|
|
Stranica: 118/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 15:03 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Aga, ostav' se lupanja, ne priliči ti. Ko tako krene završi ko milogorci. Možda je to cilj, ko zna...  Ma zekim se, gospodine Brigada. To ja zbog gospodina Junuza jer znam da baca drkicu na naša neslaganja pa ko biva da mu malo ulepšam dan u iščekivanju ukinuća ili transformacije manjeg entiteta Mada, ima tu i zrno istine, da se razmemo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 15:08 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ma zekim se, gospodine Brigada. To ja zbog gospodina Junuza jer znam da baca drkicu na naša neslaganja pa ko biva da mu malo ulepšam dan u iščekivanju ukinuća ili transformacije manjeg entiteta Mada, ima tu i zrno istine, da se razmemo. Al' samo zrno. Junuze, žalim slučaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 15:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39202 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Ma zekim se, gospodine Brigada. To ja zbog gospodina Junuza jer znam da baca drkicu na naša neslaganja pa ko biva da mu malo ulepšam dan u iščekivanju ukinuća ili transformacije manjeg entiteta Mada, ima tu i zrno istine, da se razmemo. Al' samo zrno. Junuze, žalim slučaj. Ma nema veze, samo vi nastavite uživat u zajedničkoj državi, pa bila ona unitarna, konfederalna ili federalna Srbija. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 15:17 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Al' samo zrno. Junuze, žalim slučaj. Vjerovatno je razlog mnogo veća sredina i polje djelovanja pa ako neko ima nešto govnarsko u sebi, onda mu je u većoj sredini daleko lakše naići na govno slično sebi pa s njim u talu napraviti stranku ili NVO udrugu, mada tu ima i onog da takve stvari kod nas daleko teže prolaze jer smo i kao sredina, mnogo netolarantniji prema takvoj vrsti govnarskog djelovanja što možete potvrditi i kroz naš odnosom prema takvima u Srbiji jer su ovde takvi nedobrodošli a ni oni nemaju neku izraženu želju da nas posjećuju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 16:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Srbi koji žive van granica Srbije, tako i oni iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, trebaju navijati za svoju zemlju, rekao je Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije u razgovoru za agenciju Anadolija (AA).
Pojasnio je je šta podrazumijeva pod pojmom „za svoju zemlju“.„Njihova podrška posebno nam je draga u svim utakmicama“, kazao je Mihajlović za AA.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 19:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Citat: Srbi koji žive van granica Srbije, tako i oni iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, trebaju navijati za svoju zemlju, rekao je Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije u razgovoru za agenciju Anadolija (AA).
Pojasnio je je šta podrazumijeva pod pojmom „za svoju zemlju“.„Njihova podrška posebno nam je draga u svim utakmicama“, kazao je Mihajlović za AA. Ne može njima više niko pomoći. Reprezentaciju Srbije je sjebao totalno, koja će ako Bog da gledati BiH i Hrvatsku preko TV-a kad budu igrali SP.  Što se tiče Srba, neka navijaju za koga žele, ima i onih koji vole BiH i dolaze na utakmice i nije ih tako minoran broj kao što se to želi prikazati. Ima i onih koji vole i Srbiju, ali rado podržavaju i BiH, što je u razumljivo u neku ruku. Isto vrijedi i za Hrvate. Da ne idemo dalje od teme, da pitam ima li kakvih novih investicija u PC-u? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 20:38 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
Sjebao je on srpski fudbal,ali ni prvi ni poslednji... Svaki dobar selektor bi sa igračima koje Srbija ima laganini se plasirao na SP... Međutim kontroverzni idiot kakav je Siniša uspio je i od Makedonije izgubiti.
Što se navijanja tiče sto puta ispričana priča.. Kada navijači bih prestanu pjevati Ubi Srbina i Gazi Četnike, nositi zastave Armije i skandirati Srbe na vrbe,možda nekome i postane draga reprezentacija...
Što se investicija tiče, sačekaj malo, tek će da ih bude, Bilećanka se pokrenula,Stanari takođe, Birač profunkcionisao, istočni dio tek očekuju investitori,a u Semberiji vrata otvorena svima, sajam u NS će itekako poslužiti da se naprave dogovori, malo li je reći da će Srbija povećati uvoz u BIH....
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 22:39 |
|
|
chat nick je napisao/la: Kaži mi molim te kako te to blokira Sayuri? To je naša privatna stvar. Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Inače, srpski mazohizam mi je nevjerovatan, ovaj sere po Srbima, vi pričate s njim, ona priča da Srbe treba bacat u Savu i Drinu vi pričate s njom... mene Sayuri blokira kad vidi da mi je potpis na ćirilici. Matere mi, Sayuri je ispala karakter i po za pojedince. Po toj logici nam ne bi ostalo baš puno ljudi za diskusiju, dobar deo je zainteresovan za bacanje u Savu i Drinu. Baš naprotiv, mislim da je većina na ovom forumu poprilično normalna, a među Hrvatima čak i oni koji su za "bacanje" ne govore nešto takvo otvoreno. Ali postoje jednostavno degenerici s kojima se ne raspravlja. Kad ti neko prijeti bacanjem u Drinu, ne raspredaš s njim deset postova. Agathonikos je napisao/la: Au miša mu njegovog, gospodine Metemma. A vi ste kao karakter pa čim neko uvrijedi Srbe, vi se povučete iz rasprave da ih slučajno ne bi omeli u tome? Evo ja ću i dalje biti nekarakter pa čim ona uvrijedi Srbe, ja ću uvrijediti Bošnjake a čim pomene Savu i Drinu, ja ću pomenuti đenosajd, kako ovaj tako i onaj iz 2. rata. A vi kulirajte i budite karakter i dalje, gospodine Metemma  Nego, đe nam je skunkić, da se nije noćas zaglavio u kontejneru pa ga ovi jutros istresoše na deponiju pa sad baulja na putu do kuće  Jednostavno postoje govna koja treba ignorisati i čije bljuvotine su takvo sranje da ga ne treba komentarisati. Upuštanje u priču sa takvima im samo daje legitimitet, njihovom pisaniju i njihovom postojanju. Postoje stvari o kojima se ne raspravlja, postoje stvari posle kojih se ne raspravlja, postoji govno, a u govno se ne dira, ako ne možeš jednom lopatom, da ga skloniš, onda ga ne barćeš stalno.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 22:42 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ne dolazi u obzir nikakva federacija...
Možete da uđete u sastav Srbije kao hercegovački, podrinjski i krajiški okrug.
Ili u najgorem slučaju kao autonomna pokrajina sa ovlašćenjima kao AP Vojvodina.
Ako vam to ne odgovara, onda se lepo jebite i budite nezavisni, ali federaciju nećemo da pravimo. Braća Crnogorci su nam ogadili taj koncept za sva vremena... To si ti, kao Srbija lično, odlučio, pa saopštavaš nama, kao Bosancima i Hercegovcima? I riješeno, nema priče, nema diskusije? A i lijepo veli gospodin volvoks za ovog zeca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 22:46 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Citat: Srbi koji žive van granica Srbije, tako i oni iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, trebaju navijati za svoju zemlju, rekao je Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije u razgovoru za agenciju Anadolija (AA).
Pojasnio je je šta podrazumijeva pod pojmom „za svoju zemlju“.„Njihova podrška posebno nam je draga u svim utakmicama“, kazao je Mihajlović za AA. Mihajlović prvo nek vaspita djecu da budu pravoslavci. Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa ono jes' g.Aga, kad ste ove vaše NVO-ovce uspešno izvezli kod nas. Sve neka ekipa Sarajevo-Tuzla-Mostar-Banja Luka. Čak i sveuvaženi Čedomir Jovanović ima korene tamo oko Kozare, a žena mu je Hercegovka. Može bit' da grešim. Mislim, stvarno...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 22:58 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jednostavno postoje govna koja treba ignorisati i čije bljuvotine su takvo sranje da ga ne treba komentarisati. Upuštanje u priču sa takvima im samo daje legitimitet, njihovom pisaniju i njihovom postojanju. Postoje stvari o kojima se ne raspravlja, postoje stvari posle kojih se ne raspravlja, postoji govno, a u govno se ne dira, ako ne možeš jednom lopatom, da ga skloniš, onda ga ne barćeš stalno. Da sad ne personalizujemo stvar i ne svodimo je na jedinku, svrha govneta i jeste da smrdi a najjače smrdi kad se dirne u njega tako da i sa govnima treba imati nekakvu komunikaciju jer ako ne komunicirate, ne znate koliko smrdi, gospodine Metemma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:01 |
|
|
storaB je napisao/la: Sjebao je on srpski fudbal,ali ni prvi ni poslednji... Svaki dobar selektor bi sa igračima koje Srbija ima laganini se plasirao na SP... Međutim kontroverzni idiot kakav je Siniša uspio je i od Makedonije izgubiti.
Što se navijanja tiče sto puta ispričana priča.. Kada navijači bih prestanu pjevati Ubi Srbina i Gazi Četnike, nositi zastave Armije i skandirati Srbe na vrbe,možda nekome i postane draga reprezentacija...
Što se investicija tiče, sačekaj malo, tek će da ih bude, Bilećanka se pokrenula,Stanari takođe, Birač profunkcionisao, istočni dio tek očekuju investitori,a u Semberiji vrata otvorena svima, sajam u NS će itekako poslužiti da se naprave dogovori, malo li je reći da će Srbija povećati uvoz u BIH.... Nije moje da ja Mihajlovicu ista predlazem ali mislim jednostavno da bi se morao vise baviti nogometom a manje nacionalnim politikanstvom. Samo, nije mu lako, zivi gdje zivi i tu sredina, a tako je to na Zapadnom Balkanu jos od ovih zadnjih ratova, zahtijeva svoj tribut - pogotovo od djece iz mjesovitih brakova. Potrebno je mnogo svijesti i pameti, obrazovanja, sto Mihajlovic - iako odlican nogometas, i ne moze bas imati, pa da se covjek uzdigne iznad primitivizma koji ga okruzuje i koji ga tjera na to da donese jednu takvu vrstu odluke. Cesto su mjesanci, kada se jednom odluce za neku stranu, najradikalniji jer i najiskompleksiraniji. Opet, tako ne mora biti - znam iz iskustva jer jedna meni veoma bliska i draga osoba ne pati od te bolesti iako joj je roditeljska konstelacija autenticna s Mihajlovicevom - ali je obicno potrebno i adekvatno okruzenje, tj. potrebno je i fizicki napustiti nacionalni tor.
_________________ jebem li te vojni referente shto me cherash dalje od dervente...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:01 |
|
|
|
Pa dobro gospodine Agatonikos, nastavite dok se ne uvjerite da govno smrdi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:06 |
|
|
Metemma je napisao/la: Pa dobro gospodine Agatonikos, nastavite dok se ne uvjerite da govno smrdi. hehe Neka govna su obložena folijom i tu foliju morate raspakovati da bi se uvjerili da se radi o govnetu jer ako nemate taj vid komunikacije, nećete ni znati da se radi o govnetu, gospodine Metemma. Uostalom, kako biste vi znali da se radi o govnetu a da prethodno nije bilo komunikacije s njim?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:08 |
|
|
djiha-djiha je napisao/la: storaB je napisao/la: Sjebao je on srpski fudbal,ali ni prvi ni poslednji... Svaki dobar selektor bi sa igračima koje Srbija ima laganini se plasirao na SP... Međutim kontroverzni idiot kakav je Siniša uspio je i od Makedonije izgubiti.
Što se investicija tiče, sačekaj malo, tek će da ih bude, Bilećanka se pokrenula,Stanari takođe, Birač profunkcionisao, istočni dio tek očekuju investitori,a u Semberiji vrata otvorena svima, sajam u NS će itekako poslužiti da se naprave dogovori, malo li je reći da će Srbija povećati uvoz u BIH.... Nije moje da ja Mihajlovicu ista predlazem ali mislim jednostavno da bi se morao vise baviti nogometom a manje nacionalnim politikanstvom. Samo, nije mu lako, zivi gdje zivi i tu sredina, a tako je to na Zapadnom Balkanu jos od ovih zadnjih ratova, zahtijeva svoj tribut - pogotovo od djece iz mjesovitih brakova. Potrebno je mnogo svijesti i pameti, obrazovanja, sto Mihajlovic - iako odlican nogometas, i ne moze bas imati, pa da se covjek uzdigne iznad primitivizma koji ga okruzuje i koji ga tjera na to da donese jednu takvu vrstu odluke. Cesto su mjesanci, kada se jednom odluce za neku stranu, najradikalniji jer i najiskompleksiraniji. Opet, tako ne mora biti - znam iz iskustva jer jedna meni veoma bliska i draga osoba ne pati od te bolesti iako joj je roditeljska konstelacija autenticna s Mihajlovicevom - ali je obicno potrebno i adekvatno okruzenje, tj. potrebno je i fizicki napustiti nacionalni tor. pa i ja se slažem da su janjičari bili najbolji borci,kako Osmanlija,tako i u svjetskim ratovima,a potom i u ovom poslednjem... Ne znam šta je u njihovim glavama ( ništa protiv djece iz mješanih brakova,ali šta ti je otac to si i ti, ukoliko naravno nije došlo do razvoda)... Što se ostalog tiče, svi selektori (osim stranaca) imaju izražen taj nacionalni element. Neko ga samo više naglašava,a neko manje... u pet deka... Ja mu zamjeram isključivo taktiku,rezultate i jadnost koju je donio....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:11 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Metemma je napisao/la: Pa dobro gospodine Agatonikos, nastavite dok se ne uvjerite da govno smrdi. hehe Neka govna su obložena folijom i tu foliju morate raspakovati da bi se uvjerili da se radi o govnetu jer ako nemate taj vid komunikacije, nećete ni znati da se radi o govnetu, gospodine Metemma. Uostalom, kako biste vi znali da se radi o govnetu a da prethodno nije bilo komunikacije s njim? Neka jesu neraspakovana, ova o kojima govorim definitivno nisu. Ja samo kažem da kad se raspakuju - nema više potrebe da se diraju. Tu i tamo spomenuti mater, sestru, prodavanje šupka za skank, tugu jer ga Kačavenda nije htio, ali ozbiljno diskutovati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:15 |
|
|
A ja sam celo vreme mislio da mislite o nekom drugom a ne našem gospodinu Jou koji iako je opičen, uopšte nije loš dečko tako da ga i ne uzimam za ozbiljno. Tu i tamo se sporečkamo ali u suštini, sve pet 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:17 |
|
|
|
Bosanski lobi je trenutno na čistom duhovnom putu , njeni istaknuti podmladak u vidu dva iskušenika Agatona i Metemma trenutno osećaju bizantskog svetog duha u akciji kako ih prožima.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:17 |
|
|
|
More bit da sam pogrešno ocijenio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:18 |
|
|
joe enter je napisao/la: Bosanski lobi je trenutno na čistom duhovnom putu , njeni istaknuti podmladak u vidu dva iskušenika Agatona i Metemma trenutno osećaju bizantskog svetog duha u akciji kako ih prožima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 21 svi 2013, 23:51 |
|
|
storaB je napisao/la: djiha-djiha je napisao/la: Nije moje da ja Mihajlovicu ista predlazem ali mislim jednostavno da bi se morao vise baviti nogometom a manje nacionalnim politikanstvom. Samo, nije mu lako, zivi gdje zivi i tu sredina, a tako je to na Zapadnom Balkanu jos od ovih zadnjih ratova, zahtijeva svoj tribut - pogotovo od djece iz mjesovitih brakova. Potrebno je mnogo svijesti i pameti, obrazovanja, sto Mihajlovic - iako odlican nogometas, i ne moze bas imati, pa da se covjek uzdigne iznad primitivizma koji ga okruzuje i koji ga tjera na to da donese jednu takvu vrstu odluke. Cesto su mjesanci, kada se jednom odluce za neku stranu, najradikalniji jer i najiskompleksiraniji. Opet, tako ne mora biti - znam iz iskustva jer jedna meni veoma bliska i draga osoba ne pati od te bolesti iako joj je roditeljska konstelacija autenticna s Mihajlovicevom - ali je obicno potrebno i adekvatno okruzenje, tj. potrebno je i fizicki napustiti nacionalni tor.
pa i ja se slažem da su janjičari bili najbolji borci,kako Osmanlija,tako i u svjetskim ratovima,a potom i u ovom poslednjem... Ne znam šta je u njihovim glavama ( ništa protiv djece iz mješanih brakova,ali šta ti je otac to si i ti, ukoliko naravno nije došlo do razvoda)... Što se ostalog tiče, svi selektori (osim stranaca) imaju izražen taj nacionalni element. Neko ga samo više naglašava,a neko manje... u pet deka... Ja mu zamjeram isključivo taktiku,rezultate i jadnost koju je donio.... Kad procitam negdje da Susic sugerira Bosnjacima iz Sandzaka/Raske oblasti onda cu ga zasigurno izjednaciti s Mihajlovicem. No, on se za razliku od Mihajlovica do sada nije bavio tom vrstom sitnicarskog politicarenja. Nogomet mu je, a to se vidi i po rezultatima, ocigledno vazniji od prazne price. A to sto kazes u vezi oca je drustvena pojava koja se zove patrijarhalnost. Pokusacu ti objasniti. Radi se o prevlasti muskog spola nad zenskim - dominacija muskaraca u drustvu. Stoljecima su drustva prolazila razne faze unutar kojih su se uspostavljali razni odnosi i vrijednosti. Neka drustva su bila matrijarhalna i u njima se stovala plodnost, i slicno, a neka su pak bila patrijarhalna i u njima je akcent lezao na snazi, na moci, itd. Sustinski su i jedan i drugi koncept nepravedni jer simboliziraju vladavinu jednog spola nad drugim. Tako muskarci, primjera radi, u patrijarhalnim drustvima - uzmimo kao primjer jednog Selefiju iz BiH, moze i Bilala Bosnica koji ima 4 zene - smiju imati svoje hareme, smiju odabirati zene koje su onda bukvalno njihovo vlasnistvo. Problem sa patrijarhalnosti je upravo isti kao i s drugim sovinistickim pojavama, npr. s nacionalizmom. Ako se sjecas, prije dva ili tri dana sam ti pokusao objasniti da ne mozes biti nacionalista bez da budes sovinista, a isto tako ne mozes biti patrijarh a da ne budes vehabija, ili vehabiji slican. Dakle problem je u tome sto su vecina ljudi kod nas i sovinisti i patrijarhalni a da toga cesto nisu ni svjesni. Zbog toga treba uvijek polaziti od dobrog u covjeku, polaziti od njegove sustinske dobrote, a ne od toga da je zao pa kad jednom nesto kaze odmah ga zakucavati za zemlju argumentima ili cak psovkama, kao sto to zna ciniti i forumas Joe Enter koji se, kao sto sam vec naglasio, ovdje bori za neki minimum demokraticnosti i humanizma. Puno toga sto mi dozivljavamo zdravo za gotovo je itekako upitno, i ako zelimo prebroditi patrijarhalnost, onda cemo morati preispitati neka od temeljnih uvjerenja nasih drustava. Balkanska drustva su jos uvijek duboko patrijarhalna i primitivna i kao takva konzervativna, a automatski i neravnopravna s nekim drugim drustvima na Europskom kontinentu cije su ekonomije kod nas zavladale bez da je zavladao njihov sistem vrijednosti. Radi se dakle o jednoj samozasluzenoj i programiranoj nazadnosti balkanskih drustava naprema europskim. Patrijarhalnost se cesto opravdava raznim religijskim nebulozama, tipa, "bog je stvorio zenu od adamova rebra, da njemu sluzi", ili "zena je njiva koju ce muskarac orati". A postoje i tocna pravila o tome "kako zenu tuci pravilno po sherijatu". Ovo su stvari koje pametniji sovinisti itekako poznaju ali ih svjesno opravdavaju i zastupaju - ne zato sto su pametni vec zato sto su sovinisti. Ali ono sto cudi je to sto takav poredak opravdavaju i mnogi muskarci koji pod njim pate..oni koji su osjetljivi i redovito negdje prolaze "kao picke". Takva drustva traze od muskaraca da pokazu snagu, agresiju, i da ubiju empatiju i samilost (a ako je samilost dopustena, onda, naravno, samo u odredjenim, nacionalno i drustveno prihvacenim konceptima..kao npr. samilost prema zrtvama iz vlastitog nacionalnog korpusa). Tako da mene osobno ustvari i nije toliko zacudio, iako ga nikada necu moci emocionalno recipirati, manjak empatije na ovoj temi jucer kada se radilo o ljudima koji su 92. godine u Prijedoru bili primorani da nose bijele trake kao posebne, u tom slucaju etnicke oznake, iz istog razloga iz kojeg su to morali raditi i zidovi u Trecem Rajhu. Nasiroko ja, ali moradoh pokazati sta mislim kada kazem da je netko ko, samo primjera radi, na ovoj temi, ili drugdje, osudjuje vehabije, a istovremeno brani poredak koji je mrcvario ljude u Prijedoru, u biti poprilicno nedoslijedan sebe samog jer ne vidi da njime rukovodi ista vrsta zla, zla koje jednom Bilalu Bosnicu dopusta da sebi drzi cetiri suznja zenskog spola i da mrzi sve sto se ne poklapa s njegovim nakaradnim poimanjem stvarnosti i pravicnosti.
_________________ jebem li te vojni referente shto me cherash dalje od dervente...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 22 svi 2013, 00:02 |
|
|
|
Rado bih pročitao ovo tvoje obrazloženje,ali čim sam vidio da negativno karakterišeš nacionalizam,ne pada mi na pamet.... Edukuj se, nacionalizam sam po sebi nije negativan, imaš jednu fazu zvanu ŠOVINIZAM,e to je krajnje negativna pojava. Svi smo mi nacionalisti,ali sami bi ramo hoćemo li biti šovinisti!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 22 svi 2013, 00:05 |
|
|
storaB je napisao/la: Edukuj se, nacionalizam sam po sebi nije negativan, imaš jednu fazu zvanu ŠOVINIZAM,e to je krajnje negativna pojava. Svi smo mi nacionalisti,ali sami bi ramo hoćemo li biti šovinisti! Ne bi se baš svi složili sa tom definicijom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 22 svi 2013, 00:05 |
|
|
storaB je napisao/la: Rado bih pročitao ovo tvoje obrazloženje,ali čim sam vidio da negativno karakterišeš nacionalizam,ne pada mi na pamet.... Edukuj se, nacionalizam sam po sebi nije negativan, imaš jednu fazu zvanu ŠOVINIZAM,e to je krajnje negativna pojava. Svi smo mi nacionalisti,ali sami bi ramo hoćemo li biti šovinisti! Hocu, hvala na savjetu. Nikada ne treba prestati s edukacijom jer je ona maltene rijesenje za vecinu problema nasih drustava.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 22 svi 2013, 00:10 |
|
|
|
A ti mozda, ako budes imao volje i vremena, razmisli o tome da li zaista postoji razlika izmedju stavljanja zene ispod muskarca na nacin na koji si ti to uradio tvrdeci da je vazno samo ocevo podrijetlo pri definiranju nacionalnosti ili vjeroispovijesti djeteta, i nacina na koji to radi Bilal Bosnic (oprosti sto sam se uhvatio Bilala ali aktualan je trenutno pa zato - ali ima primjera mnogo) kada sebe uzdize iznad zene uzimajuci sebi cetiri dok one, sretnice, smiju imati njega samog - predivnog Bilala.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|