HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 vel 2026, 23:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 268 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Karolina Pavlović, Blaženka Lukić i Anto Lozančić - Hrvatski Kvislinzi Srednje Bosne
PostPostano: 11 svi 2011, 14:42 

Junuz Djipalo je napisao/la:
U KSB nemamo što puno se bunit, osim na izbor predsjednikai potpredsjednika, ova vlast je ipak regularna za razliku od federalne.

No, glavni argument SDP-a za zauzimanje vlasti u Federaciji je taj da su stranka sa najviše glasova što im daje pravo za imenovanje premijera i sastavljanje vlade.

Zanimljivo je kako isto načelo se ne primjenjuje u KSB gdje je HDZ osvojio kao stranka najviše glasova...

Nije regularna

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/sip-potvrdio-da-je-u-sredisnjoj-bosni-bilo-krsenja-ustava-2945.html

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/pokusavaju-na-sve-nacine-ponistiti-volju-hrvatskog-naroda-u-sredisnjoj-bosni-2653.html

Vrh

Naslov: Re: Karolina Pavlović, Blaženka Lukić i Anto Lozančić - Hrvatski Kvislinzi Srednje Bosne
PostPostano: 11 svi 2011, 14:44 

Ministry of Sound je napisao/la:
dudu je napisao/la:
negdje je ovo i dobro što se odvilo na ovaj način jer je pljuska svim našim političkim opcijama što se događa kad su nejedinstveni. demokracija se ne smije igrati na razini HNŽ-a, SBŽ-a i FBIH jer će nas to glave doći, a uz to raditi na tome da se broj kvislinga smanji na minimum. nažalost, čini mi se da nam preostaje čekanje do 2014. da se neke stvari isprave. već će lokalni izbori dogodine reći jesam li na pravom tragu.

Pa nitko i nije istupio osim NSRzB. HSP-a nema u ŽSB, a NSRzB će čak možda ojačati na sljedećim izborima ili će SDP ugurati više Hrvata na svoje liste. Monolitni blok više nije dovoljan za više od 10, osim ako ne dođe do neke promjene, ili baš masovne izborne izlaznosti da se dogura do standardnih 11-12.

HDZ-i su išli na dvije liste. nek Robbie izračuna kakav bi broj mandata bio da su išli zajedno, ili još i s HSS-om, siguran sam da bi bilo 11 mandata.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:56 

Citat:
Kada se u skupštinskoj sali, nakon više od šest sati čekanja, pojavila zastupnica Blaženka Lukić iz Narodne stranke Radom za boljitak, stranke okupljene oko Platforme SDP-a dobile su većinu da izglasaju izbor Vlade.

Gdje li je to ova kurvetina bila 6 sati?
Da joj vlasnici nisu izgubili ključ od kaveza pa morali da ga satima traže?

Citat:
Tada je deset zastupnika iz HDZ BiH, HDZ 1990 i Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative (HSS-NHI) zatražilo zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, što nije prihvaćeno, pa su, uz burno negodovanje, napustili sjednicu, naglasivši da neće priznati novu Vladu SBK, jer je smatraju nelegalnom.

E sad, da li bi bilo temelja za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa?

Mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa

Članak 38. Ustava Srednjobosanske županije

"Listu vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda u Saboru
Županije čine:

- ostvarivanje prava konstitutivnih naroda da budu adekvatno
zastupljeni u zakonodavnim, izvršnim i pravosudnim tijelima vlasti
- identitet jednog konstitutivnog naroda
- ustavni amandmani
- ustrojstvo tijela javne vlasti
- jednaka prava konstitutivnih naroda u procesu donošenja odluka
- obrazovanje, vjera, jezik, njegovanje kulture i tradicije te kulturno
naslijeđe
- teritorijalno ustrojstvo
- sustav javnog informiranja
- i druga pitanja ako tako smatra dvotrećinska većina jednog od
klubova zastupnika konstitutivnih naroda u Saboru Županije

Ako predsjedatelj Sabora Županije i zamjenik predsjedatelja Sabora
Županije odnosno zamjenici predsjedatelja Sabora Županije tvrde da
prijedlog zakona, drugog propisa ili akta spada u listu vitalnih nacionalnih
interesa utvrđenu u stavku 1. ovoga članka, za prihvaćanje toga zakona,
drugog propisa ili akta potrebna je obična većina glasova unutar svakog od
klubova konstitutivnih naroda zastupljenih u Saboru Županije.
Predsjedatelj Sabora Županije i zamjenici predsjedatelja Sabora
Županije dužni su odlučiti u roku od sedam dana od dana primitka spada li
neki zakon, drugi propis ili akt u listu iz stavka 1. ovoga članka.
Ako predsjedatelj Sabora Županije ili jedan od zamjenika predsjedatelja Sabora Županije tvrdi da prijedlog zakona, drugog propisa ili
akta spada u listu vitalnih nacionalnih interesa, dvotrećinska većina glasova
odgovarajućeg kluba jednog od konstitutivnih naroda Sabora Županije može
proglasiti da je riječ o pitanju s liste vitalnih nacionalnih interesa."

Članak 39.
"U slučaju da dvotrećinska većina glasova jednog od klubova
konstitutivnih naroda u Saboru Županije odluči da se neki zakon, drugi
propis ili akt odnosi na vitalni nacionalni interes, za prihvaćanje toga
zakona, drugog propisa ili akta potrebna je obična većina glasova unutar
svakog od klubova konstitutivnih naroda zastupljenih u Saboru Županije.
Ako se ne može postići većina iz prethodnoga stavka, pitanje se
prosljeđuje Ustavnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine koji donosi
konačnu odluku o tome odnosi li se zakon, drugi propis ili akt na vitalni
nacionalni interes konstitutivnog naroda.
Ako Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine odluči da se radi o
vitalnom nacionalnom interesu konstitutivnog naroda, zakon, drugi propis
ili akt smatra se neprihvaćenim i vraća predlagatelju koji treba pokrenuti
novu proceduru.
U slučaju iz prethodnoga stavka, predlagatelj ne može podnijeti isti
tekst zakona, drugog propisa ili akta.
Ako Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine odluči da se ne radi
o vitalnom nacionalnom interesu, zakon, drugi propis ili akt smatra se
prihvaćenim ili se prihvaća običnom većinom glasova.

Znači, ustrojstvo vlade kao tijela vlasti jeste nesumnjivo vitalni nacionalni interes i koliko ja vidim iz članka za to je glasovalo dovoljno Hrvata da se to može proglasiti vitalnim nacionalnim interesom. I u tom slučaju je trebao biti ostavljen rok od 7 dana da se utvrdi da li to spada u V.N.I. te ići u daljnju proceduru. Međutim to nije urađeno. Hrvati su u tomu od strane muslimana i njihove raje pokorne bili protuustavno spriječeni.
Što sada naši mogu učiniti?
Mogu se obratiti Ustavnom sudu FBiH koji će "poništiti" neustavno imenovanje Vlade županije SB ali to nama neće puno pomoći jer je sustav koncipiran tako da nas muslimani mogu dugo da zavlače. Naime oni praktički mogu promjeniti samo ime jednog ministra iz SDP-a i opet imenovati svoju muslimansku SB vladu. Tada bi naši mogli opet da pokrenu mehanizam za zaštitu V.N.I. i tako do sudnjega dana.

Sve u svemu... mogu kako hoće, ali neće moći dokle hoće, majku li im nacional-socijalističku!!

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:59 

Negdje je nešto pisalo o krnjem sastavu Ustavnog suda. Jesi li siguran da će 100% poništiti ovu vladu, je li imaju dovoljno prostora za "interpretaciju"?

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 15:02 

Bobovac je napisao/la:
Citat:
Kada se u skupštinskoj sali, nakon više od šest sati čekanja, pojavila zastupnica Blaženka Lukić iz Narodne stranke Radom za boljitak, stranke okupljene oko Platforme SDP-a dobile su većinu da izglasaju izbor Vlade.

!
Gdje li je to ova kurvetina bila 6 sati?
Da joj vlasnici nisu izgubili ključ od kaveza pa morali da ga satima traže?

=)) =)) =))

već sam prije rekao na nekoj drugoj temi da su bile neke glasine da je kuja odbjegla od lijana, ali za šest sati se vratila opet pod skute :neznam

nemaju oni ništa na skupštini odlučivati o zaštiti nacionalnog interesa, to radi klub naroda - kada 2/3 u klubu odluči da je to pitanje nacionalnog interesa ide se na sud pa se odlučuje, no već stigao jedan odgovor ustavnog suda da će odlučiti o izboru predsjednika i potpredsjednika u SBŽ kada budu imenovani svi suci

to je nešto FTV izmislio isto kao što maloprije kažu da je i u vladi SBŽ i HSP, lol

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 15:09 

Ministry of Sound je napisao/la:
Negdje je nešto pisalo o krnjem sastavu Ustavnog suda. Jesi li siguran da će 100% poništiti ovu vladu, je li imaju dovoljno prostora za "interpretaciju"?

