HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 vel 2025, 22:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 448 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika?
PostPostano: 26 sij 2025, 18:11 

dzamijas je napisao/la:
Ne mislim da su događaji iz 1995. dogovoreni, bar ne od strana uključenih u sukob. Ali da je konačni ishod rata određen još 1994. godine planom Kontakt-grupe i sl., jeste. Ostalo je samo da se na terenu stvore uslovi za njegovo ostvarenje.

Potrazi na internetu snimak kada Karadjic i Krajisnik (ili Mladic nisam siguran) ulaze u studio tv Beograd nekad 1994-te a pod rukom nose kartu gdje se jasno vidi da su Drvar, Glamoc i Grahovo u FBiH :palacgore1

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 18:17 

Uđe kockar u kladionicu, uloži 100 maraka, izađe s 23 marke. I tvrdi da je dobitnik. :D

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 18:18 

Jasta, samo je Atifova hofenziva plod junaštva harmije

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 18:19 

novem je napisao/la:
Uđe kockar u kladionicu, uloži 100 maraka, izađe s 23 marke. I tvrdi da je dobitnik. :D

Bolje ranjen nego mrtav :sega

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 18:57 

Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Nije jedina zamjena teritorija, dobar dio Odžaka smo dobili povlačeći se od Ravnog i sa drugih kota.

Zamolio sam te već više puta da na topografskoj karti (možeš iskoristiti moju visoke rezolucije) povučeš liniju o kojem se teritoriju radi. Molio bih te da uradiš to.

Dao sam ti već na karti, ali evo, ako ti je problem čitati...
slika
Riječ je o par sela u općini Trebinje, oko Orašja Popovog, par sela u općini Ljubinje, oko Mišljena i par sela na jugu Stoca, oko Žegulje.
I par kota iznad Konavala.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=20338
http://www.statistika.ba/?show=12&id=20028
http://www.statistika.ba/?show=12&id=20583
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ovo što kažeš, ispada da greška za Brčko čak i nije tvoja, kažeš da ti je Pavo dao kartu.

Ovo tvoje trolanje sa administrativnim granicama općina na karti koja prikazuje promjene između ratnih linija u Daytonu i entitetskih granica nakon Daytona je toliko maloumna, da me potpuno briga za nju.

Samo primjećujem da i dalje ničim nisi dokazao da to nije bila granica između te dvije općine 1971 ili prije. Ali evo concede-am ti to, samo prestani trolati o administartivnoj granici općina.

Opet sereš...
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Dakle, greške na tvojoj karti;
a) jug Orašja
b) istok Ravnog
c) Ozren
d) Gračanica
e) Otoka
f) Sanski Most...

a) ne postoji greška na jugu Orašja

Postoji, sam si ju nacrtao.
Šporet je napisao/la:
b) ne postoji greška na istoku Ravnog

Postoji, sad ju crtaš.
Šporet je napisao/la:
c) ne postoji greška na Ozrenu - to je greška na tvojoj slijepoj paint karti
d) ne postoji greška kod Gračanice - to je greška na tvojoj slijepoj paint karti
e) ne postoji greška kod Otoke - to je greška na tvojoj slijepoj paint karti
f) ne postoji greška kod Sanskog Mosta - to je greška na tvojoj slijepoj paint karti

To isto kao da kažeš da ne postoji greška kod Gradačca, a Muslimani su u Daytonu dobili pola Tramošnice.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Realno, mogao si prikazati zamjenu teritorija oko Mrkonjića za istočnobosanske planinčuge i to bi bilo sasvim dosta.

Srećom nisam površna neznalica kao ti.

Samo si neobrazovan i bezobrazan.
Ništa više....

A površnost se onda vidi u detaljnosti Orašja.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Meni bi ta "žvrljotina" bila dovoljan poticaj da se skuži o čemu je riječ.
Tebi nije.
Ok je, nismo svi isti.

Već sam gore zamolio - na mojoj karti povuci crtu i naznači sela i teritorij u odnosu na moju krivu crtu - hvala, te potkrijepi to dokazima. Hvala.

Evo, dao sam ti.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Za Konjic, nije uzeta u obzir ofenziva aBiH, koja je prošla preko HVO teritorija i kojom su Srbi udaljeni od HVO enklave.

Dobro je da priznaš grešku.
Ceha je napisao/la:
Točno, ista priča kao i s Konjicem.

