|
|
Stranica: 54/57.
|
[ 1411 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 10:43 |
|
|
30 Cezara zajedno sa 12 PZH 2000 i 8 Himarsa će biti vatren mix za dušmana . 120 minobacač kad ti padne na glavu se protrese cijela crta u krugu od 300 metara a kamoli granata od 155 na 40 km koliko lete granate iz Cezara i PZH a kamoli 227 mm na 90 km koliko leti Himars . Profesionalne postrojbe će imat ovo oruđe . A 30-tak vučnih haubica d-20 122 mm će popunit pričuvnu komponentu tipa R . Imat ćemo ogromnu borbenu moć . Glasine su da će se dokupit još 6 do 12 PZH .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 10:47 |
|
|
Napokon HV postaje ono što je bio 90-tih . Uz sve što je najavljeno ja bih išao na još 44 Leoparda 22a8 . Ukupno 88 komada za 2 punokrvne bojne . Te dokup još 6 Rafala . Te 30 Patrija sa kupolama od 30 mm a to je najavljeno da će se uzet . To je još cca 2,5 milijarde eura što je priuštivo u ovom trenutku . Sa tim bi HV bio dominantan od Austrije do Grčke u svakom smislu .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 10:58 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26326 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 11:44 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus. Ovo su topnički snajperi. Neusporedivo je važnija mogućnost dostave eksploziva na točno određenu točku od otprilike ispaljivanja u nadi da će nešto pogoditi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1153 of 2558 - 45.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 11:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus. Ovo su topnički snajperi. Neusporedivo je važnija mogućnost dostave eksploziva na točno određenu točku od otprilike ispaljivanja u nadi da će nešto pogoditi. A što kada to neprijatelj uništi tih par bitnica "topničkih snajpera"? A vidjeli smo u ratu u Ukrajini kako jeftini dronovi razvaljuju Cezare i 777ice . Ne može se vojska oslanjati samo na VIP oružja već svakoj vojsci trebaju i "radni konji". Hebeš hvalitet ako nemaš malo i kvantitete.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:00 |
|
|
Zabrinjavajuć je manjak odgovornosti u nabavama. Još uvijek nemamo PZO iako su nas ukrajinci napali najjeftinijim mogućim dronom. Da je pao 5 metara dalje pao bi na studentski dom koji su i ciljali i pobio stotinu studenata i studentkinja i mi još uvijek nemamo PZO a ni dronove. Sve ovo što smo kupili, osim Rafala, je beskorisno protiv dronova. Zgazit će i Himarse i haubice i Bradleye i one leoparde što dolaze i sve ostalo s najjeftinijim kineskim dronom sa zaljepljenom granatom sa selotejpom na njoj. Moramo pod hitno nabavit mnogo PZOa, radara, sredstva za elektronsko ratovanje te sami moramo nabavit tisuće kamikaza dronova.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:00 |
|
|
To je nova realnost, dronovi su postali topničko oružje.
Ukrajinci pošalju dronove koji unište rusku rafineriju udaljenu preko tisuću kilometara, i obrnuto Rusi naravno po Ukrajini, sve uz kiruršku preciznost. Takva udaljenost je i za Himars predaleko.
Ako mene pitaš, ta kvantiteta bi išla najprije za dronove.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1153 of 2558 - 45.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:05 |
|
|
Da. Nema baš ni efikasne obrane od dronova. Dronovi su nova realnost a mi ih još uvijek nemamo. Nabavljamo neke skupe Bayraktare od Turske i to malen broj a to se pokazalo kantom u Ukrajini i lako ih pzo detektira. Najpouzdaniji i najpraktičniji su se pokazali najobičniji najmanji i najeftiniji kamikaza dronovi u velikim količinama.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:08 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17917 Lokacija: Drina je na granici!
|
Ne može sve odjedanput. Dvadeset godina su OSRH sustavno uništavane, toliko će trebati da se dostigne ona snaga kakva je bila do Mesića.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:13 |
|
|
Nedostatak razumjevanja za PZO je to nejasniji kada se uzme u obzir da je zbog dronova ugroza iz zraka postala znatno izraženija. Ne glede PZO dugog dometa već one srednjeg i osobito kratkog dometa.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:16 |
|
|
To me podsjeća na onog sovjetskog generala koji se 1930ih protivio tenkovima i oklopnim vozilima i tvrdio da nikad neće moć zamjenit konje.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:18 |
|
|
Ove dječije pizdarije o fpv dronovima kreirane na osnovu video isječaka, doživljavaju se kao prevaga, no ubrzo će se sve rasplinuti. Ovaj nesretni rat na istoku europe pokazao je u kojem smjeru ide njihova mogućnost, od početnih 15-20km, do jedva jedan km. Danas se lansira stotine takvih dronova da bi se dosegao i uništio visokovrijedan cilj, a operatori su nikad bliže neprijatelju, zato i ginu masovno. Sustavi ometanja su sve efikasniji, stoga se očajnički putem optičkog kabela pokušava premostiti ometanje. Optički kabeli pak ograničavaju kretanje drona.
Već je u razvoju nekoliko sustava za hardkill dronova, koji bi na jeftin način rješavali prijetnje.
Nabaviti ih, ali ne histerično kao neki, već pratiti razvoj protumjera.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:19 |
|
|
Ovo je baš početak vojne revolucije kao mitraljezi u prvom svjetskom ratu i tenkovi i avioni u drugom. Dronovi će u budućnosti sve zamjenit i kopneni i zračni, doslovno terminatori će bit. Možda ne tako skoro potpuno autonomni ko terminatori u filmu ali na daljinski upravljač svakako. Treba se prilagodit ubrzano.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:23 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nedostatak razumjevanja za PZO je to nejasniji kada se uzme u obzir da je zbog dronova ugroza iz zraka postala znatno izraženija. Ne glede PZO dugog dometa već one srednjeg i osobito kratkog dometa. Anušić je sa svojom delegacijom razgledao turski GURZ i njemački skynex, koji se razvijaju kao odgovor na prijetnje izviđačkih i kamikaza donova, odnosno "jedrećih projektila".
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 12:51 |
|
|
A gdje su nam sve one haubice i topovi koji su naslijedjeni iz jna i dr???
i to smo dali slavaukraini?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 13:15 |
|
|
Da, na očaj putlerovaca, a na sreću uprave končara i co.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 13:18 |
|
|
To je smece
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 13:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60768 Lokacija: DAZP HQ
|
Srednji Prst je napisao/la: 30 Cezara zajedno sa 12 PZH 2000 i 8 Himarsa će biti vatren mix za dušmana . 120 minobacač kad ti padne na glavu se protrese cijela crta u krugu od 300 metara a kamoli granata od 155 na 40 km koliko lete granate iz Cezara i PZH a kamoli 227 mm na 90 km koliko leti Himars . Profesionalne postrojbe će imat ovo oruđe . A 30-tak vučnih haubica d-20 122 mm će popunit pričuvnu komponentu tipa R . Imat ćemo ogromnu borbenu moć . Glasine su da će se dokupit još 6 do 12 PZH . Franjo je živ, nije umro.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 14:08 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ovo su topnički snajperi.
Neusporedivo je važnija mogućnost dostave eksploziva na točno određenu točku od otprilike ispaljivanja u nadi da će nešto pogoditi.
A što kada to neprijatelj uništi tih par bitnica "topničkih snajpera"? A vidjeli smo u ratu u Ukrajini kako jeftini dronovi razvaljuju Cezare i 777ice . Ne može se vojska oslanjati samo na VIP oružja već svakoj vojsci trebaju i "radni konji". Hebeš hvalitet ako nemaš malo i kvantitete. 80% žrtava uzrokuje topništvo.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 14:08 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus. Već sam sutra kao Ramo Isak, živim sutra, naša slaba točka je sve što zahtjeva ljude, vrijeme je za automatizaciju. 30 Cesara mora imati posadu od minimalno 150 ljudi, to je bez zamjenskih posada. Nemamo mi toliko ljudi (osim u slučaju rata di smo svi mobilizirani), a svi ti strojevi, razne haubice, MLRSovi traže ozbiljan broj ljudi čak i na ove brojke tih oruđa koje ti se čine malima. Nama trebaju unmanned tenkovi, haubice, avioni pa da možemo npr. nas dvojica upravljat s divizijom cijelom. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 14:13 |
|
|
dudu je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne znam za vas dečki ali to neko licitiranje sa desecima topničkih cijevi meni koji sam naviknut na red veličina od tisuće topničkih cijevi izgleda koa zahebancija. Iduća generacija će se vjerojatno diviti i manjem broju cijevi, npr "Kupili smo još dvije haubice, sad naša vojska ima ukupno 5!!!! Nepobjedivi smo!!"
Srbija ima preko 1000 haubica. Jedna BiH ima skoro toliko. A mi se bakćemo sa 10-20-30. Na tako mizerne količine činjenica da je hrvatsko oružje novije i modernije i nije neki veliki plus. Već sam sutra kao Ramo Isak, živim sutra, naša slaba točka je sve što zahtjeva ljude, vrijeme je za automatizaciju. 30 Cesara mora imati posadu od minimalno 150 ljudi, to je bez zamjenskih posada. Nemam mi toliko ljudi (osim u slučaju rata di smo svi mobilizirani), a svi ti strojevi, razne haubice, MLRSovi traže ozbiljan broj ljudi čak i na ove brojke tih oruđa koje ti se čine malima. Nama trebaju unmanned tenkovi, haubice, avione pa da možemo npr. nas dvojica upravljat s divizijom cijelom.  To s ljudstvom uopće nije problem s upravljanjem, nego s održavanjem. Jedan pilot nije toliko kritičan kao team za održavanje zrakoplova koji mora odraditi X radnih sati nakon svakog leta. Ili će ti tvoji unmanned avioni biti konzervirani u nekom stand-by modu, kad krene rat će se uključiti i cijeli rat će odraditi bez potrebe za održavanjem?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 14:15 |
|
|
Trebaju nam Crovatari. :) Sjediš iza bojišnice i mislima upravljas stotinama robota.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 14:17 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: Već sam sutra kao Ramo Isak, živim sutra, naša slaba točka je sve što zahtjeva ljude, vrijeme je za automatizaciju. 30 Cesara mora imati posadu od minimalno 150 ljudi, to je bez zamjenskih posada. Nemam mi toliko ljudi (osim u slučaju rata di smo svi mobilizirani), a svi ti strojevi, razne haubice, MLRSovi traže ozbiljan broj ljudi čak i na ove brojke tih oruđa koje ti se čine malima. Nama trebaju unmanned tenkovi, haubice, avione pa da možemo npr. nas dvojica upravljat s divizijom cijelom.  To s ljudstvom uopće nije problem s upravljanjem, nego s održavanjem. Jedan pilot nije toliko kritičan kao team za održavanje zrakoplova koji mora odraditi X radnih sati nakon svakog leta. Ili će ti tvoji unmanned avioni biti konzervirani u nekom stand-by modu, kad krene rat će se uključiti i cijeli rat će odraditi bez potrebe za održavanjem? A gdje je tek to, podrška i logistika, ali to ćemo opet lakše pokriti, u ratu samo rijetki žele na prvu crtu, za pozadince će se stajati u redu. Bitno je da proračun za vojsku raste, rast će i materijalna prava, vojnik mora imati plaću znatno iznad prosjeka države jer u ova vremena to opet ima težinu i nije posao da dočekaš penziju laganini. Moraš plaćom omogućiti vojniku da u miru ima zasluženi društveni položaj i da je to na višoj razini od svih drugih javnih službi.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 14:24 |
|
|
dudu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: To s ljudstvom uopće nije problem s upravljanjem, nego s održavanjem. Jedan pilot nije toliko kritičan kao team za održavanje zrakoplova koji mora odraditi X radnih sati nakon svakog leta.
Ili će ti tvoji unmanned avioni biti konzervirani u nekom stand-by modu, kad krene rat će se uključiti i cijeli rat će odraditi bez potrebe za održavanjem? A gdje je tek to, podrška i logistika, ali to ćemo opet lakše pokriti, u ratu samo rijetki žele na prvu crtu, za pozadince će se stajati u redu. Bitno je da proračun za vojsku raste, rast će i materijalna prava, vojnik mora imati plaću znatno iznad prosjeka države jer u ova vremena to opet ima težinu i nije posao da dočekaš penziju laganini. Moraš plaćom omogućiti vojniku da u miru ima zasluženi društveni položaj i da je to na višoj razini od svih drugih javnih službi. Neće biti tako, u krajnjem slučaju za prvu crtu uvijek možeš nahvatati nekakve bedblubojse i glasače DP-a. Ne možeš dati bedblubojsima i depeovcima da pripreme avion za let zato što će se taj avion onda zapaliti ili pasti.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 26 ožu 2025, 14:41 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: A gdje je tek to, podrška i logistika, ali to ćemo opet lakše pokriti, u ratu samo rijetki žele na prvu crtu, za pozadince će se stajati u redu.
Bitno je da proračun za vojsku raste, rast će i materijalna prava, vojnik mora imati plaću znatno iznad prosjeka države jer u ova vremena to opet ima težinu i nije posao da dočekaš penziju laganini. Moraš plaćom omogućiti vojniku da u miru ima zasluženi društveni položaj i da je to na višoj razini od svih drugih javnih službi.
Neće biti tako, u krajnjem slučaju za prvu crtu uvijek možeš nahvatati nekakve bedblubojse i glasače DP-a. Ne možeš dati bedblubojsima i depeovcima da pripreme avion za let zato što će se taj avion onda zapaliti ili pasti. Ok, taj dio je baš jako specifičan i za potrebe Rafala i drugih letjelica imamo već uvedene tehničare u sustav. U ratnom stanju je baš taj dio najteže brzo dizati u broju, mislim na avione i helikoptere pa je samim time i manja potreba za mahnitim dizanjem broja tehničara. S druge strane sva ostala logistika koja se mora dići oko nabujale vojske je ogromna, tu treba more ljudi. Čuveni neborbeni sektor iz Domovinskog rata.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|