HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 svi 2025, 23:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 83  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 03 kol 2012, 11:40 

A koja to ti prava kao Hrvat ili ja kao Bosnjakinja imamo u RS-u ?
Vidis, prije no sto su nas majorizirali ( to je blaga rijec, hocu reci obespravili i ukinuli nam konstitutivnost) oko cega se mi glodjemo s vama godinama, ljudi su nas sa tih prostora protjerali, pobili i bukvalno istrijebili.

U promilima egzistiramo kao zasticene vrste.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 11:44 

Ne egzistirate zašto što ulupavate pare u Sarajevo i NVO. Ako su točne cifre o parama koje su se slile kao poklon BiH a u biti Bošnjacima, a najmanje je riječ o 10 milja €. Za koliko ljudi se može za to para vratit u RS i živjet tamo, jer druge probleme već odavno nemaju. Džamija i tamo na svakom ćošku, novih.

http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/06/07/3320569

Teško je se okrenuti i vidjeti da si od žrtve postao predator.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 11:50 

Pomoć se slijevala to je tacno.Zasto te pare nisu racionalno utrosene ne pitaj mene.Uostalom i da su obnovili ljudima domove po RS-u, za pristojan zivot nije dovoljan krov nad glavom samo.Imas ga i ti u Zenici, a i ja u Sarajevu, pa se opet držimo drugih gradova.
Gdje su radna mjesta ?Skolovanje djece ? Itd itd da ne nabrajam.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 11:55 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

Pa u Sarajevu naravno. Tamo gdje su završile pare. Da su završile pare negdje drugo, bilo bi tamo.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:08 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Pa u Sarajevu naravno. Tamo gdje su završile pare. Da su završile pare negdje drugo, bilo bi tamo.

Ja jos nijedan zajednički projekat vlade federacije ( uspijesan ) sa vladom RS -a ne znam.Niti će ih vjerovatno biti u bliskoj buducnosti.Mozda vi Hrvati imate nesto hvale vrijedno pokrenuto u vezi vaših prognanika, no ja stjecem dojam da ljudi nisu etnički cistili životni prostor da bi se mi ili vi vracali.Sad ti razvijaj teorije u 1000 pravaca, no to su cinjenice koje se nedaju pobiti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:10 

Da nisam protjeran ja bi se vratio?

Pa valjda ne bih ni otišao.

Od 95. do 12. je puuuunoooooooooooo godina.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:19 

Protjerivanjem je ljudima uništena imovina, postala su im nedostupna radna mjesta i sl.
Egzistenciju su sebi obezbijedjivali kao prognanici na drugim mjestima ( nisu svi imali sreće da odu u inozemstvo )
Potrebna su ulaganja.Mislis da prosjecni Bosnjak ili Hrvat sa mjesecnim primanjima od 800 km može sebi obezbijediti luksuz da obnovi svoju imovinu sam bez donacija.
Na kraju sto i da je obnovi ?Porijeklom je iz Banjaluke, a trenutno se nalazi negdje u sarajevskom ili tuzlanskom kantonu ( masa podrinjaca je u Sarajevu )
Trebaju ići živjeti u Zvornik a svakodnevno putovati u Sarajevo.Ili živjeti u Banjaluci a vozariti do
Tz ?Sto ti ne živiš onda u Zenici a ne radis u ZG ?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:23 

Koliko znam, pare od donacija su uglavnom išle federaciji, tek u zadnje vreme i RS dobija nešto značajniji novac. Isto tako, koliko znam povratak ljudi u RS teče mnogo bolje nego povratak u FBiH što će se lepo videti na popisu.

Da citiram Poskok:

Citat:
Srbi su nestali iz Federacije BiH (400.000 Srba manje). Broj Srba u Federaciji BiH se smanjio sa 17,5% na oko 2%.

Gde su ti projekti za povratak, vraćanje stanarskih prava, ravnomerna zastupljenost u organima vlasti? :neznam

A da citiram još jedan primer:

Citat:
Federacija Bosne i Hercegovine i dalje duguje mnogo novca Republici Srpskoj. Srpska je tokom prethodne tri godine uložila 50 miliona konvertibilnih maraka u povratak izbeglih i prognanih, dok Federacija BiH nije do kraja investirala ni u te svrhe obećana tri miliona KM.

Od te Srebrenice je mogla mala Švajcarska postati koliko je novca spucano na jedan mali prostor sa malim brojem stanovnika. Očigledno je da su negde te stotine miliona iscurele... a krivce za to tražite u svojim redovima.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:30 

Uzecemo tebe kao finansijskog stručnjaka jaganjac, obzirom da je vlada Srbije od Vojvodine napravila jednu od najsiromasnih enklava u republici.
Nadam se da ćeš uspijesnim ekonomskim projektima podici na noge našu ekonomiju.Eto kreni od projekta Srebrenica mala Švicarska.
Sve ono sto naucis mozes slobodno primijeniti u Vojvodini.Valjda i vama krene, nekada ste bili zitnica i vjerovatno jedan od najbolje razvijenih krajeva Ex Juge, gdje sad zapelo ?

Rata niste osjetili a stabilne politicke prilike.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:41 

Uzecemo tebe kao finansijskog stručnjaka jaganjac, obzirom da je vlada Srbije od Vojvodine napravila jednu od najsiromasnih enklava u republici.
Nadam se da ćeš uspijesnim ekonomskim projektima podici na noge našu ekonomiju.Eto kreni od projekta Srebrenica mala Švicarska.
Sve ono sto naucis mozes slobodno primijeniti u Vojvodini.Valjda i vama krene, nekada ste bili zitnica i vjerovatno jedan od najbolje razvijenih krajeva Ex Juge, gdje sad zapelo ?

U prevodu, ne znaš šta bi rekla pa pribegavaš ovome? :zubati

I dalje smo žitnica i dalje smo jedan od najbolje razvijenih krajeva eks Juge. Ne što smo mi nešto puno razvijeni, nego što nam je konkurencija slaba.

Nego, zar tvoj uzvišeni pijetet prema žrtvama Srebrenice dozvoljava da kod ovako važnog pitanja za budućnost te opštine okrećeš priču na zahebanciju i trolanje teme? :confused1

Dakle:

1) Gde su nestale pare za Srebrenicu? I zašto se ne bunite kod svojih u Sarajevu?

2) Gde je povratak više od 400 000 Srba u FBiH?

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:48 

1.pare za Srebrenicu nestale su u džepovima nasih vrlih političara ( jasno ti je da su naši politicki prestavnici jedni od najbogatih ljudi na Balkanu, ukljucujuci i Srbe osobito gospodina Mileta.) Komadic autoputa u jednom dijelu RS koštao je suhog zlata.Tako je i sa Srebrenicom.

2.To pitanje postavi vasim politickim prestavnicima i prestavnicima federacije, mozes takodje i neku anketu napraviti medju tih protjeranih 400k Srba.U Hagu su doduse oni koji su osmislili taj projekat, ljude ostavili na cjedilu.No Plavsucka je tu, kontaktiraj je.

I na kraju nije nikakvo trolanje moj predhodni post, nego ponuda.Mozda zivotna.A o ekonomskoj situaciji u Vojvodini slobodno nastavi da se samozavaravas.
Ja sam uzgred pomenula.

Pozz

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:50 

Citat:
Isparile donacije od milijardu KM

Srebrenica, opština na krajnjem istoku RS koju je pre rata naseljavalo 36.000 ljudi, pretežno zaposlenih u industriji i rudarstvu, danas je sablasno pusta uprkos tome što su stranci u ovo mesto, navodno, upumpali čak milijardu maraka donacija namenjenih razvoju.

Ipak, u ovoj opštini danas živi jedva osam do devet hiljada uglavnom nezaposlenih i nacionalno duboko podeljenih Srba i Bošnjaka.
Ulazak u grad koji je u svetskim okvirima postao poznat po presudi Međunarodnog suda pravde, koji je nesumnjivi ratni zločin nad nekoliko hiljada bošnjačkih muškaraca ocenio genocidom, sam po sebi je izuzetno težak. I to ne samo zbog burne i mučne istorije, koja kao olovni teg pritiska svakog ko poseti ovu siromašnu varošicu.
Više pasa lutalica nego ljudi

Ako vas kojim slučajem put nanese da u Srebrenicu uđete iz pravca Milića, gde od kapije rudokopa „Boksita" pa sve do strmog i vijugavog ulaska u „srebrni grad" rizikujete da ostanete bez točkova, truckaćete se barem pola sata po katastrofalnom makadamu. Jedno od prvih pitanja koje se putniku namerniku nameće je ono gde se dedoše silni milioni od donatorskih sredstava usmerenih na razvoj infrastrukture u ovoj opštini.

Slaviša Jovanović, odbornik SNSD-a u lokalnom parlamentu, kaže da se prema podacima međunarodnih organizacija, ali i brojnih domaćih komisija koje su pokušavale da ustanove koliko je novca od rata na ovamo uloženo u Srebrenicu, barata vrtoglavom cifrom od nekih milijardu maraka.
- Da su tolike pare uložene u metropolu veličine Njujorka, a ne gradića u kojem živi jedva nekoliko hiljada ljudi, napredak bi bio vidljiv na svakom koraku! Ovako i sami možete da se uverite kako Srebrenica danas izgleda - priča Jovanović.
A Srebrenica danas zaista izgleda kao mesto u kojem se teško živi. Ožiljci iz rata, koji se završio pre skoro 20 godina, još su svuda vidljivi. Stambene zgrade „išarane" rupama od projektila, desetine napuštenih i porušenih kuća, gradske ulice na kojima se, osim čopora pasa lutalica, retko sreću ljudi...

- U samom gradu živi oko 3.000 ljudi, dok se na području opštine taj broj procenjuje na manje od šest hiljada. Srebrenica jedino „živne" preko vikenda, kad Bošnjaci iz Tuzle, Kladnja i okolnih mesta dođu da obiđu kuće koje im je obnovila međunarodna zajednica. Nikom od njih ne pada na pamet da se vrati u mesto koje doslovno umire i gde ne postoje nikakve perspektive za bolji život. U Srebrenici još jedino žive Srbi koji nemaju gde da odu. Osim užeg gradskog jezgra, gde su obnovljene zgrade opštine, suda i još nekoliko objekata od lokalnog značaja, najveći deo grada je ruiniran i nalazi se u istom stanju u kakvom je bio i 1995. godine - kaže Jovanović.

Da su ratne rane i nakon skoro dve decenije još sveže, potvrđuju nam gosti restorana „Bato", jednog od dva lokala u celom gradu koji, kako nam je rečeno, posećuju isključivo Srbi. Iako u Srebrenici već godinama nisu zabeleženi veći međunacionalni incidenti, nekolicina srpskih mladića koje smo tamo zatekli kažu nam da je nepoverenje između Srba i Bošnjaka još veliko.
- Srbi se okupljaju isključivo u dva lokala, kod „Bate" i u „Veneri", dok Bošnjaci imaju svojih pet-šest kafića. Mi ne idemo njima, oni ne dolaze nama. Tako stvari funkcionišu. Najnapetije je u julu, kad oni obeležavaju svoju godišnjicu stradanja. Prošle godine je kolona od nekoliko hiljada Bošnjaka defilovala centrom grada, noseći majice s likom Nasera Orića i uzvikujući „Alahu ekber". Bojim se da će ove godine, ako se provokacije ponove, doći do težih incidenata, jer više nećemo mirno posmatrati veličanje zločinca koji je naneo ogromno zlo srpskom narodu ovog kraja - kaže Ljubiša Simić, 36-godišnji nezaposleni metalostrugar.
Od bošnjačkih provokacija Srbima, ipak, mnogo teže padaju teška ekonomska situacija i veliko siromaštvo. Srđan Jovanović (33) je jedan od brojnih nezaposlenih koji, kako kaže, čeka prvu priliku da pobegne iz ovog grada.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:52 

Jak ti izvor :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 12:54 

1.pare ta Srebrenicu nestale su u džepovima nasih vrlih političara ( jasno ti je da su naši politicki prestavnici jedni od najbogatih ljudi na Balkanu, ukljucujuci i Srbe osobito gospodina Mileta.

Haha, ne može bez gospodina Mileta...

2.To pitanje postavi vasim politickim prestavnicima i prestavnicima federacije, mozes takodje i neku anketu napraviti medju tih protjeranih 400k Srba.

Ma nemoj... A za to nisi stručna i pozvana da podeliš mišljenje sa nama ostalima, kao npr za...

I na kraju nije nikakvo trolanje moj predhodni post, nego ponuda.Mozda zivotna.A o ekonomskoj situaciji u Vojvodini slobodno nastavi da se samozavaravas.
Ja sam uzgred pomenula.

...sve ostalo od ekonomskog razvoja APV do dometa i preciznosti artiljerijskih sredstava.

Znaš, ja makar u toj Vojvodini, poprilično ugodno, živim i nameravam da ostanem. Ne bi se to moglo reći za sve prisutne.

Jak ti izvor :D

Slobodna si da daš bolji. Kao što rekoh, ovo je tvoj teren. Ja pročitam nešto u novinama, čujem neku izjavu zvaničnika i to je to. Zaista nemam vremena i želje da se detaljno bavim nekom zabačenom opštinom u kojoj sam bio možda dva puta u životu.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 13:11 

1. Navodim ti primjere, zasto ne Mile, Bakir, Zlaja ?:)

2.Ja nisam prestavnik nijedne vladajuce politicke stranke, zato te upucujem na prave adrese da se informiras.

3. To je bila vise ideja u nekom obliku ponude.Inovativnost je na cijeni jaganjac :d

4. Obzirom da nemas zelje da se bavis zabacenim bosanskohercegovackim opcinama, predlazem ti da vrijeme i trud ulozis baveci se svojom okolinom.
Naime meni nikad ne bi palo na pamet tebi soliti pamet i iznositi nepotrebne zaključke o Novom Sadu.
Čisto sumnjam da si ikad bio u toj općini a mozda i na teritoriji BiH.No eto neka ostanu te dvije posjete.Ne bih da cjepidlacim.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 13:38 

Lebowski je napisao/la:

Inače si OK lik, mogao bih potpisati 90% tvojih postova ali ovo ti ne treba. Da ne ulazim dublje u svaku tvoju pretpostavku...

Srbima je dozvoljeno zbog zločina starih 50 godina doći i ubijati, napraviti novi genocid(složio se sad ko ili ne tako je okarakterisan). I nikom ništa.

Bošnjacima nije dozvoljeno ni obilježavanje tog stradanja, vidiš samo farsu u tome iako je to skroz diskutabilno. Jeste, ima politizacije ali takva je politika, u sve se uplela.

Jel ti citas sta ja pisem, ili imas neku svoju pricu koju furas bez obzira koji post citiras?!

Nigde ja nisam rekao da je dozvoljeno bilo sta, nego sam objasnio uvod koji je mnogo duzi, i traje vise od stotinu godina zlo na tim prostorima... pre 200 godina su bas iz tih krajeva Turci i Turcici pregazili Drinu i napali srpske ustanike protiv otomanske okupacije... spirala nasilja i osveta nikad nije prekinuta, u svakom ratu od tad tu je bilo najkrvavije.

Nisam rekao ni da vam nije dozvoljena komemoracija zrtvama... to moze da traje jednom u godini, dvaput, pet puta... ali kod vas se vozi Srebrenica 24/7, 365 dana... kad god zavirim na vase novine i portale, ne mozes da promasis ili neku vest, ili reportazu, blog... hiljade forumskih zilota ispira usta sa tom temom kao da pricaju o vremenskoj prognozi...

Druga falinka tog propagandnog rata je sto se ceo taj rat maltene svodi samo na Srebrenicu...tu i tamo nesto ostalo, ali ovo je target, sva nesreca koja se desila svima u te 4 godine je poklopljena sa dzenosajdom... svi znani i neznani sto su ginuli po gradovima i vukojebinama na svim stranama su tu samo statisti, furaj ti bato Srebrenicu do kijamet-dana, pa ce valjda nesto na tome da se usicari.

Eno onaj hodza se zali kako je sve manje spremnih za pokop... njemu care treba 2 miliona sanduka, a posle jos 5 miliona... svaki insan i hajvan da mirise cvece odozdo u Potocarima... tad bi tek on bio zadovoljan.

Kultura umiranja, jel se nekome tu zivi... ili cemo i 2115. godine da na 120. godisnjicu i dalje imamo bicikliste iz Bihaca koji ispracaju rahmetli Kenana Hadzihafizomerabdulahovica kao jubilarnu milionitu zrtvu, DNK analiza se poklopila sa njegovom cukuncukuncukuncukun unukom. :yawn

Pravite vasar...

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 13:44 

Lebowski je napisao/la:
Ako ko ima kakav prijedlog kako treba obilježavati Srebrenicu, kako treba u medijima se postaviti prema njoj, neka napiše pa ad vidimo na što će izaći kad se sve sabere i oduzme i koliko bi to bilo drukčije od ovog što imamo.

Imam ja jedan prijedlog. Ukratko i u najkracim mogucim crtama, nastojite da pravite sto manje cirkusa i vasaranja od samog dogadjaja u medijima, jer niko se i ne sjeca kada je proslo obiljezavanje Srebrenice u proteklih nekoliko minulih godina, a da pritom nije doslo do nekakvog incidenta, ovako ili onako, na ovaj ili na onaj nacin, bilo da je rijec o politickoj provokaciji tipa "RS + Srbija jednako Genocid" tj. okrivljavanje citavog jednog domaceg naroda, sa ove i sa one strane Drine, kao i okrivljavanje citavih drugih stranih naroda za dogadjaje u Srebrenici, sto je jos ludje i uvrnutije od oklrivljavanje Srba, na koje sam se navikao od strane ljudi i naroda koji ne vidi sta su upravo oni ucinili prema drugim narodima (Srbima i Hrvatima) u tom istom ratu ili bilo da je rijec o nekom drugom obliku cirkusanja kojem su Bosnjaci skloni, narocito kada je rijec o manifestacijama kao sto je to Srebrenica, koja je velika tragedija, ali ne i podloga za veliki cirkus, sto mnogi Bosnjaci (naravno cast izuzecima) ni dan danas nikako da shvate.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:11 

Me treba nikako, obiljezavanjem Srebrenice direktno uticemo na suzivot nasih naroda.A kvarimo i imidž susjedima, ocrnjujemo sveto srpstvo.
Trebamo doživjeti kolektivnu amneziju, povuci sve optužnice " mir, mir niko nije kriv "
Peticiju za poništenje odluke o genocidu obavezno potpisati, time cemo dokazati politicku zrelost, zdrav pristup dogadjajima i želju za svijetlijom buducnoscu.
Do tad će nas nazivati izmisljenom nacijom, otpadcima, poturicama i prisivati slicne epitete.Suzivot i tolerancija !RAVNOGORCI ĆE MARSIRATI, povratnicima će se uskracivati elementarna prava, a vjernicima posjecivanje vjerskih objekata.
No nijedna cijena za suzivot nije visoka.
Šteta pa je ukinuto robovlasnicko drustvo, mogli smo posluziti i u te svrhe da opravdamo svoje postojanje na ovim prostorima.

Mozda bi onda bili prihvaceni. :smajl016

Obiljezavanjem Srebrenice vi Bosnjaci se udaljavate od ostalih naroda sa kojima zivite i to ne samo od Srba, vec i od Hrvata, pogodite zasto, reci cu vam, zbog arhaicne steriodne propagande kojom i dan danas, u 21 vijeku, obasipate, trujete i terorisete sami sebe kao i narode oko sebe i to vise nego sto Al Kaida terorise afganistanski narod, jer medijski terorizam, narocito onaj svakodnevni terorizam koji dolazi sa televizije koju placaju svi gradjani kroz sistem naplate mjesecne RTV takse i koja bi po pravilu trebala da bude u sluzbi svih ljudi koji je placaju (nas gradjana) kojih ne interesuje sta je nana Hatidza jela kada je otisla da klanja na ovogodisnjoj dzenazi (naravno karikiram, ali znas na sta mislim, na svakodnevno detaljno obasipanje Srebrenicom i svakodnevnom pominjanju rijeci genocid koje se samo na FTV-u desi najmanje nekoliko puta dnevno, i kad je obiljezavanje Srebrenice i kad nije i to skorom svakodnevno svakog dana, da ne bih narod zaboravio tu rijec :D, pa cak se ni Coca Cola ne reklamira toliko koliko se reklamira rijec genocid i to potpuno besplatno) je opasniji i od bombaskog terorizma, jer ispira mozak stotinama i stotinama hiljada ljudi koji, pod takvim sokantnim bunilom su spremni cak i nasrnuti nad politickim neistomisljenicima usred Sarajeva i usred bijela dana, ali ko ce da ih krivi, nisu oni jadnici krivi, kriv je onaj koji ih je medijski nadrogirao do te mjere da ni sami neznaju zasto napadaju nekog.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:18 

1.pare za Srebrenicu nestale su u džepovima nasih vrlih političara ( jasno ti je da su naši politicki prestavnici jedni od najbogatih ljudi na Balkanu, ukljucujuci i Srbe osobito gospodina Mileta.) Komadic autoputa u jednom dijelu RS koštao je suhog zlata.Tako je i sa Srebrenicom.

Da, onih u Federaciji, koji onolike milijarde namijenjene za saniranje posljedica rata strpase u svoje dzepove.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:21 

Čisto sumnjam da si ikad bio u toj općini a mozda i na teritoriji BiH.No eto neka ostanu te dvije posjete.Ne bih da cjepidlacim.

Pa ti i ne znaš da smo zemljaci na neki način. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:22 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Pa ti i ne znaš da smo zemljaci na neki način. :zubati

Sta, i ti zivis u Austriji. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:24 

Vladimir RUS je napisao/la:

:sega

Mitteleuropa, sve je to isto. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:30 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

:sega

Mitteleuropa, sve je to isto. :zubati

Nece ovo da izadje na dobro cim ce sve sami Austrijanci bave nama Bosancima i Hercegovcima. :D

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:32 

Nece ovo da izadje na dobro cim ce sve sami Austrijanci bave nama Bosancima i Hercegovcima. :D

Ma kako neće. Benjamin Kalaj mk.2. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:39 

DzoniBG je napisao/la:
Jel ti citas sta ja pisem, ili imas neku svoju pricu koju furas bez obzira koji post citiras?!

Nigde ja nisam rekao da je dozvoljeno bilo sta, nego sam objasnio uvod koji je mnogo duzi, i traje vise od stotinu godina zlo na tim prostorima... pre 200 godina su bas iz tih krajeva Turci i Turcici pregazili Drinu i napali srpske ustanike protiv otomanske okupacije... spirala nasilja i osveta nikad nije prekinuta, u svakom ratu od tad tu je bilo najkrvavije.

Nisam rekao ni da vam nije dozvoljena komemoracija zrtvama... to moze da traje jednom u godini, dvaput, pet puta... ali kod vas se vozi Srebrenica 24/7, 365 dana... kad god zavirim na vase novine i portale, ne mozes da promasis ili neku vest, ili reportazu, blog... hiljade forumskih zilota ispira usta sa tom temom kao da pricaju o vremenskoj prognozi...

Druga falinka tog propagandnog rata je sto se ceo taj rat maltene svodi samo na Srebrenicu...tu i tamo nesto ostalo, ali ovo je target, sva nesreca koja se desila svima u te 4 godine je poklopljena sa dzenosajdom... svi znani i neznani sto su ginuli po gradovima i vukojebinama na svim stranama su tu samo statisti, furaj ti bato Srebrenicu do kijamet-dana, pa ce valjda nesto na tome da se usicari.

Eno onaj hodza se zali kako je sve manje spremnih za pokop... njemu care treba 2 miliona sanduka, a posle jos 5 miliona... svaki insan i hajvan da mirise cvece odozdo u Potocarima... tad bi tek on bio zadovoljan.

Kultura umiranja, jel se nekome tu zivi... ili cemo i 2115. godine da na 120. godisnjicu i dalje imamo bicikliste iz Bihaca koji ispracaju rahmetli Kenana Hadzihafizomerabdulahovica kao jubilarnu milionitu zrtvu, DNK analiza se poklopila sa njegovom cukuncukuncukuncukun unukom. :yawn

Pravite vasar...

Nismo totalni bukvalisti. :neznam

Čim spominješ prošlost, ranije žrtve u nekim drugim ratovima, ja to vidim kao neko opravdanje, pranje od zločina. Ne varam li se ali nisu li na tom području zadnjih 100 godina četnici mnogo više klali, mnogo više. Je li im nije dosta bilo pa su morali i u 90-im.
Da li da očekujemo opet klanje, još kakvo potkusurivanje? Ko treba da završi sa tom spiralom nasilja i kako?

Što se tiče medija - ja sam rekao prije i nema potrebe da se ponavljam, neki pretjeruju u tome, prvenstveno Avaz i FTV. Ali treba shvatiti da se Srebrenica nije mogla u zadnjih koliko godina spominjati samo u danima obilježavanja 11. jula.

Suđenje Miloševiću, suđenje Karadziću, Mladiću, Krstiću i svima drugima. Tužba protiv Srbije. Film jedan, film drugi. Je li Srebrenica prodata ili ne? Kontraproduktivne izjave srpskih političara koje sa sobom donesu još 5 reakcija. Loša ekonomska situacija pogoduje i skretanju pažnje na Srebrenicu. Evo sad imaš izbore pa se i oko toga priča. Sve se to desilo i dešava zadnjih godina.

U vezi tog hodze, ne znam o čemu je riječ i vjerujem da malo karikiraš i mijenjaš riječi, ali sam gledao neku emisiju(pričao sam o tome i ovdje) u kojoj čovjek izražava žaljenje što je pronađeno malo posmrtnih ostataka a na evidenciji nestalih je i dalje veliki broj, pa je žaljenje u tom kontekstu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 83  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: