HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 sij 2025, 03:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene
PostPostano: 21 lis 2010, 13:02 

vanjushka je napisao/la:
U sarajevsku navijacku scenu se bas i ne kuzim, znam tek ko je Sirko, Dzilda i to je to.

Kako su i za koga navijali Srbi ili Hrvati, ne znam, mislim da to ranije nije ovisilo o nacionalnoj pripadnosti. Danas znam da svi Srbi navijaju za Slaviju a svi Hrvati za Zrinjski, Siroki ili neki drugi hrvatski klub. Kazem svi, mozda ne svi, ima uvijek pojedinaca koji su izuzetak.

Pisem ovo jer me prozivate :-zubati

Ali koliko znam iz prica, za Sarajevo su navijali uglavnom Srbi i muslimani doslje iz istocne Bosne. Za Zelju gradska raja. Usput, navijace Sarajeva zovu pitari zbog toga sto su oni nadaleko cuveni bascarsijski ugostitelji, dakle pitari, po pravilu navijali za Sarajevo. Tako sam cuo, jel istina, ne znam.

Zeljo je uvijek imao puno simpatizera u Kiseljaku, to je isto opcepoznato.

Srbi iz Sarajeva a posebno iz okolice Sarajeva, e tu je bilo puno navijaca Zvezde. Oni su kao "zestoki momci" poznati i danas, na zvezdinom sjeveru. Moze se o tome citati, internet je cudo.
Sokolac, Pale, sve turski konjanici a.k.a. Delije (ima li srpski jezik turcizama? jok bre). Ilijas je imao puno navijaca Partizana.

Siptfajerke su bile cudo, steta sto su izasle iz mode.

koliko mi je poznato a zivio sam 2 godine u sarajevu i danas hrvati (starosjedioci)a i srbi navijaju za sarajevo a posebno za zelju zavisno iz kojeg djela grada ko dolazi inace ja sa navijao za sarajevo i danas dani iako nisam puno vezan za domacu ligu

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 23:47 

caporegime je napisao/la:

:zivili :zivili
osijek 2005. nas tri auta......11,12 ljudi, pred kohortu kod tribine, cijela ulica na nas.....održali crtu

A i vruč dan tad u 3 pm jebote.....
zapravo bilo je : nas 13,3 auta i još je H.autom zgazil golubicu....posle smo se sprdali da je sve slutilo na zlo,hi,hi
šteta kaj su tad sjeb... ovi iz zap.zg (znaš na kog misslim)...da i oni bili pomeli bi ih,i ovak smo stajali odlično i prema naprjed išli

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 08:14 

exX je napisao/la:

osijek 2005. nas tri auta......11,12 ljudi, pred kohortu kod tribine, cijela ulica na nas.....održali crtu

zapravo bilo je : nas 13,3 auta i još je H.autom zgazil golubicu....posle smo se sprdali da je sve slutilo na zlo,hi,hi
šteta kaj su tad sjeb... ovi iz zap.zg (znaš na kog misslim)...da i oni bili pomeli bi ih,i ovak smo stajali odlično i prema naprjed išli

tu se meni prelomilo. nisam mogao vjerovat da će ovi (znaš već koji) uredno sjedit na cugi bengu prije od one gdje smo se mi našli i ignorirat naše pozive za ulet u grad.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 10:36 

exX je napisao/la:

tu se meni prelomilo. nisam mogao vjerovat da će ovi (znaš već koji) uredno sjedit na cugi bengu prije od one gdje smo se mi našli i ignorirat naše pozive za ulet u grad.

Da,nisam ni ja to očekivo obzirom na raniji dogovor

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 10:51 

exX je napisao/la:

jesi bio u "križevačkom" busu '06 u splitu?
onaj pad oko 1 popodne kod stadiona? brijem da jesi....

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 11:49 

exX je napisao/la:

je,taj sam...točnije 18 nas je bilo al 6 pijanih paradera ostalo sa strane,i moj kum koji je jedini popil šljivu i to pred našom tribinom,nakon svega....al je crno bilo nebo kad one flaše poletile,isusa ti......al održali se

Poznata mi ova priča, al s druge strane (ipak, ne iz prve ruke, bio sam na moru u to vrijeme). :zubati
Sudeći po onome što sam čuo s druge strane, prilično ste realni, svaka čast. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 12:27 

Pessimus dux je napisao/la:
exX je napisao/la:

je,taj sam...točnije 18 nas je bilo al 6 pijanih paradera ostalo sa strane,i moj kum koji je jedini popil šljivu i to pred našom tribinom,nakon svega....al je crno bilo nebo kad one flaše poletile,isusa ti......al održali se

Poznata mi ova priča, al s druge strane (ipak, ne iz prve ruke, bio sam na moru u to vrijeme). :zubati
Sudeći po onome što sam čuo s druge strane, prilično ste realni, svaka čast. :palacgore2

pa nismo mi neki jebivjetri. :zivili
inače, exX je moj dudogišnji kompić, znamo se već 20 godina, ima više akcija i gostovanja od mene a vjeruj mi da spada u uzak krug bitnih i relevntnih ljudi na tribini već ohoho godina.
što on napiše vjeruj mi da nije nikakvo preseravanje ili šuplja priča.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 12:48 

vanjushka je napisao/la:
Siptfajerke su bile cudo, steta sto su izasle iz mode.

ma nisu, al su ih počeli oblačiti skinsi. i ja još uvjek imam jednu takvu.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 18:03 

exX je napisao/la:

A jesam...istovar kod starog placa i to... jedino T... sa Vrbika nije pao,on otišo na pizzu u grad,a mi lezi dole.hi,hi

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 19:12 

exX je napisao/la:

A jesam...istovar kod starog placa i to... jedino T... sa Vrbika nije pao,on otišo na pizzu u grad,a mi lezi dole.hi,hi

da, da naš T.
ali onda se moraš sjetiti da je taj dan jedan od nas dvojice da ne preciziramo do kraja na glas predlagao da se smje4stimo u neku birtiju, pijemo i čekamo da oni nas pokušaju napasti.
bilo nas je 60-65 od toga barem 40 pravih ljudi. + general s ekipom u autu (F, G, B i B)
i umjesto da se tako negdje ušančimo ovi isti o kojim govorimo u vezi osijeka su rađe htjeli ići defilirati oko stadiona, iako je to siguran pad.
rezultat se zna iako je ona streljana u murji ostala u sjećanju.
a sjeti se kad su proradili telefoni tko je sve pušten i kako su neki ljudi stigli još i na tekmu a mi ostali do ponoći.
na kraju barem 70-75 pohapšenih ljudi baulja, pišaju uzt zidove, netko se posro čak iza onih meta, a neki su da im ne navodima imena čak i zamotali frulu i pljugali.....
plus onaj brko koji je greškom uhapšen a koji je sa sinom i šogorom htio samo pogledat tekmu.
na kraju je još njegova slika kako ga vode bila u nekim novinama :sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 19:25 

exX je napisao/la:

da, da naš T.
ali onda se moraš sjetiti da je taj dan jedan od nas dvojice da ne preciziramo do kraja na glas predlagao da se smje4stimo u neku birtiju, pijemo i čekamo da oni nas pokušaju napasti.
bilo nas je 60-65 od toga barem 40 pravih ljudi. + general s ekipom u autu (F, G, B i B)
i umjesto da se tako negdje ušančimo ovi isti o kojim govorimo u vezi osijeka su rađe htjeli ići defilirati oko stadiona, iako je to siguran pad.
rezultat se zna iako je ona streljana u murji ostala u sjećanju.
na kraju barem 70-75 pohapšenih ljudi baulja, pišaju uzt zidove, netko se posro čak iza onih meta, a neki su da im ne navodima imena čak i zamotali frulu i pljugali.....
plus onaj brko koji je greškom uhapšen a koji je sa sinom i šogorom htio samo pogledat tekmu.
na kraju je još njegova slika kako ga vode bila u nekim novinama :sega :sega :sega

67 ljudi točno.Pa bome iskreno nebi reko samo 40 pravih,tog dana išli su stvarno spremni na sve..ma sjebalo je kaj ona birtija kod Kineskog zida nije radila,bilo bi jebeno tam se zbuksat,pa dođite po nas....
A Z... se istovaril u onu ventilaciju u murji,jebem ga blesava :D jebote,prvi put da sam u murji a da sam pušil u čeliji,hi,hi,kutija pukla do tekme...a ono na streljani pred tekmu: oklade ko bu od naših prvi priveden i pridružil nam se..ma ono je bilo strava,ko i oni suci kaj došli po izjave a izjave brutala....došli po karte :ucelo

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 00:04 

HVO-110 je napisao/la:
Samo nastavite zanimljivo Vas je čitat.
A ne priče u stilu moj je tata jači.
Može li neko naći priče od Klokana, pa da ih stavi? Šteta što slabo piše na ova zadnja dva foruma od BBB, stvarno ga je bilo užitak čitat.

Mislim da sam nekad davno pročitao na Torcidinom forumu, o tome kako su prepoznavali gostujuće navijače (uglavnom BiH klubova i cigane iz Knina), po hlačama koje se nisu mogle kupit u Splitu... Uglavnom zanimljiva priča.

Nestrpljivo čekam nastavak

Evo ti jedna Klokanova sa bbb foruma:
Evo jos jedne na brzaka. Milka, Kiki i ja vani u gradu . Ubite mesad ali se ne sjecam kak se zvala ona diskoteka na britancu odmah do stadiona..... Zima. Mrtva sezona. Pripreme krenule i Dinamo igra turnir u Kopru. U Petak u prvim tekmama Dinamo i Zagreb dobili Koper i , ak se ne varam, Olimpiju. Znaci finale Dinamo - Zagreb u Kopru :-)
Kaj cemo ? Pametni i blesavi padne nam na pamet palit za Koper. Kak smo i inace bili puni love taman nam je bilo dosta za nekaj pojest u Podhodniku. Ma nema frke, sam da dodjemo do Kopra dat ce nam igraci lovu. U to vrijeme fakat su se i bili pokazali super i Suker, Skerjanc, Mladenovic, Topic su na nekoliko gostovanja platili i cugu i klopu i skupljali lovu. Ono Beogradsko protiv rada nismo ih cak nist ni trazili sami su do nas dosli. Uz to bila je guba i to kaj su nas prepoznavali, pozdravljali i mogu Vam rec i postivali. Meni je cak Suker dosel na cugu u Retkovec u birtiji di sam delal. Nist... ima se vlakova do Ljubljane pa i ak nas izbace... Uletit ce drugi. isto tako u to vrijeme su vlakovi Ljubljana - Koper isli skoro tak cesto kao i tramvaji :-) .. He he tak smo si bar mi mislili. Na putu do Ljubljane za divno cudo kondukter nas pusta bez karte. Lijepo mu objasnimo kaj je i kak i on veli nema frke- Ak meni uleti kontrola vi bjezite i sakrivajte se. Od ljubljane do Kopra izbaceni jednom ali kak vlak krece tak opet uskacemo. Konobar pizdi ali na kraju stizemo u Koper. Vani zima bas kao kaj i je zimi u Sloveniji. Mi stigli ranije od planiranog. Nedjelja... Ducani ne delaju , znaci nema se kaj ni "posudit". <cak i oni koji delaju jos nisu otvoreni jer smo tak rano stigli. Znate kak je bilo kad se izlazilo van. Bez obzira kaj je vani bila zima , a vi ste se spremali van na cagu, obukli ste se prema izgledu, a ne prema vremenu. Sad si zamislite nas trojicu ... Malo tanje obuceni, ponovo gladni, neispavani jer smo se morali pazit konduktera i na koncu pocinjes se treznit. Na zalost nemas kaj ni pit jer ... Ljubi ga nema se..... Kak vrijeme prolazi tak dolaze neki nasi ljudi na tekmu. Ne BBB-i vec ono skvadra koju zanima Dinamo .. Onak malo posramljeno zicamo lovu za klopu i okrijep i cekamo bus sa igracima. optimisti ... Ma nema frke bit ce love kad oni dodju. Dolazi bus.. Mi masemo i Suker dolazi do nas. U trenirci... Dado (tak sam bar ja zvao) se ispricava i veli ljubi ga decki mi smo iz hotela i nitko nema nist od vrijednosti sa sobom. Tak su nam i rekli da ne nosimo jer zajednicke svlacionice (igrala se i tekma za trece mjesto) . Jedino kaj mozemo je sredit ulaz na stadion. SHIT... Oni cevapi i ona piva o kojima smo se gustali bar 4-5 sati padaju u vodu. OK tekma prosla . Dinamo dobio i sad put nazad. Dolazimo na kolodvor. Vlak na peronu i pokodite koga srecemo... Onog jebenog konduktera kaj nas je dopratio... On se drzi za glavu --- mi se drzimo za glavu.... Posto ima jos dost vremena do odlaska u vlaku jos uvjek kmica... Daj nas pusti nutra da se bar malo odmorimo...
Nope... Zovem policiju... Ok
Normalno konj stoji na peronu do zadnje sekunde i gleda di smo.. Mi nismo od jucer i normalno uskacemo u vlak sa druge strane.
Nakon nekog vremena on nas normalno primjecuje i faca umalo kaj mu nije eksplodirala. Pada dogovor.. Umjesto da zove policiju , Svecano mu obecavamo da cemo na slijedecoj stanici izac van te mu mahat sa perona kad bu vlak kretal.
Tak je i bilo ..... E sad .... Nedjelja... Svi oni "cesti" vlakovi na koje smo mi racunali Nedjeljom ne voze... Izbacio nas van kraj bijele kuce i bandere. Imali smo osjecaj da nam samo jos neki jodler fali i Milka cokolada...
Napokon dolazi vlak...
Tu je vec bilo malo vise ljudi, a i stanice su stizale malo cesce tak da smo se nekak uspjeli odhrvat sa kondukterom. Ono... nije stigel do nas do stanice, a mi van pa u prednji vagon. Stizemo u Ljubljanu juhuuuhuuu nakon predvidjenog i ostaje nam samo jos jedan vlak za zagreb tu noc. Ulazimo u vlak i PO>GODITE............ Da .... NEVJEROVATNO onaj j.... kondukter... Kak ? Zakaj? pojma nemamo. Slijedeca stanica dole.. Ak se krivo ne sjecam to je bio Zidani Most ... Kaj sad ? tu neki lokalni vlak ide do Dobove... Nist ... Ajmo do Dobove pa bumo vidli odonud.. Stizemo u Dobovu. Mrkli mrak.... Stanice nigdje... Za Vas starije.. Vi se sjecate da su se u Dobovi zbog struje mijenjale lokomotive... Kako na putnickim tako i na teretnim vlakovima. Velim ja deckima nist idemo stopom. Kak stopom di je cesta ? ma ne autom vlakom. Prvi teretni vlak kucamo po lokomotivi i otvori na vrata jedan madji covjek .. onak 3 banke. Cuj stari mi smo bili na tekmi , bla bla bla.... Mozemo mi s tobom do Zagreba. Veli on decki ja prolazim kroz Zagreb ali ja ne smijem stat. Dakle mogu Vam negdje usporit pa iskacite ili ak imamo srece da mi stave crveno svjetlo. U lokomotivi toplo... milina.... Sjedaj i suti... krenuli i fakat dozivljaj sjedit tamo i gledat kak to ide. U Zagrebu taman kod Drazena na savskoj budi nas covjek i veli decki crveno ... iskacite... Ostavljamo mu Dinamov sal kao zahvalu.....

ETO .... Ne znam je li zanimljivo ali.... Sigurno sam nesto pobrkao , kaj se tice imena stanica ili tak nekaj no ukoliko zelite cut dokumentarac onda ... zna se... Milka u Retkovcu.... :-) I kad ste vec tam pitajte ga kak je bilo kad se pjevalo ustani bane kod konja u sred Beograda (Rad- Dinamo) i bez policijske pratnje. Iz sveg glasa 25 ljudi -- od toga bar 15 iz Retkovca... :-)

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 00:06 

Još jedna,isti autor:

Znam da je ovo bilo vec vise puta ali posto me puno ljudi moli da opet stavim ... eto ........Nadam se da Vas ne gnjavim

Potaknut pitanjima mladje skvadre , odlucih se evo napisat malo o gostovanjima u Beogradu.

Necu sad pisat o jednom direktnom gostovanju vec opcenito o svima .
Sama organizacija i dogovori zapocinjali su i vise tjedana prije putovanja. Tako som na primjer koristili priliku na domacim tekmama siriti informaciju o tome di cemo se naci i kada idemo. Isto tako hodali som po sjeveru i pitali skvadru ,od kvarta do kvarta, tko ide za Beograd. Prava organizacija je u biti krenula tamo negdje od 1986. Kaj se tice prijasnjih gostovanja sve su to bili dogovori po kvartovima. Ok izuzetak je bilo finale kupa sa Velezom te nas 50-ak iz takozvane uze jezgre. Za gostovanje C.Zveda-Cibona sam Vam vec napisao i mislim da se to gostovanje nemoze staviti u red sa ”normalnim” gostovanjima posto je to na neki nacin bio izazov , a bogme i dozivljaj za nas petoricu koji som se nasli na toj tekmi.

Uz nasu organizaciju krenula je i organizacija murije. Sto som se mi vise organizirali to su i oni. Snimali su nas na kolodvoru i javljali Beogradu koliko nas stize. Uz to su obicne vlakopratnje bile mijenjane sa deckima koji su dolazili iz jedinica koje su bile zaduzene za rad i pratnju navijaca. He sjecam se tako jedne tekme di su decki bili fakat guba. U jednom kupeu su se skupili mladji panduri i skoro sve redom iz Zagreba. Posao im je bio da paze na red u vlaku te na stanicama na kojima som stajali. Pojedini od njih su nam se cak i divili. A njihov sef se hvalio da se decki bolje soraju od nas. Na zalost ovi se pak nisu htjeli posorat onak solo jedan na jedan u kupeu.

Ok. Znaci sad dijelim Beograd u dvije vrste . Jedna prije 1986 i jedna nakon .
Kaj da Vam velim , sama pomisao na Beograd je bila strasna. Ipak som tada i bili klinci. Na neki nacin je to bilo i dobro posto nas nitko nije ni poznavao. Skvadra se nasla u kvartu i tu se krenulo. Je fakat je to bilo guba. Udjemo u sesvetski bus i za Dubravu. Stojis u busu a sve ti se koza jezi. Vristao bi na sve strane : ”Ljudi MI IDEMO U BEOGRAD” . Bilo bi nas od 5 do 20 u busu. U Dubravi bi se nasli sa deckima iz Klake, Studenca, Cucerja, ma cijele Dubrave tak da nas je ponekad bilo I do 50. I sjednemo se onda na cetvorku I pici za Kolodvor. Lmjudi ulaze u tramvaj i sve nas cudno gledaju. Covjece Subota 10 navecer ,a mi naoruzani salovima. “Decki , kaj je neka tekma”, “Ma ne idemo za Beograd “ odgovaramo onak vazno I hladno kao da smo u Beogradu svaki dan. For a je u tome kaj smo svi toliko preplaseni I uzrujani da se ne usudimo ni pljugu zapalit u tramvaju. I onda …… Branimirova…… Svi na prozor I gledamo prema kolodvoru…. Ma odmah se vidi koliko ce ljudi u Beograd. Narocito se to vidjelo na onom starom kolodvoru prije univerzijade …… iiiiiiii…… normalno razocarenje. Koliko god da nas se skupilo bilo je manje od ocekivanog……..
No dobro ima jos fore do vlaka , sigurno ce stici vise skvadre. I tako stojimo i propustamo sve moguce vlakove. Na kraju nema se kaj drugo nego sjest se na vlak i pici za Beograd…..
Na putu za peron pjevamo iz svega glasa nek se zna da nas ima.
U vlaku nist posebno. Netko spava, netko se karta …………. Mir i tisina.
Sve do Sida ili Rume……… Ajmo decki budjenje….. jos malo pa begis….. jooooj koji je to dozivljaj… Vlak ulazi u Novi Beograd , jutro je na cestama ni zive duse , a mi se deremo sa prozora…… DIIIIINAAAAAAMOOOOOOOOO…………
Na kolodvoru nist. Nikakav docek, sakrivamo salove i rasturamo se svako na svoju stranu u grupicama po 5-6. Ti bokca cijeli dan do tekme. Setnja do Kalemgdana, pa onda spika i dogovori. ”Moramo pricat srpski da nas ne kuze da som iz Zagreba” . Ako netko nest provali kajkavski svi odmah na njega:”budalo oces nas provalit”. Vrijeme prolazi , sve je nekako kao u magli, jedino kaj cekamo je pocetak tekme. Ljudi vjerujte mi , sve to kaj ste delali prije tekme nekako nestaje kao da ste u transu. Niti se sjecate di ste bili ni kaj ste radili. Onda treba doci do stadiona. Kaj je bolje, pjesice ili tolejbusom , ajmo pjesice. Na stadionu smo nekih pola sata prije tekme. Kupujemo karte (tada som jos sve morali sami financirati) i ulazi na stadion. Na stadionu pogledom trazimo poznatu skvadru i vojsku. Sjedamo zajedno s njima i mir i tisina. Sve dok igraci ne istrce na teren …………………. Onda napokon vadi salove i …………. DIIIIIIIIINAAAAAAMOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!
Kaj se tice tekmi pretezito som ih pusili tak da i nije bilo nekih razloga za veselje.
Nakon tekme mijesamo se sa ostalom skvadrom i pravac kolodvor………………………………..
Na kolodvoru vruci burek i skrivanje. Na vlak se ne ulazi do zadnjih 5 minuta.
……………………………………..

Eto ovo je prvi dio price. One prije 1986. drugi dio slijedi uskoro………..

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 16:07 

bravo frende.
često sam se pitao gdje je završila sva ta klokanova ostavština pošto sa svakom renovacijom bbb foruma kompletna građa nestane.
mislim da je lako primjetan neopterećujući stil pripovjedanja vrlo iskusnog navijača koji je prošao i sito i rešeto.
prilično različit od srpskog stila u kojemu naratori od početku odmah imaju potrebu davati do znanja kako su upravo oni koji po defaultu su ti koji daju batine i ubijaju od batina protivnika iako kad bi se makla na stranu "priča" a držalo činjenica vidjelo bi se da je tu istina bila posve drukčija.

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 16:23 

ma kengur je opet aktivan na forumu pa ponekad uleti sa pričom...inače,nisam ga videl od gostovanju u Rennesu

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 16:46 

Vidiš li išta našeg T.?

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 16:56 

Slabo,jako slabo,nema ga..prošle jeseni,bil sam autum na Vukovarskoj on taman sa ženom prolazilpod nadvožnjak kod pivnice,pa se onak dobacili u prolazu.Inače,fakat ga nema

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 16:59 

Al zato se na sjever aktira opet dobra ekipa od 40+...Zg 80,CFC trešnjevka,iznenadil buš se.odi na forum bbb,javi mi svoj nick da te ubacim na podforum

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 18:30 

exX je napisao/la:
Al zato se na sjever aktira opet dobra ekipa od 40+...Zg 80,CFC trešnjevka,iznenadil buš se.odi na forum bbb,javi mi svoj nick da te ubacim na podforum

i mene nešto ponovo svrbi, ide mi se......fali mi tribina u pičku materinu.
ajd da više ode taj mamić da mogu ko čovjek ponovo tamo gdje pripadam

Vrh

PostPostano: 24 lis 2010, 20:36 

Evo vam jedan interesantan video zapis iz 1983ce
http://www.youtube.com/watch?v=JlrqbU8OgkE

Vrh

PostPostano: 25 lis 2010, 00:08 

klokan još malo...

--------------------------------------------------------------------------------

Kaj ja znam. Ili je to bila ona velika pusiona na finalu kupa ili smo napokon odrasli ali ta godina je iz puno razloga bila prijelomna za nas.

Ok puno toga dogadjalo se zahvaljujuci uspjesima Cibone jer smo se nalazili bar 3 puta tjedno zbog raznoraznih tekmi I na taj nacin se bolje I vise upoznavali.

Kao sto vec napomenuh I prije te godine znala se skupit prava ekipa I krenut na tekmu ali sve je to na neki nacin bilo sporadicno.

1985. je bila dobra jer se uza jezgra sastavila I na taj nacin smo mogli krenuti dalje sa skupljanjem skvadre.

Sjecam se recimo Osijeka . Luda ekipa, ja sam bio jedan od mladjih. Napokon sam upoznao i pravu Vinkovacku ekipu , a grad Osijek je imao priliku upoznati pjesmu Nede Ukraden : ”Zora Je Svanula”. Koje su to bila ganjanja, sore , razbijanje, a sve uz pjesmu ”Zora Je Svanula”.

Iste godine som bili i u Ateni. Tada som se jos bolje upoznali i…….

Dokaz toga je bilo i gostovanje u Ljubljani na Olimpija – Cibona. Bilo nas je mozda 30-ak ali prava skvadra. Tukli som se i prije i za vrijeme, a i poslije tekme. Naseg decka su ulovili na tribini a mi som ga isli braniti bez obzira kaj je murija stajala izmedju nas…. Ma velim vam tad se osjecao onaj pravi feeling : ” Svi za jednog, jedan za sve”.

Nakon katastorfe sa finala kupa pao je dogovor da se takvo nesto nesmije dogoditi. Ma u biti dogovor je pao vec za vrijeme finala jer na izlasku sa stadiona JNA nisu bili oni pijani, rastureni , navijaci Dinama ,vec slozni i jaki BAD BLUE BOYSI. Zahvaljujuci toj slozi pokefali som se vise nego dobro sa srbima pri dnu topcidera……..

Kaj se mene tice ja sam nakon gostovanja u Sarajevu iste godine , picio u vojsku tako da mi je prvo slijedece gostovanje u Beograd bila Zvezda u 8. mjesecu 1987. Tada sam u biti jos uvjek bio u vojsci ali sam imao kucnu njegu pa………

Vec tada se vidjelo da ce to biti jedno cisto drugo gostovanje nego prijasnja. Skupila se cijela jezgra, uz to pali su dogovori po kvartovima tako da se taj dan na kolodvoru naslo oko 800 ljudi. To je bilo i prvo gostovanje na koje som krenuli na sam dan tekme , a ne vecer prije.

Zaso ?? Zato sto som tu vecer prije iskoristili za razbijanje cigana koji su se tu nasli. Mislim da nikada toliko cigana nije pusilo mare kao tu vecer. Mozete se i sami zamisliti. Slovenci, karlovcani, ma cak su i neki papci iz Knina isli kroz Zagreb., Za one ”domace” cigane da ne pricam. Nakon lova nismo isli doma vec som se povukli u stalne ”Baze” i tu cekali jutro.

Tada sam po prvi puta (to jutro) uocio respekt u ocima pandura. Nisu to vise bili oni bahati indijanci vec preplaseni pojedinci koji su se vise brinuli za svoju glavu nego za posao.

Skvadra je bila prava. Sve face do face. Od tih 800 ljudi bilo je mozda 30-40 koje nisam znao po imenu ili nadimku. Ostalo su bili decki koji su skupili vec juuuuhuuu gostovanja I sora.

U vlaku cisto drugacija atmosfera. Karte idu preko ferijalca, a visak love se trosi na gajbe cuge iz vagon restorana. U Vinkovcima nam se pridruzuje jos bar 100 ljudi. Sa sobom nose plijenove koji su oteti tuzlacima, sarajlijama I ostalim bosancima koji su se tu noc uputili za Beograd.

Na ulasku u Beograd cisto drugacija atmosfera. Nema sakrivanja salova. Decki bodre jedni druge i vicu ”kad izadjemo iz vlaka nema povlacenja, ako nas cekaju udri po njima”.

Dlanovi se znoje, ruke se tresu, covjece nemres zapalit pljugu preko cika jer se i tebi i onom do tebe tresu ruke. Znoj se slijeva isod pazuha ………. Ma velim vam ljudi to se nemoze opisat samo dozivjet. Izlazimo iz vlaka. Na peronu vec guzva. Muriji ni traga , nisu se nadali ovakvom necem. Jedino kaj se vidi je kamenje koje leti i cuje se lomljava stakla i huk….. UUUUUDRIIIIIII…… AJMO PURGERIIIIIII.

Trcimo kroz onaj j…… prolaz i na cestu … cigani su vec daleko. Na peronu ostaje lezat neka baba Poljakinja razbijene glave.

Izlazimo sa kolodvora i krecemo prema topcideru. Cigani se opet skupjlaju na onoj maloj uzbrdici iznad kolodvora …. Ona koja vodi prema Slaviji. Mi se opet zaletavamo i tu pada dobra sora posto lovimo neke papke koji se prave da nemaju nikaj sa zvezdom , a puni su salova. Tu uskoro uletava i murija i sve se smiruje.

Skupljaju nas u grupu i uz ”pratnju” nas vode prema stadionu. Ciganima ni traga ni glasa.

Eto tako je pocelo. Nakon te tekme vise nista nije bilo isto. U Zagrebu na kolodvoru hrpetina murije. Dogovori sa Beogradom. Sve je manje sansi za direktne kontakte. Je pala je dobra sora na stadionu JNA u WC-u na poluvremenu. Isto tako na Banjici na tekmi sa Radom te pred hotelom Palace. 1988 kad som spusili od Cigana sa 3:1 pala je dobra sora na parkiralistu prije tekme. Na zalost sve se svodilo na to da su papci bacali kamenje na nas , a mi smo ih ganjali.

Eto toliko za sada

Vrh

PostPostano: 25 lis 2010, 00:25 

unchained je napisao/la:

Jel onaj u crvenoj majci kraj harmonike Trlaja?

Vrh

PostPostano: 25 lis 2010, 04:27 

exX je napisao/la:
unchained je napisao/la:

Jel onaj u crvenoj majci kraj harmonike Trlaja?

Nije, nasmejao si me. Jeste i ovaj 'uradjen' misicnom masom ali je ipak druga osoba u pitanju.
Pokojni Trlaja je bio poseban tip, nikada nije dirao slabijeg od sebe i bio je tipican primer beogradskog urbanog momka u to vreme.
Evo i text pesme iz klipa a posvecujem ga svim drugovima sa juzne tribine koji vise nisu sa nama nego negde odozgo navijaju za svoj klub..
JA SAM RODJEN DA ZA NJEGA ZIVIM,
DA GA BODRIM I DA MU SE DIVIM !
NJEMU DAJEM SVE STO MU ZATREBA
MAKAR NIKAD JA NE JEO HLEBA

PARTIZANE NAJMILIJI DRUZE
NEK TI UVEK CVETAJU SVE RUZE
KAD TI IGRAS TU DILEME NEMA
POBEDICES SVAKOG BEZ PROBLEMA

OD RODJENJA DO POSLEDNJEG DANA
SINOVI SMO NASEG PARTIZANA
NJEGA VOLI NASA ZEMLJA CELA
NAJLEPSA JE BOJA CRNO-BELA

A KAD UMREM I OPUSTIM TELO
ZAVIJTE ME SKROZ U CRNO-BELO
SAHRANITE NA VERNOME JUGU
GDE NE ZNADOH ZA BOL, NI ZA TUGU

Vrh

PostPostano: 25 lis 2010, 08:30 

unchained je napisao/la:

u jebote. pa ovo više nije ni oldchool. ovo je ancient school.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2010, 09:53 

unchained je napisao/la:

u jebote. pa ovo više nije ni oldchool. ovo je ancient school.

čekaj da ti postavim naše fotke..pre historic,hi,hi

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: