|
|
Stranica: 3/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 16:56 |
|
|
ghost je napisao/la: Pretpostavljam ovome tu:  Karta je loša. Dao si muslićima pola Mostara, nisi uključio sva hrvatska naselja u Travniku, Fojnici, Uskoplju, Novom Šeeru, a bome i Varešu i Sutjesci. Dao si im i neka naša naselja u Mostaru gdje smo većina (Poskoci npr). Komotno si mogao iz bošnjakije izbiti i neka rubna konjička naselja (a možda i neka bugojanska). U Posavini imaš još nešto naših naselja oko Tramošnice (Gradačac) i sjevernog Srebrenika (ostatak Ravne Brčko). Tuzlu nisi ni pipnuo. Zašto se može djeliti 4. grad u zemlji, a 3. ne ? Više površine tuzlanske općine (u postotku) drže Hrvati, nego muslimani u Mostaru.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 16:57 |
|
|
Naravno da je moguća. Na dva verovatnija i jedan manje verovatan način.
|
|
Vrh |
|
 |
ghost
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 18:41 |
|
|
Ceha je napisao/la: ghost je napisao/la: Pretpostavljam ovome tu:  Karta je loša. Dao si muslićima pola Mostara, nisi uključio sva hrvatska naselja u Travniku, Fojnici, Uskoplju, Novom Šeeru, a bome i Varešu i Sutjesci. Dao si im i neka naša naselja u Mostaru gdje smo većina (Poskoci npr). Komotno si mogao iz bošnjakije izbiti i neka rubna konjička naselja (a možda i neka bugojanska). U Posavini imaš još nešto naših naselja oko Tramošnice (Gradačac) i sjevernog Srebrenika (ostatak Ravne Brčko). Tuzlu nisi ni pipnuo. Zašto se može djeliti 4. grad u zemlji, a 3. ne ? Više površine tuzlanske općine (u postotku) drže Hrvati, nego muslimani u Mostaru. To je karta hrvatske samouprave iz 2001. Nisam ju ja slagao.
|
|
Vrh |
|
 |
atila
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 19:07 |
|
|
Glasao sam za treci,ali mislim da ovu drzavu treba rasturiti zajedno sa Srbima,islam nezna sta je tolerancija.Peije ili kasnije cemo imati sa njima probleme,bolje to rjesiti sada.Nigdje u svjetu ,gdje vlada islam,nema tolerancije,te price o evropskom islamu su price za malu djecu.Islam je jedan,u njih zavisi koliko su jaki,tako se ponasaju.Drazi su mi Srbi,hriscani su ,a i procitali su ove poturice.
|
|
Vrh |
|
 |
epikur27
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 19:41 |
|
|
Ja sam za podjelu BiH, prema tome neovisnost.
U stvari ustavno pravo na samoodređenje nacija u njihovim entitetima, bez toga ništa nema smisla. Bez toga može i ovako ostati.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 19:47 |
|
|
jedini narod koji je otpočetka rata želio da bih bude država ravnopravnih naroda su hrvati. srbi uopće ne žele bih, a bošnjaci pričaju o ravnopravnosti s figom u džepu....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 20:10 |
|
|
Krivi su izbori!
Pa ne možeš postići nezavisnost bez entiteta ili autonomije!
Treći je bez sumnje težnja Hrvata, ali pitanje su granice istog i težnja nakon toga.
Srbi će nakon stvaranja Herceg-Bosne sigurno pokrenuti otcjepljenje, a pitanje je što ćete vi onda - ostati sa Bošnjacima u istoj državi ili se otcjepiti kao srbi.
U prvom slučaju ne vidim razlog zašto bi htjeli ostati sa Bošnjacima na pola teritorija BiH kad isto možete i na cijeloj teritoriji ako se zajedno sa Bošnjacima oduprete srbima.
A u drugom ćete imati sukob sa Bošnjacima oko enklava u srednjoj Bosni koje ćete morati povezati da bi imali samostalnost, osim ako ne napravite granice entiteta takve da ne uključuju enklave i da umjesto njih uzmete neka muslimanska područja za kompenzaciju i potičete razmjene imovine i naseljavanje Hrvata u te prostore.
Pošto pretpostavljam da ne želite ostat sami sa Bošnjacima u BiH, onda je red da počnete crtat karte sa održivijom teritorijalnom raspodjelom, bez nepovezanih neodrživih enklava i mikro koridora do daleke zemlje.
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 17 ožu 2012, 20:27 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Krivi su izbori! Pa ne možeš postići nezavisnost bez entiteta ili autonomije! Treći je bez sumnje težnja Hrvata, ali pitanje su granice istog i težnja nakon toga. Srbi će nakon stvaranja Herceg-Bosne sigurno pokrenuti otcjepljenje, a pitanje je što ćete vi onda - ostati sa Bošnjacima u istoj državi ili se otcjepiti kao srbi. U prvom slučaju ne vidim razlog zašto bi htjeli ostati sa Bošnjacima na pola teritorija BiH kad isto možete i na cijeloj teritoriji ako se zajedno sa Bošnjacima oduprete srbima. A u drugom ćete imati sukob sa Bošnjacima oko enklava u srednjoj Bosni koje ćete morati povezati da bi imali samostalnost, osim ako ne napravite granice entiteta takve da ne uključuju enklave i da umjesto njih uzmete neka muslimanska područja za kompenzaciju i potičete razmjene imovine i naseljavanje Hrvata u te prostore. Pošto pretpostavljam da ne želite ostat sami sa Bošnjacima u BiH, onda je red da počnete crtat karte sa održivijom teritorijalnom raspodjelom, bez nepovezanih neodrživih enklava i mikro koridora do daleke zemlje. Imaš pravo, bolje bi bilo izginuti za muslimanske interese negdje u Foči il Zvorniku. Pa da nam bude ko u Gradačcu nakon rata... Ajd, molim te ne ..... Vi ste jedini intelektualci koji su od jedinih saveznika uspjeli napraviti neprijatelje. Pa onda 
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 18 ožu 2012, 17:34 |
|
|
epikur27 je napisao/la: Ja sam za podjelu BiH, prema tome neovisnost.
U stvari ustavno pravo na samoodređenje nacija u njihovim entitetima, bez toga ništa nema smisla. Bez toga može i ovako ostati. Nece vas pustiti Bosnjaci, oni hoce da prigrabe sto vise resursa i teritorija Fbih, ima ih 70%, mogu ladno da preuzmu sve ako Hrvati ne odigraju pametno
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 18 ožu 2012, 17:49 |
|
|
daxt je napisao/la: epikur27 je napisao/la: Ja sam za podjelu BiH, prema tome neovisnost.
U stvari ustavno pravo na samoodređenje nacija u njihovim entitetima, bez toga ništa nema smisla. Bez toga može i ovako ostati. Nece vas pustiti Bosnjaci, oni hoce da prigrabe sto vise resursa i teritorija Fbih, ima ih 70%, mogu ladno da preuzmu sve ako Hrvati ne odigraju pametno Bice zanimljivo.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 00:38 |
|
|
Hrvati u BiH očekuju veliku koaliciju za lokalne izbore http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/hrvati-u-bih-ocekuju-veliku-koaliciju-za-lokalne-izbore-5312.html...evo prilike jedinstvene u povjesti. E da nije od josipovicke, mozda bi se imoglo sto ocekivat. Ovako mi vise pocinju liciti HSS-HNS BiH ili kako vec ako ta neman jos postoji. Doticna gospoda je zaduzena za materijal a nije joj strano niti uzimanje poticaja na mocvare po nekoliko puta...strasno. Da nebi bio pesimistican,a svima je jasno cemo sve ovo vodi brigom za vlastiti prdenjak, podrzati cu ....grupu TNT sa poznatom krilaticom; "lako izmami novac od Ureda za istraživanje rude i gubljenje vremena"
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 09:34 |
|
|
Ceha je napisao/la: ghost je napisao/la: Pretpostavljam ovome tu:  Karta je loša. Dao si muslićima pola Mostara, nisi uključio sva hrvatska naselja u Travniku, Fojnici, Uskoplju, Novom Šeeru, a bome i Varešu i Sutjesci. Dao si im i neka naša naselja u Mostaru gdje smo većina (Poskoci npr). Komotno si mogao iz bošnjakije izbiti i neka rubna konjička naselja (a možda i neka bugojanska). U Posavini imaš još nešto naših naselja oko Tramošnice (Gradačac) i sjevernog Srebrenika (ostatak Ravne Brčko). Tuzlu nisi ni pipnuo. Zašto se može djeliti 4. grad u zemlji, a 3. ne ? Više površine tuzlanske općine (u postotku) drže Hrvati, nego muslimani u Mostaru.To ti je zesca glupost. Nije stanje u Tuzli isto kao i prije rata.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 09:35 |
|
|
Ono sto vi trazite u Tuzli je jos veca glupost,sto nebi niko dozvolio... Trazite opstinu sa teritorijalnim diskonuitetom i koja bi se sastojala od nekoliko enklava.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 11:07 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Ono sto vi trazite u Tuzli je jos veca glupost,sto nebi niko dozvolio... Trazite opstinu sa teritorijalnim diskonuitetom i koja bi se sastojala od nekoliko enklava. Zašto ne bi dozvolio? Čega se Bošnjaci imaju bojati ako Hrvati imaju malu općinu, još razbijenu u enklave? Po mom mišljenju, ako Bošnjaci hoće cjelovitu BiH, onda što više enklava, enklavica i sličnog, to je tehnički teže i manje isplativo ugroziti cjelovitost BiH. Zašto je iz tvog kuta gledanja to ipak nepovoljno za Bošnjake?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1164 of 2558 - 45.5%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 11:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Zašto ne bi dozvolio? Navedi jednu opstinu u svijetu koja se sastoji iz pet sest enklava.
|
|
Vrh |
|
 |
patriot
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 11:24 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto ne bi dozvolio? Navedi jednu opstinu u svijetu koja se sastoji iz pet sest enklava. Sto nebi mi bili svjetli primjer toga?..nije da je opcina velicine baskije,pa ce diskonuitet teritorija biti nakaradan.. pokazite malo multi-kulti briju i budite na braniku te price..barem jednom..ono,dobra volja,ko mi u daytonu.. navedi jednu drzavu svijeta,koja za drugu drzavu i vojsku napravila sve ofanzivne akcije i na kraju im poklonila oslobodjeni teritorij,da sa njim suruju kako im volja..i nije se nikako upletala u to odlucivanje kasnije.. jel postoji takva drzava?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 13:17 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto ne bi dozvolio? Navedi jednu opstinu u svijetu koja se sastoji iz pet sest enklava. Ma daj zapovjednik, sad bih ja trebao guglat i tražit primjere u svijetu. Ne pokušavam ništa dokazati. Ja samo pitam tebe osobno, zašto ti kao ti misliš da su enklave štetne za bošnjačke interese? Da napomenem, pod enklave mislim samo administrativne granice, bez nekakvih granica u smislu ogrančenja kretanja, tora, šta ti ja znam što ti može past na pamet. Znači, čisto da ljudi imaju pravo na lokalnu upravu. Ja sam rekao zašto mislim da su korisne za Bošnjake, jer otežavaju raspad BiH. E sad ti reci zašto su neprihvatljive tj. štetne?
1164 of 2558 - 45.5%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 13:22 |
|
|
Nisu korisne, zato što opštine treba deliti samo ako Bošnjaci ne mogu biti većina u čitavoj. Isti princip kao i za države.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 14:06 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ma daj zapovjednik Kaze se,ma daj Zapovjednice,kakav ti je to jezik  Naša Kvačica je napisao/la: sad bih ja trebao guglat i tražit primjere u svijetu. Radi sta hoces,googlaj,obilazi,budi vidovit,neces naci slican primjer. 5,6 enklava,koje su okruzene Tuzlom. Naša Kvačica je napisao/la: Ne pokušavam ništa dokazati.
Ja samo pitam tebe osobno, zašto ti kao ti misliš da su enklave štetne za bošnjačke interese? Normalna opstina nije stetna,ali glupe enklave jesu stetne. Ja kad budem isao Tuzlu,moram pet puta ulaziti i izlaziti u istu opstinu.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 14:30 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ma daj zapovjednik Kaze se,ma daj Zapovjednice,kakav ti je to jezik  Hrvatski. Što ima veze ako bi prolazio kroz općine? Pa ne moraš putovnicu pokazivat na ulazu. Gdje god putuješ, prolaziš kroz više općina. Npr. od Neuma do Brčkog proći ćeš kroz 20-30 općina. Pa što ima veze? 
1164 of 2558 - 45.5%
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 14:40 |
|
|
ghost je napisao/la: Ceha je napisao/la: Karta je loša. Dao si muslićima pola Mostara, nisi uključio sva hrvatska naselja u Travniku, Fojnici, Uskoplju, Novom Šeeru, a bome i Varešu i Sutjesci. Dao si im i neka naša naselja u Mostaru gdje smo većina (Poskoci npr). Komotno si mogao iz bošnjakije izbiti i neka rubna konjička naselja (a možda i neka bugojanska). U Posavini imaš još nešto naših naselja oko Tramošnice (Gradačac) i sjevernog Srebrenika (ostatak Ravne Brčko). Tuzlu nisi ni pipnuo. Zašto se može djeliti 4. grad u zemlji, a 3. ne ? Više površine tuzlanske općine (u postotku) drže Hrvati, nego muslimani u Mostaru. To je karta hrvatske samouprave iz 2001. Nisam ju ja slagao. Hrvatska samouprava je, ako se ne varam, polagala prava na HBŽ, SBŽ, HNŽ, ZHŽ, PŽ i hrvatske enkave izvan tih prostora. Tako da je ova karta vjerojatno pogrešna. S time da se moram ograditi, možda je i moje dijelo (ali vjerojatno predviđena za drugu/drugačiju upotrebu). Iako karta označava prostore na kojima je HS bila na vlasti.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 14:46 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ma daj zapovjednik Kaze se,ma daj Zapovjednice,kakav ti je to jezik  Naša Kvačica je napisao/la: sad bih ja trebao guglat i tražit primjere u svijetu. Radi sta hoces,googlaj,obilazi,budi vidovit,neces naci slican primjer. 5,6 enklava,koje su okruzene Tuzlom. Naša Kvačica je napisao/la: Ne pokušavam ništa dokazati.
Ja samo pitam tebe osobno, zašto ti kao ti misliš da su enklave štetne za bošnjačke interese? Normalna opstina nije stetna,ali glupe enklave jesu stetne. Ja kad budem isao Tuzlu,moram pet puta ulaziti i izlaziti u istu opstinu. Lihtenštajn? http://en.wikipedia.org/wiki/File:Liechtenstein-admin.pngBremen/bremenhaven http://en.wikipedia.org/wiki/BremerhavenUlan Batar ? http://en.wikipedia.org/wiki/Ulan_BatorUglavnom, imaš listu: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_enclaves_and_exclaves
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 15:00 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 5954 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
zapovjednik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto ne bi dozvolio? Navedi jednu opstinu u svijetu koja se sastoji iz pet sest enklava. Ako pročitaš Cehine linkove, vidjet ćeš da u Europskoj Uniji, u Estoniji, postoji općina Kohtla-Järve sa 7 enklava (i 6. i 7. enklava su označene brojem 6). http://en.wikipedia.org/wiki/Kohtla-J%C3%A4rve
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 16:54 |
|
|
Ceha je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Kaze se,ma daj Zapovjednice,kakav ti je to jezik  Radi sta hoces,googlaj,obilazi,budi vidovit,neces naci slican primjer. 5,6 enklava,koje su okruzene Tuzlom. Normalna opstina nije stetna,ali glupe enklave jesu stetne. Ja kad budem isao Tuzlu,moram pet puta ulaziti i izlaziti u istu opstinu. Lihtenštajn? http://en.wikipedia.org/wiki/File:Liechtenstein-admin.pngBremen/bremenhaven http://en.wikipedia.org/wiki/BremerhavenUlan Batar ? http://en.wikipedia.org/wiki/Ulan_BatorUglavnom, imaš listu: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_enclaves_and_exclavesI ti bi volio da BiH izgleda kao Lihtenstajn. Puna enklava.
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 18:57 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 12:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
zapovjednik je napisao/la: Ceha je napisao/la: I ti bi volio da BiH izgleda kao Lihtenstajn. Puna enklava. to se ti kao rugaš lichtensteinu ... oni su papci i u banani, a beiha je sila .... bogte... ma neka dodika, nek vam vadi mast.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|