Vjerujem da hoće jer je sasvim jasno da je imenovanje ove vlade neustavno (ako su 10 hrvata glasovali protiv).
A poglavito jer time muslimani ne bi bili oštećeni jer bi mogli odmah imenovati svoju drugu vladu, kako sam i napisao u svom prethodnom postu.
Tako da muslimani u Ustavnom sudu mogu komotno sebi dopustiti luksuz da budu pravedne kadije.
Doduše, značajno je pitanje kojim ritmom bi Ustavni sud mogao donositi takve odluke. Ako bi poništavao svakih 6 mjeseci onda bi muslimanima to bilo zgodno a ako bi bio ekspeditivan (što sada nije) mogao bi poništavati svakih mjesec dana pa bi muslimanima to bilo "malo nezgodno".

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 15:16 

iconda je napisao/la:
nemaju oni ništa na skupštini odlučivati o zaštiti nacionalnog interesa, to radi klub naroda - kada 2/3 u klubu odluči da je to pitanje nacionalnog interesa ide se na sud pa se odlučuje, no već stigao jedan odgovor ustavnog suda da će odlučiti o izboru predsjednika i potpredsjednika u SBŽ kada budu imenovani svi suci

Dobro po ustavu je malo drukčija procedura ali nije bitno, sve se svodi na 2/3 hrvatskih zastupnika u Saboru i odluku Ustavnog suda FBiH
Veliš, neće dok ne budu imenovani svi suci? Čudno... A o svim drugim pitanjima mogu odlučivati samo o tome ne mogu? Mamicu im lojavu... Tko ih ne zna... Cijenim da do 2014 neće biti imenovani svi suci.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 15:18 

Frankopan je napisao/la:
Uz Jurisica i mesare koje nam je dala Hercegovina evo i hrvatskih kvislinga Srednje Bosne. U najosjetljivijem politickom trenutku po Hrvate BIH, sami Hrvati izdaju svoj narod i besramno prelaze na stranu svojih neprijatelja. Srednja Bosna koja nije pala u ratu, evo sada u miru ce bit izgleda politicki vodjena isklucivo od muslimana i par hrvatskih kvislinga. Sve ono sto se dogadjalo godinama, toleriranje kriminala u vodstvu HDZ-a je izgleda dovelo do situacije da je cinizam medju ljudima po principu 'ma svi su oni kriminalci i stalo im je samo do fotelja' kulminirao u trenutku kada cak i jedan od najvecih savjeznika muslimana u posljeratnom periodu, Republika Hrvatska, pocinje preispitivati svoju podsku majororizacije Hrvata u BIH.

Pitam se nanovo kako je ovo moguce.

Pitam se zbilja, ne samo kako je moguce da samo 50% Hrvata iz Srednje Bosne izadje na izbore i kako je moguce da u odsutnom polickom trenutku sami Hrvati sami sebe izdaju. Ovjde nam Hrvatska svakako nije kriva. Ne vidim ovakova pandana medju muslimanima i Srbima. Tko bi ovo mogao zamislit medju Siptarima ili Madjarima..Poljacima....Setaju se Sirokim i Srednjom Bosnom ponosni na svoju izdaju i nista.
Kakav smo mi to narod da se prodamo za par tisuca maraka na mjesec... Evo..tu su i slke tih ruznih zena i tog supka, tog nemisleceg i neopranog srama naseg naroda. Osobno ove dvije...ne bih tako ni na pustom otoku... (nazalost siguran sam da su barem polovici foruma slatke i sexi).

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -2693.html

Ljudi, nikakve panike ni bijesa ne treba ispoljavati.

Dogodilo se što se dogodilo i nije ništa katastrofalno.
Prošla jedna godina dok se vlada sastavila i ove tri ostale će proći a da se jalijaši i kvinslinzi ni okrenuti neće.

Ljudi su u u trenutku glasovanja razumljivo raspršili glasove na HDZ, HDZ-1990, NHI, NRZB i čak je naših ljudi i za SDP glasalo.

Tko je mogao sanjati da je bagri jedini cilj HDZ-ove izbaciti kao da su HDZ-ovi krivi za sve nedaće ove zemlje.

Ovo je velika škola za slijedeći put gdje se čak nadam da slijedećeg puta neće ni biti nego da će se ovaj monstrum od protektorata i raspasti.

Udariti slike kvinslinga na forumu i na svim našim medijima da ljudi vide tko ih je izdao!

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 15:18 

Interesantno je da kad dođe do US te odluke samo okrznu Bošnjake (ako), a kad se presude odnose na Hrvate i Srbe, e tad se to pojača do maksimuma.

Trebali smo mi uzeti ulogu mezimca MZ. A ne ulogu katolički oblikovanog lika koji uživa u patnji i drami.

Konstruktivan pristup prije nekoliko mjeseci je mogao razgolitit cijelu ovu bošnjačku svinjariju.

Ali eto, Čova je zakon, Mile je konza... Eto vam ih...

Negdje u potaji mnogih je misao da se sad gubi KSB, i možda im se čini da su zbog toga bliži Trećem... Ali nisu, jer Trećeg nema i neće bit.

U svakom slučaju, pošto znam koliko love KSB ima, nema mjesta nekoj panici i defetizmu ako i ostane ova vlast. Nisu se ni prije nje iskazali. U KSB teško može bit lošije ionako...

Sad nam samo treba kukanje HDZ-a koje tjera narod na selidbu...

Od hrvatskih stranaka sad treba očekivat veliki zaokret jer ovaj put kojim su dosad išli ne donosi korist...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 15:26 

Još me jedna stvar veseli, ako se ostvari, valjda će sad utišat džamije na pristojnu mjeru kako je na pr. u Zenici.

I gdje god SDP dođe na vlast... :zubati

Ono ori dolje 5 x dnevno, ne mo'š pričat...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 16:50 

Još me jedna stvar veseli, ako se ostvari, valjda će sad utišat džamije na pristojnu mjeru kako je na pr. u Zenici.

I gdje god SDP dođe na vlast... :zubati

Ono ori dolje 5 x dnevno, ne mo'š pričat...

:confused1 :confused1 :blink

Veseliš se,ali di ,samo se nastavi veselit!
defetizam,patetika,fatalizam ,koristimo u ogromnim količinama i uzdravlje nam( mi "nježnijeg"spola,da se razumimo), jer nema problema, barem će manje zavijati ONO GOri ali di u Zenici (moći će moja tetka izvaditi čepiće za uši)nemoš pričat!
Kako ste uvjek u stanju ozbiljnu situaciju svesti na šprdnju čudo jedno,doza humora sa sigurne udaljenosti!
Baš imam što naučiti čitajući Vas,ništa ,baš ništa, sve neki šinfejnovci i integralisti (za ovo zadnje, znam što znači taj pojam,ali ne znam za što se u ovom slučaju koristi na ovom forumu??)

ps.isprika nekolicini forumaša ,koje iznimno cijenim ali jako rijetko pišu...(prvi je Bumbar).

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 17:37 

Citat:
Kad malo razmislim, imam i ja svoje konje, a i boriće...

Da nisu možda na ovome forumu?

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:02 

.
Citat:
Kad bih imao podjednake uvjete kao što imam tu, zašto ne.

Jedno ortodoksno materijalističko razmišljanje. Žalosno. A žrtve u ime viših ideala? To je za tebe misaona činjenica. Što misliš kako mi živimo. Aman, pasemo travu.
Otkud moralno pravo čovjeku takve životne filozofije, što će reći sitom i sa sigurne udaljenosti, da morališe onima koji brigu brinu i krvavu borbu vode da ostanu svoji na svome?

Vrh

Naslov: Re: Kurvetine Karolina Pavlović i Blaženka Lukić - pišaju po grobovima HVO vojnika u Srednjoj Bosni
PostPostano: 11 svi 2011, 18:18 

Davno sam ja napisao da je nažalost terorizam jedini odgovor na ovo što nam se kao narodu dešava. A upravo bi nas u to i voljeli gurnuti.

Vrh

Naslov: Re: Kurvetine Karolina Pavlović i Blaženka Lukić - pišaju po grobovima HVO vojnika u Srednjoj Bosni
PostPostano: 11 svi 2011, 18:19 

čuj terorizam, pa nismo mi od tog posla, to je za pičkice.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:25 

dudu je napisao/la:

Da svi skupa nismo odavno teške pičkice ništa od ovoga nam se nebi ni dešavalo. Ne navijam ja za terorizam ali kad te svi jebu non-stop koliko stignu i umiju a ne štite te ni zakon niti išta drugo onda se prelazi na očajničke poteze. Nije se to jednom pokazalo.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:34 

da se malo podsjetimo tih faca...

before
slika

now
slika
=))

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:36 

hercegovac1981 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Da svi skupa nismo odavno teške pičkice ništa od ovoga nam se nebi ni dešavalo. Ne navijam ja za terorizam ali kad te svi jebu non-stop koliko stignu i umiju a ne štite te ni zakon niti išta drugo onda se prelazi na očajničke poteze. Nije se to jednom pokazalo.

Hrvati su preživjeli štošta, Alijansu 2001. kao zadnju nepogodu, a očito još nije došlo do točke ključanja. jasno se da zaključiti po tome što ćaskanja o politici nisu na vrhu prioriteta naših ljudi, a čim je tako, nitko ne osjeća direktne posljedice zadnjih događanj. pitanje je samo dokad će to biti tako.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:41 

dudu je napisao/la:

Hrvati su preživjeli štošta, Alijansu 2001. kao zadnju nepogodu, a očito još nije došlo do točke ključanja. jasno se da zaključiti po tome što ćaskanja o politici nisu na vrhu prioriteta naših ljudi, a čim je tako, nitko ne osjeća direktne posljedice zadnjih događanj. pitanje je samo dokad će to biti tako.

Pitanje je što će se moći učiniti kad ljudima dođe do glave. Osim uzeti pušku. Požar se gasi kad se upali šibica, a ne kad izgori 200 hektara šume.

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:45 

nije se dogodilo ništa nepredviđeno, pa ne znam čemu sad naknadno histeriziranje. naši mogu uzvratiti u HNŽ-u, vidjet ćemo što će biti.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:48 

dudu je napisao/la:

Bojim se da situacija nikad neće dosegnuti točku ključanja a vrijeme ionako ne radi za nas. Dio ljudi će kao i dosada krenuti linijom manjeg otpora i otići u RH ili dalje. Previše ljudi olako prelazi preko ove nepravde koja nam se čini. Nema gore stvari za podnijeti od nepravde. Pala nam je zadnja linija obrane. Ako tako ostane teško da nam ima spasa. Trenutak nikad nije bio ozbiljniji.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:50 

dudu je napisao/la:
naši mogu uzvratiti u HNŽ-u, vidjet ćemo što će biti.

Ne tješi me ovo. Ne želim ja "uzvraćanje" nego svakom svoje. Meni moji pod moju zastavu i vlast, a mazlemi nek idu pod svoju o' baterija. Koja korist od međusobnog političkog iživiljavanja, ja želin da mi štitimo Hrvate a ne se igramo mačke i miša s obrezancima do sudnjeg dana...

A sve i da se želimo igrati mačke i miša, zaboravljaš MZ i njihovu podršku zelembaćima. Zelembaći drže pare i državne firme. A to je jako simpatična igračkica potencijalnim izdajnicima iz naših redova. Realno, nikad mi nećemo biti tako jedinstveni da se iživljavamo nad mazlemima, i da to želimo. A tribali bi, prije svega, želiti zaštititi svoje.

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:51 

dudu je napisao/la:
nije se dogodilo ništa nepredviđeno, pa ne znam čemu sad naknadno histeriziranje. naši mogu uzvratiti u HNŽ-u, vidjet ćemo što će biti.

Ne mogu jer garantirano nećemo naći Bošnjake koji će biti pandan našim izdajnicima. A nebi imalo ni smisla ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa bilo kojom bošnjačkom strankom kad nam je svaka zabila nož u leđa kako na kojem nivou.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 18:58 

dobro onda, koji će se od vas prvi raznijeti? :zubati

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 19:01 

Davno sam ja napisao da je nažalost terorizam jedini odgovor na ovo što nam se kao narodu dešava. A upravo bi nas u to i voljeli gurnuti.

Nisam za klasični terorizam, ali mislim da su praktički sve efikasne metode institucionalne borbe manje-više iscrpljene...

Blokade prometovanja hrvatskim kvislinzima i nelegalnim vlastodršcima na teritorijima pod kontrolom hrvatskog naroda, kao i napadi na ekspoziture i imovinu navedenih kvislinga na tim teritorijima, te fizički nasrtaji na njih i njihove poltrončiće čine mi se kao još nedovoljno oprobane i iskorištene metode borbe.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 268 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Hagresor 2.0 i 40 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: