|
|
Stranica: 8/83.
|
[ 2070 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 14:43 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Nece ovo da izadje na dobro cim ce sve sami Austrijanci bave nama Bosancima i Hercegovcima.  Ma kako neće. Benjamin Kalaj mk.2.  Ne znam zasto, ali tog tipa uvijek brkam sa ovim likom. 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 15:32 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Da vas Srbe ne bi pojedinacno citirala jer vam se stajalista ne razlikuju mnogo sasvim slobodno mogu odgovoriti svima jednim postom a da ne pogrijesim i ne " ispustim nit " diskusije.
Vaše reakcije i negiranje, omalovazavanje i ironicno podsmijavanje na ovoj temi, svode se na jedan zakljucak.Ne osjecate sucut, naprotiv čak i likujete. Jedino sto vas kolektivno zabrinjava je pitanje " dokle će sve to trajati ". Mogu vam reci da ni približno nije kraj, i to ne zato sto mi to Bosnjaci ne zelimo nego dio krivice za otezavanje procesuiranja zlocina snosite i sami skupa sa MZ. Dakle, dzenaze koje lokalne i drzavne tv kuce prenose nisu vas problem.Veci problem vama prestavljanja ponovno okretanje svijeta bosanskohercegovackoj povijesti u kojoj je dio vaseg naroda okarakteriziran kao zlocinacki na čelu sa tkz JNA.Od vas ovdje mi ne trazimo sucut, ne trazimo osudu jer ocigledno niste sposobni osuditi zločince iz redova svog naroda.Mi trazimo ( ali ni to vam ne uspijeva ) posten prustup i eventualno malo kulture i mrvicu postovanja prema mrtvima.No vi makar povijesnim dogadjajima pokusavate ponistiti istinu.Nazalost, nikad se kod vas Srba nece pojaviti neki W.B i prosvijetliti vas.Uživajte u vasem likovanju, licemjerju i nemoci.To vam je jedino preostalo. Obilježavanja nasih obljetnica iskljucivo su
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 15:42 |
|
|
NASA briga.
Pa ako smatrate da bi dozivljavanjem kolektivne amnezije i brisanjem Srebrenice,Zvornika, Foce i sl mogli relaksirati odnose s vama, slobodno zaboravite. Mozda nismo politicki jedinstveni i stabilni ali u nekim stvarima razmisljamo svi podjednako. Dakle pripremite se da će vam imidž i srpstvo biti obiljezeno devedesetim sve dok su žive generacije koje pamte te dogadjaje. Da bi se dobio oprost i okrenulo suzivotu potrebno je bilo pruziti jednu malu slamku pomirenja.S vaše strane je izostala do danasnjeg dana.Pa onda pisimo povijest, neka generacije pamte. Hvala vam sto ste nam stvorili relativno sloznu i djelotvornu dijasporu.Najmladju od svih Ex jugoslovenskih naroda.I to puno znaci, ma kako vama becka i Švedska bojna bile predmet posmijavanja.Vjerujte mi da nemate razloga za likovanje ni po jednoj tacki mog dnevnog reda gospodo Srbi :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 16:52 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Da vas Srbe ne bi pojedinacno citirala jer vam se stajalista ne razlikuju mnogo sasvim slobodno mogu odgovoriti svima jednim postom a da ne pogrijesim i ne " ispustim nit " diskusije.
Vaše reakcije i negiranje, omalovazavanje i ironicno podsmijavanje na ovoj temi, svode se na jedan zakljucak.Ne osjecate sucut, naprotiv čak i likujete. Jedino sto vas kolektivno zabrinjava je pitanje " dokle će sve to trajati ". Mogu vam reci da ni približno nije kraj, i to ne zato sto mi to Bosnjaci ne zelimo nego dio krivice za otezavanje procesuiranja zlocina snosite i sami skupa sa MZ. Dakle, dzenaze koje lokalne i drzavne tv kuce prenose nisu vas problem.Veci problem vama prestavljanja ponovno okretanje svijeta bosanskohercegovackoj povijesti u kojoj je dio vaseg naroda okarakteriziran kao zlocinacki na čelu sa tkz JNA.Od vas ovdje mi ne trazimo sucut, ne trazimo osudu jer ocigledno niste sposobni osuditi zločince iz redova svog naroda.Mi trazimo ( ali ni to vam ne uspijeva ) posten prustup i eventualno malo kulture i mrvicu postovanja prema mrtvima.No vi makar povijesnim dogadjajima pokusavate ponistiti istinu.Nazalost, nikad se kod vas Srba nece pojaviti neki W.B i prosvijetliti vas.Uživajte u vasem likovanju, licemjerju i nemoci.To vam je jedino preostalo. Obilježavanja nasih obljetnica iskljucivo su NASA briga.
Pa ako smatrate da bi dozivljavanjem kolektivne amnezije i brisanjem Srebrenice,Zvornika, Foce i sl mogli relaksirati odnose s vama, slobodno zaboravite. Mozda nismo politicki jedinstveni i stabilni ali u nekim stvarima razmisljamo svi podjednako. Dakle pripremite se da će vam imidž i srpstvo biti obiljezeno devedesetim sve dok su žive generacije koje pamte te dogadjaje. Da bi se dobio oprost i okrenulo suzivotu potrebno je bilo pruziti jednu malu slamku pomirenja.S vaše strane je izostala do danasnjeg dana.Pa onda pisimo povijest, neka generacije pamte. Hvala vam sto ste nam stvorili relativno sloznu i djelotvornu dijasporu.Najmladju od svih Ex jugoslovenskih naroda.I to puno znaci, ma kako vama becka i Švedska bojna bile predmet posmijavanja.Vjerujte mi da nemate razloga za likovanje ni po jednoj tacki mog dnevnog reda gospodo Srbi :) Divno, jos jedno pozamasno i jako opsirno saopstenje za neposlusnu, zlocestu i nevaljalu javnost koja nece da slusa forumska tekbiranja u po bijela dana.  Vasa nervoza, aksioznost i nesanica moze biti pruzrokovana hronicnim nedostatkom ljubavnog partnera za igru, zato predlazem odlazak u neki nocni klub, s obzirom da Bec obiluje sa mnostvo nocnih klubova u kojima se moze cuti i muzika sa ovih prostora. Zato s toga predlazem vam, uvazena gospodjo ili gospodjice, da odete u neki od senzualnih beckih nocnih klubova i prepustite se carima egzoticnog i eroticnog plesanja uz sipku i privlacenja potencijalnih partnera za intezivne vanposlovne aktivnosti.  U potpisu, osoba koju zabole sprava za natezanje pripadnica ljepseg pola za vase menstruacijsko-tegobne spinove.  Zato preporucujemo svima da kupe ovaj proizvod po nevjerovatnoj senzacionalnoj cijeni, ali to nije sve ukoliko jos niste odlucili mi cemo vam dati dva proizvoda po jednoj jako niskoj cijeni.  Niko te ni negira, niti omalovazava, kao niti tvoje spinove, vec ti vec duzi remenski period zvucis kao da ti je Haris Silajdzic otac, a Dzenkinsova majka, posto zvucis kao posljedica jako neupjesnog ukrstavanja teskog nacionaliste i jako uspjesne poslovne zene koja spinuje za medalju, kao da si dio neke korporacije ili institucije, pa si se izvjestila i obucila do te mjere da pises postove kao da apliciras za kredit MMF-a, a ne za diskutovanje na forumu. Jedino sto me brine trenutno sada jeste, dokle ces vise naci djecka, ako treba svi muski forumasi ce organizovati akciju ili fond za pronalazenje dobrih nezenja, pa kad nadjemo pobjednika na konkursu, onda prvom prilikom ga saljemo tebi i miran forum. Znam da nije kraj, jer ne kaze se dzaba "Ludiilu nikad kraja" i "Pametniji popusta", stoga sudeci po ovoj zadnjoj izreci tvoje carstvo spinebuloza je beskrajno. Zamoli bih doticnu da optuzi i vanzemaljce iz svemira, kada je vec odlucila da "casti" sve redom, kao vatrena ljubavnica poljupce.  Grijesis draga, TV dzenaze, koje su uzgred postale toliko popularne za prosjecno kucanstvo koje non-stop visi pored TV-a se ticu i nas, posto ucesnici u tom skorom pa reality show-u (s obzirom koliko se dnevno posvjecuje tome vremena od strane bosnjackih TV stanica, onda slobodno mogu tome dati naziv reality show, posto zna se desiti da kada upalim TV nocu oko 3-4 sata poslije ponoci prvo sto ugledam jeste glava reisa Cerica koja upecatljivo dominira velikim LCD televizijskim ekranom i iz koje bahuljaju rijeci od kojih bi se i koza na glavi Adolfa Hitlera najezila od glave do pete) sasvim redovito spinuju i pumpaju takve psihoticno haoticne fraze i izraze da, meni se cini, sudeci po izrazima koje koriste mediji saharajevske carsije, nece na prostorima Bosne i Hercegovine biti mira i suzivota u narednih sljedecih 1000 godina (sto je, na kraju krajeva, potpuno u skladu sa Alijinom islamskom deklaracijom, a koju je Alija, otac Bakirov, ostavio njegovom svom sinu, sinu Bakiru i cijelom bosnjackom narodu u amanet) i tako s obzirom na kolicinu radioaktivnih verbalnih mantri koje se ponavljaju iz dana u dan i sve sa istim znacenjem, zato postavljam pitanje: Kako vama bosnjama ne dosadi i ne dojadi jedno te isto baljezganje iznova i iznova i tako svaki bogovijetni dan od strane vasih glavesina. Sto se tice okretanja svijeta "bosanskohercegovackoj" proslosti, drago mi je zbog toga, cak sto vise, jos ce mi draze biti kada ti isti ljubobosanci budu turisticki dolazili na prostore BiH, pa da pored bosnjacke strane price, cuju i srpsku, kao i hrvatsku stranu price i na taj nacin steknu kompletnu pricu o dogadjajima u minulom ratu na podrucju BiH, a ne samo pricu koja dolazi iz glave onog sto ima glavu, zbog koje, prije emitovanja bilo kakvog TV priloga, treba posebno naglasiti sirokom auditorijumu da kupi vece LCD televizore.  Zato zamolio bih sve bosnjacke forumase (narocito jednu bosnjacku forumasicu) da prestanu da prosipaju jeftinu, potrosnu i laznu patetiku koju prosipaju od ranog jutarnjeg dana. Unaprijed zahvalan na citanju i razumijevanju. Vas Vladimir RUS.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 17:10 |
