imam knjigu od marija pejića "HVO Sarajevo". mogao bih je snimit i ovdje postavit u pdf. ali prije nego se namučim, da pitam, jel te knjige već ima negdje online za čitat besplatno? ima li hercegbosna.org u arhivu? ja je nisam našao u intenetu. ima skoro 500 stranica, gomila materijala.
tu knjigu mozes zapaliti što se nas tiče , jer je njegov otac platformaški poslušnik ( tako je svog sina Marija uspio uvaliti za direktora BKC u Sarajevu ) i samoproglašeni čelnik udruge organizatori otpora tak nešto , da su pravi pripadnici Hvo Sarajevo morali organizirati novu udrugo jer jer je ovaj Pejić tzv organizator otpora ,otpor organizirao tako dobro da je vec u augustu 92 zbrisao u Zagreb da bi na jesen predavo u nekoj srednjoj školi . Piše li to u knjizi ? pogan vakat za pogana čovjeka što bi se reklo...
MORAM POTVRDITI SVE OVO ... ČUJ NAPISAO KNJIGU O POGINULIM BORCIMA HVO A ON SE PRVI ISPALIO IZ OVOG GRADA .... JA NEZNAM KAKO IMA OBRAZA ČASTI I SVEGA OSTALOG DA SPOMENE BILO ŠTA U VEZI TOGA... DA LI ON UOPŠTE ZNA ŠTA SU SVE PREŽIVLJAVALI MOMCI KOJI SU BILI U HVO - HRVATSKA BRIGADA KRALJ TVRTKO.... OD BREZE IGMANA ŽUĆI PA NADALJE.... SAMO DA MI GA JE NEGDJE SRESTI U GRADU PA DA MU OVAJ ČASOPIS ODVALIM OD ONU NJEGU GLAVU CRKO DABOGDA.... ŽALI BOŽE SVIH ONIH MLADIĆA KOJI SU POD ZEMLJOM ZBOG TAKVIH KAO TI I MOJ BRAT SA NJIMA......... JADU JADNI ...... ZA ŠTA ODE GRADSKA RAJA ZBOG KAKVIH IDIOTA I FAKINA JE POD ZEMLJOM
Oni koji su isli u Brezu prolazili su kroz Kiseljak i mogli su napustiti taj HVO, kao sto su mnogobrojni i ucinili. Kiseljacki HVO je zaustavljao autobuse i nudio svima koji zele da izadju i obezbjedjivao im smjestaj.
Koordinacija udruga Hrvatskog vijeća obrane Grada - Županije Sarajevo obilježava danas nizom aktivnosti 23. godišnjicu Hrvatskog vijeća obrane - Brigade "Kralj Tvrtko" Sarajevo.
Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca na mjestu gdje bi trebalo biti izgrađeno spomen-obilježje HVO-a pored crkve Presveto Trojstvo na Malti, a nastavljen je svetom misom zadušnicom za sve poginule i preminule branitelje HVO Sarajevo - Brigade "Kralj Tvrtko", u istoj crkvi.
Program obilježavanja 23. godišnjice osnutka Brigade HVO "Kralj Tvrtko" nastavlja se večeras akademijom u Domu Oružanih snaga BiH. Prilika je to za evociranje uspomena na djelovanje HVO-a tijekom rata u glavnom gradu BiH.
Za slobodu Sarajeva tijekom proteklog rata živote su dala 104 pripadnika HVO-a Sarajevo, a više od 260 ih je ranjeno. Izgradnja spomenika poginulim pripadnicima HVO u Sarajevu nije dopuštena. Odnos Sarajeva prema herojima obrane grada čini se isključivo ovisi o nacionalnoj odnosno pripadnosti postrojbi. Žrtve koju je podnio HVO očito se pokušavaju ignorirati!/Artinfo.ba
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
Branili svoj grad...Misleci da je svoj. Napadnuti od jednog krvnika, stavljajuci se na strani od kasnijg jos veceg krvnika. To je sudbina brigade. Ne bio im nitko u kozi.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
Upravo pročitao memoarsku publicistiku, odnosno svjedočanstvo predsjednika HVO Sarajevo Slavka Zelića. Zaista zanimljivo štivo, može se čitati kao uzbudljiv roman.
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
Betandwin je napisao/la:
Gdje se ima nabavit ova knjiga?…
Suizdavači su Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata iz Zagreba i Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BIH iz Mostara, tako da bi trebalo biti kod njih.
Ja sam dobio od kolege koji je zaposlen u jednoj od tih institucija.
Usporedba niđe veze. Porediti gradove gdje su Hrvati bili većina ili egal sa Muslimanima sa gradom gdje su Hrvati bili 10% stanovništva. Šta ti tu preostaje nego balansirat koliko se može. Ako si ti bio u vojsci kod Muslimana, što si toliko napaljen na njih :-neznam
Da bio sam kod muslimana. A što sam napaljen??? Zato što ih jako dobro poznajem i znam koliko je njihova "multietičnost" prodavanje muda za bubrege. Za njih sam bio i ostao ustaša bez obzira što sam sa njima dijelio rovove. Za njih sam bio i ostao neprijatelj i nužno zlo koje je u njihovoj vojsci samo silom prilika. Ukratko kad se popije koja ikad popuste kočnice kaže se ono što se stvarno misli i zbog činjenice da ih itekako dobro poznajem zato sam i napaljen na njih...... :roll: :roll:
Bilo je veliko razočaranje čitati tvoje komentare o Muslimanima. Ja sam iz Sarajeva, nikada ne bih pomislio da pomislim da je sarajevski Hrvat ustaša, niti sam ikada čuo od ijednog Muslimana da je tako nešto mislio. Je li ti Herceg-Bosna bolja od sarajevske raje i Sarajeva ?
Da bio sam kod muslimana. A što sam napaljen??? Zato što ih jako dobro poznajem i znam koliko je njihova "multietičnost" prodavanje muda za bubrege. Za njih sam bio i ostao ustaša bez obzira što sam sa njima dijelio rovove. Za njih sam bio i ostao neprijatelj i nužno zlo koje je u njihovoj vojsci samo silom prilika. Ukratko kad se popije koja ikad popuste kočnice kaže se ono što se stvarno misli i zbog činjenice da ih itekako dobro poznajem zato sam i napaljen na njih...... :roll: :roll:
Bilo je veliko razočaranje čitati tvoje komentare o Muslimanima. Ja sam iz Sarajeva, nikada ne bih pomislio da pomislim da je sarajevski Hrvat ustaša, niti sam ikada čuo od ijednog Muslimana da je tako nešto mislio. Je li ti Herceg-Bosna bolja od sarajevske raje i Sarajeva ?
I od ćevapa, i bureka od mesa.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1181 of 2558 - 46.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
I od ćevapa, i bureka od mesa.
Hrvatski guslar Željko Šimić-Herceg-Bosno,više mi te nema
Eto vidiš, ti tvoji "prijatelji" Hrvati i Srbi u Sarajevu su te se vjerojatno bojali i nisu smjeli reći što misle kad si pravio ovakve komentare. A ti mislio da si duhovit.
1181 of 2558 - 46.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
Eto vidiš, ti tvoji "prijatelji" Hrvati i Srbi u Sarajevu su te se vjerojatno bojali i nisu smjeli reći što misle kad si pravio ovakve komentare. A ti mislio da si duhovit.
Najbolji primjer Zeljko Komsic,pa Dragan Vikic,Stjepan Kljujic,Ivo Komsic......Mentalitet sarajevskih Hrvata je drugaciji nego ovih ostalih sto su odrasli po kamenjarima i vukojebinama.Ima izuzetaka ovih pojedinih supaka sto pisu negativne komentare.Nikada nisam nikoga smatrao nekakvim ustasom a ni ostali sa koima sam pricao.
Najbolji primjer Zeljko Komsic,pa Dragan Vikic,Stjepan Kljujic,Ivo Komsic......Mentalitet sarajevskih Hrvata je drugaciji nego ovih ostalih sto su odrasli po kamenjarima i vukojebinama.Ima izuzetaka ovih pojedinih supaka sto pisu negativne komentare.Nikada nisam nikoga smatrao nekakvim ustasom a ni ostali sa koima sam pricao.
Pa moraju pričati kako voliš, inače ćeš ih proglasiti šupkom i to je tek prvi korak. Ako Hrvat želi i namjerava živjeti u Sarajevu, mora pričati a i ponašati se kako odgovara muslimanima inače će mu zagorčati život.
1181 of 2558 - 46.17%
Hrvati su sto posto diskriminirani u Sa. Primjer.. Profesor govori svom studentu da kod njega nikad nece poloziti taj predmet, samo zato sto je Hrvat.. Zena se krsti u tramvaju i belaj.. Meni je misterija kako ti hrvvati u Sa ne prodaju nekretnine i ne odu u hr.. Fakat ne kontam.
_________________ Izučavaći budalizma su budalisti.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.