|
|
Stranica: 2/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 16 ožu 2012, 21:31 |
|
|
Hrvati u BiH idealno žele autonomiju, ali ako je to Bošnjacima neprihvatljivo onda će ići na neovisnost.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1164 of 2558 - 45.5%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
ghost
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 16 ožu 2012, 23:24 |
|
|
Treba li sazvati novi sporazum jer Dayton je zastario.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 16 ožu 2012, 23:29 |
|
|
Mislim da bi Junuz mogao najbolje objasniti čemu Hrvati teže. 
|
|
Vrh |
|
 |
ghost
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 00:18 |
|
|
Pretpostavljam ovome tu: 
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 00:41 |
|
|
nelson_kandela je napisao/la: Vii je napisao/la: Majko mila, pa reci Srbi! Evo anketa je psotavljena, a razdvajam ih teritorijalno iz razloga što srbijanski Srbi za mene ne poznaju dobro situaciju u BiH da bi davali neke oštre komentare u o istoj jer ne žive u njoj. Dok Srbi iz BiH su ljudi koji su ratovali i koji poznaju situaciju bolje ovdje. Ali sve su to Srbi, nije da ih šta razdvajam, u pitanju je samo, da ne sereš o nečemu čega nisi dio.Anketa je loša. Kakva je razlika između Trećeg entiteta i nezavisnosti? Prije bi se reklo da su dolazili i Srbi iz matice države, nemojte osporavati. "Da ne sereš o nečemu čega nisi dio"-što bi ovo trebalo značiti?
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 00:45 |
|
|
nelson_kandela je napisao/la: Možda sam trebao dodati i opciju pripajanje Hrvatskoj (mada je to poprilično nemoguća opcija). Zašto da ne?! Da nije bilo povijesnih zbilja koje su se dogodile u 15. stoljeću pa nadalje, vjerojatno bi teritorij BiH bio sjedinjen s hrvatskim nacionalnim bićem.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 00:47 |
|
|
Kad vidim kartu što Ghost postavi, ovako lepo ofarbanu i izdeljenu, ne mogu se oteti utisku da Bošnjaci neće dati ništa. "Lebensraum" postaje sve uži i uži...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 00:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Vii je napisao/la: Anketa je loša. Kakva je razlika između Trećeg entiteta i nezavisnosti?

_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 00:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60866 Lokacija: DAZP HQ
|
možda je mislila na razliku između trećeg entiteta i autonomije, što god to značilo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 01:02 |
|
|
Nezavisnost ili neovisnost stanje je nacije ili države, u kojoj njezini stanovnici samostalno donose odluke na području svog teritorija. Treći entitet bi bio područje na kojem bi obitavala isključivo hrvatska nacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 01:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Vii je napisao/la: Anketa je loša. Kakva je razlika između Trećeg entiteta i nezavisnosti?
 Gospodine Ministre, imate li Vi išta drugo za napisati ili ti ga dodati, osim ovih beznačajnih fotografija?
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 01:08 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Meni preplavljuje neki osjećaj neugode kad pročitam određene upise ovdje.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 07:21 |
|
|
dudu je napisao/la: možda je mislila na razliku između trećeg entiteta i autonomije, što god to značilo. I entitet i autonomija su jako općeniti pojmovi. Mogu značiti puno toga. Između ostalog mogu značiti i jedno te isto, tako da sam se dvoumio što da izaberem u ovoj anketi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1164 of 2558 - 45.5%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 08:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60866 Lokacija: DAZP HQ
|
ta dva pojma su besmislena zajedno. jedan vid autonomije su i kantoni, ali što je entitet nego autonomija određenog teritorija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 10:21 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26359 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Vii je napisao/la: Anketa je loša. Kakva je razlika između Trećeg entiteta i nezavisnosti? Prije bi se reklo da su dolazili i Srbi iz matice države, nemojte osporavati.