|
|
Poznata srpska spika.Zar joj ni ti Vlado ne mozes odoljeti ?Kultura zakazala ?Ili sam te isprovocirala ?Da ne dužim puno, petak je a ja jos na poslu.Zivot je nepravedan jos me plaćaju, da vam udaram po zivcima  Truhli zapad !:)Težak je kruh dijasporski Vladek !;) Uglavnom da sumiramo tvoj post ukratko, odnosno Esej.Malo optuzbi za seksualnu frustiranost, malo zacinjenosti patetikom a kroz sve to izbija osjecaj krivnje. Jos fale postrojbe HOS-a i crne legije da zacine dramu, koje bi uputio u Bec da me izlijece od boljke.Vidi Vladek dijagnoza ti je pogresna, ja duze vrijeme nisam aktivno bila na forumu. Zato je tvoja briga izlisna. Ne opterecuj se ! Ostatak eseja ne bi komentirala, sve već vidjeno, procitano i apsolvirano od srpskih forumasa.Izgleda mi da si pojedine dijelove čak mozda i citirao. Fin ostatak dana i do slijedec emitovanja iz grada valcera 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 18:50 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nismo totalni bukvalisti. Čim spominješ prošlost, ranije žrtve u nekim drugim ratovima, ja to vidim kao neko opravdanje, pranje od zločina. Ne varam li se ali nisu li na tom području zadnjih 100 godina četnici mnogo više klali, mnogo više. Je li im nije dosta bilo pa su morali i u 90-im. Da li da očekujemo opet klanje, još kakvo potkusurivanje? Ko treba da završi sa tom spiralom nasilja i kako? Što se tiče medija - ja sam rekao prije i nema potrebe da se ponavljam, neki pretjeruju u tome, prvenstveno Avaz i FTV. Ali treba shvatiti da se Srebrenica nije mogla u zadnjih koliko godina spominjati samo u danima obilježavanja 11. jula. Suđenje Miloševiću, suđenje Karadziću, Mladiću, Krstiću i svima drugima. Tužba protiv Srbije. Film jedan, film drugi. Je li Srebrenica prodata ili ne? Kontraproduktivne izjave srpskih političara koje sa sobom donesu još 5 reakcija. Loša ekonomska situacija pogoduje i skretanju pažnje na Srebrenicu. Evo sad imaš izbore pa se i oko toga priča. Sve se to desilo i dešava zadnjih godina. U vezi tog hodze, ne znam o čemu je riječ i vjerujem da malo karikiraš i mijenjaš riječi, ali sam gledao neku emisiju(pričao sam o tome i ovdje) u kojoj čovjek izražava žaljenje što je pronađeno malo posmrtnih ostataka a na evidenciji nestalih je i dalje veliki broj, pa je žaljenje u tom kontekstu. Mani se tih fraza - pranje, opravdanje, poravnavanje zlocina... ja tebi objasnjavam gde i kad je pocelo, i to je jako vazno kako bi se razumela ova tema... Na tim prostorima Srbi i Muslimani se marisu od kad pocinje formiranje nacionalne svesti i modernih drzava. Znaci nije sve bilo bajno, pa onda iz druge galaksije doleteo neki zli Ratko... sa generacije na generaciju se prenosi taj sukob, i kad god bude prilike, on eskalira. Na kraju ste izgubili taj rat, necete se vratiti u te krajeve vise nikad, i to treba da prihvatite kao takvo, kao sto ja prihvatam da Srbi nece vise ziveti u FBIH i u Hrvatskoj kao pre... nema vise multinacionalnih sredina, i samim tim nema vise uzroka za bilo koji novi rat. E ovo sto vasa elita radi sa Srebrenicom, to je podgrevanje jedne iluzije, da cete formirati uzarenu svest koja ce jednog dana uzeti Banja Luku i Podrinje... nece, Drina vise nece biti granica izmedju Srba, niste hteli da zivite zajedno sa nama u Jugi...sad nece Srbi da zive sa vama, dosle su nove generacije koje ne pamte idilu brozovog multikulti sna, nikakve veze nemaju mladi ljudi danas, i to ce srusiti tu drzavu kojoj ionako klecaju kolena. Nema tu ljutnje, prihvatite to kao neminovnost, nismo bili ortaci nikad, necemo se druziti u buducnosti... 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 19:06 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Nismo totalni bukvalisti. Čim spominješ prošlost, ranije žrtve u nekim drugim ratovima, ja to vidim kao neko opravdanje, pranje od zločina. Ne varam li se ali nisu li na tom području zadnjih 100 godina četnici mnogo više klali, mnogo više. Je li im nije dosta bilo pa su morali i u 90-im. Da li da očekujemo opet klanje, još kakvo potkusurivanje? Ko treba da završi sa tom spiralom nasilja i kako? Što se tiče medija - ja sam rekao prije i nema potrebe da se ponavljam, neki pretjeruju u tome, prvenstveno Avaz i FTV. Ali treba shvatiti da se Srebrenica nije mogla u zadnjih koliko godina spominjati samo u danima obilježavanja 11. jula. Suđenje Miloševiću, suđenje Karadziću, Mladiću, Krstiću i svima drugima. Tužba protiv Srbije. Film jedan, film drugi. Je li Srebrenica prodata ili ne? Kontraproduktivne izjave srpskih političara koje sa sobom donesu još 5 reakcija. Loša ekonomska situacija pogoduje i skretanju pažnje na Srebrenicu. Evo sad imaš izbore pa se i oko toga priča. Sve se to desilo i dešava zadnjih godina. U vezi tog hodze, ne znam o čemu je riječ i vjerujem da malo karikiraš i mijenjaš riječi, ali sam gledao neku emisiju(pričao sam o tome i ovdje) u kojoj čovjek izražava žaljenje što je pronađeno malo posmrtnih ostataka a na evidenciji nestalih je i dalje veliki broj, pa je žaljenje u tom kontekstu. Mani se tih fraza - pranje, opravdanje, poravnavanje zlocina... ja tebi objasnjavam gde i kad je pocelo, i to je jako vazno kako bi se razumela ova tema... Na tim prostorima Srbi i Muslimani se marisu od kad pocinje formiranje nacionalne svesti i modernih drzava. Znaci nije sve bilo bajno, pa onda iz druge galaksije doleteo neki zli Ratko... sa generacije na generaciju se prenosi taj sukob, i kad god bude prilike, on eskalira. Na kraju ste izgubili taj rat, necete se vratiti u te krajeve vise nikad, i to treba da prihvatite kao takvo, kao sto ja prihvatam da Srbi nece vise ziveti u FBIH i u Hrvatskoj kao pre... nema vise multinacionalnih sredina, i samim tim nema vise uzroka za bilo koji novi rat. E ovo sto vasa elita radi sa Srebrenicom, to je podgrevanje jedne iluzije, da cete formirati uzarenu svest koja ce jednog dana uzeti Banja Luku i Podrinje... nece, Drina vise nece biti granica izmedju Srba, niste hteli da zivite zajedno sa nama u Jugi...sad nece Srbi da zive sa vama, dosle su nove generacije koje ne pamte idilu brozovog multikulti sna, nikakve veze nemaju mladi ljudi danas, i to ce srusiti tu drzavu kojoj ionako klecaju kolena. Nema tu ljutnje, prihvatite to kao neminovnost, nismo bili ortaci nikad, necemo se druziti u buducnosti...  Prijedor, Foča, Višegrad, Bijeljina. Nije to tek neki mali prostor. Vratiće se, budi siguran u to, možda ne ljudi koji su protjerani odatle ali njihove djece ima i biće još više. Vratili su se u Brčko, Janju, Srebrenicu, Kozarac, Doboj, malo pomalo. I nešto oko ortakluka - želja nekih za multietničkom sredinom nije želja da se živi sa Srbima niti neka ljubav nego odustajanje od toga znači odustajanje od pola BiH i davanje Srbima da rade štagod žele sa njom i gubljenje ikakvih prava tamo. Bošnjaci(barem većina) bi svakako voljeli da Srba tu nema i tu ne vidim ništa neobično, svaki narod razmišlja isto za druge. A pazi, prostori tamo, gradovi i ostalo, su dio indentiteta mnogih ljudi, mnogo je ljudi koji su i dan danas vezani za te prostore, koji imaju sjećanja na Kozaru, Sutjesku, Savu, Drinu i slično.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 19:07 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Poznata srpska spika.Zar joj ni ti Vlado ne mozes odoljeti ?Kultura zakazala ?Ili sam te isprovocirala ?Da ne dužim puno, petak je a ja jos na poslu.Zivot je nepravedan jos me plaćaju, da vam udaram po zivcima  Truhli zapad !:)Težak je kruh dijasporski Vladek !;) Hajde molim te sta ti znas sta je srpska spika, mozda znas sta je srpska dika, ali spika sigurno ne.  Ne mogu odoljeti, kad si ti u pitanju, nemogu, meine reich frau Elza. Volim kada me isprovociras, jer prije toga nikada nisam napisao bas toliki tekst, znaci nikada u ovih mojih oko 6 godina forumskog iskustva po raznih forumskim ratistima. Draga moja, sve moze da zakaze, samo jedna stvar nikad (  ), a to je kultura i dobar odgoj.  Jadna si ti i kompleksirana ako se time hvalis. Nisi ti jedina koja radi, ima nas, troses, ima nas. Ae, ti ces mi reci da je zivot u dijaspori tezak (hvala, ali vec sam "obavijesten" od mojih iz Njemacke, Svajcarske i drugih krajeva kojih pokrivamo  ), nisam znao dok mi nisi rekla.  SarajkaDjevojka je napisao/la: Uglavnom da sumiramo tvoj post ukratko, odnosno Esej.Malo optuzbi za seksualnu frustiranost, malo zacinjenosti patetikom a kroz sve to izbija osjecaj krivnje. Jos fale postrojbe HOS-a i crne legije da zacine dramu, koje bi uputio u Bec da me izlijece od boljke.Vidi Vladek dijagnoza ti je pogresna, ja duze vrijeme nisam aktivno bila na forumu. Zato je tvoja briga izlisna. Ne opterecuj se ! Ostatak eseja ne bi komentirala, sve već vidjeno, procitano i apsolvirano od srpskih forumasa.Izgleda mi da si pojedine dijelove čak mozda i citirao. Fin ostatak dana i do slijedec emitovanja iz grada valcera  Wrong, wrong and wrong. Ako ovako ocjenjujes neciji Esej, onda dobro je da nisi hirurg jer bi dosad bila zatrpana tuzbama za nemaran ili nesasvjesan rad ili takvo nesto slicno. Mora da ti je dosadno cim cijelo svoje radno vrijeme provodis drndajuci tastaturu.  A sta sam to citirao, molicu lijepo, koji dio? Cuj "osjecaj krivice", zasto bi to bio kriv? Ustvari, jesam kriv, kazni me, upotrebi vrelinu svojih usana u ovim vrelim ljetnjim nocima bez sna. Zelim da osjetim tvoje vrele usne kako klize po mom cijelom keramickom inventaru od celika.  Ne operecujem se. До свидания, дорогие мои девушки из Сараево. 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 19:09 |
