Ti vojvodjanine esejima mozes zadiviti jedino neko africko pleme, ako uspijes da im prevedes napisano.Rijec " marketinski " i vaša cjelokupna rasprava imala je samo jednu svrhu.Sto se tice oredavanja o načinu pisanja, odlicno komuniciram na jos dva svjetska jezika, a moj stil ovdje nisi mjerodavan komentirati.
Ja fino komuniciram na tri strana jezika. Pretpostavljam da bi ih mogli nazvati svetskim, pošto ih govori više stotina miliona odnosno više milijardi ljudi. Možda da probamo na univerzalnom engleskom, pošto ti maternji baš i ne ide, hm?
SarajkaDjevojka je napisao/la:
U raspravu si upao ti, pogledaj vrijeme mog i svog postanja.
Opet zabranjuješ ljudima da pišu? To ti otvori sopstveni forum pa uređuj... ili još bolje nađi momka/devojku pa njega/nju verbalno zlostavljaj i zapovedaj (ako ima takvih koji će da slušaju te stvari).
Takodje dobro procitaj i postove prije no repliciras.
Da ti se ne bi marketinski obilo o glavu.
Ja sam lepo citirao BBC-ja i njemu postavio (kratko) pitanje. On je isto tako, veoma brzo, pristojno i precizno odgovorio. Odličan primer efikasne i uljudne komunikacije između dve zrele osobe koje govore sličnim jezikom.
A onda si se ti našla prozvanom... Ali dobro, svako može da piše.
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
BBC je napisao/la:
Ti inače misliš da se ljudi u Potočarima mole nad kompletnim skeletima ?
Vjerovatno ne, no kao sto rekoh obzirom da je TZ glavna za identifikaciju tih posmrtnih ostataka, sa sigurnoscu tvrdim da se stručnjaci trude skelet kompletirati.Naravno ako je moguce, zato se te dzenaze obavljaju usporeno, a ne iz razloga sto je nekom mrsko to raditi ili clanovi porodice zahtijevaju pozornost medija. Pa taj sam čin po mom misljenju jos je jednom prozivljavanje smrti bliskog srodnika.I zapamtite sve dok su zivi riditelji, braca ili sestre, zene i djeca Srebrenicu ne može zaobici patetika.( koju vi isticete )
A to je moj narod, ma kako hladnokrvno promisljala da se ponekad to preuvelicava uvijek sam i uvijek ću biti na njihovoj strani.Pateticno i na koji god drugi nacin bude trebalo.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
1.Srpski ne govorim jaganjac, u pravu si.
2.Nista ti nisam pokusala zabraniti samo sam na svom " losem" maternjem prepoznala " tvoju srpsku provokaciju u rijeci marketinski" Ubuduće tu spiku prodaji rekla sam ti već gdje.Da ne bih ja pocela da ispitujem na " Kosovu " i komentiram beogradsku crnu kroniku.
3.ti si se umijesao u razgovor sa otvorenom namjerom provokacije, uljudnost i razgovor sigurno nisu bili na tvojoj listi prioriteta.Kao sto rekoh, probaj Abordzinima recimo tu licemjernu marketinsku pricu.Valjda upali.Nisu gledali vjerovatno vijesti devedesetih, te ćeš za njih biti dobridusan bijelac. I dosta smaranja za veceras.Probao si, nije uspijelo priznaj poraz, taj uljudni dusebriznicki stav sa primjesom kulturnog diskutatnta ti ne stoji.Samo ispadas jos veci licemjer u ocima čitatelja foruma.
Probao si, nije uspijelo priznaj poraz, taj uljudni dusebriznicki stav sa primjesom kulturnog diskutatnta ti ne stoji.Samo ispadas jos veci licemjer u ocima čitatelja foruma.
O porazima i licemerstvu sve znaš, to ti ne sporim.
I dosta smaranja za veceras.
Slažem se. Nađi drugu žrtvu. I večeras, a poželjno i ubuduće.
Ne, razbistrava se i stvari dolaze na svoje, dzaba eseji i gluma.
Znas onu izreku - istorija se ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa...
Ovo prvo je proslo, a vec cete napuniti punoletstvo kako onanisete u svojoj pateticnoj nekrofiliji, krokodilske suze koje ronite mogu da zavaraju samo jos neke zalutale...
Velikoj vecini ovaj ubogi gradic i ono sto se desilo u njemu ni ne dotice, vec samo pokusavate manipulativno da po sto vecoj ceni prodate te kosti i lobanje, da se neko mozda sazali.
Vidis, ovaj sedi momak gore na snimku, on je barem iskren... a ovo sto vi radite sa Srebrenicom je vrhunac neukusa...
Kako sam i poceo...farsa...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
Ti inače misliš da se ljudi u Potočarima mole nad kompletnim skeletima ?
Vjerovatno ne, no kao sto rekoh obzirom da je TZ glavna za identifikaciju tih posmrtnih ostataka, sa sigurnoscu tvrdim da se stručnjaci trude skelet kompletirati.Naravno ako je moguce, zato se te dzenaze obavljaju usporeno, a ne iz razloga sto je nekom mrsko to raditi ili clanovi porodice zahtijevaju pozornost medija. Pa taj sam čin po mom misljenju jos je jednom prozivljavanje smrti bliskog srodnika.I zapamtite sve dok su zivi riditelji, braca ili sestre, zene i djeca Srebrenicu ne može zaobici patetika.( koju vi isticete )
A to je moj narod, ma kako hladnokrvno promisljala da se ponekad to preuvelicava uvijek sam i uvijek ću biti na njihovoj strani.Pateticno i na koji god drugi nacin bude trebalo.
Vaši mediji im skoro svakodnevno spominju Srebrenicu, ne ja.
Ne, razbistrava se i stvari dolaze na svoje, dzaba eseji i gluma.
Znas onu izreku - istorija se ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa...
Ovo prvo je proslo, a vec cete napuniti punoletstvo kako onanisete u svojoj pateticnoj nekrofiliji, krokodilske suze koje ronite mogu da zavaraju samo jos neke zalutale...
Velikoj vecini ovaj ubogi gradic i ono sto se desilo u njemu ni ne dotice, vec samo pokusavate manipulativno da po sto vecoj ceni prodate te kosti i lobanje, da se neko mozda sazali.
Vidis, ovaj sedi momak gore na snimku, on je barem iskren... a ovo sto vi radite sa Srebrenicom je vrhunac neukusa...
Kako sam i poceo...farsa...
Nije se ništa desilo samo od sebe već zbog onog lika sa videa.
A što se tiče Srebrenice, obilježavaće se dok ima ko, kao i svi drugi slični primjeri. Optužbama za iskorištavanje Srebrenice samo praviš veći inat kod tih što to rade.
A što se tiče Srebrenice, obilježavaće se dok ima ko, kao i svi drugi slični primjeri. Optužbama za iskorištavanje Srebrenice samo praviš veći inat kod tih što to rade.
Ili si naivan, ili se pravis lud...
Da nije bilo Ratka, bilo bi inace ok... alo, na tom podrucju tuku se Srbi i Muslimani, i to brutalno, dekadama, stolecima... eno ti onaj tvoj zemljak iz Teocaka, on se hvali kako su najjace ustase bile u Istocnoj Bosni... a to kao nista, gurnuto pod tepih... e to ne ide tako.
Dosla je ekipa mutnija od Dunava, ona koja je ratovala vec 3 godine, koja je gubila svoju rodbinu tu, u proslosti dug je lanac divljackog ponasanja Muslimana u tim krajevima...
Puko im je film, dosta vise tog foliranja o jadnim i naivnim Bosnjama, niste vi to... u mnogo ste jama trpali Srbe i mnogo im zla naneli... pa sad kad je pukla tikva...jadni mi...
Taj film ne kupujem, to mozete Andji da prodate... ima onih koji pamte malo duze...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
Sjećam se jednog TV priloga u kojemu voditelj tog centra u Visokom sa žaljenjem konstatira što je ove godine spremeljeno manje tabuta za Srebrenicu. Pravda se time što je eto, sve manje kostiju "na lageru" i što se s vremenom sve manje posmrtnih ostataka otkriva- što je dakako i logično, pa ne mogu se dovijeka nalaziti masovne grobnice. Ali fakat, čovjek tužnu facu složio- pa eto, imamo mamnje ove godine nego prošle... samo što nije rekao dabogda iduće godine imali puno više nego ove. Čisti kretenizam.
A kako ti nije palo na pamet da je žalio što više tijela nije identificirano. Šta misliš šta bi željele porodice nestalih? Da im tijela nikad ne pronađu ili da ih dostojno ukopaju- da imaju mjesto gdje će moći otići da se pomole. Dosta njih neće to ni dočekati. Ali neeee.......bolje je tumačiti onako po svojoj volji.
Ili si naivan, ili se pravis lud...
Da nije bilo Ratka, bilo bi inace ok... alo, na tom podrucju tuku se Srbi i Muslimani, i to brutalno, dekadama, stolecima... eno ti onaj tvoj zemljak iz Teocaka, on se hvali kako su najjace ustase bile u Istocnoj Bosni... a to kao nista, gurnuto pod tepih... e to ne ide tako.
Dosla je ekipa mutnija od Dunava, ona koja je ratovala vec 3 godine, koja je gubila svoju rodbinu tu, u proslosti dug je lanac divljackog ponasanja Muslimana u tim krajevima...
Puko im je film, dosta vise tog foliranja o jadnim i naivnim Bosnjama, niste vi to... u mnogo ste jama trpali Srbe i mnogo im zla naneli... pa sad kad je pukla tikva...jadni mi...
Taj film ne kupujem, to mozete Andji da prodate... ima onih koji pamte malo duze...
Inače si OK lik, mogao bih potpisati 90% tvojih postova ali ovo ti ne treba. Da ne ulazim dublje u svaku tvoju pretpostavku...
Srbima je dozvoljeno zbog zločina starih 50 godina doći i ubijati, napraviti novi genocid(složio se sad ko ili ne tako je okarakterisan). I nikom ništa.
Bošnjacima nije dozvoljeno ni obilježavanje tog stradanja, vidiš samo farsu u tome iako je to skroz diskutabilno. Jeste, ima politizacije ali takva je politika, u sve se uplela.
Kakvih pedeset godina, djeneral se izgubio u cifri i zlocinima starim 500 godina.I ne nije dozvoljeno Srbima ubijati."To su oni nas malo tukli u vugla, da se opametimo " Inace nas gledaju blagonaklono kao odbjegle ovcice iz stada uvijek spremni jos danas, da se s nama zarakijaju, a mi da im zabave radi izvucemo neki socan vic iz rukava.To je inerpretacija Podrinja i osobito Srebrenice.Pomahnitale crnolegijasle ustaške bojne sa fesovima su samo slag na torti u čitavoj priči devedesetih.
Tko je krivac ?
Mi Lebowski shvati, MI !
Jesi shvatio ?
Ako ko ima kakav prijedlog kako treba obilježavati Srebrenicu, kako treba u medijima se postaviti prema njoj, neka napiše pa ad vidimo na što će izaći kad se sve sabere i oduzme i koliko bi to bilo drukčije od ovog što imamo.
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Lebowski je napisao/la:
Ako ko ima kakav prijedlog kako treba obilježavati Srebrenicu, kako treba u medijima se postaviti prema njoj, neka napiše pa ad vidimo na što će izaći kad se sve sabere i oduzme i koliko bi to bilo drukčije od ovog što imamo.
Nije problem kako, nego koliko. Dan sjećanja, tjedan sjećanja, ne cijelu godinu da se vrti uokolo 17 godina od završetka rata.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Me treba nikako, obiljezavanjem Srebrenice direktno uticemo na suzivot nasih naroda.A kvarimo i imidž susjedima, ocrnjujemo sveto srpstvo. Trebamo doživjeti kolektivnu amneziju, povuci sve optužnice " mir, mir niko nije kriv " Peticiju za poništenje odluke o genocidu obavezno potpisati, time cemo dokazati politicku zrelost, zdrav pristup dogadjajima i želju za svijetlijom buducnoscu. Do tad će nas nazivati izmisljenom nacijom, otpadcima, poturicama i prisivati slicne epitete.Suzivot i tolerancija !RAVNOGORCI ĆE MARSIRATI, povratnicima će se uskracivati elementarna prava, a vjernicima posjecivanje vjerskih objekata. No nijedna cijena za suzivot nije visoka. Šteta pa je ukinuto robovlasnicko drustvo, mogli smo posluziti i u te svrhe da opravdamo svoje postojanje na ovim prostorima.
Mozda bi onda bili prihvaceni.
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Nije problem više u neprihvaćanju drugih vas, nego u neprihvaćanju drugih od strane Bošnjaka. Točnije, velike većine Srba i Hrvata. Dok su na frekvi kao i Sarajevo, dobri su, ako što zinu i hoće neka prava: fašisti, ustaše, četnici, Ahmići, Srebrenica...
A to baš i nema veze s pameću.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.