_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 11:05 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: ta dva pojma su besmislena zajedno. jedan vid autonomije su i kantoni, ali što je entitet nego autonomija određenog teritorija. Zavisi što je autor pod autonomijom i entitetom mislio . Vjerojatno je išao logikom : autonomija-federalna država BiH entitet- konfederalna država BiH
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 11:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: ta dva pojma su besmislena zajedno. jedan vid autonomije su i kantoni, ali što je entitet nego autonomija određenog teritorija. Zavisi što je autor pod autonomijom i entitetom mislio . Vjerojatno je išao logikom : autonomija-federalna država BiH entitet- konfederalna država BiH Ma nema to neke veze... to su sl. stvari... "Entitet" je bilo koja zesebna cijelina, a kad kazes "Treci" zna se na sta se ta zasebnost odnosi... A to je nista drugo no autonomija BiH Hrvata na odredjenom teritoriju tzv. BiH. Dakle, to je isto. Dok je jos tu ubacio pokrajinu s autonomijom sto dadatno cini stvar cudnom.  Onda ni jedno, i ne znam... malo je nespretno postavljena... al dobro... Po meni bi anketa bila jednostavna, a to je; 1. Dali ste za BiH bez entiteta. 2. Dal ste za treci (hrv. entitet) entitet. 3. Dal sta za raspad BiH.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 11:49 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Aztec je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Zavisi što je autor pod autonomijom i entitetom mislio . Vjerojatno je išao logikom : autonomija-federalna država BiH entitet- konfederalna država BiH
Ma nema to neke veze... to su sl. stvari... "Entitet" je bilo koja zesebna cijelina, a kad kazes "Treci" zna se na sta se ta zasebnost odnosi... A to je nista drugo no autonomija BiH Hrvata na odredjenom teritoriju tzv. BiH. Dakle, to je isto. Dok je jos tu ubacio pokrajinu s autonomijom sto dadatno cini stvar cudnom.  Onda ni jedno, i ne znam... malo je nespretno postavljena... al dobro... Po meni bi anketa bila jednostavna, a to je; 1. Dali ste za BiH bez entiteta. 2. Dal ste za treci (hrv. entitet) entitet. 3. Dal sta za raspad BiH. Zapravo postoji velika razlika između konfederacije i federacije . Uglavnom trebalo se malo preformulirati anketa.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 11:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Zadar1993 je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ma nema to neke veze... to su sl. stvari... "Entitet" je bilo koja zesebna cijelina, a kad kazes "Treci" zna se na sta se ta zasebnost odnosi... A to je nista drugo no autonomija BiH Hrvata na odredjenom teritoriju tzv. BiH. Dakle, to je isto. Dok je jos tu ubacio pokrajinu s autonomijom sto dadatno cini stvar cudnom.  Onda ni jedno, i ne znam... malo je nespretno postavljena... al dobro... Po meni bi anketa bila jednostavna, a to je; 1. Dali ste za BiH bez entiteta. 2. Dal ste za treci (hrv. entitet) entitet. 3. Dal sta za raspad BiH. Zapravo postoji velika razlika između konfederacije i federacije . Uglavnom trebalo se malo preformulirati anketa. Pa znam da postoji razlika izmedju fed. i konfed. al nije to ovdje bitno. Tj. ja i ne govorim o tome.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 12:53 |
|
|
Hrvati teže ka ravnopravnosti,. zadnji su narod u Europi koji nema političkih prava, dok im se komšije, koji su im ta prava oduzeli pitaju "da je nama tako malo biti ugrožen"
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
 |
DIDAK
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 14:38 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 15:44 |
|
|
Jedna drzava! Tri entiteta! Ako ne moze tako, e onda republika HRHB, iako to hrvati ne traze ali ih se na to tjera. Mozda i zato sto muslimani nemaju svoj entitet,pa bi jednim udarcem da rijese oba pitanja, za svaku pohvalu.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 16:43 |
|
|
Autonomija ili entitet ili federalna jedinica ili pokrajina ili ...... Sve jedno mi je, samo nek bude kao i ostalim dva naroda.
Od svega je najvažnija autonomnost t.j. pravo veta na odluke centralne vlasti.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 16:51 |
|
|
Pitanje je čemu sve to vodi. Da li se entiteti vide kao prelazno rešenje kao nezavisnosti?
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 16:52 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pitanje je čemu sve to vodi. Da li se entiteti vide kao prelazno rešenje kao nezavisnosti? Za razliku od Srba, Hrvati nemaju teritorijalno povezan etnički prostor, pa stoga opcija nezavisnosti nije moguća.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|