|
|
Daj Vlado, odvadi koji smajli. 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 19:13 |
|
|
Ne mogu, tako mora, jedna recenica, jedan smajli. 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 19:32 |
|
|
 Vlado, ovdje ispituju i certificiraju keramički iventar od čelika.Obzirom da neces da se ohladis u Savi, a ni kod Mrkaljevica u Celicu, vjeruj mi da ti je ovo jedini izlaz. 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 20:17 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 21:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Lebowski je napisao/la: Bošnjaci(barem većina) bi svakako voljeli da Srba tu nema i tu ne vidim ništa neobično, svaki narod razmišlja isto za druge. Hm, nisam baš siguran. Samo bolesni narodi, jako bolesni.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 22:05 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Bošnjaci(barem većina) bi svakako voljeli da Srba tu nema i tu ne vidim ništa neobično, svaki narod razmišlja isto za druge. Hm, nisam baš siguran. Samo bolesni narodi, jako bolesni. Bošnjaci ne bi voljeli da je čitava BiH njihova, Hrvati čitava Hrvatska, Francuzi za Francusku, Srbi za Srbiju, ili Srbi za RS. Albanci za Kosovo. Jednostavnije je, čisti pragmatizam. Bolesno je kad silom, protjerivanjem, klanjem ostvaruješ.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 22:31 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa taj sam čin po mom misljenju jos je jednom prozivljavanje smrti bliskog srodnika.I zapamtite sve dok su zivi riditelji, braca ili sestre, zene i djeca Srebrenicu ne može zaobici patetika.( koju vi isticete ) Nije problem u rodbini, već u političarima, novinarima i sličnima. Kada je Senad Hadžifejzović počeo da vodi Centralni dnevnik na Hajatu, a mislim da to nije bilo ni blizu ovog julskog perioda, konjina je čitav prvi dnevnik posvetila 1. Srebrenici, bez nekog vidljivog povoda 2. zatvoru u kasarni "Viktor Bubanj", tako što je puštao ratne snimke "tvbih" na kojima zatvorenici pričaju kako to nije logor već zatvor i kako im je odlično tu. Problem je u zloupotrebi. Citat: A to je moj narod, ma kako hladnokrvno promisljala da se ponekad to preuvelicava uvijek sam i uvijek ću biti na njihovoj strani.Pateticno i na koji god drugi nacin bude trebalo. Dobro, svi smo mi ovde na strani svog naroda, nije niko Čeda Jovanović, ali barem pokušavamo da budemo objektivni na momente. SarajkaDjevojka je napisao/la: Pusti ih nek likuju.Deseto koljeno smo im obilježili Leb.
Marketinski ! I kako posle ovakvih stvari očekujete poštovanje prema Srebrenici kad sami priznajete da vam služi u marketinške svrhe? To i jeste problem - u Srebrenici nikako da se dođe do žrtava. Uvijek su tu slojevi politiziranja, zloupotrebe, propagande... i posle se čudite. Inače, da ne kažem šta možete da mi obilježite, ne bih da budem nepristojan. Lebowski je napisao/la: Nije se ništa desilo samo od sebe već zbog onog lika sa videa. Ne ne, s onim likom s videa se završilo. Citat: Optužbama za iskorištavanje Srebrenice samo praviš veći inat kod tih što to rade. Tako je, inače ne bi radili. Ne bi ni počeli da ih mi nismo optuživali... hau jes nou. Hoćete li ikad prestati da krivite druge za svoje postupke. Inače treba paziti da ne izazoveš inat kod onih koji iskorištavaju Srebrenicu? Hebote, pročitaj šta pišeš. Lebowski je napisao/la: Srbima je dozvoljeno zbog zločina starih 50 godina doći i ubijati, napraviti novi genocid(složio se sad ko ili ne tako je okarakterisan). I nikom ništa.
Bošnjacima nije dozvoljeno ni obilježavanje tog stradanja, vidiš samo farsu u tome iako je to skroz diskutabilno. Jeste, ima politizacije ali takva je politika, u sve se uplela. Pričaš gluposti, inače, to kritikovanje srpske priče o Jasenovcu mi je jako sumnjivo. Prvo, naravno da Srbima nije dozvoljeno bla bla bla. Drugo, nije problem u obilježavanju, problem je u zloupotrebi. I vrijeđanju i provociranju, podizanja spomenika na kojima se Srbi nazivaju fašistima i agresorima. Pa zamisli da neko podigne u Sarajevu spomenik na kom piše "Ovde je poturička azijatska stoka pobila toliko i toliko ljudi". Lebowski je napisao/la: Ako ko ima kakav prijedlog kako treba obilježavati Srebrenicu, kako treba u medijima se postaviti prema njoj, neka napiše pa ad vidimo na što će izaći kad se sve sabere i oduzme i koliko bi to bilo drukčije od ovog što imamo. Nije problem u obilježavanju već u zloupotrebi, korišćenju u političke svrhe, korišćenju da bi se vrijeđali drugi narodi, itd itd.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 22:43 |
|
|
Taj lik(Mladić), uz ostale, je od početka bio tu, cijelu stvar je shvatio previše lično.
Mogli ste sami preuzeti brigu o obilježavanju stratišta u svom dvorištu i raditi kako mislite da je realno.
Spomenik koji pominje osmanlijske žrtve stvarno nema nikakvog smisla sada.
Sve što je srpska strana postigla mogla je i bez Srebrenice, Prijedora, Foče, Višegrada, da izađe čista pred svjetskom javnosti i Anđelina ne bi pravila filmove o nama. Broj žrtava bi bio mnogo manji, na svim stranama. Niste to izabrali.
Pošto ti je najjači argument napisati drugome da piše gluposti povlačim se do daljnjeg iz diskusije.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 22:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Lebowski je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Hm, nisam baš siguran. Samo bolesni narodi, jako bolesni.
Bošnjaci ne bi voljeli da je čitava BiH njihova, Hrvati čitava Hrvatska, Francuzi za Francusku, Srbi za Srbiju, ili Srbi za RS. Albanci za Kosovo. Jednostavnije je, čisti pragmatizam. Bolesno je kad silom, protjerivanjem, klanjem ostvaruješ. A nije bolesno kad to nosanjem kostiju činiš?! Sve države koje si nabrojao imaju 10 % onih koji nisu glavni narod, problem je što BiH ima takvih preko 50 %, još kad im se dodaju "Bosanci"...  Vi baš ne bi multietničku državu, pričate o njoj a kad krene priča završite u nacionalnoj državi Bošnjaka, s tim što su svi drugi smetnja jer je cijela BiH velik zalogaj, a šupak se raširio... Bolje bi bilo da se bošnjačke p. šire a ne šupci, jer jedini način u miru je osvajanje je natalitet, a to i ne ide baš kako je zamišljeno. Sigurno neće ići za mog i tvog života. Ja bih radije istinsku državu po ZAVNOBiH modelu. Htjet ćete i vi, kad vam kola krenu nizbrdo. Kao i Srbi što su htjeli, prekasno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 23:00 |
|
|
De Junuze nemoj o pičkama i šupcima ovdje, otvorićemo temu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 23:07 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: A koja to ti prava kao Hrvat ili ja kao Bosnjakinja imamo u RS-u ? Vidis, prije no sto su nas majorizirali ( to je blaga rijec, hocu reci obespravili i ukinuli nam konstitutivnost) oko cega se mi glodjemo s vama godinama, ljudi su nas sa tih prostora protjerali, pobili i bukvalno istrijebili.
U promilima egzistiramo kao zasticene vrste. A koja prava kao Hrvat i Bošnjakinja nemate? SarajkaDjevojka je napisao/la: Uzecemo tebe kao finansijskog stručnjaka jaganjac, obzirom da je vlada Srbije od Vojvodine napravila jednu od najsiromasnih enklava u republici.
Enklava? Jagnjeca brigada je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Nece ovo da izadje na dobro cim ce sve sami Austrijanci bave nama Bosancima i Hercegovcima.  Ma kako neće. Benjamin Kalaj mk.2.  Beni Kalaj je bio Magyar...
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 23:15 |
|
|
Metemma je napisao/la: Beni Kalaj je bio Magyar... Pa koliko je Kalaj Austrijanac, toliko smo i naša vrla koleginica i ja. Stavih ga samo kao simbol k.u.k. vlasti u BiH i kao oca 100% bosanaca i patriJota.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 23:16 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Vaše reakcije i negiranje, omalovazavanje i ironicno podsmijavanje na ovoj temi, svode se na jedan zakljucak.Ne osjecate sucut, naprotiv čak i likujete. Sućuti za tuđe žrtve u Bosni ima jako malo. Kada ti neko ubije komšiju muslimana bez razloga, čovjeka kog si znao godinama, bude ti žao. Recimo, moj stric je na straži ubio muslimana koji je zalutao preko linije, jebiga, bio mrak, idu dvojica, on im viče da stanu, oni ne staju, pucao... i jebiga, pogibe čovjek iz čista mira. I njega ti može biti žao. Međutim, u Srebrenici nije o tome riječ, sve to ima svoju hronologiju. Prvo, dok Bošnjaci očekuju sućut, s druge strane sve i jednom optuženom zločincu sa svoje strane su priredili raznorazne dočeke, i sućuti za tuđe žrtve ne pokazuju. Nema riječi osude za Nasera, sa Kravicom se sprda, i šta očekujete? Ja kad vidim staricu u crnini, grobove sa krstovima i ćirilicom, ja vidim svoju baku i svoju rodbinu. I onda dođe neko smeće da se s tim sprda? I onda dođu neke žene, meni čudno obučene, i plaču za svojom rodbinom. A pored toga sa svih strana se pljuje i na mene i na moju rodbinu i na moj narod i na moju državu... tačno vidiš da to nema veze sa žrtvama. Dakle, umjesto da pustite ljude da ukopaju svoje mrtve, vi od toga pravite cirkus, ne poštujući pritom tuđe mrtve i vrijeđajući nas kolektivno. Ja nemam ništa sa Srebrenicom, nikad nisam ni bio, ali sam bio u Kravici recimo. Time izazivate nepoštovanje ne samih žrtava već sve te priče oko Srebrenice. Jer svojim ponašanjem doprinosite da se na to gleda kao na neku veliku prevaru i zavjeru. Onda, pojavi se tako kakav Ibran Mustafić i maše zastavama sa ljiljanima, viče živjela Republika BiH... šta takvom da misliš nego da mu mater spomeneš? Onda, manipulisanje brojem žrtava i načinom pogibije. Objavi li se ikad kako su i gdje poginuli oni koji se sahranjuju? I prije 95 i u borbama, čak i u međusobnim obračunima. Kad ti neko petlja oko broja i okolnosti, vidiš da tu nisu čista posla. I kako to da poštuješ? Onda, tu je motiv osvete. Mnogi od nas znamo mnoge istočnobosance kojima je neko iz familije ubijen, mnogi od nas imamo u svojim familijama nekoga ko je ubijen, ili od poznanika. Pogledaš tako snimke ljudi razapetih između dva drveta, mučenih, mrcvarenih, ubijanih na najsvirepije načine. I vidiš da za te ljude niko nije imao poštovanja sem njihovih rođaka, koji su ih osvetili. Umjesto da pokažete poštovanje prema tim žrtvama i ukažete na činjenicu da su zločinci tipa Orića, Tursunovića i sličnog šljama uglavnom pobjegli a da su često ubijeni nevini ljudi, civili, čak i djeca... vi se zajebavate sa srpskim žrtvama. Citat: Jedino sto vas kolektivno zabrinjava je pitanje " dokle će sve to trajati ". Mogu vam reci da ni približno nije kraj, i to ne zato sto mi to Bosnjaci ne zelimo nego dio krivice za otezavanje procesuiranja zlocina snosite i sami skupa sa MZ. Brine nas dokle će trajati pljuvanje po nama, vrijeđanje, forsiranje priča o srpskoj krivici, ne zato što to može da nam naudi, već zato što je nenormalno da te neko godinama vrijeđa i napada. I, to takođe izaziva otpor i manjak razumijevanja i poštovanja. Citat: Dakle, dzenaze koje lokalne i drzavne tv kuce prenose nisu vas problem.Veci problem vama prestavljanja ponovno okretanje svijeta bosanskohercegovackoj povijesti u kojoj je dio vaseg naroda okarakteriziran kao zlocinacki na čelu sa tkz JNA. Kao što rekoh, propaganda, koristite se to za propagandu. I očekujete sućut za takve budalaštine. A svijet se inače ubi od bavljenja bosanskom povijesti, umjesto fizičkog uvode po školama po svijetu bosanskohercegovačku povijest. Idiotizam je okarakterisati narod kao zločinački, i svako ko to pokušava može da nam pljune pod prozor. A inače, to se dešava sve rjeđe, uglavnom od strane masno plaćenih bošnjačkih lobista ili zaluđenih budala. Niko ozbiljan to odavno ne radi. Citat: Od vas ovdje mi ne trazimo sucut, ne trazimo osudu jer ocigledno niste sposobni osuditi zločince iz redova svog naroda. Jebote, ko mi kaže... Naravno da smo spremni i sposobni, ali ne po notama koje bi vi da odsvirate. Citat: Mi trazimo ( ali ni to vam ne uspijeva ) posten prustup i eventualno malo kulture i mrvicu postovanja prema mrtvima.No vi makar povijesnim dogadjajima pokusavate ponistiti istinu. Kulturan pristup ste imali, imali ste rezoluciju NS RS, imali ste sućut najviših zvaničnika RS, međutim, ništa vam nije bilo dovoljno. Jednostavno, jer cilj je nešto drugo. A poštovanja ćete dobiti koliko i pružate. I pri tom ne mislim na neku jadnu ženu iz Srebrenice koja je izgubila članove porodice. Već na vas koji ste preuzeli na sebe da tražite izvinjena i poštovanja, dok isto to ne pružate. Citat: Nazalost, nikad se kod vas Srba nece pojaviti neki W.B i prosvijetliti vas. Šta će nama W.B, pa nismo mi bili fašisti, već vi. Citat: Uživajte u vasem likovanju, licemjerju i nemoci.To vam je jedino preostalo. Hebote, od ovog može da se rikne... Citat: Obilježavanja nasih obljetnica iskljucivo su NASA briga. Kad se to ne bi pretvaralo u svakodnevno pljuvanje po Srbima, bila bi u pravu. Citat: Pa ako smatrate da bi dozivljavanjem kolektivne amnezije i brisanjem Srebrenice,Zvornika, Foce i sl mogli relaksirati odnose s vama, slobodno zaboravite. Niko ne traži zaboravljanje, već normalan pristup. A pokušaj ukidanja RS i krivljenje svih nas to nije. Citat: Mozda nismo politicki jedinstveni i stabilni ali u nekim stvarima razmisljamo svi podjednako. Dakle pripremite se da će vam imidž i srpstvo biti obiljezeno devedesetim sve dok su žive generacije koje pamte te dogadjaje. Mi nikada nećemo pristati na vaše priče o vama jagnjadima i nama vukovima. Mi o vama nećemo misliti ništa ljepše nego vi o nama. Citat: Da bi se dobio oprost i okrenulo suzivotu potrebno je bilo pruziti jednu malu slamku pomirenja.S vaše strane je izostala do danasnjeg dana.Pa onda pisimo povijest, neka generacije pamte. Nemaš ti nesrećo nama šta da opraštaš, sve dok pokušavaš da nas sve proglasiš zločincima dobićeš samo prezir. Citat: Hvala vam sto ste nam stvorili relativno sloznu i djelotvornu dijasporu.Najmladju od svih Ex jugoslovenskih naroda.I to puno znaci, ma kako vama becka i Švedska bojna bile predmet posmijavanja.Vjerujte mi da nemate razloga za likovanje ni po jednoj tacki mog dnevnog reda gospodo Srbi :) Dabogda vam sve bilo djelotvorno kao dijaspora :) Što se likovanja tiče, just you wait...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 23:20 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Taj lik(Mladić), uz ostale, je od početka bio tu, cijelu stvar je shvatio previše lično. Pa umislio čovjek da je komandant vojske jednog naroda, kome tri godine ubijaju kako vojnike tako i civile, a onda se vraćaju u "zaštićenu zonu". Preozbiljno čovjek shvatio svoj posao. Trebao je kao Sefer, da se posveti Neumu. Citat: Sve što je srpska strana postigla mogla je i bez Srebrenice, Prijedora, Foče, Višegrada, da izađe čista pred svjetskom javnosti i Anđelina ne bi pravila filmove o nama. Broj žrtava bi bio mnogo manji, na svim stranama. Niste to izabrali. Istina. Problem je samo što u svoje dvorište ne možete da pogledate. Citat: Pošto ti je najjači argument napisati drugome da piše gluposti povlačim se do daljnjeg iz diskusije. Dugo si i izdržao...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 23:21 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Prijedor, Foča, Višegrad, Bijeljina. Nije to tek neki mali prostor.
Vratiće se, budi siguran u to, možda ne ljudi koji su protjerani odatle ali njihove djece ima i biće još više. Vratili su se u Brčko, Janju, Srebrenicu, Kozarac, Doboj, malo pomalo. Pa nek se vrate, nama ne smetaju dok se ponašaju normalno. Citat: I nešto oko ortakluka - želja nekih za multietničkom sredinom nije želja da se živi sa Srbima niti neka ljubav nego odustajanje od toga znači odustajanje od pola BiH i davanje Srbima da rade štagod žele sa njom i gubljenje ikakvih prava tamo. Bošnjaci(barem većina) bi svakako voljeli da Srba tu nema i tu ne vidim ništa neobično, svaki narod razmišlja isto za druge. A pazi, prostori tamo, gradovi i ostalo, su dio indentiteta mnogih ljudi, mnogo je ljudi koji su i dan danas vezani za te prostore, koji imaju sjećanja na Kozaru, Sutjesku, Savu, Drinu i slično. Vi morate da shvatite da: - cijela BiH svakako nije vaša - Srbi imaju prava da odlučuju, smetalo to vama ili ne To što ne možete jedini da donosite odluke i namećete ih drugima, kao u FBiH, ne znači da ste obespravljeni. A identitete i sjećanja niko ne brani. I preci Alije Izetbegovića su ih vjerovatno imali, pa pitaj Bakira dal mu je zavičaj negdje oko Grocke... Ovo da je genocidna namjera normalna ne bih komentarisao...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 03 kol 2012, 23:25 |
|
|
Samo da kažem da to nije genocidna namjera.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 04 kol 2012, 00:12 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: BBC je napisao/la: Mašović: Iz masovne grobnice u Potočarima ekshumirana jedna osoba
Stani, jel' u grobnici više ljudi sahranjeno, pa su zasad ekshumirali samo jednu osobu, a dalje istražuju... ili se radi o jednoj osobi, pa marketinški koriste izraz "masovna grobnica"? (da ostave utisak na genseka) Matemma da bi razumio i pohvatao sve konce diskusije preporucila bih ti da krenes od samog pocetka.Dakle sporan je bio ovaj post, napisan tastaturom tvog sunarodnjaka, pa odtud i moje ironicno pominjanje vaše marketinske obiljezenosti. Sto se tice zaborava, i neupucenosti upisi na google rijec " genocid " otvorice ti se stranica sa definicijom, pa je prva Armenija, a druga Srebrenica ( neces vjerovati ali čak ispred Ruande ) Mozes slobodno provjeriti ovaj navod, lako je.Dakle u potpunosti sam u pravu.No rijec marketinski dakako spada u ironicnu primjedbu. Nakon mog posta opet tvoj sunarodnjak je postao cuveni video djenerala Mladica pred " oslobodjenjem " Srebrenice. Koji zakljucak mozes izvesti iz ova moja dva objasnjenja ? Po mogucnosti objektivan ! Dodacu jos da se radi o " umjerenim srpskim forumasima ".Oni ekstremniji su imali bisera sto normalan ljudski mozak ne može svariti ni za 1000 g. Recimo izjave poput one " kako ste silovanjem Bosnjacima poboljsavali ustvari natalitet i sl " Dakle, opet objektivno ( ako mozes ) kakav ti tretman ovdje ocekujes od mene ili nekog treceg mog sunarodnjaka. Forumska retorika pojedinih tvojih sunarodnjaka ne da je bezobrazna ili na granici dobrog ukusa, nego bolesna. I onda poslije adekvatnih odgovora nastajali su coporativni napadi, uvrede i omalovazavanja.Slag na torti bilo je pljuvanje svega bosnhackog, a ubacivanje zle krvi i glodjanje Bosnjaka i Hrvata zivotna misija, tvojih ( opet ) sunarodnjaka. I sad se ti uscudjavas ovdje necijem stavu, postovima i jos upucujes kritike.A samo na ovoj temi odlicno je prikazano misljenje ostatka " umjerenih " forumskih Srba.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|