|
|
Stranica: 4/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 20:02 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Ceha je napisao/la: I ti bi volio da BiH izgleda kao Lihtenstajn. Puna enklava. Puno je bolje da izgleda kao Lihenštajn nego kao Libanon, Irak ili u najboljem slučaju Cipar.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1201 of 2558 - 46.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 22:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: I ti bi volio da BiH izgleda kao Lihtenstajn. Puna enklava. Puno je bolje da izgleda kao Lihenštajn nego kao Libanon, Irak ili u najboljem slučaju Cipar. Mislio sam na geografsku kartu... Ovako ne mozemo biti kao Lihtenstajn,sta god radili.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 23:33 |
|
|
Ceha je napisao/la: Tomislav Diablo je napisao/la: Krivi su izbori! Pa ne možeš postići nezavisnost bez entiteta ili autonomije! Treći je bez sumnje težnja Hrvata, ali pitanje su granice istog i težnja nakon toga. Srbi će nakon stvaranja Herceg-Bosne sigurno pokrenuti otcjepljenje, a pitanje je što ćete vi onda - ostati sa Bošnjacima u istoj državi ili se otcjepiti kao srbi. U prvom slučaju ne vidim razlog zašto bi htjeli ostati sa Bošnjacima na pola teritorija BiH kad isto možete i na cijeloj teritoriji ako se zajedno sa Bošnjacima oduprete srbima. A u drugom ćete imati sukob sa Bošnjacima oko enklava u srednjoj Bosni koje ćete morati povezati da bi imali samostalnost, osim ako ne napravite granice entiteta takve da ne uključuju enklave i da umjesto njih uzmete neka muslimanska područja za kompenzaciju i potičete razmjene imovine i naseljavanje Hrvata u te prostore. Pošto pretpostavljam da ne želite ostat sami sa Bošnjacima u BiH, onda je red da počnete crtat karte sa održivijom teritorijalnom raspodjelom, bez nepovezanih neodrživih enklava i mikro koridora do daleke zemlje. Imaš pravo, bolje bi bilo izginuti za muslimanske interese negdje u Foči il Zvorniku. Pa da nam bude ko u Gradačcu nakon rata... Ajd, molim te ne .....  Kakva Foča i Zvornik? Hrvati bi oslobađali do Vrbasa, a Bošnjaci sve ostalo. Nakon što bi Hrvati oslobodili svoj dio, izašli bi iz direktnog sukoba sa srbima, a Bošnjacima bi se pomagalo samo naoružanjem, obučavanjem vojske i humanitarnom pomoći, bez direktnog slanja ljudstva. Naravno da bi se i bez direktnog slanja vojske našlo nešto cvjećarskih dobrovoljaca koji bi ginuli za bošnjačke interese, ali nitko ne bi slao službenu vojsku da gine za bošnjačke interese. Ili možete vjerovat srbima i pustit Bošnjake da se beznadno bez ikakve podrške bore protiv njih. U tom slučaju se ne bi čudio da Hrvatska pomogne Bošnjacima u borbi protiv RS, a da vas nakon što zaustavimo otcjepljenje RS, prisilno priključimo RS, pa da uživate u zajedništvu sa svojom kršćanskom braćom koju toliko volite. Je da je preko 200 000 Hrvata protjerano iz RS i da je ta tvorevina poligon za daljnja ostvarenja velikosrpskih ciljeva prema Hrvatskoj i BiH, ali što ćeš. Braća su braća... Citat: Vi ste jedini intelektualci koji su od jedinih saveznika uspjeli napraviti neprijatelje. Pa onda  Od koga su to Hrvati u Hrvatskoj napravili neprijetelje? Od vaše "kršćanske braće" srba? Jel smo im trebali dati entitet u Hrvatskoj pa da vi ne izgubite svoj u BiH? Današnja etnička slika Hrvatske mi se puno više sviđa, a ni vi u BiH ne bi loše stajali kad bi napravili logične granice sa Muslimanima i oslobodili svoj dio od srba. Otimanje teritorija od federalnih partnera i stvaranje sukoba sa njima nije opcija. Srbi su ti koji drže više nego što im pripada i njima treba naplatiti cijenu. Hrvatima RS zapadno od Vrbasa, Bošnjacima Podrinje. Ostatak RS (koji će ostati nepovezan sa Srbijom) može ostati u funkciji kao sprdnja velikosrpskoj ideologiji "Srbije preko Drine". Bošnjacima nije problem dati Hrvatima Herceg-Bosnu koju će napraviti na svojem teritoriju i onom oslobođenom od srba. Ali ostaviti njih same na 23% teritorija, prisvajati enklave koje će im još više ugroziti teritorij i dogovarati suradnju sa srbima je rješenje koje niti jedan Bošnjak neće prihvatiti. A neće niti većina Hrvata. Znaju u Hrvatskoj dobro tko je prijetnja, a tko ne i koji su dugoročni interesi Hrvatske i cjelokupnog hrvatskog naroda. Ako vi u BiH niste sposobni sagledati širu sliku, van vaše trenutne ugroženosti u Federaciji i vidjeti prave motive podrške srba hrvatskom entitetu (koja je NJIHOV veliki interes i za to im NE trebate vječno biti zahvalni i podržavati RS na 49% BiH sa koje je očišćeno jako puno Hrvata), onda će vaš entitet u BiH kratko trajati, ako se uopće i ostvari...
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 23:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Hoće li to zeleni ? Vidim krenuo te daydreaming.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 19 ožu 2012, 23:54 |
|
|
I ja imam neki osjećaj da je ovaj Tomica zelembać.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 00:03 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 11:27 |
|
|
Bagulin je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: I ti bi volio da BiH izgleda kao Lihtenstajn. Puna enklava. to se ti kao rugaš lichtensteinu ... oni su papci i u banani, a beiha je sila .... bogte... ma neka dodika, nek vam vadi mast. Gle, bih muslimani. Narod bez logike 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 11:30 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Puno je bolje da izgleda kao Lihenštajn nego kao Libanon, Irak ili u najboljem slučaju Cipar. Mislio sam na geografsku kartu... Ovako ne mozemo biti kao Lihtenstajn,sta god radili. Geografska karta je pokazatelj pameti Lichensteinta. Ukoliko 2 osobe iz lijevog sela žele biti u istoj općini s tri osobe iz desnog sela (koje je udaljeno 3 planine preko, i za koje ne postoji direktan put), neka im je. U konačnici to će oni platit, zar ne ? Ova vaša spika u kojoj se drugima govori što da rade, uzima pravo odlučivanja za sebe a druge proglašava kretenima je sve samo ne demokracija na djelu.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 11:36 |
|
|
Vii je napisao/la: I ja imam neki osjećaj da je ovaj Tomica zelembać. Vi niste baš imali puno desničara iz Hrvatske na ovom forumu, jelda?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 11:48 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Ceha je napisao/la: Imaš pravo, bolje bi bilo izginuti za muslimanske interese negdje u Foči il Zvorniku. Pa da nam bude ko u Gradačcu nakon rata... Ajd, molim te ne .....  Kakva Foča i Zvornik? Hrvati bi oslobađali do Vrbasa, a Bošnjaci sve ostalo. Nakon što bi Hrvati oslobodili svoj dio, izašli bi iz direktnog sukoba sa srbima, a Bošnjacima bi se pomagalo samo naoružanjem, obučavanjem vojske i humanitarnom pomoći, bez direktnog slanja ljudstva. Naravno da bi se i bez direktnog slanja vojske našlo nešto cvjećarskih dobrovoljaca koji bi ginuli za bošnjačke interese, ali nitko ne bi slao službenu vojsku da gine za bošnjačke interese. Ili možete vjerovat srbima i pustit Bošnjake da se beznadno bez ikakve podrške bore protiv njih. U tom slučaju se ne bi čudio da Hrvatska pomogne Bošnjacima u borbi protiv RS, a da vas nakon što zaustavimo otcjepljenje RS, prisilno priključimo RS, pa da uživate u zajedništvu sa svojom kršćanskom braćom koju toliko volite. Je da je preko 200 000 Hrvata protjerano iz RS i da je ta tvorevina poligon za daljnja ostvarenja velikosrpskih ciljeva prema Hrvatskoj i BiH, ali što ćeš. Braća su braća... Citat: Vi ste jedini intelektualci koji su od jedinih saveznika uspjeli napraviti neprijatelje. Pa onda  Od koga su to Hrvati u Hrvatskoj napravili neprijetelje? Od vaše "kršćanske braće" srba? Jel smo im trebali dati entitet u Hrvatskoj pa da vi ne izgubite svoj u BiH? Današnja etnička slika Hrvatske mi se puno više sviđa, a ni vi u BiH ne bi loše stajali kad bi napravili logične granice sa Muslimanima i oslobodili svoj dio od srba. Otimanje teritorija od federalnih partnera i stvaranje sukoba sa njima nije opcija. Srbi su ti koji drže više nego što im pripada i njima treba naplatiti cijenu. Hrvatima RS zapadno od Vrbasa, Bošnjacima Podrinje. Ostatak RS (koji će ostati nepovezan sa Srbijom) može ostati u funkciji kao sprdnja velikosrpskoj ideologiji "Srbije preko Drine". Bošnjacima nije problem dati Hrvatima Herceg-Bosnu koju će napraviti na svojem teritoriju i onom oslobođenom od srba. Ali ostaviti njih same na 23% teritorija, prisvajati enklave koje će im još više ugroziti teritorij i dogovarati suradnju sa srbima je rješenje koje niti jedan Bošnjak neće prihvatiti. A neće niti većina Hrvata. Znaju u Hrvatskoj dobro tko je prijetnja, a tko ne i koji su dugoročni interesi Hrvatske i cjelokupnog hrvatskog naroda. Ako vi u BiH niste sposobni sagledati širu sliku, van vaše trenutne ugroženosti u Federaciji i vidjeti prave motive podrške srba hrvatskom entitetu (koja je NJIHOV veliki interes i za to im NE trebate vječno biti zahvalni i podržavati RS na 49% BiH sa koje je očišćeno jako puno Hrvata), onda će vaš entitet u BiH kratko trajati, ako se uopće i ostvari... Hrvati su oslobodili do Vrbasa. U dogovorima oko ratnih operacija HV i HVO je trebao ići preko Petrovca na Sanski Most i poslije na Prijedor (vjerojatno i na Dubicu). To je bio pravac kojeg je zagovarao i Holbrooke (pročitaj memoare). Pa su muslimani ubacili svoje vojnike u Petrovac (koji je ostao prazan dok su Srbi bježali). Tako da ova priča s Vrbasom je davno prošla. Sami ste si krivi što Prijedor nije u fBiH. Nadalje, sve ostalo ? Ti to predviđaš muslimanske zastave u Brodu, Derventi, Modriči, Ljubinju? S čim bi to muslimanska internacionala oslobađala? Talibani više nisu in, to valjda znaš? Hrvatska je inače stvorila dobar dio kasnije "ABiH". Koliko god to glupo zvučalo. Pročitaj starješinine knjige. Hrvatska naoruža i obuči brigadu, pošalje ju u BiH, a ova nakon toga krene palit hrvatska sela.... Da, toga nam zbilja još fali. Inače, više je Hrvata protjerano s područja pod vlašću ABiH nego pod rs. Koliko imaš godina, Tomica? Jer ove priče koje pričaš nisu ni za malu djecu. Inače, ja sam iz RH. Nemam nikakve veze s BiH. Samo idiotski mi je gledati da se ljudima koji su istog naroda kao i ja krše sva moguća ljudska prava. I to na nekakav muslimanski račun. Dobro je jedan forumaš napisao, rat Hrvata i Srba nije bio izetbegovićev rat. Njegov rat je počeo tek kasnije, nakon što su Hrvati obranili što se moglo. Njegov rat (a i svih muslimana) je bio onaj protiv Hrvata. RH je oslobodila što se moglo. Deblokirala Sarajevo. Što su muslimani napravili? Ti pozivaš napuštanje srednje bosne? Na napuštanje enklava koje su se teškom mukom odbranile? Ti bi da one dožive sudbinu onih sela i gradića koje su zauzeli muslići ? Ti nisi normalan. To su hrvatski prostori. Jedini razlog zašto su sada enklave je zato što se bilo predobro s muslićima. Da se od početka postavilo kako treba imao bi sada hrvatsku granicu na rijeci Bosni, a vjerojatno i preko nje. Srbi u federaciji nisu faktor. Muslimani jesu. I oni rade s*anja. Oni ne poštivaju ništa. Ako hoćeš, nama puca neka stvar što će biti između njih i Srba. Neka se maknu iz naše srednje bosne (koja je puna njihovih talibana sada) i sjeverne hercegovine, te još nekih enklava, a što će napraviti sa Srbima, njihov problem. Ionako će u ovdje svi izginuti od gladi (nekad dobre gradiće su u kasabe pretvorili). Neka idu oslobađat Srebrenicu i Podrinje, to su nekako u zadnjem ratu zaboravili napraviti. Djela, a ne riječi. Želite biti shvaćeni ozbiljno? Hrvatska (i Hrvati) je (su) dala(i) svoje. Preplatila. Muslimani u BiH joj ni hvala nisu rekli. Dajte prestanite mlatit praznu slamu.
|
|
Vrh |
|
 |
Prigorac
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 11:54 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Vii je napisao/la: I ja imam neki osjećaj da je ovaj Tomica zelembać. Vi niste baš imali puno desničara iz Hrvatske na ovom forumu, jelda? Ne ovdje dolaze večinom inteligentni iz RH. Spasi nas Bože ovakvog domoljublja i ovakvih desničara. By konzervativac. Ne petljaj se našima u HB jer oni znaju bolje kaj im valja, dfoma si cvječari ak ti valja.
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 12:13 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Tomislav Diablo je napisao/la: Vi niste baš imali puno desničara iz Hrvatske na ovom forumu, jelda? Ne ovdje dolaze večinom inteligentni iz RH. Spasi nas Bože ovakvog domoljublja i ovakvih desničara. By konzervativac. Ne petljaj se našima u HB jer oni znaju bolje kaj im valja, dfoma si cvječari ak ti valja. Upravo tako. Lik mi se doima ili kao neki klinac, ili kao muslimanski provokator.
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 12:18 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
zapovjednik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Puno je bolje da izgleda kao Lihenštajn nego kao Libanon, Irak ili u najboljem slučaju Cipar.
Mislio sam na geografsku kartu... Ovako ne mozemo biti kao Lihtenstajn,sta god radili. kurac si ti mislio, da jesi ne bi gluposti lupetao.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 12:45 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Vii je napisao/la: I ja imam neki osjećaj da je ovaj Tomica zelembać. Vi niste baš imali puno desničara iz Hrvatske na ovom forumu, jelda? Uh, jesmo. Kad krenu konkretne rasprave, ili pošize ili pobjegnu. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 14:33 |
|
|
Ceha je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Mislio sam na geografsku kartu... Ovako ne mozemo biti kao Lihtenstajn,sta god radili. Geografska karta je pokazatelj pameti Lichensteinta. Ukoliko 2 osobe iz lijevog sela žele biti u istoj općini s tri osobe iz desnog sela (koje je udaljeno 3 planine preko, i za koje ne postoji direktan put), neka im je. U konačnici to će oni platit, zar ne ? Ova vaša spika u kojoj se drugima govori što da rade, uzima pravo odlučivanja za sebe a druge proglašava kretenima je sve samo ne demokracija na djelu. Ceha,mojen suplje. Sad ces reci da je Lihtenstajn razvijen zbog ovih enklava i da mi isto trebamo zaokruzivati selo po selo.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 15:10 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Ceha je napisao/la: Geografska karta je pokazatelj pameti Lichensteinta. Ukoliko 2 osobe iz lijevog sela žele biti u istoj općini s tri osobe iz desnog sela (koje je udaljeno 3 planine preko, i za koje ne postoji direktan put), neka im je. U konačnici to će oni platit, zar ne ? Ova vaša spika u kojoj se drugima govori što da rade, uzima pravo odlučivanja za sebe a druge proglašava kretenima je sve samo ne demokracija na djelu. Ceha,mojen suplje. Sad ces reci da je Lihtenstajn razvijen zbog ovih enklava i da mi isto trebamo zaokruzivati selo po selo. Točno, upravo tako, Lihenštajn je razvijen zbog enklava, točnije rečeno zbog poštivanja ljudskih prava. U stvari nisu enklave bitne kao takve, nego je bitno da nitko nikom ništa ne nameće. Konkretno u BiH, puno vremena i energije se gubi na to tko koga i gdje ugrožava. Može se reći da se samo time bavimo. Možeš ti reći da je to glupa priča, mogu se ja i složit, ali ta priča se svejedno priča već 20 godina, i dok god se priča o tome, ne može se pričati o korupciji, nepotizmu, ekonomiji itd. Ne može doći na red.
1201 of 2558 - 46.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 15:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Ceha,mojen suplje. Sad ces reci da je Lihtenstajn razvijen zbog ovih enklava i da mi isto trebamo zaokruzivati selo po selo. Točno, upravo tako, Lihenštajn je razvijen zbog enklava, točnije rečeno zbog poštivanja ljudskih prava. U stvari nisu enklave bitne kao takve, nego je bitno da nitko nikom ništa ne nameće. Konkretno u BiH, puno vremena i energije se gubi na to tko koga i gdje ugrožava. Može se reći da se samo time bavimo. Možeš ti reći da je to glupa priča, mogu se ja i složit, ali ta priča se svejedno priča već 20 godina, i dok god se priča o tome, ne može se pričati o korupciji, nepotizmu, ekonomiji itd. Ne može doći na red. U Liechtensteinu ne *ebu ljude u mozak za takve gluposti. Ljudi su oni koji su bitni. Ako ljudi nešto žele i voljni su to platiti, onda im to treba i omogućiti. Demokracija na djelu. To je stvar koja čini Liechtenstein velikim, a BiH malom. Evo jedan dobar primjer. Na područja pod nadzorm HVO-a se vratila većina prijetnih stanovnika, odnosno sve manjine. Koliko se "manjinaca" vratilo na područja pod nadzorom "ABiH" (VRS nećemo upletati u ovu priču). Gdje je u konačnici ljepše živjeti? Ili je za zapovjednika ideal Saray(evo), odnosno bogaćenje na tuđi račun? Btw, jednom prošao kroz Liechtenstein. Sasvim ljepa državica.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 18:02 |
|
|
Nemogu vjerovat da ozbiljno usporedujete Lichtenstein i BiH ??? Lichtenstein ima 78% Katolika, 90% su Krscani 2% bez vjere 3% muslimani i 5% nije htjelo da se izjasni. U Bosni se o tim podatcima samo moze nagadat, sto dovoljno kaze o toj drzavi eto nagada se da to otprilike izgleda vako: 45% Muslimani 36% Pravoslavni 16% Katolici 2,5% bez religije i 0.5% ostali.
Mislim da je to NAJBITNI faktor u ovoj prici a ostale stvari da ne sporedimo!
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 19:31 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Nemogu vjerovat da ozbiljno usporedujete Lichtenstein i BiH ??? Lichtenstein ima 78% Katolika, 90% su Krscani 2% bez vjere 3% muslimani i 5% nije htjelo da se izjasni. U Bosni se o tim podatcima samo moze nagadat, sto dovoljno kaze o toj drzavi eto nagada se da to otprilike izgleda vako: 45% Muslimani 36% Pravoslavni 16% Katolici 2,5% bez religije i 0.5% ostali.
Mislim da je to NAJBITNI faktor u ovoj prici a ostale stvari da ne sporedimo! Vuče, što se nas tiče, mogu oni biti i Siouxi, samo neka nas ostave na miru.
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 20 ožu 2012, 23:16 |
|
|
Siouxi su ok sumnjam da snjima ima iko problema ali vaki ko zapovjednik, koji propagira onu organizaciju "boka Harem" sa takvim ljudima nema niko mira!
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 21 ožu 2012, 01:27 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Vii je napisao/la: I ja imam neki osjećaj da je ovaj Tomica zelembać. Vi niste baš imali puno desničara iz Hrvatske na ovom forumu, jelda? Tomice, dušo, po mome osobnome mišljenju, pravi Hrvat, Srbin, Englez, Tunguz...., zalaže se isključivo samo i za prava svoga naroda. Stoga, kakav si ti desničar?
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 21 ožu 2012, 03:34 |
|
|
Ceha je napisao/la: Hrvati su oslobodili do Vrbasa. U dogovorima oko ratnih operacija HV i HVO je trebao ići preko Petrovca na Sanski Most i poslije na Prijedor (vjerojatno i na Dubicu). To je bio pravac kojeg je zagovarao i Holbrooke (pročitaj memoare). Pa su muslimani ubacili svoje vojnike u Petrovac (koji je ostao prazan dok su Srbi bježali). Tako da ova priča s Vrbasom je davno prošla. Sami ste si krivi što Prijedor nije u fBiH. Možda su to shvatili kao da Hrvati i Muslimani iz krajine zsjedno oslobađaju do Vrbasa, a vi ostalo. Koji je bio plan onda za Krajišnike ako su Hrvati trebali sami osloboditi sve do Vrbasa? A inače Petrovac možemo odmah uzeti u svoj entitet, pošto im mi ostavljamo sve enklave zapadno od Vrbasa. Možda bi nam dali i Ključ, ali za Sanski Most teško. I onda možemo nastaviti gdje smo stali, a nakon oslobođenja RS do Vrbasa, pokrenuti naseljavanje Hrvata iz enklava u muslimanskom dijelu u naša oslobođena područja. Citat: Nadalje, sve ostalo ? Ti to predviđaš muslimanske zastave u Brodu, Derventi, Modriči, Ljubinju? S čim bi to muslimanska internacionala oslobađala? Talibani više nisu in, to valjda znaš? Bolje muslimanske nego srpske. Muslimani sigurno nemaju nikakvih pretenzija preko Save, a ako riješimo granicu na Vrbasu, neće ići ni preko toga (nemaju niti etnikum za popuniti taj prostor, niti vojnu silu za takav pohod). Ako Hrvati pripoje RS zapadno od Vrbasa Hereg-Bosni i tamo nasele Hrvate, neće nam ostati dovoljno Hrvata za ikakva daljnja proširenja. Tako da širenje na prostore zapadno od Vrbasa, pa čak i Posavina neće biti moguća. Uostalm tko se ima vratiti tamo? Ljudi koji su protjerani imaju nove domove, njihova djeca sada imaju svoju rodnu grudu koju će braniti životom. Isto vrijedi i za sve Hrvate koji će se naseliti u oslobođeni prostor RS zapadno od Vrbasa. Citat: Hrvatska je inače stvorila dobar dio kasnije "ABiH". Koliko god to glupo zvučalo. Pročitaj starješinine knjige. Hrvatska naoruža i obuči brigadu, pošalje ju u BiH, a ova nakon toga krene palit hrvatska sela.... Da, toga nam zbilja još fali. Inače, više je Hrvata protjerano s područja pod vlašću ABiH nego pod rs. Ako bi se postavila granica preko koje Hrvati neće ići na štetu Muslimana, neće biti potrebe za slanjem vojske "preko" u područja u kojima ionako neće biti njihovog naroda. Upravo stvaranjem enklava i ugrožavanjem njihove srednje Bosne se stvara povod za rat i sukob i slanje vojske da se ta područja zauzmu i da se osigura siguran etnički prostor za Muslimane. Srednju Bosnu su Muslimani dobili u ratu, a mi izgubili i to treba prihvatiti i okrenuti se realnijim opcijama koje nisu štetne po Hrvatski narod kao što je suradnja sa srbima protiv Muslimana i jačanje velikosrpskih planova. Srednja Bosna je u ratu bila prevelik zalogaj za Hrvate i to se trebalo napustit odmah od početka i predati Muslimanima. Da je tako napravljeno, možda sukoba ne bi ni bilo, a Hrvati bi imali stolni grad u zapadnoj Banskoj Luci, a ne zapadnom Mostaru. Citat: Inače, ja sam iz RH. Nemam nikakve veze s BiH. Samo idiotski mi je gledati da se ljudima koji su istog naroda kao i ja krše sva moguća ljudska prava. I to na nekakav muslimanski račun. Dobro je jedan forumaš napisao, rat Hrvata i Srba nije bio izetbegovićev rat. Njegov rat je počeo tek kasnije, nakon što su Hrvati obranili što se moglo. Njegov rat (a i svih muslimana) je bio onaj protiv Hrvata. RH je oslobodila što se moglo. Deblokirala Sarajevo. Što su muslimani napravili? Hrvati nisu uopće trebali davati teritorij Muslimanima, a Herceg-Bosna se trebala obnoviti istog trena kad se spoznalo da od konfederacije sa RH nama ništa. Bilo je raznih kriza nakon rata koje su Hrvati mogli iskoristiti za ustanak kojim bi vratili Herceg-Bosnu i oružjem ako treba. AKo su već obranii cijelu BiH, kako se ne bi mogli izboriti za svoj entitet u njoj? Zato ja ne želim ostanak u federaciji i cjelovitu BiH, već hrvatski entitet koji će Hrvati moći održati i otcjepiti iz BiH ako za to bude potrebe. Citat: Ti pozivaš napuštanje srednje bosne? Na napuštanje enklava koje su se teškom mukom odbranile? Ti bi da one dožive sudbinu onih sela i gradića koje su zauzeli muslići ? Ti nisi normalan. To su hrvatski prostori. Jedini razlog zašto su sada enklave je zato što se bilo predobro s muslićima. Da se od početka postavilo kako treba imao bi sada hrvatsku granicu na rijeci Bosni, a vjerojatno i preko nje. Kako ćeš povezati te prostore sa ostatkom u slučaju raspada države? U tim enklavama ne čine Hrvati 100% stanovnika, već su dobro izmješani sa Muslimanima. Misliš da će oni prihvatiti da im to završi u Herceg-Bosni? To će samo izazvati sukob sa Muslimanima, a kad Muslimani zauzmu te enklave, posljedice po Hrvate će biti katastrofalne. Bolje da se ljudi mirno presele kao ljudi (a ljudi se sele i iz puno glupljih razloga od političkog i drugog nasilja), uz dobru naknadu u sigurne prostore gdje će moći živjeti kao ostali Hrvati i gdje će se moći posvetiti normalnom životu, a ne problemima marginalizacije od ostalih naroda. I kakva granica na Bosni. Nije napravljena ni na Vrbasu, a gdje bi ti do Bosne išao? Mi nemamo etnikum kojim bi naselili BiH do Bosne. Hrvati iz srednje Bosne su etnikum za naseljavanje oslobođenog dijela RS. Bez njih, čak da se i oslobodi RS, nemamo sa čim to zadržati. Sami povratnici su nedovoljni za ikakvo održavanje tih prostora. Dakle imamo dvije opcije: Jedna je zadržavanje enklava u srednjoj Bosni i sukob sa Muslimanima koji će (bez podrške srba) dovesti do teškog poraza Hrvata, protjerivanje iz srednje Bosne, a vjerojatno i iz mnogih drugih dijelova BiH uz sve popratne zločine ili (uz podršku srba) dovesti do potpunog uništavanja Muslimana i širenje Srbije na prostor RS i velikog dijela teritorija koji drža Muslimani, što uz gubitak Muslimana kao saveznika protiv velikosrpskih planova, znači vrlo moguće ostvarenje tih planova, širenje Srbije na cijelu BiH i dijelove Hrvatske, protjerivanje Hrvata i tko zna što već. Druga je stvaranje održive granice sa Muslimanima, oslobađanje našeg dijela RS (što bi zadalo jako težak udarac srbima jer je to njihovo glavno uporište) i posredna podrška Muslimanima (kako Srbija srbima, tako mi Muslimanima) i vrlo vjerojatno njihovo oslobođenje barem ovog zapadnog dijela RS, a možda i dijelova Podrinja. Što god bilo sa srbima i Muslimanima, mi bi zadržali svoj dio, imali čvrstu prirodnu povijesno utemeljenu granicu, a Muslimani bi držali srbe od ostvarenja velikosrpskih pretenzija na naše prostore. Cilj je sa Muslimanima se riješiti srba. Jer mi možemo bez problema držati Muslimane od bilo kakvih pohoda na naš teritorij. A srbe ne možemo bez pomoći Muslimana. Koliko god to bilo teško prihvatiti, mi njih trebamo kako bi se oduprli velikosrpskim pretenzijama ili bar usmjerili te pretenzije na njih, dalje od nas. A trebaju i oni nas za opstanak. I to treba održavati, jer ako srbi ostvare svoj plan i uspiju pridobit Hrvate protiv Muslimana, možemo slobodno počet učit srpski ili se svi selit u Zagorje i Međimurje (ako nam srbeki i to ostave). Citat: Srbi u federaciji nisu faktor. Muslimani jesu. I oni rade s*anja. Oni ne poštivaju ništa. Ako hoćeš, nama puca neka stvar što će biti između njih i Srba. Neka se maknu iz naše srednje bosne (koja je puna njihovih talibana sada) i sjeverne hercegovine, te još nekih enklava, a što će napraviti sa Srbima, njihov problem. Ionako će u ovdje svi izginuti od gladi (nekad dobre gradiće su u kasabe pretvorili). Neka idu oslobađat Srebrenicu i Podrinje, to su nekako u zadnjem ratu zaboravili napraviti. Djela, a ne riječi. Želite biti shvaćeni ozbiljno? Hrvatska (i Hrvati) je (su) dala(i) svoje. Preplatila. Muslimani u BiH joj ni hvala nisu rekli. Dajte prestanite mlatit praznu slamu. Srbi su faktor u državi i u regionu. Federacija je nebitna ako se ide na stvaranje hrvatskog entiteta. A nakon što se on stvori, postaju bitan faktor. I nije naša srednja Bosna. To je sada njihovo, kao što je naš Stolac i Drvar, Glamoč, Grahovo. A vi bi trebali shvatiti ozbiljno prijetnju od srba i velikosrpske ideologije koja je duboko ukorijenjena u velikoj većini srba. I grdno se varate ako mislite da je to ostalo na samo par budala. Dovoljno je pogledati izjavu Tadića o srpskom Dubrovniku, a on je jedan od umjerenijih srba. Muslimani su bezopasni za nas kad malo šire pogledamo slučaj.
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 21 ožu 2012, 04:48 |
|
|
Lepo si to isplanirao turcine, gurnuti 400 000 hrvata da ratuju sa 800 000 srba u zapadnoj srpskoj i da osvajaju etnicki homogenu teritoriju? Jedini rezultat bi bio da bosnjaci dodju do neuma i preuzmu celu hercegovinu. Nemoj da postujes nebuloze.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 21 ožu 2012, 07:24 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Srednju Bosnu su Muslimani dobili u ratu, a mi izgubili i to treba prihvatiti i okrenuti se realnijim opcijama koje nisu štetne po Hrvatski narod kao što je suradnja sa srbima protiv Muslimana i jačanje velikosrpskih planova. Srednja Bosna je u ratu bila prevelik zalogaj za Hrvate i to se trebalo napustit odmah od početka i predati Muslimanima. Tomislav Diablo je napisao/la: Kako ćeš povezati te prostore sa ostatkom u slučaju raspada države? U tim enklavama ne čine Hrvati 100% stanovnika, već su dobro izmješani sa Muslimanima. Misliš da će oni prihvatiti da im to završi u Herceg-Bosni? To će samo izazvati sukob sa Muslimanima, a kad Muslimani zauzmu te enklave, posljedice po Hrvate će biti katastrofalne. Bolje da se ljudi mirno presele kao ljudi (a ljudi se sele i iz puno glupljih razloga od političkog i drugog nasilja), uz dobru naknadu u sigurne prostore gdje će moći živjeti kao ostali Hrvati i gdje će se moći posvetiti normalnom životu, a ne problemima marginalizacije od ostalih naroda.
I kakva granica na Bosni. Nije napravljena ni na Vrbasu, a gdje bi ti do Bosne išao? Mi nemamo etnikum kojim bi naselili BiH do Bosne. Hrvati iz srednje Bosne su etnikum za naseljavanje oslobođenog dijela RS. Znači, srednju Bosnu da zaboravimo? Nju su Bošnjaci dobili u ratu i zbog toga su poželjni saveznici. Da ih ne bi opet ljutili predat ćemo im i ono što smo uspjeli obraniti, i ratovati za njih protiv Srba. Da ih dodatno usrećimo iselit ćemo organizirano iz srednje Bosne. I ti si ono reče hrvatski desničar, jel Rvatino? 
1201 of 2558 - 46.95%
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Da li Hrvati u BiH teže ka većoj autonomiji ili nezavisnosti? Postano: 21 ožu 2012, 08:23 |
|
|
Ma vidis ti Rvatine - tekbiiiir LOL
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 546 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|