Dobro je da priznaš grešku.

Za razliku od tebe, meni je stalo za točnost mojih karata.
Nisam narcis i egomanijak.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Relevantan izvod za to?

Dok još uvijek nakon tri puta izignorirana pitanja za relevantne izvore još uvijek čekam tvoj odgovor, odgovorit ću ti za ovo, nema problema,
dakle, Srbi su držali sela Gojčin, Jelovo Brdo i (dio) Memića, a najvažnije od svega kritički bitnu kotu Vis iznad tih sela.
evo brzinske potvrde od Muslimana; "Ovo je fotografisano od Gornje Kalesije odnosno sa istocne strane......Lijevo od Visa je Jelovo Brdo ,Gojcin,Sheher,Like uglavnom Bosnjacka sela koja su bila pod kontrolom srba cijelo rato......Sheher i Like su ostale u rs i sad pripadaju opstini Osmaci iako je to sve sa Osmacima ranije pripadalo Kalesijskoj opstini, a Jelovo Brdo i Gojcin su u Federaciji"

Ovo nije izvor....
To je c/p tko zna od kuda.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Izvor za Lašvu je ova karta,
slika

Uopćene karte ovoga tipa ne mogu biti dovoljne za utvrđivanje stvarne granice niti im je to bila svrha, potrebno je temeljitije istraživanje.

Onda si nešto zeznuo usput.
Karta ima grešaka i potrebne su korekcije (sam sam to naveo), ali je vjerodostojan izvor.
A ne c/p s nekog lijevog portala.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Samo što je ispravljena na par lokacija.

Zapravo ironično, nije - bliže točnosti je Battlegroundova karta nego tvoja na slijepoj paint karti, ti si je dodatno natrpao greškama.

Ma da, svizac čokoladu.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Slična priča ide i za Lepenicu,

Da, isto i za Lepenicu, ove karte su više informativnog općenitog tipa, ne prikaz crte - linije razgraničenja.

I opet, pogriješio si i tu, stavio si liniju fronta na brdo, a ne na potok.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
S time da i tu imaš grešku,

Netočno, moja karta puno bliže točnosti od tvoje slijepe i prepune grešaka.

Papiga Miki, ili?
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
HVO-aBiH linija istočno od Fojnice bi trebala biti na rijeci Fojnici, a ne na brdu južno od nje.

Netočno, linija zasigurno nije išla čitavim tokom rijeke Fojnice. Ono što je potvrđeno izvorima jest da je HVO zauzeo Majdan Zimije, ako imaš potvrdu u obliku pisanog dokaza ili topografske karte za ostalo - priloži.

Da idem tražiti c/p s nekog opskurnog foruma?
Naravno da linija nije išla cijelim tokom rijeke Fojnice, da je tako Muslimani bi držali dio Kiseljaka.

HVO na jugu drži ulaz u Fojnicu.
Drži Šavnik i Podcitonju.
Cesta nakon toga prelazi s drugu stranu rijeke, kod Polja Ostružnice, a na jugu je planina koju cijelu drži HVO.
Muslimani su preko potoka, drže cestu.
Zbilja misliš da su se muslimani penjali u brdo na front s HVOom?

Također tu imaš i ovaj dio istočno od Zavrtaljke.
Na karti na kojoj sam ti dao je vidljivo da HVO nadrzire sve istočno od Pločara, uključujući i njih.
Po tebi njih drži aBiH.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Trebalo bi biti, postoje američke karte o tome.

Ne postoje, i nije valjda da pričaš o onoj uopćenoj od oka karti koja nema veze s topografskim prikazom ratnih linija nego ima informativnu sliku uopćenog intelligence-a. Nešto kao ona srpska koju si stavljao - koja se kao ni ova naravno po preciznosti ne može uspoređivati s kartom koju sam postavio.

To što je nešto detaljnije, ne znači i da je točnije.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ista stvar. Od južnog dijela iznad Konavala, do područja istočno od Ravnog.

Ponovno, po već valjda četvrti ili peti put - Relevantan izvod za to? Hvala.

Imaš konkretan izvor da je crta bila na rubu Ravna?
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Samo što to nije tako.

Par rečenica prije si rekao da ti nije problem ispraviti grešku, a sad je odbijaš ispraviti, pogotovo kada se radi o ovoliko značajnoj i antihrvatskoj grešci ogromne magnitude.
Evo i tebi isto objašnjenje kao i onom prolupanom Muslimanu;
Muslimani su krajem rujna imali ofenzivu u kojoj su došli do linije Stadion Mlakve - Novska Planina - Agići, nakon toga 25. rujna VSK pokreće kontraofenzivu i vraća Muslimane na liniju Veliki i Mali Badić - Arpuša - Potkalinje gdje je linija ostala do Daytona, odnosno do dana današnjeg.
https://www.glassrpske.com/lat/novosti/ ... tku/487676
Sve ovo je opće poznato svakom površnom poznavatelju rata u BiH, te potvrđeno od muslimanskih boraca 511. krupske brigade na forumima diljem interneta.
Naravno da je nemoguće da su Muslimani s tom linijom otišli u Dayton iz jednostavnog razloga što se upravo ta protuofenziva VRS nije odvijala samo na krupskom pravcu već i na pravcu Ključa gdje su Muslimani krajem rujna i početkom listopada bili potpuno razbijeni pa su došli plakati Tuđmanu da ih spasi. Iz tog razloga Tuđman pokreće operaciju Južni potez zbog koje Muslimani 11 listopada ulaze u napušteni Sanski Most. Dakle dok su Muslimani imali svoju ofenzivu prema Novom Gradu koja je naznačena na tvojoj i Cehinoj mapi, tada još uopće nisu bili u Sanskom Mostu, a jedini razlog zašto su kasnije ušli u Sanski Most je upravo taj što su teritorij prema Novom Gradu izgubili u protuofenzivi VRS.

Samo treba znati vremensku crtu - Muslimani imaju ofenzivu prema Novom Gradu - Srbi imaju protuofenzivu i vraćaju sav izgubljeni teritorij - Hrvati pokreću Južni potez - Muslimani ulaze u Sanski Most - s takvom linijom se odlazi u Dayton.

Muslimani su u Daytonu dali 0% svog teritorija.

Holbrooke izričito navodi da su Muslimani u Daytonu dali 0% svojeg teritorija kojeg su držali:

"President Clinton’s call had given us a new lease on life. We returned to Izetbegovic’s suite immediately, hopeful that reason would prevail once again. We told him and Silajdzic, that with the president’s personal intervention, we had gained agreement from Tudjman that he would “contribute” 75 percent of the land required to reach 51-49. The remainder—just 1 percent of the land—would have to come from them. This would not be difficult to accomplish, we said, especially since the Bosnians would not have to give back any land they currently controlled, only land that they had been given in the last few days by Milosevic—“theoretical land,” as we called it."

Ja sam grešku ispravio.
Ako si ti ćorav, pa ne vidiš...
Pogledaj još jednom karte ili stisni refresh.
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
No nije tako, muslimani se jesu povukli iz komada Pounja, kao i djela Ozrena (to je bar po američkim kartama).

Čak i po tim američkim kartama nije tako za Pounje.
Zaista bi te zamolio da prestaneš širiti promuslimansku i antihrvatsku propagandu.

Nakon ovakvih izjava, zbilja mi dođe da te pitam, si ti kume musliman?
Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Moja karta je točna, ti prosipaš gluposti.

Opet po drugi put, iako si gore sam rekao da ti nije problem priznati grešku, po drugi put odbijaš ispraviti iznimno značajnu ogromnu grešku i još si bezobrazan.
Ceha je napisao/la:
Kao pokvarena ploča...

I ponavljat ću dok mi ne odgovoriš, zašto mi odbijaš odgovoriti?
Molit ću odgovore na sljedeće:
Šporet je napisao/la:
Također, pošto nisi odgovorio, a iznio si teške optužbe da sam pogriješio, ponovo ponavljam;

Gdje se vidi? Podastri dokaze u obliku topografskih karti, ili priznaj da griješiš.

Podastri dokaze u obliku topografskih karti koje prikazuju stanje drugačije od prikazanog, ili priznaj da griješiš.

Hvala.

Nacrtao si liniju fronta manje od kilometar od Ravnog.
Koliko misliš da je to realno, zar zbilja moram ići kopati po starim izvještajima o fronti?
Iza Ravnog je još par hrvatskih sela.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 18:58 

Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ti si bome naivna sobarica.

Ceha je napisao/la:
Što bi značilo da se muslimani zbilja nisu ničeg odrekli u Daytonu.

Šta je ovo Kramer vs Kramer Ceha vs Ceha.

Čovječe ajde se zbroji, udahni i dođi k sebi.

Koga briga šta taj Srbin romantičarski priča o HV-u Uni ili kvadraturi, bitna je suština, nije izmislio da su zazuzeli položaje u kontra ofenzivi, što je opće poznata činjenica potvrđena od obe strane iz stotina i stotina izvora, koji su većina na dva klika.

Ne, to se zove integritet.

Srbin laže koliko je dug i širok, ono područje nije 370km2, nego je duplo manje.
Izjave lažljivog Srbina su potpuno nebitne, ono što je bitno je američka karta.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 19:41 

Inače, ovo je karta Washingtonskog sporazuma.
slika

Pogledaj zadebljanje na sjeveru Ravnog.

Granice stare općine valjda znaš pronać.
slika

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 20:05 

U čemu je smisao tih rasprava oko ratnih linija ili linija fronta ? Potpisima na granice entiteta i potpisima na granice kantona u Efbiju ratne linije postale su kao voda ispod mosta.Strane su dobijale i gubile kontrolu nad teritorijom borbenim naporima ili za pregovaračkim stolom što je isto neka vrste borbe ili vještine ali kad su rukice i olovke stavile potpise bespredmetno je pitanje ko je gdje bio u momentu stavljanja potpisa.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 20:20 

Imaju vlast na 25% drzave, dosta nezadovoljno izgledaju muslimani. Zbilja da li je deo naselja Odzak u rs? Tako izgleda na google maps.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 20:21 

Ceha je napisao/la:
slika

Zahvaljujem,

kao odgovor prilažem kartu rasporeda snaga iz 94 godine (dakle definitivno nikakvih operacija nije bilo nakon tada) po kojoj se vidi da je položaj snaga HVO-a u skladu sa povučenom sa povučenom linijom, odnosno entitetskom linijom. Raspored snaga ide samo do zone odgovornosti HV-a, međutim od tuda počinje kanjon Trebišnice gdje je poprilično poznato i jasno da smo mi bili s jedne strane, oni s druge.

slika

Molio bih relevantan izvor da je Hrvatska vojska bila u navedenim selima: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani.

Te također na jugu, molio bih relevantan dokaz da je selo Poljice bilo pod hrvatskom kontrolom.

Hvala.

Ceha je napisao/la:
Postoji, sam si ju nacrtao.

To nije greška, već ispravljanje linije iz dvije ratne u jednu entitetsku. Već objašnjeno. Ovo tvoje rezoniranje je vrlo opasno, jer ako tvrdiš da je pola obranjenog sela Oštra Luka bilo predmet trgovine iz koje smo mi dobili Odžak (iako se radi o 1.94% posto teritorija općine Odžak) time ideš na ruku srpskoj strani da zacementira tu granicu jer je po tebi bila predmet trgovine. Ako je ta greška bila predmet ispravljanja linije gdje daytonski crtač nije obraćao pažnju što linije ide posred bitnog sela (na desecima mjesta duž enitetske linije se presjecaju sela), onda se može naći zajednički jezik i nekad u budućnosti vratiti pola sela Oštra Luka u zamjenu za teritorij iste kvadrature, bilo od općine Orašje bilo negdje drugdje.

Zamoli bih te da prestaneš širiti dezinformacije štetne po hrvatsku stranu da su te mikroskopske izmjene bile predmet trgovine u Daytonu, u Daytonu je predmet trgovine sa hrvatske strana bio isključivo teritorij zauzet operacijama Maestral i Južni potez.

Ceha je napisao/la:
To isto kao da kažeš da ne postoji greška kod Gradačca, a Muslimani su u Daytonu dobili pola Tramošnice.

Entitetska linija kod Tramošnice odgovara ratnim linijama na tom dijelu ratišta.

Ceha je napisao/la:
A površnost se onda vidi u detaljnosti Orašja.

Jedino što se ogleda u pogledu Orašja je tvoje kolosalno neznanje.

Ceha je napisao/la:
Ovo nije izvor....

Ne znam kako ti pomoći, poprilično je poznata činjenica da je brdo Vis i sela iza brda Gojčin i Jelovo brda bila pod kontrolom VRS-a do kraja rata, pokušaj guglati Vis - Kalesija - rat, vjerojatno ćeš brzo naći potvrdu, ako ne uspiješ javi.

Ceha je napisao/la:
Da idem tražiti c/p s nekog opskurnog foruma?

Bilo što je dobrodošlo, pogotovo ako imaš svjedočanstvo koje opisuje liniju koristeći toponime ili sela - naravno :palacgore2

Ceha je napisao/la:
Cesta nakon toga prelazi s drugu stranu rijeke, kod Polja Ostružnice, a na jugu je planina koju cijelu drži HVO.

Kakvu drugu stranu rijeke, cesta je od Alaupovke cijelom dužinom rijeke na istoj strani, uostalom nebitno da li je crta ucrtana rijekom ili deset metara više obodom brda jer time nikakvo naselje niti veći dio nenaseljenog teritorija ne mijenja vlasnika.

Ceha je napisao/la:
Na karti na kojoj sam ti dao je vidljivo da HVO nadrzire sve istočno od Pločara, uključujući i njih.

Dokaz da je HVO ušao u Pločare?

Ceha je napisao/la:
To što je nešto detaljnije, ne znači i da je točnije.

Znači ako je nastalo konzultiranjem što je više moguće dostupnih izvora.

Ceha je napisao/la:
Imaš konkretan izvor da je crta bila na rubu Ravna?

Naravno, iako, teret dokazivanja bi trebao biti na tebi pošto ti tvrdiš da karta ima greške, te bi svoju tvrdnju trebao potkrijepiti dokazima, ne da se ja dokazima branim, ali uredu,

Prilažem kartu rasporeda snaga i linije koja se poklapa sa ucrtanom linijom.
slika

Ceha je napisao/la:
Ja sam grešku ispravio.
Ako si ti ćorav, pa ne vidiš...

Nisam vidio, može ponovo link?

Ceha je napisao/la:
Nakon ovakvih izjava, zbilja mi dođe da te pitam, si ti kume musliman?

Kako bi mene to pitao, kad smo upravo ustanovili, i uz tvoje priznanje, da si prikazivao ogroman teritorij koji su navodno Muslimani vratili u Daytonu, što nije točno. Valjda bi bilo ispravno da ja tebe pitam da li si musliman?

Ceha je napisao/la:
Koliko misliš da je to realno, zar zbilja moram ići kopati po starim izvještajima o fronti?

Pa valjda možeš dokazati tvrdnje koje tvrdiš, ne izvlačiš ih iz guzice valjda?

Ceha je napisao/la:
Iza Ravnog je još par hrvatskih sela.

Što ima veze s ratnim linija kako?

Ceha je napisao/la:
Ne, to se zove integritet.

Srbin laže koliko je dug i širok, ono područje nije 370km2, nego je duplo manje.
Izjave lažljivog Srbina su potpuno nebitne, ono što je bitno je američka karta.

Čekaj sad opet tvrdiš nije točno da su Muslimani taj teritorij izgubili u protuofenzivi VRS-a ili?

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 21:18 

Izasli su iz rata s novim imenom. I to je neka pobjeda.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 21:39 

Mislim da je Ceha u pravu što se tiče Pločara kod Fojnice.
Nedavno sam naletio na neku Hayatovu emisiju o povratnicima, uglavnom bilo je oko Fojnice, mislim baš to selo, lik govori kako ih je HVO safato nekad krajem 93'.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 21:48 

Nebula je napisao/la:
dzamijas je napisao/la:
Ne mislim da su događaji iz 1995. dogovoreni, bar ne od strana uključenih u sukob. Ali da je konačni ishod rata određen još 1994. godine planom Kontakt-grupe i sl., jeste. Ostalo je samo da se na terenu stvore uslovi za njegovo ostvarenje.

Potrazi na internetu snimak kada Karadjic i Krajisnik (ili Mladic nisam siguran) ulaze u studio tv Beograd nekad 1994-te a pod rukom nose kartu gdje se jasno vidi da su Drvar, Glamoc i Grahovo u FBiH :palacgore1

Karakteristika svih gubitnika je da ne priznaju realnost nego pribjegavaju mitovima i kompleksnim teorijama koje bi objasnile njihov poraz Ili zlu srecu.

Zaista zvucis kao Srbin mitoman.

Dakle, velis sve je bilo dogovoreno jos 94. ali su hrvatski Srbi u ljeto 95. po ko zna koji put odbili prihvatiti plan Z-4 i osigurati Republiku Srpsku usred Hrvatske. Ali eto, nisu htjeli drzavu u drzavi nego su radije odabrali emigrirati u maticu. Genijalno.

Isto tako, sve se znalo jos 94., kao sto kazes, sve je bilo dogovoreno - Srbima ide Srebrenica, Hrvatima Grahovo, Bosnjacima Bihac. I onda Srbi userd 95. rekli, buduci da ce to biti nase, ajmo napraviti jedan mini genocid, sta fali, da se malo nasalimo s MZ. Ajmo dodati "nas touch" u taj dogovor. Za to vrijeme obrana Bihaca visi o koncu ali se ne sekiraju, doslovce zbijaju sale i igraju briskule jer znaju da je sve dogovoreno i da nema brige. Genijalno.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 21:50 

@Srpščanin, pa načelno bi bila samo priča o znatiželji, da je diskusija kulturna.

@Daxt, ma i manje.

@Shchepo, je, slažem se :D

@dreamteam, tako bi po izvorima trebalo biti.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 22:36 

@Šporet, a kaj se vidi s ove karte?
slika

Što se tiče ostaloga, te mikrotransakcije su bile ono čime je na kraju otkupljen Odžak. Jer je ovih 5% otišlo muslimanima.
Što se tiče štetnosti, prilikom ispravljanja granica nije bitno kako je do njih došlo, bitan je trenutan interes.
Oko Šamca se pregovaralo i tek je na kraju nacrtana crta.
Oko ovoga dole...
Sumnjam da je netko dao pola sela, ali vjerojatno se podešavao postotak.

Entitetska linija Tramošnice ne bi trebala odgovarati ratnoj.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10391
Muslimani su tu izvukli svoja sela, a ovo je proširenje radi zemljopisa.
slika

Neznanje i bezobrazluk je jedino primjetan sa tvoje strane.
Nas dvoje nismo skupa ovce pasli, ali da si seljačina, to je očito.

Poznata činjenica na nivou rekla-kazala?
Bravo.

Što se tiče linije, rekao sam da si krivo ucrtao liniju, to je točno.
Linija nije bila na brdu, nego na potoku.
A fulao si i dalje od toga, na istoku općine.

Jesu li Pločari nacrtani pod HVO kontrolom na onoj karti?

Ovo je karta nikad izvedenog Burina.
slika
Donja crta općine Ravno ne odgovara sadašnjem stanju.
http://www.statistika.ba/?show=12&id=11304
http://www.statistika.ba/?show=12&id=20583
Rapti Bobani su ovdje označeni cjelovito pod HV/HVO kontrolom, a danas je selo podjeljeno popola.
Ista nepreciznost bi mogla biti i sjevernije.
Iako je ovdje HVO nacrtan do Mišljena.
S druge strane Bančići su dalje od linije fronte.

Koliko vidim, razlika bi trebala biti ova;
slika
S time da je crvena crta od Rapta Bobana do Poljica danas granica Federacije, da je ovaj rep ispod Poljica bliži iscrtkanoj lini, a isto ide i za ovaj sjever od Rapti.
Što se tiče kanjona....
https://www.google.com/maps/place/Dubro ... FQAw%3D%3D
Uključi terrain na google maps.
Srbi su tu s "naše strane" kanjona, kao što smo mi bili gore s njihove.
Granica je očito mijenjana.

Za izmjene, slobodno gledaj.
https://commons.wikimedia.org/wiki/Spec ... &user=Ceha

To su karte stare 20ak godina.
Ne radim ovo od jučer poput tebe.
S time da nisu ni prvo bile na commonsima, nego da su vjerojatno prebačene s engleske ili hrvatske wiki.
Napravljene su po postojećim izvorima, ako je bila neka greška, ispravila se.

Ali ti si mentalno musliman.
Njihov način razmišljanja, odnosa prema drugima, bahatluka bez ikakvog pokrića.
Uvrijeđenosti radi ukazivanja na očitu grešku, egotriperluk.

Hrvatska sela iza ratnih linija pokazuju područja koja je HV barem željela osloboditi.
Muslimani jesu izgubili taj teritorij, vjerojatno nakon Une.
Poanta je da su oni u Uni bili pasivni, da su se okoristili hrvatskim probojem srpskih linija u Maestralu i prišlepali na HV.
U konačnici zato su i izgubili ta sela, jer nisu imali vojnu silu da obrane zauzeto, to je bilo samo lešinarenje na račun HVa.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 22:38 

Nebula je napisao/la:
dzamijas je napisao/la:

Ovo je bio plan Kontakt grupe, ali to su Srbi odbacili.

slika

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 22:43 

sporet i ceha smorili za medalju

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 22:58 

@Dudu, karta ima manjih grešaka, tipa Johovac u Posavini, ili Distrikt Sarajevo na dijelu Pala:D
U planu Kontakt grupe je Ključ srpski, a Modriča hrvatska...

slika

No da, Srbi to nisu htjeli.
A ovako su i bolje prošli.
Dobili su sve hridroelektrane na Drini, dvije rafinerije u Posavini, a za što?
Šume DGGa i Petrovca?

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 22:59 

Imaš i ovo;
slika

Iako je podjela Sarajeva 2:1 odlučena za Kontakt Grupe...

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 23:32 

Ceha je napisao/la:
@Šporet, a kaj se vidi s ove karte?

Nisi sposoban čitati topografsku kartu?

Nema problema, evo preslikano na istu topografsku kartu popisa 1971;
slika

Nadam se da ti je sad jasnije.

Ceha je napisao/la:
Što se tiče ostaloga, te mikrotransakcije su bile ono čime je na kraju otkupljen Odžak. Jer je ovih 5% otišlo muslimanima.

Ustanovili smo da promjene u oraškom džepu iznose 1.94% teritorija općine Odžak, moraš dokazati još 98.04%, što još nisi učinio.

Ceha je napisao/la:
Entitetska linija Tramošnice ne bi trebala odgovarati ratnoj.

Entitetska linija Tramošnice odgovara ratnoj, ako tvrdiš drugačije molim priloži dokaze.

Ceha je napisao/la:
Poznata činjenica na nivou rekla-kazala?
Bravo.

Da li dobro razumijem? Ti tvrdiš da je kota Vis i sela Gojčin i Jelovo brdo bila pod kontrolom Armije BiH ne VRS-a?

Ceha je napisao/la:
Što se tiče linije, rekao sam da si krivo ucrtao liniju, to je točno.
Linija nije bila na brdu, nego na potoku.

Dokaz da je linija bila na potoku?

Ceha je napisao/la:
Jesu li Pločari nacrtani pod HVO kontrolom na onoj karti?

Već smo ustanovili da karte Balkan Battlegroundsa ne idu do detaljne razine sela i zaselaka, već prikazuju uopćenu približnu situaciju na bojištu, to se vidi po ucrtanoj liniji koja je ravna, blaga u skretanjima te je jasno da njezin cilj nije preciznost nego informiranje o generalnom stanju na bojištu.

Molim dokaz da su Pločari bili pod kontrolom HVO-a.

Ceha je napisao/la:
Rapti Bobani su ovdje označeni cjelovito pod HV/HVO kontrolom, a danas je selo podjeljeno popola.

Crta je kod Rapti Bobana, s obzirom na prirodu karte, iznimno točna.

Ceha je napisao/la:
Ista nepreciznost bi mogla biti i sjevernije

Dovoditi izmišljenu milimetarsku razliku oko Rapti Bobana (koja niti ne postoji) sa izostavljanjem deset sela sa krive strane, neka od kojih su poznata srpska uporišta, je naravno poprilično budalasto.

Ceha je napisao/la:
Iako je ovdje HVO nacrtan do Mišljena.

Crta kod Mišljena odgovara ratnoj liniji.

Ceha je napisao/la:
S druge strane Bančići su dalje od linije fronte.

Bančići su na istoj daljini od fronte kao i na topografskoj karti.

Ponovno bih zamolio odgovor;

Molio bih relevantan izvor da je Hrvatska vojska bila u navedenim selima: Dulavci, Gledevci, Bančići, Mišljen, Kotezi, Prhinje, Do, Veličani, Dubljani, Grmljani.

Te također na jugu, molio bih relevantan dokaz da je selo Poljice bilo pod hrvatskom kontrolom.

Hvala.

Ceha je napisao/la:
Što se tiče kanjona....
https://www.google.com/maps/place/Dubro ... FQAw%3D%3D
Uključi terrain na google maps.

Nije valjda da gledaš entitetsku "granicu" na google kartama kao nešto relevantno?

Ceha je napisao/la:
Srbi su tu s "naše strane" kanjona, kao što smo mi bili gore s njihove.
Granica je očito mijenjana.

Kada govorim o dvije strane kanjona govorim o djelu između Orašje Popova i Zavale, dakle na našoj strani Ravno, Čvaljina, Zavala, na njihovoj Strujići i Veličani.

Naravno da od Zavale na dalje linije ide samo južnom stranom kanjona.

Ceha je napisao/la:
Muslimani jesu izgubili taj teritorij, vjerojatno nakon Une.

Dakle ipak priznaješ kolosalnu pogrešku gdje si prikazivao da su Muslimani ogroman komad teritorija vraćali u Daytonu? Dobro je, izgledao je kao da opet ne priznaš.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 23:46 

zet je napisao/la:
Dakle, velis sve je bilo dogovoreno jos 94. ali su hrvatski Srbi u ljeto 95. po ko zna koji put odbili prihvatiti plan Z-4 i osigurati Republiku Srpsku usred Hrvatske. Ali eto, nisu htjeli drzavu u drzavi nego su radije odabrali emigrirati u maticu. Genijalno.

Z-4 im je davao pola onog sto su drzali. Kamenjar uz granicu nepovezan. Beskorisna teritorija. Puno su im vise koristili ti Srbi da ih nasele po BiH gdje im je trebalo. A da ne govorimo da je Slobo upravo zbog toga sto je odustao od dijelova Hrvatske dobio pola BiH.

Citat:
Isto tako, sve se znalo jos 94., kao sto kazes, sve je bilo dogovoreno - Srbima ide Srebrenica, Hrvatima Grahovo, Bosnjacima Bihac. I onda Srbi userd 95. rekli, buduci da ce to biti nase, ajmo napraviti jedan mini genocid, sta fali, da se malo nasalimo s MZ. Ajmo dodati "nas touch" u taj dogovor. Za to vrijeme obrana Bihaca visi o koncu ali se ne sekiraju, doslovce zbijaju sale i igraju briskule jer znaju da je sve dogovoreno i da nema brige. Genijalno.

Genocidom su postigli da evo 30 godina kasnije nema pomirenja a samim tim ni jedinstvene BiH. Strastno koristan alat ako ti je cilj da se Srbi i Bosnjaci nikada ne pomire.

To sto su se lideri dogovorili ne znaci da su za taj dogovor znali obicni ljudi pa cak ni komadanti. Vjerovatno je da cak ni Mladic ni Delic nisu znali za dogovor. Vojnici su siroti stvarno mislili da osvajaju/gube teritorije. Naravno, oni na vrhu su se potrudili da se steknu uslovi za to gubljenje teritorija pri cemu su odabrali koje teritorije ce gubiti.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2025, 23:56 

Pobjedili smo

za spas našeg časnog dina!
Ovdje tekbir se prolama!
Bosna - to je Bedr islama!

Vrh

PostPostano: 27 sij 2025, 00:00 

Patriota je napisao/la:
Pobjedili smo

Jeste.I iz rata ste izašli sa potpuno novim imenom kako je primijetio korisnik Schepo,
I to je neka pobjeda.Ha ja

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2025, 00:01 

Patriota je napisao/la:
Pobjedili smo

Čestitam te se nadam još barem 2-3 takvim vašim pobjedama. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 sij 2025, 00:02 

Nebula je napisao/la:
zet je napisao/la:

Z-4 im je davao pola onog sto su drzali. Kamenjar uz granicu nepovezan. Beskorisna teritorija. Puno su im vise koristili ti Srbi da ih nasele po BiH gdje im je trebalo. A da ne govorimo da je Slobo upravo zbog toga sto je odustao od dijelova Hrvatske dobio pola BiH.

Citat:

Genocidom su postigli da evo 30 godina kasnije nema pomirenja a samim tim ni jedinstvene BiH. Strastno koristan alat ako ti je cilj da se Srbi i Bosnjaci nikada ne pomire.

To sto su se lideri dogovorili ne znaci da su za taj dogovor znali obicni ljudi pa cak ni komadanti. Vjerovatno je da cak ni Mladic ni Delic nisu znali za dogovor. Vojnici su siroti stvarno mislili da osvajaju/gube teritorije. Naravno, oni na vrhu su se potrudili da se steknu uslovi za to gubljenje teritorija pri cemu su odabrali koje teritorije ce gubiti.

Postoje lijekovi za psihoze ovakve vrste.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 448 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Groot, Patriota, Teuton, Tomba17 i 67 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: