|
|
Stranica: 11/14.
|
[ 347 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal_Izdaja bosanske posavine Postano: 11 tra 2012, 18:38 |
|
|
janko je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Ljudi koji su stajali na crti brčko-gradačac imali su uvijek topničku potporu HVO-a iz Orašja, odnosno HV-a iz Slavonije. S!
dobar vic, nemoj da bi ga kojem invalidu s brčanskog ili gradačačkog ratišta ispričo, nećeš dobro proć Nema potreba da pričam, kada su to činjenice. I opet te ja moram učiti o bitnim datumima za bošnjake: Kalesija je napadnuta 2.5.1992, 11.5.1992 srpske snage su zauzele kalesiju, u tuzli se normalno hodalo i osluškivale detonacije iz pravca kalesije.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal_Izdaja bosanske posavine Postano: 11 tra 2012, 18:47 |
|
|
janko je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: te tvoje činjenice ne postoje, ili je opet salveta ostala kao valjani argument... no sudeći da se radi o supermenima koji su kamenom otjerali četnike od Gradačca, čudno je što armija nije presjekla koridor, ali lakše ti je tuđim qrcem gologinje mlatit i iz podruma strategiju mlavit nakon igranke, jelde.
koje si ti godine razgulio preko grane? ajd gukni.
ARBH nije bila dorasla ni za kakave OFANZIVNE akcije sretna ako uspije odbaniti ono što su četnici nemilosrdno napadali, a Gradačac i dio brčanske teritorije je BIO NON.STOP napadan sa istim ciljem, da prošire četnički koridor, ali nisu uspjeli, jer se nije bježalo, kao HV za par dana cijelo vrijeme bio tu, ni tada ni dan danas nemam ni pasoš, u HR na more idem sa LK te ratne harmijske slikovnice ostavi za šank,... metla i noga
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 18:49 |
|
|
 Tako je zapovjedniče, samo oštro, ovaj diverzant se kamuflirao u janka, pa baca ovdje bombe 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal_Izdaja bosanske posavine Postano: 11 tra 2012, 18:50 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: te ratne harmijske slikovnice ostavi za šank,... metla i noga Moderacija se iznervirala. Pa covece, to su vam saveznici iz rata i partneri sa referenduma o muslimanskoj drzavi.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal_Izdaja bosanske posavine Postano: 11 tra 2012, 18:58 |
|
|
Glava je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: te ratne harmijske slikovnice ostavi za šank,... metla i noga Moderacija se iznervirala. Pa covece, to su vam saveznici iz rata i partneri sa referenduma o muslimanskoj drzavi. ne, to su budući osvajači Posavine i koridorci..., na forumu samo banirani spameri, a ne trebaš generalizirati, ima i fine raje al poštar nije taj.
|
|
Vrh |
|
 |
janko
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 19:00 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: janko je napisao/la: dobar vic, nemoj da bi ga kojem invalidu s brčanskog ili gradačačkog ratišta ispričo, nećeš dobro proć Nema potreba da pričam, kada su to činjenice. I opet te ja moram učiti o bitnim datumima za bošnjake: Kalesija je napadnuta 2.5.1992, 11.5.1992 srpske snage su zauzele kalesiju, u tuzli se normalno hodalo i osluškivale detonacije iz pravca kalesije. da su druge opštine bile organizovane ko tuzlanska TO ne bi tako ni prošli pitaj Aliju koji je po tim opštinama podrinja prodavo puške po 1000 DM preko takvog istog SDA kalesijanca Izeta Hadžića zašto su pobjegli iz zvornika, Kalesije, i sličniih opština a ne tuzlansku vlast koja je bila zadužena za područje opštine i to vrhunski odradil, da je bogdom jedan Bešlagić bio umjesto alijice na čelu države
|
|
Vrh |
|
 |
janko
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 19:06 |
|
|
Selim Bešlagić koji 13.maja jebe četnicima majku, u vrijeme kada Alija u sarajevu ne zna ni gdje mu je dupe, a gdje glava, kada su glupsona zarobili na aerodromu, jer je debil išao da putuje sa kćerkom !!!
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 19:07 |
|
|
janko, ajd mazni gurabiju
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 19:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Musliman "Janko" pokušava izbjeći ban sa malo kritike protiv Alije.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 19:09 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
bumbar92 je napisao/la: janko, ajd mazni gurabiju Ili jos bolje kadajif sladji je da popuni glikogenske rezerve,ochigledno je ispraznio osvajajuci ovdje koridor,pa se bojim da ne dozivi hypoglikemijski shok...gurabija u kombinaciji sa porcijom kadajifa fino rastresenog ce biti dostatna... ZA Koridor Spremni 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 21:08 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Stjepan Tvrtko je napisao/la: hrvati su bili većina u općinama brod, odžak, šamac, orašje, a muslimani u općinama brčko i gradačac. srbi su bili većina jedino u derventi i to u 1000 ljudi. na izborima su hrvati pobjedili u derventi, brodu, odžaku, modriči, šamcu i orašju, a muslimani u brčkom. o čemu ti??? Općina Derventa je po svim ranijim popisima imala hrvatsku većinu: 1971 44,93% Hrvata, 41,18% Srba 1981 41,44% Hrvata, 40,06% Srba 1991 38,86% Hrvata, 40,60% Srba Čudno.  nisam siguran, ali čini mi se dasam negdje pročitao da je kraj prema doboju(mislim modran, plehan) nekad bio u općini derventa, ali je pripojen doboju, čime su hrvati izgubili većinu u općini....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 21:18 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Nitko ne postavlja pitanje zašto srbi nisu uspostavili cestovni i željeznički koridor dolinom Spreče (doboj-lukavac-živinice-kalesija-zvornik) ili dolinom Krivaje (Zavidovići-Vozuća-Olovo-Han Pijesak) ? Ovaj treći pravac bi bio najmanje poguban za Hrvate jer se na tom putu nalaze čini mi se dva hrvatska sela. loše pitanje, pa nisu oni tintu pili, na tom koridoru bi imali ispod zenicu i sarajevo a iznad tuzlu i kompletnu posavinu koja se naslanjala na hrvatsku, a ovako su imali na sjeveru rijeku savu i mali džep oko orašja....
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal_Izdaja bosanske posavine Postano: 11 tra 2012, 21:21 |
|
|
janko je napisao/la: osa je napisao/la: ovo napisah već nekoliko puta, pa hajde da za tebe ponovim. hrvatska je što se tiče posavine imala tri opcije:
1. da se maksimalno angažira i riskira da izgubi, te da dovede u pitanje kompletan rat i oslobađanje okupiranih dijelova. 2. da se uopće ne angažira. 3. da se angažira s manjim snagama , ne ugrozi svoje operacije u budućnosti i sačuva u posavini , ono što može.
hvala bogu da su u hrvatskoj odluke donosili generali, koji su znali šta je i koliko je kompleksan pojam RAT, te su izabrali opciju broj 3. u to vrijeme srbi u bih pomognuti iz srbije bili su vojno nadmoćni hrvatskoj vojsci, koja je praktički bila u nastajanju. . sve to demantira obična neoboriva činjenica tu kako je zvoeš "nadmoćnu" JNA razbija HV i presijeca koridor i drži 42 dana da to nije urađeno, sve to što ti spočitavaš bi možda i moglo stojati, ovako samo džabna obmana samog sebe lijepo ljudi u prilozima govore, nisu stizale smjene, namjerno se radilo na iznurivanju postojeće vojske koja je onda tako umorna i jedino I MORALA da s epovuče ključno pitanje: KO I ZAŠTO NIJE slao smjene !!!!! hv nije razbila jna nego lokalne srpske seljake, nakon uvođenja ozbiljnijih snaga od strane srba, svako žrtvovanje efektiva hv na tom području bilo bi kontraproduktivno za daljnja događanja kako u hrvatskoj tako i u bih...
|
|
Vrh |
|
 |
Irma
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 21:27 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: :smajl007 bumbar92 je napisao/la: janko, ajd mazni gurabiju Ili jos bolje kadajif sladji je da popuni glikogenske rezerve,ochigledno je ispraznio osvajajuci ovdje koridor,pa se bojim da ne dozivi hypoglikemijski shok...gurabija u kombinaciji sa porcijom kadajifa fino rastresenog ce biti dostatna... ZA Koridor Spremni  Sta se ti javljas debelo-crijevna, umisljena, gnjido, koja se krije iza casnog naziva "zlatni ljiljan"? Kako ti je babo Fikret ovih dana? Odnesi babi kadajif!
|
|
Vrh |
|
 |
Irma
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 21:29 |
|
|
BBC je napisao/la: Musliman "Janko" pokušava izbjeći ban sa malo kritike protiv Alije. Jesi ti pronicljiv jbt.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 21:30 |
|
|
Irma je napisao/la: BBC je napisao/la: Musliman "Janko" pokušava izbjeći ban sa malo kritike protiv Alije. Jesi ti pronicljiv jbt. Što mu ja mogu. Kad isto piše kao i ti, malo drugačije formulirano.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 21:32 |
|
|
Irma je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: :smajl007 Ili jos bolje kadajif sladji je da popuni glikogenske rezerve,ochigledno je ispraznio osvajajuci ovdje koridor,pa se bojim da ne dozivi hypoglikemijski shok...gurabija u kombinaciji sa porcijom kadajifa fino rastresenog ce biti dostatna... ZA Koridor Spremni  Sta se ti javljas debelo-crijevna, umisljena, gnjido, koja se krije iza casnog naziva "zlatni ljiljan"? Kako ti je babo Fikret ovih dana? Odnesi babi kadajif! 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 21:32 |
|
|
Irma je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: :smajl007 Ili jos bolje kadajif sladji je da popuni glikogenske rezerve,ochigledno je ispraznio osvajajuci ovdje koridor,pa se bojim da ne dozivi hypoglikemijski shok...gurabija u kombinaciji sa porcijom kadajifa fino rastresenog ce biti dostatna... ZA Koridor Spremni  Sta se ti javljas debelo-crijevna, umisljena, gnjido, koja se krije iza casnog naziva "zlatni ljiljan"? Kako ti je babo Fikret ovih dana? Odnesi babi kadajif! časni naziv, bogami ako ga nose likovi kao sejdo željko komšić, šta tu ima časno....
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 21:46 |
|
|
Tko nas izda
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 21:47 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Tko nas izda
Zikret  Zikrete ne sam ,Zikrete ne sam... "pouzdano znam" 
|
|
Vrh |
|
 |
ivo85m
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 22:17 |
|
Pridružen/a: 06 stu 2009, 18:06 Postovi: 16 Lokacija: LIVNO HR HB
|
Žao mi je Posavine ali sagledajmo činjenično stanje da je Posavino sada Srpska (osim posavske županije i ravne brčko) i da se tamo Hrvati nikada neće vratiti,naglašavam nažalost,ali tako je. Tu bi priču,ma koliko nam teško bilo, trebali zatvoriti a okrenuti se onome što još možemo učiniti za Hrvatsko pitanje u bih,a to je formiranje Hrvatskoga entiteta na područjima koje je HVO obranio i od jednog i od drugog agresora. Znam da to nemože biti jedna teritorijalan cijelina u neprekinutom kontinuitetu ali može i trebala bi na temelju teritorijalnog diskontinuiteta.
_________________ Kad ja tamo a ono međutim...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 22:43 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38422 Lokacija: Gl. grad regije
|
ivo85m je napisao/la: Jedino tada možemo govoriti o ostanku ovo malo nas Hrvata što nas je danas ostalo u ovoj tužnoj tvorevini zvanoj bih... Ajde mi reci čime ovo potkrepljuješ?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
delmat
|
Naslov: delmat Postano: 11 tra 2012, 22:53 |
|
|
Posavina je nicija zemlja ljudo samo odlaze tamo nema zovota ni za jednu naciju to tako jednostavno!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 22:54 |
|
|
"Janko" Jusufe, jes to ti ?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 11 tra 2012, 23:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Irma je napisao/la:
Sta se ti javljas debelo-crijevna, umisljena, gnjido, koja se krije iza casnog naziva "zlatni ljiljan"? Kako ti je babo Fikret ovih dana? Odnesi babi kadajif!
 Nemoj tako Irma, svi smo mi Babini, Babo je naš 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|