: neda mi se ispravljati, mislio sam citirati post gore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 09:01 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27931 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Robbie MO je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Nisam te razumio, o čemu se radi. Samo reći je li po tebi stvar pojedinačne naravi ili sistemske. Je li luda, ili je udba  Dudu je ćutanjem sve reko, ne trebaš dodatne potvrde. Ne znam, na onim videima što si postavio ne doima se luda, tek pomalo guskica. Doduše videa su iz 2016.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 09:14 |
|
|
Zamislite scenarij u kojem je neki labilni lijevi novinar izboden na ulici od strane "crnokošuljaša" pod jako čudnim okolnostima, nema svjedoka napada, nema potjernice, fotorobota, ničega... Bolnica šuti, njegove matične novine prvo izvijeste o incidentu kao nečem ozbiljnom pa se naglo ušute, njegova obitelj se ne oglašava javno, policija ne izlazi u javnost sa više informacija... Poslije par dana objave da je prijava bila lažna i da će podići optužnicu protiv novinara. Njegove novine i dalje šute, njegova obitelj i dalje šuti. Koliko bi smiješan bio neki leftard koji bi u toj situaciji i dalje tvrdio da se napad stvarno dogodio, a da apsolutno svi, od policije do obitelji sudjeluju u zavjeri da se stvar zataška. Robbie MO je napisao/la: Dudu je ćutanjem sve reko, ne trebaš dodatne potvrde.
Točno. Umjesto da puste ljude na miru, oni im dodatno zagorčavaju život. Tobože od silne brige za dotičnu, a u stvarnosti jer im mozak ne želi prihvatiti da su nasjeli na patku, pa očajnički traži neki izlaz iz neugodne situacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 09:21 |
|
|
dunno je napisao/la: Zamislite scenarij u kojem je neki labilni lijevi novinar izboden na ulici od strane "crnokošuljaša" pod jako čudnim okolnostima, nema svjedoka napada, nema potjernice, fotorobota, ničega... Bolnica šuti, njegove matične novine prvo izvijeste o incidentu kao nečem ozbiljnom pa se naglo ušute, njegova obitelj se ne oglašava javno, policija ne izlazi u javnost sa više informacija... Poslije par dana objave da je prijava bila lažna i da će podići optužnicu protiv novinara. Njegove novine i dalje šute, njegova obitelj i dalje šuti.
Koliko bi smiješan bio neki leftard koji bi u toj situaciji i dalje tvrdio da se napad stvarno dogodio, a da apsolutno svi, od policije do obitelji sudjeluju u zavjeri da se stvar zataška.
Stavi događaj u kontekst. Nema masovnog dolaska "crnokošuljaša" niti čestih napada istih. Ako časna i je labilna, psihoza koja je ranije stvorena, odnosno kontinuirano se stvara već deset godina, kod ljudi uzrokuje da se povjeruje vijesti o napadu i teoriji o zataškavanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zagreb: Časna sestra izbodena Postano: 03 pro 2025, 09:22 |
|
|
|
Iz Bujancčve emisije je jasno da zna o čemu se radi jer šuti, ali zavjeru ipak podgrijava tako da zove Slovenca koji će nam iz Ljubljane reći što je bilo u ZG.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|